Ha a

bálvány

-t, mint ooolyat elvesszük, mert csúnya, pthfeőjj s kakis, fejlettmoderngondolkodóember juj, ilyent nem ismer, nem marad más legfölül, mint Az Én. A szülők, az ősök, a hagyományok tisztelete -ó, a büdös kínaiak, ugyeee?- ez megint nem jó, házioltár a ház nyugatisarkában, pthiha! Nem kell -nem marad más, mint az én. Kell valamilyen irány, legyen ez mondjuk a jövő, ebbe slisszan bele az én  -előre, rajta! Jóakaratú újoncoknak majd szilaj lesz a filozófiám! Eszme? -bálvány! -blöeaa! Én, ééénnn, ééénnn, deklaráltan vagyok nemhíve akármely eszméknek, tehát elszámolni elsősorban magamnak tartozom, de ne legyen ez sem szabály.

A bálványt vehetjük úgy is, mint akár Einstein Kozmikus Állandó-ját. A Minden Mozog-ban kellett egy szilárd talpalat, Einstein atyó az ujjával odabökött s lőn -és aztán számításai mind jólsikeredtek.

Elhatározom, hogy a táv egy részét futásban teszem meg s legyen, amit magamtól elvárok, A Szikvólya Fenyő A Déli Ösvény alatt. És lőn és köszöntelek Szikvólya Fenyő!

Vagy ha lefagy a géped, nem azt mondod neki: Baszd ki a kurvanyádat? Szopjon le BillGérc? Hogy magyarázzam meg fejlettudatú pesti olvasó nőlátogatóimnak azt, hogy kérdésemre, miszerint a Bill Gérc ugyan micsodáját tudná leszopni, erre csúnyaszájú* kolléganőm azt mondja: a kisfaszomat, azt! Rákérdezek, mi az ő kisfasza, erre magyarázza: A peckem, azt szopja ki a Bill Gérc! Na, erre majd egy szócikkben visszakanyarodunk +18 matrica alatt, mi is egy nő pecke.

Egyáltalán, az én-központú hálózatok nem az új vallás, az egodeizmus szervezetei? Amidőn tükörből dobom föl a pincsim, make up tükrömről fölpattintom a fedelet, amikor picsám az égremereszte szőrtelenítem a végbélnyílásom környékét, nem éppen főbálványomat, ennmagam imádom? A gyúrópadról a tükörbe nézek kottáim ellenőrizendő és a bicepszem. Kiköttetem az utánégetőt, "csiptuning" címén túltöltésre programozzák a befecskendezőrendszert, meg a sportkipufogók lamellái, ha a gáznyomásnak engednek és imígyen végigrepesztek az utcán a pédétédéi-mmel , nem az ÉN ünneplése ez? 

Tarkovszkij valami pohár vízről beszélt. Korunkban a magunkonkívülivilág szertartásai elhalnak. Tarkovszkij javallata szerint ennél (nálam: az egodeizmusnál) még az is több, ha minden nap egy szertartás keretében egy pohár vizet a vécébe öntünk. Ha tetszik, Tarkovszkijt bálványozom: egy ember, akit magam fölé helyezek. Senki nem fontosabb, mint én. 

Régente seregek keltek így át a szurdok fölött: az ék előretört, az ellen lenyilazta, hullottak sorban az emberek s a nyiladékot a tetemek betöltötték, a derékhad s végül a vezér átkelhetett. Hát még, amikor nem is volt ellen, csak a nyiladék, meneteltek, menetelt az ék, amíg a tetemein a sereg át nem kelhetett.

Beyoncé vagy a koreai lány -milyen hihetelenül finom a bőre! Mármint nem a (pestiül:  "A!") Beyoncé-nek. Beyoncé bálvány -de nem a számomra. Én a koreai lányt választanám. Más a helyzet anyámmal, Janis Joplinnal.

Állandóan részeg volt a végén, miközben heró'zott is, lőtte magát. Büdös volt.. az ember a saját arcát letépte látván, hogy piával ül be még a tívísaóba is. Okádott.. részegségében összehúgyozta magát, beszart... Egyetlen egyszer volt anyám Janis Joplin és apám Jimi Hendrix, meg apám Jim Morrison egy légtérben, Jim többnapos szisztematikusivászat után, bálványozván apámat, Jimit, le akarta szopni  és ezt a szisztémátikussan több napja permanensrészeg anyám Janis egy üres üveggel akadályozta meg, kupánvágta apámat Jim-et majd egy jó másfélmétereset halloázott a szíínpad előtt, amin apám, Jimi játszott... volna. Milyen fasza kis jelenet, csupa bálványaimmal! ... De szeretem anyámat, Janis-t, helyettem szívta.. neki köszönhetően nekem nem kell szívnom, csak benyomom a Try-t és már indulok is. Ha nő lennék teljesen, akkor is lefeküdnék Janis Joplinnal, ha az időbusszal visszamehetnék, bármit megtennék neki, amit nő szerelemben nőtől kér (vagy elvár). Üvöltöznék, sikoltoznék, verekednék vele, hogy ne piáljon, ne szúrja magát és kimosnám a szarból, a hányadékából is. Csak a másik anyám, Sylvia Plath  lenne képes eltéríteni ettől az anyámtól, Janis-től...

Anyám Sylvia bálványom is. Persze a HP-nak látszó Sylvia mellett, az időbuszból kiszállván, elmennék,  oda se billentenék egy szőkenőnek, ugye. Sylvia gyermekeivel, a kisfiú felnőtt, nemrég megölte magát, pedig Alaszkába menekült a depresszió elől. Biztos próbálkozott a fizikaimelóval vagy sporttal is. Anyja a modern pszichológia áldozata lett úgy, ahogy a mi József Attilánk is. Előrenézni, nem a köldökre, a pokolba a múlttal, a honnanjöttemmel -és akkor a barmok őket a betegségük súlyosbításával kívánták gyógyítani. Sylviát ráadásul elektrosokkal is (a modern pszichológia bunkósbotja, a kemikáliák mellett..) Állítólag dilettáns az irodalmár, aki a korpusz sorsa iránt is érdeklődik, minthogy a tudomány nem foglalkozhat a korpusz sorsával. De lehet-e korpusza nélkül Sylvia vagy József Attila költészete. Meg kellett halniuk. Azt hiszem, egy igen józan pillanatban született a döntésük, a Sylviáét az anyaösztön sem írhatta fölül, sőt. Egy barátom, aki nő, az anyaösztöne miatt nem érti Sylviát és képtelen megbocsátani neki. Pedig lehet, ő soha nem lesz anya... vagy.. éppen ezért nem képes megbocsátani? Valószínű, semmire se mennék még jó angol kiejtéssel sem, nemhogy amerikaiul  Sylviával, hogy van az amerikaiul, hogy hülye picsa... József Attila valószínű csak át akart bújni a vagonok alatt s még menekülhetett volna kényelmesen, hirtelen ötlet lehetett, hogy talán... gyorsan .. így.. és mégsem a borotva... Kis hetyke mitugrász, kiállhatatlan, szeretnivaló figura volt, makacs, kötözködő, kellemetlen, aranyos emberke és kidumálni? Ezt mindig elfelejtik, hogy József Attila zseni is volt. 

Szándékosan választottam olyan képeket Sylviáról, amik számomra viszolyogtatóak...

 

Számolhatatlanulsok bálványaim egyike Andrej Tarkovszkij. Magamnál többre becsülöm. A becseűlettes póletárr nem bonyolutan fogalmaz, egyszerűjjen aszongya csak, hogy odaadná neki a veséjét. Tarkovszkijnak a szívével volt valami. Amidőn a Sztalker elő-vágott mesternegatívja odaveszett a hívóüzemben, infarktust kapott, felépült, újra összeszedte a pénzt meg a stábot és újraforgatta a Sztalkert. A szíve vitte el, és ha már lenne időbusz, elutaznék a 80-as évek elejének Itáliájába, megkeresném Tarkovszkijt és fölajánlanám neki a szívemet, ami elég fasza egy szív, állítólag sportszívem van. Felülök a szobabiciklire, amikor elkezdem tekerni, 68 a pulzusom s mire letekerek 10 km-t , 66 . Nyilvánvalóan az vár a szívemre, ami az apáméra, akinek valami ketyerét ültettek be, hogy legalább 50-re szaporázza verését. Vagyis fasza egy szivem van a dokik szerint, egyenesen sportszív, jó nekem. Ha az időbusszal visszamehetnék, odadaadnám Tarkovszkijnak a szivem, mert ő egy ember, akit magamnál többre becsülök. És jó üzlet lenne, ha élhetne az én fasza sportszívemmel még máma is.

