A Szaturnusz gyűrűje nem a jegygyűrűje, nincs párja, nics kedvese, nincs jó kedve se, de nem is szomorú

    És a holdudvar nem pályaudvar, nincs hangosbemondó, se tülekedés

    A napfolt nem szennyeződés, nincs vegyszer mellyel tisztiítható

    De a Föld elpusztítható

    Nem lesz majd aki látja

     Balkan Tourist: A szaturnusz gyűrűje

 

 Ti vagytok a múlt, én pedig a jövő!

/Vincze Lilla Kovács Katihoz és Katona Klárihoz valami tévéműsorban, ezerkilencszázkilencvenvalamennyiben, talán kettőben../

 

 

Mi a borásznak A Bor Illata és mi annak, aki a borból annyit ismer, amennyit lopóból, pohárból, korsóból kitölthet, pohárból, kupából élvezheti ízét vagy illatát… vagy szaggat kerítést tőle, hiába fogja le két ember is… Akinek saját bora van, készsége, felszerelése a borászathoz, pincéje avagy csak borkamrája (pár ásónyomnyira a föld színe alá mélyített helyiség) annak számára a bor szó ébresztette illatélmény emlékösszetevői is mások.

 

Talán ezért sem szeretem a reduktív borokat. Ahogy iszom,  nagy saválló élelmiszeripari hengeres állótartályok jelennek meg előttem, napégette poros betonszag, tolat be egy teherautó húsz tonna citromsavkristállyal, kipufogófüst. Két-fok-celziuszon kell tartani, mert különben megromlik. Pedig steril, mustjába lehet, nem kakálnak már bele a muslicák, hanem az élesztőt is laboratóriumi körülmények között nyomják bele. A bor is öntisztuló, még murcikorában kiforrja magából mind a szennyet -persze, ha engedik neki. Lehetővé teszik.  Ha nem, akkor az alján ruskót képez.

 

A disznótoros szagösszetevői emlékként annak milyenek, aki éhező kollégistaként otthonról a pakkban kapta, aki ölt már disznót, perzselt és bontott. A disznóbél (és gyomor) mosás asszonymunka, őnékik mi a disznótor szaga és mi a férfiaknak, akik pályinkáznak is közben? És milyen a diáknak, aki reggel 11-kor szédeleg ki a konyhába egy kis hagymás vért enni. Hát nejlonparasztoknak, akik a gondnok bácsitól, aki a fél utca nejlonparasztházait felügyeli meg szerez napszámosokat, vásárolták bontott féldisznó formájában. A tésztaszín Lujza-kacsócskák. Ahogy a viseletes pulcsiból mereven közelítenek az ujjacskák a persze már nem is gőzölgő hús felé...

 

Azonképpen tehát mi a pina illata a férfinek, a hímnőnek, a biszexuálisnak,  a férjnek, aki már únja, a szerelmesnek, aki a kölcsönkért könyv lapjairól próbál valamit legalább, ami az ő illata... a leszbikus számára mi emlékek kélnek. Ismerek egy nőgyógyászt, aki szereti a pina szagát, de autószerelőt is, aki szeret szerelni és még olyan autóértékesítőt is tudok, aki már tíz éve szereti az újautók illatát.

 

Mennyiben  játszanak bele a sajátpina vélt szagösszetevőibe éppen nem ottlévőek, emlékek?

 

„A pina ennedvén tisztuló virág”

 

Nagy Kriszta Tereskováról súlyos előítéleteim voltak anno, amikor feltűnt. Egyszerű művészpicsának hallottam, entellektujális Vincze Lillának, akinek most [ezerkilencszázkilencvenvalamennyiben] valami szezonja lett aztán majd kifú ő is szépen. A lágy ty helyett a kemény T-t modorosságnak, éneklését ákorgásnak, a képeit mázolmányokként, a szemem sarkából nemnéztem, afféleképpen, amit az irodalomtudósok kocsmai avagy konyhanyelven megnézésnek mondanak. (Kiállításodról hallottak, írásodat látták, koncertedről beszéltek.)

