Az OTI fiumei úti székháza -Bár a Boldog Kádári Időkben a jeccerűnép fija még az SZTK-t néha oti-nak mondta, de szivesen elhitte a hazugságt, hogy a nyugdíjat a munkáshatalomnak köszönheti és a hóttirencerben nem vót olyan. Akkor mit is mit is nyafogunk azon, hogy mára meg kiderült, hogy mindent a 80-as Évek Nagy Reformokkomunistáinak köszönhetünk, amikor pedig tényleg, de igaz -csak persze másképpen, mint ahogyan azt a Felnőtt Bácsik hazudják... Pl ami a nyugdíjrendszerrel lett, azt köszönhetjük Nekik, köszike!

 

A naív néphit szerint a nyugdíjrendszert Magyarországon Igasságos Kádár Jani Bácsinak köszönhetjük. Van köze persze a Boldog Kádáridőknek a nyugdíjrendszerhez, előre gyorsan le is lövöm a slusszpoent: főleg az alapok , kiürítésében és ellopásában ludas a Kádár Éra - meg költségvetési lyukak kifoldozásához is igénybe vették , a refómmkommonistákok főleg! A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://www.delmagyar.hu/idoutazas_a_delmagyarral_nagy_napok_kadarral/cikk/211/2105556/3.jpg”.

Dr Antall balfék, naív , kétségbeejtően amatőr jobber "kormánya" már kiürítve vette át az állami nyugdíjalapot, aztán ebből a nagysemmiből is még eltapsoltak az elbasszusgitározott ötlettel, miszerint majd jobberszavazóként hálálja meg a párszázezer Antall-nyugdíjas azt, hogy két-két tanúként egymásnak keresztbe hamisan éveket igazolva egykori napszámoslánykák ügyeskedtek ki maguknak járulékfizetés nélküli (meg htb...) évekért nyugdíjat, aztán szépen az MSZP-re szavaztak, mert addig volt jó, míg Kádár élt. Ugyanezek a nyélonotthonkás sokatszenvedett nénik napszámoslányka korukban a 30 Ft-os napszámból már Rákosi Apánk Mátyás alatthttps://m.blog.hu/du/dudenbuch/image/R%C3%A1kosi.jpg fizethettek nyugdíjjárulékot, de nem fizettek, mert 1 Ft-ért akkorban féldoboz Mátra cigit lehetett kapni,   majdnem egy egész doboz kapadohányt. Vagy cukit elég sokat! És kiacagták azt a buta lányt, aki 18 évesen nyugdíjra fizetett 1 Ft-ot, mert mikor lesznek még 60 évesek, addigra százszor ellopják azt a pénzt, nem lesz abból nyugdíj soha.

 

Mókás is: a Magyar Szellemiélet Óriásai annyira kevés nyugdíjat kapnak, hogy hóttukig kénytelenek az észt osztani , bár az internetes hírgyártás erősst fenyeget azzal, hogy bizony-bizony, ha nem sikerül széjjelinni a hasnyálmirigyüket vagy az agyuk nem folyósodik el (a tökéletes máj, gyomor és hasnyálmirigy átka...) akkor lesz egy lyuk az utolsó , még honoráriumért leadott flekk és a hamvaik felett [!!] mondott sírbeszéd között. Holott egyébként valósjövedelmeik alapján ezen Szellemóriások mindig is fölsőkategóriások voltak. Nadehát ezek a szellemóriások baszogatták az államikórházban államieszközökkel államipénzen sajjátzsebre maszekoló orvosokat, miközben ők detto ugyanezt csinálták   a Magyar Rádióban meg Magyar televízióban.

 

A mászekok [kisiparosok] a legmagasabb nyugdíjjárulékokat fizették kioszbélyeg formájában a betegbiztosítással egybeöntve, de valami ügyes trükk miatt viszont szinte minimálnyugdíjat kapnak. A legmagasabb nyugdíjakat ma a Kádár rendszer politikai elitje kapja bár azt meg kell hagyni, a Magyar Néphadsereg tisztjei még a mosónőknél is korábban halnak, minthogy 90%-kuk idült alkoholista volt, igen kevesen érték meg a 60 éves kort

Négy korszakra bontható a magyarországi nyugdíjrendszerek története [wikicopy variésön]:

 

   1. A kötelező nyugdíjbiztosítás előtt is léteztek már különféle nyugdíjbiztosítások, például az 1912. évi LXV. törvény által bevezetett, költségvetésből finanszírozott köztisztviselői nyugdíjbiztosítás. A magyarországi postásrendőrvasutas útálatnak a magyaririgység az alapja, ezek a dógozók ugyanis állami nnyugdíjat is kaphattak. A szövetkezetekről való czikkelyben már mutattam példákat, az első szövetkezetek között nyugdíjbiztosítók is  voltak.

