Az, hogy háttérhatalmi,elvileg rosszul , pejorative hangzik -ugye?

"A jó háttérhatalom az,ami jól fizet."

/TASZ,444 stb/

"LiberálisMűhely? -azt senki nem fizeti meg."

/vasziljevics jógyerek, 444/

Hihhhhhetetlen...de még a Mai Amerikában is maradtak ősiértékek és egy ilyen alapérték az, hogy szabályozva van a háttérhatalmi működés. A neve: lobbi és amit csinál, az a lobbizás.

https://m.blog.hu/du/dudenbuch/image/a09e72abcf90ff77376aabd720e6bdb2.jpg

A háttérhatalmi rendszerekben az Egységes Főhatalom a szólegszorosabb értelmében gyakorolja az Állam vezetését meg irányítását,próbálkozgat, és a Háttérhatalom pedig vezeti  is az államot,viszont demokratikusan közvetlenül nem ellenőrizhetően. Ismerős?:D

 

Szemléltető példa:tekintsük az Amerikai Egyesült Államok,mint egyben A Világ [ a Föld] háttérhatalmát. Van ennek az AmerikaiEgyesültÁllamoknakpl 20éve egyegységeskül-és hadipolitikája,ami a hasonlatomban a karaván és az éppen aktuális elnökök meg a kutyák.A karaván,az halad,akutyák pedig jönnek,aztán pedig mennek.

Mi a szocializmusban arra szocializálódtunk, hogy a tilos csak egy dolog és a valóságban a tilos az egyik legjobban fizető üzlet. Pl a Rákosi Rendszerben magánszemélynekKodály Zoltánon és Honthy Hannán kívülnem lehetett gépkocsi a tulajdonában,mégis többezer tanácsmilliomosnak volt saját tulajdonú autója. Tilos volt a Dollár birtoklásaa is,mégis a Dollár másodlagos fizető eszköz voltaz arany mellett. Volt pl a szocialista erkölcs,de Kádár alatt a téeszelnökök meg a vidéki gyárigazgatók ugyanúgy az Astoriá-ba jártak föl orgiázni,mint Rákosi alatt. Egy magánszemélynek összesen egy ingatlana lehetett és a falumban volt egy tolvaj-nepper-uzsorás házaspár,akiknek csak a faluban nyolc háza volt.Egy magánszemélynek két hold,azaz egy hektár földje lehetett és az egyik kuláknak zsebszerződéssel,már 1988-ban 120 hektár földje volt.

 

A Rákosi,un "diktatúrában" pl egy kurvafuttató arany és dollárkereskedő feketéző vásárolt egy Mercedes-t,majd bement egy budapesti földmíves  szövetkezetbe a főkönyvelőhöz és megkérdezte,mennyibe fájna az neki, ha lenne ennek a földműves  szövetkezetnek egy Mercedes-e és egy anyagbeszerzője , fizetésért , úgy, hogy természtesen fizikailag a földműves szövetkezetet nem zaklatja és a fizetését sem veszi föla gyakorlatban, azt csinálnak a fizetésével ,amit akarnak,miuát  a lehetőleg magasabbabn megállapították, csak ne felejtsenek el neki  anyagbeszerzőigazolványt adni, hogy a papíron a földműves szövetkezet Mercedes-ével szabadon nepperkedhessen az országban.

 

"A gyűlést folytatjuk!"

/OsztapBender/

"Jucika! -itt van a diszpó , fogja és vigye föl a nem tudom most ki az elnök, annak és írassa vele alá."

/Vitray Tamás,a magyar televíziózás valóságos,titkos,örökös elnöke 1988-2001./

Az Omega együttes a fénykorában ELŐSZÖR megvásárolt NSZK-ban egy Mercedes 407-es kisteherautót,AZTÁN idehaza kiderült, hogy nem lehet a tulajdonukban, miközben a gyakorlatilag analfabéta Tóth Sándor zugkereskedőnek volt ilyen

most jön a lényeg:SZEMÉLYGÉPKOCSIJA.

