na, még egyszer, az ismétlés a tudás anyja is

Írtam már erről is, de nem lehet szerintem elégszer. Most frappánsabb és főleg rövidebb lesz:

Ahhoz képest, hogy a tótok a hűjjemogyorókokok szerint, idézem, hegyibarbárok voltak, a kuhnyában, a kamenyszka sut-ján tanyá-zva megtanítottak bennünket arra, hogy a villásfarkú cikázómadár a fecske.. amelyik nem lép, de ugrál  és csiripel, az a veréb, a varonáról, hogy varnyú már ott, ahol a kuhnya kialakítását megtanultuk, Etelközben, a rusz[ki] északi szomszédoktól, megtanultuk a dunyha alatt a 'menyecskéktől... A derék magyarok viszont mint nemzetalkotó nép, a robotoltatásért cserébe megtanulták a prosztójétól , nem csak, mi a robot (rrabót)hanem azt is, hogy az imeg [ümög -> ing]parasztviselet. 

A szövegemben nehezen, de egyébként elkülöníthetőek a korábbiak, a rusz-októl tanultak és a szlávság nyugati ágától tanultak, akiket föltoltunk a hegyekbe vagy le Szlavóniába (szintén hegyekbe) 

A tót nevet mi adtuk nekik, mert míg tanítottak, hogy tota fecske, toto veréb, tota kuhnya, toto nye kameny hanem kemenyce, mindig a toto, tota mutatószóval...

Azt, hogy a magyar legények tökösek, viszont a türk (török) menyecskéktől tudtuk meg az Etelközben (ezért szeretünk mi schwoobok hígmagyarokká lenni, mert magyarként érdekesebb a történelmünk is, nem olyan véres-generálszószos-verejtékes káposztaszagú) Mert a türk menyecske két dugás közt ezzel tuk-tukolta a magyar gyerek félkemény vesszejét a cürgé-n elheverve: tüc-tüc, tüc-tüc! (azaz tök ) A türk menyecske bula volt, viszont a szláv menyecske időnként picsa, ennek ékét azért idegenszóval piná-nak mondjuk, mert a magyar nő eredendően nem trágár [träger-> szájára vesz] és nem szenvedheti, ha a csunnyáját szájára veszi valaki, ő maga se'. Így illeték tehát az ő vágása az idegen pina szóval ma is.

Csak szólok, hogy a címben címlapmarketingokokból szereplő Tóta egyébként Áron,  és Tótáné férje.

12 komment

Címkék: tót

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr742068012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.06.20. 13:54:49

A türkökről jut eszembe, hogy van egy török barátom, akinek néha szoktam mesélni ezt-azt a közös történelmünkről. Kérdezte, hogy akkor mi itt a környéken nagyon utáljuk-e őket és eléggé meg volt lepődve, amikor elmeséltem, hogy ez úgy van, hogy mindenkit, de leginkább a szomszédokat, a törökutálat meg annyira kiveszett nálunk, hogy Németországból kell importálni, ha valakinek igénye van rá.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.06.20. 20:40:27

ifsz: ez mindig így van, a kálvinista reformált sem a muzulmánt vagy a buddhistát utálja legjobban, sokkal inkább az evangélikust, az unitáriust vagy a baptistát:)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.21. 10:50:52

@ifsz: Lásd példának okáért Ekrem Kemál Györgyöt, mint török származású hungaristát, '56-os akárkit, mártírt, hőst, stb., stb.
hu.wikipedia.org/wiki/Ekrem-Kem%C3%A1l_Gy%C3%B6rgy

el menta macska 2010.06.21. 20:10:24

@efes: azért idézni nem csak belinkelve, a lényeget pedig stb. stb. pöttyentésekkel negligálva (ötvenhatos akárki?: "Az 56-os Széna téri mártír, a félig török, félig magyar származású Ekrem Kemál fia. Édesapját előbb 1957. július 27-én, majd november 23-án is halálra ítélték a forradalom leverése után, melyet november 29-én hajtottak végre. Az ítélethirdetés után fia egy órát kapott a búcsúzásra, aki az átélt élmények hatására harcos antikommunistává vált."

magyar-magyar szótár 2010.06.22. 01:50:22

@ifsz: Maci, ez olyan jó komment, hogy mottóba kéne emelni.

magyar-magyar szótár 2010.06.22. 01:52:51

@vészmadár (pica pica): Úgy a'. Mit se sejtenek negyedművelt jógyerekeink arról, mennyi vér, verejték, könny és bél omolt ki reformáták és pápisták vitáin. Bár a magyar nyelv viszont akkorát fejlődött csak a Pázmány-Alvinczi vita talaján, hogy Kaziczyéknak évtizedet kellett csákányolniuk romoltatásán.

magyar-magyar szótár 2010.06.22. 01:55:46

@el menta macska: Neked nincsen szelektív ténykezelőgéped? Fordulj Dr Török Vidor agymosodájába. Bele! Így csinálsz a két kezedmutató és hüvelykujjaival és a kívánt alakot messed rá a múltra és csak a [krzív]megfelelőt idézzed már léccives.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.22. 11:46:28

@el menta macska: Hát, harcos antikommunista lett, az igaz. Egy nettó náci fasiszta. Nem becsülöm semmire. Amúgy meg ezekből a rettenetesen nagy hős '56-oskokból annyi lett itt hirtelen, mint Jézus tanítványaiból, vagy a woodstocki résztvevőkből. Úgyhogy, csak hagyjuk őket békében elfelejtődni.

2010.06.23. 00:37:44

@vészmadár (pica pica): A természet is hasonlóan működik: nem az a legnagyobb ellenségem, aki megeszik engem, hanem aki ugyanazt eszi, amit én. Erre persze aztán rárakódik egy csomó más szabályszerűség, ami miatt végül nem tisztán ez a minta érvényesül, de azért a mélyebb rétegekben mindig ott munkálkodik. Dawkins nagyon jól kiokoskodta ennek a játéknak a szabályait.

@magyar-magyar szótár: A lényeg, hogy ne egy kőre legyen rávésve a mottó :)))

2010.06.23. 15:57:36

@ifsz: dehogynem, sípoló macskakőre.

magyar-magyar szótár 2010.06.24. 02:25:54

@efes: Nettóban inkább hülye. És nekem az tetszett is akkoron, hogy az ilyen hülye nem is lett fölbruttósítva túlzott komolyanvétellel.

magyar-magyar szótár 2010.06.24. 02:27:04

@ifsz: Kőbe semmit nem vésünk, maxx pacába rajzolunk, ahogy Stirlitz-blog író-kéregményrajzoló ilyen jól ki is találta, hogy is gondoltam volna, ha tudnám...
süti beállítások módosítása