[Az indexcímlap képe 2012. április 25-én a lesújtó hírhez, hogy a zónijó, bassza meg, a gecik, mégis, a kurva anyjukat! Van ebben valami, ami önkéntelenül is zseniális, igazából ugyanis valamelyik szovjet pártkongresszusról kellett volna gif-esíthetőt szerez*ni, de a "barmoknak ez is jó lesz" alapon jellegzetese bezzegamerikai arcok lettek bele... ]

A montipálytonalapú indexista örömparodizmus cocojológiai mélységével kb ugyanaz a baj, mint Markos György humorával, amit nem érthetünk meg, ha nem tudjuk azt, hogy mi a különbség http://mtkcsalad.honlapom.hu/pages/mtkcsalad/contents/static/116/1330507512_200x.jpgAlfonzó, azaz a fája és almája Markos György, azaz a magyar polgárőrmozgalom főembere között.http://images.postr.hu/uploads/blogs/2014/8798/post_8798_20110721214752.JPG

Tehát az örömködő indexista parodizmusnak is az a főbaja, mint Markos Györgynek, aki egyre inkább beleöregszik az egyik figurába, akit ifjú feltörekvő időszakában még parodizált [->Bede, mint a matulistafikaizmus Kocsis atyája, és azt hiszi, megmenekülhet, ha Dél-Amerikába emigrál]

Parodizálni azt lehet, akit/amit alaposan, mélyen, velejéig ismersz.

 

Azonban hiába a csudálatos alakítás, ha már az alapok elbaszottak.

 

Kérdés az, mennyire baj, hogy az elempéseknek fingja se nincsen semmiről (például úgy értem, ha a Fejlett Taszizmust és a demokrácia Amerikai Tökélyét bevezetnék Kínában NOW)

 

Vannak persze történelmi determináltságok ebben. Markos György soha nem volt unterman Egyiptomban egy varietében. Vagy pl Markos József sokkal közelebb áll Tamkó Sirató Károlyhoz, mint Markos György Boncz Gézához.

 

Valószínű, az első súlyos hibát Alfonzó apuka követte el, amikor selyemfényű kínaibordómetál-arany csíkos búgócsigát (Lemezárugyár, Ára 17 Ft) vásárolt karira Józsikának. De meglehet, Markos György sorsa akkor dőlt el, amikor Alfonzó, a szigorú apu elvitte Józsikát az állatkertbe.

 

Csak belepillantunk Boncz Géza munkásságába és onnatól kezdve a Montipályton Vállalat micsoda.

 

A magamfajta büdösparaszt a fejlett értelmiseggekkel való vitákban úgy érezheti magát , mint a vadember  , aki hozza elő a maga cuccait és feszt műbőrbevonatú dombormintás [Szilasmenti ÁFÉSZ ]leffentyűs kézitükrökkel meg üveggyöngyökkel van kifizetve, amiket ráadásul markosgyörgypofával és nagy keggyel vet oda a Tiszta Fehér fehér Kéz. [Bővebben olvashatni erről Bíró Lajos pápuaföldi útikönyvében].  

 

Teccett vóna az almának nemolyan messzire elgurulni a fájától.

 

Dézsavü [dé ja vu ]érzés, mintha ugyanez megtörtént volna már az irodalmi posztmodern alkonyán, amidőn irodalmi szerkesztők a kéziratot a posztmodernség gyanújára is undorodva lökték félre, az egyik legsúlyosabb ítélet a le-esterházy-zá volt [persze  a Péééteeer-nek szemtőlszembe a seggét próbálták kinyalni, ami nemkisfeladat] PTHFEŐJJ! ámdeközben ezalatt mint tansegek vagy rendes [kinevezett] tanarak a nebulóktól még megkövetelték a posztmodern dicséretét. Vagyis ma ugyanez: Politikia vitákban a mai újságírást [blöeaaa:] fémjelző erőltetetten örömködő és egyre műlazább indexista stílust fejletértelmisegg vitapartnerem leszólja, sőt engem ebben hibáz, miközben egyébként az index kútfője neki és ő is maga-maga mossa a maga agyát az indexista forrásokból (ma már ilyen az origo-pont-hu vagy a hávágé is... valószínű tisztán üzleti-marketing okokból -> a gyorsreagálás alapfeltétel, nincsen idő kijavítani se a kéziratot, nemhogy meghúzni...)

 

A Matula Magazin koraikorszakával  az volt a bibi, hogy  olyan emberek rajzolták, akik nem tudtak rajzolni de azért olyant szerettek volna rajzolni, mintha parodizálnák a rajzolninemtudást, holott tényleg nemtudtak rajzolni. Az alapeset tisztán szóda nélkül rettenetes, mint a vidéki rajztanár Don van Vliet [Capetain Beefheart] életműkiállításán, amikor lefittyedő ajakkal pekhi, hogy hájszen ilyent akármelyik gyépés is rajzol. Akkoriban ez afféle pankságba számított , ma azonban már a politikaiújságírást is jellemzi [Magyari Péter munkássága... azonban Magyari főbb műveit el kéne olvasni ahhoz ugye, hogy a célzásom találjon, akkor nézzük meg mégegyszer az index címlapjáról kopizott gif-et, aminek föpincsizője leszarta, hogy a tapsikáló közönség egyébként fejlettamerikai, a lesújtó hír miat úgyis mindenkinek plafonon az agyvérzsírja a fasz Ónijó miatt, a gecik kiegyeztek II. Rámszarsz-szal, kicsire nem adunk, a barmoknak ez is jó lesz].

 

*lopni a cigányok lopnak, a magyar szerez vagy ügyes vagy torrentezni az pank és free!

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr144481592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Steinmann grófnő · http://holgyekorome.blog.hu/ 2012.05.04. 07:12:29

A legtöbb ember nem szereti a valóban egyedi dolgokat, hogy úgy mondjam, a többségnek áruházi ízlése van. Tegnap a FB-n a nyitott akadémia feltett egy képet, a szokásos több évtizedes műszaki fiúkollégista humor, férfiagy-nőiagy rajzolva, hogy a férfi fejében olyan agyszeletek vannak, hogy sör, meg sex, hasonlók. Soha ennyi hozzászólás nem érkezett, mint ehhez. És a nyitott akadémáit azért nem a blikk közönsége lájkolja. Ez van. Kár ezen problémázni. Az index tömegmédia. Nem bonyolíthatja túl, mert az olvasók nem szeretnek gondolkozni. A hvg-nek remek címlapjai vannak, és gondolom, tizedakkora népszerűsége.

magyar-magyar szótár 2012.05.04. 07:40:15

@Louise Steinmann grófnő: Az indexet buklvárnak meg tömegmédiának leszólni sajátos magasfokúértelmisegg kompenzáció. Távoli a hasonlat, de működése hasonló, ez olyan, mint amikor a népszabók [ a Népszabadság újságírói kara] elbasztak valamit és hirtelen elkezdtek a Ringier-re mutogálni, hogy hát ez van a bulvármédia kezében vagyunk. Semmi köze az indexnek a bulvármédiához, mint ahogy az RTL vagy a Tények sem bulvárhiradók még akkor sem, ha az adásidő javát bulvárhírejk töltik ki azzal a felkiáltással, hogy az ergyóa tömegeknek ez kell.

Tanítani lehetne azt a szakszerűséget, ahogy az index agyat (tudatot) mos. Csupa-csupa úttöröség, az index sokmindenben az első volt és első ma is és a versenytársak a követő pozícióból a kartellizációs összefogás felé mozdultak el, az indexizmus minta lett a többi agymosodában is, majd százévvel lemaradva most ezek is megpróbálkoztak (be) nyomorultul - ha igaz ez az MTI-nek álblog a hírforrása cucc.

kicsit érthetetlen, de az indexnek még jól is jön, ha bulvárnak szólják le .
A bulvárajónak őrültszigorú szabályai vanak, pl amikor P. Ferencék M. Arankát meghallgatták, kinyílt a zsebükben a rugósbicska, de félre keleltt teniük és útbaigazítani az ÉS-be, mert a bulvármédia anyira szigorú szabályok szerint működik. Pl nem lehet szelektálni, hogy csak a politikailag nekünk nemmmegfelelő művésznő budapestjét tárjuk föl, ha feltárul, válogatás nélkül minden celeb-budapestet meg KELL muattni.
Az index viszont szelektívténykezel, uszít, hazudik kompilál, meg- össze- és szétszerkeszt és elhallgat , projektál ésígytovább.
A bulvármédia szabályai szerint fotosopban lehet olyant, hogy Bögyös Lizi derekából elveszünk egy vázanyak-ívnyit hogy karcsúbbnak látszon vagy eltolatjuk az árnyalatokat barackvirágba. E ennyi és nem több, tehát kicsiny alma keblecskék fölé nem írjuk azt, hogy HÚÚHA ÓRIÁSI DUDÁK!

ekkerjoz 2012.05.04. 07:43:16

Még egészen gyerek voltam, mikor valami díjként fölvittek Miklósról Pestre egy televíziós vetélkedőbe a Vidámparkba, de nem ülhettünk fel semmire, hanem csak ücsörögtünk a földön, és engem kiválasztott egy szalmakalapos enber, hogy üljek föl egy tricikli platójára, és ott ültem egy órát, mikor jött Koncz Gábor és Alfonzó, és Alfonzó az én triciklimet vezette a versenyen, amit négyszer elpróbáltunk mire minden kamerának jólett, és nagyjából fél percet rávert az éles felvételen két kilóméteres pályán Koncz művészúrra, és ott vártuk a célvonal előtt, mert Alfonzó egyszerre akart célbaérni Koncz Gáborral, de végül nem így lett, és így veszítettünk, a csapatom is, és a végén kupacokba rakott játékokból lehetett választani ajándékot, de mire mink falusiak sorrakerültünk, már csak sakktábla volt, meg este tizenegy, lekéstük az utolsó vonatot, ott aludtunk a Nyugatiban padon

Steinmann grófnő · http://holgyekorome.blog.hu/ 2012.05.04. 07:57:54

@magyar-magyar szótár: egy olyan újságot, aminek a női rovata a velvet, mégis minek nevezzek?

FilcTroll 2012.05.04. 20:06:58

Én úgy látom, hogy egyfajta "gonzó" újságírás az, amire az indexesek izgulnak. Én is tudok az ilyesmin röhögni, ha jó. UP-izmus, annak minden hullámhegyével-völgyével együtt.

Ahhoz, hogy ez a gonzóizmus jó legyen, szükséges, hogy a szerző szellemes, kellően művelt és nyelvileg leleményes legyen -- plusz emellé jön a gecizésre való hajlam, amit itt-ott engedni lehet kiteljesedni.

Ebből a készletből az index jelenlegi gárdájában a szellemesség és a műveltség a legtöbbször, a nyelvi lelemény nagyon sokszor hiányzik. Gecizésre való hajlam viszont van.

A Velvetet az teszi különösen izgalmassá, hogy szinte még az indexnél is gőgösebb, ami egy mások nyomorából, betegségéből, halálából, továbbá kivillanó pinájából élő, gyakorlatilag írástudatlan csürhétől igazán szép teljesítmény.
süti beállítások módosítása