Ne féljetek jógyerekek, ez a hídember nem az, akit a csúnya Szamóca bácsi alakított a boóórzalmas (mert ezek pénzelték ezek!) Széchenyi filmben. Ez a hídember egy zeneszteta szerint a minnesängerek és Mahler között ível pompás zene és dalműveivel. Oswald von Wolkensteinnek hívták és a mi Zsigmond királyunk, szabadidejében német-római császár udvarába is bejáratos volt.

Kedvenc kontratenorom , Andreas Scholl dallja egy művét .

 

Bár, meg kell mondjam, nekem normál koraröneszansz férfi-hangfekvésben is ugyanúgy tetszik.

egy Mahler dal:

9 komment

Címkék: hídember

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr672320041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.09.24. 12:54:46

Szami hídembere nem azért borzalmas, mert ezek pénzelték maguknak, hanem azért, mert szar. Szar film.

Scholl jó. Volt itt a múltkor, Pesten, akkor is jó volt, állítólag.

Intizar 2010.09.24. 21:27:36

Bocs, de már attól is komcsibérenc az ember, ha nem tetszik neki, hogy egy hatalmasan tehetséges színészből hülye bohóc lett? Senki nem gondolja, hogy ez akár a politikai, akár a vallási meggyőződésének a következménye (bár, zárójelben, nem tudom, mi közöm van egy komédiás ilyen vagy olyan meggyőződéseihez, és nem én kérdeztem, hanem ő maga tukmálja rám a média segítségével). Nekem az fáj, hogy ez a csodálatos ember fölvett magára valami félig indiánfőnök, félig falubolondja stílust, amit minden körülményre való tekintet nélkül nyomat. És a figyelmen kívül eső körülmények közé sorolódik egyre inkább az is, hogy miben és mit kellene játszania. Fájt a szívemnek a Hídember, már csak azért is, mert repesve vártam. Tudom, hüje rózsaszín p... vagyok. Még jobban fájt a Régimódi Történet. Nem tudom, mi ütött a Nagyasszonyba. Talán lábába száradt már az esze akkorra, vagy mi? Állítólag személyesen jelen volt.
És ne jöjjenek nekem azzal, hogy vannak nagy színészek, akik modorosak. Igen, az volt Latinovits, az Törőcsik, hogy csak kettőt mondjak. De sajnos van olyan is, hogy a modor megeszi a színészt.
És OFF volt az egész, tudom. De agyamra megy, hogy ne lehessen leszarozni, ami szar, mert rögtön kineveznek "jógyereknek", vagy mi is az itt használatos gyalázószó.

magyar-magyar szótár 2010.09.25. 05:23:01

@Intizar: Dehogy is off, sőt, szeretném vendégposztnak akár.
Szerintem Latinovitsban volt valami modorosság (a magánéletben voltak efféle modoros-kitörései ősférfi [Ady-s] dúlásai, főleg, mint Ady-nál, a pia miatt, Ady [Jim Morrison] jeleneteket rendezett a Lédával való Itzáliai utazáson. Namost ez az istenférfikirályság néha átszüremlett Latinovits hivatásába is, de egyébként mint nemzetnapszámosa güzült sokszor napi 26 órákat (éjjel kettőtől hatig szinkron, hattól rádiófelvételek, tíztől színházi próba, 14 től forgatás, este színház és színház után mége gy kis szinron vagy rádiófelvétel, tehát egyéb-anyagozott is.

Törőcsik viszont dilettáns, nagyon sokáig, húsz évig sőt tovább olyan hamis volt a hangja, mint mondjuk a Barátok közt vagy a Jóban rosszban egyik-másik kezdő gyerekszínészének hangja...

Deeeehogy is kommancs egy jógyerek! A jógyerekek a kommancsokat is megvetik és kinevetik! Ejnyeee...

magyar-magyar szótár 2010.09.25. 05:27:15

@Intizar: Majd a kulturkampfban szálazom. természetesen, ha mi a jóügyért sorompóba lépünk, az nem kamp. Viszont a mi jóöügyért sorompóbalépésün termszetszerűen ezeket (az ostobákokokat, pl a büdöskétharmadokok meg devizahitelesek vagy akik a Mónika sót nézik, de nem a Subba-fogyasztó egyetemistalányok, mert a mocsok élvezet lehet jógyerekesen cukiságos is ám!) szóval ezeket mondolat-ra provokálja és valami kulturkampfos baromsággal fogják... lényegében égetni magukat. Lehetne röhögni is az önégetésükön, de ennyi nem elég, erőltesünk komoly pofit is és kezdjünk el elfogulatlanság lárvájában, mintha komolyan vennénk, szenvtelenül elemezgetni, mitől szar a film s ehhez persz mi is egyébként a szemenszedés és szelektívténykezelés módszerét használju és innen a szokásos fing-hasonlatomba torkollik megint a fejteegetésem, miszerint a sajátfingunk olyan, mint a saját előítéletünk (ami nincs -ugye??)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.09.25. 12:18:50

@magyar-magyar szótár: Törőcsik dilettáns. Hadd röhögjelek ki. Modorosnak ma már modoros, az tény, de ki nem az? Te is modoros vagy. Soroljam modoraidat? Marikával ép tegnap volt szerencsém kezet csókolni, és beszélni néhány szót: az egy tündér, kérem, mégha sárkánynak is hiszik néha.

magyar-magyar szótár 2010.09.26. 06:17:14

@efes: Hogyne, "okleveleim" vannak arról, hogy dilettáns (és modoros) vagyok. Amiről én beszéltem, az Törőcsik hamisan csengő hangja, 30 évig se tudta átlendíteni magát azon, amin a Barátok közt valamely kamasz színésze a felnőtt tapasztaltak segítésgével a 30-40-ik forgatási nap után. "Még egy ruhafogasra is ragad valami 30 év alatt, ha annyi szép és okos ember között forgolódik" Törőcsik sztár volt hamvas szép bébibabbi korában és hát persze a sok-sok tündérember (színészóriás férj ill pasi) annyi munka közben csak ragadt rá valami. Nézd mellé azokat, akikben a paraszti őserő mellett ott a született tehetség, Soós Imrét (szintén voltak modorosságai de oly fiatal is volt...) vagy Horváth Terit. Vagy Szirtes Ádámot. És akor megérted, miről beszélek.
Nem a személyiségéről, attól lehet tündérember (el is hiszem.. valamint annyi év... még Psota Iráén is tündérember nyócvan évesen)

Nem tudom, az én fülemet sérti TM hamis-fals hangja... sok-sok jó filmben.

magyar-magyar szótár 2010.09.26. 06:19:16

@efes: Hm.. lehet, hogy inkább manír az a modorosság (nálam az esterházy-buziságból fakadó műarchaizálás, szóbizsufitogtatás, mondatok [fölösleges] barokkos túlburjánztatása stb. Persze delectans-ság ez, hogyne. De felismerni már félgyőzelem.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.09.26. 10:17:19

@magyar-magyar szótár: Törőcsik sztár a mai napig, hiszen minden évben kap még mindig meghívót a cannesi díjkiosztó gálára, ha van kinn magyar film, ha nincs. Számon tartják.
süti beállítások módosítása