A Stefi kettős, tehát fiú vagy leány becenév, mint pl a Gabi vagy az oroszban a Szása is. Stefi a Stefánia [Stephanie] beceneve, vagy németajkúak köreiben pl a Stefan-é. Schwoobul a Stefoon az becézve Stefili vagy Steffl . Inkább a Stefili, egyrészt a tipikus fölös szóvégi i miatt is, másrészt a svábok (és hesseniek, elzász-lotharingerek, bajorok, szászok stb, tehát magyar fasisztául az idegenszívűek, magyar fasisztául is  tehát a svábok, de pl a magyar fasiszta szóhasználatában a magyar náci is persze idegenszívű sváb-bérenc volt) az idegen nyelvikörnyezetben valahogy leszoktak a jellegzetes germán magánhagzótorlódtatásról és segéd-i hangokat ékelnek be a képzésben kényelmetlenül sok mássalhangzó elválasztására, pl a zwifl schwoobul zvífili.

Innen pedig kanyarodjuk rá Stefi faszára.

 Senki jó kisleány olvasóm aztán meg ne ijedjen, szó nem lesz itt igazi konkrétfaszról. Egy mém hoaxációjának anatómiájában egy faszánsikerült fasz csupán az a cumi, amit a mémet készítő víídám & netokratikus gyerekek bekapattak a mitsesejtő júzörrel [user -rel]. Tkp hallani kéne ezt, ahogyan egy magasfelkészültségű mélyen magyar HTML-webszakember ezt a júzört vagy juzert kiköpi az üde, mentaleheletű rózsás kis ajakán. Hasonlóan hangzik ez a juzer, mint amikor egy magyar autószerelő a kuncsaftját egyszerűen csak parasztnak, vagy nyitás előtt a magyar boltos a tolongó vásárlókat barmoknak mondja. Vagy amikor a magyar szakács a magyar étteremben a már füttyentéssel odahívható, mert lábanyőtt (azaz romnlott) húst hypóval áttörli azzal, hogy a disznóknak, azaz, akiket megetet ez is jaó lesz! Így is. 

 Kicsiny munkámban leginkább ezt a lendületet, a nemes ívét szeretném megmutatni, ahogy a különben vacak munkáját még ráadásul teljes önelégedettséggel is bassza laza csuklómozdulattal a kuncsaftjának a szerinte pofájába a magyar szolgáltató. Mert soha, egy pillanatra se feledjük, a blogú is szolgáltás, ami , idézem, ingyen van és egyszerűbb kezelni, mint egy komnnektort bedugni!

Stefánia kisasszony kettő is van. Én most a másiknak a faszát fogom megmutatni, akinek az őt hoaxáló jógyerekek a  peenemündei tündérke melléknevet adták vaskersztszerűségekkel nyomatékosítván a gyöngébbek kedvéért náci voltát.

Tehát senkit nem lephet meg az, hogy Stefánia kisasszony kezdő agentprovotrollnick korában vastagon és ikrás bakfittyelések közepette zsidózott.   Külön megkérem a blogbarátaimat, hogy ne kezdjenek el itt máris palizni. [pali] Stefivel össze nem vethető, mint ahogy a CPG pankzenekar sem Keresztesi József művészúr egykori Szőranya fantázianevű izéjével. A legalapvetőbb kontárkodása a hoaxátoroknak, hogy fingjuk sincsen egy náci vagy akár jobbikos fasiszta képi és szín, meg tipográfiai ízlésvilágáról, hanem hoaxálás közben véletlenül leragadnak a saját jóízlésükben. Míg a pali ávátáráit is stílusosan alkotta meg, hátmég a tipográfiája meg capslock-jai... Öndefiníciójában Steffili evangélikus sváb, azaz nem katolikus schwarzweiß, hanem nagyon is farbliches [-> coloured]  színvilág jellemzi népe művészetét.

Mióta Stefánia kisaszony peenemündei tündérke, azóta páran még az őrajta zsigerileg egyébként pompásan szórazók közül is elgondolkodtak azon, hogy a technikai magyarázaton kívül [ Stefánia kisasszonynak ne legyenek ugyanazok a kommentelőzményei, mint a hoaxált mémnek] mi van ezzel a peenemündével. Hát,  szerintem nem annyira bonyolult ez, a hoaxátorok  olyan jót nevettek rajta, Peenemündé-ben volt ugyanis az a rakétafejlesztő bázis, ahol Werner von Braun, 1945. után az USA rakétafejlesztési programjának vezetője [Itt JFK-val öriznek] tevékenykedett az alkotói piramis csúcsán, alant a piramis szélesebb rétegeiben pedig a peenemündei KZ láger foglyai. Vagyis a peenemündei tündérke sok egyébfunkcióján kívül Stefánia kisaszony náciságát nyomatékosítja. Az amerikaiak W. v. Braunnal tíz rakétát is elszállítottak az USÁ-ba a rakétákon szerte a láger foglyainak ujjlenyomataival is. Levezetés: Stefánia kisasszony náci -> Orbánnak nyal [Hitlernek is nyal]-> a FIDESZ ideológiaikatyvasz náci is. Ha pedig nagyon erőszakosan megráncibálom a hajánál fogva, gyön velem az a következtetés máshova is, pl el Kennedy-ig.

Most pedig a mémblog képivilága következik. Természetesen ez is náci-sugallmányos, Wolfgang Willrich, a náci grafikai stílus meghatározó egyéniségtelenségének műve ügyesen eltolva a színeket és kifotoshoppolva azt a maszatot onnan a  germán lányideál [északi típus] feje mellől.

ez tehát az eredeti, Anneliese.

http://img0.liveinternet.ru/images/attach/b/1/5058/5058303_de_12.jpg

Négy különböző rajzát tartalmazza Willrichnek a blogfejléc. Engedjék meg kedves olvasóim hogy többet (vagyis a másik három német lány képét) ne kelljen becopyznom ide, a kép forrása orosz oldal. http://img0.liveinternet.ru/images/attach/b/1/5058/5058303_de_12.jpg

Szünet: Blogpajtásnőm nemrég, eléggé átgondolatlanul, blogpajtásainkkal komolyblogot alapított, tartalmas bejegyzésekkel. Ezen bejegyzésk texturális [publicisztikai] színvonala magasan meghaladja a mai bármilyoldali internetesmédia színvonalát, vagyis jó olvasási képességeket feltételez az user-ekről, akik fogyasztanák. Az index címlaptündérétől meg is kapták azt a támogatást, ami jóakaratú kezdőknek is szokás, meg a rosszakaratú kezdőknek is persze, csak az a lényeg, hogy az a rossz, amit akarnak (az user szarszerű átbaszása a palánkon, pl tréfás mémmekkel való megszopatása vagy zsigerigyűlöletre apelláló élveztetés, stb,.) alapvetően jócélt szolgáljon. És termelje a kattogást. Persze blogpajtásnőmék munkái nam annyira sok kattogást termeltek, így nagy durcizva átmentek a nolblogra, ahol annak ellenére meglepődtek a sikerükön, a sokkal magasabb nézettségen-látogatottságon, hogy én 32 nicknecvemmel ezelőtt még a blogteren bemutattam, hogyan szopatja a jónépet meg a rossznépet is a bloghún keresztül az index. Vagyis a NOLblog az blogteresen működik, a bloghú viszon bloghúsan. Blogpajtásnőmék a nolblogon nagyobb látottságot meg nézettséget látnak, a Mindenhatooo azonban a bloghúsat adja ki elébb!!  A kaszálós mókusok nem véletlenül kaszálták el az akkoriban piacvezető blogtert a piacirészesedésével együtt, hanem céllal. Vagyis internetesidőszámítás szeint elvileg a blogpajtásnőmnek már többszáz éve tudnia kéne, hogy mire számíthat a bloghú-tól. Vagy az indextől. (folyt.:)

Stefánia kisasszony peenemündei tündérke elkülönböztető melléknevű ávátárája első bejegyzése címlapos lett és óriási siker is. Legalábbis a címlaptündérek és Stefánia kisasszony hoaxátorai szerint is, mert a munka töretlenül folyik és ahogy majd itt alant a copykban belátható is Késes Szent Alia jógyerek érvelésében, a munka (azaz kampf) sikeres is. Nemkevesen már a 700-as kommentkásahegy legalján, vagyis a legelején gyanút fogtak Stefánia kisasszony hoaxációját illetően. Azt gondolták, hogy ez vicc vagy paródia. Dr Dr Brendel Mátyás , a jövő szellemi életének már ma erősen meghatározó személyisége. műszaki PhD és közíró is fölháborodott a még szerinte is színvonal alatti fércelvényen. Ha pedig valaki egy olyan humortalan agitprop pocsékblognak is az atyamestere, mint a piroslapokPONTblogPONThu, és még az ő semmilyen IQ vizsgálattal föl nem tárható ízléstelenségét is alulmúlja, akkor ez a Stefi tényleg nem vicc...

 

 WARNING LABEL :Az ember egyébként a mai kommunikációs entrópiában az információjával elmehet a sváb apja faszára is, ugyanis azt majd a Megosztó [leszól a címlaptündérnek vagy ráhagyja szakértelmére] eldönti, hogy az információt megosztja vagy nem. Így az övé a vár, a lekvár vagyis a hatalom, miközben egyébként egy ős-netokrata jaajdelazza szevasztok!-kal haverkodik a megosztottaknak. És így persze a nemmegosztott információ nem is kerülhet be a Zárt Tartály kommunikációs káoszos entrópiáját fokozni! Teghát ha valaki fölkeresné mint az összes sváb, 24 éves és kertészmérnök sváb lányt, aki evangélikus is és a Mecsek déli lejtőjén él, és riportozná ... nadehát azt már agenttrollnickek korábbi verziójiban is tudhattuk, hogy a jógyerekek az egyébként mindenüvé elérő nyomkereső botjukat csak éppen a Kígyó utcába lustiztak odakocogtatni, nekünk vidékiparasztoknak kellett vóna 7000 Ft ára beérzint pocsékolni arra...

Mert meg kell hagyni, a hoaxátorok oszt nemsokat szaroztak, amikor a fejükben a IDESZ ideológiai katyvaszáról kitrutymósodott fikát mint  odakünn föllelt truvályt kenyegették széjjel. "Megszólaltatták" ők Stefánia kisaszonyt is, akik a svábságát firtató kérdésekre válaszolt, a peenemündei tündérkeségre nem annyira... Stefánia kisasszony ténylétbeniségének és antihoaxitásának mindentelsöprő cáfolata szerint ő azért valóságos, mert ő egy 24 éves kertészmérnöki végzettségű sváb lány, aki a Mecsek lábainál egy szép kis faluban aztán tényleg lakik! Hát ugye ez a bizonyíték arra, hogy ő nem hoax, hát tényleg... erre szó bennszakad, güllyedtszem fönnakad... Amúgy a hoaxátorok egyáltalán nem fáradoztak azon, hogy csak kisérletet is tegyenek egy mai 24 éves sváb lány szövegalkotási eljárásainak mémelésére, fogták, oszt kb Ny. József ref.lelkész és fasisztoid népíró 70 évvel ezelőtti stílusát verték bele torkig a szájába, már amennyiben egy hoax szája vagy torka erre alkalmas...

Az alkotóművészek , akik Stefánia kisasszony peenemündei tündérkét hoaxálták, persze azért nem a saját, amúgy komoly bejegyzéseknél használt kreatívnickjüket koptatták a Stefánia kisasszony igenis pompásan megfelelőségének védelmében, hanem a fika vagy komment vagy trollnickjüket.


kezdetben vala, ez még a peenemündei tündérke melléknévnélküli echte version

Stefánia kisasszony 2012.04.04. 13:51:19
@gabesz7004:

Igazad van. A te hozzászólásaidból inkább az tűnik ki, hogy egy rohadt faszszopó nyomorék vagy, akit a nácik méreginjekcióval öltek volna meg a T-4 fedőnevű eutanáziaprogram keretein belül. Bevallom, nem tudom egyértelműen eldönteni, hogy nyomorékságod genetikailag örökölt tulajdonságoknak köszönhető-e, vagy egyszerűen születésedkor rátekeredett a nyakadra a köldökzsinór, és a így fellépő oxigénhiány súlyos agykárosodáshoz vezetett.

Tégy a világnak egy szívességet, menj le a pincébe, keress egy jó erős kötelet, meg egy viszonyleg erős gerendát és szöget, és kösd fel magad. [A zsöngécskék kedvéért ez a mondat Dr Kövér szájából való -a szerk megj] 

 Stefánia kisasszony 2012.04.04. 16:40:09
@gabesz7004:

Gyanúsan hosszú mondatokat szenteltél a germán származásod bizonyítására.

Tehát zsidó vagy. Egy zsidó faszszopó.

Tehát itt Stefánia kisaszony a germánszármazás erőltetését zsidó trükknek tartja ám!

 

Késes Szent Alia jógyerek üde magyarázata  a már peenemündei Stefikéhez: a >>Stefike szövege nem Orbánt tükrözi, hanem azt, ahogyan az orbáni világmagyarázat megjelenik egy tipikus fideszes szavazó szövegében (és vélhetően a gondolkodásában is). Stefi nem is írhat mást, mint groteszk, leegyszerűsített katyvaszt, mert maga az orbáni kommunikáció, és annak befogadása, ilyen. Erre nem csak néhány barom fideszes ugrik<< mondjuk ehhezképest nagyrakással politikailag megbízható jógyerekek ugroottak és hiték el Stefilit! >>, mint írod, hanem meghatározó részei a fideszes világképnek azok a mémek, amiket az orbáni kommunikáció terjeszt például a "hisztériásan óbégató balliberális gyűlöletkampányról". Ez maga egy mém, ami terjedni és kombinálódni tud, például összekombinálódik azzal, hogy "nemzetére rárontó idegenszívű", vagyis "zsidó", és előáll az a metaforikusan és félig elhallgatottan antiszemita nézet, ami pár perc után kibukik a tipikus fideszesből.<<

Eeleinte is már mennyire védték a Stefikét jaj elhinni annyiraakarók Stefili jobboldaliagytükör-jellegének valódiságát:  Elfriede-X 2012.10.29. 02:29:02
Ugye milyen nehéz elhinni, hogy tényleg csak ennyi, és halálpontosan csak ennyi a jobboldali gyűlöletagy tartalma. Egyszerűen csak le van írva. Slussz.

