dedicated to  csillagkúll

amagyar_demokracia_felrekufircoltsarku.jpg

Még hogy gyerekcipőben,

gyerekcipo.jpg

amikor nincsen is, bezárt a Parliament és se ügyészség,se független bíróság,

a gyakorlatban, valószínű,ez azonban csak az úgysem létezésüknek köszönhető,

nulla elveszített sajtóper

jellemzi a pedig nemis független bíróságokon az ellenzékünk nemlétező sajtaját

 

az ellenzékünknek, tehát  nincsen hol megosztania a  demokráciája gyakorlását,amit az egyébként az Orbán után szinte legútáltabb magyar politikus úgy tud irányítani, hogy közben a Jobbik Voltfasiszta párt,jelentős ideológiai fejlődéssel járó s madzagig leszalámizálódása által az előválasztások kereteiből példázná, ha lenne honnan közvetíteni,de egy kurva televíziója nincsen ennek a szegény magyar ellenzéknek,nemhogy internetes hírportáljai.

Így most nekem kell példát mutatnom arra egy nagyon fejlett országban demokratikusan hogyan kezelnek egy problémát.

 

Annyira nem köztudomású, hogy a magyar köztársasági elnöki rendszer gyöngített elméletileg, vagyis a gyakorlatban csak formális,ezért néhány köztársasági elnökünk koronkint annyira únja magát a székében,hogy zöld köztársasági elnököset játszik,ám jól le is kapják a húsz zöldkörméről ezért.

Vagyis ha a magyar köztársasági elnök nemjól barátkozik, szüntelenül valami gyanús alakkal látják és az kezd az un "politikájára" hatással lenni, akkor Sanyi bácsi a belügyminiszter egy üzenőemberén keresztül vagy Hajdu Hauptobernsturmbandenführer ráír, hogy vissza kéne már venni és nemkéne ennyire ilyen alakokkal kvaterkáznia.

 Oroszországban mezítlábas a nincsen is demokrácia annyira,hogy a választási csalással összeerőszakolt Duma mellett párhuzamosan működtet az Ellenzék egy PárhuzamosParlamentet,aminek persze az összeállítását nem bízzák arra a sok hülye és részeges állampolgárukra, akiket Putyin megvett kilóra a középosztályisággal. És a CIA-nak kell kitalálnia ebből a PárhuzamosParlamentből,hogy kiről higgyük el simán  mi itt Külföldisztánban,hogy ő akár liberális is lehetne,  ,ha valójában nem egy szimplán illiberális sovén jobbos populista,naródnyik és ukrán meg kaukázusi útáló demagóg lenne. Annyira szegény az orosz ellenzék, még Putyinnak kell testőröket biztosítani arra is,  a túl buzgó részeges hívei le ne lövöldözzék a Putyinra jaj annyira veszélyeseket , pedig a személyi kultuszos buzgalmukban.

És most nézzük meg, fejlett Bezzegisztánban mi van ilyenkor?

 

Emannuelle Macron 2018-től sülve-főve együtt volt,minden nap,még a feleségeik is összejártak, vagy amíg az uraik az úriszobában,addig a két asszony a konyhában, pl Macronné

aszsiszedazzalbaratkzojakivelakarszkurvaanyadat.jpg

balra a szőke múmiának látszó múmia  Macronné

megmutatta a pegging-hámját a beleépített csiklóizgatóval Szarkónének meg ilyesmi , mindenesetre Nicolas Sarközy nem tartván magát a megegyezéshez, csak elkezdett, ha nem is nyilvánosan és aktívan,de politizálni.

 Na, de Bezzegisztán demokráciájának akkora már a felnőttcipője, https://www.vivia.hu/34224-home_default/clown-05.jpghogy akkora még a híres bóócskoi ószerbnek, Králjevity [Králjevics] Márkónak se vót!

A francia nagyonfejett demokráciára jellemzően tehát ,ahogyan azt Szarkó-nak előre meg is mondták a viszont soha nem tudhatjuk meg,kicsodák,újra elővették a köztörvényesügyeit és bíróság elé vitték, hogy A Szarkót szorongatván meg ,értsen már a szóbol Macron ...így...annyira demokratikusan.

És még szép példákat?Mi lett a végeMerkel brefegéséneka büdösruszki vakcinákról,a németek szankciózása? A  Daimler birságolása,a Deutcshe BankUSAleányválalatainakaminden évben halálra birságolása,aa bruhuhu,az un  "Volkswagen Ügy " :D

 

Mi a demokrácia? -majd Vera Jourová megmondja,hiszen ezért húztákki a korrupciós ügyéből,hogy most aztán mondja csak meg a tuttit a demokrácia kesztűjébe tutulásról.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr6216489238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2021.04.05. 11:57:39

Emellett a kiegyezès utani időszakat sem mondanám aranykorának magyarországnak

Frick László Intézet 2021.04.06. 10:22:56

@csillagkúll: A here-m out a nemzetiromantikától,sajnos azonban a Kiegyezés utáni Magyarország maga volt a multikalcs meg a sokszínűség. Azt viszont szerintemjóltippelemmeg, hogy a történelemtanáraid mókszista szemszögből tálalták.

Akkoriban ugyanis az még hagyján, hogy az újságírás nemtudottmegártani egy annyira fiatalés kezdő író stílusának,mint Krúdy Gyula,de ráadásul a tiszaeszlári pör védője Stren Miksa Székely-re Magyarosította a nevét.

A mókszisták találtákki azt a baromságot, hogy az OM úrikéje miatti nemzetiségipolitika következményelett Trijanyony. Woodrow Wilson amerikai elnők előrefigyelmeztette az Antant-ot arra,mivelfog járni, ha az egyik nacionalistákat támogatja a másik nem is nacionalisták rovására. W.W. vetette fölelőször az Európai EgyesültÁllamok gondolatát - hú, ezt a témátnagyon útálták amkszisták,különösen Rákosi idejében. Kádáréknakmeg elég volt Rákoisék történetét meghamisítani amókszizmus szellemében,a OM -kritikátmeghagyták Rákoisék elhazudozásánakmegfelelően ésma is kn ezt tanítják 66%-ban,a maradék 33,3333333333% meg a hülyeség inverze,ami szintén hülyeség.

Valójában az OM magyar részén egész Oirópában (a germano-anglo-saxonépségeknélmeg unyan,mitőlis??) példátlan nemzetiségi béke uralkodott.

Ha az OM magyar fele nemzetiségi poltikája olyan lett volna,mint aminek a nemzeti és szocialista mókszisták elhazudozták,akkor lett volna olyan mértékű asszimilációs hullám,mint ami az Aranykor lényege és egyben gazdasági motorja is volt?
Akkor nemlet volna szükség arra a provokációra,amit a GESTAPO kitalált a Bócskoo-banamagyarok lejáratására.

Ezt útálják akszistáknagyon:

A bócsko-bónóóti magyarbevonuláskor az ószerbekésórománok ott rázták amagyar zászlócskákat.

Trijanyony után hiába csatolták el a részeket,a részek GAZDASÁGILAG ugyanúgy magyar-függőekmaradtak,ha valaki a nemzetiségi béke tananyagi példakirálya,a szerb Alekszander király alatt valamit intézni szeretett volna gazdaságilag,nem le Beograd-ba utazott,hanem továbbra is föl,Budapestre.

Szerinted, ha igaz lenne a sok mókszista retus az Aranykorról,akkor ráznakmagyarzászlókat magyarbevonuláskor 1940.után az "elnyomott népek"?

Rákosiék nacionalistábbak voltak még tiszapistáéknál is. Hátmég mekkora antiszemiták.

Mondjuk akkorák nem tudtak lenni,mint a Szovjetúnió és végig,1917-től a napjainkig...

Nyári szabadságra olvasnivaló
Závada Pál: A fényképész utókora

nemannyira bugyiizzasztó,mint a Jadviga párnája,viszont igen rövid, belefér egy ridikülbe...

És Závada legalább annyira útálja a Gecit,mint te, csak nem csinál belőle akkora bizniccet,mint Parti Nagy

vagyis politikailag megbízható

Frick László Intézet 2021.04.06. 10:36:33

@csillagkúll: Krúdypercre pontosan rögzíti az Aranykor végét.Ez akkorkövetkezett be,amikor Budapesten elkezdtek "éljenaháború"-zni az emberek.Amókszisták szerint ez 1914.nyarán következett be.

Krúdy azonban 1912-ben hallotta először és akkor húzott is egy vonalat:
"Ennyi volt."

Én szaggatott vonalat húztam és akkor,amikor a magyar un "jók és igazak" elkezdték kiszolgálni a Joint Vison 2020-at,meg magyarázni, de fasza is az Az Arab Tavasz

vagyis amikor elkezdték felszopni ezt a mcnamarinus politikát,ami Trum alatt isköszönte,jólérezte magát,most meg márnyiltan tombolhat is Olyan Aranyos a Kamala alatt.

Összesen egy fiatal elsőfilmes magyar zsidógyereknek tudott az feltünni,mekkora egy XX.századi baromság a Joint Vision 2020. [-> Az én amerikám ]

nem is kapott se 'Medvét se Oscart,de még kóser lófaszt se a seggébe

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2021.04.06. 10:48:27

@Frick László Intézet: én -szimpla antisemitizmusból- vélekedem úgy, hogy a magyarországi karvaly tőke nem tudott önmaga határain túl gondolkodni, hogy gazda szerepükre való kiválasztásuk sem részükről, sem a vélasztók részéről nem volt elég körültekintő és nem a hazafias érzületről beszélek, a koncepciótlanságról, mert szerintem ugyanúgy viseltenek mint a mostani újgazdagék, és még azt is merészelem, hogy a patkánylázadás személy szerint nekik szólt. ha nagyon sommás akarok lenni.

Frick László Intézet 2021.04.06. 11:13:19

@csillagkúll: Karvalytőke kapitalizmusban tudlenni,míg Magyarországon

és ezt Miótanincsismár Ferenc pygmalionizálója,Dr Vitányi tanár úr állapította meg ésképtelen is bárki csupán csak cáfolni is

feudalizmus van.

Feudalizmusban a karvalytőke, hogy mondjam...újságírói fogás, azaz politikaipropaganda.
Olyan,mintha elkezdnél a Szentlélekről vagy más teológiai bugyrokról hadoválni.

Vanderbilt vagy Rockefellervolta a karvalytőkések,Vanderbilt a képi alkalmasabb,mertőrothadt marhahúst adott a vasútépítőinek,akinek alába meg a papírtalpú bakancsokban rohadt le és egy ganyi vasat nemadott visszaKádár-korszerűen A Pártnak,mint ahogy "mészáros" vagy Szijj László visszapörgeti.

Kádár alattaz állami beruházsokbólkellett visszacsurgatni.

Voltak rövid karvalytőke kisérletek,mert a szocialistá a mészárosizált beruházási pénzeket Svájci Frankban és eleve svájci számlára kérték,tehát aztán köszönőviszonyba se kerültek azok a pénzek a magyar gazdasággal.

Viszont az MSZP-velsem.

Bővebbet errőlPuch Lászlótudna mondani, ha merne.

Így meg kell azzal elégednünk, hogy Puch valamiért KURVÁRA (kibaszottul) haragszik Miótanincsismár Nemszámít Ferec-re.

Részeredmények lehetnek,haszontalan rosszcsont huncut kis MSZPképviselőkpár diplomatatáskányipénzt saját SF számlára toltak,annyi maradt.

A FIDESZ viszont gumicsimmás paraszt-tahajja sültökrökből áll,akik idehaza herdálják- költik a sikkasztott pénzeiket,ahogy Báthory Esvány Werbőczy meg Szapolyai is a pápai [maúgy mondanánk:Ónijós] segély aranyakat a Se pénz se posztó korszakában.

Annyi, hogy Szapolyaiék nem a pápától várták, hogy jöjjön ide és picsázza el a királyt nekik, hanem I.Szulejmántól,őt tegnap már mutattam neked,ő fedezte fela "Magyarország és Budapest régi öreg és nagy barátja" című zenés táncos revue-műfajt. [-> 1541]

jaj, szavad ne felejtsd,még Fjodor Ivanovics Tolbuhin volt akkora kurva nagy barátja aztán Magyarországnak.

Frick László Intézet 2021.04.06. 11:44:55

@csillagkúll: Akarvalytőke,ha megkaparintplegy földbirtokot,akkor arra intézőt fogad, vetésforgót terveztet és elkezdi az ottaniloárkastélya építkezéseit,mint az öreg Orbán vagy Dr Csányi III.legbefolyásoabb Sándor szokta.

Míg a Korszerű Modern Jövőbevezető konzorciumot a kb a szart se érdekli a birtok,hanemjelzálogkölcsönt vesz fölrá ésméghozzáamekkorát csak tud.

Nemrégláttam egy amerikai népnevelőműsort,amiben alatnomenekülteket azzalkecsegtették, hogy az USA az a Korlátlan lehetőségek hazája,ami Dean Moriarty korában volt,amikor akisnővésűméhikánóédeskics picsávala gyülölcsöt szüreteltékKelifornyában,ugyanis egyébként az USÁ-ban kb 1959.óta a földnem azé,akimegműveli,mert az csakbérlő,akiigyekszik a bérleticiklus végéig a maximumotkivenni a földből minimális ráköltés mellett.

