nem helyesírási hiba, bi'on-bi'on így néne írni, török szó az ópium-ra. Zrínyi áfiom-nak írta.

Szolnokon pedig a TESCO-ban székelő patika neve Áfium, ami névválasztáshoz csak gratulálni tudok, Áfium nevű patika. Bátor &hooojjdeeredeti dolog volt a Dopeman-tól körbebazmegolni a Himnuszt, az őrjöngjünk Venszan jókislányblogtól se semmi a szarszagú vér-kép-be szinte láthatatlanul gyöngyhimzett vélemény, de ez az Áfium patika még ezeknélis ütősebb és már jóval korábbi!  

Kedves olvasóm nagyjocó a minap ötletként fölvetette azt a XX. századi matematikai megoldást, hogy ezek a sok barmoskodásaikkal szemben egyszerűen fölvehettek volna egy újabb IMF-keretet. Haladójóoldali  gyermekek pedig már tudni is vélik, hogy az IMF hitelkeret lesz még itt majd divatban, persze arra alkalmas tisztakörmű, ápolt, illatos és ilyesmiben kipróbált kiskezekben -Köszöntsük dübörgő tapssal a Haza és Haladás Alapítvány [HaHa párt] dógozóit, akikre még annyian se gondoltak az idei október 23. faszbúkizált tüntikéltségében, mint az LMP-re. Pedig tessék csak hozzászámolni a 2012-es előrehozott [nyugalom! őszi!] választásokhoz a Haza és Haladás [párt]t is! (igen, koalában akár!)

Ezt az áfiomot már ismerjük. IMF-hitelkereten trabantoltatva a magyar gazdaságot Stadler Józsi bá is kb olyan zsenialitással vezeti határozott egy éves időtartamban, mint Bajnai (és Oszkó?) vezette határozott egy éves időtartamban. Újabb s újabb "trabantok"-ra támaszkodva, tehát aktuálisévesköltségvetéskigazítás szintjén -ez egy jóoldali alter' javaslat az ezek baromkodásaira. Áfiom ugyanis. És ezen kívül? -egyéb, mint strabancoltatás IMF-keretre horgadva? Miközben persze az egész ház [Zónijó, Juró] ég ám! (demagóg kieg: ÉS Görögországban mennyi de mennyi használtkeret bedobálva a szakadékokba kopárhegyekközött, hol a tenger hupikék, és ahol, ha burúú az ótó, az nyilván a fizetninemakaró gazdag ótója, gyúl ki s repül a repül a benzinespalack, akkor az a tizenhatodikhavifizetésükért tüntiző dógozók természetes véleménymegnyilvánulása és a NO PASARAN nem húgyszagú megkötés [-> a demagógia, mint áfiom, amiért nem kell a szomszédba menni, nyő magától, mint a dudva])

 

végmottó:

aszittem ájfonról írsz... :)

A Hannibal Lektűr-attitűd  

52 komment

Címkék: áfiom

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr13330461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.10.27. 09:47:53

Egyetértünk abban, hogy az IMF hitelkeretet csak túlélésre és nem fontos átalakításokra használták, ugyanakkor országmentésként kommunikálták.
Tekintve azonban, hogy az akkori ellenzék részéről nem sok konstruktivitást tapasztalhattak, idejük sem volt jelentősebb reformokra [pthöejj], ezt nem lehet teljes egészében a nyakukba verni. El kell ismerni, hogy adott körülmények között olcsóbb megoldás volt ez, mint a piacról finanszírozni a hiányt, bár nem lehetett "unorthodox" eszközökhöz nyúlni.
Egyébként, nem használták fel a teljes keretet, úgy emlékszem, 3 mrd júró megmaradt, de a korlátlan felhatalmazású új kormány lebiggyesztett ajakkal visszabaszta a vaskos borítékot és a padlóra köpött.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.27. 11:16:06

bekerültem a posztba:)
interaktív blogolás jobb mint a twitter/facebook/tumblr!!!444!!

magyar-magyar szótár 2011.10.27. 12:19:37

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
1.nem először
2.miután vagy hat bejegyzésemet is levettem a nehezményezéseid miatt (ui az is interaktív -nem?)

2011.10.27. 15:55:57

Az IMF hitel olcsóbb, mint a piaci, cserébe belepofáznak a költségvetésedbe. Mi nem vettünk fel újabb IMF hitelt, sőt, kirúgtuk a gonosztőkésbankárokat, volt is elalélés meg ugyeviktorozás a megfelelőoldalon. Aztán felvettünk magasabb kamatokra hitelt, és végrehajtottunk egy olyan költségvetést, mait az IMF várt volna tőlünk.
Kemény munkával sikerült a lehető legrosszabb kombinációt kihozni.

magyar-magyar szótár 2011.10.28. 04:52:18

@nagyjoco: Az IMF egy hitelkeretet tárgyal ki nyugati-(óniós) piaci kamatért. Ami kamatért IMF kérelem nélkül lejjebbosztályozott országok nem kaphatnak.

Atán az IMF cserébe a jótéteményérrt, hogy pl annyiért kapunk hitelt mint a mindenre fittyethányó, az összes ónijósszabályra tojó, protekcionista Ausztria, cserébe belenyulkál a pü-i kormányzásba. De mjajd biztosan úgy nyilkál bele, hogy az úgy sikerüljön, hogy többé ne legyen szükségünk a közvetítésére, hanem kiérdemelhessük azt, hogy önállóan kérve is piaci kamatért kaphassuk, ugye? Egy szervezet, ami maga ellen dógozik, egy menedzsment, ami ennen jövője ellen gályáz. [A Strosszkános poenokat sziveskedem melőzni :D]

Bezzeg Görögország szépen sorbanfelvette az összes keretet és nem is az éves GNI 80%-án, hanem a 125%-án áll az eladósodása. Azaz mégkeménybbmunkával mégjobb kombinációt sikerült elérniük.

2011.10.28. 06:32:48

@magyar-magyar szótár: Van olyan ország, ahol másfél százalék volt az a "piaci" kamat - na nem nálunk. Az IMF a hitelkeret megkötése után minden minisztériumhoz rendel egy pénzügyi tanácsadót - hasonlóan ahhoz, ahogy az ötvenes évevkben kaptak a miniszterek a SZU-ból biztosokat. Mivel adósságból fizetsz ki addóságot, az adósságállomány szükségképpen nő.

Nézzük, mi történik IMF nélkül - a Magyar Út. Bizonyúgyse se veszünk fel ájemef hitelt- sőtmitöb - kipicsázzuk őket két lábbal (miközben az IMF kirendeltség köszöni szépen, ugyanott van, ahol eddig), igazmagyar szittyavérünk felforrik vala, hogy nemzetünk dícső vezére megszabadíá népét az gonosz internacionalista mételyétől és az gonosz tőkési urak szörnyű szipolyától.
Ezek után a Piacról veszünk fel hiteleket - ami a gyakorlatban a Rotschild tulajdonban lévő Bank of England és leányait jelenti - azonban ahhoz, hogy Piac hitelt adjon, meg kell mutatnunk, hogy megérdemeljük mink aztat. Megszületik a Széll Kálmán terv - van valami bája annak, hogy a múletelőtti század Bokrosáról és egyik leggyengébb minszterelnökéről nevezték el - ahol feldicsítjük a Libajnai kormány "eredményeit", (de csak aaz anglikán verzióban, hülyemagyar nemtudám anglikánul) és beígérünk egy 1000 milliárdos megszorítást (duplalibajnani szint). Megkapjuk a hitelt, így ki tudjuk fizetni belőle az előző hitelek kamatait - az eladósodottság szükségszerűen nő.
Innen Debrecenből két út van Miskolc felé, M3, mai kényelmes, gyors, de fizetős, meg a sima 3-as, ami kényelmetlen, lassú, de ingyér van. Végül ugyanoda jutok.
Az IMF hitelével vagy a Piac hitelével is ugyanaz a helyzet, az útirány mindkét esetben Csődia, csak az utazási körülmények mások kicsit.

2011.10.28. 06:40:10

@magyar-magyar szótár: A kamatos kamat megértéséhez vegyük az alábbi gyóógypedagóiai példát:
Én kölcösnadok neked 1 gramm aranyat 5%-os piacbarát kamatos kamatra. Mennyi aranyat adnak vsisza az én leszármazottaimnak a te leszármazottaid 1500 év múlva?
A helyes válasz: a Föld tömegével megegyező aranyat. Ha akkor tető alá hozunk egy IMF megállapodást 5% kamatra, újabb 500 év elteltével már a jelenlegiismertvilágegyetem jelenelgbecsülttömegével megegyezőt fogsz visszafizetni.

magyar-magyar szótár 2011.10.28. 06:52:35

@nagyjoco: Sajnos matekból is tökhülye vagyok. Annyit tudok, hogy jobbképességű kiskamasz matematikusok szoktak megbolondítani elsősorban származásukra és politikaimegfelelőségükre egyetemet végzett matematikatanárokat a védett éveikben olyan trükkökkel, mint pl a 2+2= 5 bizonyítása vagy a 2x2= 3 bizonyítása. Annyit tudok, hogy egy disznókondából nem az egész állományt szokás levágni, nem csürhe az, hanem konda, nem csak hízók vannak abban, hanem tenyészállatok, azaz disznók is.
Aranyat nem tojik a disznó, de azért elég értékes a gyümölcstermesztésben a lúgostalajon a jó savas disznótrágya.És ha hagynak két kant meg negyven kocát, akkor a konda felszaporodik magától.

Azt is tudtam, amit a nálam sokkalokosabb és ssokkal haladóbb M. Kis Csaba művészúrnak meg kellett kérdeznie, hogy mind szar-e aza zöld sár, amit másfélnapos sertésgondozói karrierje pár percében a kamera kedvéért tolt a tolólapáttal a betonon.
és mint egyszerű paraszt tudom, ha felveszek gőccsönyöt, jaztat is tudom, mennyit vegyek föl (mint buta parasztra úgy kell rámerőtetni joszt ráadásul a házamra se akarom a fődemre se rátáblázni, csak sima gőccsönyt aggynak vagy ha nem, akkor üreskenyeret eszek sózva paprikázva. És ha én nem szarok, a bankár már éhen döglött: Oszt akkó a bankár elmehet a jaó gúnnyájába az ilyen fennkölt értelmiségi viccekkel , mint amiket te is idézel .

magyar-magyar szótár 2011.10.28. 06:57:37

@nagyjoco: ez pedig a folytatás: Az amerikaibankok 1950-60 között felfedezték azt a módszert, amivel a paraszt már rég nem szart és ők még vastag, brokkolitól és más egészségzölségektől bűzös vastagokat naponta két WCcsészével.

"A föld azé, aki jelzáloghitelt vesz föl rá. A barom az, aki műveli"

"Unkooren lagja cigan nep, ali matyhjar wie als zigeunen eladja föld, nem torodje holnap, mikor erje magyar föld ötször annyija"

2011.10.28. 09:46:43

@magyar-magyar szótár: Te összekevered a valóságot a fikcióval - ez súlyos hiba. Nincsenek disznók - azok valamelyik vállalaté, annak van részvénye/hitele, és ezek a fiktív papírok (meg számítógépes adatbázisok) sokkal fontosabbak, mint a holmi valóság. A világon százezer millird dollár adósság van és 70 ezer milliárd pénz - a kettő különbözetére jó magyarázat az aranyföldgömb példázata.

magyar-magyar szótár 2011.10.28. 10:00:06

@nagyjoco: Én keverem össze? -én példálóztam kis matmat'logikai trükkel :) Hm?
de komolyra. Hagy idézzem kedvenc jógyerekérvemet 2007-ből, az autóhitel (nullabefizetéses káosz devizahitelekkel etc.)
Az volt a jógyerekérv a [deviza]hitelboom elleni "ostoba károgásom" ellen, hogy bezzeg az usákoknál már az onokák hozzák el a sosekitörlesztett hitelő régi beszámításával (a kétévenkénti modelválltással rritmizáltan) az újabb autó (ami, ugye, ha amerikaiautóról beszélünk, akkor 7 évesen 200ezer mérfölddel eldobandó iparihulladék, mehet a recycklingbe) 10 éves futamidőre... hogy ez jó

Ki is lehet mutatni a lyukat, amit az autóhitelek feketeklyukinccállanak... nem is csuda, hogy valamikor össze kellett zuhannia ennek a lufinak.
De ha megnézed a mai polémiákat, amiknek az a lényege, hogy MOSSEBBENAPILLANATBAJELETTELBASSSZVA! a képet, ahogy a nagyviharabiliben a kis piciny bilink viharrát éljük meg és a sokokoss pógárok most is olyan ókossak, mint vótak 2007-ben.

Olyan érzése vvan az embernek, mint egy esztékáváróban, ahol -ez hóttkomoly- a legtöbb esze még a 87 éves bácsinak van, a többiek mind a sajtóból összehallott-olvasott lózungok mixxxeit mondják "ezavééleményem" "ezalvééleményem" haígy haúgy.

Sőt rossz a hasonlatom, mert 4-5 bili van összekötve, ilyent, hogy Ft nem is ismernek a sepkulánsok, hanem csomagban próbálják boogatni.. nyomogatni le... z egész régiósbilifüzért, nem külön a magyar bilit..

de minden hasonlat lesántítható... ha akarjuk, ha nem arra használjuk, ami (vagyis gondolkodásra) hanem fejbecsapdosni egymást

magyar-magyar szótár 2011.10.28. 10:03:37

@nagyjoco: Minden ilyen aranyföldgömb logikaitrükkből pont csak egy valami hiányzik, az életszerűség. Lehet ezt embertelenül ábrázolni: az, hogy tzart a görbe nem jelenti azt, hogy valósidőben metszi. Pl metszi, igaz 100ezer milliárd év múlva, csak nincs értelmezve.
Az aranyföldgömbtrükk is csak úgy működik, ha kiegyenesítem a valamiheztartó görbét, mert egyébként története van a dolognak, ami egyszerűen egy ponton kimessi maga alól a talajt és ezért a matematikailogikai modellezés nem teljesülhet be.

Az a bizonyos emberi tényező, ami ha nem lenne, akkor valóban a matematika lenne a legtökéletesebb, sőt az ember maga az akadálya annak, hogy a matematika kiadja az univerzumot leíró képletet (azaz isten halotti bizonyítványát)

2011.10.29. 07:20:54

@magyar-magyar szótár: A lényeget nem értetted ebből meg. Aranyföldgömb nem lesz, viszont az exponenciálisan növekedő államadósság kifizetésére gyorsan egy földgömbnyi arany kéne. A kamatok kamatait akarják velünk visszafizetteni, olyan pénzeket, amiket soha nem adtak nekünk kölcsön. Ezért öngyilkos poltika a "vissza"fizetés. Az ország már réges régen a sokszorosát fizettte vissza annak, amit kapott.
Fel lehet emelni az adókat, lehet megszorítani, de ez csak arra jó, hogy pár évvel elhúzzuk a D betűvel való kellemetlen, de elkerülhetetlen találkozást - miközben nyomorba döntünk mmég pár millió embert.

magyar-magyar szótár 2011.10.29. 08:19:46

@nagyjoco: Ez 20 éves műsorszám, és bezzegelhetnénk a lengyelekkel. De állandóan "történelmi akadályokba" ütközünk, pl a lengyelek azzal marketingelnek, hogy őket a porosz is dúlta, hátmég a mondol, a tatár meg a törk, hiv. Eur. elfogadottan ráadásul a Gótika Bástyája, ami Európát is védte a töröktől [!!! vö össze hazai legendáriomonkkal] az orosz is dúlta (meg a szovjet is) . Nálunk azért nem lehetett az államadóságot szanálni, mert majd mi megkapjuk ezért a jutalmunkat (-> az 1992-es EU és az 1994-es jurócsatlakozás, muchachos!) 2010-ben azért nem volt szabad csődöt jelenteni, mert akkor mi is van az áfiommal, amit 2009-től kaptunk (a Keret, ugye) és... ha kussolunk szépen, amíg a sokkal nagyobb kakiban lévőket kimossák, majd kapunk jutalomfalatokat ... (hát ö.. ugye köszönet és dicsérő szavak... Jóviselkedésünkért az egész 90-es évek tele vannak csurig köszönetmondásokkal, pl az endékásokat átengedő 24 politikus közül annak, aki a kamerák elé állt s önmarkecolt vele, szemáéély szerint neki, köszönet is mondottak s abból hullott valami a "hazá"-nak is.)

Az a mókás, hogy az elmúlt nyolc év alatt már még a fejőstehenet is partiba vágták reform címán, a fasza kis agrárollót, ami mindig is titkos államibevétel forrás volt a Horthy, a Rákosi és a Kádár korszakban is.

A nyereséges termelőszüövetkezetek nem használhatták a jövedelmüket, parkoltatták semmiért az államnál, alacsony kamatért és 16%-os hitelből beruházhattak vagfy vásárolhattak és fizették a KTA-ba a pénzt , amiből a rosztéeszeket foinanszírozuták..
A Nyolc Év, amiről pfúj, aki beszélni mer, az szemétláda, a Nyolc Év -ben fordult elő, hogy a kurvasok építőipari, technikai, múlékony hiradási és kikakilt teszkó-lidliség mellé mér sertést is elkezdtünk importálni, meg nyersetejet meg efféléket és ezt is a reform részének nevetéj: Még az agrárollót is "leadták a vasba"

De még mindig van az országban valami, ami jelenleg a világon a legbiztosabb, legsatbilabb befektetés és magyarországon akár PROMT (pár hónap lezongorázási időt számítva) akár dupla hozamot eredményez, na mi az?
Te okosabb vagy mint én, biztos tudod :)

magyar-magyar szótár 2011.10.29. 08:24:52

@nagyjoco: Úgy gondolod, hogy saját ötletből húzzák a Döbetű cslaffanását?
Gondolod, hogy nem azzal kezdték 2010 májusában, amikor beleláttak a "csuda" hátamegé, hogy rohantak sírva.
És A Csudálatosak még azt is tudják, hogy a vergődés meddig fog tartani, azért tollászkodik ennyi "alulróljövő spontánkezdeményeződés"
meg a demokrata párt.

Nyárelején felröbbent a hír, hogy "A Szőnnyetegek előrehozott választásokat akarnak" de aztán gyorsan lelövették a kacsát, mert annyira komoly és "ezektőlfüggetlen" a remény :D
Az MSZP máris húzhatja magára a kukafedőt, az LMP detto... "persze az utóbbi a netokratív szabályok miatt, van már 2.0ás fejlesztés sőt biztatóbb 3.0-s is!)

