Egyszer majd még a néven keresztül való olvasás -ról is lesz szó. Amit a szépemlékű Pompeji folyóirat szerkesztői [Szilasi László & Co.]úgy ohajtottak lerendezni, hogy a szerzők nevét az írás végére szedették, így irodalmunk vonata kerekeinek vidéken haknizó pumpálóit, különösen hermeneutikus embereket, akik a katedráról a szöveg-szöveg virtuálisöröklétét és a szerzőnemszámít-dogmákat tanították, onnan lehetett fölismerni a szegedi villamoson, hogy őrültmód össze-vissza lapozgatva nézték meg a Pompeji ajándékba kapott mutatványszámait.

 

Kedves olvasóim egy része egzaltált elmebetegnek lát így blogon keresztül. Pedig ez nem Füst Milán naplója: Mindez nem én voltam egykor és már nem is leszek, kérem a szives elnézést ezügyben.

Na jó. Akkor most fölteszek egy videót, egyik kedvenc zenémet és nem írom meg a vesztibuláris és a HiFi szócikkeket. Sok kurvaokosat olvastam most össze az egyik "áramszolgáltató" ingyenes szines újságjából Popper Péter és Müller Péter megélhetési gurubácsiktól, nincsen is válság, ill mindig az volt, már a kereszténység fölvétele is válság volt, valamint jövőre is sokan meghalnak, idő nincs és illúzió, másoknak orgazmusuk lesz vagy rákot kapnak. Az egyik Péter gurubácsi tökfehérben, a másik tökfeketében és az egyik a tuskó, amire le lehet ülni a madách színház béli állandóságában. (Hogy ez a Péter bácsi nem tudott a Marosmente FMSZ/ÁFÉSZ anyagbeszerzője lenni!) Vagyis minden elmúlik s már ez a blog is kezd kifújni, és majd Frick László Emlékzenekarként folytatja. Addigis várom azok jelentkezését, akik Frick Lászlót ismerték vagy lexikális adatokat tudnak róla vagy együtt hánytak vele a haller utcai Gödör-ből kimászva. Aki ímélben tud nekem egy Frick László portrét küldeni, annak puszit is adok.

A korpusz, aki ezeket a baromságokat itten összehordja, olyan vesztibuláris hallással rendelkezik, hogy képes élvezni zenét még elemes kis zsebrádióból is. Vagy mono-ban. Különösen nem csípi a zenét a mai basszuscentrikus és Dolby System eszközökön. Jimi Hendrix Válogatott veivel egy fekvő ITT mono kazettásmagnóról ismerkedtem, persze ohne hagszínszabályozó.

 

"A legjobb HiFi-je azokan a jógyerekeknek van, akik Giorgio Moroder-t , meg Showaddywaddy-t hallgatnak " -

imígyen szólt boldogult lánykorom egyik jómondása.

 

Most pedig zene, 1:30-tól Rácz Aladár és felesége földolgozásában is szeretném már végre hallgatni a YT-ról, de a Rácz Aladár zeneiskola HTML -májerei közül senki nem vette még a fáradságot, hogy föltegye az iskola névadójának egyik remekét!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr251521682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.11.13. 09:30:55

Egyszer elcibáltak egy ilyen high end showra, ahol még a hangfalkábel is 24 karátos aranyból volt, a lemezjátszó kristálytűkön állt, és a tányérja 40 kilót nyomott, amúgy meg faragott márvány volt, félmillán alatt még előelőelőelőerősítót sem lehetett kapni. Na itt pl. a Dire Straits igen színvonalar, de azért lagymatag, lomha és lottyadt zenéjét, vivaldinégyévszakot, valami hangfrekvenciás tesztlemezt, egy amúgy igen jól szóló Dave Brubecket és és és: GIORGIO MORODERT tettek föl ámulásunkra!

Szóval pancsoltál megint. Jól szólt amúgy, nem tagadom, de verebekre mi a faszér kell lézerágyúkkal lőni?!

2009.11.13. 10:26:21

Ez az 'elemes zsebrádió' dolog mire való célzás akar lenni? Vagy nem?

RoFä 2009.11.14. 07:25:18

Nem sznobulni semmilyen irányba, Moroder jó, a jó hifi jó, a viaszlemezes gramofon is jó. A zsebrádió lehet feelinges. A loudnesses autórádiónál néha jobb.

zenét hallgatni jó

én számítógépről (flac) külső hangkártyán és egy kínai csöves erősítőn (12 watt). Az egész egyben nem volt annyi mint valami komolyabb hangfalkábel néhány távoli ismerősömnél

Egyébként Moroder azért jó választás, mert elektronyikus zenével könnyebb a laikusokat beszabehugyoztatni

RoFä 2009.11.14. 07:28:23

Ja ha én hifit demóznék akkor mindenképp ezzel az albummal

www.youtube.com/watch?v=juWHJCQGUq0

Nagyot üt a keverése.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.11.14. 15:08:54

@RoFä: Ja, hát Waters meg a Pink Floyd mindig hivatkozási alap ezekben a körökben. Egy haveromnak megvolt a Fal meg a Darkszájdafdőmún kvadrofon kiadásban, bár nem volt hozzá lemezjátszója, ami lejátszaná. Moroder nem jó zene szerintem, de az elektronikus zene parasztvakító opciójában egyetértünk. Nagyon látványosan tudnak szólni, az biztos. De én speciel attól szarok be, amikor hallani az audiofil újramaszterelt Mingus-lemezen, hogy a bőgőn volt egy kb 5 centis repedés a jobb oldalon, az oldalsó betüremkedéstől kicsit befelé, középre. Ez mondjuk a zsebrádión nem jön ki, nem is lényeg, csak annyira, mint a viaszlemezes gramofon vagy akár a bakelit sercegése. De ehhez sem kell 24 karátos hangfalkábel, én is hasonlón tolom, mint te. laptop-15 ezer forintos használtan vett pioneer erősítő, meg valami német 200 wattos hangfalak, ezeket is használtan vettem, 10 ezerér.

magyar-magyar szótár 2009.11.15. 03:39:21

@efes: Kedvenc Bartók műsoromban a múltkor egy 1938-as felvételt (digitálisan felújított versieon) választottak, mono, a jobb dinamikája miat. A legendájkkal ellentétben, aki jó dinamikájú, príma hangfelvételt akar hallani, az Zappá-val próbálja be a nosztalgialemezjátszóját, Zappa jugoszláv utánnyomásban is dinamikus bár a JUGOTON-t az első maghallgatáskor kazettára kell átmásolni.

Engem az új Dolby System-en kívül szinte semmi nem zavar.. Dolby, ami zajként kezeli azt, amikor a gitáros ujjbegye megciccen a húr spirálján , semmi nem idegesít, vagy limonádézenehallgatás közben az új hifik a százéves U2 One felvételén a basszuson kívül szinte semmit nem hagynak.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.11.16. 08:48:35

@magyar-magyar szótár: A U2 War című albuma pl az tényleg jól szól. Amúgy minden ilyen dolby loudness faszom alapból kikap, hangszín középre nulla állásba és ami így szól, az VAN. Ha nincs semmi, akkor szemétre a lemezzel. Nekem sok Zappám van (vagy 70-80 lemez, bár sajna csak mp3ba) és tényleg van ami baromi jól szól, köszönhetően annak, hogy Frankie otthon barkácsolta össze őket és nem lihegett a fülébe valami oktondi manager.

RoFä 2009.11.16. 16:48:22

@magyar-magyar szótár: erre mondja a művelt magyar, hogy Lúdnesz

RoFä 2009.11.16. 16:53:35

@efes: Életemvnagy hifi bőgése volt, mikor a német- lengyel lakótársam huszonöt évres, sercegő Fisher Studio Standard hifijén Michake Jackson bejött a szobába, az én csuda Kef hangfalaimon pedi a Halászbástya felől motyoogott valamit.

A Pio lehet jó...őszinte, kőkemény, nyers, no digital.

Waters egy kibaszott zseni, sorry...Nekem.

Az Amused to death térhatású keverésén elmolyoltak egy darabig...parasztvakítás? Nem tudom, szerintem hozzátesz...élmé ny hallgatni

Moroder: sebhelyesarcú újranéz. Filmmel együtt persze könnyebb élvezni, de úgy nagyon könnyű

szeretem a zenét

RoFä 2009.11.16. 16:55:56

What is the halflife of a colour TV - what is the shelflife of a teenage queen...

Waters ROCKS
süti beállítások módosítása