rabszógáztatás [rabszolgáztatás] – a legális szférában az un. „munkaerőkölcsönzés”

FŐMOTÍVUM: Magyarországon ma mindenki valamilyen formában az ingyenéletről ábrándozik. Magyarok, cigányok, bárki. A lé határozza meg a tudatot. Nahát, akkor egy II-es Golfos gádzsógyereknek is van annyi esze, hogy összeszedi a jókomáit, elviszi őket dógozni olyan helyre (Budapest, te csodás), ahol 7ezer a napszám, és kifizet a srácoknak per kopf 4ezret, és autót vezetgélve , semmittevésből, mások verejtékén megél. Ledurvítva nagyjából a blogolás képlete ugyanez: Ketyeg egy kis pénztermő dobozom a sarokban, a sokhülyefasz felhasználó termeli nekem a pézt befelé... Inne az a kérdés, hogy van-e még a nagymami takarékbetétjében annyi pénz, hogy a gádzsógyerek vegyen egy rossz Ducato-t a munkásai fuvarozására... vagy vasat a szobasarkában ketyegtetni... De a túróspalacsintát mindenképpen az erősebb kutya eszi meg... A francba Malthus-szal, úgy látszik van valami igaza az életéhes népekről..

– halmozottan hátrányos helyzetű , önérdekérvényesítésre képtelen rétegek vagyonosabb nagycsaládjai már a múlt század 60-as éveiben művelték, kampány munkákban. Elsősorban mezőgazdasági idénymunkák elvégzésére szegényebb, nincsetelen cigányok közül toboroztak munkára: libatolltépés és fosztás [a már tépett libatoll lazító „szétszedegetése”] tolltisztítás. Birkanyírás. Baromfikkal kapcsolatos munkák (óltisztítás). A menet a következő: a legkorábban takszija [magántulajdonú személygépkocsi] a rabszógáztatóknak volt. A kampánymunka előtt, időben, bement a téeszirodába, vagy a zsírparaszthoz a nyárikonyhába, először szépszóval, aztán a megyei pártbizottsággal való fenyegetéssel, végül, ha az se hasznát, akkor egyszerűen csak a műbőr ÁFÉSZ-címernyomatos autóstáska asztalra rakásával, degeszre adykkal kérdezte meg, mennyibe kerülne akkor az neki, ha az ő sógorai, testvérei és jóbarátai tépnék azokat a libákat a téesz libatelepén. Vagy nyírnák a birkát, etc.

A rabszógabuszvásárlókat a súlyos előítéletesség jellemzi: Ez a Fiat Ducato egy álnaív pesti jógyerekblogger szemében csak mikrobusz: Rabszógatartónak ilyen ingyen se kell, ha adósság fejében szerzi meg, akkor is eladja. A súlyos előítéletesség miatt sem Micuicsi sem Hunyadály meg ilyen Kijafasz japánótókat nem vásárolnak, Rönyókocsi szóba se jöhet pl Citrolyeny, Pözsó. Az előítéletesség alapja az, hogy rabszógákat új busszal nem szállítanak, a frankolatin és japán autók pedig kalandosak 300ezer km fölött, ahol a [régi] Ford Transit legszebb férfikora kezdődik.

A sötét ’80-as években akadt olyan vidéki takarékszövetkezet vagy OTP-fiók, amelyik munkáltatói meg kölcsöntartozási igazolásokkal szarozott cigányok esetében a 70ezer Ft-os mezőgazdasági kölcsönel kapcslatban. Ilyen esetben, kizárólag asszonyok, otthoni ruhában (a cipőt a lépcsőn levetették, be a szatyorba és mezítláb tehát..) lehetőleg esős napon felmentek a pártbizottságra, egyenesen alegmagosabb irodába. Így persze, ha már a pártbizottságról leszóltak, hogy ti itt van két cigány elvtársnő, és kérem, nagyon gyorsan oldják meg az ügyüket, XYZZ eltás, akkor XYZZ eltás letelefonált a hatáskörébe tartozó fiókoknak (ez abban az időben 2-3 napos téma volt): „Oldjuk meg, elvtársak!.” Ez az „oldjuk meg eltaasak” a kádári pozitívdiszkrimináció szállóigéje … Maga Kaadaar eltaas többszáz cigány gyermek keresztapja volt papíron.. és az a papír [Kaadaar eltass „levele”], egy sokszorosított, ám sk aláírt lap… többet ért a párszáz Ft-os ajándékcsomagnál.)

Ford Transit az isten. Ennél jobb autó nem kell a rabszógáztatónak- esetleg, ha, akkor a Merci 207-307 szóba jöhet.

Az Alföldön pl Túrkeve a rabszógáztatás egyik központja. Nemrégiben a svéd tévé „leleplező” hoax-riportjában egy kb 6-8 éves magyar filmfelvételt használtak föl „saját”-ként a libatépés „szörnyű viszonyainak” szemléltetésére úgy, hogy más felvételről szakszerűtlenül megtépett libákat vágtak be. Jól látható a kétféle film minőségi eltérése a „feltáróriportban”. A korai rabszolgáztatók cigányasszonyokat szerettek foglalkoztatni, mert kevesebb pénzért sokkal intenzívebben és fegyelmezettebben dolgoztak, mint az emberek [=férfiak]. Az asszonyok foglalkoztatásának egyetlen hátránya volt: Időnként előfordult, hogy a rabszolgáztatók nem fizettek. A férfiakkal könnyen elbántak, de amikor 20-60 cigányasszony kerekedett föl s kezdte el kapákkal megadni a királycsávó portája előtt a viselős zsiguli, később mercedeselejű [nullahetes]lada formájának, akkor csak meggondolta magát. (Ünneplősautónak természetesen mercedeskocsi szolgált, a garázsban, pokróccal letakarva.) A kosárfonás és még sok ágazat, koldulás is, afféle rabszógáztatás kereteiben működött vagy működik.

berabszógáztatott koldus Budapesten

A koldultatás romániai cigány nagycsaládok kezében van leginkább, a család néhány tagja kettős vagy magyar állampolgár –főleg a jobb magyarországi egészségügyi ellátás miatt…

 

 

 

Ezek a szép lakhandi tetők Budapestek összekoldultatott Horn-tallérokból is épültek. A házakat, mint Kertmagyarország zsírmagyarjai, úgy ők sem lakják, az alsóépületben éldegélnek s a díszházat csak ünnepekre nyitják ki megmutogatni.

 

 

 

Ikarusz -forevör-cu-evör a rabszógabusz kateg'ben

Az „újkori” rabszolgáztatásnak háztáji műfajai is vannak. A gazdag nagycsalád szegény elesett, nem-cigány embereket csicskáztat be. A műfajok ismeretesek a budapesti lakásmaffia húzásaiból is. Magas nyugdíjjal tengődő alkoholistákat, pszichés betegeket hálóznak be. Kincse gyűjteményemnek a néni, akinek cocpoloztatók vállaták a házába a gáz bevezetését ajándékba, majd így megszerezve a papírokat, addósság fejében, ügyvédi közreműködéssel HANGSÚLYOZNI SZERETNÉM: JOGSZERŰEN elvették a házát, a néni szükséglakásba került, majd teljesen bedilizett s végül így egy "otthonba" -azóta talán a kegyes halál könnyített a sorsán...

Gyűjteményemben gádzsó rabszolgáztató története is megtalálható . A részesedésért való küzdelemben azonban a gádzsók teljesen kiszorulnak a piacról, mert a vitás kérdések lerendezésekor a töredékét nem képesek előtelefonálni sógorkoma-jóbarátoknak és testvéreknek. A kiérkező rendőröknek negyven tanu esküszik meg, hogy a gádzsó rasszista indítékkal volt. A gádzsó egész rokonságában nincsen két ellentanu. Innen sakkmatt a téma. Egy állítás -negyven tagadás. Az én gádzsó ellenpéldám is egyke –meghúzza magát, az egész rokonsága nincsen egy ladakocsira való, örül, hogy él,: a becsicskáztatott 10-12 magyarja zsírján. A rabszógákat istálló-szerű körülmények között tartják, az elesett alkoholistától ugyan sok munka nem várható el, de valamit csak elszöszmötölnek, lemossák a kocsit, vannak ezermesterek, akik hegeszteni tudnak, sőt, mérnök úr rabszóga is van, építész, aki pl a cocpoltházas ágazatban a kamutervrajzokat aláírja, lepecsételi. Budapesten még ügyvéd és orvos is van az alkoholista berabszógáztatottak között, jelentős művész.

Megtörtént: A rabszógáztató nagycsalád idényre „vásárolt” egy kisikaruszt. (A bonyolult csereügylet elmesélésébe most nem mennék bele…)- A kisikaruszt az egyik királyfi vezette –természetesen B-kategóriás jogosítványal. A rendőrség persze lekapcsolta a 100méterről is gyanús autóbuszt. Ha tudták volna, hogy cigány rabszógabusz, gyors továbbot intenek. Ha Guy Ritchie Gally Ricsi lenne, és Magyarországon lehetne Stohl András főszereplésével olyan szociológiai hitelességű börleszket forgatni, mint a Blöff, akkor tovább is mesélném az anekdotát, mindenesetre a rendőr még szalutált is az elkormoló „autóbusz” után - ennyit a rasszizmusról.

Mivel a nagy cigány klánokat sem az APEH sem az ÁNTSZ sem más nagy hatóság nem merészeli ellenőrizni a pozitív diszkrimináció miatt, ezért lényegében azt csinálnak, amit akarnak, azonban a „fekete-és szürkegazdaság elleni harc” közvetlenül, a számlaadási kötelezettségek miatt őket is érinti. Ezért többnyire rehabos céget csicskáztatnak be és azzal papíroztatják le a „munkaerőkölcsönzési ügyleteiket”.

Figyelem, figyelem asszonyok! Megérkezett a tollfelvásárló. Mindenféle tollakat felvásárolunk: kacsatollat, libatollat, régi használt tollakat, hagyatéktollakat: Bárkinek bármilyen tolla van eladó, tessenek szólni, vagy kézzel inteni, és itt helyben a kocsinál, átvételre kerül a sor!

-a tollfelvásárlók is általában valamilyen csicskát, néha magyart is, járatnak körbe a felvásárlókocsival (óccsókis cuzzúki, vagy az emlékzsiguli, a paraszt irígy, nem szenvedheti a drága ótókat látni cigánynál) , de gyakran valamelyik alacsonyabb rangú ember indul neki a nagy családból viselős Octáviával, Astrával. A toll feldolgozását, tisztítását s a pehelypaplankészítést aztán megint rabszógák végzik, éhbérért. A kész pehelypaplanokat pedig mikrobuszokon egy-egy településre viszik, ahol házaló rabszógák hordozzák körbe. (A felvásárló egyébként egy dunnáért ad mondjuk 300Ft-ot, ez a legmagasabb napiár, a fehér libatollat galamb vagy csirketollnak mondja s állítása szerint puskapor készül majd belőle...)

Házalórabszógafuvarozásra vókszvágenykocsi is megteszi

Teszemazt, multinacionális cég ezrével alkalmaz betanított, szalagmunkára embereket. A nagy munkanélküliség ellenére a helyi munkanélküliek csesznek fölvetetkezni a nehéz szalagmunkára nettó 160ezerért. De ez is egyébként a lényeg, hogy ne helyi munkaerőt alkalmazzanak –hiszen akkor mi szükség lenne a rabszógáztató vállalkozóra. Aki a munkanélküliségtől sújtott távoli településen fákon, villanyoszlopokon hirdet. Tizezenegyóráznak forgóban, vagyis a két műszak körbejárja a napot… Ravasz a paraszt és sunyi –nem csak Népünk Nagy Tanítóinak sugallmányaiban: Előfordulna, hogy pl egy személyautóra való büdösparaszt összefog és így oldják meg a bejárást a 75-100km-re lévő multinacionális céghez: Hiszen így nem a nettó 80-90-ezret, hanem a nettó 160-at kapnák kézhez. Nem kell XX. századi matematikusnak lenni ahhoz, hogy az ember a személyautó havi üzemeltetési költségét , kb 120ezer Ft-ot kivonja a csak 300ezer Ft-ból, ami az öt dógozó kezében maradna… Ráadásul a személyautó gyorsabb is… Csakhogy a rabszógáztató lezsíroz mindent: A vállalat HR-ese a vállát vonja: Ők a személyzeti ügyeket a munkaerőkölcsönzőre bízzák, egyénenként nem tudnak foglalkozni a munkásfelvétellel. Az öt ravaszparaszt meg leshet: Soha nem áll meg nekik rabszógabusz.

Vagyis a nagyüzemi rabszolgáztató feltétlenül távoli munkahelyet keres. Részben autóbuszos személyfuvarozó vállalkozókat csicskáztat be , részben pedig rehabos vagy más papíros legális munkaerőkölcsönző céget, aki számláival fedezi az üzletmenetet. A beetetés alapja mindig a kapzsiság: A magyar rehabos vagy személyszállító vállalkozó ráharap a felvezetésben kecsegtető ajánlatra. Az üzletmenet nagyon egyszerű: Kis tételnél pl gyakran a rehabos becsicskáztatott vállalkozónak kell kifizetnie a dolgozókat, mert bár a pénzt konkréte a nagy család markolja föl, szeretnek egy pár hetet játszani véle … viszont a dógozók nem állnak ki a buszra várni, ha nincsen fizetés.

Havi nettó 80-90ezerért 11órázva csak gádzsó paraszt dolgozik, akinek csak 2-3 gyereke van. Vagy egy se, mert fiatal.

A cigány rabszógáztatók cigányokat csak csokigyár, maszekbarnevál, kólagyár –viszonylatokban foglalkoztatnak: Az ilyen irányú rabszógabuszokra jóformán csak cigányok szállhatnak föl. Rövididőre nagy erőkifejtést igénylő, bármikor megszakítható, alkalmias jellegű munkák ezek. Az ember a segélyekből a kamatolóktól meghagyott összeg( kb 100ezer) mellé még elmegy egy hónapban 10-12 napot dolgozni, az ötvenezer: már több, mint amit a magyar paraszt 22 napi burtyával megkeres. A kólagyári műszak pl 24 órás volt … próbált volna csak a munkavédelmi felügyelőség rasszista lenni, rájuk hítta vóna a rabszógáztató az ombuccmant.. szigorú kikötés volt, hogy egy-huszonnégy óra után egy huszonnégyet ki kell hagyni. (Naponta, elszórt órákban, a 24-ből 8-16 órát kellett dolgozni.)

Vagyis a csicskáztatás lényegében egyenlő a rabszógáztatással.

Most a börtönbéli csicskáztatásra nem térnék ki –únásig ismertek formái.

A csicska orvost már említettem. Orvost, bármely doktort úgy lehet becsicskáztatni, hogy a kezcsókolomozó, instálló cigány királycsávó jógyerek arccal 240-ért kínálja meg €-val a doktort. Aki persze kapzsiságában lecsap, ki ne venne 240ért ma €-t? Amikor 260 volt az árfolyam, a doktortól butának lenézett cigány 200-ért ajánlotta föl az €-t. Ez a becsicskáztatási eljárás kb 200-300ezer Ft erejéig megyen el. Egyszercsak a doktorúr arra ébred, pl éjfélórán, hogy enyhédeden megkocogtatják az ablakát, az a jóságos butafiú arcú királycsávó, aki tegnap délután ,még doktor bácsinak nevezte őt, letegezi, kurvaanyázza és melegen javasolja, hogy azonnal öltözzön, mert az egyik sógor kutyája hány, és az a kutya: Nagyon rossz világ lenne a doktor „úr” egész családjára, ha megmúrelna az a drága, 300ezer Ft-os kutya. A doktor úr elkezdene nadekérem-ezni, meg a disznóőrizésről viccelődni? –hamar komolyabb alátámasztást kap a királycsávó kérdése, balról int be.. s balról is támaszt. Esteleg egy gyomrost is.

Nagy divat, kb úgy, ahogy a régi amerikában a fehéreknél a néger inas, most a magyar parasztgádzsó csicska. Söffőr pl, ótó, vagy mindentszerelő. Ha esetleg a magányos öreg parasztasszony attól se térne jobb belátásra, hogy éccaka az ablaka megüt egy féltéglát, akkor pl a magyar csicskát küldik ál-vevőként a cocpoltozásra alkalmas nagy portás, kisházikós ingatlan megszerzésére.

Most nem sorolnám végig, milyen csicskák vannak –még csicska ügyész is. A lényeg egy: A királycsávónál alap, hogy semmiért nem fizet: ez legfőbb életelve.

Nem, ezt mégsem hagyhatom ki: A hulladékfeldolgozásban (kutyabunda, állattbőr, elhullott állatok húsa [lacikonyha-alapanyagok], szinesfém, akkumlátor, kábel-témák) a veszélyes munkákat szinte mindig rabszógák végzik. Hevesen pl némi országos szellőztetést is kapott úgy 10 éve, amikor akkumulátorokat a királycsávó gyerekekkel „dolgoztatott föl”. Intelligencs ember révén ugyanis nagyon jól tudta, hogy az ólom (és a sav) veszélyes… De pl a gumiégetés (az autógumit elégetik a benne rejlő kb 20dkg acéldrótért) kábelégetés üzletága is ilyen. Gyerekeket az utcairablás ágazatban is csicskáztatnak.

Itt jegyezném meg tájékozatlan vendéglátóipari vállalkozók kedvéért: Soha ne felejtsék el a pincéreket, pultosokat kiképezni: Ha a vendéglátó egységet olyan tisztesség éri, hogy a királycsávók meglátogatják néhány autóra való jóbarátaikkal és csicskáikkal, akkor jobb, ha ilyet, mint ceh, nem feszegetnek. Az még hagyján, ha a tájékozatlan pultoslány arcával bádogonverheti a pultot (a partibadobás a WC-ben kedveltebb műfaj, pincérfiúé is..), de esetleg véletlenül összeburúhat a berendezés is, márpedig az húzósabb.

Mentősöknek, orvosoknak, egészségügyi naíváknak (=vannak magyar orvosoktól becsicskáztatott, nem vállalkozó típusú orvosok, akik kórházi szakorvos létükre vidéken ügyelnek, az ő bérüket persze a magyar vállalkozóorvos nyúlja le jócskán..) : A királycsávó házát már megismerni fekete terepjárókról. Ott, ahol néhány Q7-es, nagy bömösök parkolnak és még a csicskák is 20éves Porsché-kkal meg Calibrákkal parkolnak szana-széjjel a portán és a kerítésoszlopokon műkő oroszlánok ülnek, a lakásba benyitva pedig mindenütt fekete vagy fehér márvány, aranyozott stukkók, és viszonylag nejlonbarokk bútorok, akkor soványlóvágtában közlekedni, nagyongyorsan mozogni, nem felszisszenni minden kis pofonra, nem ugyankéremezni, meg legyenekszivesekezni meg mégis, orvos lennék vagy mi-zni, hanem nagyongyorsan nyémán és fürgén cselekedni. Maaxigázzal, és a kórházba már elve beszólni, nehogy elkezdjék ott a szokásos szarozást a portán (egy sima rohammentőnek is kb 5 perc, megáll az üllői úti gyermeklinika portáján, bemegy a mentőtiszt a papírokkal a portára, kérelmezi a kapu kinyitását, aztán a mentős tükörtől tükörig 1-1cm bejátsza az automata kapun a mentőt és végül becentiz a kórházi dolgozóktól agyonparkolt udvaron, ameddig tud.. nahát, ez nem megy, az ilyen procedúra). És jobb, hogy ha az osztályon is ehhez tartják magukat. Mert egy királycsávó élete is a gyermekkorában kezdődik . És neaggyisten, hogy a kiskirályfit ne úgy fogadják a kórházban, ahogyan azt a királycsávó elképzeli!

Esetleg úgy tűnhet az elején, hogy a bolt fifty-fifty: ez a beetetési szakasz. Ha derék elitértelmiségünk ergya buta embernek nézi le Gáspár Győzőt, akkor azt a királycsávót, akit Győző is szerepeltetet az egyik filmjébe, pl egy jóldekorált ügyvéd mért ne nézné le buta, iskolázatlan bozótnyégernek, akinél ő feltétlenül okosabb, mert végigseggelte a jogikart. Holott a királycsávó nyers intelligenciája is erősebb, nem csak a kottázottsága. Nem véletlen pl, hogy Horváth Aladár sohasem bátor verbális küzdelembe bocsátkozni olyan királycsávókkal, akik kamatolóként szegény cigány családok zsírján, annak fogytán vérén élősködnek. A királycsávók ugyanis pályájuk kezdetén gyakran vesznek részt továbbképzéseken. S pl a börtönökben egy jogvégzettnek még ma is nagy a respektje: kisebb előadásokat tartva műveli rabtársai jogból. És a királycsávó nyers intelligenciáját itt kamatoztatja: Amit a csicska ügyvédje a kollégiumban napokon át biflázott [magolt, memorizált] azt a királycsávó egyre megjegyzi, egyetlen hallás után. És, ha kell, széjjelbeszéli ő az aladárok fejét is. Flaarikák fejét ki nem beszéli széjjel, akolompárokok meg fasorba sincsenek nyelvierő tekintetében. (Kottázottságban viszont az aladárok aligha tudnának mit mutatni…) Amiért a szegény cigány 4 évet kap, a királycsávó cigány felfüggesztettet, mert neki jobb ügyvédre telik.. meg zsírozni a menetet. Emiatt a szegény cigány gyermekek tekintetében nem a tanult szegény értelmiségi cigány, vagy a magyar parasztokkal a rabszógabusszal a messzi gyárba eljáró cigány a példakép, hanem a királycsávó.

Másrészt a királycsávók nem csak vajdaságot vásárolnak –megveszik ők kilóra, akit tudnak a korrupt politikai rendszerben is.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr35982375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dakrgin 2009.03.05. 08:36:30

utolsó mondattal kapcsolatosan: volt szerencsém látni országos fővajdát vásárolni látni helyi piacon....leparkol az aktuális rommá tört, de amúgy új passattal jó messzire árusoktól, lehúzza ablakot és onnan vezényli az árusokat, mit kér stb.
nagyon édes látvány, a helyi hűbérúr leereszkedik a parasztokhoz.

magyar-magyar szótár 2009.03.05. 09:03:20

Az én gyűjteményemben a királycsávó egy hónapig letekert ablakokkal járt a XXYZZ-jával, mert a geci gádzsó értékesítő 15fokra vette le ugye a klímát, amikor előállt az autóval, aztán azt nem magyarázta el, hogy kell kb 20-22 fokra beállítani.

Azt máig nem értem az autóértékesítőkbe, mire kell nekik a klíma arra a 20 méterre... és 15 fokra levenni?

dr. Wilbur Swain 2009.03.06. 15:33:31

már sokszor boncoltad a jelenséget, de mégis, mi lenne a megoldás? az még sosem volt

fenriz17 2009.03.06. 16:05:05

Én nem értem az egészet.Az érdekelne, hogy a királycsávóknak csak előnyös tulajdonságaik vannak? Minden pályán ők a legerősebbek? Szimplán az itteni korrupt rendszer kedvez nekik, vagy kiindulási helyzetben is egyből nyerők?
Azt megértem, hogy egy maffiafőnök befolyásra tesz szert politikában, rendőrségben az élet minden területén - de ők tényleg ilyen gazdagok? (vagy az ügyészek, rendőrök árfolyama nagyon alacsony?)

magyar-magyar szótár 2009.03.07. 03:50:25

A királycsávók archaikus alakok. Előszöris egy királycsávó elevenen szívember. Majd írok erről egy bejegyzést, mert maga a szívemberség egy regény.
Másodszoris igazi férfi. A tulajdonában lévő élőhúsállomány 14-47 éves lányok) szerint más férfi a földön nincsen, esetleg a Brad Pit vagy a Tom Cruise. A lányok hosszú haját az alkarjára csavarja föl, úgy veri fejüket a falba, ha ideges.