Tanítóim közül néhányat bálványozok is, apámnak vagy bátyámnak tekintem őket. Egyiküknek a nemvalóságos, virtuálmásával véletlenül akadtam össze blogonlógás közben ezzel a kreált, nemvalódi "személyiség"-emmel. Persze az ő kreatúráját sem ismertem föl. Egy írót, aki bálványom, őnéki köszönhetek. Ésígytovább. Minden-re képes lennék ugyan a tanítómért, de főleg verbálisan, mert pl napok óta képtelen vagyok egy @t neki írni. Hic Rhodos, hik ugrusz! -és nem megy...

 Az antibáványistáknak rengeteg olyan érve van, amit én is elfogadok. Csúnya dolog emberi lényt bálványozni. Persze a kultikus bálvány is csúnya, hiszen ideálizmus, a korszerűengondolkodó modern ember felvilágosult materjálissta. Teszemazt, pl a komenyistáknál alap volt ez a világszemlélet. A bálványozást megvetették. Sőt, államilag támogatott hivatalos eszmévé emelték a zattejjizmust, ez a cucjialistaembertípus egyik fő alaplényege is volt a fejlettattejjistaszemlélet. Nem bonyolódnék most bele nagyon, pl abba, Lenin mit is hagyott meg az un "marxizmus"-ból tudományos műveiben. Az biztos, hogy a konkrét helyzet elemzése mindig praktikus lenne.

Amidőn Lenin meghalt, bonyolult eljárásokkal mumifikálták a tetemét és mauzóleumba helyezték, ami előtt, ha esett, ha fújt, hosszú sor kígyózott emberekből, akik látni akarták az űrsötétben világló viaszsárga kis -és egyre kisebb- valamit. A korpuszt, ami egykor Lenin volt. Ismerek pár zattejjistát, még brobboganydistát is, de szerintem egy közepesen képzett vidéki szemináriumvezető fél liter vodka után éjjel, ködben, tükörből tolatva ledumálná, ha Lenin mauzóleumba helyezésében valami nem-korszerű-ateista motívumot akarna megmutatni. Amit korunk gyermeke jaj annyira nem akar tudni a cucjialistákról meg a komenyistákról, az az, hogy úgy nagyjából egy rendszeresen pol'képzett juhászati ágazatvezető a foxi-maxi elvégzése után kenterbe verte volna politikai ismeretekből Somogyi Zoltánt, az MDF megpocsékolóját, Bokros Lajos örökre le-égetőét. Azok az élősködő médiatetvek, akik ma politológusként forgatják magukat, a fasorba se nincsenek egy vidéki kisközség nyolc osztályt végzett, gyorstalpalt párttitkárjához, aki ma  megbecsült helytörténész. (Ezt én sem értem, hogy az expárttitkároknak mért a helytörténetírás és kutatás a kedvenc hobbija...) 

Márpedig a politikairetorika lényege az, hogy a semmi bokrát is megmutatja, ha muszáj, akkor hogy a fenébe is ne tudná bebizonyítani, hogy Lenin mumifikált korpusza a mauzóleumban nembálvány. Volt.

A politikaibálványok mókásak. Főleg, ha Vitéz Jancsi Bohóc szerűen Ürdöng bálványokat palacsintasütöznek el. Persze ki-kit lát ürdöngnek meg jancsibohócnak. Egytorokból nem csak hideget s meleget lehet fújni (szofisztikus relativizmus) de egytorokból kél jancsibohóc s az ürdöng hangja is.

Síkbolygón a fák csinálják a szelet és ha Keletről fúj a szél, a síkagyak Keletre nézvén várják a fellegeket  A síkpolitológus síkagyakat sík álkérdésekre adott álválaszaival kalapál ...-de ez már egy másik történet...

