~nak is becézzük falumat, ahol nem születtem én, ha kikapcsolnák a titászok az áramot, akkor behozzuk az opelkocsibú az akksit és azzal világíjjunk. Erre a címre azonban vidékimagyarország és a fejlett, korszerűengondolkodó modern és tetszetősen üde Pestország falvaiból több is igényt tarthatna. Útálom a statisztikát, a tudatos néphülyítés egyik áltudományos ágazata szerintem nyelvescsókos pettingben a szociológiával, az azonban biztos, hogy a százezer emberre jutó öngyilkosságokban piacvezetők is vagyunk. Kosztolányi-jegyzőkönyvecskéimben őrzök pár pompás módozatot. Egy néni pl elolvasta a teszkóaszatyor amerikai-rémostoba figyelmeztetését arról, hogy kisgyermekek fulladását okozhatja, nosza, lassúhalálos-ágyán gyorsan a fejére húzott egyet, majd mégegyet, talán azért, hogy biztosra menjen. Egy másik néni tyúkvágító késsel metszette át gondosan a nyakát úgy, hogy a halottszemléző körzeti orvos igazságügyi-szakértő kollégáját is kénytelen volt riasztani, az idegenkezűséget nyomszakértők három órás gályázás  után tudták csak teljességgel kizárni. Harmadik néni az ablakkilincsre akasztotta föl magát.

Katherine Mansfieldnél olvasom, hogy kétségbeesett anglosaxo nők egy vödör vízbe fojtották magukat. Beledugták a fejüket a vödürbe olyan elszánással, ami legátolta bennük még az életösztönt is.

Anyám és szerelmem Sylvia Plath súlyosan komor életkilátásai miatt, depressziós volt, a gázsütőbe dugta a fejét...

Vannak életkiáltás-szerű öngyilkosságok is [ a "szakma" a kisérleteket is öngyilkosság-ként nevezi -a szerk kieg.] , gyűjteményem ékessége ilyenben a tülökorrú lány, aki tíz szem Kalmopyrint vett be, majd jósokmindenkinek ezt szépen be is jelentette. Búcsúlevelében a főokként a fiúk tolakodó rajongását jelölte meg. És be is jött a trükk, mert addig a fiúk inkább a napba néztek, mint erre a csúnya lányra, de az eset után mégiscsakmegbámulták, hogy ha ugyan nincsen is mire magasan hordania azt a tülök orrát úgy, hogy beleesik az eső, de mégis, mi is az annyira érdekes benne?

Az öngyilkosságok statisztikái talán nem véletlenül vágnak egybe az alkoholizmus statisztikáival. Igen sok paraszt alkoholista, amikor először döbben rá, hogy menthetetlenül rabja az italnak -ez rendszerint az első beszarásra ébredés- szépen felköti magát, az emberségesebbje valahol a határban, messze egy fára, a hirtelenebbje otthon, a padláson. Magastudatú értelmiségi azonban nagysorozatban képes magát behúgyozásig és összeszarásig leinni, mert a fejlettebb tudat magasabb fokú önámításra is képes lehet.

Az öngyilkosság látszatának keltése az autóbalesetnek álcázott likvidálás mellett a legkedveltebb titkosszolgálati módszer.

Ha büdös rosszgyerekek nammamarországtérképéről erre a jógyerekboldogítóan kicsiny almacsutkamagyarországra rámásolom az egykori török hódoltság  reá eső felét, az is egybevág az alkohol-és öngyilkossági statisztika metszésével. Vagyis az alföldi & cselédmentalitású ingyensörkaraó reformellenes patópálmagyarország lakói inkább hajlamosak a piálásra és az öngyilkosságra is. Na persze az életkilátások. Ha lyukmagyarországon állok igazikaminyonosnak helyi fuvarozó vállalkozóhoz , akkor ugyanazért a munkáért ugyanazokon az utakon 40%-kal kevesebb bért fizetnek, míg pl a helyi boltokban 33%-kal vásárolok drágábban, mint Pestországban. (A Kálvinista Rómában, ami Kúúrvázzó Lajóss rémuralmát nyögi, 10%-kal drágább ugyanannak a bevásárlócédulának a cehje..)  Persze vannak ám jóillatsprével lazán körbefújt  pestországbéli kulturérvek, miszerint lehet, hogy lyukmagyarország fölösleges és akinek nem tetszik, az költözzön Pestre,  vagy mért nem megy a kurvannyába epret szedni az óperenciántúlra, ahogy Szegény Feri is javallotta,pl mint a huszonnágymillió bezzegrománmunkavállaló, viszont itt olcsóbbak az ingatlanok. Ja, a falumnak azon a felén, ahol a ruhák a kerítésen száradnak, olyan házak előtt, melyeken a tető kevesebbet ér, mint a csanelttepsi, kaphatni házat két és fél milláért, olyat, amire, ha nem pestországbéli igényeknek megfelelően konfortosítanám, még 2-és fél millát kéne ráköltenem és ezáltal a piaciértéke 3- és fél milla lenne. Viszont ugyanaz az Opel E-Kadett, ami Pestországban, igaz átírhatatlanul, 70ezer Ft-ba kerül két év friss (és laza...) műszakival, az nálunk még 150ezret kóstál- Ám ugyanazért a gyári melóért , amiért Pestországban 240000 Ft havibért fizetnek, itt 90ezret. (Lyukmagyarországon át kell íratni az autót, mert itt lebukik vele az ember és nem lehet olyan könnyen műszakiztatni sem egy autót, mint Pestországban...)

