"Gyerekek,egy egészen egyszerű hasonlattal jellemezném a korai , egyetemi szintű kisérleti atomreaktorokat. Bicikliztetek már biciklivel, amin semmilyen fék sem volt? Megvan?

szevasztoookkplwa.jpg

...nnnna.Akkor képzeljetekel egy Maserati versenyautót fék nélkül: ezek a mai korszerű atomerőművek. Nagyon, nagyon mennek, amíg valamiért meg nem kéne állni. És a fékutat nem méterekben mérjük ezesetben, hanem napokban. A beszart erőmű utáni romeltakarítást évszázadban, és hogy a kezelt elhasznált hulladékokkal milegyen, ezredévben, addig ide tesszük, oda toljuk." 

 

/Gödény Csaba,fizikus,általános iskolai tanár és 1978-tól hegesztő a paksi atomerőmű építkezésén/

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr3216487488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2021.04.01. 19:29:10

A tengelyt akkor ezért hegesztette le

Frick László Intézet 2021.04.02. 05:20:17

@csillagkúll: A bejegyzés arra mutat rá, hogy miközben a társadalomszociológus nem manapság,amikora szobájából,interneten kutatta a társadalmat 2018... 2017... 2012-ben is már..hanem amikor még a Beatles sem oszlott fel,akkoriban a magasabb szempontokkal volt elfoglalva és rálépett a gereblyére,mert nem nézett a lába elé és a nyele pofán baszta és olyan lett az orra,mint félévszázaddalkésőbb a Szily Lacinak.

Nézd,én tökhülye vagyok a hegesztéshez -van hegesztőm,de nem tudok hegeszteni.

Ám,amikor az autószerelőa tengelyre rá akarja hegeszteni a szíjtárcsát,kérdezek.

Mert attól, hogy nem tanultam a vasas szakmát, vannak alapismereteim és tudom, hogy tengelyre nem hegesztünk,hanem oldhatókötést teszünk,abban ugyanis nemúgy keletkezik feszültség és nem törik. Tengelyre hegeszteni.. fél vezérműtengelyre,de azt is majd,a felesleget le fogják esztergálni mert nem applikáció lesz,hanem pótlása a volt-anyagnak.

Beszélgetésünk nagyszerűen szemlélteti az indexizmus és a valóság viszonyát. Természetesen hol vagyokén attól a fejlettségtőlkettőnkközül, hogy indexnek gondoljam magamat tajt büdösparaszt létemben.

Te vagy Uj Péter,aki 1999-ben politikailag megfelelőmegsemmisítően tudományos cikket ír az Új Vásárhelyi tervről,amit, ha valaki nem ismeri a Tisza szabályozásának a történetét és alig várja már hogy a rohatt kis vidéki cigánytakony belerohaggyon a zsírjába már, vagy azt, hogy Európában a Tisza az egyetlen tényleg is folyó,amit szabályoztak ugyan,mégis élő maradt,nempedig egy halott csatorna,mint a Po közép-és alsófolyása... Egyáltalán:1200 km-es szabályozás kubikos talicskával..Mert amiben Dr Kie nitz főmérnök és más folyamszabályozó főakadémikusokNóbelBon-Bon szinten részt vettek, pl a Tisza II.Víz+Lép+CSŐŐŐŐD ,annak a tudományosságát hat pár gombaette kádár-kori rendőrcsimmához tudnám hasonlítani

Tehát a cikkem pont arról szól, hogy az illető nem szeretett volna gimnáziumban tanítani,mert ott abban a korban már nemvolt arra lehetőség, hogy pedagógus lehessen, egy grádiccsal lejjebb ment egy vidéki faluba,pedig budapesti faluban is taníthatott volna,pl Rákospalotán.

Utána pedig az igazgató,aki az egyikkolléganőtkefélte ésnema szabadidejében, csakmunkaidőben tudta,kibaszta az iskolából,mertő is a másikkolléganőtkefélte,viszont a szabadidejében. És ezt az igazgató a korban szocialista erkölcs-nek nevezték azt a népnevelést,amit ma a CNN,HBO, Deutsche Welle, Euronews, Szabad Európa Rádió,ATV,Index, Telex,168óra,Népszava, Azonnali, HVG1 HVG2 HVG3 444 PortfolioPontHú Házipatika Privátbankár Retek Klub Quibit és Princz Dániel, Fostos Recska KettősMércve Babarczy Őrjöng, TASZ Átlátszó, Helsinki Bizottság, IszosJolán és a Falurággyőmeg Sissy Grófnő is folytat.

Akkoriban kékútlevéllellehetett valaki sohamár, ha nemvoltkedveJugoszláviából a szlovén határon át Olaszországba átsétálni (Az olasz lágerben sokvoltacigány strici,akik végbélbe kúrtáka disszidenst) .Mivel enneka fizikusnaknemadtakkékútlevelet,mertegy más véleménye merészeltlenni (lásd a hosszúfelsorolásom) akorban a Pkasi AtomerőműÉpítkezés volt a Szomorúan Bólintottam:Ők semJönnek Vissza Sohamár,akedves fiatalok,akik ugyan jólkeresnek itt alépcsőházunkban,demégis,nincsenekéletkezdési esélyeik, hiszen a Fáraó Bútorkereskedésben 74000 Ft egy konyhabútor,viszontőkpapíron csak 127000 ill 164000 Ft-ot keresnek,mert a többit a főnök zsebbőlfizeti,meg amit még ellopnak.És minek a konyhabútor,haannyira nyomorognak, hogy rendelniükkell a kaját [LásdJ.Olivier esetét a bányászvárosi mélyszegény fiatal anyával,aki zokogott Jaime-nek, hogy nincsen őneki 6 Fontja arra,hogy otthon főzzön,amikor annyira szegény, hpogy 12 Fontértkell a kajaműhelybőlételnek látszó zabát rendelnie

Tanárként 3743 Ft-ot keresett havonta,ez bruttósítás előtti Ft, valamint 1978-ban elég nehéz volt elkölteni,míg hegesztőként 10291 Ft-ot általában, egy pakloi cigi 5-6-7Ft volt éskb a sör is. Kocsisbor literje 16-20 Ft. Vidéki faluban egy esztergályos alapórabére 12 Ft városi faluban 16-22 Ft. Annyi,hogy a vidéki faluban 10 óra volt a munkaidő, míg a budapesti faluban 8.

Természetesen a sohamárok már a múlt század 70-eséveiben semmondták volna azt soha,hogy soha és a sok pénzt,amit kerestek,a vidéki falvak alacsonyabb árszínvonalán költötték el. Akkoriban, ha egy vidéki faluban felépítettél egy házat 2millióért,azon frissibeneü-meszelt,de szűz falakkal el is tudtad adni 1,2 - 1,5 MFt-ért.(Az élőmunkaértéket,azt nem adtam hozzá a 2 millióhoz,meg az Ady-kat,amiket kék meg barna köpenyzsebekbe kellett gyomoszolni

brühöhö

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2021.04.02. 17:39:30

@Frick László Intézet: olyan a tudomanyban nincs hogy valamiért, tán azért mert a hegesztő szabotál, vagyis a minőség kifogásolható és az atvétel is

Frick László Intézet 2021.04.03. 07:54:12

@csillagkúll: Melyik tudományban?

Szerencsére ez egy olyan téma,amiben a mai korszerűmár a jövőmegérkezett-nekmegfelelően csak1ésmég a másik 1-ig kell tudni számolni.

Kezdetben vala a Felelős Tudomány.

Tudósnaklenni nagyon felelős dolog volt.

Oetzi pl egy sámán (orvosember) afféle polihisztor volt.Viszont abban a korban,ha egy aggastyán megérte akb 40 tavaszt,akkor automatikusan kenyérpusztítónak számított és menekülnie kellett.

Furcsa szituációban éltek akor tudósai:

ez egyébként pla Jancsi és Juliska alapja is.

A tudományukra ois szükség volt,viszont a törzsi előarások szerint agyon is kellettvágni egy korabeli jégcsákánnyal.

Amai kor gyermekei felhőtlen, csilingelőkacagássalbújócskának néznék,ahogy amagányos értelmiségi elrejti az őserdőben a gyógyszertéselbújika fizettségetkilesni,jönneka gyógyszerérta jégcsákánnyalés aztán elbújnak,kilesni a sámánt, hogy agyonvághassák,amikor a fizettségét előkaparja.

Minél öregebb az ember, annál biszexuálisabb,úgyhogy némelyikvasorrúbábalehet,hogy fiatalkorában ugyan férfi volt,de öreg bábiként nem vetette meg a gyereklyányhúsot sem.

Oetzi nem sokáig húzta,két télen át üldözték és a másodikban agyon is vágták,majd elvitték a gyógyszert is,meg a fizettséget is.

Az Ipari és a Nagy Francia Forradalom hatására egyre bunkóbb,műveletlen és taplóbbembereklehettek mérnökök,ez azonban egy igen hoszú folyamat és a múlt század 70-es éveiben a BME kézzel rajzoltmeg írtÉvkönyve vissesebb volt a mai Komedi Centrálnál és akorabeli Ludas Matyinális.Viszont az alkotók jóformán mind mérnökök lettek.

Dinamuki testvéremmelszoktunk ilyesmiről eszmecseréni.

Veledmeg a Kigondoltamosokkal viszont a részeredménykutatásról.

Ha arányosítunk,pőla 3700 évvelezelőtti Egyiptombanvoltannyi zseniálisúj találmány,mint mainapság

Csak akkoriban a feltalálómérnök zsenik mégmegnézték azt,kiknek találnak fel.És ha odaadják nekik azokat a dolgokat,azokkal miket csinálnak.

Ebben a gondolkodásiműveletsorban az un műveltségük,pl a filozófiai ismereteik is segítették őket.

Ma nemkellérteni a hegesztéshez sem egy bezzeg- vagy fejlettisztánimérnöknek.hegeszteni,marni,esztergálni,síklapolni,seprgetni és targoncát vezetni meg a raktárbakihúzgálni valamit békán magyar, valamint dél-koreaiéskínaimérnökök tudnak.A többi fejlettnépeknélmár aKorszerűModern JövőbevezetőRészeredménykutatása jellemző.

Van erre gy költőiképem:

Versenyezneka nagybácsikés Saca bácsi a 7 éves kisfiúnak ajándékozza egy Ferrari sportkocsikulcsait:
"Aztán vigyázzál kisfiam a lámpázásnál,ha hirtelenkedel,azonnal elszállakuplung!"

nem talász ma egy tudóst,aki úgy filozófálnaszar méhecskékről,mint a Hüjje TudósIkonja

Einstein.

Pedig ez a méhecskés sztori ütőslenne,ha egy mérnöknek ma tudnikéne valamit(= bármit is) bioszból.

De nem kell tudnia,majd rákeres a neten,ha muszáj.

A virológia az a tudomány,amihez ma interdiszciplinálisan még konyítanak,de csak a lélek mérnökei,a politikailag megbízhatóan elkötelezett írók,költők meg a politikusok és Dr-Dr Bede Márton földrajzkutató szociológus és nácivadász.
süti beállítások módosítása