 

PS.: kivezetés: Bálvány címmel senki nem írt eddig a blog-pont-hun bejegyzést, mutatja az URL-cím. Érdekes. Pl most írtam meg a dagonyát, azt igen, vagy kilenc alkalommal. Pedig jó barátom, a soselátott, azt se tudom, szőke vagy barna, bs395 egyik bejegyzése a bálványozásról, ihletett ennek a kis szössznek a megförmedésére...

*persze szép szája van, narancsgerezd érintésű, dús, puha-kemény, nedves, alsóajkán azonban nincsen ott a gödröcske, mint A. Jolie ajakán..

24 komment

Címkék: bálvány

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr671897849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.04.29. 15:17:53

Latinul néhány betegségneven kívül nem sokat tudok, de ez a 'Hic ugrus' tényleg Rodosz, méghozzá Lindosz alatti Szent Pál-öböl. Állítólag Pál itt szállt partra Rodoszon, és írta valamelyik levelét a Korinthoszbéliekhez, vagy kikhez. Mi amikor ott voltunk, minimum 55 fok volt plusz Clesiusban, és kötve hiszem, hogy bárki bármit írt volna olyan időben, melyben legfeljebb csak hideg sört lehet inni... Van akinek Pál a bálvány? Aki sokat forog azon a damaszkuszi úton. Előre, hátra, balra, jobbra.

Nekem sosem voltak bálványaim. Régebben azt képzeltem, hogy Frank Zappa a haverom, és egyszer beülünk a Pavilonba húgymeleg sört inni Frankkel, és a többiek meg néznek, hogy ki ez a bajszos csávó D-vel (velem), aki úgy néz ki, mint Frank Zappa? Aztán rájöttem, hogy senki nem ismeri Zappát rajtam kívül abban a kisvárosban, így ez is elmúlt. Az már fel sem merült, hogy Tarkovszkijjal sétáljak a Körös-parton, mert őt tényleg nem ismerte senki. Aztán amikor felnőttem, már itt Pesten megismertem személyesen egy csomó embert, akit mások bálványoztak, és rájöttem, hogy egyik sem bálvány. Ember mind, szarik, büfög, eszik, alszik, gondolkodik, legfeljebb néha nem úgy fejezi ki magát, mint az átlag. Szerintem, Frank Zappa sem volt aztán bálvány, mint ahogy Jim, Jimi, Janis sem. A bálványok amúgy sem döglenek meg saját hányásukban, vagy éppen prosztatarákban.

Barát József guru 2010.04.29. 16:06:56

Más a bálvány, és más ami fölötted van.
Ami fölötted van, az sokmindenből tevődik össze, a szülők, a "tanítók" (mármint nem az iskolai, hanem akitől tanultál valamit).
Egy embert bálványozni szerintem pont azt jelenti, hogy nem látod meg mögötte az embert, aki esendő, akinek rengeteg hibája van. És ezek az emberek talán épp ettől szenvedtek.

magyar-magyar szótár 2010.04.30. 01:51:23

@Barát József guru: Úgy tűnik a fönti durva leírásokból, hogy bálványaimban (ti. hogy bálványozással vagyok vádolható...) nem látom az esendő embert, akinek rengeteg hibája van? Mondjuk pl ott van anyám, Sylvia, majd @ben elmesélem neked apróra a személyes kis hibáit (jól sikerült bepasiznia, angol, jóképű, igazi költő stb és akkor csodálkozott, hogy jó csajok ülik kétoldalt a kampusz parkjában a padon...) És ettől szenvedett, ami nagysága: hogy annak ellenére, hogy nő volt, ezzel szembe is nézett s nem lefújta gondolatparfőmmel nőiszokás szerint. (Ami pszichésen azonban méginkább terhelte...)

magyar-magyar szótár 2010.04.30. 01:59:32

@efes: de-de, de bizony. Linket nem adok, de ha megnézed Zappa Az Ember utolsó videoját a YT-n.

Ezt egy kicsinyt bs395 barátomnak is írom. A mai görög szigetek nemegyenlő.. pl a Pál korabeliekkel. Mi a tarra vgott, puszta, kő-kövön sárgára sztítt fűcsomókkal (profi Thira-látogató téli fényviszonyok közé megy, mondjuk hidegfronbetörés és alkony Firá-ban) ) A történelemhajnali görögök nemhiába ítélték halálra azt, aki nem emberültette tölgyfára fejszét emelt, egyáltalán , nekünk be se ugrik Göröghonra a tölgyfa... Ciprus a bővizű állandó folyócskák s patakok szigete volt. Mondjuk addig, amíg a Velencei Köztársaság tarra nem vágatta.

Nem "toddományos" dolog pl anekdotácskák olvasása, de pl ilyenekből tudható meg, hogy 1777 telén márciusban a Szajnán még kétarasznyi volt a jég. (meg az előző, meg a következő télen és az izlandi vulkán majd csak 1783-ban rondít bele Európa időjárásába)

magyar-magyar szótár 2010.04.30. 02:44:53

@Barát József guru: @efes:
Csak lennie kel valami pathologikusnak abban, hogy 1977. szeptember 18-a óta számításaim szerint kb a Voodoo Chile (Slight Return) stúdióváltozatát 3333-szor hallgattam meg és mégis, ma is beindulok rá. Számomra "Befütyül a vonat" ebben
www.youtube.com/watch?v=0zfbrNukQvc&feature=related [4:12]
a számban van benne. Itt van Steve Ray Vaughn
www.youtube.com/watch?v=1GSpbuFSr2o&feature=related
aki talán még megközelítően képes (korpuszában:volt) azt a vonatot befütyültetni
Miután összeförmedtem a Hendrix Evangyéliom bő, prózai vázlatát, senki nem vádolhat azzal, hogy nem annak az álhatatlan, szenvedélybeteg, szeretetreméltó embernek (embernek) látom Jimit.
Persze, amikor már kiművelődtem, hallgattam sokakat, McLaughlint (azok közül, akik megkisebbíteni igyekeztek Jimi munkásságát, mint a közepes mod Pete Townswnd, meg se említenék senki mást..) Sanatanát, A Jó Embert (persz őt képtelenség is bálványozni)
Semmi kifogásom, külső rüszttel küldöm le Jimi gipszmellszobrát a házioltáromról, ha valaki muat felvételt, amin valaki hitelesen befütyülteti ÚGY azt a vonatot vagy.. jó, oké, egy billentést úgy. De úgylegyen! Olyan... (nem a virtuozitásról beszélek)

magyar-magyar szótár 2010.04.30. 02:56:49

Ez a bejegyzés ugyan nem a technikáról vagy arról szól, mi a különbség a virtuozitás és a művészet, a zenei előadóművész és mondjuk Mozart között, de tessék, Yngwie J. Malmsteen pl technikailag talán még jobb is, mint Jimi és egy seggfej egyetlen ötlete az életben nem volt:
www.youtube.com/watch?v=95SYIpB0njQ&feature=related
Vagy: lehet, a blogmotorral versenyzve még egy kibaszott kommentet se tudok elütés nélkül, borzasztó a mondattanom, sose fogok olyan jólfizető picsakönyvet írni, mint Vass Virág, de neki se lesz sosa egy olyan mondata, mint nekem ezer is.

magyar-magyar szótár 2010.04.30. 03:02:30

Addig is, amíg nagy tanítóm Hannibal von Easykarma ide nem érkezik, hogy ácsit intsen:
egy seggfej így játsza:
www.youtube.com/watch?v=a4l1Jk3ZCb4&feature=related

és tessék az eredeti,
www.youtube.com/watch?v=v_1_n7Y71Jg

és akkor tegyük hozzá, hogy az a hájarcú milyen technikaivédelelem, műűfeedback és hasonlók mellett keneti, miközben Jimi olyan erősítőkkel viaskodott, amik a közeli rádiók adását IS sugározták és akkor volt feedback-je, ha csinált magának.

magyar-magyar szótár 2010.04.30. 03:05:31

Az emberi nagyság ott kezdődik (vagy végződik) amikor Jimi megjelent Londonban és Cléapton mély tanulmányozó figyelemmel végügülte-figyelte a koncertjeit. A kicsinyességh meg ott, amikor a geci Jagger nem hívta föl a szülinapján az öltözőjükben tisztelgő Jimit, aki (a marha) még Keefnek mutogatott vóna valami foigást, amire az irigy Keef osztán szart vastagon

magyar-magyar szótár 2010.04.30. 03:18:06

folyt.: Csak érdekességképpen pl Barát Józsinak:
itt három darab gitáros vérizzadja a Red House-t:
www.youtube.com/watch?v=mzd6QD2d-6o&feature=related
és még kórust nyom [1:50] Tibusz Atya de assesegít...

magyar-magyar szótár 2010.04.30. 05:35:50

Az elmebeteg rajongó, aki szilikonnal tölti föl az alsóajkát és balkezesgitárt vásárol, hogy habár jobbkezes, de neki is fordítva essék, mint Jiminek
www.youtube.com/watch?v=brJCPIQfW5U
Randy Hansen
i25.photobucket.com/albums/c65/Graveskee/Friends%20and%20family/MachineGunHendrix1.jpg
más:
A Sunshine of[Your] Love-t Jimi inspirálta s ő imígyen játszotta vissza: (élőben)
www.youtube.com/watch?v=s2TSpusRV-8

Barát József guru 2010.04.30. 08:46:09

remek kis linkek, de sajnos most nincs rá egy órám, hogy végighallgassam őket, majd talán hétvégén.
Lehet valakit tisztelni meg sokra tartani a tehetségéért, meg az alkotásaiért.
DE a bálványozás (nekem) inkább azt mondja, hogy valaki nem tudja kitölteni a saját életét, és azért kicsit a másét éli (gondolatban).

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.04.30. 09:53:55

@magyar-magyar szótár: Épp tegnap éjjel volt a Mezzón Mclaughlin-est. Bazmeeeeg. Ez egy olyan pillogós, pofavágós, műmájer egy pöcs, ez a faszi, mint Szentpéteri Csilla zongizongorában. Teker, mint az állat, de közben ha az arcát nézed, látod, hogy hazudik. magasról leszar téged, és csak önön vélt zsenialitásában fürdik, alázatnak, mint olyannak nyoma sincs sehol. Ami Jimiben azért ott volt. Nem mellesleg. Mclauglin értékelhetőt egyedül akkor nyújt, ha indiaiakkal játszik, azok egyből leveszik, ha hazudik (már zenében), és általában ott oda is teszi magát. A Shaktiban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.04.30. 10:00:57

@magyar-magyar szótár: Meg aztán a technika sem minden, utalnék csak azokra a kapaujjú néger bluesgitárosokra, az igaziakra, nem a sztárokra, akik néhány akkordot fogtak le az öt vagy négyhúros hathúros gitáron, de azok úgy szóltak, hogy beszart tőlük az akkor még sehol sem lévő rockzenész-generációk hosszú sora. Vagy ugyanez pepitában, vegyük az erdélyi prímásokat, akik amúgy parasztemberek, kapaujjal, vastag körömmel, játsszák azt a néhány dallamot egész életükben, és nem egy Menuhin egyik sem, mégis olyanok fogtak padlót, amikor meghallották, mint az említett hegedűs, vagy Bartók, és sokan mások.

magyar-magyar szótár 2010.04.30. 12:30:47

@efes: Igen-igen, ez így van. Nem sok hang, de azt hitelesen megfogni. És ez az énekben is így van.
Vagy nézd ezt a zseniális verssorpárt: Úgy nőttem föl mint erdőben a gomba/Vót szeretőm hétesztendős koromba'

magyar-magyar szótár 2010.04.30. 12:37:14

@efes: Menuhin vagy Sztravinszkij ígyen is tettek. Megálltak és meghallgatták. Menuhin magyar cigányzenészeket, Sztarvinszkij is Rácz Aladárt. (S ahogy feladta a kisérletet.. kár volt, mert ha 15 évvel később Rácz-cal összejön: már kottolvasó volt akkor.. pont jól is jött volna ki, az éppen neoromantikus Sztravinszkijjal.. )

Morbus_Hungaricus 2010.04.30. 12:41:57

@efes: Szerintem szimpatikus volt tegnap Mclaughlin a Mezzon. Intelligens arca van és nekem éppenhogy szerénynek tűnik fel.

