http://a2.idata.over-blog.com/450x338/5/00/72/77/archives/0/bauernmalerei.jpg

kép forrása

Mókás ez a matyóhímzés[kalotaszegi]szindróma is. Van ugye a dizánnyos felgyövetele, mint ahogy egyes betűtípusok is feljönnek, most a 60-as évek cégtáblabetűi a divat, ezzel van kiírva időjárás fejlécek és MINDEN és egyre. Ha az elmúlt negyedszázadot tallózzuk, a reklámok bedátumozhatóak nem csak tartalmuk, hanem dizánnyuk és főleg a betűdizánny alapján is. Tehát kiválóan elkülönböztethető az eredeti hippikorszak a netokratív-retro álhippi dizánnytól, mert ezutóbbiban a hippizmus néhány motívuma a hippigyilkos 1970-77es díszfos[DISCO] korszakkal van leseszaratván összekeveredve, úgy van vele a neorata copymaki, a zsűri úgyis barmok, nem veszik észre az elhanyagolható különbségeket, a mikrofonfejú csávón a Ray Ban szemüveghez a Gray Glitter-öltönyt.

http://www.mitterfels-online.de/joomla/images/stories/2010_panorama/AustragInBayern_Bauer.jpg

kép forrása

És a dizánnyrr, amikor copylja lefelé az ötletet a matyó[a kalotaszegi] motívum édessavanyú narancsoskacsaleses technoid elklektikájából purutyálódóan, nem kap a fejéhez, mit tészen ő most POLITIKAI ÁRLISTA szerint beárazhatóan, hiszen az egész Világon [World] egyébként körbe-körbe zenében a folk mennyire megy, akkor legyen ilyen a ruhatextilen itt-és-itt, nem gondolja végiog, azt, hogy ezzel ő politikaiellenérzést fog kiváltani.

http://www.mitterfels-online.de/joomla/images/stories/2010_panorama/AustragInBayern_IMG_0088.jpg

Vagyis nem Narancs Farok lóg ki a dizánnyerlyány szoknyája alól, hanem összesen kettő lehetséges és valamelyikbe a levezetés, a matyó [a kalotaszegi], vagyis ez a giccs, meg a kétségtelenül sok handarbeit [a Fejlett Nyugaton az is handarbeit, ha a termékhez a hand-jével ember is nyúl a gépezetben] és az időtávlat ígézi azt a tévképzetet, hogy ezek a hímezések nem azok, amik: kopirmányos giccsek. Tehát mégegyszernekifutva : ami magyar népi, az nemzeti, az rosszoldali. Akkor is, ha szét lehet szálazni, ez szlovák, ez török, ez ahogy a nép a barokk sztréndzs&fesönt pusztulásában látta.

http://www.mitterfels-online.de/joomla/images/stories/2010_panorama/AustragInBayern_IMG_0019.jpg

 

Márpedig ha valamilyen motívum EZEK-hez köthető, akkor jaj a motívumnak, jaj az alkalmazójának. Elképzelem Hoffmann Rózsát, ahogy egy sajtóértekezletet semmimásért nem rendez, minthogy Apple -termékekkel csapdosson agyon NOKIA termékeket majd hirtelen váltással a cuki bálnák megmentésének szükségességéről beszél és aztán elkezdi dicsőíteni Lovasi András költészetét, különös tekintettel a fasz mint olyan allegóriájára. ETTŐL rögtön a magyar jóoldali haladósajtóban összegyűrődne egy csomó sáv, jaj lenne annyimindennek, pl az index vállalat bloghún működő Apple-payoláinak hirtelen a műkócolt, zseléktől ál-grease-s fejecskéjükben is GONDOLKODNIUK!!! is kéne, nem csak copylni a külföldi bújtatott Apple-reklámsávokból. A bálnák egy leszúrt rittberger-rel irtanivaló tengerirémekké változnának, Lovasit eleget baszogattam már a múltkor...

http://www.mitterfels-online.de/joomla/images/stories/2010_panorama/AustragInBayern_Dengeln.jpg

 

 

Ízlés dóga: Az, ami Magyarországon már  "nácizmusba hajló" (egyébként fasiszta) cucc, az más országokban és népeknél nemhogy nem melengeti a biztosítékot, de hidegen hagyja, csak nem is zerreg. A móókszista történelemfelfogás akkor aktuálisnak számító politikaiokok miatt [Koalíciós Harcok 1945-50] Eredendően Bűnös Fasisztanépként ábrázolta a magyart úgy. hogy a magyarellenálókésantifasiszták vagy a kommunisták xcsakkizárólag a sajátüdvükért víttak meg, ellentétben pl a bolgár partiztánokkal, mertugye a bolgár az nem volt bűnösnép, hiszen partizánként harcolt a fasizmus ellen stb stb. És ezt a környűlő népek ki is használják, a magyarokon olyasmit vernek el magyarfasizmus címén, ami szlovákul vagy románul természetes, mint a levegővétel.


 Szabó Dezső mai felvétele detto az 1967-essel. Nem értik, hogyan lehet valaki nemantiszemita fasiszta -pedig lehet, úgy, ahogy Szabó Dezső, aki magyarfasisztoid volt, de nem antiszemita. Nála pont a németelennességben fsvábozásbam]türemkedtek ki fasisztoid trombó vénák. A facsigá-ban és a harmadikutas -ban érintettem a magyar fasisztának azt a cukiságát, amiben németellenességben kompenzált az ormánsági egykézés jellgezetsen magyarokaira jaj annyira reá nem nézni akarásában..

 

Gyűjteményem éke az a hivatkozás, miszerint azért mind=egy a náci a fasisztával, mert a szovjet katonáknak is mindegy volt. A szovjet katonával se birunk el 2D-ben, mi az, hogy pravoszláv keresztet vet a nagy Gurrah előtt, mi az, hogy szovjet tisztek előkotorják a Szűz Mária képet az ágy alól, felteszik és hányják a kereszet mellykaskájukra rómaikatolikusmód, ki a szobából s be a szobába. [mert ugyanis voltak római katolikus ukrán tisztek is az Ukrán Front-ban...]A gond talán állatorvostanilag értelmezhető: legyen a nácizmus métely és a fasizmus tályog. Csakhogy két önmagában szép ly-s szó legyen. Ésugye a métely ellen a tályogra való füvet hiába alkalmaznám.

Szabó Dezsővel ugyanis nem az a baj, hogy fasiszta volt. hanem az, hogy ő korszerű volt, egyszerűen képtelen volt az aktuális kormodoron fölülemelkedni, mondhatnám úgy, hogy lájkolta őt az az egyetemi ifjúság, ami aztán rajta ugyan nevelkedvén, de már éretten, önállógondolkodásra képesen... ö.... szégyellte. [-> Keresztury Dezső Szabó Dezsőről] Mivel a síklogika szerint felfoghatatlan, hogyan lehetett a későbbi Szabó Dezső anti-antiszemita - ezt a motívumot a mai korszerűsítők szépen kifelejtik és az asztalalatt mellécsúsztatják a szemita Rákosiék antiszemitizmusának, ami szintén túl bonyolult dolog a 2D síklogikához.   Nem lenne egyébként szükséges Szabó Dezsőt rehabilitálni. hanem úgy kéne Szabó Dezsőt ábrázolni, ahogy volt, mert az összes magyar szellemibetegségek szemléltetésére alkalmas a figurája. Csak nemrég is volt egy ilyen figura, akit nyolc éve még fényesrenyaltak és most a nyalónyelvek szájai meg távoztatási ohajtásukban köpködik, és ha én azt merem állítani, hogy pedig ez az ember zseniális, akkor még én is kapok köpeteket és az ő nyalójának, az őt hatalomba akarónak állítanak be, holott Narancs Farkam is van, blogbarátnőm látja is. A ciffrázás németeredetű szó, s hogy kellően ~zam, ideemlítem,   az újfasisztáink azért dédelgetik Szabó Dezső képét, mert a továbbélő móókszistáink miatt nem tudhatják, hogy Szabó Dezső anti-antiszemita volt nagyjából akkoriban, amikor a fasiszták kezdtek fölszaporodni, tehát a múltszázad 30-as éveinbek végén... Imígyen bokázik tehát egy völkisches tanz-ban móókszista és ujujújfasiszta, együtemben kétfelé.Szabó Dezső pályaképe formátlan térbeni sokszögalakú és a "D-be ebből kettőt, két darabot kell leválogatni, minden, ami kettőnél több, az zavar, holott ha Szabó Dezső szellemiségére egy szót keresek, akkor az a szó a zavaros. Szabó Dezső sokszögűségének szerintem vannak hasznosítható csúcsai van pl három szépirodalmi prózai írása vagyis még kettő a Feltámadás Makucskán kívül..

  Baj van a nemzetiségiidentitásommal -nekem van bajom ezzel- amikor az Augusztusi Érő Cseresznye, az Augusztusi Szállongó Nyárfapihés Eperérlelő egek alól gyövök hazafelé, mintha ézöshazámat [Süßvaterland] kéne elhagynom, már hasadozik a szívem, amikor meglátom a Mura-völgy meredélyein a 300-500 éves tanyákat, a gerendaházakat, máj hóm, vi séni! Fekszem az ordenáréan gicses bajor fabútorok között a háromszögmetszetű szobában, a faburkolatot majd' 300 évvel ezelőtti cselédlyányok pingálták, élt J.S. Bach, sőt , fertelmes kitsch egyébként és a matyaó meg a kalotaszegi ezt is utánozta volna a bójergiccset, a német parasztpolgári giccset, ami meg az úri paloták környékén látott későröneszánsz-rokokót utánozta vóna... Olyannyira eleven volt ez a kapcsolat, hogy pár évtized alatt Mozart-motívumok nyirettyűződtek bele a pl mezőségi románmagyarcigány mix-zenébe. [-> A XIX. század elejének magyar cigányzenéje a tájcsi fölkisesz volt. míg a kuruc korszakban kücün türkice, rác megoldásokkal  ]

Viszont a fölkise népzene, drindl mit lederhose, semmi, nem indít meg, sőt, röhögök a mindennapi nehézparasztimunkába fáradott testekhez koerografált hopp.... hopp.. hopsszá-kon. Alig emeli a lábát, egyetjobbraegyetbalra totyogian. A legszilajabb folk a bajor, fellépnek a kecskelábú asztalra is.. totyogni.  Karikásustorokkal. Így tehát, amikor a bójer megérkezik Hordobadj-ra és ott az egykori kosaras-cigány [kereskedő-kaszt] cigánylegény a reklám-karikásustorát pattogtatja, hogy a gagyinak kellő propagandát csináljon és meglátja a tésztahúsú hülyenémetet kőttkalácsképel totyogni, azt hiszi, hogy, na, majd EZ is bokáncsapja magát, mint a belga, holott nem, hanem még az alkalmatlan díszustorral is jókat durrogtat!

 Aki  politikát emel, politika által vész [vázlatba letett írásaim margóira] aki lólábakat mutat meg, arra Narancs Farkat rajzszögeznek.

tehát mert a trianoni sokk után -orvosilag megmagyarázhatóan- kissé a nemzetibúúúbánat megdagadott és eszközzé válte a heőjjderuttyuttyú, a matinékurucoskodással egyebekkel, TEHÁT akkor ezzel a XX. századra el is intéződött minden, csak rosszoldali lehet, akinek a magyar népzene vagy népművészet tetszik, de legalábbis gyanús akkor is, ha az idén 40 éves Magyar Táncházmozgalom [a reformkommunizmusnál is haladóbb valami csírázásnak indulása by Vitányi Iván...] gyökere is.

 

Pedig van Tiszta Forrás, Sebő Ferenc tanár úr össze rádióelőadásai. Ha azonban ezt a sávot ügyesen kiszelektáljuk, meg elhallgatjuk, akkor folytatható a sík 2D huzavona.

 kép forrásahttp://www.papiruszportal.hu/feltolt/Image/tarsoly/mane/unesco_tanchaz/tanchaz1.jpg

Vagyis: magyarbetegság ez a ~

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr864548449

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rémálom a zsákutcában 2012.06.02. 23:56:51

Elég volt a látszatintézkedésekből! Elég volt a puhányok politikájából! Kemény kezet és valódi tökös legényeket a gátra!...

Trackback: Rémálom a zsákutcában 2012.06.02. 20:28:44

Elég volt a látszatintézkedésekből! Elég volt a puhányok politikájából! Kemény kezet és valódi tökös legényeket a gátra!...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2012.06.01. 06:08:49

ird csak bele nyugodtan, hogy én mondtam a narancssárga farkat. nem kell célozgatni, vállalom:D

..Tehát mégegyszernekifutva : ami magyar népi, az nemzeti, az rosszoldali....te, gondolom, hülye vagy. Lásd népzenét játszó zenekarok sikere, énekesek sikere, sőt, a divatlapok tele azzal, ki mindenki hord (mű) matyót.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.06.01. 07:08:02

Vótmá. És ez is a kommunikációról szól. Annak a jelentéstartalma, hogy mit viselsz, függ a környezettől, ahol ekszponálod. Egy nemzetiekre és idegenszívűekre felosztott társadalomban különös jelentősége van a nemzeti motívumoknak. Azt nem értem ugyan, hogy a tuggyukkik miért osztották meg így a népet és miért bélyegzik meg a hazaffyasságukat büszkén hirdetőket...

magyar-magyar szótár 2012.06.01. 07:22:46

@Budai Hella: Igen, erről beszéltem, a sztréndzs 'n fesönös payyolák nem mind vágják a politikát. CSak azt nem értik, mi ez a fikaáradat, ők valami jópofának gondolták a nemtúlnagy fekete kalotaszegimotívumot, hogy lett ebből matyóhímzés és górmánybogromm. Az őrület hasonló kitüremkedése az, amikor kiderükl, azért lett a Copmact Disco 24-ik, mert agy akarták igazságosan büntetni az Orbán kormányt. Német jótelevízióban tök komolyan beszéltek atrról, hogy a Compact Disco-.t Orbán küldte Bakuba (választotta ki) Érik tehát a vetemény. Lovasi moöndott valamit, amit kikoránkel barátunk végig se gondolt, rögtön marhaság lett, pedig érdekes mérce is, hogy ugye egy ilyen gemisch' korcs, mint én ha tudatilag ide-s-ide sorolja magát, a zsigerei melyik népzenére indulnak meg és hát persze a magyarnépzenére (ami tele vlach motívumokkal meg szlovák foszlányokkal). Te Narancs Farkat rajz-szögezel rám, nagyobbuta viszotn Gyurcsány fannak lát, mert nem akarja megérteni, hogy a zseni az nem pozitív[= jóoldali] (vagy negatív = rosszoldali) Ugye zseni csak LMP-s lehet. Ezért ha valaki rosszoldali, akkor a művészete is szar (Dörner esete)
illetve ha jóoldali, akkor humoristának is jó (Frakasházy bácsi)
Hogy járt ugye hajós, amikor azt merte mondani Gyurcsányra, hogy mondjon le 2006-ban. most meg ugye a mondjon le a jóoldali trendi

magyar-magyar szótár 2012.06.01. 07:27:59

@ripők: Érdemes persze szemüveg nélkül is ránézni , mekkora a jelentősége az idegenszívűségnek és népnemzetiségnek VALÓJÁBAN. Nemhogy szemüveggel is alig látni, de nagyítóüveggfel se. nagyon jól kell kiválasztani a mintát és dr Vásárhelyi néni-féle irányított kérdésekkel [-> a nemzeti konzultációk "kérdései" ilyenek] terelmi a kellőan nagy húházásra alkalmasságért.
Tojik nagyonvastagon ez a trásadalom az idegenszívűség és hagyományos (fasiszta) népnemzetiség kérdéseire, htugye a szélsőjobb szemre vagy né,met parasztnak néz ki vagy leginkább anglosaxo neonácinak, úgy kell ráfókuszálni a veretes tarsolyokra. A Kárpátia orrhangú énekese is eléggé celtic kántálja az amúgy a romapop schrammerlijaira emlékeztető klapanciáit. Ennyit a konkrét [tehát a létező és nem a sajtótálalt és fölnagyított] idegenszívűségkritikáról.

