Ezt a czikkelyt a régóta csak ígérgetett Szegény Ferenc szóczikkely helyébe írom, mondhatni az üres blankettájára.

Rendetlen, rumlis, állhatatlan , élhetetlen, hanyag, időnként lusta ember vagyok. nem tartom magam ígérgetőnek, pedig --- . Pedig Zappa Flaubert nyomán azt tanította, hogy aki nagyon akar kavarni, azelőtt legyen rend a kevrőpulton [az íróasztalán]. Namost az én keverőpultjaimat és munkaasztalaimat hagyjuk. Beszéljünk Szegény Ferencről.

 

Most olvastam el Széky János Drága Ferenc! című levelét, amire kb azt tudom mondani, hogy zseniális, de nem jó. [khrmmm!- a szerk köh.]] Mintha évek óta kóválygott volna a postán, hiába. A levél lényegi részeit nem vitatom, csak az alaptézist, miszerint Zseniális [Szegény] vagyis Drága Ferenc egyszer is hibázott vagy tévedett volna.

 

Kb mostanában esett le ugyanis az a tantusz a derék és haladó meg mindenkinél omnipotensebb értelmiseggségünknek, ami Mityu bácsinak már még 2006-ban, miszerint Orbán és Gyurcsány egymás támaszai. Gyurcsány nélkül nincs Orbán, Orbán nélkül nincsen Gyurcsány. Most, hogy Magyar Tavasz se lett meg a Zónijó se cselekedte meg derék értelmiseggségünk helyett, amit megkövetelt vón' a haza [Görög Móccer /Olasz Móccer berluszkónizáció], hát így most nincsen más, ebbe a balfaszságba kell kapaszkodni a Gyurcsány szakdolgozata körül.

Mókás, hogy ebben a turhában is kavar egy Májer nevű, ez valami vén faszi, egykori tanár, akit jól megszívattak a  DK magukat újságíróként illegető bloggerei, magyarul jól beszopatták és Májer bácsi elmesélte nekik a szakdolgozatírás akkori elméletét. Ami kb ugyanaz, mint Snitt elnökúr kis-kis-kisdoktorija idejében volt, meg ma is elmélet.

Gyurcsány főiskolás korában kiszes csávóknak hívták azokat a májereket a főiskolákon meg egyetemeken, akiket ma hökösöknek hívnak. Ma a hökösöknek szabad kb úgy mindent, ahogy Gyurcsány ifjúságában a KISZ májereinek. Az ember csak járkálgat egy egyetemen vagy főiskolán pár órát aulákban, büfék környékén és ahogy a KISZ-es májereket könnyedén ki lehetett ein blick szűrni, a hökösöket is megismerni arról, hogy talicskán tolják az arcukat mert nem bírja el már a zsönge nyakuk.  Pl szakdolgozatot meg semmiféle dolgozatot se nagyon kellett vérizzadván kitalálniuk meg körmölniük, minden főiskola és minden  egyetem vezetése fosott a KISZ-es májerektől, ahogy most a HÖK májereitől fosnak. A szegedi egyetemen pl egy botrány már, a HÖK májerei mimindent művelnek, és aki pampogni mer ellenük, az megnézheti magát... de nem fizet nekem ezért senki, és különben is, én vagyok Rajnai Attila? Bassza meg, fizet ezért nekem valaki? -nehogy én tekerjem már még ki is az arany sültgesztenyét ferrerórosédoboz-szám kakáló tyúk nyakát a tényfeltáró meg oknyomozó újságírótársadalom javára. A lényeg a lényeg: többszázéve már mindig és mindenütt vannak olyan [öreg azaz NAGY]diákfélék felsőoktatási intézményekben, akiknek többmindent szabad és jogegyenlőtlenségben. Persze nem elméletben szabad ezeknek a kivételezetteknek, hanem a gyakorlatban. Amúgy nehogy valaki kortárs azzal jöjjön, hogy a KISZ funkci az politikai volt. A pol az elmélet volt, és a KISZ-es csákók a gyak'ban viszont nagyonisanyagi javakért [-> selejtezésijegyzőkönyvek a KISZ-klubokban] meg előnyökért tepertek és gázoltak le. [kitekintés: Hodorkovszkij vagy Timosenko ]

Nem Drága Ferenc találta ki azt, a múlt század 60-as-80-as éveiben, hogy a főiskolák/egyetemek vezetésének be kell nyalnia a KISZ májereinek. Ez volt a GYAKORLAT amiről viszont Májer nyugalmazott vén tanárbácsi elfelejtett beszélni a DK sajtósainak. (Meg persze az öregnek beszopatás közben ezek a jótétlelkek, valami W. nevű csajszi, eeelfelejtettek mindent az orrára kötni.)