Most gyorsan lezavartak egy "közvéleménykutatási versenyt" s persze a sajtómunkásság a nekik legcukibbat tálalja.

magyar-magyar szótár 2011.10.29. 08:27:22

@nagyjoco: Mondjuk svejciszemmel politikaműűvészeti gyönyör, ahogy megszívatják A Csudatévők [Bajnai, Gyurcsány and Co. GMBH Ko. KG] azt, hogy ki vigye el a balhét az üres trükkjük miatt. Idehaza még azt se látják, hogy A csudatévők az egycég.
Már nem látták 2009. májusban se (köszike Index Anyu)

magyar-magyar szótár 2011.10.29. 08:42:21

@nagyjoco: @ripők: Sokan nem akarják érteni, Bajnai hogyan lehetett képes a trükkre. Nos: Ez a szakterülte: Válságkezelés címén az [állami]tőkeinjekciókat eltüntetni, meg mindent, ami mozdítható és a működtetés alatt még a bevételeket is és aztán ártatlan kisfiúképet vágni.
Cak a méretek nagyobbak.
De tehetséges ember, ha 1 tonnás kis távolkeleti platós teherutóval bánik, tud tükörből tolatni, érzékeli a plató sarkát forgásokkor, elképzelhető, hogy egy 10 tonnással is tud bánni meg egy bányadömperrel is.
Valamint a sajtó és az egész magyar szellemiélet is támogatta Bajnait, mert a jobberszellemiélet az csak II./III-osztály meg megyei malacfoci.

A másik szakterülete Bajnainak az ideiglenes tőkeinjekció, beteszem a cégbe a (kölcsön!) tőkémet, felfuttatom majd kiveszem és haszonal még hozzá eladom.

Bajnai nem a GiKaTe Bt-nél volt, hanem a Wallis-nál, és Apró Piroska nénitől tanult ő, nem Buhernyákné Trämpl Henrietta sikkasztónőtől, aki olyan piti, hogy le is bukik, mert oly későn másolja a már ismert és kopott trükköket. Apró néni mindig első volt a zseniális trükkök kitalálásban. Ezért nézte Őt SzegényFerenc, amikor elvette a lyányát :D

2011.10.29. 08:49:53

@magyar-magyar szótár: 2010+ben isdmán fel akarátk pörgetni a hiányt 7%-ra, ennyi volt a nagy tervük. Iskolapélda volt, amikor egy szép nyári nap elindult úgyéppen véletlnül az euró felfelé, közelítve a 290Ft-ot. Akkor egy szakértő bácsi a portfolióban megüzente - ha most eléri az euró a 290Ft-ot, onnan nincs megállás a 350Ft-os árfolyamig. A Piac 3%-os hiányt akar. Eltolcsyt két órával később a CNN-en láttam nyilatkozni, ahol közölte: 3% lesz a hiány. Ilyen nyílt fenyegetést is régen láttam már.
Ezután "a piacok megnyugodtak", az euró egész jó szintre mászott vissza. Pont jól jött, mentem Bezzegnémetországba.

magyar-magyar szótár 2011.10.30. 03:38:15

@nagyjoco: Csak mellesleg jegyzem meg, hogy a Jókormányzás (Gyurcsányék majd Bajnaiék) alatt az volt a duma, hogy a Ft túlértékelt és igazából a 350Ft os árfolyam lenne a valósághű.
Az is pompáés, ahogy GYurcsámyék egy kb lehetetlen időtávba el messze toltáák a juróövezethez kapolódHATÓság dátumaát, majd amikor ezek a buták is ugyanazt a dátumot kezdték el ismjételgetni, rögtön rosszdátum lett és ez is egy vádpont lett a bűnlajstromukban. 2007-ben üöde és üdvös volt a 2020-as dátum, 2010-ben meg nagy őrjöngést váltot ki uugyanaz a dátum. Amikor a jurócsatlakozás ártá, amit KIZÁRÓLAG a lakosok fizetmnek, még Németországban is a lakosság fizette meg a cstlakozás árát (ott vannak még lakossági megtakarítások, nálunk 1995-től kisöpörtették a nagymamák összes betéteit, főleg ökörségekre, mint pl autó meg egyéb nemtartósak... leghamarabb a földtulajdonlástól hülyítették el az embereket.. hehehe!)
Tehát még, ahogy az MSZP eredeti terveiben állt, 2004-2006 körül valamennyire képes lett volna a lakosság állni a jurócsatlakozáás költségeit, de az világosan látható volt, hogy 2008-2009-ben már aligha, később pedig egyáltalán nem.

Ennek ellenére -és nem győzöm ismételni, Aranyszájú Ferenc mindig igazat is mond ám" amikor Aranyszájú Ferenc az előző havi MSZP prognózissal szemben 2008. helyett 2014. vagy mégtávolabbi-t mondott, a magyar sajtó meg se mukkant! Persze sajtónak HVG-t Népszabit s egyebeket, tehát haladó jóoldali orgánumokat nevezek, nem is a Magyar Nemzetet...

PesszimPista 2011.10.30. 20:13:38

@nagyjoco: Az renden, hogy az IMF hitel (primér) olcsóbb, de mit is kell ezért később fizetni? Ez itt a mókás kérdés! Mer te erre rávágod, hogy "Kamatot, de kevesebbet!" Egy nagy bides lóhimbilimbit!
Mondhatni, itten van a kutymorgó elásva.
Mindég vannak ugyanis kikötések!
Korábban ilyen kikötés volt a közműcégek privatizációja. Ide is jöttek a német a francia állami cégek és jól bevásároltak. Nyilván azért, mert -mint azt álmunkból felkeltve is kívülről fújkáljuk- az állam rossz gazda. Avagy legalábbis a magyar állam. Mer' ugye a frnacőziss, meg a allemannyer az meg jó. (Vagy legalábbis jobb . . . ugyebár)
Azt már meg sem említem, hogy asszem pl. a víz (oly szűkében vagyunk itt a Duna medencében, hogy az csak na!) nálunknál csak Belgium kies országában drágább. Nos?!
Szerinted mi lenne az az új kikötés, ha megint béteszi olcsó kamatlábát ide az IMF?
Köztes: Be fogja tenni! Ez nem kérdés, mert legutóbb nyíltan fenyegettek meg minket a hitelminősítőkön keresztül, ha nem tűnt volna fel kigyelmednek, azóta meg "visszafogott" jegyzés az aukciókon, a forint meg megint elindult felfele. Présben a tökeink! Térjünk azért vissza a fősodorhoz.
De miért is adnának? Hát a termőföldért! Azért adnának olcsó kamatot, nem a két szép csillagszemünkért!
Te tényleg azt gondolod, hogy csak úgy azért adnak olcsó hitelt mert szívükön viselik a sorsunk?
Szóval olcsó pénz, ingyen tanórák, mindez persze csak azért, mert nekik nincsenek ehoni politikai (jövőbeni/reménybeli) kötöttségeik. Hö-Hö-Hö . . . hát ez órjássi!
Ja! Meg a kis faszom . . az.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.10.30. 21:16:38

@PesszimPista: Jézus ereje! Azért azt remélem tudod, hogy a privatizált közműcégek leginkább önkormányzati tulajdonból kerültek a karvalytőkéhez. Semmi köze az IMF-hez tudtommal.
Hátrább a kereplőkkel!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.10.30. 21:35:32

@magyar-magyar szótár: Nem tisztem védeni Gordonkát, de inkább lopjanak el ezermilliárdot, minthogy tönkrebasszanak mindent a pökhendi különutas ostobenkó találmányaikkal... Kivagyi, fennhéjázó, kapkodó és káros, amit most láthatunk. Szarom le az ideológiát, szarom le a magas szinten folyó korrupciót, de szétbasszák az országomat. Dafke.