 

Frank Zappa fan vagyok. Van egy száma, a Jewish Princess, amit magyar előadótól, Magyarországon magyar jógyerekek nem engednének át, ha nem lenne fölötte a Frank Zappa márkanév, akkor talán még a Kirekesztők című könyvsorozatba is belekerülhetett volna… A Catholic Girls [Easy Meat]-ben viszont nem fonákján, hanem a színén fut az inkriminált picsa.

 

A picsa definiálása viszonylag könnyű, egy nő, aki a fejét másodlagos nemiszervként használja, hagyja ezt lebőgni magáról. Ülőszerve viszont az eszetokja is.  A férfimunkatárs, aki hatalmas habossüteményt fal előtte az irodában parázna módon, egy geci*, ő viszont azért pakolja ki a sziszkóit, mert meleg van és ugyanezért hord minit, amin a sliccet még fölfejti és hosszabbítja, persze a jobb szellőzés végett, aki, amikor behajol, a férfimunkatársa asztalára, egy érdekes (arcát eltorzító) pillantással ellenőrzi, hogy a faszi jól lát-e be a sziszkójára. A pólója nyaka az előre kinyújtástól hullámos lesz, mielőtt belépett, tágította, hogy jobban beláthassak, kétszer is ellenőrzi a tekintetem, hogy azt látom-e, amit ő láttatni akar, egyszerű kutyacsöcse van. Egy hangzata a picsa szónak, ahogy férfiak tudják kimondani –de olyan igazán, velejéig  becsmérlően a picsát picsára csak egy nő tudja kimondani.

 

Nos, a női fogyasztói szegmens markáns részének nyilván egypicsa a pináját villantó Tereskova vagy a csöcsével trükköző Janet Jackson. Avagy százéve már  Britney Spears, aki egyáltalán nem példanélküli módon bugyi nélkül érkezett valami rendezvényre vagy bulira, de mondhatni a lehető legkeresettebb módoltságban próbált meg úgy kiszállni az autóból, hogy a paparazzik lekaphassák, amint és amit villant.

 

Krúdy korában a nők harisnyájukkal villantottak, pl ha fehér-piroscsíkos volt, akkor az a nap a légyottra [havibaj megléte miatt] alkalmatlan volt, így a lovag nem a találkahely címét mondta be a fiákeresnek. A kékharisnyáról is írtam már.

 

Gyanús lett nekem Tereskova már az alábbi…khrm… „festménye” alapján is. Zappai frentizmussal leplez le ebben a képben valamit, ami ellen mit se tenne még mennyei moloszttokkal is teljes ezeréves prédikáció sem.

 

Amikor először meghallottam Tereskova előadásában Geszti Magyarország című dalának javított verzióját, szerelmes lettem Tereskovába, bár utána olvasván szomorúan konstatáltam, hogy a magán' Nagy Krisztánál esélyeim a mínusz végtelenhez közelítenek…

 

 

 

Mondjuk, aki nem érti a művésznő Illatos a pinám című dalát, annál nem csodálom, hogy a Éliás Tóbiás kezdetű gyermekdal is föladta már a leckét… Utánaolvasásom eredményeit nem fogom közzétenni, akiket érdekel Nagy Kriszta privát pinája, olvassanak utána, lehet…

 

Nemrég tettem közzé Kedvenc Nőim csokrát, ezek egyrészének van pinája, más részük ezügyben olybá számít nekem, mint az óvó vagy tanítónénik , akikről azt se tudtam volna elhinni, hogy van pisilőjük. Egyszerűen nemi szerv és nemiség nélküli angyaloknak tekintettem őket s vannak ilyen angyalaim a Kedvenc Nőim csokraiban máig is. (Részletek, nevek a szerkesztőségben…)

 

Néha azért szeretnék nő lenni, hogy legyen saját pinám,  bár, hogy korunk trendi női szókészletéhez nyúljak, tele lenne azzal gondolom néha a faszom is már.

 

A sminkkel szemben néha megengedőnek kell lennünk. Egyszer, a Hold-on jártamban leugrottam és belenéztem Amy Winehouse arcába smink  nélkül (borostásabb volt a vádlija, mint az én állam..) és a piáláson kívül mindent megbocsátottam neki.

 

Most nem részletezném anyám, Janis Joplin  iránt érzett szerelmemet, tőlem oszt piálhat is, ami belefér. Pedig neki osztán néha volt olyan szaga, főleg rókakergetés után…

 

Tereskova pinája művészi megnyilvánulás, mint olyan. Amikor azt a mit is a minap felhúzta magán a Szigeten, meg le, amit villantott, bár kétségtelenül pina (és kis kedves látvány, szivet derítő) mindamellett Nagy Kriszta privát pinájához az égegyadta világon semmi köze nincsen. Eszembe nem jutna az, hogy Tereskova pinája Nagy Kriszta („Szolnok gyönyörű ajéndéka”) pinája lenne. Megmutatja melleit

mint Czilla az Elmeksz-ben

de ezek a mellei nem az övé, hanem, hogy folytassam „ilyenek vagyunk”.

 

Persze fenntartom, lehet, én nem vagyok normális vagyis egyszerűen hülye vagyok és kész. És akkor a művésznő belőlem is hülyét csinált. Mert a művésznőnél sose lehet tudni, amit beszél, az afféle szendvics, két szándékolt marhaság közé sokszor valami tényleg igazság-ot csúsztat be.

 

Tereskova pinája persze vágytárgyam is, hogyne. Kérdéses azonban, ha itt lenne előttem ez a, Saint-Exupery kedves szavával kincse előttem, megérinteném-e.

 

Nagy Kriszta anyukája, amikor agytekén pofozta a hír, mit csinált már megint a lyánya, a Kriszta puncijára is gondolt, aminek a környékét neogranormonnal kenyegette a pirosodás ellen, ahogy rúgkapáltak a kis hurkás combókák, halamoltak a kis kezek. Arra gondolt néha ilyenkor, hogy majd abból a kis résből is előbújik egy ilyen és ő akkor már milyen öreg lesz, nagymami, 45 éves, juj. Lehetne persze Bodóné Nagy Krisztina pénztáros a Gólya ábécében, gyomorban... khrmmm... erős, repülőbordái így nem látszanának kiállni a két terhesség miatt és akkor milyen lenne a pinája és érdekes lenne-e ez és országos hír-e, és onokázhatott volna Nagy néni még 45 éves fiatalabb korában is -és jó lenne-e ez.

 
közmottó: "Minek is szaporítanánk a bűnösöket?"
/Amleth ógermán királyfi szerelmének, Oobheleinek/
 

A [építmény neve]-ba sem mentem föl, pedig mehettem volna. Ott álltam a nyílásnál, már a lódulathoz se gondoltam oda. Az emberi párák, a milljó túrista, amit belélehellt, sáros nyákot képzett a megnyitott ál-járat falán. Mozdulatlanul álltam, mért menjek be oda, ahol már voltam és leszek. Örültem, hogy ott állhatok és láthatom úgy, ahogy fényképen soha.

 

*igen, lehetne egy másik dolgozat a trágár Tereskováról is

 

melléklet:

Tereskova csapágyasra gyalogolja le  a Heti Hetes seggfejeit

Geszti dalszövege (ami egyébként szépen föl is adja Krisztának a labdát... köszönjük, Péter!)

Van egy ország,
ahol álmomban jártam:
Magyarország,
ahol az arcodban láttam
a magam arcát.
Az ölelésben bőség,
az igaz ügyben hűség
voltál.
Én ezt az arcot már őrzöm,
Magyarország!
Hiszek az álmomban egy életen át...

Magyarország!
Te vagy a szívembe írva.
Magyarország!
Te vagy a lelkemre bízva.
Magyarország,
hát te vezess most engem,
és amit meg kell tennem
segítsd!
Legyél a holnapban rejlő
bizonyosság!
Én csak az életem bízom rád...

Van egy ország,
ahol álmomban jártam:
Magyarország,
ahol az arcodban láttam
a magam arcát.
Gyere és egyszer végre,
amikor új nap ébred,
te várj!
Gyere és bújj hozzám újra
Magyarország!
Én ezer év óta várlak már...

Gyere és egyszer végre,
amikor új nap ébred,
te várj!
Gyere és bújj hozzám újra
Magyarország!
Én ezer év óta várlak már...

Magyarország!
Idegen földön ha járok,
Magyarország,
velem az út is megfordul
haza hozzád.
Velem az ősök kérnek,
engedd, hogy benned éljek
tovább,
ahogyan ők élnek bennem,
Magyarország!
Milliók áldása szálljon rád!

Velem az ősök kérnek,
engedd, hogy benned éljek
tovább,
ahogyan ők élnek bennem,
Magyarország!
Milliók áldása szálljon rád!

Legyél a holnapban rejlő
bizonyosság!
Én csak az életem bízom rád!

Legyél a holnapban rejlő
bizonyosság!
Milliók áldása szálljon rád!

Tereskova verzsön:

Van egy ország,
ahol ébren kell élnem,
Magyarország.
Ahol az arcodban látnám
a magam arcát.
Ölelésben ínség,
a hazug ügyben hűség voltál.
Én ezt arcot már őrzöm
Magyarország.
Mégis hiszek egy életen át...

Magyarország,
te vagy a szívembe írva.
Magyarország!
Én a te lelkedre bízva
Magyarország.
Ne vezess meg engem,
és amit meg kell tennem,
segítsd!
Legyél a holnapban rejlő bizonyosság,
én az életem bíztam rád.

Magyarország!
Ahol élnem kell, kérlek
Magyarország.
Ahol az arcomba vágják
a magam arcát.
Ahol a túl jó nem kell,
csak az a jó középszer.
"Te várj!" mondod,
és űzöl el tőled
Magyarország,
én ezer év óta várok rád.

Gyere, és egyszer végre,
amikor új nap ébred,
ne várj!
Gyere, és ébredj fel végre
Magyarország!
Én 1000 év óta várok már.

Magyarország!
Idegen földön ha járok,
Magyarország,
velem az út is megfordul
haza hozzád.
Nagy elődök kérnek,
kiket elűztél innen
hazám.
Jól emlékszel rájuk,
Magyarország!
Milliók fájdalma szállt rejád.

Nagy elődök kérnek,
engedd, hogy benned éljek
hazám.
Ahogyan ők élnek benned,
Magyarország.
Áldásod szálljon végre ránk!

Legyél a számomra is bizonyosság,
én is az életem bízom rád.

Legyél a holnapban rejlő bizonyosság,
és a mi áldásunk szálljon rád!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr812227245

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: BREAKING NEWS: Az index birtokában az IDŐGÉP! 2010.08.23. 09:10:46

Tudtuk! Ugye, valahol belül mindannyian tudtuk ezt?! Most, h bizonyossá vált, tegye fel a kezét, aki meglepődött! Na ugye. Évek óta sejtettük, én elsősorban abból, h pl. a Bede milyen kitartóan, elszántan és visszavonhatatlanul ostoba tud lenni (legutó...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barát József guru 2010.08.20. 09:39:49

a válasz egyszerű, nem vagy normális:))
na, jó, ez túl erős, naiv vagy, és a nőkről eleve rosszat feltételezel

Barát József guru 2010.08.20. 09:41:00

igen,más az ő villantása, de az eccerű népnek a villantás az villantás, semmi több
nem népnevelő villantás

magyar-magyar szótár 2010.08.20. 13:06:54

@Barát József guru: Ezek szerint te vagy Mike Myers alakú pasi vagy és akkor sose fordult elő veled az, hogy behajolt előtted egy kuncsaft nő vagy munkatársnőd nyúlított nyakú pólóban vagy pedig azt hitted, speciális nyaktorna az meg szemtorna, amit a láthatóság ellenőrzésekor végez.

A jeccerű népnek jeccerűen perszehogy mind = egy. De ám! -azért nem minden nép olyan jeccerű, mint amilyennek Gálvölgyi bácsi látja.

PesszimPista 2010.08.20. 21:52:30

A nagybetűs álszentség (direkte nem naggyal) szarkasztikus osztogatása önmagában is megkerülhetetlen érték?
Nincs érték már más, ami önmagában is megkerülhetetlenül az?
Vagy az az érték nem lenne transzparens? Nem ütközhetne a heti tetvesben gálvölgyivel, meg hajótlannal?
Akkor ez egy bulvár/hetihetes gyökerű érték, aminek -emígyen- van-e gyökere egyáltalán? Vagy akkor ez is gyökértelen?
Na jó! Most már nem írok több ?-et.

PesszimPista 2010.08.20. 22:22:50

A Hajósnak a végén bevágott fikázása (baszatlanság és egyéb nyalánkságok) kapcsán ez jutott eszembe: www.youtube.com/watch?v=7eKEvFHlDQ0
Vagy akkor Hajós is csak akkor (dísz)liberális amikor éppen kell?
Tereskovával az egyetlen "bajom", hogy -nekem legalábbis- többnyire csak a negatív tér ellentételeként jelenik meg.
Mindazon által komálom a bonyolult nőket, a művelt embereket, a nyitott elméket.
Egyébként meg ugye nem is ismerem. (Őt sem.)

Na jó. Mentem aludni.
Viszlát.

magyar-magyar szótár 2010.08.21. 06:16:20

@PesszimPista: Hajós nem dísz, hanem magyar liberális. Magyarban ez a maximum. Lehet választani még ebből is, van kínai [posztmaóista] utángyártott. Úgy vagyunk a magyar liberálissal, mint a románok a rajzfilm-animációs művészetükkel, "hát nekünk ez jutott, a Daniela, de a bozgorok se dicsekedhetnek a Kockásfülű Nyúllal"

magyar-magyar szótár 2010.08.21. 06:19:41

@PesszimPista: Van érték, pl a magyar görögdinnye a legfinomabb Európában. Persze 15-20 kg-s dinnyét lehetetlen bezzegisztánban eladni, nekik a félérett rózsaszín fehéres magokkal a schmecktgut. Ezért ver rán a lengyel dinnyeipar, mert ott pont az exportképes terem meg, féléretten 5-6 kg-s max. És nem is véletlenül csókolgatja a magyar görögdinnyét Tereskova(ez a dinnye nem annyira görög már és ami görög volt, az igazából persze török)

magyar-magyar szótár 2010.08.21. 06:22:06

@PesszimPista: Hajóüs is a kedvencem, ha sziveskedne nem dagadtra inni magát, már feszül a bőre, mint Bajornak. Mondjuk jobb is szívelégtelenség miatt vízkórban meggebedni, de legalább nem elfolyt aggyal.. Szóval birom Hajóst, főleg ha zenél, de azért mindent nem nyalok be tőle, mint a jógyerekeknek kötelező.

Intizar 2010.08.22. 04:55:29

Libsikről jut eszembe drága jó Chesterton mondása: "As much as I ever did, more than I ever did, I believe in Liberalism. But there was a rosy time of innocence when I believed in Liberals."

magyar-magyar szótár 2010.08.22. 08:11:59

@Intizar: Nálunk eleve azok az idők muskátlisak voltak. Ha rózsa, akkor őszi, meg katona.

Egyébként meg a jobbódallunk is, hejhhh .. hhhh ... (mondjuk ugyan mitől is lenne Tokfalvi szavával.. létezőjobboldalunk...
Szegény Tandorit se értették, tizensok évvel ezelőtt [lóverseny és utazáskorszak, kb 1993?] jobboldali író lenni. Szegénynek azt kellett füllentenie, hogy részegségében mondta. Pedig rémületesen józan kívánság[a] ez.

uppercut 2010.08.22. 09:50:13

Tyereskova számaira tényleg ráférne valami hozzáadott érték, de hogy ez a pina lenne?! Mégha egy 40 centis fekete bránert lógatott volna, nna, az reveláció, de így?!
Az a Magyarország-dal meg kurva nagy giccs marad, akárki dallja. Talán, ha Ray Charles összeblúzolná valahogy...

magyar-magyar szótár 2010.08.23. 06:00:54

@uppercut: Egy kissé még az én azbesztgyomordarabokkal inplantált szőrös & szalonnás nagypofám számára is prító hatású, de megpróbálom kellő óvatossággal megmutatni a tényt a hozzáadottértékről. Ism.: Én is előítéletes voltam.
Nézd, ez olyan, mintha Zappa Disco Boy -át (Zoot Allures) diszkószámnak mondva leszólnám.

Azb is a lényeg, hogy azoktól az apró változtatásoktól nem lesz giccs. Az ember önmagával viasodik, legalábbis az értelmes. Nevet is a giccsen, de ha meg a jógyerekek köpködik, akkor dacol vélek.

magyar-magyar szótár 2010.08.23. 06:28:52

@uppercut: Újabb magyarázat ötlött az eszembe. Index Anyu termelési értekezletein a hangnem kritikus, pl a főnök akár a "zsidó kurvanyátok!" szavakkal is baszhatja le a bandát, valami indavideon is fönt van egy lájtosabb metszés erről. namost természetesen senki jógyerek nem vádolja antiszemitizmussal az Index Anyu retkesnagy kékeres méteres faszával az asztalon Hruscsov-szerűen doboló Uj Pétert, hanem ilyenkor minden jógyerek hajszálpontosan tudja, hogy ez paródia és igazából megint a jobber bunkójak kapnak a pofájukba. Ez egyfajta műlazaság, Y-kategóriás magyar filmben a kövér gyúrunkvatzze alakú színházi főintendáns ugyanigy basszátok anyátok! türhő trágárságokkal ronmt az öltözőben a színészeire. Vagyis már közhelyes is ez a módszer (tűzoltás tűzzel a jógyerekek néha balesetbe esnek és az ellentűz jobban sikerül, mint ami elől le akarnák feketíteni a mezőt, de ez más szúszparkiánusságokkal is megesik)

Intizar 2010.08.25. 00:00:13

@magyar-magyar szótár: Csókolom, mi a frászt mondott szegény jó Tandori? Sajna-majna én nem vagyok benfentes.

magyar-magyar szótár 2010.08.25. 04:58:29

@Intizar: A történet a következő: Aktívaértekezletett tartott a mélymagyar értelmiseggség, természetesen a jógyerek szekció, nagyjából a legsötétebben vészterhes napokban, amikor a kádárnosztalgiás pólettárjátusst (akik pár hónapal azelőtt rendre torgyányistákok vótak még) gogy a hóttifaszizmuss réme fenyeget. Ebben a hangulatban egyszercsak felállt Tandori és ezt mondta:
"Én jobboldali író szeretnék lenni".

Az egyész magyar értelmiseggi krém zúgva háborodott föl, annyira megszorították tandorit, hogy kénytelenkedve azut hazudta, hogy részeg volt s nem tudta, mit beszél.
Holott aki volt már részeges, főleg borívó, az tudja, hogy a személyiség belsőfele nem lesz oly ittas, mint pl a breeze szürcsikélő 12-14 éves lánykák a falusi diszkóban az udvar sötétjében a bokroknál vagy a piac padjain vagy az Opel Calibrában... Hanem éppen hogy szín, sőt, jegecesenjózan, miközben akár már a nyelv is alig forog.

Szerintem Tandori kifakadása az egyik legbátrabb az elmúlt 20 évben, tényleg jó lenne, ha lehetne akár jobboldali [-> konzlib] író itt az ember.

Ehhez azonban kéne mondjuk jobboldal is .. ezt mondom én, a falusi (ugye, most már az egész falusi bűnösszegmens, falu= szar, A Város = Tündérország) gumicsizmás tahó.
süti beállítások módosítása