sváb A szarbú is pízt csinál. Mindenütt megél. Csúnya fekete ruhákban járkál [a katolikus sváb].

A pooß [nagynéni] a konyha téglapadozatára hámozza a krumbiere-t , az átizzadt ruhákat kiakasztja szellőzni. Keveset mosnak, mert a mosás koptatja a ruhát. A sváb gyerekeknek iskola után át kell öltözniük otthoniruhákba, fóthátán fót rongyokba. A szembeni becseűllettes magyarasszony a házkörül egész nap egy órát   dógozik, de a begonyjárdát is felmossa, a büdös sváboknál mindenütt piszokság van, nem seprős az udvar, tele lommal, mindenekkel a porta. A kertben mindenféle gazok [dísznövények] és gyümőcsfák veszik el a helyet pl a rendes növényektől,répától, kukoricától (a büdös svób a kukoricát odaki, a szántóföldön termeli) De a legbecsületesebb magyarnak esetleg pár ringlószilvája van a kertben vagy vadcseresznye, a nyári szállás [karókat ás le, gallykkal és dudvával megtetejezi, télire meg nyélon műtrágyás zsákokkal ódalazza és kukoricaszárral] szóval a nyári szállásból kiköti a jaószágot a burgyinba és az lelegeli, minek vacakolni a zeőccségekkel, majd a svábnál megveszi, nem gyön ki a napszám a bajmolódással.

Úgyhogy becsületes magyar asszony a kis sámlival [schammeli] kiül az árokpartra és hímez kisterítőket, párnákat, de mégbecsületesebben a házfal ódalában, a tapasztáson guggol és tökmagot rágcsál meg köpködi a haját [héját] (múlt század közepe). A kupori sváb még a cukros-zsíros kenyeret is sajnálja a gyerekétől, amiből   kettő van neki esetleg három. Nyáron vesz egy dinnyét, kenyeret eszik hozzá oszt az a vacsora, mert a hasán spórol (de pl fürdőszobát rakattat, mert kínyes lavaórba mosni a picsáját) meg gáztűzhelyt vesz meg porszívót. Elsőnek kapálógépet. Sajnálta a gyerektől a cukroskinyeret, de 12 évesen meg Babetta kismotort vesz neki, ha jó a bizonyítvány. A svábok dógoztassák is a gyerekeket: már az 5-6 évessel kihordatja a koccsot a szőlőben és pénzt ad neki ezért.

 

svábhurka - minden a disznóból, ami ehető [lenyelhető méretben], zsírral, semmi kását nem tesz bele, hanem, amikor megsüti a hurkát, spórolásból a kását mellérakja és ez szerinte már egy étel. Vagy pl a tyúkleveshez nem adja föl csak a szárnyvégeket, lábát legföljebb és a húsokat külön adja második fogásnak. Szörpöt főz a málnájából és jaztat itassa a gyerekivel, mert sajnálja a pízet Bambira [múlt század 60-as évei].

 

A XVIII-XIX. század fordulóján a magyar földesurak szivesen telepítettek svábokat a birtokaikra, mert a sváb paraszt háromlábon álló gazdaságot alakított ki s nem csak a nagy dandár-munkák idejében (kaszálás, aratás cséplés) hanem egész évben dolgozott, még november-február között is talát magának elfoglaltságot. Selyemhernyót tenyésztett, volt a szántója mellett szőleje s meglehetős jószágállomány is, ha a gabona ára nyomott volt (= döntsön a piac) akkor nem adta el, hanem föletette a jószágal (= bűriben adta el). Mitteszisten, az ember felül az időbuszra és kiszáll Mátyás király kora alkonyán s az azutáni emberöltöben s azt látja, hogy a magyar paraszt gazdasága három lábon áll, van gyümölcsöse, szántója, szőleje, sőt, méhkasai... Vajhon   -kedves bs395 barátom, vajh mi??- mi miatt változott meg a magyar paraszt ennyire a XVIII. század végére ["Ne gyújts, ne kuporgass, az a tiéd, amit ma megeszel-megiszol, azt már senki nem veheti el tüled, máma jóllakunk, holnap meg majd csak lesz valami...]

 

Svábtrágya - a svábtrágya olyan, mint a zsidótrágya, minden van benne. A svábszemét, mint a zsidószemét - bezzeg a magyarok szemetje gazdag, mindenféle [újrahasznosítható] van benne, vasak, alaménijom.... néha elfelejtik összetörni a cserepeket, amikor kiviszik a szemétbe, régi köcsögöket, tányérokat, ezeket a  pesti sógor [schwaeger] megveszi és a bolond pestiek meg régiségnek ezreket fizetnek érte. Még a büdösége is egyforma a sváboknak a zsidókéval. A sváb képes kiszakítani a papír porszivózsákot, nem-e víletlenül aranygyűrűt szippantott föl a gép. A svábszemét, mint a zsidószemét, útálatos, hamu, semmirevaló piszkos rongyok, mindenféle rohadt nemtommik.. a jó a gazdag magyarszemét, az igen! [cigány guberáló törzsek általános véleménye -saját gyűjtés]

 

hígmagyar [copy:]  akkor jelent meg ez a megfogalmazás Németh Lászlótól, a Kisebbségben c. művében. E mű keletkezésének történeti hátterét, tekintjük át a II. vh. előestéjének eszmetörténeti körképe kapcsán.

 

A törzsökös magyarok mozgalma

E mozgalom németellenes és a szélsőjobboldallal szembenálló jellegét jól mutatja, hogy zászlóbontásukkor - még ha csak tájékozódás céljából is, de - jelen volak (többek közt) Féja Géza, Ortutay Gyula és Veres Péter is. Felolvasták Bajcsy-Zsilinszky Endre üdvözlő levelét "....én csak egyetlen elnyomott kisebbséget ismerek ebben az országban: a magyart."

INNEN   [folytatódik a nagyszerű töri-blogban..].

Minden 1938. november 20-án kezdődött, mikor a Sárkányos Mozgalom a második zsidó törvény-javaslattal kapcsolatban sajtónyilatkozatot tett, melyben igényét fejezte ki arra, hogy ha az első zsidótörvény - 1938. évi XV. (15.) tc. - módosítása megtörténik, akkor ne csak 'az egyik idegen származású réteg", hanem a másik, az árják érvényesülése is korlátozva legyen, és a törzsökösök egyaránt kapjanak kontingenst a gazdasági, értelmiségi és hivatali élet területein. Mint utaltam e cikk előtt közreadott posztban (A 'félreténfergő') az európai német hegemónia kiépülésével ill. a hegemón törekvések felerősödésével egyidőben, annak folyományaként élénk viták folytak a társadalmi közgondolkodásban a jövőre vonatkozó elképzelésekről, nem csak hazánkban, hanem a térség valamennyi országában.

 

Némelyik sváb a jaószágot különbül tartja, mint magát, padlózza az istállót, a koca ólját, villával sasolja, mikor szarik a teheny, oszt már viszi is ki a szarvasra. A kocsiját is feszt [fest -itt keményen] zsírozza, kenyegeti, festegeti, pocsíkolja rája a drága festíket. A sváb lyány már tízesztenősen a stafírungján [staffierung] dógozik, amikor a Népboltban ma már a modern ember mindent megtalál, gyönyörű nyomatos terítőket, ezek képesek még maguk szőnyi-fonnyi mindeneket, garnitúra [azelőtt magyarul rend] törölközőket. Gumicsizmában proccoskodik [protz] mint valami uradalmi kasznár, mert kíméli a bűrcsizmát, inkább drága pízeket ad ki efféle nájmódi [neumode] hülyeségekre!

 

svábbogár - a svábok fényesfekete díszes [templombajáró] ruháiról. Egyes vidékeken a pincebogarat [büdösbogarat] nevezik svábbogárnak, ezek a csótánymentes vidékek. A református svábok ( Kelet-Baranya, Duna-Dráva-szög) tarkábbak, pingáltak bútoraik, a lányok is szinesbe öltöznek és még a menyecskék ruháin is vannak szines szalagok hímzések.

 

A svábok [schwoben] Németfölde skótjai. A svábviccek a fukari-faszari kuporiságukat pellengérezik elsősorban. Magyarországon a Schwarzwald elsősorban A klinikájáról ismert. Dombos erdős vidék, itt ered a Duna.. egyébként nem való semire, legelői roszak, erdei osztályonaluli fákat adnak, a földmívelés nehézkes. Ráadásul makacs katolikusok, ezért, amikor a reformáták elkergették őket, inkább szekérre kaptak - egyes nagycsaládok-negyedfalvak imígyen vetődtek el az Osztrák Birodalomba, aminek ein stück a bedjarosch Hordobadj ami az Unkoorn. Voltak az osztrákoknak ezek a schneidige hußarn Kaiserin Maria-Theresia idejéből, ezek igen szép s jólöltözött katonák voltak, még Francúzhonban [Elsas un Lotharingen] is megnézték őket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kedvenc magyar íróm Steingassner Stefón is svóbnak született - nem tudom, ha én lennék a Zúristenynek az irodalomért felelős kisangyala, megengedném e Németh Lászlónak, hogy a Stefón pennáját megnyalja igazmagyarság témakörében...

fiatal asszimilálódott sváb értelmiségi a XIX. század utolsó negyedéből:

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr271908956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barát József guru 2010.04.15. 16:28:48

Ez a vidéki svoob leírása. Ne feledkezzünk el a pest környékiekről sem, akik teljesen mások.

magyar-magyar szótár 2010.04.16. 09:47:17

@Barát József guru: Gondolom faszábbak [passend] , a sok kultúrák meg minden. Érd, Dióst, Budawersch. Wetsches mit Sauerkraut. És az a sok magasankulturált galamb, tyúk meg disznóól [schweineoole], amiket vendégmunkásoknak olcsó szállás gyanánt alakítottak ki. Pescht eleve egy fain (feines) kis német város volt, fele német, 25-25 % meg szlovák és zsidó.

Barát József guru 2010.04.16. 16:14:00

@magyar-magyar szótár: ha te ebből is, hogy azt mondtam, MÁS, neonfényes vs. vidék ellentétet akarsz csinálni, akkor további jó fobizálást, de csak magadban, mert nem veszek részt benne.
Csak annyit fűznék hozzá, sváb dédanyám is adott ki szobát, benn a házában, a szebbiket, a másikban ő lakott. Állatra pedig csak a macskára emlékszem.

Kenguru 2010.04.16. 23:14:32

A háborún előtti óbuda jellegzetes epülete volt az ú.n. "svábház".

Hosszú, földszintes épület, benne szoba-konyhás lakások. Az egyikben lakott a tulajdonos(sváb), a többiben a bérlők.

És minden házban főztek házi sört.

Családi gyüjtés.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.04.17. 01:07:19

@Barát József guru @magyar-magyar szótár: : egész konkrét kis szerelem ez már köztetetk lassan.

magyar-magyar szótár 2010.04.17. 03:23:01

@vészmadár (pica pica): Nekem a viszonylag rézbőrű, negydvér cherokee-negyvéd fekete pasik jönnek be leginkább a balkezes gitáros & nagyon sovány kategóriában, Józsi komám nem hasonlít egy pëppët sëm.

magyar-magyar szótár 2010.04.17. 03:30:47

@Kenguru: Az omamim is albérlőt tartott: egy fiatal zsidó házaspárt.

@Barát József guru: Tudom már, hogy kell, egyszerűen csak meg kell írni, hogy sok kultúrák vannak, de ironikus utalások nélkül. Afféle ez, mint a civilbátorság, ha a nekem nem tetszó politikai pofát kérdezem és még csak veszi a levegőt a ganyé a válaszmondat kezdő névelőjéhez, amikor én már nyomom le vissza a torkán , akkor civilbátor vagyok, ha meg a fickó átfutná a nyilatkozatát az élőbeszéd sallangjait fésülendő, akkor kuss neki, viszont a nekem kedves oldal prominensétől ezt kérdezem alá: És ugye te nem csak nagyszerű politikusnő vagy, hanem civilben anya és nagymama, aki mos főz, takarít és az unokákra vigyáz? ... kb ez felel meg az egészséges Vidák vs. Budapest viszonynak is, tehát Mucsa az Mucsa és Budapest pedig a tecsodás. Kőbányáról pedig hallgatunk, különösen arról, mi folyik pénteken 12-13 óra táján az ÉlesSarok- Jászberényi út eleje felé.

Tehát ha vidékiéletnovellát írok, akkor úgy, mint Grecsó, és ha Budapestről írok, akkor Krúdy - meseszerűen, zsongó-bongó Tóth Árpád-i szinezéssel.

Barát József guru 2010.04.17. 08:06:06

@vészmadár (pica pica): szerelem nincs, konkréte csak dugni szoktunk:D
amúgy Szótár terel, pontosan tudja, hogy negyedvér vagyok.

Barát József guru 2010.04.17. 08:07:07

@magyar-magyar szótár: reggel volt itt egy remek post az általánosításról, csak akkor nem olvastam, most meg már nincs

magyar-magyar szótár 2010.04.17. 08:39:39

@Barát József guru: Kókó Csanelt, a Sivatag Büfé alkalmi lájvpornósa szokta mondani, hogy néha a kevesebb több (ezért hagyja fönt a csipkés harisnyát) Az általánosítás c. czikely majd hétfőn fog jönni.

Barát József guru 2010.04.17. 08:59:04

@magyar-magyar szótár: kár, hétvégén sokkal jobban ráérnék összeveszni rajta, nem lehetne legalább vasárnapra előrehozni?
Máskülönben, mint ahogy a nőknek sem lehet igazat mondani a hajfestésről, a férfiaknak sem. Csak pozitív kritika jöhet, drágám, te milyen ügyesen beverted a falba azt a szöget, nahát:D

magyar-magyar szótár 2010.04.17. 09:04:31

@Barát József guru: Megküldöm neked @ben, ha megigéred, hogy ma pettingelünk a Pilisben.

saclos (törölt) 2010.04.17. 17:40:00

Felénk a svábok magas, tömör kerítést építenek, nehogymá lássa valaki, mi van hátul. Esetleg az a valami nem méltó a kisuvickolt kocsihoz, esetleg még ellopják.

magyar-magyar szótár 2010.04.18. 05:47:15

@saclos: Unokanagybátyám ilyen kerítésekbe gyártott vaskapukat, illetve saját pálinkafőzője volt, egyáltalán, arrafelé úgy főzik háznál a pálinkát, mint ahogy a disznókat is ölik. Mutatta nekem az alufóliába csomagolt minivajat 1978-ban: "Mikó lösz nólotok ilyen? Sose!" Ő egyszerűbben oldotta meg, a saját kerítése átlátható volt, viszont az Opel B kadettjét eladta, amikor a Zastava a Fítyók után elkezdte gyártani a FIAT 128 koppintását.
Igen szép példa svábkerítésre az, amibe nagy sárga katedrálüvegtáblák vannak foglalva és amíg ovis az ember, kissé lehajolva bekukucskálhat a furcsa hűvösbetonszagú udvarra.