Széky felsorolja Ferenc azion a "hibáit" , amiket fennkölt értelmiseggségünk eddig csak egymásközött merészelt felemlíteni. Gondolom, azt hiszi, hogy a kérdései kellemetlenek lehetnek Ferenc számára vagy nem tudná azokat megválaszolni. Egész könyvrevalót lehetne összehordani ilyen kérdésekből, én a "molotov" [helyesen benzinespalack] dobáltatást meg a cigánygyilkosságokat se hagynám ki, ha ki szeretném magam röhögtetni vagy lesajnáltatni  Ferenccel és a team-jével . És hagy tegyem itt is hozzá: Mekkora, de mekkora volt az a team-je Ferencnek, pl azok is benne voltak a team-ekben, akik számára most Ferenc kezd kellemetlen lenni. És akik nemrég még szegény-nek sajnálták, hogypedig ő annyira akarta a jót [= reformokat].

 

Pedig Kellemetlen Ferenc soha egyetlen hibát nem követett el! Minden tette akkor és ott, abban az adott helyzetben nemhogy indokolt volt, de egyenesen zseniális. Gyurcsány Ferenc a magyar történelem egyik legzseniálisabb politikusa, a XX. századból talán Horn Gyula zsenialitása mérhető az övéhez. Voltak nála tudósabb zsenik is a magyar politikában, pl a polihisztor Rákosi vagy a magát szigorló medikusból közgazdaságizsenivé átképző Gerő Ernő. Gyurcsány azonban az egyéb elméleti felkészültségének a hiányait politikaizsenialitásával glettelte ki. Soha nem volt magyar politikus a történelemben, aki mindössze 8 esztendő alatt az ország kortárs főeszetokjait, tudományosságának kiemelkedőalakjait ekkora terjedelemben összemontázsolta volna idézetekből. Nem tudtak Magyarország legokosabb emberei olyan bölcsességet kitalálni, amit Zseniális Ferenc ne idézett volna. már ezzel sikerült a tudományos életet Ferencnek megvennie és még csak ezután következtek az utalványok az eggyeltöbbnullákkal és érdekes, hogy akkor senki nem írt Drága Ferenc! felütésű levelet!, hogyaszongya, ne tessék nekünk Feri ennyi milliókat utal[tattat]ni, minek már az nekünk. Amikor a legjelesebb filozófus meg szociológusnénijeinknek csengette a zsét Ferenc, akkor nem volt annyira drága, mint most, amikor azért kéne drágának lennie, hátha vinné Orbánt is a pokolba.

 

A dolgozatát nemmontázsolhatta, de a "reformjait" mmeg montázsolhatta? Hiszen "Gyurcsány Reformjai"-t ha megnézzük, mind-mind más találta ki és mind-mind a tudósok elégedetten hallgatták az ö Ferencük szájából. Ha az ember nem vigyázott és egy jellgzetes ötletelőcégnél elszólta magát valami okosságban, akár már egy héttel későbben hallhatta a sajátszavait Ferenc szájából.

Én nagy-vérizzadva összesen egyet találtam, ami Kellemetlen Ferenc zseniális húzásai közül kicsit később és nemannyirajól sült el, mint kellett volna elsülnie, ez pedig a FIDESZ-[választásiesélyei]nek az önkormányzatok csődtömegébe szarattatása és fullasztása még 2010. előtt.De mennyire jellemző, hogy így, egybeesve az ország csődjével mennyivel nagyobbat is szólt! És milyen zseniális, Gyurcsány ellenségei kénytelenek pl azt az önkormányzati "reformot" megcsinálni, amihez  Ferenc megengedte Dr Kóka nevű üzlettársa nevét oda-fémjeleztetni... Ha a sok sunyi-aljas polgármester nem játsza ki az irányított és tervezett csődöt, akkor nem lett volna kétharmada a sokpógármesteres-és képviselős FIDESZ-nek. Ja és nefeledjük ezt most Széky és a derék értelmiseggségünk orra alá dörgölni: 2009-es előrehozott választások esetén se lett volna kétharmad. És egy, egyetlen egy jelentős magyar értelmiségi merészelt szólni az előrehozott választásokért 2009-ben, ez pedig a derék értelmiseggségünktől agyonfikázott Sólyom László. Márpedig ha a FIDESZ-nek nincsen kétharmada, akkor semmije sincsen, mert kétharmad-mínusz egy' alapon bármelypárt is csak akkor dógozhat ebben az országban, ha a 4444 legokosabb ember, azaz a derék értelmiseggségünk, leginkábbb  sajtó és médiamunkások, azt a működést megengedik nekik. És akinek nem engedik meg, az a feje tetejére is állhat. Ha Ferencnek nem engedik meg, akkor nem teheti meg, bármilyen zseniális is, amit megtett. MOST megkérezni, mi volt a rendőrrohammal, amikor pedig az RTL klub élőegyenesben közvetítette (by Kruzslicz Dávid). És egy méd-levelek-tárcasorozat írójának az ő szakmaiösszeköttetésével kb 5 perc és néhány telefon lenne átküldetni a gépére a Kruzslicz_Retek-videót. És akkor hallhatná, némi spät-tel, kb másfél millió tévénézőnek élő-egyenesben hogy és mit jajongott a butuska Kruzslicz. Azt, amit jaj, aaanyiraaa nem akart 2006. végétől kb máig tudni derék értelmiseggségünk. Most meg számonkérően kérdeznék Ferenctől. Jaj, lenne százszorisjaj, ha Széky kérdésein végigmennénk, mert sárkányfogveteményszerűen a kérdőjelek kérdőjekkel sokasodnának és szaporodnának, mégszáz és mégszáz kérdés nyílna és mindenoldalnak egyrekellemetlenebb kérdések -csak éppen Ferencnek nem lennének kellemetlenek, mert a Nyolc Év ma már ártatlan ugye és nem szabad beszélni róla. (Mit is mondott füllentett Rónai bácsi, kik akarták Bajnait 2009-ben és miért.)

 

A FIDESZ 2014-en túli beszarattatásában derék értelmiseggségünk főreménysugara úgy a jobbik, ahogy a KE-ambíciói miatt meg Torgyán volt 1998-ban. Na és gyerekek!- ki találta ki és engedte f9öl a Jobbok 2.0-t? na ki? Hát Zseniális Ferenc. Akármit csinál a Jobbikkal a FIDESZ 2014. után ha koaláz, hanem, akkor is a Jobbik lesz a[z egyik] végzete. Ugyehogy lesz még akkor is mit megköszönni a ma kellemetlen Ferencnek! Egy óvatlan, buta, pl ballib vagy lib kormány kb 2-3 hét alatt simán és tőrvényes úton eltörli a Magyar Gárdát, nem pedig a sajtmunkásságával ingyenreklámoztatja és térgyelésből fényképeztei "aranyosleventeszerű" pózokban, hogy a bunkómagyarifjuság vágyjon közéjük, hanem vállmagasságból és úgy, hogy kevésségükben látszanak, hogy szottyanjon a bunkaja kedve közéjük lépni. Kik voltak a zsenik a Jobbik projektálásában? -a derék sajtómunkásságunk jóoldali és Gyurcsánynak politikailag megfelelő zsenijei!

Lófasz volt itt 2002-2010. között, nem ballibkormányzás: a Jobbik 2.0 feljövetele és a Magyar Gárda esetei bizonyítják!

 

MOST kellemetlen Ferenc? Amikor 2006. tavaszán a második forduló előtt Orbán meglebegtette, talán nem lenne miniszterelnök, pánikba esett az értelmiseggség, hiszen ezzel Reform Ferikéjük esélyei lappadtak volna, ámde szerencsére a FIBASZ kitalálta a "Csányi Fidesz ME-jelölt" hoaxot és sms-ben gammbánnyótta...

namost 2002-től kb 2009. márciusáig  MINDENT (úgy értem azokat is, amiket Széky most felsorol) megengedtek és elnéztek Ferencnek. Majd jött a "miniszterelnökváltás" vagyis amikor   A Részvénytársaság [-> vö. "taggyűlés"] egyik tulajdonosa a miniszterelnöki széktől ellépett és egy másik tulajdonos ült bele.

 

hagyjuk a múltat, nézzük csak a jelent:

Ferenc kellemetlen.

De Bajnai meg nemkellemetlen, sőt, kamón! Jöjjön el az ő országa, stb.

 http://img7.hvg.hu/image.aspx?id=e9d232dd-25e9-45bb-80e7-5ebbfddedeef&view=7fcefbf8-ac48-4ee6-aef5-32203afa118c

kép forrása www.hvg.hu

Nyilván nincsen itt semmi gond, öt-hat év, és ahogy mára ráébredt a derék értelmiseggségünk, hogy Gyurcsány nélkül hátha nem lenne Orbán, már 2018-ban akár megvilágosodhatnak és rájöhetnek, hogy Bajcsány Gordenc egycég Gyurnai Ferdonnal. Ugyanis Gyurcsány nélkül nincs Orbán, de Orbán és Gyurcsány nélkül van Bajnai [tehát megint Zseniális Ferinél a pont és a szerva] és akkor a vállalat még mindig jól jár, egyedül Kellemetlen Ferenc beszédmondói ambíciói kiélésével lesz egy kis bibi. Itt jegyzem meg: az  idei májuselsején jónéhány DK prominens "elfelejtette" magát frekventálni. Jó nagy szarba' lett a DK és pl a Népszabadság is. Az MSZP már a Népszavára fanyalodott rá... Mi lett volna, ha kicsit később pukiz a szakdolgozatlufi és pl a FIDESZ nem szioveskedik az MSZP.-nek kegyelmezni azzal, hogy a DK-nak nem enged frakciót alapítani. Ha a DK-nak frakciója van, van píz és akkor az MSZP-ből a jövőemberei srrrrrr, srrrr, szivárognak szépen át a DK-ba...

 Ugye, milyen zseniális volt a tévesen Őszödi beszédnek címzett igazságbeszéde az akkor még nemkellemetlen Ferencnek? Ami beszéd egyébként arról szólt, hogy a mór megtette kötelességét de nem megy. Jahh és ha most Ferenc egy szinténzseniális búcsúbeszédet Tehát akkor én kinyitom a számat és elkezdek beszélni! -felütéssel nyitna?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr704488355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.05.05. 01:32:16

Pomócsi Ferit megint túlbecsülöd

Orbán már akkor is volt és még akkor is lesz, amikor

magyar-magyar szótár 2012.05.05. 03:28:24

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Kitudja. Magyarország főbbeszetokjai szinevirágjánaz gyűlöletéből -ha cérnametéltrből hidat lehet építeni miért ne?- akér KELETKEZHET oly trámasz, ami Zseniális Ferenc hiányát pótolja. Azt nem értitek meg, hogyb Ferenc már elmehet, őfelőlenézvést is nyugodtan, itt már csak Feri hiobbijáról és egyetlen nemtitkos, kielégületlen vágyáról van szó, a bneszédmondásról minélnagyobbtömeg előtt. Egyébként sínen van a kishajó és megy minden úgy, ahogy Feri & Co-nek az jó. Hiába vagytok vele MOST ilyen nagyképűek. Bevetted a 2006-os őszieseményeket? Bevetted. Szépen nyő benned a jólleplezett gyűlöletveteményke? Igen. nagyjából a Feri szakemberei által kialakított történelemhamisítvány szerint gondolod ártatlannak a Nyolc Évet (és neisbeszéljün róla meg eltolcsymindenérta) igen. Végigmehetünk a listán és a tudatod, a ti ja (a bizony, a TI akárhogy is besérülsz, a tet tudatod se más, mint tömegtermék, most is ahopg kell, szépen a szálkát gerennnya-ként hurcobálod [MTI ügy] pedig így készült a Jókormányzás [Nyolc Év] proagandája, csak sokkaljobban, sokkalnagyobban, sokkalerősebben. És ezek, ha tanulnak is esetleg, rosszul tanulnak és schlendrian-ok. Ti, bizony ti: Ti vettétek be. Ferikét számoltatnátok el, azt hiszitek, hogy majd ferike le meg elszámol magával. Azt hiszitek, hogy Ferike elmegy és akkor elmúlik a feklelősségetek azon, hogy az ő 2006-os trükksorozatát, ami Kádár 19456-os trükksorozatának a nemisolygyönge másolata, benyaltátok. Csak azért mert oly jujjujj volt a csürhe a pestiuccán és a gyerekek, az aggódóapaiszív... ez... mint... neked is, mint szakembernek és katonaviseltnek elvette MÁIG a józaneszedet. Széky is föltesz kérdéseket... ilyent, minthogy mértlampertmónikát... hát mért, ennek POLITIKAI OKAI vótak, alaposindokkokkal, Azért, mert az LMP tökhülye a politikához, minden jóembernek meg jótétléleknek is tökhülyének kell lennie a politikához??

Gargantua 2012.05.05. 12:24:20

Ez egy nagy büdös szar, ami ide lett hányva, lássuk be.

magyar-magyar szótár 2012.05.06. 04:31:02

@Gargantua: Sajnos ugyanez az Ön kommentjéről nem mondható el:
a szar ugyanis nemes anyag

szar nélkül a világ hamarabb, mint méhecske nélkül, mivélenne [Einstein egyik fő sejtése, a méhecskék kihalása esetére]

a szar nemes anyag, pl a gyümölcsök édességét adja az ízes, az édes, az, amit a franciakonyha nem ismer, a magyar földieper zamata azáltal leesz, hogy a budakörnyéki sváb anyóka vízzelhígított fekáliával naponta locsolja A dinnye fészkébe (ami nagy fonottkosár alakú) egy jó szívléapát emberszar kell, akkor a legédesebb. Szarbanszegény országok gyümölcsei vagy dinnyéi (spanyoldinnye, görög-görögdinnye) ezért íztelenek és ezért kell injekcióban mesterséges édesítőt fecskendezni a dinnyéikbe

Az őszibarcknak a mézédességen túl az egy egy talicska nagyhabos friss [közvetlenül az ólból odatolt] ződ disznószar mást is megad, pl ellenállóbbá teszi a gombabetegségekkel szemben, bár az igaz, hogy a levéltetvek meg ízesebbnek tartják friss hajtásait.

Az efféle kommentekből, mint az Öné, a padlásomon kosárszám és a pincémben nagy halmok vannakáltalában magasfokú, jólképzett és fenkölt, esetleg jelentősművész korpuszok az erre specializált kommentiális fikanickjükön szokták beböfögni. Tehát az Ön kommentje szarnak se nevezhető, rothadhjatatlan polietilén, polimer és kb az Öné is ugyanaz, mint másé. Kicserélhetném az Ön nickjét másnickjére.

De persz Index Anyu nevében köszönöm, hiszen neki a nemszar/szartnemérő és a szarkomment is ugyanazt hozza: egy kattogást és sok-sok-sok kattogásból lesz az egy fillér. 500 fillér pedig, már tudja, csengőapróba számít.

A jó zsíros kövér magyar szar szerintem annyira kiválló és gazdag, hogy ezért külön czikelyt szántam neki.

dr Steinmann 2012.05.06. 09:37:03

valamit én is írtam tegnap ide, de maga alá temette a bloghu összeomlás
mindegy, annyira nem is lehetett lényeges

Ugocsa 2012.05.06. 14:26:16

Valamennyire azért szórakoztató ez. Most a "lényegbeli különbségeket" elmismásolva azt kell mondjam, hogy mindenkinek van a szemében valami és a perspektívából fakadóan a hozzánk közelebbinek kellene nagyobbnak, zavaróbbnak látszódnia. Tán még a könnyünk is kicsordul.
És valóban érdekes a sakkjáték. Világosnak levette a vezérét (lófaszt) az irracionális Pistike és most egyre azon ügyködik a nagymester, hogy a setétnek az utolsó bástyája is odalegyen, mielőtt odakoppintja a koronás király mattot nekije.
Fáradt és részeg vagyok, hogy mindent sorra vegyek meg egy kurvanagy gerenda is belóg, talán a tevékről pakolták le az imént, de mindegy is. Gyűlölködve nyugovóra is térek.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.05.07. 10:08:57

@magyar-magyar szótár:

na ezért tart itt ez a kurva ország

ti. hogy ezredszer is elmondod, mit gondolok - szerinted

én meg ezeregyedszer is elmondom: nem, nem ezt gondolom

így nehéz

off vagy ki tudja:
fn.hir24.hu/nagyinterju/2012/05/06/grecso-felelem-a-bogracs-jobb-es-baloldalan/

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.05.07. 10:12:09

@magyar-magyar szótár: a kérdések jók, persze

és a (vélt) válaszok egy része is

a többi meg politika

ugyanilyen kérdéseket fel lehetne tenni orbánnak is (sőt, részben ugyanezeket!)

magyar-magyar szótár 2012.05.07. 12:44:16

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Jól fölteszed Orbánnak a Pintéres kérdést és kiderül hogy valami ordas szájat betömött vele.
Ez teljesen rossz és nemválasz, amit most itt megfogalmaztál, ezek nem feletethetőek meg egymásnak, ugyanis MA MÁR mi a faszomnak tudjam (amit ki nem tud) hogy Lamperth mér' lett miniszter.
Most kezd érdekes lenni, hogy acsürhe hogy nyomódott az Astoriába, amikor 4-5 évig meg az volt a műsor, hogy nem is nyomódott?? Közben a tévé egyenesben közvetítette?

de olvasd el a mai fölvetésben ue

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.05.08. 09:44:38

@magyar-magyar szótár:

egyébként Lamperth 2002-ben lett belügyminiszter, még jóbeszédű Medgyessy idejében, amikor kedvencferid még csak sportminiszter volt ugye
süti beállítások módosítása