Sokáig keringett a világban egy történet, nem tudom igaz-e, arról, hogy amerikai társdalomkutatók utcai járókelőkkel olvastattak el egy néhány oldalas szöveget, mindegyikkel ugyanazt, és aztán megkérdezték a szövegről alkotott véleményüket. "Kommunista propaganda!", volt az egyöntetű válasza a többszáz megkérdezettnek...

Amit olvastak, az amerikai alkotmány volt egyébként... 
 Severus 2012.10.29. 02:58:00
@Gerilgfx: Nekem nem tűnt fel, hogy Stefit jobbról támadták volna, bár nem követtem szorosan. A típus valós, a előfordulása a MH-on kimondottam gyakori, így egyáltalán nem volt hiteltelen, és rengeteg comment streamen provokálta sikeresen a másik tábort.

Ez a nickválzozat okt. 21-e óta él, azalatt kétszázsok kommentet produkált. Ezt nem lehet csak úgy unalom ellen csinálni. Persze, kész válasz, hogy lehet agent provocatroll, de én itt valami izgalmasabb történetre várok. Akkor minek leplezte volna le magát? 
 hű, ez bísztós egy faszistaa: El Hombre Muerto 2012.10.29. 03:11:56
Megértem, hogy Bede nem meri vállalni a nevét, de hogy pont egy sváb parasztlánynak adja ki magát, hát, ezt nem gondoltam volna...

 lenoardo999 2012.10.29. 05:48:29
A cikk nyilván blődli, Stefánia kisasszony mögött valószínűleg egy indexes Bajnai-Gyurcsány-MSZP-női fehérnemű fetisiszta rajongó áll. A szokásos Népszabadságos kommunikációs trükkel él. A reductio ad absurdum típusú érvelés illegitim megfordítása. Vagyis eltúlozzuk a másik fél állításait, kimutatjuk róluk, hogy így nyilvánvalóan hamisak, és ezzel bizonyítottuk, hogy a kiinduló állítás is hamis volt. Ilyen formában azonban egyszerűen manipulációnak nevezik. A reductio ad absurdum helyes alkalmazása: elfogadjuk a kiinduló állítást, majd megmutatjuk, hogy milyen képtelenség következik belőle, és ebből arra jutunk, hogy az állítás mégsem volt igaz.
jobbikos fasiszta:  csavari 2012.10.29. 06:50:40
Sok igazság van a cikkben csak egyetlen apróságot felejtett a szerző megírni mégpedig azt, hogy a jobb oldalinak és nemzetinek hazudott likud fidesz is a szélső baloldalhoz tartozik! Az mszmp édes gyereke a fidesz is a többi párttal egyetemben, sokáig azt hittem. hogy a Jobbik különb náluk de sajnos rá kellett jönni, hogy azok is közéjük tartoznak! Ma nincs az országban nemzeti (Magyar) párt csak a zsidókat kiszolgáló helytartók vannak!

És egy jóoldali jó gyermek, akinek a szájában hogy ityeg Stefi fasza, amit simán bekapott cumi [etetés]ganánt :  Gazz · http://dorzs.hu 2012.10.29. 07:32:04
Azért lassan kiütközik, hogy az index mögött valóban fideszes tulajdonosi kör áll. Ilyen beteg írást eddig csak a Magyar Hírlapban és az MN-ben lehetett olvasni.
Ahogy jönnek a választások, úgy lesz az egész index ilyen.

ezt teszi a jóoldaligondolkodású jó gyermekkel, aki bután beszopta a mémet:  zoli_ 2012.10.29. 11:00:48
@irógép:
Szeresse orbánt, maszturbáljon rá, otthon ülve.
De ha az ostobaságait, viláágá kürtöli, akkor ne lepődjön meg, ha ostobának tartják.
Ha a kékről az igazi szent kedves vezető azt mondja piros, attól az még nem az. És lehet állítani, és harcolni a békéért (=baszni a szüzességért), de ettől még ennyire ótvaros helyzet soha sem volt, mint most. Média nélkül sem.  -most akkor ki nevessen jóízűen? A hoaxa-kreátorok? Azon, hogy valaki beszopta a mémjüket? Vagy egy hülye jobbos, aki elvtársnőjének hiszi Sefilit? :D -És lehet mégmélyebben megmutatni, milyen reakciót vált ki egy jóoldaliból? Tessék: 

dekol84 2012.10.29. 11:02:17
""minél rosszabb az országnak, annál jobb nekünk" elv alapján működnek, és készek akár a saját országuk ellen is totális háborút viselni csak azért, hogy visszatérhessenek a hatalomba."

Ki ez a fapina és honnan került elő? Ez a mondat 100ezer%-ban áll a zorbáni ellenzéki viselkedésre. A cezaromániás fasz végig cirkuszolta a 8 évet, rombolt, gáncsoskodott, mindent ellenzett csak, hogy minél rosszabb legyen és dicsőségesen visszajöhessen! Nagyobb rombolást végzett a rohadék a szemét hozzáállásával, mint az összes coci bűn együttvéve! Úgyhogy senki ne ugasson itt Károlyikról, meg Kun Bélákról.
Talán el kellene gondolkodni (ha lenne agyatok!), hogy a matócsni féle balfasz, meg a dilettáns cezaromán törpe köcsög országrontásának a következménye, hogy "egy új államalapítás örömünnepének mámora" helyett, az "új aranykor hajnalán kezd a magyarság teljes apátiába süllyedni". Az, hogy valakinek nincs állása, az nem a ballib sajtó miatt van, hanem mert ez a paraszt elüldözi ebből a narancsországból azokat, akik munkahelyet tudnának teremteni!

ROHADJON MEG AZ ÖSSZES FITYESZES PATKÁNY!

Van, aki jó gyermek nem akarja elhinni és tágranyílt őszointe szemekkel védi a mémet:  

Cinkes 2012.10.29. 11:06:52
@gesternmann: Ne kezd már te is, hogy mémről van szó… Mi értelme lenne? Több száz idióta kommenttel felépíti az elvakult fideszes imázsát, hogy szándékosan lejárassa vele a fidesz szavazókat? Ehhez tök felesleges volt ennyit szenvedni mert a fidesz droid kifejezés mára mindenki szótárában megtalálható.
cinkes 2012.10.29. 11:23:59
@magyar-magyar szótár: akkor ezek szerint stefike egy általános kommentgenerátor lenne, akit a blog.hu talált ki? Mert más értelmét nem látom a dolognak...

 Nincsen a világnak olyan elbaszott találmánya, ami legalább egy ember kezében avagy szemeinek tükörében ne működne jól: a feltaláűlóéban. Tehát  most   pedig következzék egy alkotókközeli jógyerek Késes Szent Alia 2012.10.29. 11:28:27
@magyar-magyar szótár: Nem elbaszott mém. Itt van élő illusztrációnak Macisajt, az indexfórum-bloghu prominens nemzeti jobboldali nickje, ő azonnal hozta az "idegenszívű hiszteroballib elárulja a nemzetet"-vonalat, még a zsidótematikát is bedobta öt perc alatt, amit pedig Stefi parasztlányos szégyenlősséggel nem is bontott ki nyíltan.

Késes Szent Alia hazudik fillent. Ugyanis Stefike pontosan jó vaskos zsidózással kezdte. Blogbarátaimnak ez a technika rém [ugye? :D] ismerős, "a pali" csinálta ezt, miután jóalaposan kizsidózta magát, elkezdett rajongani Lévai Anikóért. Nincsen új a paplan alatt. Stefike egy újabb bejegyzésében megcsinálta.Bár az eredeti verzió kétségtelenül ügyesebb volt, többen és mélyebben nyalták be és kitörölhetetlenül.  

A végső érv  Késes Szent Alia , mire való ez: Én azt remélném, hogy a Bajnai-műhelyben még sokkal ilyenebbeket gondolnak a választókról, de ez nem valószínű, túl emelkedettek hozzá. Kényelmetlen azt észrevenni, hogy a humán gondolkodás nem racionális, hanem racionalizáló, vagyis hogy jellemzően először van meg az eredmény, amihez el akar jutni, és utána a magyarázat. Magyarról magyarra fordítva: Stefánia kisasszony megalkotói nem bíznak abban, hogy a Bajnai Műhely racionális érvelésével sikerülne felrázni a lakóságot. Először tehát a jóoldali lakosságban élő FIDESZ és Orbán képet tekintik, majd ehhez hoaxálnak.

 Néhány jóakaratú jóoldali kommentelő pl a Varánusz blog tevékenységével vagy a Hírcsádáéval tévesztette össze, amit a Stefánia kisasszony haxátorai művelnek. nem, a varánusz teljesen becsületes nyílt gyűlöletgenerátor ... csak ugye az az unalmas az efféle jókislányblogokban is, mint az Őrjöngjünk Vecám, hogy hát... nem gyönnek a bunkó jobnber trollok, nem jönnek. Afféle belterjes örizés alakul ki és esetleg egymás túllicitálása. Ha pedig csak nem ugrana be egy jobber troll, akkor egy jóoldalinick alpít gyorsan egy hoax rosszoldalit és elkezdi azon őrjöngvén élveztetni mit sejteni igazából nem is akaró blogbarátait.

Blogpajtásnőm szerint ki nem szarja le a kommentkásahegyet - hát éppen ez az, a világ online médiája a világ onlinemédiájából merít, és ha az édesanyanyelvi média user-ei nem döbbennek rá, mit kaptak be tövig és csummáznak torkosan, akkor a Független Nyugati Sajtóvélemények és pl a Washington Post [Europe Online]??

Tipikus jó kisleány reakciója volt blogpajtásnőmnek, amikor megmutattam neki Stefilit: legyintett rá, hát persze, hogy az ő jóízlésének fujjfujj, amit a véle most az Összefogás'ban pedig szépen összecsokrozott vidám jógyerekek műveltek. TGM-mel érvelt, aki fújfujjolt az orbánmémeken, nem szabad ilyent egy jóoldalinak és ilyeneken élvezni, csúnya dolog. Csakhogy a  jóoldalon TGM-et is szelektíve kezelik, tehát csak arra a szavára figyelnek oda a Magyar Filozófia Győzikéjének, amelyik szava smakkol [geschmeckt] nekik. TGM soha nem volt igazán meghatározó, lapot igazán őneki soha nem osztottak, a felnőttasztalnáál alig kapott helye és mint látható a mémekhez való hozzáállását, a gyerekasztalhoz meg túl öreg. Egyedül Zseniális Ferenc gondolt rá egy zsíros, jólfizető állással, vannak még ezek a honorjai, alapítványi támogatások, de mindezekkel is együtt TGM periferiális személyiség -pláne pedig azokban a moder politikai tanácsadó intézetekben meg irodákban, ahol a mai Felnőttasztalra főzik a kaját. Ha esetleg valaki arravélne, hogy lehetséges, a felnőttasztalon is az a kaja, ami idelent a gyerekasztalnál, akkor már borítékoilhatja is, hogy az Összefogás mégse nem győz 2014-ben.Azaz a Zseniális Ferencék tervei szerint megy továbbra is minden, azaz a jóoldali szemszögből még inkább egy kicsit rosszabb lesz (IDESZ-Jobbik koala) hogy aztán jobb legyen (Zseniális Ferenc cégét már a nép kétharmada ohajtja vissza Bajnai cégvezetővel az élén...)  és akkor a gyűlés folytatódik...

Rémesnek gondoltam, amit Juhász Péter millamollah hirdetett,  miszerint ők nem párt lesznek, hanem erő, ami majd felülről rákényszeríti a pártokra a népakaratot. De a Késes Szent Alia jógyerek által felvázolt, miszerint az emberek nem értenék meg  a bajnait támogató politológus tanácsadó cégek által készített érveket és magyarázatokat, hanem ilyen egyszerű eszközökkel kell lemenni kutyába az emberekhez... Amik már egyébként a jóérzésű jóoldaliakat is azonnal elundorították... Orbán Hitlerrel kenyegetésével különben visszatért egy korábbi, eddig úgy látszott, letűnt verzió. Pár hónapja szűkebbre vették a jóoldali politikaikommunikácóban összehordott hosszú Orbán nevet mindössze Kádárra. Ehhez jól passzol az IDESZ lekommunistázása. Komikusan szikrázik is, amikor az ember meg tudja, hogy a IDESZ elbaszott kókány kommunikációjában, ha mondjuk valami cél nélkül idul el, viszont sikertelen, még nem baj, ha legalább a komonisták idegesednek rajta. Akkikert a IDESZ kommunikáció komonistáknak aposztrofál, ezalatt pompásan szórakoznak, ezt mutatja Stefánia kisasszony sikere is.

Ezt még majd persze el kéne dönteni a jóoldali tanácsadóintézeteknek meg irodáknak, hogy odalemt a gyerekasztalnál jól teszik-e a jógyerekek, ha Stefánia kisaszonyt etetik be hülyének nézett gyerektársaikkal, mint a  IDESZ ideológiai katyvaszát. Én úgy látom, tényleg valamiben leképezi a IDESZ technikát Stefánia kisasszony, ha a cél nem is teljesül, de jókat röhögnek, elsősorban a saját poenjaikon a mémelői, ezért nem tudták magukat fegyelmezni a hoaxáció sikerét jelentősen gyöngítő peenemündei tündérke melléknév elhagyásával.

 

bonus track :Rögtön tudhatod, hogy vacak a humorod, ha sajátmagad túl jól szórakozol a vicceden. Példa. Boncz Géza rögtönzésein a kollégák otthejt bepisiltek röhögtükben. Csak Boncz maradt végig komoly.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr814883136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Steinmann grófnő · http://holgyekorome.blog.hu/ 2012.11.01. 07:39:20

úgy tűnik, mióta mondtam, hogy befejezem itt a vitát veled, állandóan rám hivatkozol, gyakrabban szerepelek itt, mint koppintott phd dolgozatban a forrásmegjelölés:D

a lényegre térve: igazán köszönjük a méltatásunkat, egyrészt a nol-on TÚL becsülnek minket, most is egy olyan szar cikkemet tették ki, amit 5 perc alatt írtam, és aztán le akartam venni, mert szerintem magamhoz képest is rossz, erre kitették, csak annyi helyesbítés, hogy NEM komoly a blog, semmi szervezettség, mindenki azt és akkor ír, amikor akar, és semmiféle tervünk sincs vele.

A cikkhez: most dícsértél, hogy érthetően fogalmazok. Akkor szerintem értetted, hogy azt mondtam, talán egy írástudó felelőssége most ott lenne, hogy nem egy unatkozó majmoknak szóló hoaxblogon pörög napok óta, hanem ír egy nagyhatású cikket arról, hogy átírták az alkotmányt, pont a demokrácia alapját képező választójognál. Hogy milyen körülmények között történt ez, hogy MI CÉLT szolgál. Persze, egyszerűbb Stefikén verni a f...t, nem szembenézni a valósággal.

magyar-magyar szótár 2012.11.01. 07:53:18

@Steinmann grófnő: Emlékeztetlek, hogy arra, amit te itt alkotmánynak nevezel, az első szavam a tákolmány volt.

A demokrácia egyébként tényleg veszélyben van. Pl nem eléggé tudjuk megbecsülni és itt megint bajnai 2010-es búcsúbeszédére utalok. úgy ahogy, olyan amilyen demokráciánk va. most azonban pont a jóoldal legüdébben bülbülszavú ideológusai kezdoik el pedzegetni, hogy a nép nem alkalmas a választásra. Meg olyan tömegbázis nélküli flashmobizált mozgalmakat kereálnak, amiknek ráadásul még a pártok fölött elhelyezkedóve kéne a népakaratot ráerőszakolni a pártokra, namost az összesen egy, ami a flashmobozációt öszerántjaa za Orbán-gyűlölet. vagyis ha kiveszem a képpletből Orbánt a lufi kipukkan és EKKOR megint bajnait kell idéznem, aki szépen megtanulta, amit az intézete meg az alapítványa politológusai kigondoltak erről, hjogy most (úgy értem 2014-ben) nem lenne szabad elkövetni még egyszer a hibát és valami ellen szavazbnui.
Csakhogy az egész Összefogást más nem tartja ösze, mint Orbán ellen szavazni.
Már ott tartzunk, hogy mindjárt még Uj Pétert kell idéznem aki szerint mit kéne eltávolítani már végre a politkai életből nahát, tényleg: Az ÉRZELMEKet, mint ... ezt megpróbálom pesti akcentussal mondani orrhangon nyafoooogva oooolyant.

Bármi szavazás van, demokráciagyakorlás, a magyar elkezdi mutatni, hogy most a mnmzet sűűűllyeed eeel, mindennek vége... mert az ő poéitikaiízlésüknek nem geschmäkt,ű
Te azt hiszed, hogy itt valaki meg akarja tenni azt a szivességet, hogy TÉNYLEG azt a hibát hányja kardélre, amirt valóban is elkövet a FIDESZ.

Pont ellenkezőenm jól teszem, hogy Léses Szent Alia kommentjében megmutatom, hogy a jógyerekek milyen ívben kakilják le Bajnaiék rizsáját. Vagy azt, hogy Ujkihívástkereső mit mond az érzelmekről.

Káosz van és ebben a káoszban kövessem el azt a hibát, hogy a káoszt csak növelő passzusokat ismételgetek?

magyar-magyar szótár 2012.11.01. 07:54:51

@Steinmann grófnő: Stefike fasza a valóság és az, hogy hiába látsz több látogatót és bejegyzésnyitogatót a nolblogon, még mindig a lehagyott bloghús blogotoknak a bloggiálisereje a nagyobb a Mindenhatpoooo szerint. De azért menjek a picsába, mi, ahová Hannival küldözgettek.

Steinmann grófnő · http://holgyekorome.blog.hu/ 2012.11.01. 08:23:26

@magyar-magyar szótár: nem vitázok, mondtam már, tekintettel a vitamódszereidre. Leírtam amit akartam itt az első hozzászólásomban, próbálj ARRA korrekt választ adni, ne a szart kenni, hogy index, meg hasonlók.
A választójogról, a regisztrációról, a külhoni magyar szavazatokról beszélj.

magyar-magyar szótár 2012.11.01. 08:57:14

@Steinmann grófnő: Az én módszerem?
Megnyitok egy témát, erre te nem arra reagálsz, hanem: A választójogról, a regisztrációról, a külhoni magyar szavazatokról beszéljek.
És az én módszerem, hogy nem a témáról beszéle, hanem elködösítek.
Nemmellesleg egyébként valamennyire pl a választójogi legújabb aggályok érintik is ezt a kérdést az egyesületek kapcsán.
Amikor ugye a jóoldaltól alaposan ismert kint-is-vagyok bent-is-vagyok móccerrel operálnának az egyesült-ekben való trükközéssel.
A regisztráció bezzegamerikától lopott ötlet.

A külhoni magyar szavazatok meg.. teljesen mindegy, a tervek szerint halad minden és hiába ugrálnak, a Jobbikkal koalázván végük lesz. én nem értem, mit kell ezen rinyálni. Vagy ha nem értesz a politikához, csak egységsugarú felhasználó (finoman mondom: elhívő vagy] akkor mit fogélalkozol komoly hardvare kérdésekkel.
én itt csak egy jóoldali software-t mutattam meg. Aminek az inverze nem működik, tehát pl a rosszoldal hiába kopizná. Akár mit is erölködik a IDESZ csak fatengelyes az ezekhez a korszerű módszerekhez.

Másképpen pedig: Jóformán mindenki azokat a témákat baszogatja (a gitárnyakat Hanni szavával) amiknek te is engem felszólítasz a baszogatására. Írjak egy 12817-ik bejegyzést a FIDESZ választójogi barmoskodásairól?

magyar-magyar szótár 2012.11.01. 09:14:14

@Steinmann grófnő: A rosszoldal húzásait 2.001.390 karakter-per nap tárgxyalják agyonra. Miért nem szabad akkor nekem a jóoldali kis sunyingerek ritkán leleplezhető húzását megmutatnom a maga valóságában? Mennyire segíti az a te szentmeggyőződésed diadalát, ha az általad megrendelt témákat szaporítom föl 2.028.511-re

Mért nem kacarászol, hogy jóoldali ógyerekek ilyn nyomorultul copyrnák "a pali" móccereit...

Steinmann grófnő · http://holgyekorome.blog.hu/ 2012.11.01. 09:15:47

@magyar-magyar szótár: Szerintem érthető volt, hogy ezeket a témákat azért hoztam fel, mert többször meg lettem szólítva a cikken belül, megint mint valami félhülye jóóóókislány, és te is úgy vezetted fel a dolgot, hogy a MAGÁNlevelezésünkben leírt dolgokra hívatkoztál pl. tgm-mel, így egyszerűen az ottani fonalat folytattam. Igaz, ez a többi olvasónak így talán zavaros, de hogy lehet valamire jól reagálni nyilvánosan, aminek a felét csak mi ketten olvashattuk.

Akkor a témához: amit már írtam, ki nem szarja le stefikét, ha nem küldöd át linkben, nem is tudok róla. Akkor láttam először. Ez a nagyjelentőségű cucc? :D
és ki mit mond- igaza van Hanninak, fel kéne menned a FB-ra, hogy ott milyen baromságok keringenek nagy tömegben, naponta, akkor nem csodálkoznál rá erre.

Steinmann grófnő · http://holgyekorome.blog.hu/ 2012.11.01. 09:17:45

@magyar-magyar szótár: Pali az pali:D
Miközben állandóan hülyének állítasz be, azt azért mindig elfelejted megemlíteni, hogy én voltam az első, és talán egyetlen ott, aki rögtön rájött mi Pali valódi arca.

Steinmann grófnő · http://holgyekorome.blog.hu/ 2012.11.01. 09:21:56

ha valaki nem olvasta volna
hvg.hu/velemeny/20121031_TGM_A_politikai_biralat_elzullese

erről a cikkről beszélünk, amit átküldtem Dudinak, mélyen egyetértve vele, hogy engem is mennyire zavarnak azok a mém-ek, amikor orbánt photoshoppolják, és hasonló színvonaltalan viccekben tüntetik fel.
Ez a stefike hasonlóan gáz, csak több munka van benne, mint egy Stalinra photoshoppolt Ovi képpel. De több szót nem érdemel, inkább önelletható, mint jó.

Steinmann grófnő · http://holgyekorome.blog.hu/ 2012.11.01. 09:22:54

ha valóban JÓ lenne, Dudi nem mutatta volna itt meg nekünk:D
Pont azért cikkezik rajta, lássuk mennyire szegényes és primitív AZ az oldal.

magyar-magyar szótár 2012.11.01. 10:10:55

@Steinmann grófnő: Az bezzeg jólesne az agyvérzsírodnak, ha forrásban tartanám az általad elvárt (ezekszerint mazochista vagy??)témákról választójogról, a regisztrációról, a külhoni magyar szavazatokról beszljek.

Amikor nem az a kérdés, hogy ezek megbuktak-e,l persze, a saját lábukban meg a jógyereksajtó ügyes kis húzásai következtében (ezért azták Piolós Joli nyanya móccerével siet is Stefike gyorsan mindent a liberálissajtóra kenni) ... szóval egyáltalán nem a bukásuk a kérdés, hanem az, hogy ki következik? ELŐRE kell nézni, nem elmúltkéthónapozni. Ha elmúltétévezni sem szabad, akkor elmúltkéthónaponzi se. Mit boncolgassam azt, amiut 3781 bejegyzésben boncoltak agyon.

TGM-ről nem ismétlem el, amit odaföl írtam. TGM-et mazsolázzák mindig és nemigen osztanak lapot. Az ÖSszefogást nincsen más összetartsa, mint a gyűlölet, azt meg mémekkel is kell szítani. Maga Késes Szent Alia jógyerek cáfolja TGM-et. És nem TGM fogja eldönteni a kampf jellegét, hanem a Késes Szent Alia féle gerillák. Ezekről a gerillákról az akkor szerinted ártatlan hitelboooom jut az eszembe, jöttek a komolybankok a korrektajánlatokkal és a korrektbankok kis geci szerződéseivel meg fiókcégek által megbízott kis közvetítő Bt-k házaltak. Pl ingatlanjelzálog alapú használtautó-devizahitellel. A Neves Bank a sajáűt nevén nem merte kínálni a cuccost.
Itt is ez folyik, bajnai fennkölt és szende

TGM mondja amit mond

A kis gerillák meg így móccerolnak!
És ez lesz, ha nem 2014-től, akkor 2016-tól vagy 2018-tól a jövő. És még csak nem is a választókon múlik, hanem azon, hogy a csődöt, amibe bajnaiék ügyesen belekormányoztak, mikor és hogyan konszolidálják, mihelyst megvan a pénz, már folytatja is az abbahagyott kormányzás Gordi a friss "benzinnel" .. Ha nem lesz konszlidációspénz 2014-ig, akkor majd ezekre mutogatva bojkottálják a választást és akkor ezek már nem csak a buta ennlábaikban, de még a kezeikben is hasra fognak esni és akkor a Jobbik 2.0-ra (ami Zseniális Ferenc fejlesztés) sajnáltam pazarolni a karaktert...

kikoránkel 2012.11.01. 11:10:29

@magyar-magyar szótár:
Nagyon jó ez a stefihoax azoknak akik nem látogatják a nácisimogató mandinert vagy pláne a jósdát, itt megkapják összegereblyézve az egész trágyadombot, az ún. magyar jobboldal gondolkodásáról.
Neked meg pláne kapóra jön a jóoldalfikához,ugye mennyivel egyszerübb ezt igy,stefi örvén,mint mondjuk Tokfalvit kontrázni, aki ezerszer jobboldalibb az egész fidesz-kdnp-jobbik csürhénél, csakhát őhozzá nem elég egy spekulativ körmondat,a tények ignorálása, meg a fikciós mellébeszélés.

magyar-magyar szótár 2012.11.01. 12:02:09

@kikoránkel: Általában sikerül a hajmámat lepirítnod a zsíromon, de most ez nem jött össze. Addig a sorig, amíg Tokfalvi előkerül, lófasz, amit beszélsz, ez ritka nálad, csak amolyan vaszoracsattogtatás.

avagy a forrongó agyvérzsírod bugyorog...

Tokfalvi-tól érdekes, amit mondasz, mert amit Tokfalvi beszél, nem vagyunk tizenketten ebben az országban, akik értjük. Ebben Simonmonjda úr, a hithű... és hát böcsületesen igazian mélyenmagyar baller nincsen benne, mert ő se érti.

Na, Tokfalvi nézetei aztán az igazi trópus ebben a döngölt szellemiagyaglapályban. Azt se értik, de ám a jóoldalon se! mi a liberális, nemhogy azt, hogy a liberalizmus tkp konzervatív nézetcsoport. Már a szabadgondolkodás műveleteit... még szemlélteni is képtelenség -lásd itt.