Szintén a szocializmusban, ha pl vettél NSZK-ban 1000 DM-ért egy használt autót,akkor azután az idehaza megállapított újértéke 150%-a volta vám.. ennek ellenére elég sok nyugati autót láttál,mert voltak kiskapuk, nekem az tetszett a legjobban, hogy egy nullkilonteres 1973-as gyártásúsárga Opel D-Rekordnak CO 17-52 volt a rendszáma (fogták és lepapíroztrák egy 1965-os B-Rekord adataival és rácsavarozták a rom rendszámát oszt szevasz)

akela.jpg

 Magyar háttérhatalmi figurának azt nevezem,akit sem az egyik,sem a másik oldal, valamint a háttérhatalom részeként a véleményformálók sem mernek baszogatni és aki eddig képes volt ezt az összetett mondatot értelmezni,az nem tudja úgy folytatni, hogy "mészáros"... vagy lölö. Vagy a dagadtra piált zsírpofájú gázszerelő mírijádoss.

 

"Csak a kishalak akadnak hálóba."

/orosz börtönbölcsesség/

Ilyen előtörténettel vágott neki Magyarország a Rencervátásnak,viszont ahogy butulnak a nemzedékek,lesznek egyre tudatlanabbak meg gogli és wikipedia alapú a "tudás" úgy lesznekképesek  egyre azon csudálkozni hogy az Umbuldák Országában umbuldáznak az emberek ésmég azt is képesekbeszopni, hogy aki umbuldáz, annak ezt az bumbuldázását a párthovatartozása okozza.

 

Itt van pl a magyar egészségügyben a feudalizmus,amin az un "Rencervátás" semmit sem változtatott, jönnek-mennek rendszerek és a kórházak orvosainak joga  van az állam pénzén feketén a saját zsebükre maszekolni és kész, a MOK ajánlásával, és ha az éppen aktuális magyar véleményformálóknak ez a rendszer éppen úgy esik a kezükre a politikacsinálásban, akkor még nekiállnak sajnáltatni is ezeket az orvosokat,akik pont úgy maszekolnak,ahogy a "háromszáz rádiós" akart maszekolni 1992-ben vagy ahogy Mester Ákos meg Bölcs István az állampénzén kezdték a maszekolást még a szocializmusban,majd folytatták szemrebbenésnélküla Rencervátás után,deméghozzá erkölcsi elánnal. Mester és Bölcs az umbuldájuk eredetinek nem nevezhető ötletét 24millió 1989-es Ft-értékben,ráadásul "szellemi apport"-ként határoztákmeg :D

Egy olyan országban,aminek a "szocializtmusá"-ban alig volt párttitkár,aki ne kereszteltette volna meg pappal a biztonság kedvéért a gyerekét.

Ahol Hoffmann Géza a titkosszolgálat agitációban foglalkoztatott hivatalos rendszerbírálója,aMunkásEmber Ökölszavaegyébként három-hatévente cserélte a vadiúj Mercedes-eit. Egy másik ilyen ügynökkelmeg a Párt belsővitáit rendeztettékle,plamikor Horváth Ede KB és jobboldali elhajló nagyon ugrált ,őt. Nagyon sokan azt hiszik,hogy az Olyan Aranyos Arc váhgását Bajnai Gordon találta fel, nos bajnai farkasverembe esett ártatlan gyermekarca egy szádmárkiba ojtott mefisztó Moldova Gyuri bácsi ártatlankékszemekkelékes olyan jógyerekarcával,amivel gyak. Kádártitkosszolgálatának szolgál:Ma is.

 

A House of cards-ban van egy jelenet,ami tökéletesen ábrázolja a Háttérhatalom működését.Egészen eddig a jelenetig akadhatnak Zoe Barnes pofikájú ártatlan szopógépek,akikbe tudják hörpölni, hogy Underwood a háttérhatalmi összekötő.maga Frank is ezzelutazik egy öreg milliárdoshoz, a "titkos" megbízása az, hogy csekkolja a milliárdos alenöknek valóalkalmasságát. Játszik,játszikamilliárdos,akiélt a szocializmusban és ráadásulMagyarországon,az előreleásítja a poent, ugyanis egyszercsakmegunja a milliárdos a játszadozást Frank-kel,mint ciccaaa a zegérkével és közli vele,hogy pont fordítva van,majd baszna ő alelnöklenni, az ilyen csicskaságrapont Franklett kiszemelve éspont fordítva van:Most ő ellenőrizte Frank alkalmasságát ésmeg is állapította,leléphet Frank és nemengedi meg, hogy leszopja vagy kinyalja a seggét. A duplapoen másodikrészében viszont a Houseof Cardsmenedzsmentje kapta meg a móresét arról, hogy érdemes-e az amerikai Háttérhatalom valódiműködését feszgetni,majd a gfolyosón találkoztak a hasonlóan szopóálarcosOliver Stonnalis.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr416329356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása