köszönöm ézös ecshém, amiket küldtél, különösen elegant az igazgatótanácstag úr*é, tehát Féderer Ági néni meg a gyerek BENT vásárolnak, úr nemvás' (létezhet-e igazgatótanácsi tag RÉSZVÉNY nélkül... ... valamint a haknik és egyébként ki tolja a kosarat és anyu tehát a 2,3%-os dobozos műsört választja-e apunak)

>>Állok a sorban a hiper postája előtt, persze lehetett volna annyi eszem, hogy elkerülöm messzire, ha már folyton azt látom, hogy mindig sor áll, de hát olyan jól útba esik így bevásárlásnál, meg tulajdonképpen simán ráérek, amíg a többiek benn gyűjtögetnek a polcok között, [magyarul ugye vásárolnának, de az a szó kontextuálisan, tehát hogy a nemvás' urat sajnálni kéne mret éhezik és nyomorog azóta, mióta el is ment önként új kihívást keresni meg ki is baszta a FIDESZ a főszerkesztői székből, hiszen ezeké az index, és ha tekintjük tehát, hogy az, amit és ahogyan az index ír a napi polpancs témaköreiben, az kb olyan, mintha a román szélsőjobbos sajtó magyarokon való kárörvendéseit és ellendrukkjait olvashatná, aki románul tud -a magyar-magyar tolmács kiemelése és megjegyzése] mindegy, be kéne fizetni néhány csekket, mert a számlám már üres, kápém van kölcsön, a csekkek meg jönnek.<<



Én egyébként az ilyen plázaszerűségekben a könyvesboltba szoktam elegant módon bevetni magam, míg a többiek... mire eufemizáljam át a shoppingolást mint nemvállalható olyant.... Egyre sivatagosodnak a könyves-áruházak, kb mint egy magyar táskabolt, ahol a nőitáskák 93,57%-a semmirevaló csiricsáré picsatáska, amiket azért vásárolnak meg az asszonyaink, mert másnál is ilyen picsatáskákat látnak, oszt akkó' lehet, ez a divat vagy mi?, az irodalom két polc és még valami két négyzetalapú rakat. ÜGYESEN Nyírő József és Wass Albert közé van lepakolva Nádas Péter (nem fönt, az elegant polcon) . Ezzel is lehetne foglalkozni, Nyírő József fogyásának milyen jót tett a műbotrány. Ha már valaki a komenyisták direGt idegesíjjétésére bevásárolt az Alaméniom Geróf könyveiből, akkor most újult erővel hirigelhet Nyírővel... Namondom, akkor EP is, úgy van, EP is le van pakolva. Ugyanitt Morus Tamás [Thomas Moore] ÉVEKIG díszlett a magyar irodalom polcán, kétszer csináltam hülyét magamból az üzletvezetőnél azzal, hogy megkértem, Morus Tamást a FILOZÓFIA polcra helyezzék... Tippelem, hogy a ZENE tábla alatti polcon fogom az életrajziak között megtalálni Temesi Ferenc posztmodern "Bartók"-"regény"-ét , nyertem (legalább ebben). Megjegyzem, a vállalat nem fémjelez semmit se egy könyváruházban, az egy dolog, hogy kié a könyváruház, ezek is úgy működnek mint a Zara vagy a New Yorker, az üzletvezető állítja össze a kínálatot gondolomra a vevői [képzelt] igénye szerint, mert mit mond a picsatáskabolt vezetője unottan, azért tartja polcon a veszélyes iparihulladék csiricsáréságot, mert a vevők eztetet keresik és mér az elavult kékeres telefaXXXomér' is keresik, mert eztetet lássák a juccán oszt akkó biztos jeztetet kő megvenni...

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr334773954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Steinmann grófnő · http://holgyekorome.blog.hu/ 2012.09.28. 07:01:15

Örülök, hogy végre előkerültél itt a blogon.
Hogy a lényeghez szóljak hozzá, azért az nem úgy van, hogy a Váci utca Zara főnöke a kőbányai kínai piacról is hozathat macinacit, és azt teszi a kirakatba.
Táskát neten kell rendelni és kész:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.09.28. 08:34:11

A tíz legnépszerűbb író között szétnézve azt láthatjuk, hogy Nádasnak - Eszterházy mellett - a kolléga szóval köllene illetnie Stahl Juditot is...

Frick László Emlékzenekar 2012.09.28. 11:33:18

@vészmadár (pica pica): Éppen most jövök egy magát Halas Andreá -nak nickező [és majdnem olyan rosszul író mint Gerlóczy Márton] jófiú szövegéből kifelé és ahhoz képest aztán, hogy még kik is írónők, hát Stahl komoly. Nem tudom, mit gecizik ezt a Stahlt állandóan, pl a papírmagazinja is valóságos Hölgyek Öröme (kacsintok most @Steinmann grófnő: művésznőre is :D )

Frick László Emlékzenekar 2012.09.28. 12:17:46

@vészmadár (pica pica): Andi? -azt hittem Feri Hill [ A Faszmonológok szerzője, aki benne volt tavallyelőtt az indexben is mint éhezőművész, Gelygő]anyagi kétségbeesésében. Egyébként van ott egy hosszúkommentem :D (pár elütéssel]

Frick László Emlékzenekar 2012.09.28. 16:16:45

@vészmadár (pica pica): már moderáltam is onnan magam, mielőtt a művészúr moderálna

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.09.28. 17:03:39

OFF

Nyáry Krisztián: Majtényi László írta fél mondatban néhány hónapja egy hozzászólásában, hogy a Misi Mókus az egyik legjobb antikommunista kulcsregény. Minél inkább gondolkodom rajta, annál inkább egyetértek. A fekete farkú mókus nem akar egyforma lenni, ezért a vörös farkúak kiközösítik. Nem egyszerűen csavargó lesz: a tökéletes szabadságot keresi mindenhol. Aztán kiderül, hogy az örökké termő fa szigetén, ahol minden ingyen van, elbutult, kövér mókusok ülnek, és rettegve várják, hogy megegye őket a sakál.

innen:
www.facebook.com/photo.php?fbid=10151176970574855&set=p.10151176970574855&type=1&relevant_count=1

ON

Steinmann grófnő · http://holgyekorome.blog.hu/ 2012.09.28. 18:51:11

@Frick László Emlékzenekar: Sthal műűűűvésznű ügyben ne kacsingass.
Benyaltad a marketinget, ami körül lengi. Mert ki is ő? Volt hírolvasó (rosszul hangsúlyoz) aztán főzőműsoros celeb (nem szakképzett szakács, receptek by Nigella), és magazinja van. Multkor belelapoztam. Nem egy nagy szám. Receptek meg uncsi cikkek szép fényes papíron.
Az, hogy te szívesen dugnál a műűűvésznővel, lásd be, nálam nem szempont, mikor a munkásságát értékelem.

magyar-magyar szótár 2012.09.29. 04:31:40

@Steinmann grófnő:
A ganajtévékben a rosszhangsúlyozás a jóhangsúlyozás és gyakorolni kell.
Nem dugnék szivesen a művésznővel, ugyanis nem az esetem és hírolvasókorában még nem ismertem el. A jó, de nekem nem tetszik kateg. De azért, mert nekem nem tetszik, még jó.
A koppintásról is százszor elmondtam már. a retek és mocsoktévéknek csak olyan műsorötletet lehet előadni, ami így kezdődik. "Van a Trash Slutty TV-n ez a műsor Ms Xuxx vezetésével ezt szeretném másolni ígyésígy." LEHETETLEN eredeti ötletet eladni a mocsoktévéknek. Semmiben nem bíznak meg, ami magyar így persze az ötletekben sem.

magyar-magyar szótár 2012.09.29. 04:38:17

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A Misi Mókust én is nagyon kedvelem. Jóduma ez, hogy antikommunista regény (lenne, ha, de pl ugyanígy vehetem antiamerikánus regénynek is.. vagy antielvágyódásregénynek) Pl amerikában oszt végképpen nemszeretik az eltérést, csak ugye ez most nem a csapásirány line-ja. De az az amerikaideál, amit nem ismerünk, egészen közeláll ahhoz, amire itt CÉLOZ Majtényi a kommunizmus örvén. ha a magyar-magyar szótárat ugyanis fellapozom, akkor a kommunista bizonyos kontextusban az orbánizmus szinonimje [Orbán hosszúnevéből a Kádár-t pécézvén], míg természtesen ugyanebben a szótárban ha a kommunista Orbánék száján fityeg, akkor ők olyan fickókra szeretnék pekhni, akinek még a laza szocdembalódalisághoz sincsen, legföljebb orálisan közük. (teháthogy a mASZOP az kommunisták lenne.
Aztán vannak a szájjalliberálisaink, aki szemében ugye a MASZOP szintén kommancsok [biz. tréf.].
Szóval Majtényi művészúr napiaktualizálván mondta ezt a hülyeséget a Misi Mókusról, ugye, mint jógyerek.

öregbuksi 2012.09.30. 10:57:48

@vészmadár (pica pica): A 2003 és 2004-s karácsonyi szezonban is árultam könyvet városunk exponált helyén. Az akkori tapasztalatom szerin Stalh J. az ország első számú írója volt. Az említett urak a fasorban sem voltak Judit asszony forgalmához képest. Az ország minden valamire való nyomdája az ő szakácskönyvét nyomta, 3 partiban. Szomorú dolog volt akkor könyvet árulni, eladtunk kb.70 q nyomott, bekötött papírt és talán 100 könyvet! Karácsonyra! Örülök, hogy legalább itt megjelent Szarkaságod!

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.10.01. 11:35:42

@magyar-magyar szótár: és a linkelt cuccot is elolvastad?

Avagy mi is a baj Tersánszky Józsi Jenővel
(aki amellett, hogy kábé a legszebb nevű írónk, nem volt kommunista)

magyar-magyar szótár 2012.10.02. 04:31:37

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Egyik legkedvesebb íróm Tersánszky, olyan sokra tartom, hogy bőcsészkörökben nem is merem bevallani, ugyanis a hiv. jóoldali (pl TASZista) nézetek szerint Tersánszky közepes képességű volt, aki a Misi mókus GYEREK!!!!cuccon meg a Kakuk Marci EGY(1db)könyyvén kívül nemsokat csiná't és a [PÉNZ]mennyiségért föláldozta a minőséget... Most nem azt állítom, hogy Tersánszky lektűrjei megütik Krúdy lektűrjeinek szintjét... de Tersánszky ősereje van olyan átütő, mint Krúdyé.

Politikai hozzáállásáról ő maga ad pompás képet, ott ült ő a nyilas gyűlésen is... de hátul és röhögvén. Szabó Lőrinc pedig nemhogy elöl ült, de agitált és fel is szólalt.
Természetesen kommunistauralom idején TTJ meg mintegy mellékesen megemlítette, hogy a nagy amerikai szocialista írót, Jack Londont, neki is a munkásosztályt ábrázoló írásait (meg a kaland ponyváit :D ) fordította. (Tersánszky úgy volt fordító, hogy a felesége tudott angolul és ő készítette a nyersfordításokat, amiket Tersánszky tett át irodalmiasabb magyarra...) TTJ kisember volt, nem is akart nagyobbember lenni sajátmagánál, izmos, erős, szívós, vagány, jópofa, szerette a csajokat, vénségében is bölcsészlányokkal cicázott, ÁMde amikor eljött a felesége átpelenkázásának az órája, akkor kihúzta a leányka bugyijából a lucskos ujjait és ment haza ápolni a feleségét, nagyon, nagyon erős ember és igazi férfi volt.

Még beszélhetnék a zenész Tersánszkyról, aki kétágú furulyán furulált... nagy sómen is volt és kabarettista

magyar-magyar szótár 2012.10.02. 04:35:20

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Olyan linkre nem kattintok rá, amiben facebook.com kiterjesztés is van, pedig simán megnyitok ikszhasztert meg jizzporn-t is.

Most beszéljek neked arról, hogy politikaimegfelelő haladókormányzás alatt se adbnak ki Gorkijt meg bizonyos írókat? És pl Gorkij utcát meg haladó jóoldalikormányzás alatt is átkereszteltek.

Az ember elkezd megfelelően szemenszedni, nem jut a végére a következő szüretik se, akkor meg kezdheti elölről.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.10.02. 10:44:21

@magyar-magyar szótár: ahogy gondolod

csak így kimaradsz egy csomó mindenből...:)
(amikről amúgy esetleg határozott véleményed van)

és így mondjuk az is érthető, miért véled akkora hatalomnak az indexet

(ráadásul már a tumbler a hipszter, nem a fb)

magyar-magyar szótár 2012.10.02. 11:15:24

@A Hannibal Lektűr-attitűd: gyűjteményem legújabb darabjai közül:
"Legyetek fönt a fészen haónap dílután nígykor, megírom, mikó lesz a címerezés"

gondolom, akkor a tmbrl a megfelelően geci magossértelmiseggek fóruma inkább, az nem olyan face-szagú.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.10.02. 13:22:13

@magyar-magyar szótár:

az én facebookomon nincsenek ilyesmik

most a te kedvedért ránézek, és éppen ezek vannak:
egy nap a városban blog, könyvesblog, egy ex kollegám szakmai posztja, egy gasztroposzt, magyarnarancs, social times, hvg, CreativeAds, Lángoló gitárok, next web, gasztroblog, brandtrend, mediapiac.com, stb nem folytatom

ezen kívül pl a külön élő gyerekeimmel rendszeresen itt egyeztetek, küldök nekik linket, informálódok (nem a személyes találkozók helyett, hanem között, mellett)

stb stb

aki szerint a facebook szar, mert tele van a fala érdektelen, felesleges, ostoba cuccokkal, annak azt kell tudnia, hogy CSAK annak a dolgai vannak a falán, akiket
a. ismer (ember)
b. lájkol (nemember)

(mellesleg, még ezek közül is le lehet tiltani pl a játékok üzeneteit stb)

tehát akkor akinek szar a facebookja, annak a barátai szarok
pont

nem akarlak persze rábeszélni semmire, csajom sincs fent, haverjaim közül is kevesen használják (vagy fent sincsenek)

nem tudom, van-e konzekvencia
(lol)

tumblr teljesen más (bár alig különbözik pl a twittertől, de az ördög ugye a részletekben van), de nehéz elmesélni, mitől más, mitől jó - mellesleg a magyar tumblinak valóban van még egy belterjes bukéja is...:
süti beállítások módosítása