Be kel valljam: A királycsávóknak igazat kell adnom , amikor azt mondják nekem, mit gecizek itt: az a kör mástól nem kapna munkát, csak tőlük, és ha ő nem nyúlja le az emberei jövedelmének 33%-át, akkor elisszák elkártyázzák.. a gépezőkről ne is beszéljek, hiszen azok a jövedelmük 92%-át nyomják a gépbe.

Természetes az, hogy tehát királycsávónak gépezésben is vannak érdekeltségei.

Szintén jogos a királycsávó tiltakozása: NEM BŰNÖZŐ! Ezt szeretném külön hangsúlyozni: tökre igaza van a királycsávónak, amikor ő magát sima vállalkozóként definiálja.
Egy példa: Ha megveszek egy fasz kis káeftét, és azt csinálom , amit Leisztinger Tamás a Pick Szeged Szalámi Rt-vel, akkor letartóztatnak és úgy sittrevágnak -mármint engem, a köcsög buzi magyarcsávót- hogy hamarosan rádüböröghetek, férfi érezhet orgazmust végbélen keresztül, hogy aról már ne is beszéljek, hogy az egész családom csík cigaretták beszerzésén ügyködhet és ha buktás lesz a mobil a zárkában, akkor azért is nekem kell elvinnem a balhét.

Az árfolyam a csík cigarettánál kezdődik. Mindenkinek van ára, amit meg lehet fizetni. Nem csak a téglája van meg mindenkinek a börtön falában (vagyis filemileország jogrendszere olyan, hogy BÁR!KI aakármikor bűncselekménybe eshet, de legaláb szabálysértésbe, cak nem bukik le, emrt szerencséje van.. vagy zsírozni tud..)
Rendőröket, ügyészeket venni egyszerű, megy ki reggel az ügyés álmosan, DURRR jól beleüti a térdét a kedvenc autótipusába, aminek a papírjai ki vannak terítve a szélvédő alá, nézI nevére íratva, zsírtiszta, hótiszta papírokkal.

vegyük leve azt, hogy a papír eleve pénz kérdés. Viselős jogsit, ami szabálysértésre nem jó, de ima gépjárműellenőrzésre igen, kapni 50ezerért, de olyat, ami az országos nyilvántartásban is benne van, félmillió körül. Orvosi diplomát is lehetne venni, szerintem 10millióért, de az már nem éri meg, és minek. Nem termeli ki az árát.

dakrgin 2009.03.07. 08:23:23

A témakörhöz csak a korrupción keresztül illeszkedik: némely patinás középiskolába való bejutás az illető középiskola alapítványába elhelyezendő pénzösszegtől (250e+) függ. Ezek a bizonyos középiskolák az országos rangsor elején tartózkodnak, amiből a dinka szülők azt szűrik le, hogy jó kezdőlökést adhatnak az életben. (Ami persze ritka baromság, mert ha egy gyereknek és szüleinek van elég esze és elkerüli a különböző melósbetegségeket [máj és környéke], akkor szakmunkásként jóval többet összeszedhet, mint egy finoman kiművelt értelmiségi.) A felsőoktatásba való bejutás már nem ilyen korrumpált, ott harcolnak érte, hogy minél több hülyét felvehessen egy-egy intézmény....viszont maguk a főiskolák/egyetemek büdös kis hiénafészkek a maguk kis rablóival.

magyar-magyar szótár 2009.03.07. 09:31:50

@dakrgin: Ach, és ezt a témát még szinezi az oktatási reformnak álcázott falurendezés.
süti beállítások módosítása