   2. Az 1928. évi XL. törvény vezette be Magyarországon a kötelező öregségi, rokkantsági és hátramaradotti (árva-, özvegyi] nyugellátást illetve járadékot.  A biztosítási járulék mértéke 5% volt, a nyugdíjkorhatár 65 év, és a rendszer tőkefedezeti biztosításként jött létre.

   3. A második világháború után a szakszervezeti vagyont az Állam "kezelésébe vette" szocialista relációban, azaz magyarul ellopta. tanácsoknak is adtak ki kezelésre szakszervezeti betegbiztosítási-segélyalapi vagyonelemeket, amiket aztán az önkormányzati rendszerben az önkormányzatok sajátjukként kezeltek, főleg, ha jóoldali jóönkormáénytzat volt az, pl Bánthatatlan Gábor önkormányzata szépen eladta reája bízott egyik utolsó nagy szakszervezeti vagyonelemet is, valami sportpályát a Mogyoródi út mellékén.  A fedezeti tartalékok megsemmisülése és állami bekebelezése miatt folytathatatlan volt a korábbi nyugdíjrendszer, ezért 1951-ben a korábbi jogosultságok elismerésével hozták létre a nem fedezett, állami, felosztó-kirovó nyugdíjrendszert, mely fokozatosan, a hetvenes évekre érett be, vagyis ekkorra vált a népesség egésze (saját vagy hozzátartozói jogon) érvényes nyugdíjigérvénnyel rendelkező biztosítottá – ehhez az 1975. évi II. törvény egységesítő és kiterjesztő rendelkezései is hozzájárultak.

   4. A legújabb magyar nyugdíjrendszert   1997. évi reformok vezették horpasztották ill kupálták ki 1998. január 1-jétől, azonban a rendszer beindulási ideje 15 év, 2013-ig a nyugdíjjáradékok döntő többségét még kizárólag a korábbi felosztó-kirovó rendszerben fogják indítani. A két új pillér mellett további fontos változtatásokat is bevezetett a reform, ilyen például a nyugdíjjövedelmek adókötelessége 2013-tól.

 

Ebből a wikipedia cikk-ből igen jellemző módon a magyar nyugdíjkáosz legnagyobb fölösterhet jelentő része „felejtődött ki” . A magyar nyugdjasok meghatározóan markáns része ugyanis nyakban agyas, kikottázott, legalább 52-es  bicepszű, izomtibor alakú fiatalember. 1988-ig ugyanis a halmozotan hátrányos helyzetű és leszakadó rétegeket segélyezés helyett a sokkal költségesebb [állami] munkahelyteremtés rendszerében tartották el. Alacsony órabérrel, látszatmunkákban. De ugye kötelező is volt dolgozni munkahelyen tartózkodni , a Közveszélyes Munkakerülés bűncselekményét valósította meg az, akinek nem volt a szeméyli igazolványában rendes bejegyzett munkahely. A kor jelentősművészei, ha még nem kaphattak szellemi szabadfoglalkozású bejegyzést, rendszerint valami buliállásban voltak el, mint a befőtt, kedvenceim pl vízműőrök is voltak.  A leszázalékoltatási[nyugdíjas] üzletág azonban a munkanélküliségre vetetkezés (munkanélküliségbe azonnal, örömmel rohanó rétegek eljárása) után új erőre kapott, a piacosodó munkaerőkínálati fronton a kieső rétegek a leszázalékolásba is menekültek. A HHH és leszakadórétegek nem féltek a munkanélküliségtől, nem is törekedtek arra, hogy képzettséggel jobb eséllyel pályázhassanak a munkaerőpiacon, akart dógozni az ő faszuk, egy kis segély, pár nap alkalmimunka többet fizetett , mint a balfaszrétegeknek a minimálbér. Ki az a barom, aki havi 25 napot dolgozik 11órás forgóműszakban havi 90ezerért, amikor a segély+10 nap napszám 120ezernél is több??? A barom az, párszázezer igavonó, aki még... nem is tudom megmondani, miért, talán valamiféle büzskeség? Megszokás? Mi is motiválhatja?

A munkaerőpiac perifériáin egyre többen hozták meg azt a döntést, hogy nem gályáznak minimálbérért, ha a segélyek (ésvagy rokkantnyugdíj) meg havi 10 nap napszám (á 30  majd 40ezer Ft) többet hoz a játégépbe és a kocsmapultra, mint a napi gálya.  Fel is nőttek azóta olyan nemzedékek, akik nem látták munkába menni az apjukat. Tartósan nemdolgozó, dolgozni nem is akaró alkalmimunkás réteg sem fizikailag sem pszichikailag nem bírja az állandó, de főleg nem a monoton melót. Csak kampánymunkára 3-4 naposakra alkalmasak, hosszú pihenőkkel. Ez a bonyolult, szociológiailag föltérképezetlen társadalmi konglomerátum egyénenként csak pártízezres összegekkel terheli a nyugdíjrendszert, ámde összességében a Nagy Nincs-ben jelentős hiánynövelő tényező. és ezek a rétegek aztán [FÜTTY!!]nak bele a magánnyugdíjpénztári rendszerbe is.

 álnyugdíjas kateg: Van a munkaerőpiac perifériái között egy tekintélyes méretű Terra Incognita.. Lyukmagyarországon pl a leszázalékolás volt szükséges ahhoz, hogy rehabcégeknél legalább el tudjon helyezkedni a paraszt. Közhelyesen ismert az a trükk, amiben egészséges ember százalékoltatta le magát azért, hogy így munkahelyhez és keresethez juthasson. De pl valódibetegség miatt 75%-os rokkantak arra gyúrtak, hogy "lejavítsák" őket 50%-ra és akkor elmehettek ilyen rehabcéghez dolgozni... (nevetés, taps, éljenzés)

A Nyugdíjfizetés Napja az egyik legjelentősebb havi ünnepnap a segélyes és családipótlékos napok mellett. HHH rétegek-ben törzsenként és kasztonként eltérő  rend alapján helyi népszokás magyar nyugdíjast tartani, pl ólban, meghatalmazással a nyugdíj felvételére. Amíg a gyerekek kicsik voltak, a családipótlékjukból élt a Kövér Pár, most meg nyögdíjasokat "tart". Gyűjteményem ékessége viszont színmagyar, sőt, heőjjdemagyar, vállalkozó, ő 6-8 rokkant és öregséginyugdíjason is élősködik, persze ezek mind alkoholbetegek is. Mellékcél a nyögdíjuk megkaparintása, főcél az ingatlanuk, amit "tartozás fejében eladta" a "vállalkozónak" és most albérletben laknak benne (ezt vonja a nyögdíjukból).. Buta emberek is ezek, nem tudják, hogy Budapesten jobban ellennének, végülis valaki megfagyhat a saját [ex]otthonában is és jópár sajáthajlékában-hajléktalant is ismerek. 

 

Lyukmagyarország egyes helyein valósággal levadásszák a nyugdíjasok hozzátartozói a postást. Nyugdíj Napján jelentősen megnő a körzet kiskereskedelmi forgalma és nem a nyugdíjas öregek által preferált árucsoportokban: főleg fiatalok vásárolnak. Szövegszinten a nyugdíjasok persze arról beszélnek, hogyan nem tudnak kijönni abból a kis nyugdíjukból, miközben a kis nyugdíjuk javát gyerekeknek, obnokáknak osztogatják szét. Ők voltak egykor a lakossági tartalékok rovat főpillérei, de hol vannak már azok a takarékbetétek, az utolsó nagy takarékbetétbontási booom éppen a hitelbooommmal esett egybe (2004-2009) .

 

A Kádár-nyugdíjasok javát a gyerekek meg onokák tökéletesen kipucolták vagyonilag, ingatlan-és ingóságilag. Arra se képesek, hogy megvárják, amíg a nyugdíjas öregjük békében otthonában meggebed, hanem eladják a feje fölül a tetőt és az ilyen öregek szakszerű megsemmisítésére alapított un „öregotthonokba” fizetik be őket, ahol elvegetálnak addig, amíg nincs velük sok baj, de azután a kedvesnővérkék nyomatni kezdik nekik az altatót meg a nyugtatót, amíg szépen el nem alszanak örökre, miközben tényfeltáró és oknyomzó újságíróink reménykedve várják, hogy ezek a balfaszságaikkal, szőlőbánya meg efféle ügyekkel adjanak nekik munkát, ámmeny, aközben szociográfiailag a semminél is kevesebbet tudunk akár a nyugdíjasainkról is, amit Sánta Ferenc a Sokan voltunk –ban megirt, lufasz ahhoz, ami ma a Kevesen vagyunk -ban megesik napmintnap. Némelyik Kádár-nyugdíjas öreg ugyanis a macskáknál ragaszkodóbb az ő kis életéhez és egyszerűen képtelen meggnyuvadni. Őket az öregotthonok-nak földicsért és becézett üzletág kikölcsönzi a kórházi rendszerbe, mert a korlátos kórházak csak efféle álbetegekkel képesek valamennyire kitrükközni költségeik egy részének a fedezetét, köszönjük Ági, jó voltál! Ági viszont ezeknek köszöni, mert ha ezek ülnek és kussolnak, akkor kiderülhet, hogy már 2007. június 27-én becsődölt az az izé, amit reformnak hazudtak föl és aminek létét csak ígézhette a balfácános népszavazósdi, köszike Fiktórr!

 gyűjteményemből: hajlékában-hajléktalan idültalkoholista pár be is fizette a nyugdíja egy részéből  nagymamit a speciális  megsemmisítőotthonba, viszont naponta látogatják és ezzel egyben szépen meg is kajálnak, sajnálják őket az öregek, jópáran a lassú éhhalált választva   a lelkiismeretfurdalástól gyötört látogatóik által behordott finomságokat ennek az ügyes párnak adják, akik részben bezabálják részben piáért elcserélik a naponta begyűjtött étkeket és csokikat-cukrokat---

1990. óta felnőtt és munkába állt már több nemzedék is, akiknek igazából rendes bejelentett munkája sose volt, szarnak bele, úgy ahogy van, magánnyugdíjpéztárastól meg állami kirovóstól együtt a nyugdíjrendszerbe úgy ahogy van, pl az elsőmunkavállalót kötelező befizetni valamilyen magánnyugdíjpénztárba, de ha közben munkahelyet vált, a következő munkahelyet semmi nem kötelezi, viszont a magánnyugdíjpénztár attól még a nullásjelentést postáza neki, telik a postaköltségre a sok barom pénzéből, akik a tagok. A magánnyugdíjpénztárakra  is érvényes a Nagy Magyar Közért Filozófia, ezek az undorító barmok, kuncsaft, ügyfél egyremegy, a sok gyűlöletes pofa, aki nálunk vásárol, összejárják a felmosott követ zárás előtt negyedórával meg taperolják az árut és lopnak. Mi meg drágábban adjuk a kávét meg ami nyami nekünk.  A "rencervátás" óta ezt az undort merketingszempontok miatt ugyan igyekeznek álcázni egy természetazonos hatású műmosollyal, de pl a lidliben, ahol mindenki félműszakra van bejelentve és a sok szar miatt, amit nem tudnak eladni még abból a félfizetésből is levonnak, a lidliben meg is van engedve, hogy hányingertől vonagló pofával nézzenek a barom arca mellé, aki náluk vásárolna, a lidlikben ugyanis , bár polcdíjat felszámolnak igazából a gyűjtőcsomagolással együtt basszák ki a pócokra azárut, azaz nem sok jogalapja van a polcdíj felszámolásának. De szarnak rája, úgyse tudja azt a sajtómunkásság, hogy a nagy áruházláncok milyen szisztémában, milyen üres nagysemmikre hivatkozva szopatják a beszállítókat, mert a polcdíjon kívül még vagy hatféle címen vesznek sápot azért, hogy aztán a rég eladott áruért a 120napos időhatáron túl is fizessenek. Úgyse jár utána senki, mindenből annyi az érdekes, amennyi a napipolitikai pramm-prammhoz szükséges, a szemetet ugyan nem, de a tényeket szelektíve kezelik. A jógyerekújságírók abban a csöppet sem véletlen (és nem is komolyan gondolt) tévedésben vannak, hogy majd a vásárlókra hárítják a rájuk kirótt sápot az áruházláncok, mi a fenének ugyan, amikor a beszállítókat szokás szopatni.

