Rám a Fővárosi Nagycirkuszban a Veszélyes birkózás a krokodillal című mutatvány volt nagyhatással.


Valami üvegmedencébe beleereszkedett egy bikinis nő. Hogy jó-e, nem tudtam megállapítani, mert nem voltam ivaérett. (Azt hittem, hogy a lányok a budapest-jükből seggük lyukán pisilnek.)
Aztán egy elkábított kajmánt tuszakoltak a medencébe. Ezt jól láttam: magától nem is mozdult a szerencsétlen. Ekkor a nő magához ölelte a "krokodil"-t s elkezdte hányni-vetni magát a vízben, néha 3-4 mp-re lent is maradt a kajmánnal. Amikor már nagyon úntuk, akkor befejezték a mutatványt.

Jógyerekek voltunk, megtapsoltuk a nénit, ne sírjon.
Azóta is sajnálom szegény (nyilván azóta megboldogult) kajmánt. Arra nem emlékszem, mi volt az előző mutatvány. Meg a következő sem volt rám hatással ezek szerint.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr211396290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RoFä 2009.10.29. 09:07:10

Utálom az állatos számokat, kivéve ha közismerten játékos, magától is cirkuszoló állatokkal csinálják (focizó boxerek, például). De még ezeknél se vagyok biztos a dolgomban.

A cirkusszal (már emberi vonatkozásban)alapvetően az a baj, mint sok élsporttal is, nagyon korán el kell kezdeni a trenírozást az eredményekhez. Lelki alkat és edzői-szülői hozzáállás és egy csomó más tényező függvénye, hogy a drilltől ember lesz-e a gyerek, vagy roncs. És a nézőpontok sokszorozódnak, aki "beleszületik", öt generációs akrobatacsaládba vagy focistagyereknek, az lehet hogy természetesnek éli meg azt, amitől más két perc alatt bedacol. (Analógia: kedvelt példád, a pofonokat meg sem érző cigánygyerek).

Szóval csak óvatosan.

(És tessék megnézni a Fehér tenyér c. filmet, remek)

heki 2009.10.29. 09:21:45

Bár nem parabolisztikusan de lehet akár értelmezni úgy is, vagy legalábbis allegorisztikusan ezt:

A Csillag születik című tehetségkutató (? - Igazából nem is tudom, milyen műfaj ez, erről lehetne egy kisdoktorit írni, hogy ezmiez) műsor (?) legutóbbi adásában volt egy kifejezetten tehetségtelen bűvész. Na most ide kéne egy kérdőjel, hogy bűvész-e az, ki tehetségtelen.
A zsüri - és ide is kellen egy kérdőjel, hogy az-e - megköszönte a produkciót.
A pszeudobűvész kifakadt, hogy elnyomják a Cirkuszművészet előadóit, és mindenféle fahangú énekest bejuttatnak.
Némiképp jogos (ismét kérdőjel) kritikájának (kérdőjel) hatására (kérdőjel) a zsüri (kérdőjel) továbbjuttatta az utána következő cirkuszművészeti előadókat: törpe egyensúlyozó akrobatát, rúdon táncoló nőt.

Illetve így vágták a műsort. Vagy így volt, vagy nem.
Érdekes volt. És itt nincs kérdőjel.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.10.29. 09:22:45

A cirkusz vagy szomorú vagy ijesztő. Szomorú az a rettenetesen sok és teljesen hiábavaló munka, a kopott aranyfesték, a katatón állatok, a lenőtt hajfesték és a futó szem a szakadt harisnyán. És tényleg ijesztő is, mert a filmekben mindig valami horror háttereként szolgál a cirkusz. A kínai változat viszont azért tud vicces lenni, pl. a fejét hátulról a saját seggébe dugó ember azért valami. Az agyonajnározott Cirque du soleiltől viszont jobban hányok, mint a körhintától vagy Román Sándor táncszínházától.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.10.29. 09:24:30

@heki: Az említett bűvész tényleg fájón tehetségtelen volt. De az előző adásban az esernyős faszi viszont legalább valamilyen volt. A törpére nem emlékszem.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.10.29. 22:22:45

parabola: az a baj, hogy ebben a mi cirkuszunkban egyik szarabb szám a másik után jön, a perec ehetetlen, az oroszlán nem csak fogatlan, de büdös is, a bohóc nem vicces hanem nevetséges, a belépőjegy árát sosem adják vissza és még csak szünet sincs, csak újabb szar produkciók

:)

magyar-magyar szótár 2009.10.30. 05:06:16

@A Hannibal Lektűr-attitűd: És a nézők, a büdös népek a felelősek mindenért.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.10.30. 08:45:15

@magyar-magyar szótár: a kúp egyéb metszetei azért rózsásabb képet mutatnak:)

magyar-magyar szótár 2009.10.30. 12:57:45

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Igen, végülis ez a "mutatvány" nem a cirkuszművészet, hanem a vásári szemfényvesztés kategóriája volt, a bikinis csajszinak nem hiszem, hogy volt köze az artista nő -höz...
süti beállítások módosítása