PesszimPista 2011.10.30. 22:06:49

@ripők: Na ja! Mert te ismerted az egyik szereplőjét pl. az akkor nagy szerepet játszó "Pénzügykutató Rt." által levezényelt "privatizációnak". (Kereplődet súlyba!)
Mihez nincs köze az IMF-nek??? Ennek eldöntését rád bízom.
Ja! Lopjanak nyugodtan, csak ne magyarkodjanak! (Az országoddal . . persze . . . nem lehet . . ezeknek . . megcsinálni . . . mit is?)
Szerintem meg inkább ne lopjanak!
Eddig az "országodat" 10 fitying / 1000 fitying áron adták el. Ha ez téged nem szomorít elfele, akkor lelked rajta!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.10.30. 22:14:54

@PesszimPista: Szerintem itt nagy félreértések vannak.
A Pénzügykutató, mint a neve is mutatja: kutat. Nem vezényel.
A magyarkodást Te hoztad fel, engem nem zavar. Nem másokhoz mérem a magyarságomat.
Lopni mindegyik lop. Persze, kis halom meg nagy halom, de ez bakfitty. Ennek dacára elszomorít.

PesszimPista 2011.10.30. 22:24:02

@ripők: Oké akkor egyrészt félreértettem a belső információimat (nyilván csak kutatott, mert az a neve . . . na ja! Az én titkos indián nevem pedig Ülő Béka . . .Brekkk!), meg azt a mondatodat, hogy aszondod "de inkább lopjanak el ezermilliárdot, minthogy tönkrebasszanak mindent a pökhendi különutas ostobenkó találmányaikkal..."
Brekkk!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.10.30. 22:33:10

@PesszimPista: Elképzelhető, hogy én értettem félre, elnézést. Elegendő, ha szimpla alufóliát tekerek az agykoponyámra a káros sugárzás ellen, vagy valami komolyabb óvintézkedés is javallott?
Félretéve az olcsó viccelődést: nekem nincsenek belsős infoim. Ugyanazt látom, amit Ön, engem ez bizonytalansággal és szomorúsággal tölt el. Ettől még a csoda nem kizárt. Szurkolok, hogy én tévedjek.

PesszimPista 2011.10.30. 22:42:19

Kigyelmed félreért engem. Én nem vagyok Fityisz fan. Nem nézem könnyes szemmel kormányunk minden mozdulatát, de nem kívánom a mostani "nehéz időket/szerencsétlenkedést" (kívánt rész nem törlendő) összemosni a korábbi "gazságokkal/üzleteléssel".
Az a korszak nem legitimálható semmivel, egyszerűen önmagában elfogadhatatlan. (Az afrikai állapotokat most hagyjuk ki a legitimációs sorból.)

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.10.30. 23:00:42

@PesszimPista: Ennek szellemében, kérem, korábbi megnyilatkozásaimat sem a gazságok/üzletelések legitimációjaként értelmezni szíveskedjék!
Pusztán arra próbáltam rávilágítani, a magam bumfordi módján, hogy az anesztézia múltával sem került sor életmentő beavatkozásra, az új főorvos úr is csak a borítékra hajt és legnagyobb problémáját a berendezés lecserélése jelenti.

magyar-magyar szótár 2011.10.31. 07:21:14

@ripők: Te hallottál már olyant, hogy nemlétezőt gyakorlatilag tudtak széjjelbaszni vagy pedig pl oszolhat-e széjjelebb a Bitlisz annál, amennyire már eddig feloszlott.

vagyis a pompás kis képemmel: valóban belegyalogoltak a díszletbe és tényleg a megszólalásig bűvészinek ható mozdulatokat végeznek, elsősorban a Zónijó kérésére és a döbetű elleplezésére, ahelyett, hogy rögtön széjjelbaszták volna az egyébként üres díszletet s akkor kiderül, hogy ki ette ki a nyúl k.anyját is a kalapból.

kb addig a zistenatta nép is el tud jutni kb nyolc általános negyvenhét évvel ezelőtti emlékeivel, hogy ezek iss lóppnak, de még széjjel is basznak.

Persze nem tudom, hány éves vagy 1973. után születettek fel vannak mentve, mert ők már hivatalosan sem tanultak politikát, nemhogy magánszorgalomból.

magyar-magyar szótár 2011.10.31. 07:30:19

@ripők: Basszusgitározdmeg, ha a bálteremben valaki leoltja a villanyt, az nem jelenti azt, hogy a zsebtolvajok nem tudnak rámolni a ramazuriban, sőt. Ami neked káosz, az másoknak életelegy.
Ki ünnepelte 2008. végén azt, hogy nem a demokratikus játékszabályok szerint folyik minden. Volt összesen egy balfasz, Sólyom László, aki intett vóna a demokrácia szabályaira, vagyis hogy akik csődbe vitték (de nem véletlenül) az országot, monnyanyak lee és legyenek új választások és egy másik kormány vegye föl és számoljon el az IMF-kerettel. Persze akkor is nyertek volna a Zúttálatóssak, csak nem telj-t. Persze az igaz, hogy az is elég nagy nemzetikatasztrófa lett vóna a jóknak és haladóaknak, de azért kétharmad-mínusz-egyszázalék és már nem csak egyirányban kavaródik az eggyszar, hanem kétirányban.

Nem értem ezt az országot, itt mindenki verejték és dógozás nélkül akar mindent, mint egy múltszázadvégi faluban, hogy nemjó a pógármester. vácsuk le osz maj gyün Xywwvárbú egy ügyvéd, felfogaggyuk osz jaópógármester lesz osz vezeti nekünk a minkfalunkat...

Tényleg, svejciszemszögből kabaré ez már :D

magyar-magyar szótár 2011.10.31. 07:32:28

@ripők: ezt nem érted: DUMÁLNI lehet a berendezéscseréról és ahogy felalá mászkálnak a kórházban az új terveken mutogálva, jegyzetelve... de egyébként lófasz berendezés: a napiszükségletet már mióta szívjóságból finanszírozzák a bankok a kórháznak képesbeszéden kívül is.

2011.10.31. 15:44:52

@PesszimPista: "Te tényleg azt gondolod, hogy csak úgy azért adnak olcsó hitelt mert szívükön viselik a sorsunk? "

Nanűá, hogy nem. Sőt, azt is gondolom -sőt, tapasztalom - hogy Oviék lepkefingnyi erőt sem képesek kifejteni, amikor igazán kellene. A fősodratot nem köveitk, alternatív megoldásaik pedig károsak. Ma ebben az orsázgban a legfeleslegesebb intézmény a kormány - hatalma nincsen, szava nincsen, megoldási terve nincsen, visznot emeli az adóprést. Találós kérdés, mekkorára nő az az ÁFA csalások száma egy alapvetően erre kondicionálódott társadalomban, ahol újabb 8%-kal emelik ezt a fajta adóprést? Na ebből a "plusz" pénzből akarnakj tartalékot képezni. Elárulom, ez bizony minusz lesz. Ők maguk kárálták az elmúltnyolcévben, hogyan az adóemelés valójában bevételcsökkenést okoz, mert növeli az adóelkerülést.
Az egyetlen járható út az adósságelengedés és az átütemezés kiharcolása lehet, minden más az elmúlttnyolcév egyenes folytatása.
Ez az ország 20 ezer milliárd forint adósság után még a kamatokat sem tudja kifizetni. Amíg ezt a kormány nem mondja ki, lényegében hazaárulást követ el.

PesszimPista 2011.10.31. 20:34:19

@magyar-magyar szótár: "ha a bálteremben valaki leoltja a villanyt, az nem jelenti azt, hogy a zsebtolvajok nem tudnak rámolni a ramazuriban," . . . Node uraim! önök félreértették amit mondtam! Én nem azt mondtam, hogy lopják el! Épp ellenkezőleg! Azt mondtam, hogy tegyék vissza az eltulajdonított tárgyakat! . . Hogy aki lopott valamit, az adja vissza! És nem pedig fordítva!!!
Hö-Hö-Hö

PesszimPista 2011.10.31. 21:13:52

@PesszimPista: Jut eszembe! Tessék nyugodtan jutyúbni! Úgy éppen kerek 1 órakor hangzik el ez a részlet. Az utána a végéig következő mintegy tizenegynehány perc a film kvintesszenciája. (Nem csak annak.)
Egy perccel sem vagyunk előrébb azóta. :-(
Pedig több mint negyven év . . . . .

ps.: Tűz van babám.

PesszimPista 2011.10.31. 21:27:15

@nagyjoco: "sőt, tapasztalom - hogy Oviék lepkefingnyi erőt sem képesek kifejteni" és bárki más? Soroljad mán fel légyszi, hogy Antall, Horn, Feri és Bajnai mit is mutathatnak fel mint vívmányokat. Most Vikit csak azér hagytam ki mert ugye vele ellenben kéne itten virítani. Na mit is?
"A fősodratot nem köveitk" az mégis mi lenne azon kívül, hogy pucsítunk és kussolunk? Mesélj! Mit kéne tennünk? Sorolj példákat! Mondjuk Feri pl. mit is ért el a fősodorhoz való igazodással?
"Ők maguk kárálták az elmúltnyolcévben, hogyan az adóemelés valójában bevételcsökkenést okoz, mert növeli az adóelkerülést" Most meg ki is kárál? Font pordítva? Te? Vagy ők? Ki is csökkentette az áfát majd emelte vissza? (A csökkentést benyelték a kereskedők, a visszaemelést meg rátolták a vásárlókra. Hö-Hö Ez nem az "ötéves adócsökkentési program" részeként véghezvitt adóemelés? Ráadásul 2x?)
"Az egyetlen járható út az adósságelengedés" Lenne, csak hát az államcsőd jelen eseteben sokszázezernyi magáncsődöt is magával hozna, ami pedig a zemberek millióit érintené (és akkor még finom voltam és . . . ) Ja, hogy nálunk nem létezik a magáncsőd intézménye? . . . Melyik ujjunkat is harapjuk meg? (És ki is lenne olyan bátor, hogy harapjon?)

magyar-magyar szótár 2011.11.01. 03:29:05

@nagyjoco: Magyarázd meg nekem, miért lenne neked pl jó, ha az általad gyűlölt figura erőt is tudna kifejteni?
Kb ebben a furcsa kettősségben merül ki a mai orbánkritika, hogy nem tudnak erőt kifejteni és elbasznak moindet, azonban a baszás= erő.Amiben nincs erő nem baszás, az elbaszáshoz is erő kell.
Azonban a Jók és Igazak tudják ám orbánék valódihibáit is, ámde nem észre akarnak gyúrni, hanem zsigerekre...
Bár,elyoldal az elmúlt 25 évben elsősorban sajátköltség nélkül, hozomra vagy már megszerzett javak egyrészének beforgatásából,de

ez kb a termelőszövetkezetek széjjelbaszsáshoz hasonlítható, csak ott volt ERŐ. Az elsőfázisban a vezetők megszerezték a szövetkezuetivagyont, kiakolbólították a.. Antallék önellenhatóan ostoba-tudatlan közreműködésével az elsőkben még voltszövetkezetitag kft-tagokat, majd amikor magukra maradtak, akkor hagyták tönkremenni az egészet, mert az ő hasznán a kft másik társtulajdonosa ne gazduljon. majd Torgyán és kisgazdfikázásban kompenzáltak úgy, hogy ezek az infók már a Budapesti haladó Szellemiségüekhez info -ként szivárogtak föl (akkor még a Téeszelnöktagozat meg a Tanár Úrék kommunikáltak valamennyire.. hát a parlamentifolyosókon másik voltak az erőviszonyok..)

Most pl röhejes, hogy Bajnai sajátfillért egyet sem áldozva dógozik a Haza és Haladás ügyén az USÁ-ban.

mindenki úgy akar nyerni, hogy azért neki egyfillérjébe se kerüljön, meg persze az istenatta nép is úgy akarja a jót, hogy ne verejtékezzen..
Közben meg verejtékezik, már vért is...

magyar-magyar szótár 2011.11.01. 03:33:46

@PesszimPista: Ez a probléma akkor, amikor a paraszt is lopni akar. Felkapcsolják a villanyt és kinél talának lopottholmit? A Tisztakezűeknél biztosan nem. ha azt mondom, zsebtolvaj, az átlagember valami magányos osonó figurát képzel el. És elérkeztünk ahhozb a részhez, amit hannibal testvérem is konteózni szokott. Ugyanis zsebtolvajnak az nevezheti magát, akiről feltételezni is konteó az, hogy ő zsebtolvaj. Tkp a zsebtolvajnak van egy szervitulajdonsága, a szokatlanul hosszú mutatóujj, de annak felsőpercét egy kissé el lehet rejteni a többi zongoraművészhosszú pőuha finom és ami léyneg, nagyontiszta ujjak mögé. Egy zsebtolvaj minimum ötfős társaság EGYIK tagja. A meglopott soha nincsen egyedül, közvetlenközelében van az 1-2 biztosító személy, aztán kell még egy, akinek a zsebtolvaj azonnal átadja a lopottholmit. Hát még a segédszemélyzet, akiknek ez az átvevő átadja a holmit!

magyar-magyar szótár 2011.11.01. 03:43:47

@PesszimPista: Ezt pont így van. Ferencék valószínű a Grillpartin -ahol a haza sorsa dőlt el, pont ezt mondták: Úgyis el van baszva az egész, a Struktúra, egyszerre csinálni ennyi reformot, a striktúrálist, a gazdaságit, a Zónijó átbaszott bennünket és amikor már nem volt muszáj, mert úgyis "bent is" (meg persze egyszerre "kint is") voltunk.. És azt mondták, amit a TSZ-elnökök: "Ha mink nem lopunk, ellopja más, mink legalább szakszerűen lopunk"
És ez nagyon igaz, szakszerűen.

Csakhogy ezen a szinpadon még van egy nagyon fontos ellopnivaló. Ezért visszajönnek még egy kanyarra.

magyar-magyar szótár 2011.11.01. 03:44:47

@nagyjoco: Az ónijó szarik a hazaárulásukra, ha azt a nagyigazat kimondják, akkor aZ/: zónijóárulás.

magyar-magyar szótár 2011.11.01. 03:48:50

@nagyjoco: Kénytelen vagyok megint Bajnai Gordont idézni, de megpróbálpom magyarról magyarra fordítani neked: kussolni kell. Próbáld már legalább te megérteni: Még csak nem is Magyarország a mellékes tényező, hanem kb ez az EU-nagyrégió Gdansk-tól Novi Sad-ig. Ferenc spekulánsai annakidején egy sajtóetetésre való kb 5 perces behintáztatást hálából meg tudtak csinálni ("Ferencünk bejelentésére erősödött a Ft, ja, zárás előtt 5p-cel, még a hiradók "napzártája" előtt) De ilyesmiből arra következtetni, hogy egyébként ma pl , tehát MÁMA hatással lehet bármi a Ft(€ árfolyamra.. höhöhö...

magyar-magyar szótár 2011.11.01. 03:49:30

@nagyjoco: bocsjav.: a bármi mellől kihagytam a határonbelülit

2011.11.01. 07:09:54

@magyar-magyar szótár: Az orbánkritika nmrá csak azért ilyen, mert nyolc évben keresztül azt szajkózátk, hogy erőtlen a kormány. Az egyik legaljasabb mondta, ami valaha Orbán száját elhagyta, még Megyó idejében volt, az árvíz idején közölte, hogy most nem állnak a kzeében a kormányzati eszközök, hogy megvédje a Zembereket, Megyóék meg erőtlenek, hogy megcsinálják. Ugynezt 2010-ben az iszapkárosultakkal is eljátszották, a hivatalos kormányvélemény szerint a szocik földönfutónak hagíták volna azokat az embereket. Na ez az, amiért megérdemlik, amit kapnak.
Szíjjártó közölte, 500 milliárddal csökken a kamatteher, mert új kormány nem fog hazudni, erős kézzel fogják Magyarorsszágot kormányozni, megévdik a pénztőke és nagytőke hatalmától. Emelett az adócsökkentések fogják beindítani az ország gazdaságát.
Tessék, lássuk. Csak azt kérjük sázmon, amit vállaltak.

magyar-magyar szótár 2011.11.01. 07:46:47

@nagyjoco: Hát nem tudom, itt rettenetes érzelmek vakítanak el tégedet, az iszapkatasztrófa történetében úgy kb egy évvel ezelőtti hangulatba vagy tapadva. Árvizitámakörben, az egyik miniszterenök ha gumicsizmát húz és 200 km-rel arrébb sokkalveszedelmesebbárban, akkor geci cigány vidéki bukszaszájú ajjas kurvannya (most csak a szalonképesebbeket idéztem) a másik miniszterelnök meg vadászgumicsizmában a margitszigeten 18 cm-s vízben a Reformok Arszlánja aki törödik velünk .
És efféle óvodás cuccok.
De van az én gyújteményemben 40 tonnás kamionokkal óvodásat játszó 33-55 éves férfiakról is történet, pl az egyik óvodás 48 éves az M5-ösön megbüntikélte a büdös 53 éves igazikaminyótósállatot, visszaelőzte és befékezett elé a vasladikkal, csak az 53 éves rosszfiú éppen matatott valamit az asztalán (tuod ott a szévédő előtt, kaja, menetlevelek, himihumi, tán a TV-n váéltott csatornát, és nem vetté észre hogy őt bönteti most a kavicsois és ezért 0.17 mp. alatt vagdalthús lett belőle.

De értem, mit akartál volna kifejezni, azt, hogy "nyolc év obstrukció és a reformok kerékkötése" most visszaháramlik rájuk. A szokásos óvodás sztri, hogy kimondta először, kikezdte és kifolytatta és ha ki volt az okoskiffijú, akkor pl ha annyira okos vót, akkor mért nem ő hagyta abba?

magyar-magyar szótár 2011.11.01. 07:51:26

@nagyjoco: Erre az óvodás blee-bleere mondtam én vagy kétéletemmel ezelőtt azt, hogy nem kellene annyira bántani a reform és a megszoirítás szavakat, mert pont arról van szó, hogy nincsenek reformok és mi a fenének kell húsravágni apróra szafaládéba a reform szóüt, amikor éppenséggel reformok kellettek volna 2004-és 2008 között a semmitsecsinálás 8az nem erőtlenség, ha nem csinál valamit, nem azt kellett vpolna szakózni, hogy erőtlen, hane azt, hogy nem csinálja.
A szokásos példa: Nem lett váóállalkozó a többiztosítós rendszerre, de amiért a FIDESZ a nemlétező, a megbukott tervet támadta ATTÓL testesült meg az, ami megbukott 2007. júniusának utolsó csütörtökén...

Igen-ige, hogyne hiullana vissza FIDESZre sokminden, de azért segítenek is a Jóoildalnak meg az Alulról Jövő kezdeményezéseknek is abban, hogy rendesen és minde más is az ő fejükre hulljon vissza, itt vn mindjárt az a mese, miszerint MOST már attól rosszabb, hogy ezek két éve (= másfél éve, de ugye a nekünk nem tetsző fing hatása is hosszasabbnak tűnhet) basznak el mindent.

2011.11.01. 20:55:20

@magyar-magyar szótár: Ez nem ovis hiszti. Ők csináltak belőle morális harcot, a Hazug, Pokolróljött Gonoszok elleni bátran küzdő Jók, Keresztény Igazak epikus csatáját. Az Ember, aki Sose Hazudott, pénz nélkül (muhaha), média nélkül (muhaha), a Zemberek érdekében (muhaha) vette fel a harcot, és Népét 20 év keserves harc után végre elvezette NÉpét a kétharmados Kánaánba, hogy ott felépítse nekik a Nemzeti Együttműködés örökké fénylő csodapalotoját, amit az Adócsökkentés végtelen zöldjei vesznek körül, a Munka Alapú Társadalom szilárd talapzatán.

magyar-magyar szótár 2011.11.02. 05:33:49

@nagyjoco: Ha a szövegedben szögletes zárójel és ... -tal flastromozunk le szavakat? [...]-zel ni! Sőt, a hazug pokolrajött gonoszok mindkét verzióban maradhat is!
Hazugságelméletileg pedig a lehhatásosabb hazugságok sok kis pici csupa-csupa igazságból állnak össze. nagyon fasza az a moralitás, ahogy az Igazságbeszédet félreértve megmagyarázzák Ferenc bizonyítványát legfényesebb elméink. Csakhogy még annál is igazabbat mondott Ferenc. Egyetlen hazugságféle van benne, a TUNK, amikor TUNK-ot mond, bár alapvetően tatok-ra gondol.

Csupaigazmondással államférfi, Kozirjev módján (1997-es orosz váláság) aztán hűdebecsületes is lesz.

Ferenc zsenialitásának megyik bizonyítéka az, hogy ha esetleg egy hazugságot rá is engednének bizonyítani, még akkor is ott van a Szükséges hazugság államférfiúi elve. Ez, ha megszámolod, egy lépés előny még így is.
A másik előnye Ferencnek, hogy minimum ketten van. nem is kell (és belátván alkalmatlanul egzaltáltságát nem is akarna még egyszer) miniszterelnöknek lennie ahhoz, hogy ne a Cég-e vezessen. Hiszen Bajnait simán bekajálják teljesen más verziónak. De: még az ellenfelek is.

Ezért is nem értem, mit búslakodol és hergelődöl. Teljesen higgadtan sincs mitől félned, sőt, be kell látnod, hogy az általad gyűlölt pofának mindeneddiginél nagyobbat mosnak be.

Persze úgy nem lenne izgalmas a játék, ha az embereket nem hagynák izgulni.

magyar-magyar szótár 2011.11.02. 05:36:24

@nagyjoco: Ha picit lehiggadsz, megfigyelheted, hogy a jóoldal naív és oktondipocok fiataljai most majd Ferencet mindennek bemossák, fikázzák, ezért került piacra az ügyvédje faszbúkőrjöngése. lesznek még ilyenek, azt hiszik, a naív kis buták, hogy ezzel Ferenc szándéka ellenében és Bajnaiért dolgoznak. pedig Ferenc szándákával megegyezően Bajnaiért dolgoznak.

2011.11.02. 07:07:15

@magyar-magyar szótár: 1998-ban azt hittem, az a pofa tud valamit, amit a többiek nem -és képes arra, amire szükség lenne - a nagy többség érdekében. Olyan 2000 közepén adtam fel a hozzá fűzött reményeket.
Egyébként nem GyF vagy Bajnai van hatalmon - és ez jó eséllyel 2014 után is így lesz. Orbán van hatalmon, kétharmados többséggel a háta mögött. Jogos elvárás, hogy most tervszerűen, hosszú távon gondolkodva tegyen lépéseket - ne pedig az legyen, hogy az adócsökkentés valójában adóemelés, a nemzet együttműködés pedig ne az - ez van, ezt egyed - mondat szinomimája legyen.

magyar-magyar szótár 2011.11.02. 07:24:14

@nagyjoco: Maradjunk a sakk-hasonlatomnál, tehát úgy nézett ki 8tavaly májusban) hogy mindjárt bemattolt. A hatalom nem uralom még. Nagyon sokan autóznak -külön veszélyesek ezek a napok, mert ilyenkor még évi 2-3ezer km-t vezetgetők is útramerészkednek. Tehát sokan vezetnek, de kevesen sofőrök. Még teherautóvezetők is vannak, akik főleg pótkocsi nélkül tudnak nagyon s főleg előremenetekben, a tolatás azonban feladja sokaknak a leckét.

Az uralom azt jelenti, hogy kétujjal is foghatomm a kormányt és hátrafordulva is beszéllhetek az utasaimmal, valamint előrenézvén is mindkét szemem a tükrökön. meg uralom az is, hogy ha kikanyarodnak elém balról, és aztán elkezdenek 30-cal cammogni, akkor nem rántom ki előzésbe az autót, hanem kussolok, mert az illető mindjárt balra fog levágni index nélkül egy másik mellékutcába (részlet a magyar utakon uralni az autót c. kézikönyvből) Nem fogja nekem megadni azt, amit magával szemben elvár -ez az alap a Magyar út Igazságai között. Aki ezt nem tudja, az csak hatalmaskodó lehet. Aki hatalmon van, még nem nyert meg semmit.

magyar-magyar szótár 2011.11.02. 07:30:39

@nagyjoco: Toklász Dezsőné is azt hitte, végre elnyerte Szopos Pötyitől a Tulipán presszó gebinjét. Négy évre nyerte el, de már a fagylaltszezon után becsődölt. Nagyon fennhordta a kontyát Toklászné, olyan revanccsaal fogja átvenni a bótot! Most aztán persze mindenki a régiszépidőket áhítja, amikor Pötyike milyen szakszerűen vitte a bótot. Toklásznénál meg még megfelelő sör se nincsen. (MJert Toklászné sajnálja a sörösöktől azt az üveg Unikumot... ennekkövetkeztében a sörösök a falu másikvégefelől kezdik a terítést, végülis ők arról terítenek, amerről akarnak kezdeni-teríteni, mit tudja azt a felóhasználói szintű paraszt, ha azt se tudja, hogy Pötyi minden terítéskor megadja nekik az Unikumot továbbra is :D )
süti beállítások módosítása