Morbus_Hungaricus 2010.04.30. 12:46:24

@Barát József guru: Amit a bálványozásról mondasz, hogy "valaki nem tudja kitölteni a saját életét" az egy baromság. Olyanok szokták hangoztatni, akik semmihez sem értenek olyan mértékben, hogy bizonyos "megoldásokon" meglepődjenek. Akiknek semmi sem tetszik _igazán_. Szerintem.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.04.30. 13:16:38

@KurtaBetyár/VitézLászló: Hát, én is láttam már régebben, jónéhányszor, de tegnap épp a mórikázása tűnt fel. Mintha Illényi Katicát nézném hegedülés közben.. Mosolyog, szenveleg, csipejét ringatja, komoly ember ilyet nem tesz, még akkor sem, ha megszállta az ihlet. Nem tűnt igaznak, de pl. azon a felvételen, amikor a Trilok Gurtuval meg a Hariprasad Chaurasiával játszik, ott lényegesen őszintébbnek tűnik a mosolya... Meg hát ez a synclavier kütyü... Én szeretem ha egy gitár gitárhangon szól, legyen bár rákötve egy kilométernyi villanyvasút. De gitárhang legyen, ne fuvola, vagy templomi orgona.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.04.30. 13:25:04

@KurtaBetyár/VitézLászló: A másik meg az a szaxis gyerek volt. Nna, az is tekert mint az állat, de hogy közben mit gondolt? Gondolt egyáltalán valamit? Ki volt az? A fiatal Michael Brecker? mindenesetre, úgy játszott, mint egy agyatlan hülye.

magyar-magyar szótár 2010.04.30. 14:01:18

@KurtaBetyár/VitézLászló: Szerény, nagyon emberi, de hát az ő neve Mahavisnu

@efes: A gitárhangzásban nagyon egyetértek.
Synclavier (nekem) A született feleésgek és sat-sat zenéje. Zappa nagy Synclavier-man volt annyira, hogy egy idóre fölpuholtak az ujjbegyei. (Francesco Zappa : cemballo.. de Zappáné Gail nem engedi a YT-ra) www.everythingathon.com/fz-francesco-zappa-800.JPG

Barát József guru 2010.04.30. 17:13:44

@KurtaBetyár/VitézLászló: egy dologhoz talán mégis értek. Képes vagyok elegánsan átsuhanni azon, hogy "baromság" a véleményem és "nem értek semmihez".
Amúgy meg - a bálványozás tipikus korszaka a prepubertás. Amikor még keresi önmagát az ember, és másban találja meg.
Lásd tomboló tinilányok mikor megérkezik az alkonyatos Pattiszon Robi:)
Az is bálványozás, nem?

magyar-magyar szótár 2010.05.01. 06:06:40

@Barát József guru: Nem, az, amikor jegesen visszacuppantó bugyinyereggel ugrálnak a lányok (Elvist dobálták azokkal) az rajongás.
Randy Henson egykor rajongott Jimi Hendrixért, még benyőt fejelágyával is ajakfeltöltés a látvány kedvéért de aztán kis önirónia is felfedezhető nála, amikor bálványozni kezdtem.
Hendrix-rajongó koromban güllyedtszemmel bíráltam Noel Reddinget és Mitch Mitchell-t, de így, hogy hozzájuk hasonlóan bálványozom Jimit, már minden elismerésem nekik... amellett persze, hogy mint minden bálványozó, Billyt csípom leginkább.

Amidőn rajongtam Esterházyért mint ~buzi, akkor kb úgy, mint ma a "kritika" bevettem mindent ész nélkül. Mióta bálványozom Estreházyt, időnként tele van vele a faszom, főleg, ha anyám szájába adja apám faszát csak a stílbrav kedvére. Ezt , ha hangoztatom, a hivatalos Esterházy-recepció lekúr, mint álattot. Maga EP is szerintem EPgörcsöt kapna. De aztán Az Apa holtában visszakapatta az a veress kékerest A fiúval, ámmeny!
süti beállítások módosítása