 A műsör érdekes módon csak 10%-kal drágább lyukmagyarországon, mint Pestországban. A műsörtől is kb úgy lehet bebaszni, mint a belgasörtől. Itt a törkölyt gyorsítónak természetazonos jellegű aroma nélkül isszák rája, míg a művelt Pestországban simán beszopják highfej értelmiseggek áfonya, sárgadinnye vagy akár karambolapálinkának is. A lassú öngyilkosság egyik formája, ha a gyáva alak az első beszarás után nem felköti magát, hanem rááll a Sarki Betérő magas faszesz (metilakohol) tartalmú olcsó páleszére, adósságba veri magát a kocsmárosnál, aki a hamarosan az V. fokú mocsárjáró alkoholistával két tanu jelenlétében aláíratja az ingatlanáról szóló adásvételi szerződést (az ingatlanmaffia, az Pestországban van és büdöscigányok, ellenben ez a kocsmáros jejdebecseűlletes és hűdemagyar is!) és a megbízást arról, hogy a nyugdíját felveheti.

Görögországban százezer emberre tizedannyi öngyilkos jut, mint Magyarországon. A pesti politikailagmegfelelő jógyereklogika szerint tehát Görögországba kéne költöznünk. Vagy az überjógyerek Basahalom blvd -logika szerint kettő-be: Aki öngyilkos akar lenni, az dögöljön itt lyukmagyarország halálraitélt semmirevaló kistelepülésein, aki meg nem, az menjen föl Pestországba. Hajléktalanként műanyagpoharat rázvást több pénzt lehet egy nap keresni, mint idelent a napszám.

 

Állítólag a nagyvárosokba szorítás az direkte egészséges és marketingokora visszavezethető világtrend -de akkor a konzlib labancca BezzegAusztriában mért élhet nyugodtan a völgységek szórvány tanyáiban, ott mért nem refómmoztak az emberek feje fölött fél év század alatt háromszor is településszerkezetrendezést? Talán, mert a magyarpéz're átszámolt 800ezres fizetéséből másképpen esik a spórolós fajzattyának kifizetni az átszámolva 298 Ft-os bérzintet? Meg az autobahnon 70km-re elsuhan fél óra alatt? Egy trapézgömbfej egy autóban kiszolgál 10 évet?  A bezzegbüdös magyar meg nem akar mobil lenni, nem akar ingázni, miközben 300ezer mélymagyar munkavállaló ingázik lyukmagyarországból föl Pestországba derék highfejértelmisegg véleményformálóink tudta nélkül olyan utakon, melyeken a 70km/óra nagyátlagot is művészet elérni (évi 4 pár trapézgömbfej...)

Okés: éljen és virágozzék a fejlett argentin mexikanizálódás, ámmeny! 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr271893201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barát József guru 2010.04.04. 08:51:03

Bár a cím más témát sugall, de ha jól értem, te nem is velem, hanem a marshall-kereszttel vitatkozol, ár-bér-piaci viszonyok ügyében.
Vannak piaci törvényszerűségek, és emiatt kár úúútállani a datolyazabálókat.
Senki sem mondta, hogy üdvös a trend, de létezik, és pillanatnyilag NINCS pénz rá, hogy megfordítsák - mi is kéne ehhez? Háromszoros bérek, töménytelen munkalehetőség vidéken (és ehhez jól képzett emberek vidéken), jó utak, olcsóbb benzin...folytassam?
Milyen MEGOLDÁST tudnál, a jelenlegi viszonyok között?
az nem ér, hogy legyen 100 ft a benzin, valódi megoldást találj ki

magyar-magyar szótár 2010.04.04. 11:26:36

@Barát József guru: Van megoldás: Békibe' hagyni az embereket: Ez a liberális alapállás, nem az, amit az SZDSZ csinált, a nagypofájú, nagymellényű posztmaóista népnevelés meg zattejissta broboganda. A török szpáhik köztt volt néhány, aki értett a mezőgazdálkodáshoz: nem csinált semmi az evésen és bagzáson kívül: birtokán 5-6 év alatt annyi többlet keletkezett, nem győzte eladni. Egyszerűen: nem baszogatni a népet.
Pestországban mindig többet lehetett az embereknek, többet megengedtek nekik és kevesebb törvényt kellett betartaniuk, igaz a nagyvárosi dzsungelben lehet, az alfeődi pusztában meg nem , rejtezni... -ezért is menekültek innen föl már 1949-59 közöttis.

I_Isti 2010.04.04. 20:14:31

Van Mo-n egy hihetetlen mértékű individualizmus, ami az ős-magyar "dögöljön meg a szomszéd tehene is" típusú mentalitással, és a hihetetlen mértékű erkölcsi és jellemi romlással okozza ezt az életérzést. Az USÁ-koknak ott van a kétszáz éves "not because they are easy, but because they are hard*" feelingje, így ha van valami olyan "kihívás" aminek nemzeti szinten neki kell feszülni, és meg _kell_ csinálni, akkor azt megcsinálják, viszont akkor is, ha nagyjából lehetetlen ez a feladat. A magyaroknak meg kellene tanulnia, hogy a jó üzlet az nem az, hogy az egyik fél átkúrja a palánkon a másik felet, így az jár jobban, aki jobban átkúrja a másikat, hanem az, hogy kölcsönös előnyök alapján, a másik jogos, és elvárható érdekeit is figyelembe véve kötünk üzletet, ami mind a két félnek jó.
A magyar álom az kb az, hogy munka nélkül, tehetség nélkül, szorgalom nélkül, ész nélkül, tanulás nélkül is meg lehet élni valahogy, sőt, még az ember celebbé is válhat.
Na ebből az álomból kellene végre örökre felébredni.
(Persze ezzel a politikai-gazdasági elittel a nyakunkon kissé nehéz ügy, belátom...)

I_Isti 2010.04.04. 20:19:22

* Ezt az USA 44 közül egyetlen(!) római katolikus vallású elnöke mondotta, amikor kitalálta, hogy el kell menni a holdra, és vissza kell jönni. Nem azért mert könnyű, hanem mert nehéz.
És mégis lelőtték...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.04.04. 20:28:28

egy hülye kérdés: ha a mai magyarországra rákopizod a török hódoltság részét, mi is marad? győr-moson, vas, meg zala fele?
osztán meg nem csak a nagyalföldön dívik az ivás, gyárba ki-be illetve bent is, sőt, ha teljesen tényszerű akarok lenni, akkor a kozmopolita multikulti alkalmazottak legalább 10%-a is a masszív ivók le nem tagadható kipárolgását eregeti magából az irodában.
de majd mindjárt átmegyek az én helyemre, azt jól megaszondom, mit mondott a zorbán a magyar fődrű, meg hogy az hogy szakrális, amikor tizedébe kerül, mint az osztrák hektár, stb.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.04.04. 20:37:45

@I_Isti:
az usákoknak inkább a "yes, we can" (méginkább: because we can) szlogenje az, amit látok rajtuk, annak fényes és sötét oldalával egyetemben: ahhoz, hogy valaki gyakorlatilag egymaga megmentse 1907-ben az amerikai bankszektort - és így az egész országot - a csődtől, azon át vezet az út, hogy a polgárháború alatt defektes puskákat adott el az uniónak jó profittal.

magyar-magyar szótár 2010.04.05. 03:57:05

@bs395: A hódoltsági térkép .. namost az igazi Hódoltság területe a várvidék (vár-vonal) alatti, tehát az, ahol tartósan, szpáhi-birtokokkal (pl 1550-től 1683-ig FIOLYAMATOSAN tudta az adót szedni) berendezkedett, nem éles a határ, úgy 10-20-50 km a sáv szigetekkel. tehát pl Kecskemét vagy Hódmezővásárhely vagy Debrecen fönnmaradt. Vannak mocsárszigetfalvak, ahol a lakosság törzsöke törökkor előtti. Ezeken a településeken más a közösség.. még az emberek termete kinézete is, de főleg a mentalitása, tehát meglepően mosonmegyei-jellegű falut lelhetsz az Alfeőd közepén. A defterdár úgy szedte az adót, hogy nyíllal belövette a követelést és ladikon hozták ki neki. Tehát a térkép: Zala Balaton-Székesfehérvár, föl a Mátra-aljáig srévizavi a Mezőségig.. Erdély.. szegény igen vegyest.. itt 70-100km "satírozás" s nagyjából a nagymagyaralfeőd, le a Dunáig. A Temességben tovább maradt a török.. nem tudom, a Török Birodalomnak van valami pestises ragálya... rothasztó hatása, még Göröghonban is ott a nyoma mindenben (Észak-Görögország, a III-ad Osztályú)

