dablin [írd_ Dublin I. II. III. ] - Amidőn még fingja se lehetett az Ónijó Napja Fűtőinek a mai migránsválságról, aminek még csak ipp a hajnala ha hasad, összegyűltek háromszor is az ír fővárosban szalmátcsépelni és megszületett pár, a maivalósággal még csak köszönőviszonyban se lévő ökörség, amire szokás hivatkozni a migránsválsággal kapcsoilatos koch-olmányozások során.

kvótarendszer - A Merkelschaft  azonnal rájött, hogy a szírekkel kapcsolatban súlyosan elbaszottan nyilatkozott. Valamivel szerették volna betömni a jobboldali nacionalisták büdöspofáját és ezért találták ki ezt az élet-és valószerűtlen hülyeséget. Természetesen nem engednek, nem revidiálnak, bár ma már még a legpicsább merkeliánus báábocik is tisztában vannak azzal, hogy  a migránsokat nem lehet csak úgy kvótákba rendezni vagy toloncolgatni. A jóoldali kommunikáció azért támogatja a kvótázást, mert a rosszoldali támadja. Szemrebbenés nélkül hurráoptimistáskodnak a jóoldali agymosok olyasmik fölött, ha egy ország öt év alatt pártízezer migráns befogadását vállalja. Az orbánista kommunikációnak csak egy kis esze lenne,, leutánozta volna ezt a móccert. Mégokosabb lett volna a kvótarendszert elfogadni, mert így a magyar jóoldal legokosabbjai fikáznák a  kvótarendszert és aztán a mégiselutasításkor pont rájuk lehetne hivatkozni...

toloncolás - A jó és a rosszoldal is nyilatkozgat toloncolásügyben, bár senki ország semmilyen hatósága még csak kisérletet sem tett igazi toloncolásra. A "dublin" stílusú toloncolgatáson a toloncolt már nem is röhögi magát betegre, az egyik lyukon kitoloncolják, egy másikon meg visszamegy. Tulajdonképpen a migránsok egyöntetű véleménye az, hogy a fejletteurópaiak bamba, gyenge [korcs],önhitt és felsőbbrendűségikomplexusaikat álságos jópofáskodásokkal kompemzáló nyálas picsaemberek, akiket igen könnyen bármivel át lehet verni.

hurrákerítésoptimizmus - egyfajta bezzegelés. Az orbánisták kerítése miatt más államok kezdtek el szívni a migránsáradatban, aztán persze ezek az államok is kényetelen kerítéseket emelni, amiket persze az óvoda-középsőcsoprt színtű aktuálpolitizálgatásban eufémuicce mindenféle más szinoni,m fogalmakkal igyekeznek elhazudgálni [-> kapi szárnyakkal ill. "mászaki akadály" ] A ~ valami elbaszott naív módon bezzegel tehát afölött, ha másook is kerítést építenek.A kerítésépítés szükségesrossz, nem jó, de megfelelő és előrelátó megoldás, mint ilyewnt, a szaráshoz tudnám hasonlítani. Szarik az ember ugye, mert muszáj, de azért nem dicsekszik vele feszt, hogy ő ís szart éds lám, más is szarik. [ -> magyar szar ]

szarpolitika - Azt hiszem, a magyar történelemben ennyire szar és vacak politizálásra nem is találunk példát, mint a mai napipolitika. Az egyik csöndesamerikánus propagandaportál jót szórakoztatott azon, hogy Orbánék az alapjaiban is elbaszott politikaitanácsokért mekkora csillagászati összegeket fizetnek és aztán a pocsék kommunikációjukra még több pénzt pazarolnak a köz'éből... . Az egy magyar  "jobboldali"-tól valamennyire természetes is, hogy rosszul politizál, de mostanában már a magyar jóoldal is kb ugyanolyan szarpolitikát pocskol szanaszéjjel. A jóoldal 2011-ig legalább politikaikommunikációban profi volt, mára azonban már Pijolós Joli nyanyust is alulmúlják... Sokan azt hiszik, főleg a kádár-kori móókszista  történelemhamisítások miatt, hogy Rákosiék alatt volt ilyen vacak a magyar politika.. vagy esetleg még a Bach-korszakban. Hát nem! Szerintem ilyen gyalázatosan ócska politikai élet még az elmúlt 25 évben sem volt, mint mainapság... 20-22 éve még volt pár tényleg is liberális gondolkodónk meg újságírónk.. a szabadgondolkodás még nyomokban felfedezhető volt, mára azonban a szabadgpondolkodás a teljes magyar szellemiéletből kipusztult, névelője se maradt...  A szar azonban nemes anyag... mivel ennél lennebb már nem lehet, talán valami jobb érhet [komposztálódhat] belőle...

sorosozás - Egyfajta szalonzsidózás az orbáni "klasszikuspolitizálgatós" réthorikában. Maga a sorosozó ugye nem zsidózik, viszont a a "jobber demagógok" számára Soros György [-> George Soros, agg spekuláns]  neve afféle karmesteripálcabeintés, lehet zsidózni.

nemzetállamozás és "globalizmus" - Tkp ez, ami most van és amitől egy jógyerek orgazmikusan összekakilja magát örömében, vagyishogy Mahacskalában vagy Mhadarkavampalidakadathban ugyanolyan deszkássapós deszkássrácok deszkáznak deszkászenére, az nem sokszínűség, hanem SzíntelenSzürke AgyHalál. Nyilván egy internetagyú nyálfazék szegényke azt hiheti, hogy a multikalcs az valami XXI. századi fejlettvívmány, pedig az un "Sötét Középkor"-ban mondjuk a Röneszansz volt az igazi multikalcs -tessék utánajárni. Az inverpolitizálásban azonban ha az egyikoldali elkezd réthorikailag nemzetállamozni, akkor a másikoldali mondolatszerűen csakis fikázhatja meg gecizheti az olyant, mint nemzetállam. Sokszínű [integritív] valami mozaikszerűen, a színek megmaradásával lehet. A seszínűség [szürke kulimajsz] azonban soha a büdös kurvaéletben nem lesz sokszínűség. Az un "világzené"-vel könnyen szemléltethető ez a kétféle, már alapjaiban is különböző eset.

baloldalisozás, liberálisozás - Az orbánista réthorika másik klasszikusan önellenható és ostoba cimkézése, amivel a balodaliság és a liberalizmus látszatfényébe galvánoz föl a gyakorlatban inkább jobber spekuláns széltolókat és aljadékokat, pl Zsanklód Zsünkert meg efféléket. A baloldaliakat hagyjuk... de pl a liberálisok alapvetően szabadgondolkodók lennének -ha lennének. A mai Aéjraópában azonban a szabadgondolkodás még nyomokban vagy reá-utaló mellékmondatokban sem figyelhető meg. Mint az "aájraópai parlamentalizmus"-ban is, afféle "frakciófegyelem" szerint senkinek az égegyadta világon semmiféle egyéni , eltérő és szabad gondolata nem lehet. tehát pl ha én jóoldali szeretnék lenni és a jóoldal nézeteivel 772 pontban azonosulok, de a kerítésügyről más, pl szabad egyéni véleményem lenne, akkor máris elmehetnék az orbánista cigány kurvanyámba, ha pedig még ráadásul jóoldali politikus is lennék, akkor az egész pártom is kiáll mögülem.

inverzpolitizálás - Ez az a kifejezés, ami a migránsügy mindenoldali politikai kezelését jellemzi, viszont el nem hangzik. Az inverzpolitizálásban a hazudozás nem a lényeget takarja el, csupán mondolatszerűen ellenkezik a másik, az ellenoldal hazudozásával. Természetesen a hazudozás ellentéte is lehet hazudozás. Mivel az inverzpolitizálásban a lényeg még elhazudozás formájában sem érintett, ezért ~ közben a történet szépen halad, fejlődik és ez igazából senkit sem érdekel. Pompásan bizonyítható ez a "kvótarendszer"-rel kapcsolatos mindenoldali politikaikommunikációban. Az un "szabad sajtó" pedig falaz ehhez a néphülyítéshez, hiszen ha létezne szabad és független sajtó, már régen azzal szórakoztatná az olvasóit, mint szarakodnak az aéjraópai mindenoldali politikusok a kvótázás embertízezrei fölött akkor már, amikor a migránsokat embermillióban lehet mérni. A  ~ "büdös zsidó Soros-t" vagy "rojatt náci cigány Órbányot" aprítana, vágna ésvagy nyírna ki -ha tudna. Valójában azonban az inverzpolitikusok  igenis érdekeltek egymás papírkutyaszerű kinyírásában, hiszen a másodikoldali ellenségkép[zés] az, ami a politikailétben tarthatja őket. Ha ugyanis a dolgot, őt magát nézzük, akkor Merkel néni már régen és teljesen alkalmatlan Németország kancellárságára, még szerencse, hogy van ez az unkoorzigeuner nazi Orbán, akivel szemben angyalként lehet őt beállítani. és viszont, ha nincsen az a "büdöszsidó Soros és az ő összeesküvése" akkor a zűjellene harcolójak is még annál is nevetségesebbek, mint amire egyébként simán és maguktól is képesek lennének. Közben a szekér halad. Fél éve tökölődnek a dumapolitikán, és egy nyomorult dablinozásra se tudtak összeülni a zajraópai mindenoildaliak... pedig most már tényleg vannak és nem is tízezrek, migránsok, akikre akár szabni is lehetne határozatokat...

https://m.blog.hu/du/dudenbuch/image/854c13e2c5c67737cbf525555218e036.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr188075786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.11.14. 19:02:40

Visszatért az élet a blogba, zseniális lett ez a szószedet.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2015.11.14. 23:10:01

Ma végiggyalogoltam Mannheimban a főutcán a pályaudvartól a belvárosig, kb. minden kapualjban migránsok csöveznek, elég durva.

2015.11.15. 19:44:54

@Dinamuki: remek. Alakul a beilleszkedés Mannheimban is.

TarZerind · http://magyarsag.inda.hu 2015.11.30. 16:16:31

Lopnak Tégödöt, baxi, mátyásmadár.

Ugyanezen a címen van egy caféblog is, tájszavakkal, magyarázón.

Hacsak nem TÉ magad írod.

Baybars · http://daciabarbaricuminferior.blogspot.com/ 2015.11.30. 16:20:00

Te is orbánista vagy, az mással beszélgető búrányi marche!

Csak titokolod, szégyemszenre.

Baybars · http://daciabarbaricuminferior.blogspot.com/ 2015.11.30. 16:23:42

Merkelschaft MAGA A NÉMET NACIONALIZMUS, Dude!

Mond valamit, hogy KERESZTÉNYDEMOKRATA?

Pláne "keresztlényszociális", bajor sör-puccs, Schicklgruber , Drechsler, Német Munkáspárt, Sturmabteilung, 1923....

Baybars · http://daciabarbaricuminferior.blogspot.com/ 2015.11.30. 16:28:12

Azééé' csak ÉJJEL ORBÁN NAGYFEJEDELEM és kündü, mer' ide nem gyön a szírarabs, se kúrd, se pesmerga, se talibán.

Érthető szinte, itt belennének kerejtve és még a romákok és jüdisch minoritás is háborog érdeksérelmei miatt.

Azért az AH besúgói legyenek résen.

TarZerind · http://magyarsag.inda.hu 2015.11.30. 16:30:04

Mit dógoz Keed, Tuggyaki??!

Népnevel?

Na, jól nézünk miki.....

TarZerind · http://magyarsag.inda.hu 2015.11.30. 16:38:59

Igen.

Asszem aMandin megírtam, hogy Sorosgyuri Bá' NEM ZSIDÓ , 44-ben volt 14.

Kábesz úgy van vele, mint Teller, akit apja Evangélikus Gimibe járatott, de ő nem hitt semmilyen istenségben, MAGYAR (ls amerikai) NACIONALISTA volt. Apja pesti sztárügyvéd. Asszimilált fizikus, nem zsidó. Büszke volt Corvin-láncára. S kirúgták az alkesz és bolod ZeleiLászló neve alatt írott főszerki "ál-Teller-levél" szerzőt.

Gyuri spekuláns nem tudott zsidóvá lenni, mert nEM SZOCIALIZÁLÓDOTT annak.

Így csak egy nyugati tőkés geczi, pechünkre pesti születésű.

Életét vitéz Koszorús Ferenc tábornoknak és bizonyos Horthy Miklósnak köszönheti.....

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2016.01.03. 12:37:09

Szilveszterkor a kölni pályaudvaron kb. 30 afrikai nők kirablásával és zaklatásával köszöntötte az új évet... ha ez így megy tovább, vszínű a németeknél is hasonló csapatok fognak alakulni, mint a magyar gárda, aztán lehet írni az "okos" cikkeket arról, hogy előbújt belőlük a náci, mégiscsak a vérükben van stb... reméljük, nem ez lesz.
BUÉK...

Fenehorizont 667 2016.01.05. 15:13:52

@Dinamuki:
iszonyat frusztráló belegondolni, hogy mit tennék, ha én a barátnőmmel kerülnék ilyen helyzetbe. még 2-3 ember is sok ilyenkor, nemhogy többszáz kibaszott arab meg nigger. hogyan védeném meg úgy, hogy a tekintélyem is megmarad, és ő meg én sem szenvedünk semmilyen kárt - legyen az lelki vagy testi.

szerintem ezen most sok férfi és nő gondolkodik ippeg.
mert jövőre jön az újabb millió.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2016.01.08. 00:00:07

@Fenehorizont 667: állítólag sok nővel, akit inzultáltak, ott volt a barátja, de nekik is annyira új volt a tömeges inzultálás szitu, hogy nem volt előtte veszélyérzetük, a tömegben meg már ők se tudtak sokat kezdeni...

2016.01.09. 13:38:44

@Dinamuki: Merkel(t) hamarosan lelép(tetik). Bemelegít Hitler2.

Fenehorizont 667 2016.01.11. 15:17:00

@Dinamuki:
hát akkor ezután majd lesz veszélyérzetük.
süti beállítások módosítása