 

A biztosítási piac is csak afféle, mint a fotel a Márkus László által előadott korszakos szilveszteri kabaréjelenetben, az ember elkezdi széjjelszedni és sehogyanse jön ki az ára, mi a fasz kerül ebben ennyibe? Hol a pénz? Mi az a nevetséges hozam? 1973 vagy '74 óta sokat fejlődött a marketing, főleg dumaszinten, van ilyen pl hogy elismertértéken alapuló árazás, azaz, ha a szart felmárkázva, cimkézve, dizájnos csomagolásban megveszik pálpusztaisajtnak, akkor azt forgalmazzuk.

 

Kéznélfekvő megoldás lene az önsegélyző egylet vagy szövetkezet. Kisközösség (mondjuk egy nagy cég párezer dógozója ugye) hozza létre, egymás szeme láttára, könnyű az ellenőrzése. Csakhogy éppen pár szövetkezetnek álcázott lenyúlásialap (pl a Baumag) trükkjei azt a maradék szövetkezetgründolási kedvét is elvették a parasztnak, ami a "szocialista szövetkezeti mozgalom" iránti ellenérzések dacára is támadhatott. A szövetkezet a magyarban a Lopó Állam mohó poliptorka. A Boldog Kádári időkre, tíz év alatt, a szövetkezeti vagyont már Az állami Vagyon részének gondolta a szövetkezeti dolgozó, a szövetkezet vezetőségét pedig a szövetkezeti vagyon kifosztásán furmánykodó vagy azon élősködő bandának.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr482387670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.10.21. 10:39:49

Elnézést, ha első blikkre offnak tűnik, de kíváncsi vagyok a véleményedre arról, hogy mi a fő oka annak, hogy árakban már egy szinten vagyunk a Lajtán túli országokkal, a bérek viszontezzelszemben nagyjából egy negyedét,egy ötödét érik el az ottaniaknak.
Furcsamód ez a különbség az elmúlt húsz évben nem csökkent,sőt ...
Szerintem ez nagyonis összefügg pl. az úgynevezett nyugdíjrendszerrel, meg persze sok más, a fenti postban leírt módszeres állami rablással.

Fenehorizont 667 2010.10.21. 12:09:11

ejha, ennek nem sok köze van a fenti cikkhez, de nagyon szép példája az itt oly sokat emlegetett céglerablásnak:
vastagbor.blog.hu/2010/10/21/kezeskedj_kulonben_beintunk

lefosztják szépen a céget csuttra úgy, hogy fizetést se adnak, aztán még bajnai haver által a közpénzből kérnek zsozsót.
a Diktátor közli, hogy ezt felülvizsgálja, erre befenyítenek, hogy akkor nem adnak fizetést.
a kurva anyjukat.
hány ilyen céglefosztás történhetett mán ebben az országban? hány százmilliárd forint tűnt így el?
agyam eldobom.

a dolgozók meg 10 napja sztrájkolnak, őrzik az alstom vasait.
www.baon.hu/galeria/43431
milyen remek címlap lehetne ezekből a képekből. valahol.

ja, persze orbán is hibás: vegyük csak a szőlőbányát és kaya ibrahimot.

Fenehorizont 667 2010.10.21. 12:20:44

www.origo.hu/uzletinegyed/allas-karrier/mportrek/20030503menedzser.html

de édes, hogyaszondja: "A Resonator Kft. 1989-ben alakult, amelynek alapító tulajdonosa, ügyvezető igazgatója. 1999-2000-ig az Autóker Holding Rt. igazgatóságának elnökeként részt vett a vállalatcsoport reorganizációjában, az ingatlan portfólió strukturális átalakításában, privatizációra való előkészítésében."

olyan szépen van megfogalmazva, hogy tönkrebasz egy vállalatot, aztán eladja.
vagy eladja, aztán tönkrebassza.
esetleg ezeket keveri, művészi hozzáértéssel.
mindegy.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.21. 12:49:16

Abban igazad van, hogy a mai nyugdíjrendszer rossz, túl sokan kapnak jogtalanul nyugdíjat, a kiemelt hajdani mszmp és mn.nyugdíjakkal és a nagyszámú pénzért vett leszázalékolttal együtt. Az Antallos szöveg viszont felesleges, hiszen az egy ország viszonylatában nem tétel, hogy néhány ezer kádáreiban hátébés menyecske keresztbe kisakkozták maguknak a nyugdíjat. Főleg, hogy a hátébére miért nem jár nyugdíj? Igenis jár(nia kéne), hiszen dolgoztak annyit, mint az, aki körmét festegette napi nyolc órában az irodában, stb. Az 52-es bicepszes izomgyurkáknak persze nem jár az akárhány százalékos nyugdíj, meg szocpol, ez tiszta sor, mint ahogy Béla bácsiéknak sem.

Az, hogy "Márkus Laci bácsiék" gyakorlatilag éhkoppon tengődnek, az a klasszikus Tücsök és hangya mese (nem az amúgy másképpen zseniális HP-féle variáció). Viszont ott sem mindenki, híres mostani jóoldali színész saját szájával mondta ki, hogy ő bizony amit keres, annak a felét londoni bankban tartja befektetve (mondta ezt egy jó kis offshoreozoás után:). De ez amúgy a normális művészéknél ma már általános (már, ha van miből aktív korban félretenni, utalgatni londoni bankszámlára).

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.21. 12:51:55

@efes: Sőt, sok színésznek vállalkozása van, strómanként, csendestársként vendéglátóban, szinkronstúdióban, filomes eszközöket bérbeadó cégben, butikban, stb. Sokan tőzsdéznek.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2010.10.21. 17:49:57

egyszerűen megfogalmazva, az aktivitási ráta nálunk 55% .
vagyis, a munkaképes korú lakosság alig több mint fele rendelkezik bejelentett, járulékfizető munkahellyel.
A bejelentett, járulékot fizető dolgozók száma úgy 3 és fél millió.
És igen, mit csinál a többi?

magyar-magyar szótár 2010.10.22. 01:48:18

@méhészborz: Most kapott nóbel-bon-bont három közgazdász többek között azért is, mert ilyen rejtélyeket meg tudtak fejteni, mint magas munkanélkülség és kínálatihelyzet az álláspiacon. Általában az ilyen dél-amerikai típusú erősen korrupciós országokra jellemző, ahol egyszerrevalóságban megvan a zónijósszinnt és az Iráni-medence délkeleti részeire jellemző iszonyok. Van LMP az önkormányzati választásokon meg indulnak klánok afgán-nomád stílusban is. És egy LMP-s agyú pihepuha értelmiségi, amikor ül és les ki a fejéből és elképzeli a mi nyugat-afgán klánfőnökeinket az egyetemen tanított szociágráfiai-mennyei malasztokon által.
De maga a vörösiszap cucc is ezt a zserencsétlen konstellációt szemlélteti, a zónijósnorma szerint nemveszélyes (mert ott 10-es PH alatt tartott) vörösiszap nálunk egyből automatikusan "nemveszélyes lesz" 2004-től, ugye.. a 13.7-es PH-jával...

magyar-magyar szótár 2010.10.22. 01:51:53

@fenehorizont: Kaya benne volt a tévében, de senkit nem zavar, mert egy ... ezt nem tudom miért, ez bennfentes sajtómunkástitok, de a jógyereksajtó is nagyon útálja a Kövér Szemüveges -t és gondolom, a Kövér Szemüveges dacból és direkt kibaszásból ültette volna be Kaya Ibrahimot a tévébe, ráadásul a Kövér Szemüveges bácsi azt is elmondta, amellett, hogy közölte, Kaya semmit se vett... , hogy Schlették nem 15, de 90 céggel buliztak, de ez sem tud a magyar jógyereksajtó tudatfelszínén fölbukkanni.

magyar-magyar szótár 2010.10.22. 01:59:03

@Budai Hella: Kijegyzetelem neked ide a matekot, számolj:

-adva van egy bárgyú, tejbetök, totálhülye, idióta magyar házaspár, akik eljárnak 11 órás forgóműszakba 3 3 óra utazás, az összesen 14, otthon töltenek tehát 10 órát, két gyerekük van, havi nettó 90ezerért, az összesen 180.

-és adva van egy életéhes, ügyes, intelligens (azaz nem művelt, de kombinatorikus!!!) házaspár, az asszony szüli a gyerekeket, az ember havonta 10 napot elmegy napszámba, alkalmi munkába, ha a nagylyány már 7-8 éves, akkor elmegy az anya is napszámba, a gyerekekre a gyerekek után járó segélyek és egyebek mintegy 40%-át költik, nekik nem kell a természetbeni juttatás, a pézet aggyák, majd ők tudják, mire költik, van cocpoltház és asztrakocsi (a magyar balfaszházaspár nem tart autót, így nem tudnak elmenni óccsón vásárolni a háromhatárral arrébbi lidlibe) .... Képzetlen munkaerő, de pl az asszony betanított jellegű szalagmunkában egy rendkívül bonyolult, magas intelligenciászintet követelő mozdulatsorozatot kettőre elsajátít, pl széjjeldógozza az agyát is olyanoknak, akik "állandósak" a cégnél, meg vannak vele elégedve... Ennek az életéhes-erős házaspárnak egyrészt ösze is jön gyakorlatilag kp háromszor annyi, mint a buta házaspárnak és még elő is tudják adni magukat segélyezendő leszakadórétegnek. em kell halálra dógozni magukat, a hónap 20 napján otthon vannak, míg a balfaszházaspár 5 napot.
nos?