Barát József guru 2010.04.18. 08:45:42

A munkához való hozzáállás érzékeltetésében, pl. a szerző vasárnap nem postol, mert úgysem olvassák, mert az olvasók munkahelyről neteznek.
Az már fel sem merül, hogy van, akinek olyan jó svábos munkahelye van, ahol egy rohadt perce nincs lazítani, és inkább hétvégén olvasgatna:))

magyar-magyar szótár 2010.04.19. 03:49:03

@Barát József guru: Viszont írni ír a szerző, nemsoká, ha elfogadják, megjelenik egy vasárnap írt posztja a Kigondoltam!-ban.
Egyébként pl a múlt században svábok vasárnapot tartottak (vagyis nem dolgoztak vasárnap ui a kiskert ápolása gondozása pl nem munka, férfiak esetében is valami hobbi vagy sörözés vagy pl mosogatás. Míg a múltszázadvég magyarjai vasárnap főleg maszekoltak, mint ááálattt. És valahogy mégis alacsonyabb volt a jövedelemszerzőképességük s ezért is sváboztak annyit pl már svábok nélküli településen is. A svábozás az olyas, mint a zsidózás vagy az orbáncigányozás. Vagy az olyan hiedelmek, mint: antidemokratikus az a párt, amelyik nem állít előtérbe nőipolitikusokat ahhoz, hogy aztán az újságírók üdvösebbik (jógyerekújságíró) fele jól legecizze őket.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.04.19. 15:04:55

@magyar-magyar szótár: Nem Érd, Törökbálint. Érdparkvárosban nőttem fel, és már gyerekként feltűnt, micsoda különbség van hetvenezres lakosú falunk és Törökbálint között. Törökbálinton még a fagylalt is finomabb, a harangláb melletti kocsmában iszogatók is civilizáltabbak voltak (egyáltalán, volt a településen közösségi élet, ami nálunk nem volt és ma sincs: Érd a teljes társadalommentesség). Érden minden második ház előtt ott állt a sóderhalom hat-nyolc év után is a fémtaliga és a zsák cement mellett, Törökbálinton azt az embert kinézték volna, aki kint hagyja (telekvégén nem tudom, mi volt).

Ma már más; Érd kicsit feljebb kapaszkodott, Törökbálint kicsit felhígult. De még mindig megvan a szintkülönbség.

Ja igen, Érd és Törökbálint között pedig ott feküdt az utóbbihoz tartozó Virágtanya: a nyolcvanas években még akkora szegénység volt náluk, hogy ma egészen meglepődöm rajta, hogyan hagyták. Azt hiszem mintha nem pont cigányok lakták volna, de *úgy* éltek, utcán futkározó meztelen gyerekekkel, otthagyott fémtalicskával, sóderrel, kútvízzel és beámasztott ajtóval. Nem tudom, mi lehet ott most.

Barát József guru 2010.04.19. 16:41:32

@magyar-magyar szótár: értem, tehát az hiedelem, hogy az a párt, aki nem hagy nőket előtérbe kerülni, az antidemokratikus lenne.
És akkor milyen? abszolúte demokratikus, egyenlő esélyeket biztosító?
Nem hinném, hogy egy harcedzett politikust (akár férfi, akár nő) zavarná, miket hordanak róla össze.
Budakeszin nem sváboztak, mert ott mindenki sváb volt:))

magyar-magyar szótár 2010.04.20. 05:21:06

@Barát József guru: Nem tudom, vannak-e nőismerőseid, de kérdezd már meg őket politikáról. Magyar nő nagytömegben az un Jó Pasi Miniszterelnök projetet szopta me deep throat, ezzel viccelt Gyurcsány az őszödi beszédben. Kb ennyi is az, amit magyar nő politikához konyít: Ez cigány, ez bukszaszájú, ennek gusztustalan a pofája, ez meg schneidig, mintha skatulyából húőzták volna ki és jógyerek frizurcsija van, olyan becsületes arcú, mint András a Barátok közut-ben.
Tessék választani.
Az MSZP valóban rakott előtérbe nőket, de azért nem vagy rossz véleménnyel azokról, mert csak az index fikázta őket. Most attól, hogy kirakatpicsákat tett előtérbe az MSZP már demokratikus is?? Vadai még viszonylag a fiatal generáció és jó politikus is, az egyik legjobb politikusa az MSZP-nek, de akkora trampli tud lenni néha, hogy ha én lennék a face-állítója, leszedném a saját arcomat.

Ne a levegőbe beszéljél Józsi, legyél empatikus. Képzeld el, hogy fideszáálatt vagy, orbáncigány és most előtérbe kell állítanod pár nőt: hogy azokat gecizze le a jógyerek újságírás. Megtennéd? Az demokratikus lenne? :DDDD

magyar-magyar szótár 2010.04.20. 05:21:41

@Barát József guru: Igazi férfi vagy, minden empátia nélkül.

Barát József guru 2010.04.20. 06:19:29

@magyar-magyar szótár: így van, a nő az nagytömegben hülye, vegyük tőlük vissza a szavazati jogot, mert csak frizcsire szavaz.
A férfi az mind egy kis született politológus, lásd a dzsobbik szavazóinak úgy 80%-a férfi (egy jó nagy f...)
A te logikáddal nő ne legyen tanár se, hallanád miket mondanak néha a serdülők neki, vagy beronthat egy idegesebb szülő, és megveri.

magyar-magyar szótár 2010.04.20. 06:39:19

@Barát József guru: A te logikád viszont a jógyerekújságírásból ismert: Nem abba a kérdésembe akaszkodol, hogy te, mint derék férfi, a neked ugyan kedves pártodból raknál-e ki előtérbe nőket legeciztetni jógyerekújságíróinktól?
Mint egy jógyerekújságíró, egyből a Jobbikkal jössz, amikor nem az volt a téma, na, én is vagyok akkor akkora jógyerekújságíró: Bezzeg a jobbikban vannak előtérbe rakott nők, de jó nekik. Hű, de demokratikus is akkor ez a "párt".

magyar-magyar szótár 2010.04.20. 06:49:22

@Barát József guru: Nem tudom, mit vagy ennyire besérülve. Biztosan nem olvasol nőimagazinokat, csak a Nemzeti Sportot meg férfiújságokat. Ha olvasnál Nők Lapját meg Kiskegyedet, tudhatnád, hogy a nők az evolúciós fejlődésük miatt fejlődtek másképpen, mint a férfiak, pl egy nő sokkal empatikusabb (empátiád totális hiánya ezért nőinick alatt lebuktatna, te fallokrata, teee) de pl a férfiak praktikusabbak bizonyos dolgokban, úgymint a tájékozódás terepen, mert sokat futkároztak a vadak után.
Azt nem írják meg a picsamgazinok, hogy akkor a núbiai leányok teste mért maga a tökély és mért tud egy núbai nő 30 km-t lefutni úgy, mint egy tüncibünc vassvirágalakú 600 métert se. És mér van akkora praclija a nubiai nőnek, mint a férfinek. És a núbiaiaknál miért választ nyíltan férfit a nő és mért nem olyan bonyolult áttételezéssel, mint az europidok, akik elvetetik magukat a kiszemelt pasival

magyar-magyar szótár 2010.04.20. 06:50:12

@Barát József guru: Amúgy a Jó Pasi Miniszterelnök projektet férfiak találták ki, valamint Farkasházy Tivadar.

magyar-magyar szótár 2010.04.20. 06:53:19

@Barát József guru: Konkrétan láttam, amikor a Bolontanétóasszonyra üres üveges szatyrát csóváva szíddkibelűlemafíresgecuit te szops! felkiáltással rontott az anyuka, csak akkor jött az igazi tanítónéni és nagyon csendesen megszólalt, hogy "Ejnye Aranka, már megint műsorozol?" [ -> Mónikasó]. És akkor hirtelen hangotváltván az elébb még "idegesen tomboló"szülő, így szólt: Jaj, maga is itt van, tanárnéni? Bocsásson meg...

magyar-magyar szótár 2010.04.20. 06:55:21

@Barát József guru: Az MSZP egyik legalkalmasabb politikusarca Szili Katalin, nézd meg, hogy geciztették le a megrendelők az indexes jógyerekekkel, hű, de kurvára demokratikusak. Inkább kikukázták Szilit (ez is arról árulkodik, hogy most nem is akartak még jobban se szerepelni, nemhogy nyerni)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.04.20. 12:21:02

@magyar-magyar szótár: ez ilyen vidéki legend?:)

soksok éhes száj van ám ott, akiket etetni kellene

ahhoz meg jó lett volna még vagy 10-15%

Barát József guru 2010.04.20. 16:50:17

@magyar-magyar szótár: hát, valóban, nem olvasok kiskegyedet:)))
Igen, kitennék nőt, nyugodtan, vezető pozícióba.
Ha jól értem, az az érvelésed lényege, hogy azért nem rak a fixxx nőciket előtérbe, mert óvni akarja a kisvirágszálakat a csúnya újságíró bácsiktól. És mégis, egy nőnek melyik belső szerve sérülne, mert geciséget ír róla a bérmackó?
Azért nincsenek a fixx-nél női vezetők, miniszterjelökltek, mert konzervatívan, antidemokratikusan gondolkozó fallokratákból áll az egész bagázs.

Barát József guru 2010.04.20. 16:51:07

na, ezt is szétoffoltam, elnézést:)

magyar-magyar szótár 2010.04.21. 05:41:41

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Az éhes szájaknak ott lesznek az önkormányzati választások. Erre a büdös fidexxekek úgy készülnek, hogy végrehajtják azt a kurtítást, amit pedig még Szegény Feriék ötletemberei is kitaláltak. Majd most a passzátszélfújók amnéziásan nem fognak emlékezni arra, mennyire üdvös ötlet volt nekik és a nélpet fogják lefikázni "megint a társadalmi amnézia" Nadehát te is csak arra akarsz emlékezni, hogy tényleg a túlhatalom ellen beszéltek a büdösfidexekek 1994-ben, sde arra meg nem, hogy VISZONT a visszaaszocializmusbaakaródzókra és ingyensörivóje surdilovicsokra apellátak a szocialisták. Vagyis csak ügyes ez a Török Vidor, el kell ismerni.

magyar-magyar szótár 2010.04.21. 05:45:30

@Barát József guru: SZámoljunk:
Nagy bajba kerülne az, aki megpróbálna 100 viszonylag kormányképes politikust előkeríteni a fidesz ökörköréből. Az MSZP-nek több egymással antagonisztiikus ellentétben álló ökörköre van, ami a közvélemény előtt profipolitikus módon képes is egységet muatni. Ez az egység legkevesebb 1000 azaz egyezer alkalmas arcból áll, ezek 1%-a nő. És a fideszökörkör is kitesz legeciztetni 1 %-ot. Az SZDSZ-ből (a néhaiból, a réginből az igaziból) hány nő is volt kitéve? Pedig az SZDSZ-t soha nem gecizték, sőt, nyaltak nekik. Mondjuk azért az SZDSZ-ből a nők 50%-a fidesz-import, Ungár Klára volt. Neked bejön? ;)

magyar-magyar szótár 2010.04.21. 05:50:38

@magyar-magyar szótár: Nézzük másképpen: Bannkigazgató vcagy, "civil" pártonkívüli és mondjuk Orbán rájön valamire, amire soha nem fog és téged szeretne pénzügyminiszternek. Megklérdez, bedobhatja e MA a neved. Te férfi vagy persze, így kell kiállnod MA 11 órakor bedobja a neved. Kérdésem, mit választasz, a miniszterjelöltségnek ki tennéd MA magad? MMert férfi létedre empátiát, teháthogy női bankigazgatóként képzeld el magad ma 11 órától pm-miniszterjelöltnek, na nem, ezt nmem várhatom el.
Namost egy átlag bankigazgató fixxe mondjuk 3 milla, és a premcsik pedig évi 30-50.
Tényleg megveszekedett hülyebaromállat lenne az, aki ebben a kormányban ki merne állni. Persze ha én lennék Orbán PR-ese, állítanék ki nőket. Kérdésem: jó lenne -e ez. Ettől már, hogy mondjuk 7 nő lenne az orbáncigánykormányban te rögtön valamicskével demokratikusabb pártként tekintenéd, mi?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.04.21. 10:45:19

@magyar-magyar szótár:
teljesen életszerűtlen akkor is
hogy a szocik direkte veszítenek nagyon, hogy majd ősszel, két év múlva stb jól nyerjenek

nem

ezt elbaszták, soxor, jó mélyen
EZEK már nem jönnek vissza

de még el se mennek, sajna

így jön vissza a nyakunkra a smidthpali meg a semjén

mert ez a választás: szekeres vagy semjén

(basszákmeg, teszem hozzá:)

magyar-magyar szótár 2010.04.21. 11:20:09

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Laboratoár de Ganyé -mert megérdemeljük. Nem tudom, én leragadtam Marxnál, aki szerint akinek pénze van, az visszajön még. Dr Antall is ott volt amatőr ábrándozó, amikor azt hitte, hogy az MSZP megelégszik az első leranblással és majd jól visszavonul a kapitalista szférába. Amikor szenvedélyük a politika? És az egyetlen profi, hozzáértő és még képzett banda? Száz Szekeres van, kb 239, Semjénből meg mennyi?

Szerintem nem életszerűtlen, sőt, hiszen nemhogy ápr 11. 23ó23 p-kor, de Tokfalvi már valamikor februárban írt arról, hogy csúnya dolog lenne bármit is számonkérni rajtuk. Hiszen máris megkapták a tiszta lapot, csak az nem jön vissza, aki nem szégyelli. Nézd meg, (név a szerkesztőségben) képesek voltak megtenni azt, ha egyszer megigérték, hogy büntiből nem fogják indítani, nem indítottak (körzet száma a szerkesztőségben) egy esélyest, inkább egy részeges tolvaj barmot... ennyire izgatta őket a nyerés... Jó, elhiszem, hogy vannak csajok, pl Mosolygó Alma néni akik szívügyet csinálnak, de a Felnőtt Bácsik szerint olcsóbb erllenzékben fölállítani az új kékeres méteres face-t mint számot adni. Már most az egyetlen becsület pártja, nem számítva az elempére négy hete még a jövő parlamentjének egyetlen demokratikus poártjaként öndefiniáltak és Barát Józsi haverom szerint is nagyon demokratikusak mert sok csajt állítanak az előtérbe.

Mesterházy mellett, amikor bejelentette, hogy megnyerték a legerősebb ellenzéki párt címet, csupa ÚJ ÚJ vadiúj arc állt, két jó csaj is!

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.04.21. 14:55:41

@magyar-magyar szótár: a bukás estéjén a Mesterházy mögötti arcoknál érdekesebbek az éppen akkor nem ott álló arcok

magyar-magyar szótár 2010.04.22. 07:51:56

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Nem tudom engem megfogott az a jelenet, igaz, a két ismeretlen jó csaj könnyes szemekkel állt ott, de az ismeretlen fiatalemberek dacoltak.

easykarma · http://easykarma.blog.hu/ 2010.04.22. 09:53:52

@magyar-magyar szótár: szép lenne

ha igaz lenne

de nem az

lsd leendő mszp frakció összetétele

ezért nem gondolom, hogy bezzegmajd újbal+lmp jön 2012-ben

frászt

majd talán ha kihalnak a_z_o_k:)

magyar-magyar szótár 2010.04.22. 12:54:32

@easykarma: A leendő MSZP frakció -sose feledjük az Igazmondó Párt Szavát, miszerint ők lesznek A Jövő Parlamentje egyetlen demokratikus pártja (nesze, piff LMP :D )- szóval a mostani lista első 50 helyét a mentelmi jog élvezetének hódolók töltik ki.

Képtelenek vagytok elrugaszkodni a Síkbolygóról, hát azt hiszitek, hogy érdekli EZ A CIKLUS az MSZP-t?? Tegnap Tóta már megnyitotta a számonkérőszéket, máma Török Vidor egyenesen a fidexx Őszöde felé látja a Varnyúbajszút lobogni. Ha az MSZP képviselőcsoport meg se mukkan két évig, a munka dandárját akkor is elvégzik.
Nem válaszoltál, hogy a findex hogyhogy másodpercek alatt fölnyomja a tömény maszoppo-t?

Jobb lesz, ha Orbán ezentúl szopóálarcban beszél, mert az ajakáról leolvasott névelő alapján már megcáfolja a nackófaló Mackó.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.04.22. 13:45:56

@magyar-magyar szótár: az a baj, hogy - függetlenül az index nxyelvének állása irályától - a rossz után rossz jön

majd újra rossz

a Semjén vs Szekeres (tetszés szerinti nevek) meccs ugyanis nem deathmeccs, hanem wrestling

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.04.23. 16:40:58

"Vajhon -kedves bs395 barátom, vajh mi??- mi miatt változott meg a magyar paraszt ennyire a XVIII. század végére ["Ne gyújts, ne kuporgass, az a tiéd, amit ma megeszel-megiszol, azt már senki nem veheti el tüled, máma jóllakunk, holnap meg majd csak lesz valami...]"

vajh mi tette a svábot az alföldön köldöknézővé, tübingenben meg dolgossá? mer az törököt se itt, se ott nem látott. csak nem a magyar volt?
közbe meg odahaza is minden nemzedéknek megvolt a háborúja.

magyar-magyar szótár 2010.04.24. 03:26:23

@bs395: Nem tudom, én még az alfeődben köldöknéző svábot nem láttam, pedig svábozósvábot is ismerek (ez olyan, mint az antiszemita zsidó, gyűjteményem egyik éke a jobbikos klubvezető kis zsidó, de olyan karikatúraszerű, Spieler, tisztelettel "nyilasházmester" hogy egy jó dramaturg kihúzná a forgatókönyvből...) Az más, az ősnémet depresszió (A Vasárnap Délután Unalom feld-jeiről, jaj, azok a nyárfapihés augusztusi délutánok, a 25 fokos kánikulában érik a cseresznye, az eper a kertekben , meg van már mosva a Ford Taunus is, a legtisztább bociillat az istálló felől, a 25 éves Fendt traktoron egy olajfolyás nincsen...) aranylik a kalász a déli domboldalon...

magyar-magyar szótár 2010.04.24. 03:29:44

@bs395: ...és tésztahúsú meztelen lányok és 78 éves nénik fürdenek a tó 18 fokos vizében (a többiek a falusi betonstrandra járnak, bár abban a medencében víz egy kicsit hidegebb)

...pecázol, és egyszercsak úszó fejek, 68-82 éves núdisták csapata rongyol ki a partra, nénik és bácsik vegyest, félkör futás vissza...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.04.25. 00:17:18

@magyar-magyar szótár:
itt minálunk van egy határ, a választókerülteket is kb úgy húzták meg.
az északi sváb az boltos, meg méhész, meg a szőlőműves, meg a könyvelő, meg lovardája van, és félretett pénzükből kéttannyelvű grundschulét meg schramlizenekart csinálnak.
a déli sváb sokszor házasodik, zabigyerek, elhanyagolva, ül a seggén, és néz, de annyira, hogy a cigány lett a zöldséges meg a földműves (kb cigányból lett a sváb).
pedig mindkettő a hódoltságnak ugyanaz a része, mindkettő a kiűzetésük után jött, és van köztük 40 kilóméter.
hát csoda, hogy a déli körzetben a jobbikos jelölt sváb gyerek lett?

magyar-magyar szótár 2010.04.25. 05:56:45

@bs395: Nagybátyám délisváb volt s 14 éves korában dinnyés róócok közé állt, mert szerette a dinnyét. Amúgy különben nix schwoob, hanem elsas-lotharingen, de családneve alapján mégelébb Schwitz-ből. Auslander sau -ként halt meg... a mostohanagypja pl ötször itta el a teljes vagyonát s dorbézolta el a maradékot is, tért meg a zombori bordélyból ingben, de gatya nélkül. És ötször gyűjtött nagyparaszti vagyont. (ez hát a délsváb) A nagybátyám, az megvett a [város neve]-i Hitlerhaus-ok árnyékában egy zsidóházat, fafödémes, három szint: csak a csupasz téglafalak. Úgy hordta össze (lopta teherautósofőrként a romokból) a gerendákat, építette meg a két kezével. 79 éves korában központi fűtést szerelt, azt mondta ez is rézcső, valamivel vastagabb az autók merev fékcsöveinél (aminek hajlítgatásához-metszéséhez értett) Gyüttment (=auslander sau) maradt haláláig. Egész életében pecázni szeretett volna, de ugye sváb ilyent nem csinál, nincsen ilyesmire idő. Majd a pensio'ban. (Ausztria horgászbajnoka máig: 17 kg-s harcsát fogott.)A bolygó sváb.

magyar-magyar szótár 2010.04.25. 05:58:32

@bs395: Nálunk a faluban egy Spieler-tisztelettel-alakú kis zsidó emberke a fő Jobbik-szervező.

Barát József guru 2010.04.25. 08:37:19

@magyar-magyar szótár: ez már önvédelem a részéről (Spieler), majd ő olvassa a névsort

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.04.27. 18:24:29

@magyar-magyar szótár:
nem származás zserint észak-dél, hanem jelenlegi lakhelye szerint.
a déliek pecáznak.

magyar-magyar szótár 2010.04.28. 02:59:17

@bs395: Úgy is értem, hszen a roocokhoz húzó onkelben is volt mediterrán. A bácskai svábok nem annyira depressziós, inkáb vidám surdilovics fajta, csak mulatni az á szám a dió -helyett a magyarnótára szerettek. Máma viszont a morodék mogyorók inkább már a sirályoksírnak típusú Vivaldi-sramlit szereti fölalépcsőnealépcsőn, Ruzsa Magdi új CD-je is efféle duplapiacos. Szerintem még a régiszerb (tehát nem crnagorac) gyerekek is benyomják a CD-t ) A nemzetiségi együttélés, azt kéne megírni egyszer, a jó Alekszandr király idejében valót, amikor a svoob nem engedte Naninak becézni a kislányt, csak Panninak vagy Annuskának. A sváb rokony még szerblagzit tartott a fiának, azaz egyik falutól a másikig ért a tülkölő kocsisor, de Novi Szad-ról felhozatott magyar hegedűműűvész játszotta egyszálhegedűn a magyar himnuszt a templomban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.04.28. 11:42:26

@magyar-magyar szótár:
no de itt egy országon belül, minimális etnikai diverzitással megyen.

magyar-magyar szótár 2010.04.29. 06:38:57

@bs395: Magyarországon is a népek egymásnak tüköri. Miközben máma a magyar legezizése, fikázása, faszisztázása stb trendi, eleve nézd a blog-pont-hu címlapmarketingjét, magyar+ gecizés ez a nyerő... aközben rakás nemzetiségünk szereti a magyart, magyarv akar lenni, sok hígmagyar így lett, sváb, aki magyar akart lenni. Amit a magyar értelmiségi, akiszerint a magyar fasiszta állat, dologtalan antireformista birkanép, büdös, a parasztházat vettünk vidéken stílusban ünnepel ősimagyar parasztkultúra címén, az nákmódi, azaz német phürgea, a bauer ugyanis phürgea még a tanyán is megbecsült, mint egy phürgea meister pl schuhmacher. A cigány-ban a 100 évvel, 150 (vagy csak 50..) évvel ezelőtti magyart láthatod.

A dabasi szlovák nem gondolkodik másképpen, mint a bácskai sváb. Spórol, a háza nem annyira kivagyi, miközben innovatív, először vesz porszívót, gáztűzhelyt és permetezőGÉPet. Kapáló GÉP -e is ezeknek van először. Ugyanígy Budapesten, ami magyar az zsidó behatás is, vagy német vagy szlovák. És ez a három, Budapestet alkotó nép annyira magyar akart lenni, hogy mire Krúdy felköltözött, magyar városá is let. A pál utcai fiúk -ban a tót már unikum, régről maradt dinóbácsi.
Mi lehet ennek az oka, hogy a magyar ilyen szeretetreméltó az időben (1823-1944), ha közben akkora geci szar semmitérő, ahogy az index belövi máma.
1941-ben a magyarbevonuláskor a szerbek is magyar zászlót rázdigáltak a Bácskában, miért? A román máma, mert annyira fejlődik, már nem irígyli a magyart, próbál kedves lenni, magyarul megtanulni a boltos pár mondatot a ritka nagybányai magyar túrista kedvére...

netharisnya 2010.07.09. 15:55:19

Be kellene rendeznem egy sváb tájház mellett működő kis irodát és a hozzá tartozó ajándékboltot, miegymást. gondoltam: itt a neten megnézek egy-két dolgot a svábsággal kapcsolatban (bár eddig sem voltam távol a témától és magam is sváb vagyok, ezért szoktam hangsúlyozni, hogy én szidhatom őket, és ezt meg is szoktam tenni) Elkezdtem olvasni az írást, mert érdekesnek ígérkezett és még most is érdekelne még pár dolog, de...mi lett ebből és mik ezek a hozzászólások és ezek az indulatok és ez hogy történhetett egyáltalán? ...most akkor mi van? Mi a téma?

magyar-magyar szótár 2010.07.10. 07:51:57

@netharisnya: néprajzi [ethnografiai] szempontból csak kevéssé használható ez az iromány, sajnálom. A svábok ugye nem mind schwoobok. Aztán a vallás is elmetszi. A katolikusoknál a feketeség [-> svábbogár] barnaság, az evagélikusoknál pl (feketic-i svábok, akiknek irmagja se maradt, de azért a templomukat az elszekerezettek megrenováltatták] Én református sváb népművészeti kiállítást rendeztem, csupa tarkaság, pingált bútorok...

Ebben a blogban nincsen moderáció, mindenki azt s olyant szól, amilyet akar, legtöbbször a saját kommentemet (vagy 8 alkalommal) töröltem... Igen gyakran előfordul, hogy a kommentelő hozzáaszólása értékesebb is a főszövegemnél, vagy száz ilyen példa volt. Máskor a kommentelő helyreigazít, helyretesz , megdorgál, orrbakoppint, szivenfricskáz [a Peter Green-eset ]

...érdekes az is, hogy a moderálatlanság ellenére kevés az attac...

Azt mondanám, ha van talán érdekes a bejegyzésemben , az a sváb és zsidó [vándor] sors véletlen-de-mégis párhuzamosságai. [sváb és zsidó-szemét a szemétszedő szempontjából]

köszönöm a látogatást!
süti beállítások módosítása