Tessék , itt még evezni sem lehet!

index felütés: >>Susan Francia, azaz Francia Zsuzsa 3 évesen került Amerikába, tökéletesen beszél magyarul, büszke a hazájára,

de itt evezni nem lehet.

jó, és most nyissuk is meg a cikket:

Susan Francia 3 éves kora óta az USÁ-ban él és és azért nem evez Magyarországon, mert:

1. ugyan miért az index jellegzetsen kaszálómókusos trükkös szerkesztési eljárásai összes jó kurva anyjának is  kéne amerikai állampolgárként Magyarországon eveznie.

2: valamint az USÁ-nak van 8párevezős csapata és Susan Francia ennek a csapatnak az egyik tagja.

Megint Amerikának nyert aranyat az evezős
Susan Francia, azaz Francia Zsuzsa 3 évesen került Amerikába, tökéletesen beszél magyarul, büszke
a hazájára, de itt evezni nem lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr474693385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr Steinmann 2012.08.03. 09:33:50

te blogolsz az indekszen, mi már nem:D
Megint gumicsontozol. Azt tudom mondani, ha tömegeknek nem tetszene amit az indeksz csinál, akkor nem olvasgatnák. Amíg ez kell a plebsnek, addig meg olvassák. Hová is tetted fel az indekszfikázó cikkcsid most? ja, hogy az indekszre:))))
Látod, ez kettőnk között a lényeges különbség, te sírsz-rísz ha valami nem tetszik, én meg írok a címlaptüncinek, meg költözöm.

dr Steinmann 2012.08.03. 09:34:39

ja, és olyan szar hely, hogy már ötször próbáltam kommentelni, mire végre sikerült. vagy félóráig nem lehetett.

2012.08.03. 16:22:17

Azt lehet evezni? Nem lehet. Pont ez ne rezegne a barnahangon.

FilcTroll 2012.08.03. 19:23:32

Értem a hangsúlyproblémát, ám ez a kellemetlen hangsúly azon a tényen alapul, hogy Magyarország valóban nem lenne képes olyan olimpiai női nyolcast kiállítani, amilyet az USA. A kisebb létszámú "egylapátos" (azaz épphogy nem pár) evezős egységek kíméletlen versenéyben még talán, de nincs nyolc olyan csajunk épp most. A nyolcas jellegénél fogva az olyan, nagy lélekszámú országoknak kedvez, ahol van evezős hagyomány és komoly, nagyon korszerű szakmai munka egyszerre. Ez utóbbi pl. azért is fontos, mert nagy szerepe van a csapatválogatásnak -- nem feltétlenül a legjobb nyolc evezősből lesz a legjobb nyolcas.

Ismétlem: a cikk hangsúlya valóban rém, ám a versenyző nyilatkozatában semmi kínos, vagy valótlan nincs. Külön vicces benne az, hogy egy életviteszerűen az USA-ban élő sportoló hogyan is edzhetene a helyi erőkkel naponta, irgalmatlanul sokat?

Meg minek?

FilcTroll 2012.08.03. 20:10:36

És ugyanez a túloldalról: az M1 híradója taglalja a nagy marihuánafogást, amit azzal fejez be, hogy a rendőrség abban reménykedik, hogy ez a fogás hiányt okoz a piacon, pl. a most kezdődő Sziget fesztiválon is. Majd jön egy anyag a Sziget építési munkáiról mag blabla. Tervezett átkötés, hogy meglegyen az asszociáció.

Miközben meg lehet, hogy vannak szülők, akiknek jó hír, hogy nem lesz fű a Szigeten, így jobban elengedik a kölykeiket, azaz akkor most a két hír összekötése mégiscsak rafináltan burkolt reklám?

RomBold! (törölt) 2012.08.04. 04:06:21

Az amcsiknak sincs nyolcpárevezős csapatuk.

Páros az lehet egyes, kettes, négyes, vagy kormányos nélküli négyes. Ha már kilencen ülnek egy hajóban, akkor az csak nyolcas váltottevezős lehet(kilencedik a kormányos)

De ez csak káka és a csomója.

Ami fontosabb: Hazánkban ha azt mondom, hogy evezés, akkor a legtöbben a kajakra vagy a kenura gondolnak, és ha magyarázni kezdem, hogy én másra gondoltam, akkor bunkónak számítok. Persze ez nem mindenkire igaz, ismerek sok embert, akik értik amit mondok... de a tömeg, a kibaszott átlagjóska, na az nem érti.... még a sárkányhajózás, a rafting, a túraevezés, a regatta is ismertebb sportok, mint az olimpiai evezés...

A cikkben sokkal több van, mint sima újságírói trükközés.

Persze nálunk is lehet evezni. Van is kettő? pályánk (Szeged, Velencei tó, lehet hogy van még, de én csak ezt hallottam) Vannak evezőseink is. Pető Tibor, Haller Ákos... ja várjunk, Ők már veteránok. Varga Tamás, Hirling Zsolt... ja, hogy Ők még küzdenek az olimpián a B döntőben, aztán (ha Hirling használja az eszét, hogy használhassa a szívét) könnyes búcsú... Simon Béla, Széll Domonkos, Juhász Adrián....
Mondjuk ez eddig mind csupa férfi.... nem is feltétlen egy súlycsoport... nők valahogy nem nagyon jutnak eszembe... pedig vannak... tudom, hogy van vagy harminc-negyven egyesület, ahol evezéssel (vagy evezéssel is) foglalkoznak...

De tényleg az van, amit @FilcTroll: mond, hogy kis ország vagyunk mi ahhoz, hogy egy ilyen sportban kiállítsunk ütőképes női hajó(ka)t.

Persze én még emlékszem gyerekkoromból egy bolgár súlyemelőre, aki Salamonov néven indult, aztán törökké lett Szulejmanoglu néven. Egészen biztosan megoldható lenne, hogy Susan Francia rövid idő alatt Francia Zsuzsa legyen, és piros-fehér-zöldben induljon stars'n'strips helyett. Evezhetne magyar (esetleg magyar-amerikai kettős) állampolgárként magyar szinekben. Hogy miért? Hát mert csak. Mert megtehetné, ha akarná. elég valószínütlen, hogy aranyos lenne... talán még érmes se...

Ez van. A mockosz imprealisták már nem csak agyat, izmot is szipkáznak tőlünk szegíny magyaroktúl. Nincsen itten mán böcsülete senkinek se, ki köll menni innen a vérbe oda... Itten csak a selejtesse marad... a kódis, a nyomorík, meg a cígán, meg a hibbant... Mán ríg nem fáin a "Kalandvágybúl ittenmarattunk" sírós-nevetős vaker... aki ma ittmarad, az mán balga, nem kalandor... hejjj, ha én itten pékinas vagyok, akkor ottan még élelmiszeripati gasztromérnőkblogger is lehetnék, szarrá keresném magamat a sok könnyű lével, a gyerekem meg lehetne akár olimpikon is...

Frick László Emlékzenekar 2012.08.04. 08:38:24

@FilcTroll: Afféle ez, mint a kóruséneklés.

Vagy gondolj arra, amikor jó vokálénekes azt gondolja, majd ő most szólókarrierbe fog.

Egy 8párevezős bajnokcsapat tagját egy magyar evezőscsapatba AMI MÁS MŰFAJOKBAN jó, kapálni se vennék be.
Angloszaxo hagyomány a sokpárevés diákcsapatokkal a nyugodtfolyón

Az eszkimók sokkal jobb evezősök, de egy eszkimócsapat megbukna angolfödében egy középiskolai versenyen

Frick László Emlékzenekar 2012.08.04. 08:45:49

@RomBold!: Engem az háborít föl az újságírói trükkben, hogy ennyire hülyére lenézi az olvasót, viszont egyébként az ő "újságíró színvonala" [készségei és képességei] megegyeznek az átlagolvasók olvasási képességeivel. Valamiféle hírcsárdaizmus ez, amiben a dilettáns a katogásszámra néz meg a lájkolásokra és azt mondja, hogy hát mi vagyunk a Korunk LudasMatyija. Azonban nem ismeri a Rákosi korszak, a kora 50-es évek Ludas Matyiját és ezért nem tudja szegényke, hogy mennyire igaz is, amit képzel, mert a Hírcsárda kb az a színvonal, az 1950-es évfolyam.

Hella B. 2012.08.04. 08:49:43

Egyébként több olyan sportoló van, aki nem férne be egy nagyobb ország csapatába, és bár Amerikában, Angliában stb, él, vagy akár ott is született, de kérte a visszahonosítását (magyar szülők), hogy válogatott lehessen. Persze, nyilván egyéni sportoló, akinek mindegy hol edz.

Frick László Emlékzenekar 2012.08.04. 08:54:38

@Hella B.: Ráadásul a nagyobb országok innovatívak a doppingolásban is. Lásd az úszónőket. Kik lennének képesek 3 gyereket szülni. vagyis Egerszegi Krisztina teljesítményét ebben a vetületben is lehet vizsgálni. (A NOB vizsgálta is és Fair Play díjat adott Egerszeginek EZÉRT)
valamint nagyországban nem nehéz egy úszóválogatottra való jól is úszó 45-48-as lábú(és ehhez tartozóan lapátkezű!!) nőt találni, meg 49-52-es lábú fiúkat.

Hella B. 2012.08.04. 08:59:41

@Frick László Emlékzenekar: ez már régen volt, az ndk úszónők. Mostanában érzékenyebbek a laborok, könnyebb megbukni, ez érzékelhető számos sportág eredményein (a mérhetőkén) hogy alulról szagolják a 10 - 15 évvel ezelőtti eredményeket.

RomBold! (törölt) 2012.08.04. 09:13:10

@Frick László Emlékzenekar:
Hehehe...
Meg az asztmás evezősök.... akik kizárólag verseny előtt kapnak rohamot... dobogón állva semmi bajuk, hétköüznapokon semmi bajuk, de hörgőtágító nélkül egy evezőcsapást se...

RomBold! (törölt) 2012.08.04. 09:31:06

@Hella B.:
Auróra punkzenekar

"Mások lettek a módszerek!
Finomabbak a gyógyszerek.
Nézlek-nézlek és alig hiszem:
fehéregérré lettél szívem!"

RomBold! (törölt) 2012.08.04. 09:46:17

@Hella B.: Erre kérhetnék öt példát? (Név, sportág, és hogy honnan jött Haza)

Hella B. 2012.08.04. 09:58:09

@RomBold!: fogalmam sincs, olyan mesélte nekem, aki ért hozzá, és mondott neveket is, akiket én nem ismerek,és így el is felejtettem. A gugli nyilván kidobná. És éppígy vannak, akik meg külföldön kérik a honosításukat, kizárólag a sport miatt, hogy az ottani válogatottban szerepeljenek.

Frick László Emlékzenekar 2012.08.04. 10:16:30

@Hella B.: Ne feledjük, hogy a ma érzékenyebb laborok tehát 2-3 évvel ezelőtti mintákat buktatnak le.
De vehetném úgy is, mintha 62-kg-os bokszolónak 92 kg-ossal kéne mélrkőznie. 190 cm magas 47-es lábú és ehhez tartozó praclijú nők mérköznek 165 cm alacsony 37-es lábúval.

De atlétikában is ugyebár a lábméretek, egy nyitással egy etióp fél méterrel lép át hosszabbat.

Nem csak az úszónők nem szülnek, de pl az atléta és teniszezőnők egy része sem.. de főleg azért nem, mert nem is képesek.

RomBold! (törölt) 2012.08.04. 10:28:43

@Hella B.: Ha a barátodat kérdezem, akkor kiröhög téged.
Te azt mondtak, hogy USA, UK, nagyobb ország, a barátod szerint van ilyen is, de ami jellemző, az Erdély, Vajdaság, Felvidék. Amerikából történő honosításra nekem két kosaras jött be elég sűrűn, Obie Trotter, Rashad Bell. Mindkettejükre igaz, hogy se magyar szülők, se magyar feleség, csak a sportkarrier... Rájuk tök igaz az, hogy ott nem férnének be a csapatba, itt meg sztárok lehetnek. az, hogy egyéni sportoló, akinek mindegy hogy hol edz, az a gugli szerint is blődség... persze dobott ki olyat is, de jellemzően csapatsportokat találtam.
Szóval a gugli leginkább azzal a mondatoddal ért egyet, hogy fogalmad sincs.

Hella B. 2012.08.04. 10:33:24

@Frick László Emlékzenekar: futásnál nincs jelentősége a lábméretnek, az etiópok és kenyaiak kizárólag hosszútávon és középtávon jók. ennek oka, hogy magaslaton születtek, és más a vérük oxigénfelvevő képessége. Lábmérettől függetlenül:))

@RomBold!: de akkor mégis van honosított sportoló, nem?

RomBold! (törölt) 2012.08.04. 10:46:22

@Hella B.: Van, csak amit mondtál a honosított sportolókról, az ex-has.

FilcTroll 2012.08.05. 09:23:35

@Frick László Emlékzenekar: ki kell jelenteni @RomBold! kollégával karöltve, hogy nyolcpárevezős márpedig nincs, ugyanis nem létezik.

A párevezős hajóegységek az egypár (szkiff), a kétpár (dubló) és a négypár - ez utóbbiból van kormányos is. Ezekben a versenyzők fejenként két-két lapáttal eveznek.

A váltottevezős egységek a kettes (peror), a négyes és a nyolcas. Az első kettőből van kormányos (kox) és anélküli változat.

Kis színes: a nyolcasban a kormányos hagyományosan hátul ül, feladata sokrétű. Valaha, amikor a rajtnál még minden hajót egy-egy pontonon hasaló ember tartott vissza a végénél fogva, a kormányos dolga volt egy marék homokot hátraszórni, hogy a fogó a szeméhez kapjon, s így a nyolcas egy picivel korábban indulhasson. Persze komoly csapatoknál ez szükségtelen, hisz egy nyolcas legénysége akkorát húz rajtban, hogy Godzillát is simán a vízbe rántja.