Borzasztó egyszerű.. településnevet nem írok ki, de a kun településeken iskolaalapítványra, sporttámogatásra egyebekre vállalkozóktól 100ezres nagyságrendben lehet adományokat gyűjteni, szintén kun településen bojkottálják a lidlizmus és a HCCP-trükkös-ügynököket is a halálkaszájára elküldvén még mindig vannak kis-és garázsboltok is.. 25 km odébb Cselédganajfalván művészet helyivállalkozótól 5000 Ft-ot a köz javára beszedni. A Jászságban ugyanez a helyzet. Cselédbudirongyosson minden vállakozó belének kell kirohadnia, becseűlettes ember nem vállakozik, minden vállakozó lop, addig vót jó, míg Kádár élt, mért nem hoz a pógármester ide egy gyárat, a gyárban, amit idehoz, addig lopunk, míg van mit, de azért, mert a főnökök mégtöbbet lopnak. Egy dabasi vállakozóval, aki százmilliomos volt 1986-ban, beszéltem erről, nézett rám, mint elmebetegre, Dabason ha valaki vállakozik, a közösség úgy értékeli: na, megint két munkahellyel több. Pusztatahófalván a legnagyob vállalkozó karácsonyi pénzt ad az embereinek, együtt söröznek műszak után.. de a dógozói, ha kérdik : "Tán karácsonyipízt kaptatok?"Erre a dógozó ezt hazudja "Ugyan! adott vóna egy szatyor húst a szemét geci, de én odabasztam eléje a feődre, etesd meg a kutyáiddal, ganyé!" .. és ezen prhuzamsovilágok között 10-20 km-es távolságok. De mondom, az Alföldön kevés ilyen sziget van. A Dunántúlon meg följebb viszont kevés lyuktelepülés van, talán a szocialista ipar és bányavárosok (Szlengblog: Kenya...)becseűűlettess [mű]balóóódalligondolkodássaúúú emberekkel összeszedettvedetthordott körzetei

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.04.05. 10:53:03

@bs395: Ezt hívják úgy, hogy vezeklés. :) A nagy vagyonokhoz mindig nagy stiklik kellenek, ugyanúgy, mint a nagy hatalmat is csak emberéletek árán lehet szerezni. Egész egyszerűen másképpen nem megy. Aztán ha már megvan, lehet játszani a jófiút, akik nincsenek még nagyon elveszve, azok játsszák is.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.04.05. 10:54:57

@I_Isti: Egy alapvetően WASP (fehér, protestáns, angolszász) dominanciájú országban miért is kell meglepődni azon, hogy fennállása óta egyetlen romkat elnöke volt?

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.04.05. 10:58:50

Az egyértelmű, hogy a mediterrán országokban kevesebb az öngyilkosság. Jobb az idő, meleg van, jókat esznek és jók a borok is. (Mondjon akármit az alanyi a hungarovin-díler). Nézz északra, és egyből más a helyzet, pedig ők még több halat is esznek. Ja, és nem elhanyagolhatóan, a vallás is erősebben hat, hiszen a Biblia mondja, hogy amit isten adott, azt csak ő veheti el.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.04.06. 00:22:52

@magyar-magyar szótár:
fehérváron itt a szobra annak a varkocsnak, aki kirohant a törökre, a céhmesterek meg kizárták.
le is kaszabolták, a város és környéke ment a hódoltságba.
kéne egy új térkép úgy érzem.

magyar-magyar szótár 2010.04.06. 06:03:26

@bs395: Fehérvár is a határon áll.. ez a határ laza, nem éles.. a mediterraneo Pécs másképpen élte meg a hódoltságot, mint Szolnok. Másképen érezte magát benne a török másként is viszonyult. Én szeretem nagyon Fehérvárt, ha húsz éves lennék, oda költöznék. És más Kecskemét is, valahogy átmentődött valami a törökkor alat a régiből. Nehéz ezt így megérteni, pl a német rokonyok nem is értik. Elmentem hozzájuk s megérintettem az 1212-ben épült városfalat. A másiknál fölmásztam az 1540 körül épült parasztház tetőterében a harmadik emeletre, ahol a szobák már háromszög keresztmetszetűek úgy, hogy az ottlakó 155-16 cm magas cselédlyányok középen eljárhattak.. ők pingálták ki egérszürke alapon nefelejcskék-fehér s itt ott piros-sal, virágosra... valamikor 1740 táján. Még élt Bach. Egyszer egy pesti überjógyerek (vérMSZP-s) ismerősömnek makogtam erről, hogy.. még Pestországban is mi régi köveket érinthetünk, erre leszólt gúnnyal, hogy talán Aquincumét... de.. ez így hamisat mutat, Aquincum nem érv. Egerben is bent volt a török.. de Eger mégis.. más egy kicsit.

Ja, és a bálványozás-sal ötletet adtál, majd mindjárt odamásolom hozzád kommentbe a vázlatot.

Fehérvár környéke igen mocsaras volt... a várat el lehettt foglalni, de a környéket... íjjal belődözni valami üzenetet vagy.. gyújtónyilat belőni...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.04.06. 08:45:28

én kiskunsági gyerek vagyok, szabadszállási, Pécsett laktam sokáig, és most pár éve Komlón élek (átmenetileg)...

a legmélyebb egyértelműen Komló, a régi bányászváros. Mindenkinek, aki szociológusnak adja magát, aztán szépen fűtött irodákból értekezik a cigányságról, munkanélküliségről, a szegénységről, javaslom idelátogatni.

viszont érdekes, hogy ennél számomra nem sokkal rosszab (és csak kicsit nehezebben elviselhető) Sopron, a maga kivagyiságával, sváb kirakatban élésével, bigott kirakatkereszténységével és belterjes patriotizmusával.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.04.06. 22:45:34

@magyar-magyar szótár:
a hódoltság alatt a török csak rombolt a városban is, meg a környékén is, mocsár ide, mocsár oda, aki tehette, elmenekült.
1547-ben varkocs még 6000 katonával védte, a 19. században meg 12 ezren lakták.
amit látsz, az főleg a betelepülők hozták: svábok, rácok, bosnyákok, akik '48-ban magyarosodak el (móron viszont nem).

magyar-magyar szótár 2010.04.07. 05:43:10

@bs395: igen-igen, ez is a magyar feőd egyik érdekessége (pl Szentendre vagy Dabas... De szerintem Bekeska Čaba is ide sorolható) Nem véletlen, hogy szívemben egyik legmogyór íróm nekem Pavol Zavada.

De egyébkét a török is olyan , mint a szovjet, mindenigaz és elenkezője is. A törökkel valahogy ki lehett egyezni. Sok madzsartürki átállt (török levéltárakban őrzött levelek szerint: legszebb magar főnemesi családjaink fiai ajánlkoznak törökké budai pasaságért) A bezegónijónormás "konzlib'" labanccal aligha, ÁMDE egy labanc mentette meg a kurucoknak legalább a bűrit, Pálffy gyenerális... "személyszerint" az a török, a hódoltsági gyűjtőfogalom (mint a szovjet) A jó Nicola Subic Zrinski vagy Tito Dugovity nem véletlenül a heőshimagyarellenállás nagy emberei, hiszen a ürkökkel sógor-szomszédságban voltunk (nem hódoltsági magyarulás, hanem jóvalkorábbi, a kücsün-kicsiny, az alma, túró, csorgó, cseber, atya stb )

magyar-magyar szótár 2010.04.07. 05:45:11

@bs395: Képzeld magad a török szpáhi helyébe, aki az előte viríkoló magyarok beszédéből a következő szavakat hallja ki : "kicsinyeink!" meg "özön " adókat fizeténk eddig is. "Atyáink is" stb. A török történelmi interpretáció szerint őket a magyar testvérek direkt behívták ide a Kárpát-medencébe...

magyar-magyar szótár 2010.04.07. 05:55:04

@vészmadár (pica pica): Szerintem a magyar cucojológijus nagyon is tisztában van azzal, hogy hazudik, hazug képet vetít -deee, majd elbassza a karrierjáét úgy, mint Gyenei Márta, neeem? dehogy! Szarik bele a valóságba megvan az állása, nyugdíjig majd csak kihúzza, egy fecske(gatya) nem nyit strandszezont. Ma messze nem lehet olyan bátor szociográfiákat írni, mint amiket Zám Tibor vagy a fiatal Berkovits György írt. Ma nem lehet odáig elmenni a valóságban, a mai Pünkösti Árpád egy nyugdíjas elfogult-maszoppos öregúr, aki szembeköpne pecsovicsságáért a 30 évvel ezelőtti Pünkösti.

Sopronról más a véleményem, engem nem idegesít annyira. Ennek véletlenül pontosan tudom az okát: jól szóürakozom azon az attitüdön, ami nagyapámat is arra ösztönözte, hogy magyarrá nyilvánítsa magát. A ma űberjógyerek magyarfikázás talán lazulna azzal, ha "oknyomoznánk" hogy ha a magyar olyan, amilyennek a matulista fikaizmus southparkiánussan hoaxálja, hogy a faszba választotta a magyarságot többszázezer zsidó, sváb meg szlovák.. és a szerbek is szertnek magyarok lenni, pedig ők á szám a dió... nem ilyen depresszívek, mint mi.. (bár a mélybajor depresszió.. na.. ahhoz képest a magyar mediterraneo vígkedély)

magyar-magyar szótár 2010.04.07. 06:07:11

@I_Isti: De kitől tanulná ezt meg a zsírbunkaja, amikor nekünk még "liberális"-okból is olyanok jutnak, mint az SZDSZ volt vagy újabban a "konzlib'" Seresék. A liberális minimum: "Tedd azt másokkal, amit magaddal szemben is elvársz". Namost ebbe tojt bele pl Kuncze Gábor maga. Nálunk mindenki egyenlő de persze Kuncze egyenlőbb volt, amikor jutalomjáték szerű keretek között mehetett ideiglenesnyugdíjba a strabagolás után. Nem is rebben Kuncze pofaszalonnája, töretlen szarkazmusal hányja kardélre a magyar politikai életet, aminek egy miszlikje különben ennmaga.
A liberálisnak van öniróniája: a posztmaóista, akikből a mi "liebrálisaink"-nak még a java állt (nem Petőékre gondolok, hanem a lassan elszakadókra még 1995-ből...)szóval a posztmaóista mindig és kurvára csakis komolyan tudja magát venni, fennről beszél, leszól, észet oszt, bunkónak néz s ugyanazzal a szájával meg a kirekesztést szidalmazza...

Ismertem tanítót, aki a konyháról szerzett moslékkal hazafelé sétáltatta a csoportját és a kocsma előtt állj-t parancsolt s bement meginni egy sört, de ő kivételes tanítói képességekkel is rendelkezett ehhez a farizeussághoz.

A konzlib' -et nem lehet lezavarni, mint gyorspácban a sonkát hat óra alatt.. a konzlib' olyan, mint az angol gyöp, évszázadok kellenek hozzá, a magyar ősliberálisok hagyományai, ezek voltak pedig Bethlen Gábor és II. Rkóczi ferenc. Demivel a balfaszisták rákóciznak, akkor a jógyerekekinek Rákóczi büdös és a labanc a jószagú.. hát ebből az óvodás attitüdből nem lesz magyar konzlib'

magyar-magyar szótár 2010.04.07. 06:07:55

jav.: és II. Rákóczi Ferenc

I_Isti 2010.04.07. 22:04:39

Szoktam hallgatni Kunczét a klubrádióban, én becsülöm, szeretem és tisztelem őt, de van néhány olyan mondása, - például amikor a vendégeivel egyetértésben letolja a felelősséget a plebszre amiatt, mert 1,7 millió család adósodott el devizában - amikor legszívesebben pofánvágnám. A másik ilyen, amikor elismeri az első szdsz-mszp koalíció hibáit - jahát igen, eztiselrontottuk, meg aztis... - a francba, neked ilyen egyszerű, de mi, 10m-nyien szívunk amiatt, amit TI elcsesztetek.

magyar-magyar szótár 2010.04.08. 05:36:40

@I_Isti: Az, hogy az adósságspirál kialakulása miatt is a népet tahóbunkózzák és okolják, egy geil Központi Agitproppo-nak felel meg. "Miért nem olvasták el az apróbetűsrészt?? Hogy gondolták 2006. februárjában azt, hogy tudnak majd törleszteni egy autórészletet 72 hónapig. Hát úgy, hogy azokban a napokban a Lendületben Az ország!-ot nyomatták és ugyanazok az édybabbák, akik most a népet fikázzák amiatt, hogy 2004. (ismétlem 2004., de inkább 2005. óta) megháromszorozódott a lakossági adósságállomány.. de a lakosság nem tudott beleszerelni a PSZÁF-be a lazításért, csakis a "Kormányzati Körök". Mondjuk a PSZÁF-szerelést Kulcsár Attila kamaszkori haverjával Szász Károly kezdte, amidőn arcával kurta seprűnyélen ütötte szegényt.

kizárólag ezért regisztráltam 2015.09.14. 09:29:40

utolsó előtti bekezdéskéhez talán lazán kapcsolódik, és most próbáljunk eltekinteni a portáltól magyarnarancs.hu/publicisztika/miert-nem-fognak-hazajonni-96129

Frick László Intézet 2015.09.15. 10:05:28

@kizárólag ezért regisztráltam: Hátigen, a bezzegbörlinezés. Hogy Börlinben mérúgy és Bp-n meg mér'nem. Bp azonban mozaikos és vannak kifejezetten börlinalakú részei. Magyarország is mozaikos... Most az a kérdés, de régóta, hogy a fejlettember tántorogjon-e fejlettaájraópairégiókba, vagy minbtegy misszióban idehaza a nagy fejletlenségben fejlesszen a fejlettség szerzetében pl nullafizetésért.

