Erre már kommentiálisan többször is rámutattam, a mai helyzet mi' sokmindenben hasonló a 2011-2012. fordulóján megszívottakhoz. Akkor is derék értelmiseggségünk, hazánk főbb eszetokjai, mépünk napjának fűtői, A haladás Vonata kereke pumpálói mind Orbán és elnyomóürezsimje megbuktatásán munkálódtak minden nap. Természetesen nincsen az a jócél, ami bármilyen eszközt is ne szentesítene. 2011. vége felé, Mindenszentek után, Mikulásra már combosan, nakkarira meg teljesen is kormányváltásra alkalmas volt a sajtóhangulat.

Csak éppen politikai erő nem létezett, ami kihasználta volna a sajtómunkásság által alaposan előkészített kormány és Orbán-váltást. A hávágéponthu még egy jóelőre bekészített nagyágyút is elsütött, mintegy Auróra-szerűen [a hajnalt jelenti - a szerk. megj.] és a haladó-jóoldali sajtó legnagyszerűbb politikaibeavatkozásában sikerült megszabadítaniuk az országot Schnitt bojóccköztársaságielnökúrtól. A legnagyobb eufória kötzepette aztán gyurcsány ferencnek egészen közérthetően és egyszerűen kellett szólnia rá már a sajtómunkásságra, hogy spóroljanak a kutyaszarporral, mert egyelőre egy erő sincsen, akik tényleg egyébként bele is fognának az Orbán-váltásba, nem lesz magyar tavasz meg effélék.

Most ugye már 2014-et írunk. Haladó-jóoldali blogbarátaimmal állandó vitáink közepette azon béka-egér-dagonyázunk, hogymiközben én szüntelenül arra mutatok rá,. hogy a jóoldalon semmiféle igazi jele sem látszik az Orbán-és kormányváltás tényleges akarásának, bár eljátszani is csak ímmel-ámmal mimelik, a rosszoldalon viszont a megszokott és tanítanivalóan ostoba kampányfogásokat követik el, pl a minap is gumicsontot dobálva akarták idejekorán kiugratni a jóoldal nyulait a bokrokból és ez a gumicsont, úgy néz ki, Dr Kósa fidestzfő orrán koppant vissza...

de nem is ez a lényeg.

 

A lényeg az alábbiakban következik. Azt már megszoktuk, hogy a magyar közvéleménykutatók pusztán a közvélménykutatást nem tekintik egészen érdemes célnak a közjó fokozására. Hanem a oklözvéleménykutatást e derék értelmiseggek sokkal szentebb célok érdekében is bevetik, pl a tömegek befolyásolására, erre a legalkalmasabb az irányított lekérdezés.  Aminek ez lesz a vége, mint a minap a TÁRKI esetében. Jamuárban irányítottlekérdezéssel próbálkozott, most pedig semmi mást nem kell tennie minden jóoldaliak fel-és megrázása érdekében, mint egyszerűen, minden lacafaszázás nélkül egy szavazólapot osztoigatni és kitőőőtetni a mitzsesejtő delicvens-sel.

Természetesen nem az MTI hanem a jolóságos 444.hu, szellemipéldaképeim, mindennapi szellemikenyérsütödém termékét fogom bekopizni Dr Botos mművészúr alkotását, tessék:

Először mérte az 1000 fős mintán a Tárki az Összefogás közös listáját. A mérés még annyiban volt más az eddigieknél, hogy a kérdezőbiztosok egy szavazást szimuláltak, a válaszadóknak egy papíron kellett az általuk preferált pártokat bejelölnie. A megkérdezettek között 40 százalékról 22-re esett vissza a bizonytalanok aránya, ami a választás közeledtével indokolható. Lássuk az eredményeket!

  • A Fidesz-KDNP továbbra is nagy arányban vezet. A teljes népességen belül a januári 29%-ot felhúzták -itt kezdett el bennem mocorogni valami, már ez megérdemelne külön egy szakmaielemzést, hogy létezhet-e ekkora elmoccanáás egyetlen hónap alatt... februárban 38%-ra. A pártválasztók körében stabilan 49%-on állnak.
  • Az Összefogás pártjai januárban külön 21%-ot kaptak volna a teljes népességtől, ezt nem sikerült egyetlen százalékkal sem növelni együtt. A biztos pártválasztók körében viszont a januári 35%-ról februárra 27%-ra ment le a támogatottságuk.
  • A Jobbik erősödött.  A Jobbik ugyanilyen erős volt, sőt, szerintem még ennél is erősebb és a jóoldal nem is mindig száűndék nélkül kormányozza malmaira mind a vizeket... A teljesen népességen belül a januári 8%-ról 15%-ra tornázták fel magukat.  ILYEN NINCS!!! A kiscicás, kiskutyás kampány jó irány ezek szerint. EGY FASZT -nincsen az a reklámszélhámos guru, aki ezt megfelelően akár prezentáció kereteiben is be tudná etetni szakmaiközönséggel! 
  • Az LMP a teljes népességen belül 1%-ról 4%-ra, a biztos választók közt 2%-ról 6%-ra. Ezzel esélyes a parlamentbe jutásra. Hűdemeglepő, nahát!
  • REUTERS/Bernadett Szabo  Botos művészűr A Rém egy
  • jógyerekzsigereket összekócolóOrbán-fotót nyesett ide be a végsótartalékok gyomorbafordítására

A Tárki szerint a megkérdezettek 40% kormányváltást, míg 39% a kormány maradását választotta. KÖSZÖNJÜK EMESE!  Orbán Viktor a legjobb miniszterelnök-jelölt opciót 38% választotta. Mesterházynál ugyanez a szám csak 14%.


FIGYELMEZTETÉS! A játszmának azonban nincsen vége, még csak most következik március idusa és a jóoldali barátaim reménykedhetnek még, hátha a kedvenceik csak előugrajtják azokat a nyuszikákat a bokrokból...

Tevékenységem során többször is rámutattam már az un "közvéleménykutatók" mesterkedéseire és eddig is dzsémizseblámpázásaimhoz a legkönnyebben a TÁRKI bullshit-.jeit használhattam. Ó, köszöntem tehát most is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr785834670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.02.27. 05:59:14

Ennél már csak az lett volna nagyobb csúnyaság, ha nem teszik közzé az eredményeket, igaz-e! De ez is szép munka.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.02.27. 08:38:49

off

pont erről beszéltem a múltkor:

index.hu/belfold/2014/02/27/dunakeszi_reklamozas/

és te mit reagáltál...?

na ez a gerenda-szálka
és ez a te elfogultságod

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.02.27. 08:58:19

on

nulla: te úgysem hiszel semmiféle közvélemény-kutatásnak:)

egy: módszertan - mást, másképp kérdeztek, meg-e lepő-e hogy változtak a számok...

kettő: a balfasz összefogás csökken, az lmp meg a jobbik erősödik - szerintem teljesen egyértelmű...

három: a fidesz erősödése - a rezsiharc fokoződik! szerinted nincs három ember, aki beszopja; de az a szomorú helyzet, hogy több millió van...

négy: egy pillanatra elfogadva a számokat - mi a fasz bajod van konkrétan a 444 írásával? hiszen nem velük, hanem a magával a felméréssel vitatkozol... költői kérdés...

öt: persze hogy hazudnak, manipulálnak, minden statisztika hazug
csak az igaz, hogy mao jobban teljesít...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2014.02.27. 13:08:41

Mindenképp fokozódik a helyzet, konkrétan én nem emlékszem olyan esetre, amikor A Hannibal Lektűr-attitűd nick a fasz szót használta volna.

magyar-magyar szótár 2014.02.27. 13:19:11

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Én meg arról beszélek, hogy bár rinyálás az van, de egyébként semmi jele annak, hogy a jóoldal nyerni is szeretne. Mesterházy, mint "miniszterelnökjelölt" -azt nem is gondolhatta senki komolyan, hogy alkalmas vagy9is több egy bojóccnál, aki bevette. te bevetted? Egyszerűen NINCSEN KINEK fordítabni, mert nincsen politikai erő hozzá, ugyanis a jóoldal baszik is Orbnánt váltani, viszont a belső harc , de főleg a kenyértörés fontosabb. Minden érdekli bajcsányékat, csak az orbánváltás nem. De az MSZP-t sem érdekli az orbánváltás, akkor mpost van ennek tétje, hogy középkőkorszakbéli eszközökre szabad-e dobálnia ki a pénzét a jóoldal pártjainak? Budapest a tét, és sokkal hatékonyabb eszközökkel szükebb, unikálisabb csoportokat megnyerni. Jobban izgatja a jóoldalt Hannibal lewktűr megnyerése (ehhez már két fillér se kell) mint Dr Brunyák Félicc meggyőzése Dunakeszin.

@vészmadár (pica pica): Tényleg be van pöccenve Hanni, hiszen swemmi bajom a 44!4.hu írásával, de tényleg nincs, Botos művészúr alkotása, ennyi, ez PISZKA'???

2014.02.27. 13:27:42

A szemem kifolyik ettől a színvilágtól.
Ami a lényeget illeti, lehet, hogy nem akarnak nyerni, de ha akarnák, sem tudnának.

kikoránkel 2014.02.27. 15:39:13

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
"öt: persze hogy hazudnak, manipulálnak, minden statisztika hazug
csak az igaz, hogy mao jobban teljesít..."

Persze, csalnak, hazudnak, értek mindent, csak a Szolgálat érdekét nem vagyok képes megérteni. :D
www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2066rank.html?countryname=Hungary&countrycode=hu%C2%AEionCode=eur&rank=23#hu

Steinmann Lujza 2014.02.27. 16:30:36

Nem igazán értem a problémát. Mi a baj? HOgy nyerésre állnak a fiúk? Hogy közvéleménykutatás volt? Vagy, hogy az újság megírja ezt? Melyik elemmel van probléma?

Steinmann Lujza 2014.02.27. 16:33:19

@vészmadár (pica pica): Én megértem Hannit. Volt egy értelmes, jó humorú netbarátja, Dudi.
Most van egy agymosott, fixxfan, ingyen kormánypropagandát ezerrel nyomó savanyú segggfej helyette. Talán,ha a fiúk újra bezsebelik az átszabott választási körzeteknek és rezsócsökis politikának meg a hazugságáradatnak (Jobban teljesít:D) köszönhetően a választást, talán akkor lenyugszik, de most ezerrel kampány van. Fegyverbe :D

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2014.02.27. 17:00:24

@Steinmann Lujza: A dolgok változnak, én ma az ECHO tévének adtam interjút a komlói vájárképzés kapcsán, aztán azt vettem észre, hogy olyanokat mondok - és úgy is gondoltam - hogy a bányászati hagyomány - mint minden hagyomány - lényege, hogy folyamatos legyen és eleven. Na most, az ECHO-s két emberből a kamerás fasziból folyt a káromkodás, igazi sudribunkó volt, de a riporter kishölgy kedves, érdeklődő, felkészült volt. És ECHO TV-s, hangsúlyozom. Fura dolog, amikor a konkrét személyekkel kerülsz testközelbe. Dudi, azt hiszem, itt egy karakter. Aztán persze lehet ezt még hámozni, hogy meddig szerep, és mikortól mindegy, szerep vagy a lényed, mert az leszel, amit játszol (ld. éj anyánk), és így tovább.

magyar-magyar szótár 2014.02.28. 03:03:15

@vészmadár (pica pica): Ezt mindig is szerettem, pl volt szerencsém jelentős művészekkel így is megismerkedni, mennyoivel másabb a korpusszal együtt a face. És a brand. Főleg a színészek, az igazi nagy született színészek, akik szüntelenül játszanak, próbálnak, vizsgálják a hatást, amit elérhetnek és még haknizás közben is a "jaj, de emberi tud lenni" -brand-jüket polírozzák.

És a kameramögötti emberek, hozzájuk is volt szerencsém. Ezt kevesen tudják, a tömeget a kameraelőttiekkel eteteik, pedig nincsen az a kameraelőtti hiszterika, aki ne lenne a hierarchiában a nagy kameramögötti kanmajmok alávalója. Az operatőr leginkább magasfokú kanmajom nagyon sokszor a tényleges munkát a segédoperatőr végzi.

De mindenre van ellenpélda, minden műfajban előfordulnak emberi formátumok, szívemberek, akik valóban művészek. De pl afilm és a televízió nagyon kegyetlen műfajok, a kegyetlenség a pénz beadagolásával köbösen növekszik.

Az operatőrök, még ha vidékitudósító stábban is, attitüdje hasonló a fröccsöntúő vagy présüzemek gépbeállítójához vagy szerszámkészítő mérnök-esztergélyosához.. a riporterlány kis balettpatkányka-szerű semmibeszámító, a nagyarc az operatőr.

