hirig -régi tolvajnyelvi, jassz (szleng) kifejezés (jidd. ném.:) . A ~elés, mint ige: Tkp nagyobb csoportosulás, tömeg verekedésre, zavargásra ingerlése zavarkeltés (zavarosban halászás, azaz zsebtolvajlás céljából) vagy rendőrségi beavatkozás, fogdaőri fellépés kiprovokálására. A börtönökben a leszámolások, gyilkosságok ~ közben esik meg, előkerül egy kés, valakit combon szúrnak (a kiszemelt áldozatot a bérgyilkos) a kés leesik… és néma csönd, a ~ véget ért, az áldozat pedig elvérzik, mire az orvos vagy elsősegélyhez értő odaér.

 

 

 

 

 

 

 

jól rejthető rövid finn kis, nemhalálos végű, ~gel leplezett késelésekhez

Újabban egyre gyakoribb a politikai provokációs célú irányított, szabályozott ~, ami által olcsón milliós társadalmi csoportok tudatilag manipulálhatóak. Ameddig zavaros a helyzet, addig szükség van arra a politikai erőre, mely a provokációt követően államférfiúi felelősségtudat álarcával igyekszik leplezni röhögését nyugalomra szólító beszéde közben afölött, hogy már megint jól beette az ostoba almagyar butanép a provokációját. A felmagyar nép azért ennél okosabb -ők paranoid hagymázas képzelődőnek hiszik azt, aki e provokációt leleplezni igyekszik. 

ágytálpénz (1) állam (1) anekdot (1) arrogancia (1) baloldali (1) bérnyalnok (1) dezonionista_zászló (1) fórumozósbetegség (1) görény (1) gründgens (1) haladóbaloldali (1) ingyensörakarózás (1) mélymagyar (1) nagypofa (1) népnevelő (1) politika (1) reform (1) stréber (1) szopjkultura (1) szótár (20) tótawériánus (1) zónijó (1)

 

jól rejthető rövid finn kis, nemhalálos végű, ~gel leplezett késelésekhez

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr83387218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása