Van, hogy tizenöt évbe telik,mire leesik a húszfilléres nálam is. A tantusz.

https://mandiner.hu/attachment/0390/389283_index.jpg

Pedig annak idején, amikor az Index Másodidőszaka kezdetében az Index-a-lap olvasói háborogtak,mi a fasznak Zsadon Béla oda olvasószerkesztőnek,mit a gecit szerkeszt  -olvasót?!44!????- egy elavult, az elsüllyedt papírvilág dinója, rámutattam, hogy a faszi főleg olvas, az egész (még nem kész) lapszámot olvassa össze is,a cikkeket egymással és a cikkeket magukban is ésúgy nagyjábóla laptörténésben,ami online médiában naponta akár másfél számra kifut.

Eddig mégminden netokrata "újságíró'-val sikerült tök hülyébe lenézettetnem magam a kijelentésemmel, miszerint "Senkinek nem kéne a saját írását feltennie.Mindig más tegye föla saját írásodat. Idegen szem olvassa át az írásodat és tegye föl."

 

A 444-nél a gyakorlat az, hogy az ügyeletes, ha már a havi néhány munkanapjából ez az egyik,akkor jól tele is írja azt a "lapszámot" amit ügyel.

Az az ATV politikaipornó műsora,amin a szerdai friss hír alul a szalagban, Fürjes beszéljen Karácsonnyal, szombaton is ugyanaz.

A Harmadkor az Index-a-lap-nál a Mocskos Kéthét -telkezdődött: Indult a kéthét azzal, hogy az MSZP nem akarta Bajnait azzal, hogy Bajnai az Gyurcsány,  és ettől kezdve az Index-a-lap Korszerű Modern Jövőbevezető Munkájának köszönhetően naponta akár 2-3-4 miniszterelnökjelöltet leégettek,elkoptattak, lehülyéztek meg ugyanmároztak, álelfogulatlansággal vetették a csürhének martalékul  és így két héttel később az MSZP már nem akart senki mást,mint akit Gyurcsány kijelölt a maga helyére a maga igazgatótanácsából:Bajnait.

A Mocskos Kéthét alatt bizonyosodott be az, hogy vége a papír alapú napilapos szerkeszőséges, szerkesztős, igazi újságírós újságírásnak.Reggel bedobtak megint egy nevet leóccsítani, akkor hajnali 10-kor bevánszorogtak a másnapos népszabók szerkesztőségi értekezletre felkészülni,eddigre az Index-a-lap már kolbászt töltött a reggeli névből  és a délelőtti nevet fostos recskázta, na, őt kezdték el aztán a népszabók tárgyalgatni ki,de mire a Népszabi másnap hajnalban az utcára került, az online máédia már a délutáni nevet is leszecskázta silónak. A Harmadidőszak Csúcsa pedig a Hatodik Frakció volt,  élőzés a 2010-es frissenválasztott országgyűlése alakulójáról. Egy óra alatt volt annyira informatív az onlinemédia,mint a Népszabadság két kolumnában, csak ehhez ain index-a-lapolvasójának nemkellett 4200 karaktert olvasnia,elég volt hatszor 200-at.

Úgy voltam vele, hogy az online gecimédia csak jellegzetes médiageci alapon ökörködikilyen kifejezésekkel,mint szerkesztőség,szerkike,szerkesztő, szerkesztőségi értekezlet.

"A gyors reagálás fontosabb a helyesírásnál is."

/Uj Péter tanítása/

Aztán egy belsős elmesélte nekem, hogyan szokott (viccből persze) Uj Péter beköszönni értekezleten éshogy értekezlet tényleg szokott lenni és akkor jósokan ott vannak a Dohánygyárban,felírtam, hogy miket mond (viccből) Uj Péter nemvolt új az nekem,én is dolgoztam tipikus magyar vállalkozónak ő is viccelt olyasmivel, hogy ránk rúgta az ajtót napindítónak "Mi van,kurvák?4!4" felkiáltással. Ez...ö...ilyen jellegzetes magyarvállalkozósan jópofa vicc. Annyira azért nem vetették el magukat a gecik, hogy kefelevonatról meg nyomdai tükörről és nyomdai korrektorról meg szedőkről is ökörködjenek, amikor "mindenkit kirúgott a FIDESZ" az indextől 2012-ben vagyis Uj Péter ráunt az Index-a-lapra és meggründolta a 444-et, ahováaz igaziújságírók javát is átvitte (töltelék gyártóslapajokat újakat kerítettek.. csaj azonban még évekig nem volt a szerkikében.

 

Majd ha ráérek,még keresgélni fogom,a Retek klub Pulitzer díjas politikaiszolgálattervő agitációs propagandaműsora,a Házon kívül készített egy riportot a 444 szerkesztőségében és erre a riportra a vezetőújságírók közülmajdnem hárman be is mentek odaülniúgy csinálni,mintha még a 444 úgy készülne,ahogy Kosztolányiék készítettek lapot, csak Kosuztolányiék egy irodában, egy légtérben és ők maguk készítették a kormánypárti meg az ellenzéki újságot is. Jókat röhögtem a reklámriporton és mégmindig büszkén nemakartam érteni,mire ez a színjáték azt tettetni,mintha az online médiának szerkesztőség kéne.

Egyszer aztán a FIDESZ Gyurcsányja, Lázár János egy nyikhajávalakadtam össze,aki mesélte,képzeljem, Jani fogja, berúgja az ajtót a "Na, mi van,kurvák?4!4!??" - felkiáltással.Ő még nem dolgozott magyar vállalkozónak,úgyhogy nekem keleltt elárulnom a magyar vállalkozók azon titkát, hogy náluk az efféle viselkedés tréfás, dehogyis autoriter.

Ma megtudtam Ripők testvéremtől, hogyan gyakorolta a nyomást a FIDESZ azidőben,amikor "mindenkit kibaszott az indextől és rémunalma alá vonta. Nahát, Spéder , beszélik, azzal állt a főszerkesztőnek, hogy vegyen úgy ki Spédernek (= a FIDESZ-nek) nem tetsző cikkeket, hogy azt (ezt) a cikk írója ne tudja észrevenni.  Beszarok. Spéder úgy gyakorolta a nyomást, hogy valami XX. sz. eleji elképzelése volt az index-a-lap szerkesztéséről,szerintem azt hitte, hogy papírra gépelik be a cikkeket, amiket, ha elfogad a szerkesztő, visszaad beírni flopyyre, vagy nem tudom. Spéder ezekszerint beékelődvén a folyamatba, ami így azzaljárt volna, hogy még Zsadon Bélánál is többet kell olvasnia. Haláli. Aki ezt hazudozta Spéderrőlannak se sok fogalma lehetett az index-a-lap működéséről.

 

Most esett csak le,hogy miért beszélnek "szerkesztőség" -ről,amikor felállt az index szerkesztősége (Ripők legfrissebb adata szerint az azonnal felált 80 után még felálltak 10-en, szerintem napokkérdése ésmeglesz a 121), végigzokogtam az index fotóriporterének 10 vagy 11 képbőlálló riportját s a könnyeimmel küzdve próbáltam latolgatni,hogy a lány,akinek megpuszilják a vállát, az hirdetsésszervező vagy kontíroz és aki megpuszilja neki, a srác az IT-s vagy videóvágó.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr7916079634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2020.07.27. 14:20:54

"Ma megtudtam Ripők testvéremtől, hogyan gyakorolta a nyomást a FIDESZ azidőben,amikor "mindenkit kibaszott az indextől és rémunalma alá vonta."

Azt kell, hogy mondjam, te nem tudsz olvasni. Na, szevasz.

Frick László Intézet 2020.07.27. 14:28:25

@ripők:
Elsunnyogsz már megint? Én nem tudok olvasni? Te és rendre-rendre-rendre nem válaszolsz a kérdéseimre, helyettük elismételsz olyasmiket,amiket én is ott olvastam,ahol te. De amikormégolyant is idézek,amit ezeks szerint csak én olvastam,azt "nem veszed észre"

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2020.07.27. 14:35:24

@Frick László Intézet: Jólvan, elsunnyogok. Csak azért gondolom, hogy nem tudsz olvasni, mert olyat tulajdonítasz nekem a cikkedben, ami nem igaz. A szelíd, szerető odafordulásaid miatt nem is feltételezem, hogy aljasul hazudsz, szóval csak félreértés lehet. Nem ugyanaz a szeretetnyelvünk.

Serény Vélemény 2020.07.27. 15:06:34

Szerintem 80 ember az nagyon sok. Főleg ha fizetni is kell nekik.
Az online újságírásnak van egy nagyon nagy csapdája: minden egyes írásról pontosan ki lehet mutatni, hogy mennyi bevételt hozott, hányan hivatkoztak rá, idézték, stb. Ha egy cikkért egy újság x összeget fizet, és 3x összeget keres rajta, akkor az nyilván sokkal rosszabb a szerzőjének, mintha megkapná a havi fixet ígyisúgyis...

Serény Vélemény 2020.07.27. 15:07:31

@Szorgalmas Gyémánt: Hát, én is így csapnék le az átlag index-hírfogyasztóra mint potenciális olvasómra...

Frick László Intézet 2020.07.27. 16:08:31

@ripők: Hol mondtad a... Ezek szerint rosszul emlékeztem,nem te mondtad, hogy Spéder miként képzelte el a beleszólást?
süti beállítások módosítása