zsírtraktorosgazdagparaszt - az egyszerűen butának nézett városinép fejébe haladóbaloldali és jujdemáregyliberális újságírók, bérbloggerek –nyalnokok  és más véleményformálók által fobizált urbanlegendisztikusan hysteroid rémkép, vö. rézfaszúbagoly, mumus, szenesember, mókár. A  társadalom bűnösrétegekre való szakszerű leszalámizása  útján fobizált rémképben a ~ -nak 40 milliós traktorokból van díszsor rakva a gangja mentében a virágoskert szélén, a gyereke a mezőgazdasági  támogatásokból vásárolt bömösökön [BMW-ken] futkáz másfélkilós fukszokat csörgetve nyakán, csuklóin. Nem akar dolgozni, a mezgaztámogatásokra apellál, állandóan panaszkodik az időjárásra.
A hisztériakeltés alapjául a középparasztok budapesti traktoros tüntetései szolgáltak 2005-ben és 2006-ban.

A fobizálás egyik legújabb példája a magyar cukorgyárak végnapjai örvén pattant ki. A szakszerű fobizátorok ügyesen elhallgatják azt a tényt, hogy a cukorgyárakat külföldi befektetők a piac lenyúlásárt kaparintották meg. Mivel az aktuális agitprop enyhe kritikai éllel kezeli A Zónijót, ezért a fobizálásban hangsúlyt kap, hogy a Zónijó fizet a termelőknek a cukorrépe nemtermeléért. Máté Krisztina apró szemecskéi nem is rebbentek, amikor a négerrőlk gondolkodás nélkül olvasta, hogy egyes cukorrépatarmelők akár 600millió forintos nemtermelésitámogatást is kaphatnak.  Csak azt felejtik el ügyesen (és ez az előítéletességn ek a városlakó szegmensbe való belefobizálásának a lényege) hogy zsírtraktorosgazda-birtokméretű termelővel nem is tárgyal a cukoripar, csakis többszázhektáras nagyságrendtől. A kis és középparaszt csak egy nagyobb mezgaz részvénytársasággal szövetkezve szerződhet. A nagyobb mezgaz részvénytáraságok pedig enyhédeden nem a ~ kaetgória –és egyre több ilyennek a valóságos titkos és belső tulajdonosai zóniós befektetők [konzorciumok].  Az egyszerűenbefolyásolható városiszegmens fejében a problémakörből annyi tapad meg, hogy a gazdák nem akarnak termelni és ezért még fizetik is őket… 600millka…

 A magyar paraszt, ez kétségtelen, elmaradott az érdekérvényesítésben. Míg a nyugati (zónijós) parasztok érdekszövetségekbe tömörülnek, kvótákat állapíttatnak meg, minimumárakat, protekcionizmusra kényszerítik az államot (Franciaország, Ausztria) , tüntetéseiken barrikádokat emelnek, az ellenséges ország parasztjainak termékeit szállító kamiont felgyújtják, a sofőrt félholtra verik (magyar libamájat szállító kamion esete), addig a magyar paraszt kedélyesen útsávokat zárogat le,  ill két alkalommal gyönyörű fővárosunk, Budapest nagyobb terein borzolta a kedélyeket, lehetőséget teremtve Demszky Gábornak a választások előtt imázsjavító álintézkedésekre. (Ui egyébként minden rendkívüli tábla nélkül is traktorral csak külön engedéllyel lehet behajtani kutyáktól leszékelt fővárosunk jóillatú tereire. ) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 Demszky propagand'-hysteriális tiltó táblája: Esélye nincsen traktornak, hogy ide behajthasson, mert mezőgazdasági vontató (egyszámjegyű) főútvonalon csak külön engedéllyel (pl aratás után, behordáskor) közlekedhet. (A Demszky-tábla a szabványtól eltérő, keskenyebb  piros körkerettel, nagyobb traktorábrával készült.)

A testvéri lengyel nép parasztjai egyszerűen megtámadták a szlovák-lengyel határon a magyar kukoricát szállító tehervonat-szerelvényt és a kukoricát a sínek közé eresztették, a vonat kerekeit lehegesztették a sínekhez  -azaz még ők is inkább igazodnak a paraszti érdekérvényesítésben a zónijós normarendszerhez.


 

Bérnyalnok blogjából hisztéria és előítéletkeltésre alkalmas szovjet-heraldisztikus jelkép. Természetesen majd adtak volna a cuccujializmusban traktorral tüntetni. Nem az a paraszt mehet a múzijumba csontváznak kaszával (az apja kaszájával)  amelyik nem lép Eszterre és nem szopja be a fobizátorok Modern Kép-agyi-mosi-mosikáit, hanem amelyik nem a zónijós normk szerint érvényesíti jogait.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Francia paraszt házaspár huncutkodik zóniósnormáknak megfelelően paraszt-tüntetés alkalmával.

A traktorostüntetéseken a traktorok nagyjából a középparasztok gépállományát szemléltették (felmagyarul reprezentálták), újabb és régebbi Belarusz MTZ -k és néhény, a laikusok számára újnak ható nyugati gyártmány, elvétve pár, maximum 8-10 milliós nagyobb traktor. Második alkalommal a ravasz parasztok kiírták, hogy a traktorok a bankoké, akik a hiteleket adják, de ez nem zavart senkit a rémüldözésben, mert rémülni jó!



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyetlen liberális médiaszemélyiség volt, aki műliberális és álszabadgondolkódókörökben, valamint a blogteren is nagyfelháborodást keltett nyilatkozatot tett, miszerint őtet nem zavarják a traktorok: Winkler Róbert.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tipikus zsírtraktorosgazdagparaszt kedvelt nagytraktormárkája: 30 éves Zetor Krystal

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr29384262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása