sofőrtáska - milyensége nem lényegi. Beltartalma pedig a retikül-ével vetekszik, csak pesze jellegzetesen férfias  barbárságban. Míg a retikülben a kupi cuki tünciség, a sofőrtáska  óborzalom.  (Az asszony csakis  a sofőrtáska gazdájának biztos távollétében hódol a titkos nőigyönyörök egyikének, a szimat -nak.) 

Sofőrtáska lehet a gyerek elsős iskolai hátitáskája SonGoku-s, enyhén kopottas kínai, macskaszemekkel. Vagy klasszikus bőr aktatáska középen rézcsttal, két liffegő szíjpánttal, degeszen. Lehet 65M MN kimenőszatyor is. Sporttáska. Hátizsák. Matrózzsák. Kamionos, akinek a Konföderációs [Déliek] Hadsereg lakkellenzős sapójától a kovbojcsizmáig bezárólag is minden cucca autentikus, természetesen bolgár kecskebőr hátitáskába pakol, ami ránézésre a katonai borjú -ra emlékeztet. (Ennek a kateg'nek a tehénbőr kamionosklumpa offo ...)

Son Goku es el nombre japonés de Sun

 

 

 

 

Tartalma:

http://www.nap-szam.hu/bor/kepek/ERS080.JPGTúlélőkészlet: Konzervek, kétszersült, dobozos keksz. Aszpirin. WC papír. Tartalék gatyák és zoknik. Törlőkendők. Néhány tábla csokoládé. Cigi, gyufa (nemdohányzónak is, valóban nemdohányzó sofőr ui nincsen). Néhány szivar tokban. Öngyújtó. Pakli kártya. Zsebpeca. Óvszer. Néhány újság. Fényképezőgép vakus (elfelejtette kipakolni, ez még a 90-es években volt fontos). Budapest térkép. Menet-és szállítólevelek, számlák, sárgapapír [5 éve lejárt vámokmány], pár tachográflap
-ha a főnök nem engedte haza az autóval, akkor ilyeneket lengetvén kamionos megállt s felvette. Mára ez divatjamúlt ötlet, akárkik mindenféle sárgapapírokat és tachográflapokat is lengettek, pl az Ócsa-Alsónémedi környékén működő ukrán kamion-betyárok is.

Javítókészlet: mindenféle csavarok, anyák. Kupakok. Patentek. Gemkapcsok. Varrókészlet gombokkal. Csavarhúzók. 10-es és 13-as kulcs. Ha járt már franko-latin vagy japán autóval, akkor S, W és arab jelekre emlékeztető formájú spec kulcsok  14/16-os, ékszíjcsere esetére. Nejlonharisnya (szakadt ékszíj helyettesítésére, Surányi Endre Bácsi szisztem).  Lakatkulcsok lakat nélkül. Lakatok bezárva kulcs nélkül.  Műanyaglakat. Vámzár-hatással dolgozó plombafogó. Vámzárdrót és üres plombák. Biztosítékok. Tartalék izzók. Kiégett, tökfölösleges izzók. Zseblámpa elem nélkül. Zseblámpa, amit félig széjjelmart már a belerohadt elem. Defektjavító készlet. ÁFOR gázolajjegyek. Nyugatnémet márka 20-40-100. Francia frank. Gumipók. 47 db golyóstoll betét nélkül. 23 db kiszáradt golyóstollbetét. 9 éves, üres határidőnapló. Egy félig fejtett Füles, 1993. 47. hét. Gumi és műanyag bizbaszok, 492 gramm majd jó lesz valamire-alapon, egy törött szelepfogó. Néhány napszemüveg fél szárral, néhány napszemüveg fél lencsével. Sebészcérna. Különböző színű ponyvadarabok.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr19900788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pwpw 2009.01.25. 14:35:38

ilyen nekem is van, és a legviccesebb, h a félszárú napszemüveg jelen van nálam is.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.01.25. 15:14:32

magyar-magyar szótár kedves, az autóstáska/ladástáska is érdemelne egy bejegyzést, az annyira szép! Igaz, hogy főleg az úrvezetőknél dívik a használata...
Maradok tisztelettel.

patrona- · http://gumiketrec.blogter.hu/ 2009.01.25. 16:50:21

A kis dekete műbőr táska, amin csuklópánt van, na az büntet csak igazán.

mnmnbkhj 2009.01.25. 17:27:40

Nekem kedves apum táskája jut eszmbe két fakkos, fekete, bőr, benne a kocsi papírjai meg a mobil.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.01.25. 18:06:15

Csatlakoznék pár előttem szólóhoz. Az a csuklópántos ladatáska tényleg megérne egy kört. Vagy kettőt. Jellegzetes embertípusok viselték a nyolcvanas években, eszmélésem idején.

magyar-magyar szótár 2009.01.25. 18:07:42

Viszonttiszteletem Modor úr. Jön, méghozzá az 'anyuka a kistáskával' czikkelyben.

Patrona: Totális az a táska [régi]ÁFÉSZ nyomott emblémával lészen! De a takarékszövetkezetes (alu1Ft-os a T ölében) se piskolta!

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.01.25. 18:35:02

Az Index címlapon a "Söfőrtáska" gondolom szándékosan írodott így. :)

drhlaszlo · http://kskozlony.blog.hu 2009.01.25. 23:26:17

gratula, szótáríró!

a kedvenc blogom lett mostanában, már minden bejegyzést visszaolvastam.

magyar-magyar szótár 2009.01.26. 10:28:54

Igen Józsi, lehetne is, gondolkodtam, hogy egy söffőrt beírok a főszövegbe is emlékül... (a renyheképzési hasonulás.. meg a bukott magánhangzótorlódások a 'port , 'panyol, 'pányiel stb-k ben)

magyar-magyar szótár 2009.01.26. 10:29:51

Sati -köszönöm a hozzámvaló jóságát!

drhlaszlo · http://kskozlony.blog.hu 2009.01.27. 02:06:24

Sőt, kedves szótáríró, azóta már a citerán is átfutottam - találtam még ismeretlen posztokat. Ment az is a gyűjtőbe, ahol tárolom azokat, amikre rendszeresen rá-ránézek.
Gratula!
süti beállítások módosítása