"Sanyikám, ha akarsz még ebben az életben Pick szalámit veni,veddmeg tőlem akócerájt,mielőttunalmamban teljesen széjjel nem baszom!"
Mondotta a Korszerű Jövőbe Vezető Spekulalista a múltbavezető csökevény Dr Csányinak egy estélyen.

Azóta is mindenki ezen a barom Dr Csányin röhög, hogymint elavult karvalytőkés,mit nem csinált már a Pick-kel.

Szintén a karvalytőkére jellemzőa jótékonyság,a vén segghülye 1 Mrd Ft-os alapítványt csak HHHHHHHHHH gyerekek iskoláztatására t6ett.
Ha szépen összeadjuk a kulturamecenaturájátjelentőoperabérlet vásárlással bezárólag, egyszer pedig Tüttőkata álruhában ott volta Fishing egyik napján,azt is

akkor az egész Korszerű Modern Jövőbevezetésünkkb 34 211 902 Ft-ot mecenált

ebben benne vannak a telexnek utalt támogatásaik is

Frick László Intézet 2021.04.06. 12:54:08

@csillagkúll: lábjegyzet az Aranykor -hoz

Az Aranykor esete bizonyítja azt, hogy a történész akadémikusok hiába cimkéznek le egy korszakot
azt a kor teljesítményei [determinálják] határozzák meg,művészet,tudomány (például az építészet,az mind-e-kettő is)

Dr Horger Antal professzr szerint József Attilavoltakoralegnagyobb nyelvtudományi [nyelvész] zsenje.Horthy volt,amilyen volt,szerintem pl egy seggfej is

de Horthy alatt volt vagy másfélmilliószervezett baloldali magyar munkás.Azoknak önképző és kulturkörei,egyletei ,sportpályái [-> stadjonnyokokok] ,még szövetkezeteik is.
A faszt se fogják érdekelni 2070-ben a XXI.sz." kunbélájára" Orbán Viktorra hivatkozások.
Ma OK,az amerikaiakat be lehet kajáltatni,hogy azért nem történik semmi,mert a náci diktatúra miatt nem

tiszapistáéklettekvóna ugye,de még egyedül,maga Ady is inkább karát az Aranykorból

és a lábjegyzet lábjegyzete:

1915-bőlmár fasza háborúellenes-retorikás a költészetünk-művészetünk

De Krúdy ,amikor látta,még csak 1912 volt...

Frick László Intézet 2021.04.06. 14:37:54

@csillagkúll: Az régen volt.
Azótamegismertü ka Julius Power-i Világképet,

acbgaleria.hu/content/mgallery/publicimg/0037/3764.jpg

amiben az Univerzummintegy levelestésztaszerű, csak átnyúlok ,mint valami szerpentinen és elkapom az üldözőim gabancát

ha persze neutrinókból van a karom

Valamint a Sötét Anyag szerepe -bár a dramaturgiája sem ismert még annyira.

Frick László Intézet 2021.04.07. 10:30:19

@csillagkúll:

Csillagászatitávlat amúltból
8. És íme látomást láttam, ekképpen: Látomásban a felhők magukhoz hívtak engem; és köd borított be, és a csillagok járásai és a villámlások gyorsasága ragadott el, és a szelek felrepítettek, s felemelve az egekbe vittek.

9. És ott elindultam, amíg egy fal közelébe értem, amely (jég)kristályból volt felépítve és tüzes nyelvek fogták körbe: ekkor félni kezdtem.

10. És keresztülmentem a tűznyelveken, miután egy (jég)kristályból épült hatalmas házhoz értem. És a ház fala olyan volt, mint a jégeső köveiből összerakott leheletvékony mozaik, és a padlója szintén (jég)kristályból volt.

11. A mennyezete olyan volt, mint a csillagok és villámok boltozata, és tüzes kérubok jártak benne, és az égboltjuk tiszta volt, mint a víz.

12. És lángoló tűz ölelte át a falakat, és a bejáratai tűzben izzottak.

13. És bementem a házba, és az forró volt mint a tűz, és hideg, mint a jég: nem volt ott látható az élet örömének semmi jele: félelem szállt meg, és remegés fogott el.

14. És amint rázkódtam és remegtem, arcra estem, és egy látomást láttam.

15. Íme! Egy másik házat láttam, amely nagyobb volt az előzőnél, és a nyitott bejárata előtt álltam, amely lángoló tűzből épült.

16. És minden tekintetben csodaszép volt, annyira csodálatos, hogy ki sem tudom fejezni ékességének mértékét.

17. A padlója tűzből készült, fölötte villámok csapkodtak és a csillagok ösvényei haladtak, és a mennyezete szintén tűzből volt.

18. És láttam ott egy méltóságos trónt: kinézete olyan volt, mintha kristályból készült volna, és kerekei mint a ragyogó nap, s kérubok hangjai szóltak körülötte.

19. A trón alól lángoló tűzfolyamok folytak ki, így lehetetlen volt rápillantani.

20. És a Hatalmas Dicsőség ült a trónon, és ruhája a napnál erősebben ragyogott, és fehérebb volt a legfehérebb hónál.

21. Az angyalok közül egyetlenegy sem léphetett hozzá, hogy az arcára tekintsen annak csodálatossága és dicsősége miatt, és egyetlen élő sem nézhet arra.

22. Égő tűz vette körül, és előtte is hatalmas tűz lobogott. Senki nem közeledett hozzá azok közül, akik körülötte voltak. Tízezerszer tízezernyi angyal állt előtte, de nem volt szüksége tanácsadókra.

Akkoriban nem voltak specifikálódott tudományos közlönyök-rövidebben kellett fogalmazni,mert többnyire le sem írták az érdemesebb szövegeket.

Frick László Intézet 2021.04.07. 12:26:42

@csillagkúll: Idekészíteklábjegyzeteket
- ez pl

a karvalytőké -hez:

Volt amerikában,a XIX.században egy büdöslábú,sárgafogúordas valagúkarvalytőkésné, az ura pénzei büdösebbekvoltak Mrs Vanderbilt pénzeinél is. Vendégszerepelt a karvalytőkésnék általösszecsárdásozott Metropolitan Oper-ben egy Antonin Dvorák nevű cseh giccszene szerző,lényegében amajdani középXX.százai hollywoodi filmzene nagyfaterja, a Columbo sorozat mégtényleg szimfonikus zenekarokkal előadott alkonyáig.

Asz-onta-ja jez a karvalytőkésné Dvoráknak: "Mennyibe fájna az nekem,ha maga megteremtené az amerikaikomolyzene alapjait.Dvoráknemnagyon értett a Dollárakkori,ma sem egészen jól eltalálható vásárlóértékéhez,úgyhogy a karcalytőkésnémegszorozta a kért összeget 10-zel és Dvorák rendelkezésére bocsájtotta. Most..nem azt mondom, hogy Aaron Copland az,akinek a zenéjétől az ember a falnakmenvén annyira odalesz,de Leonard Bernstein (ejtsd:Bernstein ] szerintemjópofa volt.

Vagy plegy bizonyos oligarcháné esete isérdekes,aki azt csak hiszi,hogy ért a kulturpolitikához,viszont a festészethez van érdeke.Az urátútálja,mint a gennyes kelést ésért a képzőművészethez, valamint van ízlése is.

Ezért őeltudta dönteni, hogy az urárólkészült képek sávjábóla Nagy Kriszta tereskova képeire költse a pénzét, vagy Dr Máriás sokkalszórakoztatóbb,ám sas kabaréjóska szerűen giccses mázolmányaira.

Rémületes belegondolni, hogy ha Anikónéninek nincs ízlése viszont be szeretett volna pisálni a nevetéstől az urán, akkor Dr Máriásss képeket vásárol és azóta Dr Máriásnak vissza kellett volnaköltöznie Szerbiábaa ésmost rajz-ének tanárként tengődne Ószivácon.

Így viszont egy tényleg festőművésznek,aki ráadásulnőis,úgy kellett járnia,mint Till Attilajárt azért,amiértazt meri csinálni,amit Majka, csakpersze nem egy akkora műveletlen tajttahó,mint Majka,hanem pl szociofilmművész is,aki a rabszolgatartásról csinált művészi értékűfilmet.Míg Majka a tudodmit,Körtisszel aki lényegében strici és pénzmosodás kamatoló de munkaerőkölcsönzős érdekeltségei is vannak.

Namostakkor...innen...gondolkodj el a karvalytőkéről te is.

Ismétlem:elfogadom mecenatúrának azt, hogy Tüttő és olyan aranyos egyszer álruhában volta Fishing egy napján. (Még a fröccs divatbajövetele előtt...)
süti beállítások módosítása