Szerintem így kéne ábrázolni a magyar sajtóban már jó régen a magyar fél-újfasisztákat, ahogy én az előző mondatomban. Szerinted?

magyar-magyar szótár 2012.06.01. 07:36:25

@ripők: Nem, hanem a jóoldali sajtómunkásság sziveskedett ebben is Gyurcsánynak, Gyurcsánynak őmagának a kezével már nem kellett belenyúlni, ő csak élvezte a föltermelést. Nem vagyok én annyira buta, hogy Mindenért felelős Hókuszpók -ként ábrázoljam Zseniális Ferencet. Már Rákosiék rengeteg plug & play eszközt telepítettek a rendszerükbe. Kádárnak ez annyira jól sikerült, hogy a téesz-szervezésben ez a magától.működés fejűlhaladta a központi akaratot és a KB-nak külön fogallkoznia kellett azzal, hogy a vidéki elvtársak ne legyenek már a gyakorlatban is ennyire leninidemokratikusak: kevesebb termelőszövetkezet több lenne. Jó 10 év múltán próbálták az erőszakos egyesítésekkel helyretenni ezt a plug-play működést.
Ezt a plug-play-t figyelheted meg 2011-2012 fordulóján, megint már a jóoldali politikának nyíltan kellett könyörögnie a buzgólkodóknak, hogy hagyják már egy kicsit abba, mert seninek nem akarózik kormányba ülni
És tessék MA MÁMA mindjárt itt a nyár. még mindig nem értik, még mindig maguktólműködően buzgóülkodbnak
De ettől még Zseniális Ferenc telapíttette és állíttatta be ezeket a eszközöket a szakembereivel!!! Az RTL klub hiradója 2006 óta csinálja plug & play ugyanezt. Sápítoztok, hogy a magyar vrádió meg a televízió kormánypropagandát csinál ... de azért a politikailag megfelelő [= jóoldali]szerkesztők csempésznek a sorok közé ezt-azt... ma is.

magyar-magyar szótár 2012.06.01. 08:04:55

@Budai Hella: Narancs Fark-at rajzszögezel rám, holott már vagy hatélettel ezelőtt olvastad nálam azt a FIDESZ-kritikát, ami túlmegy a mai jóoldali fideszritikán is és amiért a FIDESZnél ma egészen vékonyka, de selyemből való zsinór jár, amivel a pincémbe magamnak kell lemenni, felkötni magamat, éspedig:
Nem az [volt ]a baj a FIDESZ-szel, hogy nem volt programja, hanem az, hogy nem tudták, kicsodák Ferencék. Ma is látni, ahogy bájosan másnak látják Gordont. Úgy képzelték el, hogy majd egy (ahogy Hornéktól is) rendbetett gazdaságot kapnak. Arra emlékeztek, mint Pötyike presszós-ellenlábasa, milyen jól ment még a zenegép, amikor a 2 Ft-osokat 100-asért adták ki. Azt gondolják, egy dolog csak most 200-asért adni a régi 2Ft-osokat. És megint elismétlem, mert ez a legsúlyosabb: Azt hitték, hogy a 2/3-ad az politikai műveleteket is feleslegessé tesz, a kommunikációt meg főleg fölöslegesnek gondolták. Most pedig ugye azzal van baj, hogy pl a Nemzeti konzultáció kérdéseit dr Vásárhelyi néni móccereivel fogalmazták meg.

Az van, amit a falurággyó megenged és ha nem engedi meg, hogy 200-ért adják a bélásokat és uszít akkor nem lehet 200-ért adni a bélást, ha százért lehetett mert akkor elnézte ezt a falurággyó. Mindenkit mindennel lehet szembesíteni, de a falurággyót azzal, hogy 2006-ban még mindennek lehordta a gyurcsányt távoztatni akaró Hajós Andrást, azzal nem. Azzal sem lehet a falurággyót szembesíteni, hogy a falurággyó nem akarta az előrehozott választásokat, ami konkrét, megfellebezhetetlen oka a kétharmadnak meg a csődnek is.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.06.01. 08:50:57

@magyar-magyar szótár: Jelenleg valóban nincs akkora jelentősége már a külsőségeknek, de én az akkori állapotokról beszéltem, amikor az egész jelenség megszületett.
Nézd csak meg, Nagymagyarországos matricák a J-s, K-s rendszámokkal bezárólag jellemzőek, az újabbakon csak elvétve látni. A kétezres évek elején, az identitáskeresés és találás idején volt nagyon fontos a címke, a zsinóros zakó, a cintányér méretű kokárda...
Láttad-e a Die Welle című filmet?

magyar-magyar szótár 2012.06.01. 10:03:38

@ripők: Le is futott a nammamarország matrica, mint sláger. Tökfehérre napszíjjottakat is láthatsz. nem is keresik annyira és EZÉRT nem is gyártják HOPPÁ ez nem jó hír, tehát nem kerül adásba. Vagyis jó hír és éppenazért marad ki.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.06.01. 10:13:21

@magyar-magyar szótár: Azt akarom mondani, hogy az Árpád-sáv és a Nagymagyarország meg az összes nemzeti szimbóleum akkor futott fel, amikor a Jobbik még a fasorban sem volt, Viktorék alakítgatták így. A matricát manapság már ők is cikinek tartják, de a hógolyót ők gurították.
Te fújtatva veted a jóoldal szemére, hogy fujjog a népies motívumokra, pedig a rosszoldal degradálta pártkitűzővé a kokárdát, gárdamellénnyé a lajbit.

magyar-magyar szótár 2012.06.01. 10:32:44

@ripők: Az a baj a magamfajta fasz hírbuzikkal, hogy nem csak azt tudtuk még analfabéta nagycsoportos óvodásként már, hogy kicsoda Fock jenő (márminthogy nem hagyma) de de Gaulle-ról vagy Pompidou-ról is tudtuk, ki az és azt is, hogy bármekkora tganyé McGovern, de neki kell szurkolni Krumpliorr-al szemben.
Vagyis az a baj a tetszetős válaszoddal, hogy ha az ember nem tudná, hogysmint megy ez Lengyelországban, még be is venné akár. Az a baj a magamfajta köcsöggel, hogy világsajtón is lóg feszt.
Az egész történet ott kezdődik, hogy sem Orbánék, sem pedig Pető Ivánék nem ismerték föl azt, hogy az MSZP-sek és Hornék senkit nem útálnak annyira, mint a liberálisokat és a főcéljuk a liberálisok TOTÁLIS kinyírása a politikából. Horn nem volt soha annyira ideges a fasiszták miat5t, mint a naív értelmiségiek, pl Vitányiék. Vitányiék nagy-nagy tudósok voltak, Horn azonban tudta, hogy a magyar neofasisztáknál még egy rendes ágybaszarásos kóma is kolyabb, ahogy jönnek, úgy mennek. Orbán egy aprócska bakit követett el: rosszul foglalt állást. Ezt az aprócska hibát mindig és mindig és mindig elkövették pl a keresztény seregek a párszáz mongol [tatár] ellen. Rosszul foglaltak állást: Orbán először csak retorikailag konzervtívoskodott, de ugye a jobber lózungok egyre-egye a MOCSÁR felé hátráltatták, Hornék a velük karöltő sajtómunkásság által könnyedén mégjobberebb kijelentésekbe provokálták ... Nézd meg, micsoda móka a magyar történelem 1994-1998 között, főleg a parlament: Mindenki Horn kottájából dalolt és játszott! Nemcsoda, hogy Horn önteltségében kezdte el hülyére inni magát, már annyira zseniális lett, hogy azt ő se viselte el józanon .ezért szopatták be a haverjai a VízLépCsőd-ös Meciar-csellel) Ahol Orbán oktondin állást foglalt onnan csak hátra és hátra és hátra volt út. Ezt megmutatták Gyurcsánynak, persze nem rettegve, hanem röhögve. És Gyurcsány erre azt mondta: Orbánt beleszarattatja a [fél]fasisztákba és kitalálták a Jobbik 2.0 powerelést a Magyar Gárda fölengedése által. Nem csinálni kellett a Magyar Gárdát, csak fölengedni. Nézd meg, csak játsz el a Jobbik 2.0-val: semmit se tudnak kezdeni vele Orbánék, ha útzálják és hagyják, akkor is nekik árt, ha "megeszik" a gomböcöt, ők kapnak [gyomor]romntást attól és végül egyébként a Jobbik semmi komoly, semmi kohézió nincs benne, szín duma a Jobbik 2.0 elsősorban pénz nincsen benne. Ezt tudják a jóoldali újságírók, azért hazudoznak titokzatos jobbikos vállalkozók pénzeléséről, nehogy egy okosabb jógyerek magától rájöjjön, hogy mennyire nem félelmetes a Jobbik 2.0.
Ha nincs pénz, nincs hatalom és a Jobbik mögött egy ganyi vas nincsen. lelkes csődközeli kisvállalkozók nem mondom, hogy egy birkapörkőttes bulira nem tudnak, ki egy gázpüalackot, ki egy birkát, más egy lepukkadt mikrobuszt fölajánlani de komoly pénz nincsen a Jobbik 2.0 közelében. Sőt, nagyon komoly marakodások vannak a Jobbikban, alig győzi elhallgatni a jujjogtató jóoldali sajtó.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.06.01. 10:51:04

@magyar-magyar szótár: Nem az alulról filmezők tették "szalonképessé", vállalhatóvá a neofasisztaságot. Ferencék igyekeznek/tek összemosni a két alakulatot, egy kis kakit kenni a Fideszre, azok viszont nem hátráltak sehová. Nem mondták azt AKKOR, hogy a Jobbik egy fasiszta csőcselék, mert az ő gesztenyegusztikájukat kapargálta a Vona-alakulat is. Most már bezzeg pain in the ass.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.06.01. 11:09:19

@magyar-magyar szótár: A Jobbik számomra igenis félelmetes. Ha egy "konzervatív", európai pártból, mint a Fidesz ilyen diktatórikus [a bej. szerz. hahot. gondolom] attitűdöt képes előcsalni a győzelmi mámor, akkor egy kiokosodó Jobbik mit fog vajh csinálni egy esetleges egyszerű többség birtokában? Ha a zseniálisan manipulált tömeg protestszavazataival - Istenneadja - mégis odaférnek? Ha annyi lesz a kiábrándult, magát nem regisztráló polgár, hogy 20%-os támogatottsággal is lehet majd nyerni mondjuk 8-12 év múlva?

kikoránkell 2012.06.01. 12:12:49

@magyar-magyar szótár:
Nekem meg az a bajom a magadfajta feszt hírbuzikkal, hogy nem képesek anélkül belecsapni a lecsóba, hogy ne keressenek valami kiinduló kályhát, mint most Szabó Dezső, aki "nem volt antiszemita"! Baszki, ez ténykérdés, olvasd el miket írt a Virradatban, az hogy a svábokat is utálta csak hab a tortán. Nem volt ebben egyedül, Zsilinszky is így indult az Ébredőkkel vagy a MOVE-vel, fasztuggyamár, sőt, Kodolányi is dülöngélt ezeken a buckákon évekig. Bizonyos metamorfózis mindben lejátszódott persze, de, hogy SZ.D. antiszemita volt az nem szemantikai kérdés.

magyar-magyar szótár 2012.06.01. 12:42:23

@kikoránkell: Szabó Dezső eszmeisége olyan, mint egy festőpaletta. namost ugye ki mire szelektál rá, te a középszarbarnára [SD-barna] vagy érzékeny. Éppen a paletta jellege és a "tanulóifjúságra gyakorolt" [gyakorolt] hatása miatt érdemes lenne a picsába elhajítani az ócska móókszista SZD képet és megnézni, ki volt ő valójába. Keresztury Dezső, méghozzá igenöregen, halála előtt nemegész egy évvel vallott erről, hogy már huszonéveik közepén mennyire szégyelltek csak utalni arra, hogy valaha rajongtak Szabó Dezsőért. Szerintem a történelemtudomány oolyan, mint a patológia. Ha az ember tudja abűz kémiai összetevőit és KÜLÖN_KÜLÖN is fontosnak tartja a bűz alapját képező gázok elkülönítését, az a jó tudományos (patológ') magatartás, nem az, hogy hulla-hulla egybüdös, pthefeőjj. Büdös, piszkos munka is ám a történészkedés. De pl xcsurkáűról sokkal okosabbak lettek vóna a gyerekek a 90-es években, ha van rendes normális Szabó Dezső recepció.

Mókás,k de pl a megveszekedett németellenessége is belejátszhatott abba, hogy 1939-re anti-antiszemita lett.

Nemrég pl kaptam egy érdekes szelektív leválogatást, Horthy véleményét a zsidókról meg a kampfról. Amit ha akarom, úgy értelmezek, hogy ötven éve alatt akarta kinyírni a zsidókat. Ha meg akarom, akkor azt mondom, hogy azt szerette volna, ha a magyar is tanul és okosodik, iskolőzódik és így emelkedik a zsidó mellé vagy fölé. Tudom, hogy a finnyásoknak majdnemegyfoörmán elviselhetetlenül bűzlő a két Horthy-kép.

De a patológiában is nagyon fontos lehet az,miért látszik és érződik egy tíznapos hulla régebbinek egy másik, tízhetes hullánál. És mik lehetnek a LÁTSZAT és ÉRZET ellenére a tízhetesség és a tíznaposság cáfolhatatlan ismérvei.

Szerintem nagyon fontos a fasiszták elkülönítése a náciktól és pl a spec. magyar fasizmus ismérveire BÁTORAN reátekinteni.

Mert most be kell attól szarni, hogy Szabó Dezső nem vagy nem annyira volt mindig antiszemita. Máris nemfasiszta, ha nem antiszemita? Ejnye, ejnye, ezt te se így gondolod, remélem! 8Ráadásul pomnt ide illik Sztálinék antiszemuitizmnusa, amitől, ők nem lettek nácik, márminthogy antiszemiták voltak. Eleve külön izgalmas a szoivjet antuiszemitizmus, egészen nyílt antiszemita korszakok voltak a Szu-ban az elmúlt 50 évben is .. már úgyértem 1957-1992 között...

És akkor még nem beszéltem arról, ahogy a napipolitika szórakozik a történelemmel.

magyar-magyar szótár 2012.06.01. 12:47:34

@ripők: A jobbik hatalomban azt tenné, amit Hollande a francia elnöki székben, ülve is hasraesne a sajátlábában fölkelvén meg hanyatt. Nem szabad ennyire megadnod magad az agyomosásnak. Akik jujjogatnak a Joibbikkal, ők is kijárnak röhögni a budiraa időnként, aztán, amikor visszajönnek, persze a könnyeik is potyognak már a jujjogtatásban (-> Dr Vágó bácsi] bajnaival kérdezem: Mért nem lehet bízni a demokráciában? Mit kell ennyire fosni. Pont az volt a 22 év nagybaja, hogy minden PERC-ben a haza sorsa dőlt el. De mint látható, jó sok ideő kellett csak megtámntorítani is a hazát.
A legszarabb-legvacakabb demokrácia is több, mint a nemdemokrácia . Lásd az orosz példát. Az oroszok még ott se tartanak, mint mi. Csupa LMP-szerű semmipártjuk van, semmierők, alig képesek valami nyomorú kameraképes flesmobra is. Mégsincsenek beszarva.

magyar-magyar szótár 2012.06.01. 12:54:19

@ripők: Nézd, rendesen fejmagasságból a Jobbik 2.0 és főleg a Magyar Gárda röhejes volt. Képzeld el, hogy elkezdték volnaa úgy röhejessé tenni a sajtómunkások, ahogy sorban minbden miniszterelnök jelöltet 2009. márrc 29 -és ápr 10 közöt!4 Csak fejmagasságból ha ránéztél a nyomorult férgekre, akik az első Magyar Gárda törzset alkották, a madárfejűekre. Namost.. ki másik madárfejű akart volna egy RÖHEJES csapatba lépni

de egy FÉLELMETESBE? Egy Szaros Pista? Azt látta, hogy "Ezektől fosnak! Nyígnak a zsidók!" "Akkó.. én is közibük lépek" De bojóccok közé nem lépett volna
Úgyhogy a főgecik ebben is a sajtómunkások voltak. Akik lefeküdtek. És lentról felfelé kameráztak.

Azt kellett volna megmutatni ezekről a nyomorult féregemberekről, hogy Spíler-Tisztelettel lelkű kis gernyók, nem felnagyítani őket neonácinak!

nem szégyellte magát a sajtómunkásságunk 50 faszkót nackónak ábrázolni azzal hogy "wuu, most már nekünk is vannak neonácijaink"

Orbánék két hét alatt picsán rúgtak egy ilyen faszkó gyülevészt. És azokat fejmagasságból kamerázta akkor a jóoldal is. És a zsidó gyerekek odamentek hozzájuk a pesti utcán és oda küldték őket, ahová valóak.
Bächerről nem mindig vagyok jóvéleménnyel, de ő legalább tökös gyerek volt. De ő egyedül, jóformán!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.06.01. 13:02:18

@magyar-magyar szótár: Ha innen nézem, igazad van.

Az indeksztől viszont nem emlékszem jujjgatásra, ők akkor is gúnyolták őket, mint mindenki mást. De assevótjó.

magyar-magyar szótár 2012.06.01. 13:10:18

@ripők: Úgy gúnyo9lták őket, ahogy bárkimást és ebben az indexnél vannak fokozatok. Azért szerintem azt az ikrás paszományt nem kellett volna sajnálni a Gárdától.
És az index fotók is térdelésből meg fekvésből készültek.

De csak egy egészen frisset. Az indexen nyoma sem volt annak, hogy ferenc úgy beszélt 2011. dec. 23-án a rendőrökkel, ahogyan ahhoz egy OGGY képviselőnek joga van, tehát fentről lefelé ("Ki az elöljárója?? pehtte le a rendőr arcába. a rendőrök beszart képpel álltak ott, ezt Móricz Simonék úgy oldották meg, hogy hátulról felülről vették Ferit és így olyan... elhurcoltatpottnak meg szegénykének is látszott...

Tudod jól, hogy a politikaifotózás MŰVÉSZET az I. villágháború óta...

magyar-magyar szótár 2012.06.01. 13:15:45

@ripők: Külön könyvet tudnék az index gúnyolódási-palettájáról írni. nem 286 színnel operálnak, de ettől még Síkbolygón egyig.. meg esetleg mégegyig képesek elszámolni az emberek. (Lásd ahogy okos emberek itt Gyurcsány-nyalónak néztek be engem... :D)

Manapság gyakran találkozni emberekkel, akik arra panaszkodnak, otthon állandó a feszültség, a vita, idegeskedés, repkednek az edények,. És akkor fáradtan, ubnottan szól az ember: "Persze, mert az aszony mindewnt mandarinvöröre, Shreck-zöldre, ibolyakékre meg borlilára teddyhengerezett, na jó, van barackvirágszín és a csempe meg bugyirózsa. "Hunnan tudod, ha nem is vaótá nállunk?"
Színekkel so[k]kminden elérhető...

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.06.01. 13:25:44

@magyar-magyar szótár: Feri akkori performanszát senki nem nyalta be, sőt, inkább önellenható volt.
És a manipuláció sem oldaliság kérdése. A híradó pölö nem találta meg az ellenzéki tüntetést.

magyar-magyar szótár 2012.06.01. 14:03:28

@ripők: Benyalták. Simán. Hat nap kellett, mire az első jóoldali újságíró, történetesen indexes, ráébredt, hogy kinek a fickstangéját máriócsummázták be megint tövig. 6 nap. 140 óra, mire leesett a tantusz az egyik legtehetségesebb indexes újságírónak. Teccett vóna ne szelektívténykezelni. Ugye, nem illett a képbe az, amikor Feri vegzálta és egrecíroztatta a beszart rendőröket. Kényszermosoly Nénit baszogatták, hogy úgy erőszakolta be magát a rabomobilba. Feri akkora susztermattot adott az LMP-nek, hogy szerintem ki se heverik szegények.

kikoránkell 2012.06.01. 14:06:36

@magyar-magyar szótár:
Rólad van szó, nem SZ.D-ről, arról, hogy ha elkezdem valamelyik posztodat olvasni, ne vegye el a kedvem egy nyilvánvaló képtelenség. Szabó rasszista volt, Stalin meg nem, az ő antiszemitizmusa, antitatár-német-ukrán-lengyel- stb-izmusa politikai célokat szolgált, ha kellett simán fölhasználta az adott nép prominenseit, lásd Ehrenburgot vagy Visinszkijt, Kaganovicsot.
Hozzá képest SZD teljesen őszintén, zsigerből gyűlölt.

" Nem értik, hogyan lehet valaki nemantiszemita fasiszta -pedig lehet, úgy, ahogy Szabó Dezső, aki magyarfasisztoid volt, de nem antiszemita. "

Ki nem érti? Évezredek óta van antiszemitizmus, fasizmus meg nem. De, SZD az volt.
Szóval, csak a hitelesség mián.

magyar-magyar szótár 2012.06.01. 14:07:39

@ripők: Az m1 hiradó mutatta azt a jelenetet, amiben Ferenc nemzetvezetőhöz méltóan és persze a törvénynek megfelelően (azaz élve a képviselői jogával/jogosítványával) SZÁMONKÉRTE a rendőröket. Utoljára akkor láttam ilyet, amikor a newmhátrálunk! MGTSZ egykori valóságoos titkos belső igazirelnöke a nyugdíjas bulira bevonult a sleppjével és a kilétét & meghívóját firtató naftalinszagű műbőrkabátos önkéntestűzoltókra rádörgött : "Hívassák ide a főnöküket, majd az megmondja maguknak, ki vagyok én!"

magyar-magyar szótár 2012.06.01. 14:14:46

@kikoránkell: SZD olymértékben volt megveszekedett (eszelős) hogy a zsigerei nem kerülhettek kontaktba a koponyaűrével.
Sztalin rasszista volt bizony. Szívében a Kávkáz mindig feljebb volt egy kicsit az Oroszhonnál, ami neki nemhonja volt.

Antiszemiták meg rendesen voltak, velőig. Antiszemita volt Hruscsov, Malenkov és Brezsnyev is .

A beduinok Arábia cigányai. Néha egy-egy beduin fölkerül a arabok fölé is vezetésben. Persze jó arab. De azért a szívében mégis a beduinok vannak fejűl.

magyar-magyar szótár 2012.06.01. 14:16:35

@kikoránkell: Már tudtam, hogy volt és milyen, antiszemitizmus a Szovjetúnióban végig, de Dovlatovot olvasván még újabb motívumokat ismerhettem meg.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.06.01. 14:17:07

Szabó Dezső a vállalható, Wass Albert az eltűrhető - de minek/kinek kell akkor Nyírő (akiért a pletykák szerint maga Áder szállt síkra(sic!:)...))

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.06.01. 14:20:03

@magyar-magyar szótár: jó úton jársz, sőt mgelőzve őket...

Már Navracsics, a visszafogott jófiús értelmiségifideszes is komcsinyilasozza Gyurcsányt

hajrá magyarország, hajrá magyarok
+
magyar vagyok, nem fideszes

2012.06.01. 14:23:27

A II. VH-t megelőző nagyjából 200-300 évben inkább az a megemlítésre méltó, ha valaki nem volt rasszista.

Hella B. 2012.06.01. 14:43:04

@magyar-magyar szótár: amikor megismertelek, akkor is politizáltál már, de amellett volt egy jó szépirodalmi blogod is,
amikor elindult a szótár, inkább szociológia- társadalmi- irodalomi jellegűnek tünt
aztán a szépirodalmi blogot felveri a fű
a novellaírós nicked totál elamortizáltad, mivel azzal jársz a...mindegy:D
a mmsz pedig már semmi másról nem szól ,mint direkt politizálás, nyomod nekünk kire kell szavazni, kit kell szeretni, és kit kell utálni
jó, persze, te szoktál kritizálni is, hát nem épp te mondod, hogy az igazi ideológus két nyali közé időnként egy harit is beiktat?
de nem is ez a lényeg, hogy nyali vagy hari, hanem, hogy nincs novella, nincs szépirodalom, nincs szociológ- társadalomtükör, semmi sincs, már ha Szolnokról irsz, akkor is, már az ötödik sornál nem bírod tovább, jóoldal, rosszoldal, stb, stb,
igen, minden írásodban ott a narancssárga farok
és hogy erre baszod el a tehetséged...mert nem csak ott a farok, hanem te is egy nagy narancssárga balfék vagy
én a helyedben vázlatba tennék minden szabadnépfélóra cikkcsit, és legalább magammal őszinte lennék, a postok hány %-a maradna így meg
nem sok az utóbbi időből

Hella B. 2012.06.01. 15:30:09

amúgy rájöttem, tökre semmi értelme itt nyüzsögnöm, délelőtt mindenki ráér itt dumcsizni, mire én is gép elé keveredek, addigra már mindenki eltünt innen, ez meg így rém uncsi :((

Frick László Emlékzenekar 2012.06.02. 04:12:17

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Wass közepes író, Nyírő viszont gyöngécske író.

Frick László Emlékzenekar 2012.06.02. 04:13:35

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A "Mindegymitű, csak idegeseggyen a komenyista" lájn része. Csakohogy a komenyista csak tetteti az idegeskedést,, alig bír magával annyira élvezi és még különben nem is vót soha kommunista ráadásul.

Frick László Emlékzenekar 2012.06.02. 04:15:12

@Hella B.: Én nem értem, miért kell mindenazonnalrögtön. Van a cset-nek persze bája, amikor röpködnek a kommentek.

Frick László Emlékzenekar 2012.06.02. 04:21:13

@A Hannibal Lektűr-attitűd: pirosjelölőfilcezd már be a komcsinyilasozást itt. Az még rá is előzés bejelölése alól felmentelek.
1. komcsizás: ez FŐVONAL a komcsizás elleni beszéd, eleve azért, mert nem is voltak kommunisták. Állandó line a FIDESZ bírálata azért az ostobaságukért, hogy ha valami elbaszott is "de idegesednek rajta a komcsik" Állandó lájn az arra reá mutatás, hogy a nem is komcsik egy vonásnyit nem idegeskednek, sőt a röhögésükkel alig bírnak.

Nyilasozás. Esetleg ott lehetne erre ráerőlködni, ahol az mmsz Gyurcsány Goebbels-parafreálására mutat rá. Nadehát mellé van szüntelemnül ismételgetve -írva, hogy a kereskedelmimarketing is használja Goebbels módszereit.

Valamit a mmsz-t Gyurcsány nyalónak is mondják

Egyszerűenn arról van szó: nagysorozatban benéztél te is egy csomó dolgot és vered a tamtamot, ez nmár mondjuk a Navrasiccsal való összevetés és még reá is előzés a pl komcsinyilaspozásban egyszerűen nem benézés, hanem : hazugság. Háthogyugye ön~ -e, azt nem tudom.

Frick László Emlékzenekar 2012.06.02. 04:23:45

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Szabó Dezsőben gyökereznek a harmadikutasok, a falukutatómozgalom és még sokmindenjó, már ők maguk is alig párévvel későbben szégyellették ezt a rajongásukat.

EWasnak esetleg lehet olyan pozitív hatása, hogy akkor mást is, pl Tamási áront is olvas az, aki Wass-sal kezdte ... de én az ilyesmiben nem szoktam hinni. Hit kérdése.. de a hithez kel valami valóságélmény is...

dr Steinmann 2012.06.02. 07:49:36

@Frick László Emlékzenekar: tekintettel arra, hogy némi hisztivel közölted, hogy sohaviszlát a blogunkban,
majd akkor azt mondtam, legyen ez kölcsönös, mire te visszavontad, hogy ugyan, te nem is úgy értetted,
ellenben azóta sem toltad be a "csinos kis nózid", hozzánk, így én is tartom magam a sohaviszláthoz, amig részedről ez a hozzáállás. Így tőlem aztán három hét múlva is reagálhatsz, nekem tökmindegy.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.06.04. 14:13:10

@Frick László Emlékzenekar: én előbb olvastam Tamási Áront
és azután nem jutottam el Wasshoz:)

budai zöld 2012.06.04. 14:51:47

@Frick László Emlékzenekar:
Nem vagyok biztos benne, hogy ez a Wasstól rákap Tamásira működik.

Nekem legalábbis fordítva nem működött. (@A Hannibal Lektűr-attitűd: -hoz csatlakozva), a Tamási-össz majdnem teljes elolvasása után próbálkoztam Wassal és Nyirővel is, de finoman szólva egyikre sem kaptam rá.

magyar-magyar szótár 2012.06.05. 05:56:36

@budai zöld: Sajnos én nem voltam képes annyit olvasni Wasstól, de ezek szerint ezért. Nem tudom megítélni tehát, hogy Wass felől van-e út. Tegnap Remo Giazotto Adagio-ját hallgatván gondolkodtam ezen, udvariasan hallgatott a szpíker erről és meghagyta a hallgatót a tévedésben, de érzett a hangján, hogy uraolkodik azon, amin én képtelen vagyok és únom és már szégyellem is, mért nem lehet az ember ilyen szerény. Így persze elkezdtem gondolkodni, az olasz zenetudósnak igaza volt-e, nem volt igaza, anakronisztikus ez az adagio, még olyan szintem sem idézi a kort, mint Respighi aki az ilyet rendkívül jó ízléssel (és zseniális hangszerelésében tudta) hogy segíti-e ez az adagio TOVÁBB és BEFELÉ az embereket, ez semmi, de még az Újvilágszimfóniát is kérték és tudott a szpíker arról hallgatni, hogy ők TUDTÁK, nem az 1-2. tételt kérte az arról tudatlan hallgató.
Összesen ez lett az eredménye az elmélkedésemnek, mért lettem én már ekkora indexgeci, mért kezdenél szakrkasztikusan sómenkedni Remo Giazotto-val, mért nem tudnék én ilyen szelíden szeretően megtalkuvó ember leni, mint egy jó tanító, aki nem veri le, mint vak a poharat a társait ütlegelő túlkorost, hanem csak beszél, beszél halkan

magyar-magyar szótár 2012.06.05. 06:00:33

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Szerintem minden zseniális megoldást TANULmányozni kell, pl okulás végett, hogy még egyszer ne lehessen eéőadni egy ilyet, de lehet. Rémesen egyszerűt mutatok, Lázár János megértéséhez Gyurcsány zseniális húzásainak elemzése SZÜKSÉGES ez nem vita tárgya, annyira nem, hogy ugye vakbelet nem orrlikon keresztül veszünk ki, hát nem, a metszés vitánfelül áll. Természetesen el is lehet vetni azt a kérdést, szükséges-e Lázár Jánost megérteni. De KETTŐ (2) okból lehet a kérdést elvetni:
1. ok mert nemkérdés (= értelmetlen kérdés= perszehogy KELL
2. kérdés és a válasz: NEM KELL (megérteni)

magyar-magyar szótár 2012.06.10. 07:32:41

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
Az 1-re: Rosszul emlékszik a művészúr [Ujkihívástkereső] Németh VÉGKÉPPEN NEMET mondot, elsőre is nemet mondott és egy FASZT se lebegtetett, az MSZP-sek szerették volna lebegtetni azt, hogy Németh nem nemet mondott, de Németh azonnal és NEMet mondott. Erre jött a Jó Pasi Miniszterelnök projet, miszerint a Medgyesy névnek van egy kis Németh-kormány fílingje és a 44 éves Medgyesyt még a Lázár [György] taknyosozta le, ezt tehát idáig olvastam, bár vannak jó meglátásai a művészúrnak, de leszophatja Bajnait, méghozzá nagynyilvánosság előtt, lágalábbis tátogtasson térdellve és majd Bajnai meggondolja, hogy megengedi-e a művészúrnak bekapni.

magyar-magyar szótár 2012.06.10. 07:37:25

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
1. A véleményvezér úgy geciség, ahogy van, nemrészletezem, mert női olvasók is járnak ide.

2. Hogyan tökölhetne, ami nincsen. Nem is volt baloldal, ha nem számítjuk a maroknyi romantikus értelmiségit Vitányi körül,. Namost ahogy Vitányit Gyurcsány megszopatta és alázza máig a mitsesejtő öreget meg az ápolóit. Ezt is agyon szajkóztam, a reakciós, visszahúzó retrográd NAGY FASZ MSZP-t nem a "jobberek" vagy a komcsizó (tehát a baloldaliság látszatába FÉNYEZŐ) barmok hányták igazán kritikaikardélre, hanem ez a 30-40 ábrándos haladóbaloldali. Természetesen ISten állatkertje nagy, pl bicsérdísták máig élnek Magyarországon, vannak LÉTEZŐSZOCIALISTÁK meg LÉTEZŐBALOLDALIAK de hát vannak, akik a Dózsának [sic! tehát nem az UTÉ-nak] a Dózsának drukkolnak. Akik persze Lila Majmok [de mecsoda különbség az Violas ULTRASS és a Lila majmok között)

magyar-magyar szótár 2012.06.10. 07:38:17

@A Hannibal Lektűr-attitűd: UP külön itt is bekaphatja, mint a Népszabadság szorgalmatosa, jótanulója.

magyar-magyar szótár 2012.06.10. 07:40:40

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Minthogyha Pyle viet-minh-ek által félholtra vert tetemével nem végeztek volba a caodaisták iszapbafUjtás útján, hanem Pyle életben marad és 1976-ban a Vietnámi Kaland hülyeségei miatt ostorozná a republikánusokat.
terebess.hu/keletkultinfo/green_graham_csendes_amerika.html

magyar-magyar szótár 2012.06.10. 07:42:02

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
In.: "Újságírótársaim tudósítónak nevezték magukat, én jobban szeretem a riporter szót: azt írom, amit látok, de nem cselekszem. Az állásfoglalás is cselekvés." (Thomas Fowler)

magyar-magyar szótár 2012.06.11. 11:07:15

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Szerinted nem érdekes az, hogy az internetes társadalom egyszerűen nem is tudja, hogy Idvezítő Péter népszabó is [voltvanlesz], és méghozzá vonalas? Namostugye, aki ANNYIRA a legközelebb üét a kondérhoz, amikor Németh először, másodszor, mindig majd utoljára is csak nemet és nemet mo ndott... őt, hát ehhez látnod kéne egy vidéki szálloda hallájban a "külsős népszabóka" mo9ndjuk olyan Brendel Mátyásalakúakat, aki már többször publikáltak a Népszabiban (olvasói levél rovat ill Brendel online kzírója a NOL-nak) ahogy benfenteskednek, [2002 feb] "A Peti szerrrrintem vállalni fogja, ha a Miklós hezitálna, de ugye a Miklós gyerekei a tudodmelyik suliba járnak Angliába és nem szeretné, hát ugye a gyerekek, mennyire fontosak] Érted, Ujkihívástkereső pedig vagy hat stráfal feljebbvaló népszabó [volt akkor is]...

magyar-magyar szótár 2012.06.11. 15:31:17

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Bocsáss meg Hanni, de ezt nem ÉN és nem tudom jobban, hanem ha fellövöm magam a telihóóódon által a göncölszekérbe, ez történelmi tény, Mémeth sem elsőre, se hatodikérésre se semmikorsem akart még egyszer ME lenni. Innen az a kérdés, hogy Ujkihívástkereső rosszul tudja a történelmet vagy jól tudja és megint a szokása szerint hülyít*. [-> Habermas-i értelembee']

*viccel

magyar-magyar szótár 2012.06.11. 15:32:02

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Némethet véletlenül írtam Mémethnek, de nem rossz így se :D

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.06.11. 17:32:02

@magyar-magyar szótár: az elfogultságod elvakít, szerintem
(lehet, hogy nem akart, de a lebegtetés valóban ment - még ha nem is Németh lebegtetett, volt lebegés, az zicher)

kár

kikoránkell 2012.06.11. 18:41:24

Németh '99 végén közölte, hogy következő évben hazatér és aktív szerepet vállal az MSZP-ben. Egyszer sem mondta, hogy ME akarna lenni. Ezt mondta helyette Kovács meg Toller meg páran. Sikerült is faszául megosztani vele az MSZP-t, jókat röhögtem akkoriban.

magyar-magyar szótár 2012.06.12. 04:06:47

@kikoránkell: @A Hannibal Lektűr-attitűd:
Mindig volt valami alapos napipolpancs oka annak, hogy az elmúlt 25 év történelmi szemléletű feldolgozása elmaradt. Nem lehet ugyanis a történelmikörnyezetből semmit sem csak úgy kiragadni, mint a matematikából a matematika BIZONYOS ágazatait.
A LOGIKUS az lett volna, hogy a szükségges gazdasági reformot egy Bársonyos Forradalmi Vegyes Kormány hajtja végre, ettől fáztak a leginkább az MSZMP-sek. Aztán az MSZP is. Ők azt szerették volna, ha bármelyellenzéki, de elsősorban ne az SZDSZ (a takonyok eszükbe se juthattak, a FIDESZ az ő szemükben az SZDSZ fibassza vót)

Joggal féltek az SZDSZ-től egy SZDSZ vezetésű kormány nem pornográfiának tekitette volna az MSZP szabad rablásait, hanem, főleg ugye a posztmaóista szárny, bűncselekménynek és aszerint kezeli. Egy olyan SZDSZ-ről beszélek, amiről csak 40 éven vfelülieknek lehet csak elképzelése is, ennek az ősSZDSZ-nek semmi köze "a már ismert"-hez.

Kovács volt a Szürke Emoinenciás, aki az idültalkoholista Horn belső megpuccsolását vezette. Szerintem Németh egy lebegtetés-nél (aminek volt politikaiértelme tehát haszna is) többre nem gondolt, mint "szerep"-re. Ki kellett mosnia magát a Bokros Látványcsomag felelőssége alól egy "addig volt jó, míg a Kádár élt"-tel összefüggő Tuiszta Emberrel (aki véletlenül tiszta is valamennyire, "ahhozképest")
Sokszor mutattam már Ferenc gúnyolódására a Jó Pasi Miniszterelnök projektről, ez volt (lehetett) a valódi ötlet, a Németh-legebgtetése figyelemfelkeltő és irányító és akkor a Németh imázsköréhez tartozó, szerintem CSehák Judit se lett vpolna rosz ötlet, csak ugye A Csajok ez egy max egy kéttagú [!!!!]trió volt és Kisszemű meg Kényszermosoly Ildikó sem és szerintem Csehák sem és főleg nem az MSZP fasszai nem tudták Csehákot ME-nek elképzelni. De akkor nem is ment volna el szavazni 300ezer olyan háziasszony, aki addig nem élt szavazati jogával, nem sok ez, településenként (és akkor Budapest is egy és Szászberek is) 100 először választó (bár nem jogiértelemben, hanem fikikailag, márminthogy el is ment élni a jogával)

60 ezer szavazaton múlott és ha Csehák pl a ME-jelölt, akkor 60ezerrel a Fidesz nyer.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.06.12. 09:56:25

@magyar-magyar szótár: ez az mszp-szdsz már nem igaz 94-95 utánra

2000 környékéről van szó (Németh), addigra meg már az szdsz nem az az szdsz volt

na de a lényeg, hogy kár hogy csak "tehát idáig olvastam"

a mandineren is a schmidt mária amúgy erőst túlírt és igennagyon elfogult írása tök alapos és igaz - amikor a másik oldalról beszél (a baloldalról:)

a sajátjairól szólva viszont nem hogy nem igaz, de még csak nem is hazudik
vak

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.06.12. 09:59:42

@magyar-magyar szótár: Medgyessy jó választás volt ott és akkor (már hogy nekik:)

a száznapot viszont a fidesz is, teljes mellszélességgel, ugye

és ott kezdődtek a bajok
na jó, kicsit korábban, matolcsy'2000 körül

de ez már nem fér bele a te gyurcsányfóbiás konteódba:)

kikoránkell 2012.06.12. 10:10:35

@magyar-magyar szótár:
A rencerváltáskor nem értett senki semmihez. A pénzügyben voltak akik látták a világgazdasági folyamatokat, de az "csak" makroszint , cégvezetés, innováció, kapitalista környezetben gazdálkodni, erről lövésük se volt. Honnan lett volna?
Az ős-szdsz elvi politizálása -ha kormányra kerültek volna- mint napon a hó. Lehet elitpártozni a parlamenti küszöb körül, kormányozni meg nem. Pláne, ha azt sem tudják eldönteni, hogy most keményen antikommer, szabadpiachívő, minimál-állam támogatók vagyunk, vagy Szetából kinőtt, szociálisháló-szövő, szindikalista szocdemek.

magyar-magyar szótár 2012.06.12. 12:43:26

@kikoránkell: A rendszerváltás ELŐTT voltak nagyon jó magyar marketingesek. Formatervezők. Egyáltalán a dizájn pl az NDK-s (DDR) dizájnhoz képest, pedig pl a Wartburg 353 12V-os generátorja úgy terveződött, hogy fogtak egy Opel Bosch generátort és 60 fokkal elforgatták a pajzsot. Pénzügyi menőmanóink is voltak, a magya vízügy, a kőolajkutatók, a vasútigépgyártás világszínvonaló volt. A védőnők -egyáltalán a védőnői szolgálat-hálózat. A magyar gyógypedagógia. Akik akkor- nem sorolom, tovább is van, magyar [pl bogyós] gyümölcstermesztők. Magyar lovászok. Nem sorolom, szóval a rendszerváltás pillanataiban rakásra voltak szakembereink világszínvonalon.

Baj lett volna az SZDSZ posztmaóistákkal, de szerintem nem lettek volna akkora politikaiamatőrök, mint a teljesen amatőr Dr Antall és a balfaszkormánya. Bár ha Demszky kormányzására gondolok... Demszky körül már elsőkörben a régi barátikör... miket művelt.. pl szociális (szeta)területen... Mennyi nyomtatóökör, egyfejen is hatszájjal.

kikoránkell 2012.06.13. 09:58:04

@magyar-magyar szótár:
A kontextus alapján kitalálható, hogy a gazdaságirányításról írtam. Azt kellett volna valakinek sejtenie, milyen az, ha jonatán helyett dollárért vesszük az olajat, vagy, hogy kéne az Ikarusnak megtartani a piacait a Neoplan,Volvo, Merci stb ellen, munkanélküliség hatása, kezelése, redisztribúció csökkentése etc.
Plusz az államadósság és a tőkehiány.
Lovászok meg védőnők, ja, azok voltak.

magyar-magyar szótár 2012.06.13. 12:32:30

@kikoránkell: Sohasem a gazdaság IRÁNYÍTÁS-sal volt a baj, hanem azzal, hogy a szintek között aztán elkezdődött a feudális csúszkálás, a korrupció, az intéző emberek, a kézen-közön eltűnés.
Fölfelé ugyanígy, a mezőhéki Varga téeszelnök küzdelme

aztán a naplózatlan cuccok, pl a Videoton sikertörténete

A csúszás, az elsiklások

a mebbbaszott (tehát szaporodó) parancsok [bürokrácia]
22 éve a mindenkori kormányok feszt ezel küzdenek, feudalizmus: a budapesti kerületi fideszespógármesterek agyonbaszták a járási rencer ötletét.. és ez mindig így ment, töretlenül. Visszafelé: a Budapest ELLEN hozott , de országosérvényű kormányzatiintézkedések -amikből mindig pont Budapest tudott kibújni .
És ez Szent István, IV. Béla--- Matej Corvinul és mittudomén II. Mátyás és... II. F. Ragotsky! végestelenvégig így ment.

magyar-magyar szótár 2012.06.14. 01:39:56

@kikoránkell: Hülyülök el. Ugyanis a komment esztelen beverése UTÁN jutottak eszembe a balfaszkormánynak olyan húzásai, mint:
-úriember orosszal nem üzletel (ja, csak az NSZK-sok erre kiképzett üzletkötői
- "kárpótlás" [a marxista közgazdaságtanban a spekulalista ismeretlen, a spekuláció apróbetűsrész]
-termelőszövetkezetek korlátoltfelelősségű társasággá alakíthatósága - két esztendő kellett, mire leesett nekik, hogy pár szocialista véresszájúMSZMP-s (alt.: szocdem!!] téeszfőnök kifosztja a tagságot... Majd a sajtómunkásság segít nekik ráfogni mindent a kisgazdákra

B. Hella 2012.06.17. 08:24:23

@magyar-magyar szótár: látom, nem bírod a meleget. Mióta hőség van, nincs új cikk.
süti beállítások módosítása