... hát eggen, ez szép példa arra, mennyire nem értette Hendrixet Zappa,

vagy legalábbis ezen a felvételen úgy tesz, mint aki nem érti. Nem azt mondom, hogy Zappa nem tudta volna, technikailag hogy kell... Zappa egyébként nagyon nem szenvedhette, ha a gitárosa beálláskor hendrixezésen élvezkedett, volt is erre egy szavuk, a spoooh, amit úgy kell értelmezni,  egyfajta rejszolásnak tekintette a hendrixelést [ez alatt a feedback szórakozgatást kéne érteni] Illusztráció is ez a felvétel a paródia témakörhöz:

ja és el ne felejtsem, Hendrix halálának hetedik évfordulójára szervezett marketingeseményen hangzott el

 

7 komment

Címkék: spooooh

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr423592236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kikoránkell 2012.01.23. 23:51:38

FZ minden hangot megtervezett, több kottát írt mint Bach és Mozart együttvéve, plusz a szöveg soxor fontosabb volt a zenénél, perszehogy nem tudta megérinteni Jimi lelkét.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.01.24. 08:56:55

Csak hogy a dolgok mögé lássak, megnéztem a videót hang nélkül. Továbbra sem értek semmit.

magyar-magyar szótár 2012.01.25. 08:13:09

@ripők: Hát... ööö... ez lényegében audió... van hozzá egy "Jimit ábrázoló dfestmény" dekorációnak... uhmmm.. szóval ... ö... izé... nem ez az, amit hang nélkül kéne nézned...

magyar-magyar szótár 2012.01.25. 08:29:30

@kikoránkell: Én ezzel nem értek egyet. Zappa egy kis hazudozásért füllentésért se a szomszédban kunyorált. Beszélni beszélt ő sokmindent, de az életrajzi kjönyv szerint sokkal több időt töltött Hendrix-szel (és eszmecserézéssel)mint amit bevall. Ott van pl a gitárosokról való nagyinterjúőja, azt füllenti egy rakás gitárosról, hogy nem is hallott róluk vagy a játékukat sem ismeri. Közben akkora sznob volt, mint egy sztármagazin szerkesztőségititkárnője, gyűjtötte a skalpokat, nagyon geiles húzásai voltak ezügyben. Pl a lánya akciójának állítja be a Valley Girl-t meg effélék.
Én ettől függetlenül ugyanúőgy szeretem, mint Jimit, bár Zappa szart szeretetre. Ha valaki mkitette neki a szívét, arra különös gonddal szart. Nagyon kemény szélsőségesen antikapitalista antiburzsuj szövegei vannak, antiamerikanista dumái a kispolgári amerika ellen, de ő magánban egyébként egy kizsákmányoló önző dög és tipikus amerikai burzsuj volt. Mégis szeretem, mégis nagyra tartom. De olyankor, amikor afféleket füllent, hogy neki már akkor volt wah-wah pedálja, amikor még azt se tudta, ki Jimi Hendrix.. ez.. szóval izé... .
Önmagában a sok kotta nem rendezi egy lapra Bach-hal és Mozarttal. A habitusa alapján inkább egy Händl, Gluck -típusú öntelt hólyag (mármint a korpusz) . Így vénségemre és a semmirevalóságom kiteljesedésében mindenkinek csak tanácsolom, nagypofájúnak kell lenni és nem szerénynek.. már persze aki képes rá. Zappa csak azt nem szarta le, akire éppen akkor nagy szüksége volt. Jimi szeretnivaló ember volt.

Mókás azonban, hogy Jiminek mégis hamarabb volt sokkal komolyabb stúdiója.

kikoránkell 2012.01.25. 09:51:56

@magyar-magyar szótár:
merugye minden analógia sánta, lehet Handli-öntelt és lehet Bach-minuciózus egyszerre, a leglazább számai is hangról-hangra vannak összerakva, érted hogy gondolom. :D
A legtöbb lemeze koncept-lemez, ha nem is mondja ki. Egyik szeme mindig a zenekaron,beinti a belépéseket-kiállásokat, azon azér röhögtem, amikor Vinnie Colaiutának dirigál. Írta magáról, hogy nem tud egyszerre énekelni és gitározni, erősen koncentrál a szólókra, hogy ne tévesszen, hát kb ennyire bízott a zenészeiben is. Sztem, képtelen lett volna Jimivel játszani, tuggyafene, talán ha nem lett volna rosszul a drogoktól vagy seggrészegen végigjátszott volna 1-2 szezont, mint Claptonék, kicsit érzi a fílinget. Őbenne is volt egy adag Central Scrutinizer. Ettől még kurvajó!

magyar-magyar szótár 2012.01.25. 13:23:58

@kikoránkell: Pl gitárkottát nem is tudott írni és Steve Vai-t főleg azért alkalmazta, mert nemlétező szabadidejében lekottázta valamennyi (1980-81-ig előadott) szólóját. Később meg a Synclavier kottázott neki.

nagyon jellemző az is, ahogy a 200 Motels forgatásán viselkdett. Afféle selfmademan-ként mindenbe belegyalogolt, minthogy ugye a pénzadó Boss ő volt, amikor palmer nekiállt vágni, akkor beült a vágóasztalba és elkezdte vágni a filmet.

Az is tetszik, hogy bírálta ugyan az iskolarewndszert -de valami fantasztikus, ahogy az ő tehetségét és devianciáját toleráélta a középiskola... és a tehetsége kibontakpoztatása felé támogatta. (Itt nem kezdek el bezzegelni a mi iskolarendszerünkkel..)

Ellentmondásos figura volt: de "meg is kapta érte a magáét"
süti beállítások módosítása