A nyolcas a leggyorsabb, leg lendületesebb hajóegység, benne evezni beszarás jó. A legkegyetlenebb egység a koxperor, azaz a kormányos kettes: aki ott menő, az a legmenőbb.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2012.08.05. 09:38:41

@FilcTroll: na, most már kiváncsivá tettetek
www.kulkerek.hu/MESZ_Edzes_es_Versenyszabalyzat_2011_03_22.pdf

eszerint van, 10. oldal, 16-os pont hajókategóriák

RomBold! (törölt) 2012.08.05. 12:55:43

@Budai Hella: Ne boríts már ki!

Hatálybalépés 2012 január. Kicsit lejjebb még pontosítják: a tanuló nyolc páros kormányos váltja fel a tanuló négyes kormányost, illetve a tanuló nyolcas kormányost. Ifjúságitól fölfelé nem létezik a nyolcpár kategória. Majd valószínüleg lesz. De hogy olimpiára mikor engednek majd ilyen hajókat, azt a google se súgja meg neked. (ha igen, akkor fogadd illő kétkedéssel) Még a viszonylag hagyományos hajók közül sem mind olimpiai. Például a kilencvenkettes vagy kilencvenhatos olimpia óta nincs kormányos kettes, meg kormányos négyes, de én a csónakházban még láttam ilyen hajókat. Igaz, hogy azóta viszont vannak könnyűsúlyú legénységek.

De mindegy. Alulmaradtam veled szemben a vitában. Van némi tapasztalatom, igaz, hogy a versenyhajókkal csak borulni tudtam, és maradtam a túra illetve hobbi kategóriánál, de már eveztem, kajakoztam, és kenuztam. Kedvencem a strandkajak, mert az a legkönnyebben elérhető. Puhányságom és sportkerülő életmódom miatt azonban nem vagyok naprakész, nme ismerem a szabályzatot. Ezzel szemben Te és a google mindent tudtok.

Persze ha az állításomat nem önmagában támadod, hanem visszahelyezve a vitába, vagy pontosítva, akkor az van, hogy jelenleg egyetlen országnak sincs olimpiai nyolcpárevezős hajója.

dr Steinmann 2012.08.05. 14:30:20

@RomBold!: ne vedd már ennyire komolyan. Beírtam a gugliba, hogy nyolcpárvezős, és ez volt a harmadik találat. Jó poén volt, hogy belinkeltem nektek, amúgy fogalmam sincs az evezésről.

RomBold! (törölt) 2012.08.05. 15:38:12

@dr Steinmann: Értem.
Csak tudod, most kénytelen vgyaok azt mondani, amit Hannibál mondott Szótár úrnak: A hitelességed a tét.

Ha te és a google jobban tudtok valamit nálam, akkor te nyertél. Én nevetségesen buta, műveletlen és tájékozatlan vagyok, és különbensincs igazam, ha megpróbálok rávilágítani arra, hogy fogalmad sincs, akkor kihátrálsz azzal, hogy én túl komolyan veszem.

kikoránkell 2012.08.06. 13:28:13

"A következő 3,5 évben 5500 milliárd forintot kellene még kifizetni abból a 8 ezermilliárd forintból, amit az Európai Unió elérhetővé tett Magyarország számára a 2007-2013-as, uniós költségvetési ciklusban.

Csakhogy a pályázatok kiírásával, a pénzek felhasználásának elbírálásával foglalkozó kormányzati apparátus rendkívül rossz hatékonysággal működik. A hvg.hu-nak korábban nyilatkozó pályázati szakemberek szerint az egész rendszer úgy, ahogy van, menthetetlen, és borítékolható, hogy pár ezermilliárd ottragad az EU-nál."
hvg.hu/gazdasag/20120806_unios_forrasok_lehivasa

Tényleg szar hely!

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.08.06. 16:14:44

Orbán nyaral, máris jobb hely
pl egyből erős a forint:)))

(ez egy poén, mielőtt)

dr Steinmann 2012.08.06. 19:58:27

@A Hannibal Lektűr-attitűd: ejnye. Ilyen magasztos dolgokból viccet csinálni.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2012.08.09. 22:42:39

Szívesebben olvasok Origót, mint Indexet, lehet találni érdekes híreket is, pl.
sziberia.postr.hu/magyar-biztatassal-szuletik-ujja-a-nemzet-magna-hungariaban

Steinmann grófnő · http://holgyekorome.blog.hu/ 2012.08.10. 17:17:19

Itt még mindig nyári szünet van? Tudod, hogy nem szokásom a saját blogunkat reklámozni, de mi nem tartunk ubiszezont, most is feltett pl. Zsófi barátnőm egy remek cikket.

Török Zsófi 2012.08.11. 10:07:57

@Steinmann grófnő: Hátmég amilyen kommenteket kaptam rá!:))

2012.08.16. 16:01:17

Mikor lesz már új poszt?
süti beállítások módosítása