Külön tészta az a harc, ami a jóoldalon a valóbanliberálisok ellen folyt és nem ám röhincselve félkézzel, mint a joviáőlis tórgyánokokok ellen... hanem vérre, húsravágásig, rendesen liberálisbeleket ontva titkos gyíklesőkkel... (ami az SZDSZ belső liberálistalanítása volt ugye... Demszky 3 hónapos kudarcával bezáróan)

Te nem tudom, mit gondolsz magadról, de az ilyen "nácisimogató mandiner" .. meg elhinni ezt a vágyálmot, amit Stefikének a szalmabábujára fölkenyegettek.. ezt elmondtam Aliának is, ha ezalapján menne a kampf, oda se találnak, arra a síkra, ahol a Jobbik óccsón árul. (Nopersze ezeknek a jógyerekeknek a Jobbikra szüksége van...) Még a játékban, amit a jógyerekek a Stefi faszával csinálnak, az izzgi, ami az idegenszívű címszó alatt folyik..

Nosépersze nem mindegy, hogy magyartrágyadomb (a gazdag, kövér tápláló, gazdagító, a fejlettnyugati mezgazban drágakincs) ami összegereblyézve van...

vagy zsidó ill svábtrágyadomb..(e kettő lényegében ua.)

magyar-magyar szótár 2012.11.01. 12:03:14

@kikoránkel: Általában sikerül a hajmámat lepirítnod a zsíromon, de most ez nem jött össze. Addig a sorig, amíg Tokfalvi előkerül, lófasz, amit beszélsz, ez ritka nálad, csak amolyan vaszoracsattogtatás.

avagy a forrongó agyvérzsírod bugyorog...

Tokfalvi-tól érdekes, amit mondasz, mert amit Tokfalvi beszél, nem vagyunk tizenketten ebben az országban, akik értjük. Ebben Simonmonjda úr, a hithű... és hát böcsületesen igazian mélyenmagyar baller nincsen benne, mert ő se érti.

Na, Tokfalvi nézetei aztán az igazi trópus ebben a döngölt szellemiagyaglapályban. Azt se értik, de ám a jóoldalon se! mi a liberális, nemhogy azt, hogy a liberalizmus tkp konzervatív nézetcsoport. Már a szabadgondolkodás műveleteit... még szemlélteni is képtelenség -lásd itt.

Külön tészta az a harc, ami a jóoldalon a valóbanliberálisok ellen folyt és nem ám röhincselve félkézzel, mint a joviáőlis tórgyánokokok ellen... hanem vérre, húsravágásig, rendesen liberálisbeleket ontva titkos gyíklesőkkel... (ami az SZDSZ belső liberálistalanítása volt ugye... Demszky 3 hónapos kudarcával bezáróan)

Te nem tudom, mit gondolsz magadról, de az ilyen "nácisimogató mandiner" .. meg elhinni ezt a vágyálmot, amit Stefikének a szalmabábujára fölkenyegettek.. ezt elmondtam Aliának is, ha ezalapján menne a kampf, oda se találnak, arra a síkra, ahol a Jobbik óccsón árul. (Nopersze ezeknek a jógyerekeknek a Jobbikra szüksége van...) Még a játékban, amit a jógyerekek a Stefi faszával csinálnak, az izzgi, ami az idegenszívű címszó alatt folyik..

Nosépersze nem mindegy, hogy magyartrágyadomb (a gazdag, kövér tápláló, gazdagító, a fejlettnyugati mezgazban drágakincs) ami összegereblyézve van...

vagy zsidó ill svábtrágyadomb..(e kettő lényegében ua.)

magyar-magyar szótár 2012.11.01. 12:06:24

@kikoránkel: Tokfalvi mester azonban a gyakorlatban nagyon csúnyán melléfogott a Sólyomfikázásban. Aminek hangadója volt, a gördülőposztjait erősen pwerelte a bloghú. Ha hallgatnak Sólyomra, nincsen 2/3. Ha pedig nincsen 2/3 a 2009-es előrehozottválasztásokon, akkor Zseniális Ferenc Jobbik 2.0-ja végez a FIDESZ-szel már sokkal hamarabb (most Tokfalvi felől nézve) Utána ment is a jógyerekfika lenyaldosása Sólyomról.

magyar-magyar szótár 2012.11.01. 12:07:59

@kikoránkel: csapkorászol üresen a közönségnek: " nem elég egy spekulativ körmondat,a tények ignorálása, meg a fikciós mellébeszélés."

Ne beszéljed, mutasd, konkrétan, hol.

magyar-magyar szótár 2012.11.01. 12:24:45

@kikoránkel: PS.: A politika nagyon piszkos szakma. Kb a kerékpár-versenysporthoz hasonlíthanám. Tokfalvi óriásinagy szobabiciklista. Nagyon szépen tudja az elméletet. Gumifajták, tapadások, fogaskerekek, vázötvözet, légellenállás, pályák minősége, lejtések, emelkedők ... élőlekszikon. Ő nem ismeri el, hogy Magyarország legokosabb embere, de mivel Váncsa túl sok eszét itta el, ezért egyszerűen ez így van, a legokosabb címe neki maradt és kész.

Azonban a gyakorlat egészen más. Más az USA gyakorlat, mások az európai pályák és mások a gótikántúli területek pályái. Dudvák közt nem lesz feketebojtár a kanász, a gaz, a muhar -ami amerikából lett behozva, hátha jó lesz újtakarmánynak.

Nem lett jó.

magyar-magyar szótár 2012.11.01. 12:30:20

@kikoránkel: 90 után százával a saját sporijaik nyírták ki a gyakorlatipályákról az elméleben oly kiválló biciklistákat, mint T'falvi. Előreküldték őket húzónak aztán.. náha saját maguk ollózták le őket az árokba.

Vitányiék esete Gyurcsánnyal ugyanez. A szobabiciklisták.. kitanították a pálya-őstehetségét. Amikor meg Ferikéjüknek nem kelelttek, mehettek a levesbe.

Ehhez képest a balfaszkodások, amiket a "jobberek" műveltek, eleve a politikához tökhülyék... Stefi a mittes6tesít meg? A nácik politikai zsenik voltak, a mai politmarketing atyjai! Feri egy csomó trükkjüket alkalmazta!

Steinmann grófnő · http://holgyekorome.blog.hu/ 2012.11.01. 12:44:15

@kikoránkel: hehe:)) én is így látom
Dudi végre talált egy önellenható hoaxot, most az utolsó betűig kiélvezi:D
jövő héten már az Ovi-ról szóló viceházmester szintű photoshoppolt képek jönnek, mint érv:D

magyar-magyar szótár 2012.11.01. 13:48:13

@Steinmann grófnő: Dehogy is önellenható erz a hoax. Ez egy sima zsigeri élveztető mén, amit TGM is kifogáspolt. Pornó. Szezon bassza fazont majd szájba is a végén jizz. És most jön a lényeg, amikor kérdezem, a mémelő úgy csinál, mint az 1920-as évek könyvügynöke, komolyra rendezi az arcát és azt mondja, hoigy ez nem poornó, hanem komoly tudományos orvosi felvilágosító könyv a szexuáliséletről.

Valójában azonban az élveztetésről szól, fogom a pofáját, fogom a csövet és adom bele, a [nőgyűlölőjekek] meg hörögnek. Csak ugye a jógyerekek nem csinálnak csúnyát ... hát itt egy jelenet lepleződött le a budi mögött. De ne ezt nézzük, hanem hogy milyenszépen sorakonak szépenleszorított kézzel egyenes törzzsel szépfürgejárássl állnak be az Összefogás sorakozójába. Éshogy én ne errőé beszéljek, hanem mért nem arról beszélek, amiről ugyan már, még ki nem beszél, hogy mikeket barkácsolnak a rosszgyerekek (bár Eltolcsy inkább a hülyegyerekek kateg'je)

kikoránkel 2012.11.01. 14:34:11

@magyar-magyar szótár:
sztem meg folyamatosan a kisebb ellenállás irányába harcolsz, nem irsz százezredik kormányleprázást, ámde a milliomodik fletó-bajnai-index-jóoldal-fika belefér.

és akkor mi van, ha stefihoax a jobbikellenes kormányprogram része? vagy ennyi eszük nem lehet?

magyar-magyar szótár 2012.11.01. 14:50:27

@kikoránkel: Most már nem szórakozunk.
Mutass még egyet rajtam kívül, aki A Céget, A részvénytársaságot egyben (úgy, ahogy egyébként működik) tárgyalja vagy mutatja be.
Egy fikát Zseniális ferencre vagy Ártatlan Gordonra nem kenek, főleg más fikáját nem de a magamét sem. Semmi mást nem mutatok, csak azt, hogy rajtuk kívül jóformán mindenki politikai balfasz. Keress még egy ilyen linet -tehát próbáld betuszakolni az én Gyurcsány vagy Bajnai recepőciómat a "kórusba"

Aztán nézzük a FIDESZ vagy a kormánykritikámat, ezt a grófnőnél elszajkóztam százszor. Amit "oktatásügy" címén művelnek, az ostobaságok sorozatát... nem felépítményében rrgyaltam, hanem ott mutattam meg, fundametálisan, ahol el van baszva: Rózsika nem politikus, nem ért a politikához és balfasz is egy politikai funkcióban. nem "kenyegetem" odafönt a felépítményt..

magyar-magyar szótár 2012.11.01. 14:52:24

@kikoránkel: A stefihoax nem jobbikellenes, mert a jobbikosok az idegenszívellenesek és a sváb is idegenszív -hagy ne kollokváljak már nálad a magyar fasizmus természetéről, jó? - amikor te ÉLVEZETTEL nyalsz be egy hitlerrel összekenyegetett orbánfikázást mert jót tesz a zsigereidnek.

magyar-magyar szótár 2012.11.01. 14:55:28

@Steinmann grófnő: @kikoránkel: És most én kérdezek, játékos feladat, hogy hahotázzunk is:
Orbánék IMF-nek címzett plakát-kampánya belsőtartalmirész (amit te kikoránkell az összegereblyézett trágya elemének gondolsz, az)
vagy pedig azt hitte a barom, aki kitalálta, hogy olyan politikai kommunikációs fogás, ami a "kétfrontos küzdelemben" a jobbiknak basz oda vagy "fogja ki a szelet a vitorlájukból".

Sissy Freud 2012.11.01. 14:59:39

@magyar-magyar szótár: nekem is tökjó hoaxaim voltak, ha még emlékszel, itt volt ez a S. Freud, aki miatt sokszor lebasztál, hogy kriptosex, és csak azért olvassák, nem a szöveg miatt, aztán MH, akitől többen kértek fényképet:))) és hasonlók,
meg egy időben férfinéven, hogy bizonyítsam, hogy komolyabban vesznek a többiek egy férfihozzászólót - de egyik sem volt kormányzati tényező, ha érted, mit mondok.
Persze, lehet cikkezni valamelyik maszoppos szájszagáról is a sokadik alkotmányátírás másnapján, de talán Hitler hatalomrakerülésekor sem az írta meg az igazat, aki leleplezte, hogy egy berlini kabarés csalt a konyakkal. (és nem, nem gondolom, hogy Ovi egyenlő H. itt csak nagyságrendeket érzékeltetek)

dr Steinmann 2012.11.01. 15:02:20

@magyar-magyar szótár: a plakátkampány egyszerű pénzlenyúlás, semmi más. Állami pénzek áttöltése a pártkasszába, olyan pofátlanul, hogy már "tisztességesnek sem kell látszani"

kikoránkel 2012.11.01. 15:52:36

@magyar-magyar szótár:
a svábellenesség nem volt feltétlen fasizmus, pl az Emericánába nem vettek fel német nevüt vagy nézd meg a már fejlett tudatú :) Bajcsy Zs.-t, szellemi önvédelem, stb,

habonyárpi magasanfejlett taktikai érzékét föl nem érem ésszel, sztem is baromság volt, de olyan baromság, amin valamelyik mikutyánkkölke gazdagodott kicsinyég.

kikoránkel 2012.11.01. 15:59:09

@magyar-magyar szótár:
"Aztán nézzük a FIDESZ vagy a kormánykritikámat,..."

Azt nézzem, amiben leirod, hogy a sok elrejtett akna miatt nem lehetett jót lépniük, és hogy Bod,Mellár, Chikán, akik szerint meg de, azok mindegyszálig sértődött pöcsök?
Hát jólmegmondtad nekik.

magyar-magyar szótár 2012.11.01. 16:19:58

@kikoránkel: Épp a minap olvastam jóoldali üdeszövegben utalást arra, hogy B-Zs. fasiszta volt, viszont Novi Sad-on van Bajci-Zilinski ulica. Nem feltétlenül mind magyar fasiszta volt, aki svábozott, de a magyar fasizta az svábozott mind. Pl Szabó Dezsőnek volt fasisztoid korszaka -amúgy korszakaitól függetlenül folyamatosan svábozott, zsidózni nemmindig.

kikoránkel 2012.11.01. 16:20:38

Demeg nem is az a kérdés, hogy ki szerkesztette össze dratvával a stefiprofilt, mert valószinüsitem, hogy valamelyik jófiú, hanemhogy mennyi benne az esszencia? Márpedig az akad benne elég, az összes ostoba sztereotipia visszaköszön nála, tökre állatorvosi ló, amiről azt mondják, hogy ilyen persze nincs is, pedig bizony találhatni eleget a bunkóoldalakon.

De, a kérdés csak az, a te szemszögedből, gyülölködnek-e majd erősebben a népek ettől?
Sztem, nem.

kikoránkel 2012.11.01. 16:27:52

@magyar-magyar szótár:
"Nem feltétlenül mind magyar fasiszta volt, aki svábozott, de a magyar fasizta az svábozott mind. "

Hohó, mit kezdesz mongyuk Werth Henrikkel?

magyar-magyar szótár 2012.11.01. 16:36:57

@kikoránkel: Ezt már egyszer ...kétszer végigelemeztem, de akkor direkt a kedvedért megint végigfogom [nem most, ez csak előze6tes], de már nem komentben.
Ugye a híveik nem értették, hogy mértnem a várvavárt arcok kerülnek az élre... vagy pl vártak valakit, aki gazdaságiügyekben ingyen kapart gesztenyét nekik. Csakhátugye a csőbetű láttán egyik bevált név se akart előreállni. Most látszik azonban, ez is mennyire nem vált be.
Teljesen rugalmatlanok voltak végig, mindig és ami a politikában (vagy a sakkban) főhiba: mindig tudni lehetett mit lépnek.
Mutatok egy kottalapot, amiből most játszanak és amin a szerzőpáros másik tagja ráadásul Dr Kóka János, ez pedig az, amit most az önkormányzatokkal csinálnak.

Óriási balfaszság volt csontvázakról beszélni, amikor itt a jövőben várták őket pompás cuccok (a visszatartott ÁFA)

Jószót soha nem fogadtak meg, sőt, csakazért is a rosszat csinálták.

Amit Mellár vagy Bod mond, az most cuki a jóoldalnak, de ha játszásiból Mellárt székbeültetem, akkor a jóoldali kritika széjjelbeszéli az agyát 10 perc alatt. Ugyanis az összes szereplő nagyonkönnyedén beszél gazdasági ügyekről, mert a gazdasági egyensúly olyan, mint a kerékpározás, megszerezni nagyon nehéz az egyensúlyt, de főleg haladnia-gurulnia kell a biciklinek a jó egyensúlytartáshoz. Az összes "jótanács" vagy azt mondja hogy jobbra kell elnyomni a biciklit vagy azt, hogy balra, holott az egyensúlyozás ide is és oda is [monetáris pénzügypolitikai fegyelem] Tehát minden igaz is és minden ilyen igaznak az ellenkezője is igaz, ha kiragadjuk a környezetből. Igaz az, hogy a biciklit BALról fogom meg a fődön és a kormányánál fogva balról fölfelé emelem, meg az is igaz, hogy nem, hanem jobbról emelem (ha jobbra dőlt el.

Ez a munkanélküliség/keresletkínálat/munkahelyteremtés_> növekvőinfláció csökkentett infláció kevesebb munkahely és csökkenőkereslet stb. vagyis handdabandázik mindenki vagy ha akarom, kiragadottságában mindenki zseniálsiat mond. És ha megnézed, mit tabnítottak a portfóéliós jógyerekek 2009-ben.. és mit most. Akkor bezzeg magyarázták a mechanizmust (Bajnai alá) most nem tanítják a jónépet, hanem jujgattatják meg rémítgetik
Tavaly kétnaponta hol voltak külsőokok, holnem. Az a jó rosszoldali mközgazdász, aki odabasz nekik. De ha véletlenül külföldinyaraláson elkapok egy jóoldali tanárurat és felolvasom, amit a kartársai dicsértek Mellár szájából, csak annyit köp oda: "baromság" De ha elkapod őket és szembesíted őket egymással, nagyon hamar kiderül, hogy igen kusza komplex folyamatokról van szó és nem azért ilyen kibaszottul változékony az időjárás mert a tölgyfáék vagy a nyárfák vagy nem, az akácfák csinálják a szelet... hanem azért, mert a Nyugati Szelek Övezetében észak-déli mozgások lettek a jellemzők és ezen függőleges sávok között nagy a hőmérséklet és légnyomáskülönbség, ezért "bolond az időjárás" de persze "lokálisan" azt fújja, hogy a nyárfák csinálják a szelet... mert nem akar nyárfalevelet söpörni...

Rémes, hogy mennyire gyerekes ez az egész -szerinted nem? Mutasd már meg, hol több ez annál a "politikánál" ami egy picsa óvónők óvodájában folyik a gyerekek között. A kiccsibék tényleg azt csinálják, mint a naccsibék csak kicsibe.

magyar-magyar szótár 2012.11.01. 16:42:40

@kikoránkel: A náciknak voltak díszrabbijaik. Talán díszkommunistájuk nem volt, de pl amikor a reformátusokat kezdték el csesztetni, akkor volt díszreformátusuk is. Rákosi zsidó antiszemita volt. Kedvencem egy falu egyik kevés holocausttúlélőjének (ill a legtöbb túlélő nem is jött vissza) a fia, szín zsidó, aki a jobbikban spílerkedik, főkolompos és pl bőszen zsidózik. Rakásra vannak ilyen bohócok, elmegyengék, seggek a Jobbikban, szerinted mért nem riportozzák őket az index vidám fiúi? Hm? burleszk egy egy jobbik gyűlés. Tudok falut, ahol sok sváb, pompás sváb nevek, teljesen a bicskás verekedős alföldi magyar legényekhez asszimilálódtak és büdösváboztak is amúgy különben tisztafajú árják, északitípusok.

Sőt van olyan falu, ahol hirmondója nincsen a svábnak, de büdössvábozás az van.

dr Steinmann 2012.11.01. 16:49:08

@magyar-magyar szótár: látom, megint szokás szerint ignorálva vagyok, de én vagyok a marha, minek járok ide, igazad van.

magyar-magyar szótár 2012.11.01. 16:50:04

@kikoránkel: Ja és hát voltak ilyen keverékek, fasisztonácik. Háét micsuinátak vóna ilyen környezetben?

1956-ban pl volt olyan ember, aki egy délután annyiista volt, ahány embercsoportban a hangulat jellemző volt. 12ó37-kor azt harsogta, Mindszentyt akasztani kell, 15.05 kor már ment volna szabadítani.. majd 17.17kor megint akasztani ésígytovább...

Tudom, hogy hihetetlen, de igen sok ember a történelemben... emberből volt... ugye , milyen érdekes? Nem csak ám Láng Vincék meg Borsok voltak meg Oszi-és-Dezsők, hanem Spílerek.. meg Szabó Lőrinc pl, aki nyilasbarát volt és csak a poeticai kvalitására tekintettel, hányingerrel küzdve hazudtak érte az igazolóbizottság előtt... Mert Szabó Lórinc is... érdekes! emberből való volt... pedig a két nővel is milyen. Az Illyés naplóban is az Erzsike temetésén a... Pedig Illyés barátja volt...

Ezért háborított föl az egykori Cinikus Mester gyaloglelkezése...

dr Steinmann 2012.11.01. 16:52:04

@magyar-magyar szótár: engem meg az ignorálás háborít fel:)

magyar-magyar szótár 2012.11.01. 16:52:39

@dr Steinmann: Nem vagy ignorálva. csak nem neked válaszoltam előbb. Ez a pénzlenyúlás, mint mindenreválasz, elégtelen egyébként a politikai harcban. A pénzlenyúláshoz is prezentációt keleltt tartani és valami POLKOMM rizsával etetni a lenyúláshoz.. de ne haragudjatok ,@kikoránkel: mindketten egy olyan ócska házmesterdumát szajkóztok ezzel a "pénzlenyúláűs volt" tal.. hát akkor.. fogja és odaadja neki, nem kőt papírra, azért egy óriáspplakát nem kétforint.

magyar-magyar szótár 2012.11.01. 16:53:49

@dr Steinmann: Most úgy fogok beszélni veled mint férfivel: Bazdmeg napi levelezésben vagyunk, a faszbúkkorszakban ki kommunikál ennyit barátok közt se, nehogy nózizzál már nekem, mert nem neked válaszoltam először!

magyar-magyar szótár 2012.11.01. 16:54:52

@dr Steinmann: Ez ignorálás??? -most megyek a jószág után, tehát nem fogpok válaszolni. Már szíjjëlrúgja a tehen a hídlást.

PesszimPista 2012.11.03. 20:47:12

Aki nem vágja mi "Stefi faszá"-ban a demokrácia-deficit, annak további hasonló, haladó kormányokat és értelmiséget kívánnék, . . . ha nem fájna értünk a szívem.
Valóban jobb a félhomályban settenkedő jóakaró nagymama/anyós, mint a kivilágítottan részegen tántorgó biciklista?
Éljen sunyi Nagyi!!!
Gordon gyere már!!!
Én azért jobban szeretem, ha tudom, hogy mit kell utálnom, de ha nem . . . . hát nem.
Akkor lesz inkább Glory Hole. SIRÁLY!

magyar-magyar szótár 2012.11.04. 07:09:12

@PesszimPista: A Stefili hoaxátorainak a marketing koncepciója világos a számomra. Fogom ezt a megértett marketingkoncepsiót, ami szerint itt a FIDESZ ideológia hagymázainak leltárját fogom megtalálni. Ide rímel most a "Fajvédő Jeszenszky a szalonrasszista" című poroject prezentációja is.

A demokrácia van -ugye?- vszélyben.

Olvasd el a matyipárt című szösszenetemet is.

nnnamost tételezzük fökl, hogy én egy külországbéli, moöndjuk csimpalaccsán politoilógus vagyok és megfogom a Stefi által nyújtott térképet és elmegyek a FIDESZ eránt.

A Mónika sóval tudnám szemléltetni. Mindenki foikázta a Mónika sót. Tudjuk, hogy valójában forgatókönyvek szerint készült, főleg előre kitervelt és megrendezett jelenetek voltak pár bakival. Vannak mugye az előítéletek, a roszoldaliak előítélete szerint "büdöscigányok jellemzőjeleneteit" látták. A jóoldaliak az alpáriságon fintorogtak, hogy na nemár.

Mindeközben perg TELJESEN VALÓS HÓTREÁL belátásokat is kaptunk!!!

Namost a Stefi egy katyvasz -róll adna térképet.

Ám a térkép maga katyvaszos. Össze vissza van kenyegetve a NAGYOBB HATÁS kedvéért. Ettől aztán lesz egy nem is akart jellege, méghozzá, bár ez nem volt cél, a hoaxátorok katyvaszáról is képet nyerhetünk.

Késes Szent Alia 2012.11.05. 15:29:59

Üdvözletem, és köszönöm a szemlézést. Tekintve, hogy a bejegyzés több helyen engem idézve tesz állításokat (azt nem mondanám, hogy érvel), néhány pontosító kiegészítést tennék.

"Magyarról magyarra fordítva: Stefánia kisasszony megalkotói nem bíznak abban, hogy a Bajnai Műhely racionális érvelésével sikerülne felrázni a lakóságot. Először tehát a jóoldali lakosságban élő FIDESZ és Orbán képet tekintik, majd ehhez hoaxálnak."

Ez nem fordítása annak, amit írtam, hanem leiterjakab. Pedig idézed pár bekezdéssel korábban egy másik magvas gondolatomat, ami irányt adhatna a magyar-magyar fordításnak: "Stefike szövege nem Orbánt tükrözi, hanem azt, ahogyan az orbáni világmagyarázat megjelenik egy tipikus fideszes szavazó szövegében (és vélhetően a gondolkodásában is)."
Nem Orbán- meg Fidesz-kép, hanem orbáni meg fideszes szövegek. Ha végigmész a Stefánián - mármint a blogon -, akkor olyan szövegeket találsz, amiket a fideszoldali képviselők, sajtó, szavazók stb. terjesztenek. Ezeket nem Stefánia találja ki, tehát nem az ő fejében (a blog alkotóinak fejében) létrejövő fideszképről van szó. Ezek meglévő argumentációk, amiket a Stefi-blog összegyűjt és émelyítő töménységben közöl, feltehetően azért, mert úgy vélik, a dolog így önmagát parodizálja, és nevetségessé tudja tenni a fideszes propagandaszövegek szajkózását. Az egybegyűjtött érvek (inkább mémek) aztán más-más összetételben keverednek a fideszes (sőt, "jóoldali") fejekben, összekombinálódnak másokkal, időnként elhalnak, kimennek a divatból stb.

"mondjuk ehhezképest nagyrakással politikailag megbízható jógyerekek ugroottak és hiték el Stefilit!"

Ennek oka lehet, hogy a jógyerekek között is vannak kevesebb humorérzékkel (vagy kevesebb gyanakvással) megáldottak, meg hogy a Stefi írásaiban nem elég konzisztens, vagy nem elég finom az irónia.

"...a Késes Szent Alia jógyerek által felvázolt, miszerint az emberek nem értenék meg a bajnait támogató politológus tanácsadó cégek által készített érveket és magyarázatokat, hanem ilyen egyszerű eszközökkel kell lemenni kutyába az emberekhez... Amik már egyébként a jóérzésű jóoldaliakat is azonnal elundorították."

Jedem das Seine, ahogy mifelénk mondják... Egyébként, ha észreveszed, valójában nem érvelsz, hanem csak beidézed, amit írtam, mintha az idézés ténye cáfolná a mondottakat. Mintha Stefi módszerét alkalmaznád magad is :) Azért azt az állítást, hogy a humán gondolkodás nem racionális, hanem racionalizáló, összetettebb módon kéne próbálni vitatni, mint úgy, hogy piros színnel kiemeled a szöveget...

Ha érdekel bővebben, írtam erről korábban két részletben itt: orulunkvincent.blog.hu/2012/07/23/ervelokartya_i_cenzura/fullcommentlist/1#c17411907

magyar-magyar szótár 2012.11.05. 15:52:31

@Késes Szent Alia: Válaszom első része. Rurtinos mémbasszer és antihoaxátor vagyok. A mémn lényege az, hogy minden eleme valódi, ez az egyik legközhelyesebb móccer, amikor szószerinti idézeteket pecsvörkölnek. Erre utaltam pl a Hírcsárda "jellegzetes humorá"-val kapcsolatban, ami ugye úgy készül, hogy a zsiráf meg a zebra nyakát elmessik és a zebra kapja a zsiráfnyakat osz' nevessünk, hahaha. Annyira biztos voltam ...élből alig olvasok rosszoldali lózungokat, minek... tudjuk, hogy balfastzok a kommunikációban, tökhülyék a médiához. Kerényiről több, mint 10 éve ők maguk tudják, hogy szócső közelébe nem lehet engedni. A jógyerkeke egyik keddelt szórakozása a fideszes balfaszkommunikáción meg a töketlenmédiájukon és az idétlen internetanalfabétizmusukon röhögi, majd nagylevegő, mimikaváltás és ekkor következnek a jobber médiatúlsúly nyomjákkrachácai, ahogy valaki szépen öszeszedte, hogy 8:9 re a jobbermédia vezet (jógyerek-copy:)
index.hu, origo.hu, hvg.hu, 168ora.hu, mancs.hu, nol.hu, nepszava.hu, nepszava.com Jobber: mno.hu, magyarhirlap.hu, hetivalasz.hu, mandiner.hu, kuruc.info., hunhir, barikad.hu., jobbklikk.hu, nemzeti.net stb. 8:9, jobb az arány mint a nyomtatott sajtóbál vagy a tévéknél, de még mindig nem egyenlőek a viszonyok.