Káromkodni nagyon fontos, pl a színház és filmművészetben a jelentős művésznők az ordenáré beszédekben mindig is úttörők voltak, a dohányzásban is.

A sajtó vagy könyvszakmában a "kameraelőtti"+ az újságíró vagy író ... pl legendásak Uj Péter attacjai ma már a Dohánygyárban, Uj nem is bír magával és pl Rangos Katalin előtt, mint riportalany, úgy verte a nyálát, mint góréként a szerkiben. Olyan Pető iván arccal beszélnek ezek a csávók, egyszer látnod kéne ilyeneket, pl amikor téged leosztanak arról, hogy ők mennyivel jobban is tudják, milyen mérnöktanárnak lennni egy vidéki lepukkadt bányászvároskában. Látni ezeket kamera előtt, akkor eljátszák a jóságos tél vagy Ho apót. Leginkább férfiak, de ha nők, akkor is az ember eléggé jelentős kis pëcket sejt a csiklósatyakjuk alatt és szeretik is úgy használni, akár nőkkel SZEMBEN is

Dudenbuch Fan 2014.03.01. 08:18:07

Jelen pillanatban az Ötödik Hadoszlop úgy gondolja, hasznosabb, ha nem alakítanak kormányt, hanem továbbra is független sajtónak, jelentős-világhírű értelmiseggnek álcázva magukat ellenzékben folytatják az aknamunkát.
A legnagyobb ellenségük ma éppen az a Hetedik Hadosztály, akiket egyik megelőző cikkedben lepleztél le. De szerencsére itt vannak a trükkök százai, amik közül az egyik éppen a közvéleménykutatási adatok helyes behangolása.

Steinmann Lujza 2014.03.01. 08:20:13

@magyar-magyar szótár: Na mi van már? Sehol egy jó kis hétvégi cikk, amin összeveszhetnénk? :D

Steinmann Lujza 2014.03.01. 08:21:35

@Dudenbuch Fan: köszönöm a derűs reggelt :D
Direkt veszítenek, hogy a háttérből folytathassák az aknakmunkát :)))
Miért is?

Steinmann Lujza 2014.03.01. 08:28:54

@Dudenbuch Fan: Bár Dudi szerint hülye vagyok a politikához, de annyit még én is tudok, hogy a kormányzópárt kb. a százszorosát szakíthatja le magának, mint az ellenzék. Véletlenül sem említeném meg a közgépet, a haverok - buli- fanta jellegű 24,9 millióért íratott tanulmányokat, nem működő intézményeket, ahol azért jópáran vannak állásban, a földmutyit, a trafikmutyit....hát, ez nekem szebb pénznek tűnik, mint ellenzékben seftelni.

Dudenbuch Fan 2014.03.01. 08:36:20

@Steinmann Lujza: Trafikmutyi szintű amatőrségekbe egy alsó közép kategóriás jóoldali sem kezd bele. Pénzt kell belefektetni, dolgozni kell, piacnak kiszolgáltatott a bevétel, a törvények szigorúak.
Nem véletlen, hogy sorra dobják vissza a koncessziós jogokat a mutyisok.

Steinmann Lujza 2014.03.01. 08:43:25

@Dudenbuch Fan: mert ezt is elbaszták, mint minden mást. Mindenki látta előre, hogy körzetesíteni kéne, de mivel tüzépes Katika szintű "szakértőkkel" dolgoztatnak, nem jött össze nekik. De azért a 24,9 millás tanulmányok, az nem rossz pénz, vagy az ilyen- olyan intézetek, ahol a haverokat lehet parkoltatni fizetésért. Vagy, a közgép :)

magyar-magyar szótár 2014.03.02. 06:05:02

@Steinmann Lujza: Hát erre még én se jöttem rá, hogy miért veszítenek direkt-készakarva. Több oka lehet, az egyik az, hogy nincsen miért, nem annyira üzlet már nekik, mert végülis a föld-buli lett vpona még az, amiért érdemes nekik (már úgy értem, hogy bajcsányéknak) Az is jól látható, hogy Gyurcsány a saját céljaira használja ezt a kjampányt, ebből kettő van, a DK hízlalása VAGY az MSZP-be való vissza-diadal-menetel

magyar-magyar szótár 2014.03.02. 06:08:40

@Steinmann Lujza: Igeb, a KÖZGÉP annyira elbaszta, hogy egy képet vagy klipet nem látsz az elbaszásról, pl a vasútflújításról. Csak írottszövegek vannak a szokott módszereitekkel, a bruttó-bruttóba számolással, teháthogy mind a 27 Mrd összesezn a K'gépé lett ésígytovább.

Steinmann Lujza 2014.03.02. 07:37:14

@magyar-magyar szótár: Az elbaszás a trafik kiosztásra vonatkozott. És nem, nem képzelem, hogy mind a többszáz milliárd a kgépé, de azért jut is marad is. Látom, a felesleges intézetek és 24 millás tanulmányok kérdését elegánsan átugrottuk :D
Az a szerencse, hogy a hittanos fiúk nem a saját épülésük miatt akarják a hatalmat, hanem kizárólag azért, hogy te meg én jól éljünk.

magyar-magyar szótár 2014.03.02. 08:48:06

@Steinmann Lujza: Hagyjuk már ezt, hányszor megmutattam, mi a különbség az ultrahaladó jövőmócceraival SF-ban S-ba menett 40% és a Ft-ban kért 10% között.. ezutóbbi a taplótajtparaszt oligarcha jóvoltából visszastadlerjózsibácsizódik az országba, a leisztingerizált offshorepénzek meg soha már
összesen ennyi különbség van, szerintem lényeges

magyar-magyar szótár 2014.03.02. 08:48:45

@Steinmann Lujza: szaros trafikok, nyomorult (és művelni kötelező) államiföldbérletek, józanodjál már

Steinmann Lujza 2014.03.02. 09:37:54

@magyar-magyar szótár: azt el sem tudod képzelni, hogy nem egy trafikod van, hanem mondjuk 43.
Persze, a föld meg direkte rossz üzlet, azért nyúlták le még a biogazdaságtól is.
És mi van a 24,9 millás tanulmányokkal? :D

magyar-magyar szótár 2014.03.02. 10:02:52

@Steinmann Lujza: A disznókat és a hűkutyákat is etetni kel. Főztette ja ingyenbirkapörkőttet a zaktíváknak, akkor most kaparjon mán kicsit kurtán is. Ami fent, az lent is és lentről mihelyst valak felkerül, rögtön eszébe jut, hogy Fridke unokahúgának dojó jönne a kelengyéhez egy kis... milyen papírja van a lyányka -akkor írjon valamit és azon a címen fizetünk neki. Te is most kritikaikardélre hánysz, de persze megfelelőpozícióban te se viselkednél másként, mint más magyar.
Ha akarom, akkor pl a trafikmutyi egy belső viadal tüköre is, mert egyébként kommunikációsszenpontból olyan sokat hozott volna a trafikmutyira való lecsapás magának a FIDESZ-nek, hogy az jóval többet ért volna annál, mint Lázár és vazallusainak a jóljárása és ha pl lenne igazi tökös kemény jóoldali újságírás, akkor erre a motívumra rámutat, miszerint Lázár és bandája ekkor is erősebb volt az orbánista frakciónál. Azt hiszed, hogy a Felnőtt Bácsik nem tudják az igazat is? És nem a könnyezőpálma mögül kell leskelődniük, csak nem minden információt kötnek ugye a hülyepicsának nézett Lujzák orrára.

Annyira legátolt a gondolkodásod, hogy sima kommunikációs szakmai átnézésére sem vagy képes a helyzetnek, csak azt fújod kifelé, amit jól belédtömtek.
Az ember esze megáll, ha szakmailag megkérlek az óriásplakát, mint reklámeszköz életgörbéjének elemzésére, akkor mi másra tudnál rámutatni, mint arra, hogy ma már nem hatékony és pl füleg jelenlét reklámokhoz ajánlatos. Namost a CÖF inkriminált óriásplakátjára felnéz egy ember és eszébe jut arról, ni, egy jópofa bojócc. mesterházy gyurcsány, bajnai, de aranyosan töpreng most is meg egy lángosképű állat ki lehet az? Ja, hogy a közmagyarnak le kéne esni az amerikairendőrség-magassági (láb, érted? foot!) hátteres fotózásából meg a kézben tartott amerikairendőrségi írhatótáblákból a mire is?
süti beállítások módosítása