magyar-magyar szótár 2010.10.22. 02:11:06

@Budai Hella: De ugyanezt a hajléktalanság bizniszéről is elmondhatom, három napja áll égnek a hajam Gordon Agáta bárgyúságától, a pofám leszakad, budapesti sötétszürkegazdaság már szinte feketébe roskadó perifériáján vergődő üzemben 14 órázik 4500 Ft-ért a vidékről rabszolgabusszal felhordott hülyeasszony, míg egy ügyesebb hajléktalan fél délelőtt összeszed 3500-at. Deee, majd azt fogja mondani Gordon Agátának, hogy kukázással napi 5000-et lehet összeszedni. Szociográfiai mélyriportból sose fog kiderülni, csak rendőrségi apróbűnügyek között rejteznek hajláktalanbalhék, amikben párszázezerforintok, mobiltelefionok és néhántízezer értékű fuksz is szerepel. Ki vagyok akadva, mert megtudtam, hogy egy régi barátom hajléktalan.. de ugyan mi a fasznak, kurvaéletnek jönne haza, amikor Pesten erőlködés, verejték, de főleg gálya nélkül napi 4 órában összeguberál annyit, amit idelent 11 órás forgóműszakban se keresne meg. Amúgy meg aztán tökrészegen őneki mindegy, hol fekszik, a lényeg, hogy ne hűljön ki. Idehaza is a saját lakásában koszban mocsokban fűtetelen szobában henteregne minden nap kokirészegen.

magyar-magyar szótár 2010.10.22. 02:13:54

Folytatom: A hajléktalan minden nap a Havannáról ingyen kibuszozik a Fosony-ba, megkajál a polcoknál, nincsen az a biztonságiőr, aki becepelné a vizsgálószobába, alapkaját feleáron lehet megvenni, mint vidéken egy kis faluban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.22. 13:09:50

@magyar-magyar szótár: Egyedi példákból sosem lesz meg a statisztikai átlag. Csak az afféle szélsőfideszes-jobbikos okoskodásokban. Mellesleg, ha homlesz lennék én is ingyen utaznék, és áruházak polcainál kajálnék. Büntessenek meg.

magyar-magyar szótár 2010.10.23. 07:32:53

@efes: Konfúciusz [Kung Cse] szerint a bajok főoka az, hogy a szavak elhagyják eredetiértelmüket. A hajléktalan nem hajléktalan, hanem olyan ember, aki a társadalom alsóharmadában feladja a harcot -és milyen igaza van! A balfasz magyar értelmisegg lemegy egy éjszakára közéjük, legutónn Gordon Agáta, és.. ez a magyar "mélyben" ennyivel van elintézve. Én inkább vagyok szolidáris azzal a buta asszonnyal, aki az alföldről fölrázatja a seggét napi 2+2 órában 14 órázni 4000 Ft-ért Pestországba, mint azzal az alkoholistával, aki pöttöm kis eufóriákat él meg naponta, senkinek semmi elszámolással nem tartozik, kukaguberálásal (ha szagoltál már csirkebelezést meg pesti kukát, döntsd el, melyik a büdösebb... ) meg koldulással megkeresi a 4000 Ft-ot naponta. Az egész hajléktalankérdés statiszkikailag 75%-a szimplán alkoholizmus-probléma, az alkoholizmus végsőfázisának emberi problmái. természetesen keresztény ember hogyne adna az alkoholbetegnek egy százast (ennyi a műsör a fosonyban)
De nehogy már ENNYI legyen az, amiben társadalmiszolidaritás-érzésemet kiélem, hogy megtapicskolom a fecsegőfelszínt
és süket vagyok a valódi méylség eránt...
kurvaélet, tényleg, kurvaéletbe már!

magyar-magyar szótár 2010.10.23. 07:36:59

@efes: Mert jógyerekek, pl Sík Endre nem egyedipéldákból képez statisztikaiátlagot...ugye... Kisütök egy tréfát (piréz) aztán ebből tökkomoly konzekvenciát vonok le (a magyar kirekesztő) Ismersz már annyira, naponta húsz ilyen tréfát tudok kisütni, mint ez a piréz és néha még jógyerekeket is be tudok szopatni úgy, mint ahogy Sík ender nem túl művelt embereket, akik még azt hiszik, hogy a kérdés komoly, tudják a korlátaikat (piréz, nem tudok ilyen népről, de ha itt írják, AKKOR biztos van...) Sokat szidja a magyar értemisegg a közmagyart (ami most ráadásul büdöskétharmadokok is ugye...) de tükörbe nem nézne, melymennyiben is felelős abban, hogy a sok "tréfája" nyomán ide jutottunk.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.23. 10:34:24

@magyar-magyar szótár: Ez a lényeg: "Az egész hajléktalankérdés statiszkikailag 75%-a szimplán alkoholizmus-probléma," Az. Ettől azonban még egyáltalán nem könnyebb megoldani...:)

Sík-parád azért hülyeség, mert nem túl művelt ember azt sem tudja, kicsoda Sík Endre. Aki viszont igen, az úgyis tudja, hogy miben mennyi a hülyeség-faktor. Sorok között olvasás, etc. Ha meg nem tudja, akkor viszont hülye, s így kerek a világ. Amúgy pedig, mindig voltak tzdósok, akik meg voltak győződve saját igazukról, pl. hogy a Föld lapos - ráadásul ezt egy darabig el is hitték nekik, sőt, még meg is égették az ennek ellentmondókat. Pedig ma már tudjuk, hogy kocka. ,)

magyar-magyar szótár 2010.10.24. 03:08:01

Sőt, én már azt is kielemeztem, hogy Sík Endre "megint hülyéskedett" ezzel. Eszembe is jutott a kőleves című mese, meg az, hogy az magyar deákság mindenkoron efféle vót. Azt is kielemeztem, hogy Sík [ál!] téverdésének az oka a statisztika ugye, az a tudományosvakság, amire itt-ott most a "napján" is mutogattak. Egy faluban, ahol csak úgy egy utcai kerítéskaput berúgnak az arrajáró combban-agyúak képtelenség éjszaka raktározó kereskedelmi egységet fenntartani. Bankártya automata sincsen. A királycsávók eleve rettegnek a bankkártyától kizárólag kp tartanak-forgatnak "utalnak" pénzt. Vagyis a "kereskedelmi forgalmat" képtelenség követni, csak a helyszínen tanulmányozható. Szintén szakjózásom, hogy a 60-s évek70-es évek fordulóján, amikor 2 napig kellett a postahivatal folyosóján ülni egy pesti szám kapcsolásáért, mobilkamera se volt, akkor a magyar értelmisegg lejött a büdösbe helyszínen tanulmányozni a kérdést, de ma a jógyerkeke a kövér seggüket fingani se emelik el a székükből. A "legszegényebb Falu" urbanlegendje ennek a segg[fej]leragadásnak vagy köszönhető vagy paródiája, ezt konkréte Sík Endre tudná megmondani, a piréz-zel való szopatás dicsőségét learatta, de ezügyben hallgat.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.24. 11:35:05

Mondjuk falvakban tanyákon a magyar lakosság legfeljebb, de nagyon legfeljebb 4-5%-a él, ami azért igencsak kisebbség. Így életkörülményeikből nem kéne messzemenő és főleg általánosító következtetéseket levonni. Amúgy mit kell rajtuk tanulmányozni. Nincs meló, élnek amiből tudnak, trágya, tabibor, gagyipálinka (ami mára free, hála kedves vezetőnknek). Most mit akarsz? megint téeszesítést? Vagy mit, szétosztani a városiak vagyonát az alkesz parasztok között? :)

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2010.10.24. 12:44:48

@efes: :))) csak ne adjál ötleteket Dudinak. Ha észrevetted, nála
városi = nem menő
vidéki = menő
Én sem értem, mit kéne annyira tanulmányozni. Talán egy modern Puszták népét szeretne látni könyvformában.
De erre meg azt mondom, ha Dudi annyira okos, miért nem írja meg ő - miért a seggfej városiaktól várja el.
süti beállítások módosítása