Érdekes a fejlettek szemeivel látni Magyarországot. Az , amit Mérő művésznő itt leír, közhelyesen ismert már, de az nem, hogy pl egy fejletteuropeér polgár miért szeret bele Magyarországba, neki mért nem szar Magyarország, miért telepedik le ide, ha nem az olcsó piáért (és pináért... )

kizárólag ezért regisztráltam 2015.09.22. 07:57:19

@Frick László Intézet: szóval ha valami, akkor ez a izéje a "művésznőnek" poszt-bezzegberlinezés, és a cikkből a moralitás/"fejlettség" dinamikája és körülményekhez kötöttsége mellett még az volt releváns, hogy hazatérvén pillanatok alatt visszavált. az akármilyen akárki meg nem a Mo-ba szeret bele, hanem a marginalizált akárkikbe a mozaikban, de minden társadalomnak megvan az a rétege, ahol már nincs különösebb nacionális hierarchia. meg ugye a nóbeldíjasaink nagyrésze pl zsidó szegről végről, megette a fene az egészet, én például fülhallgatóval az utcán közlekedve nagyon szeretek élni itt, de

Frick László Intézet 2015.10.03. 07:18:44

@kizárólag ezért regisztráltam: Magyarnak lenni szégyen kb a Kádár Rendszerben lett. A zsidó Rákosi még eléggé büszke magyar volt. Radnóti Miklós magyar volt. Létezett egy más magyar a Kádár-fejlesztette szégyenmagyar előtt. Az a magyar más népek számára kedves volt. Integritív. Az Aranykor (1870-1914) nagy asszimilációshullámát ez turbózta. Tekints Miroslav Krzela műveit. Csábító volt Petőfi népéhez tartozni. Tekintsd Kosztolányi magyarságát. Rákosiék és Kádárék meghamisították a történelmet.. ugye a feladat a fasiszta csatlósnép című beállítás volt. "Rosszak vagyunk és fejlődnünk kell a fejlettekhez föl"
Rákosdi és Kádár a polgáriasodást és a polgáritársadalmat célozták széjjelverni azzal, hogy a "magyarkodás"-t igyekeztek püfölni.
Závada Pál pompás tényképet készített A fényképész utókora c regényében
A Rákosi és Kádár korszakban lett általános az, hogy ami magyar, az szar. nem kell, mert magyar. Talán a ruszki volt még alávalóbb. Vagy a román. Most pl a jóoldal a kitántorgás sávjában is igyekszik Szent Háborúját folytatni a potroháscigányék ellen... így végülis a Magyarország-fikázás afféle kurucos busongássá nemesedett föl a magyar gépköltészetben.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2015.10.05. 00:43:55

@Frick László Intézet:

lsd pl Ady... (...nem sorolom, te is tudnád)

megint féligsemigazat írsz:((((

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2015.10.20. 19:59:35

@Frick László Intézet: erről jut eszembe, hogy magyarnak lenni annyira azért nem ciki, mint románnak, mert pl. már románnal találkoztam, akik egyszerűen olasznak, franciának "füllentik" magukat, nem csak a "prolik", hanem jól kereső arcok is.
Olaszországan él a húgom meg a pasija, tehát olasz vagyok.
igazából nem tudom miért, talán jobban hangzik szerintük? De elég furcsa szokás.

kizárólag ezért regisztráltam 2015.11.13. 13:14:29

@Frick László Intézet: ez az ív egy koherens narratíva, és bár elég sok utalt dolgot nem olvastam, elfogadhatónak tűnik, érdekes módon az autoriter gondolkozás maradt a "magyarnak lenni kerülendő"vel egyetemben, ez egy iszonyú aláásása minden spontán intellektuális önszervezésnek, és ami van is, kölcsönzött, vagy inkább kölcsönadott, a jobboldaliság meg inherens módon megelégszik a kellemes hempergéssel, ez szerintem régebbre nyúló tanult trauma, elég hozzá Márai a Polgár vallomásai címűjében ahogy a cselédekkel bántak, a nagypolgárok, mint elég goromba népek, hát nem lélekemelő, ellenben hajlamos vagyok elhinni a Francoise-os passzázdokat a Temps Perduből és nekik nem volt olyan szar. semmi sem indokolja a kegyetlenkedést, talán azt leszámítva, hogy megteheti valaki, és nincs jófejség amihez öncélúan tartani lehetne, hogy a végén mindenki vidámabb legyen, ellenben amit a hipokrita kereszténység még az elején váltott sem volt más, mint pusztai attitűd, de a szintetizáló dolog valami Hamvas Béla írásban előjött, ő öt izéről beszélt, így okénak tűnik egynek, bár az írásai természetéből fakadóan számonkérhetetlen. mondjuk őt tényleg igazán kurucossá tették, úgyhogy nehéz komolyan vehetőnek tűnni említése után

Frick László Intézet 2015.11.13. 14:44:00

@kizárólag ezért regisztráltam: A nagypolgárok mind parvenük voltak, azaz maiszóval a friderikuszalakúak rendjébe tartoztak. Egy parvenű per Jóskázza a médiumkban a nagyembert.