Namost a kurucinfoson kívül a többi nevetséges googliális erejú a jóoldali médiákhoz képest. Az index már a fészbúkiánus flashmobizálós cuccokra készíülve a faszbúkra gyúr. Hol van ehhez a fatengelyes jobber-internetes média. Mondom, a kuruc-in-fost külön kébne tárgyalni, azt is megmondom, miért. Ha felkérek egy politika iránt érdektelen stilisztát, hogy tanuélmányozza a kurucinfos szövegeit, stílusát meg az öszes többi félfaszkó-faszkó-újnackó portált, akkor alig talál párhuzamokat (nem a zsidózás mértékéről van szó!) Ezt kifogásoltam az elején, amikor még azon erőlködtek, hogy Stefili nem hoax, nem mém, hanem igazi. nagyon jól meghatározható a jobbikos ízléstelenség és tipográfia.. meg persze a "publicisztikai stílus is" Stefinél a nyelvi férceltség, ami a "fideszes idézetetket" összefogja, csapnivaló. De nem akarom ismételni magam: én ugyan nem bánom, hogy ennyire elégedettek ezzel a kókányolással. Ugyanez meg a Hírcsárdában is, jóérzésű jóoldali orrabefogva se tölt ott 2 percet, de őket kielégíti a... hány lájknál tartanak, 20000 lájk? Jóoldali blogbarátaimat VÉRIG tudom sérteni, ha hírcsárdásznak mondom őket vagy hírcsárdába valónak valami cuccukkat. Orbángyűlölő bloghbarátom számára undi és ócska a steffi posztmatulista móccertana.

magyar-magyar szótár 2012.11.05. 15:55:09

@Késes Szent Alia: szün.: Általában már egy matulistafikaistát a nicknevéből meg az ávátárájából ki lehet sütni Ugye médiagecinek, sőt csak simán gecinek lenni büszke cél. Tehát egy atyá-t vagy szent -et tartalmazó nick + szentképszerű ávátárá.. taná't, süllyedt! :D

magyar-magyar szótár 2012.11.05. 16:08:09

@Késes Szent Alia: Az, ami a Stefiben van, nem irónia.

Ha magát érdekli a média, gondolom, fasza médiageci szeretne lenni, mint Magyari Péter, akkor nagyon tanulságos Magyari esete azzal, amit ő szegény iróniának gondolt. Pontosabban humorig is lement, modorában próbálta Karinthy diákhumoros átstilizáltságát hozni a Gyurta-cuccosban. Nem jött össze. Ekkor kisebbformátumú lakájszerű kisgecókák siettek és... inverz azt csinálták, amit maguk a Stefiben, azaz bevonszoltak egy Örkény István képet, egy tiszteletkört tettek a selymes nyevikéjükkel Örkényen majd elkezdték nyalogatni Magyarit, hátha örkényi stichet kap, nemkapott. Nem mintha a Karinthy-parafreálást meg tudta volna oldani.De ha nagyon jó barátja lennék Magyarinak, tehát elfogult, kúrtunk-szopattunk volna már egy nőt vagy szíttunk volna együtt, hát ugye.. a személyes ismeretség sokmindent felold vagy ha az ember kutyás, Hermann Göring nagy kutyás volt 24 kopójával egyágyban aludt, tehát élőben Göringnek is egészen emberi vonásai lehettek. Tehát ha én nagyon jó barátja lennék és elfogult Magyarival, akkor négyszemközt egy közepes fokú lebaszással segítem ebben a Karinthy-kopírozásban.

De Örkényhez annak a publicisztikának SEMMI (=semmi) köze.

Mint ahogy Stefikének a legvaskosabb vásári röhögtetéshez, picsánrúgás, kifestés, bojoccácsinyálás, hasraesés, BUMM beleszalajtani egy nagy pofonba, hagy RÖHÖGJENEK... vagyis jó faggyas hajmás alpári tahóság. Minden igazi a vásárikomédiában, persze, a cipő sipő.... csak jól meg van hosszítva az orra... a nadrág nadrág.. csak vagytúlnagy vagykicsi ... nyakkendő is van, csak nem az... vagyis: aóccsó kis zsigerigyűlöletek lidli-szerű kiszolgálása.

magyar-magyar szótár 2012.11.05. 16:24:10

@Késes Szent Alia: Szerintem Stefi fő baja, hogy leszarja a humángondolkodást. Leszarja? -nem is feltételezi!

dr Steinmann 2012.11.05. 18:01:36

@magyar-magyar szótár: így van, nekem amiket mutatsz mindig, mint "felháborító" és "micsoda geci" címen, azok kb. a bulnyáltévék sóműsorainak meg beszélgetőműsorainak színvonalát idézik.
Hogy jók vagy rosszak- én azt mondanám, célcsoport probléma, olyan blogokra jársz politizálni, ami máshová van belőve, nem neked és kész. De minek ezen felháborodni? főleg minek időt tölteni vele? Lássuk be, a nép nem mi vagyunk, még ha ez nagyon nagyzolósan is hangzik, akkor is így van. A választást viszont a nép fogja eldönteni, nem az a pár kényes ízlésű majom, mint mi.

..... Az index már a fészbúkiánus flashmobizálós cuccokra készíülve a faszbúkra gyúr. Hol van ehhez a fatengelyes jobber-internetes média....ez sima összeesküvés elmélet. Mondtam már, az LMP-nek nincs 20 ezer lájkolója sem, és az alternatív költségvetését néhány százan osztották meg. A népnek Stefike fasza és Jeszenszky ügy meg azeri baltás gyilkos és hasonlók kellenek, mivel nyilvánvalóan nem olvassák végig pl. a köznevelési törvényt, és nem képesek értelmezni, mitől rosszabb, mint az előző volt. Próbálkozz bármi szakmai részlettel, hogy egy-egy rendelkezés miért szar, vagy miért mélyen szemét, senki sem fogja elolvasni. Magadra nagyon büszke vagy, hogy te nem kocsmapoltizálsz, de te magad vallottad be, soha nem olvasod el az új törvényeket, te is csak interpretációkból tájékozódsz, és mivel neked kedves oldalon olvasod ezeket, hát tapsolsz egy-egy új törvénynek, aminek nem kéne. Kár leszólni Stefikét, a néphez szól, bár az ilyesmi szerintem teljesen hatástalan, mint ahogy amit te csinálsz itt blogon az is. Szerinted akad egyetlen ember, aki akár a te cikkeid, vagy akár Stefi cikkei miatt gyökeresen változtat a politikai nézetein?
Az emberek az őket érintő változások alapján értékelik a kormány tevékenységét, nem a szabadnépfélórás politikai vitakörös blogok alapján döntik el, hová szavazzanak.

Késes Szent Alia 2012.11.05. 22:54:40

@magyar-magyar szótár: Akkor ebben egyetértünk: a Stefi-blog gyűjtemény, ahol a lényegi matériát nem Stefi írja, hanem például Szíjjártó Péter meg G.Fodor Gábor, amit Stefi extrémen abszurdra hangolva ad vissza. És ezt azért csinálja, feltételezem, mert úgy gondolja, ahogy te is írtad korábbi beszélgetésünkben, hogy a fideszes (jobbikos) világkép ellentmondó elemeit egymás mellé téve az építmény önmagától összedől.

A Stefi blogjának ezért nem az a lényegi kritikája, hogy milyen stílusban nyomja, vagyis hogy milyen összekötő szöveget rak két Szíjjártó-fasság közé, elég ironikus-e, vagy inkább amatőr és primitív. Ez ízlésbeli kérdés, aki művészibben szereti, az majd nem olvassa, aki meg így is röhög rajta, az igen. De nem ez az igazán érdekes, hanem hogy bejön-e az, hogy ilyen abszurd töménységben összepasszírozva az elemeket, a dolog önmagát bontja le.
Én azt gondolom, hogy valószínűleg nem jön be, de nem azért, mert primitív a stílusa, hanem mert egy narratíva (mese, hitvilág) lebontásának módszertanilag nem eredményes eszköze az, ha csupán össze vannak zsúfolva a hittételek. Tanulságos volt élőben látni egy rakás olyan kommentet a Stefi szövegére, hogy "nem tudom, komoly-e vagy vicc, de teljesen igaz", én az ilyen felfogást eddig csak elbeszélésekből ismertem a Cion Bölcsei kapcsán, amikor az kerül szóba, hogy a könyv egy hoax, és a benne hívők pontosan ugyanígy reagálják le a dolgot.

off: A nickem egy könyvből vett karakter, az avatarom a könyv megfilmesítéséből, utána lehet nézni.

Késes Szent Alia 2012.11.05. 23:00:54

@Késes Szent Alia: Azért nem vagyok benne teljesen biztos, hogy tényleg nem bontja le a hitvilágot a hittételek nevetséges(nek szánt) összerendezése. Most eszembe jutott a "Csókold meg Hank fenekét" c. kereszténység-paródia, talán ismeritek, el tudom képzelni, hogy egy olyasminek van hatása.

magyar-magyar szótár 2012.11.06. 02:49:59

@Késes Szent Alia: Kommunikációs entrópia van. A hatalmat az információ megszerzése még nem biztosítja. Gyönyörűen szemlélteti ezt az, ami itt a bloghún folyik. Az hatalmat az információ megosztása adja: a címlaptündér itt. Tehát ha én készítek egy komoly dolgozatot a Fidesz katyvaszáról, de arról a címlaptündér úgy gondolja, hogy nem generál annyi kattogást (nesze-nesze puiff-puff vitát nem robbant pl ki) akkor nem kerül ki és akkor elmerül idelent, főleg egy frissen alapított blog esetében 10-20 nézettséggel. Amguk azonban pont a közepibe vágtak a lecsónak, kicsit kiszolgáéltak, kicsit hamis látszatot teremtettek, kicsit élveztettek is, alkottak egy képet, amit jó lerecskázni a jógyerekeknek. Most erről valami komolydumával etetne engemet, ugye. De a mehanizmus ez?: a hatalom a megosztóé, aki az entropikus Zárt tartályt kezeli. megvan OST az info Xaxx Zaxxa fideszfőség gazdasági disznóságáról. De ezt az infor nem most adják ki, mint ahogy a HVG sem 2010 augusztus 9-én adta ki az infót, amit egy lelkes gépírónőtől megszereztek. Hanem kotlott az infón és a MEGOSZTÁSA hatalmijellegű tett lett... ugyan... csak senki nem élt vele... ugye. Tavaly ilyenkor nem volt kinek megdönteni a fidsezfideszt. Ja, hát most sincsen. Meg kell várni az információk megosztásának pillanatát, addig jók lesznek [megteszik]ezek a csapatösszekovácsoló gyülöletfönntartó kis izék is.

magyar-magyar szótár 2012.11.06. 02:56:57

@Késes Szent Alia: A kereszténységparódiákról:
Igen, levezettem én magukat, organikus száálak fűzik magukat a neobuta, az attól okos, hogy ateistának NYILVÁNÍTJA magát (ami fejlettebb, mint a bútta vallúásósokok hűjjjeségei ugye)

Nézze, amit kerszténységparódiaként előadnak,m az olyan, mintha én elkezdeném a Pervoll reklámját kigúnyolni aztán rámondani, hogy ez a Pervoll kémiatudományi értékelése. A kerezténységparódiák fogják a papok kommunikációs húzásait, amikor ugyanis azt gondolják, a butta nénike úgyis hülye megérteni a lényeget, elkezdenek népszerű mesikéket gyártani vagy pl hozzáigazítják az ünnepüket az ősi természetfordulós ünnepekhez vagy átöltöztetik Kalászos Démétért Szűz Máriának.

Visszatérve a pervoll hasonlatra amit magukna bemagyaráztak perwoll kémiaikritikának, az azt gúnyolja, hogyan férhet bele egy picsa farzsebébe nyócdeci perwoll .. ugye, hogy sehogy.

Quintesszenciálisan a jelenet, amikor Michael Palin leül a dalai Láma Őszentsége elé, mint ugye az ismert portfóliójú humorista a vallásos érdekesen buta ember elé.

Őszentsége nagyon kíméletesen kb 10 mp alatt seggfejnek tárta föl palint. nem csinálta seggfejjé, csak egyszerűen Palin azzá lett előtte, ami: seggfejjé.

magyar-magyar szótár 2012.11.06. 03:24:54

@Késes Szent Alia: Stefi nem paródia.
Megmutatom, mi a baj, és Örkénnyel szemléltetem. (Olvassa itt visza azt a kommentem, itt fönt.

A maguk kezére adom az Őrnagyot [ a Tótékból], a feladat paródia készítése. maguk azonban, ahogy Magyari Péter sem, nem ismernek mértéket, egyszerűen nincsen arányérzékük. Nem tudják, hogy a kevesebb több, túlterhelik a cuccost, többe fognak, mint képesek, hitlerbajszot ragasztanak az Őrnagynak, mitugrászoltatják, ugattatják a filmekből ismert nácikutyahangon hogy los waita waitaa.. és kivállóan szórakoznak. Röhög a közönség. Viszont elbaszták az örökérvényűséget.Egymást hátpacsapdossák, miközben ezt a bojóccságot csinálják, hogy hűddejók vagyunk gecííí, mííí? De ez maxx egy matinéra jó.

Magyari karinthyádja pompásan sikerül, ha nem veszi még föl pluszfeladatként a bunkó jobbosok provokálást, ami ugye be is jött.

Örkényen akár röhögni is lehet, de van Örkényben valami többlet, ami a bojóccburleszkben nincs. Karinthy már komolyabb -de még néha ő is egy kis hülyéskedésért meg-megsiklik.

Örkény keveset alkalmaz, de metszően és jól és kiadás előtt még abból is elvett, csak el, mégkevesebbet és még abból is levett.

A paródia készítője -ismétlem - kivállóan ismeri a parodizáltat. És még egy nagyon fontos, nem hazudik. A bohócc hazudhat, mert a bruhhaháztatás a cél. Nem fabnyarodik el a bruhhaha a pofámon komoly gondolati tartalmak eránt. Ez a baj azzal, amikor a nyoömorult Maksa Zoltán a kínai piacost "parodizálná" alig tud valamit, azt ismételgeti és fokozza és végül már hazudnia kell. Amit Maksa tud, azt minden tehetségesebb BME-s tudta még 30 éve.

Magyari előtt ott volt egy lehetőség, hogy valami általánosat mutasson meg az irónia segítségével, de nem volt képes a stréberségét visszafogni, mindenbe bele kell tenni valamit, ami a politikaimegfelelőséget igazolja. Ha maga most kimetszi a Magyari gyurtázásának szövegét wordbe és kiveszi a tulajdonnevet és köznévre cseréli vagy így A bajnok vagy bajnok... ahogy tetszik, már TÖBB lesz Magyari írása -miközben a jelenség is megkapta a poffájába jaztat, amit magyari annyira ohajtott volna.

Maguk vagy valaki... létrehozott egy agentprovokatrollnicket, majd ez annyira megtetszett, hogy többet néztek ki belőle és , megcsinálták ezt, ami nem több, mint jógyerekeknek faszveréshez valami ütős cuccos. Egy kis kurvulás, hogy alkalmas legyen a politikaicélkitűzésnek, egy kis lécciléccizés és erős hit abban, hogy ha valamit megosztanak A Zárt Tartályból, azt azért teszik, mert jó. Az irigy trollok ugye mindig ezt kifogásolják, hogy ilyen szar hogy lehet címlapos. Nos ezt a Hajtány Effektussal szoktam szemlélteni. Szembenülnek a vasúti hajtányon és a hajtányt NYÍRTAÁK! nem VÁTGTÁK NYIRTÁK VÁGTÁK ráncibálják. D e az irányváltó áéllása szerint ettől az ide-oda ide-oda rángatástól a hajtány még a megadott irányban a megadott pályán halad.

Arról nem maguk tehetnek, hogy ha készítettek volna egy paródiát, ami ironizál a fidesz politikai katyvaszán, az nem merül föl a Zárt tartályból.

"Kell még valami ütős!" -kettőt tapsiznak az ááátatlan jókiffiúkezükel és leesik Hitler meg a zsidózás, majd beszakad a padló... "Na, így már ütős" Nem, hanem ez politikaiaktivista pompomlányoskodás lett két komoly blokk közé a [ami röhej! bajnaista*!! :D] flashmobon.

*ez ismétlés,. csak a kibiceknek írom, Bajnaiék azt csinálják, mint a hitelbooom idején a Komoly nagynevű bankok, a kis gecihitelek értékesítésére pü-i szolgáltató Rt-t alapítanak és a használtautóra ingatlanjelzálogos gecihitel már nem a Szent Bank márkanevét csúfolja, hanem a Fekete Macska Farka Bt-jét. BNajnai a szájával ugyan arról beszélt, hogy nem szabad még egyszer valami ellen szavaztatni az e,mbereket, de azért a tanácsadói előadták ezt a cuccost arról, hogy az embverek képtelenek a racionálisgondolkodásra és ezért a zsigereikre is hatni kell. Az indexen rendzseresn összekovácsoilnak és karbantartjják a politikaialag megfelelőekl zsigerteit és amit maguk csináltak, az tehát nem CSINÁLTATVA VAN,á, a faszt. Minek. megcsinálják ingyen is a Zárt tartályban, csak a káoszból ki kell ereszteni.

magyar-magyar szótár 2012.11.06. 03:26:47

@Késes Szent Alia: A kavart szar neve hígfos. Katyvasz. Katyvasszal a katyvasz ellen? "jó, akor még kavarjuk is meg"

magyar-magyar szótár 2012.11.06. 03:47:58

@Késes Szent Alia: "a dolog önmagát bontja le..." Ha Orbán vagy a FIDESZ kommunikátorai csak kicsit értenék a dógukat, a Setfi kint lenne "Orbán blogjában" meg a FIDESZ, de Szíjjártó honlapján is, ha van (ugye Szíjjártó az a büdösszidózó és idegenszívűsöző faszi, ugye?)de mnég az mno.hu -ra is kiraknám bélyeg nagyságban.

Az utcakő a proletárok fegyvere, de az utcakő se tökfőzelékből van, bár ha betaná' egy marokkal, akkó' bruhaha.

Késes Szent Alia 2012.11.06. 10:31:13

@magyar-magyar szótár:
Írod: "Kommunikációs entrópia van. A hatalmat az információ megszerzése még nem biztosítja. ... Az hatalmat az információ megosztása adja: a címlaptündér itt. Tehát ha én készítek egy komoly dolgozatot a Fidesz katyvaszáról, de arról a címlaptündér úgy gondolja, hogy nem generál annyi kattogást (nesze-nesze puiff-puff vitát nem robbant pl ki) akkor nem kerül ki és akkor elmerül idelent, főleg egy frissen alapított blog esetében 10-20 nézettséggel."

Bontsuk kétfelé a jelenséget: van az információ, amit meg akarsz osztani, és van a megosztás útjában álló helyi hatalom (címlaptündér). A hatástalanság mindkét helyen létrejöhet: egyrészt akkor, ha a komoly dolgozatod a Fideszről nem hat az olvasókra, másrészt ha sikerült is úgy megírni, hogy hatással lenne, de nem kerül ki a címlapra és nem olvassa el ezer ember (az egyszerűség kedvéért az ezer olvasót fogadjuk el annak, hogy az írás "hatással van", most erre a mikroklímára vonatkoztatva, ami a bloghu).

Önmagában egyik félnek sincs véleményt befolyásoló hatalma: neked nincs, ha nem kerülsz címlapra, de a címlaptündérnek sincs, ha nincs olyan tartalom, ami hatásosan van megírva. Ő hiába enged címlapra bármilyen információt, mondjuk a Stefit, ha a Stefi írása csak üres piff-puff vitát generál (tehát már meglévő vélemények felsorakoztatását), de nem okoz attitűdváltozást az olvasóban. A hatalomhoz kell mindkét dolog, a címlap ÉS a befolyásolni képes tartalom.

A HVG információjánál ez a két dolog együtt volt: elég erős volt az infó és elég jól adagolták. Főleg az utólagos tudásunkkal láthatjuk így, amikor már tudjuk, hogy Schmitt tényleg belebukott, de azért ez nem volt evidens az elején, hogy sikerülni fog. Az meg egyáltalán nem evidens, hogy az infó megosztásának távlatibb célja, a fideszes szavazók minél szélesebb rétegének elbizonytalanítása megtörtént-e. Éppen amiatt, amit korábban írtam: itt narratívák működnek, amiknek a fenntartásában érdekelt a narratívában hívő ember, ezért a kilógó tényeket vagy nem veszi figyelembe, vagy beilleszti a meglévő mesébe (=racionalizál).

Késes Szent Alia 2012.11.06. 10:40:31

@magyar-magyar szótár:
A mostani eszmecserénk két példát is ad arra, hogyan működik a narratíva és a racionalizáció:

1. Te rendszeresen azzal a feltételezéssel írsz, hogy nekem közöm van a Stefibloghoz. Most megosztom veled azt a 100%-osan valós információt, hogy az égvilágon semmi közöm ahhoz a bloghoz, se az alkotóihoz, se a koncepcióhoz, egy mezei olvasója vagyok, sőt ha
nincs címlapon, nem is olvasom, mert nem érdekel annyira, hogy magamtól beírjam az url-t.
Na most, ez az infó nem illik bele abba a narratívába, amit magadnak alkottál "Késes Szent Alia jógyerekről", meg arról, hogy a Bede Mártonék (ha ők írják) hogyan próbálnák komolyan magyarázni a Stefiblog koncepcióját - hiszen hát általam nem ők magyarázzák, hanem én magam, lehet, hogy ők egész másképp magyaráznák, vagy éppen sehogy. De mivel már komoly (viszonylagosan komoly) energiát fektettél a narratívába, leírtál róla X számú kommentet, kialakítottál magadban róla egy képet, ezért abban vagy érdekelt, hogy ezt valamilyen módon fenntartsd, és ne hidd el nekem, amikor én azt mondom, hogy semmi közöm hozzá. Vagy hogy azt mondd, amit a Stefiblog egyes olvasói mondtak, meg a Cion Bölcse olvasói: lehet, hogy az Alia nicknek semmi köze a Stefibloghoz, de akkor is pont úgy magyarázza, mintha köze lenne hozzá. "Nem tudom, komoly-e vagy vicc, amit mond, te teljesen jól leírja a valóságot." Tehát én azzal, hogy információt megosztok veled, egyáltalán nem biztos, hogy véleményváltozást tudok elérni, mert te abban vagy érdekelt, hogy minél kevésbé kelljen változtatnod a véleményed. Ha én változást akarok elérni, akkor az információt úgy kell megosztanom, hogy az minél hatásosabb legyen: például el kell hozzá magyaráznom a narratívák működését is :)

2. Kereszténység-paródia: a kereszténység hittételei a racionalitás számára nem állnak össze rendszerré, a dolog teljesen egyértelműen logikátlan és irracionális. Hank fenekének megcsókolása mindezt frappánsan bemutatja, ezt semmilyen pap nem tudja racionálissá tenni. Nem az a kérdés, hogy a Hank feneke jól jellemzi-e a kereszténység önellentmondásait, mert igen, hanem hogy ez mennyire tud hatásos lenni. Ehhez valószínűleg nemcsak a hittételeket, hanem a hitet fenntartó racionalizálást is szét kell szedni: az olyasmit, hogy itt a hittételeken túlmutató bölcsesség nyilvánul meg, a lelkiség mélységei, hogy ez az egész döbbenetesen rezonál az emberi vágyakra, és nem maradt volna fenn évezredeken át, ha nem így lenne, és micsoda gyümölcsei vannak, a keresztény erkölcsiség, meg a magasztos katedrálisok, meg a Dalai Láma is mennyire fölötte állt a mezei provokatőrnek (ha ez a pizzás eset volt, most nem nézek külön utána, akkor a Dalai Láma k.vára semmit nem csinált, csak ült és nem értette, amit mondtak neki, de ebben jól bele lehet látni valami lelki emelkedettséget), meg hogy mi lenne velünk vallás nélkül, elzüllene az emberiség és elevenen felfalnánk egymást, és így tovább.

Késes Szent Alia 2012.11.06. 10:51:33

@magyar-magyar szótár: "Ha Orbán vagy a FIDESZ kommunikátorai csak kicsit értenék a dógukat, a Setfi kint lenne "Orbán blogjában" meg a FIDESZ, de Szíjjártó honlapján is"

Ezt nagyon szép és kreatív meglátásnak godnolom. És ez viszont tényleg hatásos lenne, abba a körítésbe ágyazva, hogy "lám, azt gondolja rólunk a ballib, hogy ilyen hülyék vagyunk, pedig nem is..." és ezzel ellentétjébe tudnák fordítani a Stefiblogot, és átmenni támadásba.

magyar-magyar szótár 2012.11.06. 10:52:08

@Késes Szent Alia: ájjjlljjjájájájjj! Menjünk csak vissza a jólmegírtsághoz. vagy a rosszulmegírtsághoz. Egyáltalán nincsen köze a szövegminőségnek a címlapossághoz, ez vitán felül áll. Most nem az irigy trollokról van szó, akik jól megírták aznapra bedobot csumma-csummarórumot.

Még a címlaptündért át is lehet verni (szegénynek 20-30 percen belül le lell vennie.. ritka az ilyen, de szopatták már meg a címlaptüncit, nem nehéz, de egy blog csak egyszer tudja megcsinálni vele)

Tehát adva van a napiprampram a Zárt tartályban. Ez a hf, aki gyors, az felkerül. Jó. Egy PICIT ügyelni kel a minőségre.

Tegyük fel, hogy máma kitudom a demokrácia rákfenéjét és megírom. Én még a büdöséletben saját írásomat nem ajánlottam föl, de tegyük fel, hogy valaki felajánlja, jól írtam meg és a címlaptünci kiteszi és elolvassák ezren. Ez még mindig nem hat.
Ennél sokkal egységesebben kezelik a Zárt Tartály csapját.

Egy címlaptündér nem csinál napi csumma-csummarórumot. De a címlaptünci merít a napi [kiadott] csummacsummarórumra írt dógozatokból. Egyébként nekem semmi bajom , éppen ezért a címlaptüncivel. A boncorvos boncol, a pecér kutyát pécéz, a címlaptündér meg még sok más talicska tolása mellett gyorsan odasiet és a kiajánlón is tol egyet. Arra kell pl ügyelnie, hogy kinek legyen kétszerannyi élete. Tehát amikor Török Vidort nyomatták, akkor Török nyitott is meg utoljára az előző kiajánlósorból legalul fömt is maradt. És Török miatt, ha kellett éjjel ötkor is tolni volt egyet a talicskán.

Most ugyanis agitációspropagandán (a működésén) vitatkoznánk, csak ugye ez ezek szerint még a fiataloknak is újszerű?

magyar-magyar szótár 2012.11.06. 10:55:15

@Késes Szent Alia: A HVG elszúrta a Snitt cuccot. Tök fölöslegesen pukkantotta el. Ma sokkal ütősebb cuccot tudnak, nem is egyet, nem dobják be. Miért nem? Mert ők tanultak a hibából. Egyben ez azt is bizonyítja, hogy a medve nem játék és kés olló még jógyerek kezébe sem való.

magyar-magyar szótár 2012.11.06. 10:57:06

@Késes Szent Alia: Tolja a szekerét a Stefi blogbnak? Igen. Magyarázza (a pocsék) bizonyítványukat? Igen. Még ott is koncepcionálni sziveskedik nekik, ahol az eszüknek már ága sincsen? -igen.

magyar-magyar szótár 2012.11.06. 10:59:00

@Késes Szent Alia: Elismétlem: a Stefi olyan vacak, hogy Bede többhetes masszív erjesztett tapiókaszörpvedelés után se lenne képes , olyan teszkógazdaságos megoldásokkal van a pecsvörk fércelve.

magyar-magyar szótár 2012.11.06. 11:09:42

@Késes Szent Alia: >>"Nem tudom, komoly-e vagy vicc, amit mond, te teljesen jól leírja a valóságot.<< A milyen valóságot. Akkor nem irónia? Akkor nem paródia? Ez Stzijjártó Péter katyvasza, a fidesz katyvasza? Az igazán jó paródia vagy irónia tkp nem igényli a hoaxálást meg a kenyegetést. Van egy tólighatár a FIDESZ katyvaszban, de ezt Stefi hopplácsek véééletlenül egy kicsit kiterjeszti úgy, hogy a Hitler-rajongás meg a zsidózás is beleférjen.

Maga jól szórakozik a keresztényfikázáson (ami rossz pont a mohamedánoknál a keresztényfikázás egyoik legkedveltebb sportágát, a Jézusfokázást illetően). Voltaire azonban nem fikázza a keresztényeket és nem csak azért, mert nem akart játszani az életével. (Míg azt hiszem , nem sokat tévedek, máma a keresztényfikázás hasznos az előmenetelhez)

Állandóan ezen megy a fűrészelés, hogy egyes vendégek kiváló szórakozása a bizonyíték arra, hogy Stefi a fideszkatyvasz valósága . nekem meg az a bajom, hogy ez a szórakozók zsigeriélvezetét képezi le,: amin ők jól tudnak szórakozni Hátugye a valóságos katyvasz nem lenne ennyire vicces, mármint ha vicces az, hogy egy hoax a hitleránuszos nyelvével Lévai Anikót nyalja. Ez egyébként valóság? Vagy ez az "ironizáló rész"

magyar-magyar szótár 2012.11.06. 11:11:15

@Késes Szent Alia: Stefili a Hitleránuszos (korábban büdöszsidózó) nyelvével odanyalint Lévai Anikó pofijára. Ez a valóság-része az fidesz katyvasznak vagy ez lenne az ironizálás? Szijjártó ilyen vagy Bayer Zsolt?

magyar-magyar szótár 2012.11.06. 11:13:21

@Késes Szent Alia: Különben most Bedéék, ha még foglalkoznának ilyesmivel, a központilag most feszesen-fegyelmezetten összerántot kádározós -kommunistavonásokat erősítős line-ra hoaxálnának rá. Hitlerrel kenyegetni : ez most nem menő.

magyar-magyar szótár 2012.11.06. 11:48:23

@Késes Szent Alia: Itt is ez a probléma, amiután a hűjje papókkokat sikerült kifigurázni, készül az elégedettségileltár, faszák vótunk, mi . geci, kifiguráztuk a kereszténység irracionalitását. De csak a papot sikerült, de még nem is igazi papot, hanem képzetes papot, akit hozzáalakítottak a forgatókönyv koncepciójához.

Amikor Jaroslav Hasek megalkotta a részeges tábori lekész figuráját, akkor vvalós alakokból gyúrta és jól bertugatta és hogy a muchacházás jobban essék, beszarásig részegnek írta a papot, sőt, be is szaratta szépen. Ez azonban nem a kereszténység beszarása. Hasek szerette a piát és nyilván nemegyszer bebaszott beszarásig, húgyozásik, többek között a Vörös Hadsereg V. szibériai hadtestjének politikai tisztjeként is, ami ugye.. hát afféle táborilelkészi munka. Összeszarta magát hasek, de ő szarta össze magát, ennek ábrázolása nem a burleszkírók de még csak nem is a. V. szibériai hadtest vagy annak komiszárja-kritikája. Hasek útálta a papokat... a pap beszaratásával szórakoztatta magát meg a barátait.. sőt, beleírt még egy részeges papot.

A mostani attejjista kúrzus [a rosszuírással szeretném a magukhoz hasonló oktondipockokat elkülönböztetni az olyan ateistáktól, akik műveltek is, tisztában vannak a fogalmakkal és akiket vitában nem beszélne szét egy végzős katolikus papnüvendék]

Ott kezdődik a probléma a bojócckodással, hogy az interpretációról beszélnek, mint tartalomról.

Nagyjából ugyanazt a szöveget interpretálják az ótestamentum metszésében a zsidók és a keresztények. Én pl nagyon kedvelem a chaszid bölcseletet, mert sokkal okosabban interpretálnak, mint EGYES kersztények.

Mézzünk egy irracionalitást.
"Az isten hószakállú, télapóforma bácsi, aki felhőn lógázza a lábát".. na ez már tényleg, még csak nem is interpretáció, már az elsőáldozókat sem erre tanítja a papbácsi -de ezt burleszkosok nagyon is szeretik és amikor keresztény fikáznak, jó sok vattát elhasználnak a télapó istenbácsihoz.

A chaszid anekdotában viszont az isten eléggé pimaszképű fiatal csávó, az öreg koldus el is képed, nem ilyennek képzelte, megkérdezi hány évs.. és akkor az Úr hirtelen nem tud jobbat kitalálni, az mondja, hogy hát... őneki egy pillanat annyi, mint az embernek százezer év. A ravasz koldus ekkor azt kérdezi, mennyi egy garas az Úr mértéke szerint.. Erre aszonygya-jaz Úr, hogy hhát annyi, mint neked százezer arany. "Úgy? -akkor uram, ugyan, adjál már nekem egyett abból a te garasodból!" Az Úr az erszényéhez kap"Várj, egy pillanat!"

Az idő relativitása nem irracionális -ebben megegyezhetünk.

Itt maga megint nincsen tisztában a fogalmakkal. Meghiszen, hogy ez a Hank segge cucc a kereszténységet szeretné gúnyolni, de kb a klerikalizmus meg a formai elemek fikázásig jut el.

Kedvenc filozófuson, a szinópei Diogenész is csinált ilyen viccet, amikor az oltár előtt hajlongó asszony pucsítván , ugye, hát Diogenész figyelmeztette, mi van, ha az isten éppen afelől nézi, amerre a picsáját mereszti? Ugye az asszony... buta volt ahhoz, hogy rendesen tényleg vallásfilozófiai szintű vitába bocsátkozzon.. és hát egy mukkot se szólt. Vagy megszégyenült. Azért az életben ez nem mindig megy simán. Ezek a győzelmek, amiket itt elkönyvel, a Stefi vagy a Hank.. nem élesben mennek. Nincs ki megfeleljen. A brancs egymás között szórakozik.

Az is baj magukkal oktondiakkal, hogy amikor a kereszténységet fikázzák, nincsenek tisztrában azzal, hogy a saját kulturális fundamentumukat is baszogatnák széjjel (uyge, ha tudnák...) Hank segge.. de pl a déd vagy az üknagyanyját is fikázza...

És megint egy párhuizam stefivel: egészen archaikus papbácsikat baszogatnak. Talán ezért is nem vesznek részt a vitákban igazi élő papok, mert annyi a közök a figurához, mint a Stefi hoaxnak a baranyai sváb kertészmérnök lányhoz és egy ilyen képzetes kertészmérnök lánynak a Willrich által majd 80 éve lerajzolt német lányokhoz. És akkor még a Willrich rajzain látható csupaszőke(vörös) német lányok mennyire lehettek tipikusak... A Csúszás megfigyelhető a mai internetes keresztényfikázásokban meg gyalázásokbvan is, mert kb a 60 évvel ezelőtti népnevelő szeminaristák szintjét.. ha hozzák (a korabeli Ludas Matyival) Már a nyugdíjas papok otthonában mammogja a papit az a plébános, aki kezdő versenyző korában 50 éve elektromos gitárt pengetett a bérmálási oktatás után a skacoknak (hogy ez mekkora burleszk-kép lehetne.. ha tudná valaki :D)

jamer'persze a kereszténykritika.. sőt netokratíve a valláskritika is az kb semmi más, mint katolikuskritika :D

RomBold! (törölt) 2012.11.06. 12:34:01

@magyar-magyar szótár: Sajnálom hogy ezt kell mondjam, de fingod sincs az ateistákról.

Mert az ateista is csak olyan, mint a cigány...

Mindenki látott már valamilyen cigányt. Te is, én is, más is. Mindenkinek van valamilyen képe a cigányról, néhány embernek több cigány-képe is van, neked töb tucat, sőt tán több nagytucat cigány képed is van, mégis a képekhez viszonyítva a valóság még színesebb.

Ateistáról vizont attól tartok kevés képed van, vagy a képek jórészét ignorálod, mert a májad szerint az ateista oktondi, és úgysenincs igaza...

Amikor elkezdesz ateitázni, akkor én olyannak látlak, mint a jó Mathew Brendelt "hívőzés" közben.

De azért szeretlek, és nem haragszom (sem rád, sem érted)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.11.06. 13:23:18

"a kereszténykritika.. sőt netokratíve a valláskritika is az kb semmi más, mint katolikuskritika "

ha ennek okát nem érted, akkor...

de szerintem érted, csak nem fér bele a képbe?

zárójel: az ún. eredendő bűn és az ettől egyszülött fia áldozata általi megváltás kultusza a kommunikációsmarketinges néphülyítés valahavolt legsikeresebb és egyben legeslegaljasabb húzása

RomBold! (törölt) 2012.11.06. 14:00:42

@A Hannibal Lektűr-attitűd:

mellesleg netokrative és globálisan Allahot illik kritizálni, nem a Megfeszítettet...
de ez tényleg lényegtelen mellékgondolat

magyar-magyar szótár 2012.11.06. 14:55:36

@A Hannibal Lektűr-attitűd: @Késes Szent Alia:
A katolikus (na jó, a keresztényvallás) fikázók is az zsidó-keresztény kultúra "irracionalitásának" felhőjén ücsizve, lóg-a-lába lógázva a saját fikájukat kenyegélik a képzetes istenke-képre, ugye arra, amit a hűjje papókok meg a népbutítójakokok tanátak ki, a vattaszakállúnak a pofájába, meg az ő milyenjézuskájééjéba, jabba. És tanképpen saját maguk alól basznák ki ezt a felhőt.

Valójában az Iasten afféle, mint egy felnőtt, akoi odahagyja a hétvégiházikót a teenagerparty-ra azzal, hogy elég nagyfiú már az emberiség 8egy része hét, más része 14 éves... a tudósbácsik meg kicsinyt előreszaladtak az időben, Hanni, te ismered a Ferraris mondasom..) Jézus is (tehát nem a búta szakácsnőkúreló részeges zabálóspapok... megint ugye az anakronizmus, hogy még mindig azokkal a papokkal bojóckodunk, akikkel Thyl Ulenspiegelék) hol ezt mondja hol azt, de a lényeg az hogy a morál az, ami nagyjából ez embert az állattóél megkülönbözteti. És ISten azt mondja, bánaj ő, tőle oszt.. nem muszáj benne hinni, csak rumli ne legyen a teenagerpartyn.

Szokás pl a halottakkal matekozni, hogy a pizarrókok, a loyolita jezsuiták stb, mennyit öltek. De pl 50 évig ment a toddományosrizsa arról, hogy a nővényiolaj njapraforrgóból és mellékterméke a margarin az egészsáéges. Ma pedig ezek rákkeltő méreggé lettek nyilvánítva és szívgyógyszer az Omega 5 zsirsavakat tartalmazó mangalicazsír. De folytathatnám a felhomályosulás egyéb vivmányait

a nagyon kellemetlen cucc, amit nem győznek az attejjista okoskatörpicsekek kétkézzel hamnisítani,ugyanis Hitlerék ateisták voltak. Ilyenkor szokott besegíteni Törpapa azzal, hogy hátőőőő, misztikus pogányhitűek voltak, pl valamiféle politeisták. (ugye, nemkeresztények) Vagy Hitlerék politikaikommunikácós húzásait (tehát a rizsák h8intését) TARTALMI-nak hazudgálják, mert ez így nem smakkol.

magyar-magyar szótár 2012.11.06. 15:02:16

@RomBold!: Az ateista nagyon okos. Az ateistáé a legeslegnehezebben tartható álláspont, sokkal kényelmesebb istenhitűnek lenni. Még Voltaire is lehet, csak puszta lustaságból ökörkjödött a Világszellem-mel. Kurvajól hangzik, amivel kormolsz itt, az ateisták, mint cigányok. Egy magát materialistának hívű átlagemberre 5-6 kérdés, a felkészültebbre néhány óra után rábizonyítható, hogy ideálista és ezzel el is bukott, már csak valamennyi vonó cigány van benne... ha nem akarom, nem is cigány már.

Hogy ne kelljen állandóan erőlködni bocs jav.. megfeszített erővel álláspontot tartani... mert egy igazi ateistának úgy kell állandóan figyelnie, mint a jézusváró szekták híveinek, állandóan.. mert BUMM nem figyel oda és CSATTT máris ideálista lett... egy okosabb ateista, mint Frank Zappa is, úgy nyilatkozik "Legjobb tudomásom szerint nincs isten"

magyar-magyar szótár 2012.11.06. 15:05:10

@RomBold!: A hasonlatodra. vannak tökéletes cigányok: Indiában. Persze biztosan menőbb New Yorkban keresgélni utánuk :D És szórványosan még nálunk is. Írjak neked levelet? Kíváncsi vagy?

RomBold! (törölt) 2012.11.06. 21:18:22

@magyar-magyar szótár: Jöhet!
Adok érte két kis uncsi falusi sztorit tansággal együtt, meg két kérdést, ami független egymástól, meg a két sztoritól, de még az ateistáktól is.
süti beállítások módosítása