Mainapság, amikor még emblematikusan magossanműűvelt értelmiseggjeink sem tudják már kicsoda volt, Slavomir Mrozek még mindig időszerű. Lehetne. Ha játszanák. Ugyanis ma belső-emigrant-jaink kutyakenyéren élnek.

Miközben a Huszonnégymillió Román Munkavállaló Rémei 3-6-8 éves utánfutós, 15-18 személyes légkondis Mercedes Sprinterekben száguldanak át a, büdös, kuruc & alföldi cselédmentalitású Hajdúság- s Duna-Tisza közén frankolatin nyelvterületre dolgozni, aközben a tapló zsírmagyar napi 3-6 órát rázatja magát levénült 10-20 éves Transit-okban meg Transporterekben föl Pestországba, ahol a munkájáért a munkaerőkölcsönzőnek 700-1000 Ft/óra bért fizetnek ki, és ennek felét adja a munkaerőkölcsönző a robotos parasztjának. Van 11-órázás (8+ 3 túlóra) havi nettó 90ezerért, napi 3 órás buszozással, a napot lassan körbejáró műszakban, ezek az emberek időnként friss kenyeret is vásárolhatnak, sőt, péksüteményt!  A többi  baromarcúak kutyakenyéren élnek, mert hajnalban még , este meg már nincsen kenyér az alföldimentalitású paraszt bunkajának a boltban. Így a kenyerét fölíratja s mire bemegy érte , addiga megszuttyosodot a nyélonzacskóban kutyakinyérszerűere.

De mit akarok, amikor a magyar közvéleménykutatás lángos (fokhagymás? tejfölös?? sajtos?) elméje, Sík Endre nem tudja, hogy papíron, statisztikai adatokból se a legszegényebb magyarokat, se a legszegényebb magyar falut nem lelni meg. (=Súgok: a legszegényebb magyar településen cigány nem él, pár téesz-özvegyi nyugdíjas néni tengődik... tessék utánajárni...)

kutyakenyér vált. romongró: kutyakinyér  - tegnapelőtti, ár-és értékcsökkent pékáru

kutyatészta - lejárt szavatosságú tészta, amit leszakadó rétegek, spórolós nyugdíjasok, VAGY halmozottan hátrányos helyzetű szegregált önérdekérvényesítésre képtelenek emberi fogyasztásra vásárolnak.

kutyabót -ban -állateledel bolt PET FOODS SHOP 

 

Gödöllő - Land of Sissy

kutyakonzerv - vagdalthús kocsonyában, olcsóbb kivitelben húslében. Halmozottan hátrányos helyzetű rétegek vásárolják, ha a használthúsboltban vált húsdúrkáló-n  (dögtéren elhelyezett, elhullott állatok tárolására szolgáló konténer) éppen nincsen áru.

dögpörkölt: (recept) A húst a sarki kút [egyre inkább emlék: az önkormányzatok felszámolják a közkifolyókat] erős vizsugarában mosd le, hogy a baltázás nyomán maradt csontszilánkokat eltávolíthasd. Hozass a lyánnyal egy nagykanta vizet.  Fűtsél be a spórhéttba. Ha az ember nem hozott fát, akkor járjá magad utána. (Hát gallyat asszonynak hozni nem szégyen, de ha fát asszony hord, akkor az embere nemember!) Tegyél föl nagykotli vizet. Amikor már forr, vedd le a fedőt, és fedő nélkül egyszer főzzed a húst úgy, hogy szórjál bele vagy félkila sót. Amikor jól forr, öntsed lefelé a  húsról a vizet, közbe a lyányt* elszalajtottad a kútra vízért, megint felöntöd vízzel a kotlit, megint felforralod, a sót nem sajnálod, marikszám bele! Amikor már nincsen szaga, felvagdalod a húst aprómiszlikekre, oszt innen úgy készül a pörkőtt, mint a parasztoknál.

http://www.allati-fincsi.hu/images/webshop/kutyaknak_tapok_egyeb_tapok_tesztak/tesz_2.jpg

Javasolt köret dögpörkölthöz

 

csirkefej - kutyabótban a legolcsóbb, h-h-h rétegek kedvenc kétsegélyközi eledele. Pörköltbe.

 

 

 

 

 

Tisztított csirkefej. 195 Ft. 137 Ft. Húskészítményeink ...
www.taravis.hu/akciok/arak2.htm

 

*A lyány hét évesen 16 kila, a vizeskanna meg tízliteres...

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr741374452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.10.07. 07:49:04

a csirkemaradékot (un. másod osztályú húsárú) hivatalosan már a 90-es évek végén betiltották állati takarmányozásra. nem os mindenkit zavart, csak most egyel nagyobb borítékot kap a köjálos.

Humanic (törölt) · http://macso.blog.hu 2009.10.07. 09:39:00

Egyszer betévedtem a Spárba, ahol 300.- Ft alatt volt az akciós virsli kilója, a kutyaszalámi pedig 459.-, szintén egy kiló. Nem biztos, hogy mindig így van, de akkor elmeditáltam kicsit.
Amúgy a Pepi Bt. meg a többi még mindig kiszolgál egyfajta keresletet, mikor az importált, vagy itthon lejárt szavidejű farhátot, lábat, szárnyvéget adják 4-5 kilós zacskókban ezerért.

magyar-magyar szótár 2009.10.07. 11:38:03

@Humanic: A 300Ft alatti természetazonops léátványt nyújtó virsli csirkesegglyukból készül, amit nem hiszem, hogy egy, az állatait kutyaszalámival etető gazdi meg merne venni a kutyuskájának. Kutyaszalámit emberi fogyasztáásra vásárlók panaszolják, hoogy éles csontszilánkok is vannak az óccsóbb áruban. Mit is mondott erre az egyik bölcs húsipari májerina? "Aki 288 Ft-os virslit vesz, az meg is érdemli!"

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.10.07. 18:59:47

"mert hajnalban még , este meg már nincsen kenyér"
erról jut eszembe egy találós kérdés: milyen jelzőkkel illeti magát az a szatelit párt, amelyik olyasmiket szeretne, hogy mindenki - vevő és eladó - ugyanakkor dolgozzon, és sose találkozzanak?

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.10.08. 00:12:22

oké, nekem eg van rss-ben a tálalás című, de amúgy hol van? már megint. pedig azóta aztán! tavaszmező utca?

magyar-magyar szótár 2009.10.08. 02:54:40

@bs395: A tálalás című offo aktuál-bejegyzést levettem, mert olyan rosszul volt megírva (összekopírtam egy cigányklán-összecsapás 3 féle tálalását, spätben volt az index, méghozzá a bejegyzésem után másfél órával tették föl!!! egy hétfői öszecsapásról van szó, egy tolvaj-rabló klán melléktevékenysége a kamatolás, egy zsaroló-cocpoloztató-kurvafuttató klánnak szintén melléktevékenysége s e két nagycsalád csapott össze is, melléktevékenységben viszont a bekamatoltat is megverték, ez a történet, de Pestországban értehetetlen, hogy ha egyszer Sík tanárbácsi megmondta, hogy ez a legkisebb vásárlóerejű falu, akkor az akkor is, ha 30 majdnemúj és fiatal, meg még 150 átlagos autó van és még a "legaszegényebbek" is tartanak műszakis kockaladát, DVD-házimozi számítógép minden nagyobb háztartásban, a pógármester, mint "munkaerőkölcsönző" alkalmilag többszázembernek ad munkát= jövedelmet...
Na, de ezt a bejegyzés.. művelt pestországi olvasóm még azt se értette meg, miért tettem föl, vagyis rosszul írtam meg és állítottam össze. Márpedig én nem liberális jógyerek, hanem rosszgyerek vagyok, tehát ha rossz valamim, akkor leveszem.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.10.08. 03:19:56

@magyar-magyar szótár:
a sztorit ismerem, max annyi benne az újdonság, hogy lehozta az újság.
na de ami a tavaszmező utcában történt, az se új, csak a tálalása!

magyar-magyar szótár 2009.10.08. 05:07:48

@bs395: Új attól lesz, hogy megint csúnyán koppant Sík Endre bácsi a "legszegényebb falu" esetében, a múltkor Pápán... Egyik hírben sem merték leírni, hogy cigányokról van szó, minden szereplő az (mint ahogy a falu lakossága is 96%-ban. Bár a leszakadó magyar "réteg"-ek cigánynak vallják magukat...

Ugye, ha Keep Wesr, akkor most már azóta lent kellene szónokolnia Mohácsi Erzsébetnek meg Horváth Aladárnak arról, hogy testvér testvérnek ne vasvillázza mán a bűrit meg ne rakettáza meg az ótóját, ésde főleg ne üssék mán a bekamatolt testvért annyira...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.10.08. 05:17:55

@magyar-magyar szótár:
nem szabad a testvért megszólni, mert az rasszizmus. komolyan, farkas flóri is volt az.

magyar-magyar szótár 2009.10.08. 05:28:38

@bs395: Én úgy tudtam, Horváth Aladár tudományos és tanulási céllal töltött három időszakaszt is az Egyesült Államokban. Akkor.. mit csinált azidő alatt? Pl a Black Harlemben a Black Power idejében a z ottani királycsávók kibéreltek egy kosárlabdacsarnokot és kulturműsort fizettek össze a csóróknak, olyanok húzták, mint Jimi Hendrix. Amidőn Jimi a Chevrolet Corvette-jével odahajtott ( két autójába nem érkezett öszesen ezer mérföldet tenni...) kilopták belőle a Fendert. Az egyik királycsávó csak intett és zároshatáridőn belül (negyedóra) előkerült Jimi Strato-ja. Ez pl a testvériség megnyilvánulása, ugyanis Jimi félvér indián és negyed-negyedvér fehér-fekete volt. De szerintem még Johnny Winter gitárját is előkerítették volna 20 p alatt.

magyar-magyar szótár 2009.10.08. 06:29:50

@bs395: Én goin' to India, akik mennek Keep West, azok a Cigány Obamá-val nyalók.
süti beállítások módosítása