Nemes-s nemzeteseink ellenben a cselédséggel egészen másképpen bántak, utolsó jegyzésnek ott van Polcz Alaine-é az önéletírásának a háborús regényében, pl Dr Esterházy Mátyás alakja. REgyáltalán, az Esterházyak (akik pedig enyhédeden parvenü-k maradtak, ugye...)

Márai Napló-ja csinálmány... maradjunk Hamvasnál.

Igazából én szeretem a magyarokat.. a maimagyar áldozat,,,, tkp az Aranykor utánm de főleg Rákosiékkal kezdődött az a magyarfikázás, amiben aztán Kádárék dobzódtak. Aztán az elmúlthuszonötév jóoldali inverzpolitázálgatgatása tetejezte be a magyarfikázást.

Ismétlem: A történet vége Závada fényképész-ében pompásan megvan...

Én magam a legjobb magyarokkal zsidóban meg svábban találkoztam éshát végülis én is efféle balesetből maradtam magyar

És Krúdy. Magyarról Krúdyt kell olvasni... meg Móriczot. De Krúdy jobb.

Frick László Intézet 2015.11.13. 14:46:27

@Dinamuki: Olaszországban azt szeretm, hogy nem tudják, kik a magyarok, a letgközelebbi találatuk az "valami cseszlovák?". Pár erősen baloldali Orbán miatt tudja, kik a magyarok, afféle fasisztáknak gondolja őket. Namost Olaszországban fasisztának lenni nem afféle, mint Magyarországon, inkább olyan veszélyesen hülye ostoba típusba számít.

TarZerind · http://magyarsag.inda.hu 2015.11.29. 16:14:28

@Frick László Intézet:

Erős a nacionalizmusunk - de EGY ITALIANO ne gondoljon fascisti-re mer" azok ŐK!

TarZerind · http://magyarsag.inda.hu 2016.03.22. 16:59:07

Szóval TE NEM VAGY MAGYAR!

KI VAGY BASZVA - "bannolva"- a GERMÁN ŐSI JOG SZERINT

e Haza és Nép tagjai közül. Várjad az olvasóidat, TE KRETÉN, hogy fulladtál volna anyádba!!!!!

Frick László Intézet 2016.03.23. 14:40:40

@TarZerind: Akkor legalább magyar tetembe múlok :D

Baybars · http://daciabarbaricuminferior.blogspot.com/ 2016.03.23. 15:47:35

@Frick László Intézet:

Na , ugye, Hülye Úr, MEZŐTÚRON és nem a TÚR DÖ FRANCON születtél, baxi, kun településen, ahonnan még vérségileg maga Orbán vagy Vitézy (Jüdisch) Dávidka is.

A faszt játszod a nyugatnémet nagyarcú svábot, aki játszotta már a Hokkenheimet....

TarZerind · http://magyarsag.inda.hu 2016.03.23. 22:41:06

Kóstolgatni kezdtél a Facebook-on, Öcsi??!

"Gyarmati Pál - Hatalmas információbőséget kínál - Facebook 7.

Hatalmas információbőséget kínál, nemzetközi, össz-magyar, erdélyi és székelyföldi eseményekről. Ráadásul a számomra fontoserdélyi kulturális életről ...
"

www.facebook.com/gyarmati.pal.7/activity/933759633301084?comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22O%22%7D

ZUCKERBERG Teamje (a hungarian) VÉDELMÉT KELLETT MEGKAPNOM ELLENED: mert az a duma a TE STÍLUSOD , TE ALANTAS, SZÉTTAPOSNI VALÓ FÉREG, MÁTYÁS!!!!

Mi a kurva anyád érdekel téged az erdélyi kapcsolataimban, te "NEMMAGYAR" nagykun???!

Soha többé ne tedd, mert "Zaklatás" vétsége miatt SZEMÉLYESEN GYILKOLLAK LE A BÍRÓSÁGI TÁRGYALÓTEREMBEN, óh, de nem jegyzőkönyvbe mondva, HANEM ÉLESBEN! Szó szerint!

Frick László Intézet 2016.03.24. 10:04:31

@Baybars: Összekeversz az azóta szerencsésen megdöglesztett Dudkóval :D De ne izguljál, én is agonizálok már, szeniorkori végelgyöngülésemet élem. @TarZerind: Fingom sincs, kiről beszélsz, rólam biztos nem, mert a fész-t én még bottal se piszkálom meg.

TarZerind · http://magyarsag.inda.hu 2016.04.22. 15:10:34

A dude te vagy, csak mán elfelejtetted.....hála Alzheimer nevű professzor nemzettestvéred, kamerad Neurologie Chefarzt der Lagere jóvoltábul,
Verdun-nél.
süti beállítások módosítása