A 10000 literes kóser merlot-t tartalmazó hordóból 2000 litert eladtak egy new york-i borkereskedőnek. Majd a maradk bort úgy, ahogy volt, mégcsak le se zárták a hordót, hagyták felpimpósodni, tönkremenni. Majd a berohadott bort fölszivattyúzták a felszínre, ahol nagynyomású többatmoszférás szűrőn átszűrték, s így híg tea kinézetű valamit kaptak. Ezt festőborokkal [különösen száraz évek terméséből valóak ezek a magas szárazanyagtartalmú borok] , megfestették, fényezőborral fényezték, valamennyi citromsavval savazták, aztán felküldték a kóstolómesternek. A mestert, aki történetesen egy néni volt, megismertük az állára lecsüngő lila alsóajakáról, ez a hivatásos borkóstolók címere. A néni megízlete a bort, ha fanyarnak találta, azt mondta: bikavér! Ha nem annyira volt fanyar, akkor cabernet-savignant cimkét kapott. [Egervin, Eger 1987.]

"Én a magam részéről nem cimkéznék, örülök, ha a posztjaimat fölcimkézem"/Hannibal Lektűr/

cimkézés – politikai, publicisztikai szlengben általánosító, rosszindulatú és megalapozatlan minősítés, [valami]zás, le[izé]zés, ~get~getés, [SÍP!]gatás, stb.

>>A cimkézés csak egy dolog!<< /élelmiszeripari közhely/

Persze nem a mi pártunk cimkéz. A mi megmondóértelmiségünk nem olyan arrogáns. A másik párt a [címke] cimkéző, azok a [címke] a [címke] örökösei, jellegzetes [cimké]k.

A mi pártunktól távol áll ooolyan, a mi pártunk tag-jei nemhogy nem cimkéznek, de nem játszanak a farkukkal a pad alatt, paplanra kitett kézzel hajcsiznak rögtön a tévé[bér]maci után, fotoszintezis útján folytatnak tagrevíziót, ajánlócéduláikon nem marad Fábry-féle vonalkód.

A mi pártunk, ellentétben a másikokkal, nem hiszi magát A Tudás egyetlen letéteményesének, hanem a másikpárt rosszgyerekeitől feszt megvagdalt lábú gólyák szüntelen gyógyítása közepette még népünk, a [címke, címke] a [címke] –Bezzeg Ausztrában!! Hű-de-Amerikában!!- szóval a mi népünket, bár [címke] és a polgárháború fenyeget már [cimkék] és [cimkék] között, a mi pártunk főeszetokjai tanítják, neveleik és szórakoztatják a cukiságok blogjában. Mindenről gondoskodik a mi pártunk, ennek ellenére a nép [címke].

~ blogoszferiálisan a tag, amivel mások más post-jaihoz csokrozhatom az enyémet, hogy p azalapján majd a cimketémára keresőmotorozván jól lecimkézenek.

 

helyzetgyakorlatok jócimkézésre és rosszcimkézésre

(természetesen jócimkézést megfelelőszemélytől mutatok meg, pl Molnár Gyula MSZP-s Felnőtt Bácsi-tól)

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr14925920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása