A Korszerű Modern Jövőbevezető Iskola Auckland-ben: Vezető Auckland-i színház vezetőrendezőjének és vezetőszínésznőjének a kislánya,12éves. A bioórája volt a téma, de mellékesen a matek

matekauckland.jpg

Szemben az elavult ócska anglo-saxo iskolamodellekkel, amikbe egyenruhában kell járni, ebbe a kúl,modern jövőbevezető korszerű moderniskolába viszont egyenruhában kell járni.

matek2.jpg

és az összevont irodalom-történelemóra is kamera elé került.
Matematika:Pont olyan pálcikakészlettel,amit 50 éve sem használtak már magyar elsőosztályosok meg egy papírlap felhasználásával úszóeszköz modelljét kellett elkészíteni. A színháziak 12éves kislánya tudott nyerni,a pálcikákat összerakta tutajnak.

Irodalom/történelem Bizonyos számú maori  is jár az osztályba,az antiszegregáció jegyében állami költség(támogatással) hogy társadalomhű összetételben tanulhassanak az elit gyermekei.A maori irodalom és történelem szerves része az Új Zélánd Bezzegállam irodalmának és történelmének.Ezért az összevont irodalom-történelem könyvben most egy maori monda következett egész oldalt betöltő hatalmas rajzokkal és minden rajzhoz két sor szöveg.
Órai Munka: A gyerekek sorban, mint PijolósJoli nyanyus elitsógornőjénél,Manci néninél a kis másodikosok,sorban hangosan fel-felolvasták a két-két mondatok.

Nincs kép, nem lesz több említés: A "riport" kontúrját egy elavult,múltbavezetú argentin iskola adja meg.

Akkor elismétlem: 12évesek, a mi általános iskolánk szintjén úgy kb a mi 6.osztályunknak megfelelő korsávban.

A bio órát heteken át kellett rögzítenie a stábnak.A bio órát befizető szülők gyerekei kb 2-6.osztályosok, 8-12 évesek.  Először 200literes műanyag hordókat "gyűjtöttek" majd husángokat, majd a husángokat a tanár vezetésével darabolták, rácshálót kötöztek majd ezek alá felkötötték a hordókat és apálykor kipróbálták a térdig érő hátramaradt vizeken. Ne fáradj olvasóm azzal, hogy baszogatni kezdenél, nekem ez a tanóra nagyon tetszik, csak nem bio, hanbem...mondjuk úgy...praktikus, szerszámok kerülnek a gyerekek kezébe, megtanulnak csomót kötni zsineggel meg ilyesmi... levegőn vannak... sáros-piszkos lesz a kiskezük...matekutanbiooraauckland.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr315826652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása