Szőröm nyövése előtt, azaz ivarérésem hajnalán hippiból lett nyakkendős-öltönyös nyugat-német rokonomat arra kértem,vigyen el vendégmunkást nézni Stuttgart részben jugoszláv,részben török vendégmunkások  lakta kerületébe.
Nagyjából ekkoriban olvastam Tom Wolfe-től az Elhanyagolható Különbségról. Mindent még nem teljesen értettem belőle. A Fejlett Nyugati Társadalomból pedig.... ez a Derrick című, a televíziós krimisrorzatok egyik legdrágább kontár, dilettáns kataszrófasorozata... izének az elsőszériája szépideje... tehát a Nyugatból annyit szagoltam,amennyit Bécsben lehetett: 1 Schilling 1 Ft20 fillér volt vételi áron. Visszaváltván 1:1.
Az Elhanyagolható Különbség-ről számomra a zakók valóban is gombolható kézelője ugrott be.
Volt már egy ilyen öltönyöm, csak nem nőttem bele. Apám egyik másodfokú unokaöccse varratta magáűnak,demire elkészült,kiment a divatból. A titkárnőjével elküldette a Deutsche Bundespost egyik fiókjába,ott a titkárnő elkért egy 20X20X20 cm-es egységdobozt, belegyűrte az öltönyt ésmegcímezte a Keleti Blokkban senyvedő szegény rokonoknak,akiknek ekkoriban még folyóvíz-vízvezeték sem volt az utcájukban.
A Derrick-szemüveges rövid-fésülthajú öltönyös exhippi rokonom próbálta mutogatni a vendégmunkások lakta negyedben a törököket és jugoszlávokat. Melyik Gastarbeiter a török és melyik a jugoszláv. Az őszámára világlotak az elhanyagolható különbségek, én többnyire hosszas,inkább sötétes hajú bajszos-barkós, tarkainges trapéznadrágos csávókat láttam. A török nők ugyanúgy miniszoknyában,mint a jugoszláv nők. Az exhippi rokonom annyira társadalom-érzékeny lélek volt, hogy még egy autóra ránézve is meg tudta állapítani, hogy az töröké vagy jugoszlávé. A jugoszlávokközé bekavart egy-egy görög vagy spanyol vendégmunkás,mégritkábban olaszok.
2015-ben politikaikommunikációs és agitációs hazudozásokban ezek az emberek voltak a "példásan jól integráltak".
Még nem voltam ivarérett, de már politika- történelem és autóbuzi, az igen. Az itáliai eredetű magyar népi kifejezésssel kapisgáltam az elhanyaagolható különbségeket, az kizárható volt hogy egy török vendégmunkás olyan autónak látszó tárgyakra pazarolja a pénzét,mint egy Autobianchi vagy Lancia, de egyáltalán FIAT-termék. Nekem tetszett az Innocenti.. ekkoriban még feminim szempontok is döntőek voltak az autóbuzulásaaimban,mekkora, milyen a színe és az üléshuzata az autónak.

 

A Globális Spekulalizmus-ban a világjárvány kultur-és mindenféle sokkokat fog okozni:

a szembesülés a valósággal.

Már annyira jól elvolt a Világ a Szürke Szósz-szal, az ezerféle szín egy biliben kutyulódik A Szürke 1271 árnyalatává.

A Világjárvány egyik tanulsága az, hogy az Egységesítés-ben a legeslegapróbb és elhanyagolható különbségek is döntőek lehetnek,

pl egy társadalom kézmosás és egyéb mosakodási szokásai az üdvözlési formákkal, a korzózással, mely nagyonfejlett régióiban divat Oirópának a Beer pong /Bierpong... Hol szokás hetente egyszer váltani gatyát/bugyit... mely rendkívülfejlett régiókban nem mosnak mindan nap lábat a nők. Hogyan lesz hátrányból előny,pl egy igen-igen egészségtelenül élő társadalomban,ahol a férfiak [romongróul embërëk]  bizonyos proletár szegmensben nemigen érik meg a 65-öt sem, abban a szegmensben, ahola férfiak 60 körül halnak meg és ma több,mint 90%-aa felnőtteknek súlyosan elhízott, a nők a 70-et nemérik meg, 1000 lakosra 7 kórháziágy jut,míg nagyonfejlett régiók egészségesebb (de főleg a betegeskedés anyagi vonzatai ott jóval nagyobbak...) 2,2-3 kórházi ágy jut.

A Globális Spekulalizmus hívei sokkos állapotban pampognak az Egységes Fellépésről olyan szituációkban,amikor egy-egy döntés alapjai órák alatt semmisülhetnek meg.

A döntésláncolatok fakígyószerűen rángatóznak. Békeidőben nem lepleződhet le a politikus vagy a politikaiújságíró arról, hogy a leghalványabb fingja se lehet,  a társadalomban, amit dirigálni szeretne, mi folyik.

Bennünket,magyarokat is sokkol, hogy olyan embereket állítanak ki elénk naponta a televízióban magyarázni a mechanizust,akik azt a siralmas hivatali bikkfanyelvet, az 1200 szavas szókincsével rendesen felolvasni sem tudják. Jó,akkor tekintsük az újságírótársadalmát ennek az országnak, hát kiderül, hogy elhízott háziasszonyokból, olvasásképtelen hablatyoló jókislányokból és az önkontroll teljes hiányában lubickoló beszédképtelen tökfejekből állanak, akik egy háromszavas kérdést két perc alatt sem képesek kinyögni,viszont nagyon is elégedettek magukkal.

folyamatba helyeztük

foganatosítottünk

keresztülvitelében

intézkedések folyamatában

 

Afrikában-Ázsiában FejlettOirópai Mintakövetés kereteiben ész- és gondolkodás nélkül másolnak le nagyonfejlett megoldásokat,amik pillanatok alatt 400ezres-félmilliós összefertőződő tömegjeleneteket ronbantanak ki közlekedési centrumok környékén.

A Színes Mozaik-ban ami az egyik társadalomban beválik ötletként társadalompszichológiailag,mert ott az emberek békeidőben is  több,mint egyméteres távolságra állnak meg egymás előtt üdvözlésképpen és nem érnek egymáshoz, nem ölelkőznek-puszilkóznak,mint az oirópai latino-knál szokás, nem szorongatják egymás naponta maximum egyszer mosott kezeit..  egészen másként csapódik le a benzinkút/autópályakapu-szerű áthajtós tesztelés. Oirópában el sem képzelhető... még megmagyarázni... még szemlélteni is lehetetlen azt a társadaalmi fegyelmet, amihez a japán rasszista elidegenedettség a földrajzi-és kulturális közelség ellenére sem hasonlítható. Szemreaz oiropidnak a japán és a dél-koreán társadalom fegyelmezettsége ugyanolyan,pedig jócskán vannak elhanyagolható különbség-ek.

Bezzegfiatalok sora tud meghalni

miközben Tünberg a sajátelmondása szerint úgy átesett rajta, hogy észre sem vette különösebben

-ezzel támogatva a SvédModell-t-.

Amit a dél-koreán embernek 1-szer azaz egyszer kell elmondani, azt pl a fejlettségében és a magát a Homo Sapiens csúcslényének tekintő oiropid már a további hátralevő legeslegfejlettebb  életében is képtelen lesz megérteni. A dél-koreán embert az Egységes Főhatalom megkéri valamire,akkor a dél-koreán ember nem a hogyannnemtudjukmegoldaniezt-jén agyal, hanem engedelmeskedik és nem kérdez. És akkor az ezt cáfolni látszó ellenpélda: Valamilyen gazdasági törvényszerűségre hivatkozva me akarják zárni a dél-koreán-t foglalkoztató óriásvállalat üzemeit, ekkor a dél-koreán munkás agresszív partizán-gerilláváválik és a hadsereg egységeit kell bevetni ellene,úgy védi a munkahelyét.

Az egyik oiropid társadalomnak ki sem kell hirdetni még a kijárási korláátozást sem, miközben egy nagyonfejlett hűdeoirópai társadalom tagjai jellegzetesen corso-znak kijárási tilalom alatt. 

Nem csak a kulturális különbségek nagyok Oirópában, de a jövedelmiek is. Az egyik EU-tagállam BezzegVárosa folyóvizében az emberi húgy magas cukortartalma a kimutatható az elmaradott piálásmiatt , egy másikban meg a Korszerű Modern Jövőbevezető kokain.

A politikai kulturában is léteznek ezek az elhanyagolható különbségek.

Az egyik bezzegtagállamban pl az a politikai szokás, hogy a belpolitikai hasfájásokat belpolitikai szinteken kezelik.

Míg más tagállaamban meg az a szokás, hogy a belpolitikai szennyest EU-parlamenti szinten és főleg kiteregetős szellőztetéssel szeretnék "tisztítani". Az  egyik EU-s társadalomban létezik NemzetiEgyetértésRendszere,a másikban akifejezést elragadva az eredeti jelentéstartalmábóla "náci diktatúra" nick-neveként alkalmazzák. [Itt jegyzem meg, hogy az egyik bezzeg-és elsőosztályú igazitagállamban tartományi Führer volt az a neonáci,akire, midőn EP szinten a szünetben a WC-ben húgyozás közben rákérdeztek, a bezzegtagállami baloldali politikus csak a válla fölött köpte oda, hogy belügy, belpiacos és majd ők odahaza megszerelik.

Az egyik sajtóéletben a véleményformáláskb abba számít,amiben az apácáknál az orális sex: Csinálják, ha,ugyan, delegalább nem dicsekednek vele.

Míg magyarországon képtelen lejönni az újságíró apolitikacsinálásmámoráról

és ami nezetközi sajtóetikailag vállalhatatlan

azzal

a

véleményformálással

am& egyszerűen politikai szolgálattétel agitáció útján

a magyar "újságíró"

képünkön:

nockerliponthuseggember2.jpg

A NockerliPontHu "újságíró"-ja.Továbbra is váromolvasóim segítségét,mi a nockerliponthú éski ez a zsemni, hohgy hívják

még dicsekszik is.amerika_hangja-03-31_444_1.pngamerikahangjamagyaradas2020-03-31_444.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr7915575280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása