Bejegyzésem lényege az igazságról, a katasztrófahelyzetról, az emberekről, a sokaságról meg a bezzegelésről és persze az igazmondásrólis szól.

genevazappa_concert_fire_inspired_smoke_on_the_water.png

Csapásiránya azonban a mat'matikai modellezés.

Állításom: A matematika képtelen emberi viszonyok modellezésére. Képtelenség emberekre, társadalmakra egységesített fazonális "algoritmust" írni.

levezetés:

Példámban tűz üt ki egy bálteremben. Lehet koncertterem is.

A társadalmak a szabályozatlanság [önszabályozás] őskáoszából a rendpárti, szabálykövető, sőt,agyonszabályozista feljelentőtársadalom irányába pusztulnak.

 

A matematika egzakt tudomány.

Az ember nem egzakt, hanem lény.

Így természetesen egy nagyonfejlett társadalomban nincsen az, amit ne szabályoznának, ne készülnének föl előre és ehhez a legpraktikusabbnak a matematikai modellezés és algoritmus írás látszik

mert nemkell kimenni hozzá a valóságba.

A Globális Spekulalizmusban az ember a legmagasabb kockázati tényező.

Mindössze adatok kellenek, azokat meg összestatisztikázzuk.

A statisztikákból és begyűjtött számadatokból kezdjük a modellezést.

Természetesen UNIFORM szabályalkotásról van szó

 EGYSÉGES ÉS GLOBÁLIS

A világ összes báltermére jó és minden koncerttermére.

 

ma már szinte hihetelen, de Frank Zappa zenekara Monterux-ben 1971-ben egy olyan koncetrtteremben lépett fől, ami valahol a papír és a benzin lobbanékonysága közötti nádszövettel volt beburkolva. Svejcben, azt hiszem,az 1971-es Svejc hűdefejlett volta 2020-as Magyarországhoz képest!

Futottak még kategória: Woodstock Az Ugaron, koncertsátor szalmával felszórva, cukin mutató szalmabálák és dohányzó közönség.

A magyarok, ez a nyugat-ázsiai nomád nép nem menekültekként érkeztek a Kárpát-medencébe, hanem komplet nomád-állattenyésztő, kismértékben alkalmi-mezőgazdaság-földműveléses infrastruktúrával, a csuvasoktól (ez egy türk nép) eltanult tejgazdálkosási szokásokkal. A magyaroknak aztán végig a történelmükben feszt igazodniuk kellett bezzeg jó példákhoz, mintákhoz meg normákhoz, a nyugati-szlávoktól pillanatok alatt átvették a nyugati-keresztény vallást meg a letelepedett földművelést rögtön vagy 300  szavas törzs szókészlettel együtt. Nem vették át pl a gemánoktól a faji kirekesztést, a fajgyűlöletet,az öldöklős vérengzős testvérgyilkos szokásokat. Ha ebben a bejegyzésben pl az égés a főtéma,itt kell megjegyeznem, hogy a bezzegosztrákok a hűhaporoszokra hogyan gyújtották rá porig égetve Dresden városát már 1760-ban. A magyarok a jellegzetes magyar öngecizéseik és önfikázásaig meg a bezzegósztriázások közepette elfelejtik, hogy a kuruckorszak csetepatéi mik voltak pl a de genetice fejlett germano-anglo-saxo nyugaoiropidok vallásháborúihoz képest.

 

Visszatérve tehát a Normákra és Egységes Szabálykód[ex]rendszerre

a matematikai modell egységnyi területű bál vagy koncertteremreképez egy matematikailag indokolt néző/látogató mit Danzen-számot, légköbmétert,tűzoltósági felügyeletet, tekintettel Montreaux esetére a terem burkolatára is kitér és a többi

 

játszásiból képzeljün el All Over egy teljesen egységes bálterem-rendet és előírást a Földön, ha az ember bálterembe-koncetrterembe lép Szingapúrban,Londonban, NúOak-ban vagy Uashingtonban vagy Eleében, kismértékben Vlagyivosztokban vagy Hong Kongban vagy Vuhanban, mint egy McDonalds tud tökegyforma lenni vagy IKEA úgy egyforma minden bálterem -ENSZ felügyeleti szerv alatt.

 

Aztán -ez mégmindig csak játszásiból.

Kiüt egy tűz.

Példabéli országokban, városaikban bulinegyedeikben.

Egységes protokoll alatt -hiszen ez a lényege a Szürke Szósznak, ami a McDonalds.

 

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy mániám, az emberismeret nemaz a könnyű, otthonrólvégezhető internetes munka,ami pl az index,a hvg a 444 vagy a FIDESZ Agitációs Osztály dolgozóinál. Akik az irodában [napjainkban hómofissz]  elképzelik, hogyan rohaszthatnák rá a járvány ürügyén a városikörnyezetet az ellenzéki településekre.

Tehát pl ha én elképzelek egy ilyen magyar báltermet az ENSZ és az Ónijó Összes Vonatkozó Szabályainak a megtartása mellett... de pl ha a teremnek a vészkijáratoktól távolabb eső részeiben a magyar 55- és a halál közötti női szegmens legföljebb 77 éves korig metszését elhelyezem,majd a hangosbemondó jellegzetesen bezzeg svéd őszinte tömörséggel bemondja, hogy Tűz van! (azt pedig, ki hogyan, azt rábízza a legendásan fejlett svéd néplélekre) .. tehát a Svéd Model szerinti magyar bálteremből az hóttbiztos, hogy leghamarabb, mindenkin,pl nőkön,idősebb,mint 77 éves nőkön is átgázolva a legjobb magyar önérdekérvényesítő képességű szegmens fog kitörni.

Ötlet: Égő terem kiürítése suttogással: Kinyitom a kijáratokat és a közel állókat egészen halkan és a legnagyobb nyugalommal,nem egészen az igazság minden részletét kibontva arra kérem, hogy jöjjenek ki,deelébb szóljanak a mellettükálló következőnek. Így kezdjük, halkan. nagyon fontos, hogy NE EGÉSZEN MIND AZ IGAZSÁGOT áruljam el. Csak...adagoljam.

Persze a teremkiürítési taktikák változatossága mellett számít a nép maga is, akiknek el kéne hagyniuk a fenyegető helyszínt... Nemzet? -sok esetben azonos nemzet területi régiói is mutathatnak végzetes különbségeket! De nem a matematikai modellben, hanem csak a valóságban.

Dél-Korea népe,a dél-koreán olyan fegyelmezett nemzet, akik hozzá vannak szokva a mindenhavi lego-és katasztrófavédelmi gyakorlataikban termek kiürítéséhez is. Egy dél-koreán havi lego-gyakorlat úgy néz ki,hogy ugyanaz a geciújságíró, aki a teszt-állomásokkal meg huhogtatott, a vicc & bruhahha rovatba tenné föl ezekről a poenvideókat. A repülőgépen a dél-koreánok vannak a legkevésbé terhére utastársaiknak egyszerűen azért,mert ez a dél-koreán néplélek alapfelszereltsége, furcsa szót fogok használni

 

tapintat

 

összespórolnak három pisilést,mert nem szeretnék zavarni az utastáraikat,ha ez 12 órán át tart és közben már le is szálltak Szöülban, akkor ez így esett,megint nem pisiltek a gépen.

Csak tippelni tudok,de egy Tűz-a-bálteremben olimpián szinte minden számban dél-koreánok győznének.

Imádnám, ha bárki ezt megcáfolná nekem!


India hatalmas birodalom, ott játszásiból két báltermet alakítanék ki:

Az egyikben Neuberger Eszter és Horváth Bence meg Novák Benjámin lennének a tűzvédelmi felelősök és a leges-legesleghitelesebben tájékoztatnák a bollywoodozó tömeget, természetsen erőszakot, azt nem alkalmaznának, nem lennének botos és kiabálós verőembereik, felvilágosult népi-oiropikus fejlettnyugati őszinteséggel közölnék, svéd mintákat követve ,  hogy tűz ütött ki, legyen szives,mindenki őrizze meg a nyugalmát és pánik nélkül ürítsük ki a termet. Természetesen csak viccből,úgyis játszási ez, annyi élete lehet benne az embernek,amennyit csak akar, az index,a 444 a satöbbi a TASZ munkatársait ebben az indiai teremben helyezném el,amit ENSZ-és EU-norm,Amnesty International jóváhagyása szerinti demokratikusan ürítenek ki.

Én játszásiból a másik,az indiai rendőrség és hadsereg által felügyelt tűz -égette teremben próbálkoznék.

Tippem: nekem lenne esélyem kijutni élve: 1%

Tippem:A Neuberger és Horváth meg Novák  által felügyelt teremből összesen  1% tudna élve kijönni kipasszírozódni. .

A dél-koreán próbateremből meg kb 100%.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr10015623580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serény Vélemény 2020.04.19. 11:48:42

Egy komplett, igazi pszichológiai teszt volt. Ha egy teremben ül 12 brit, és megszólal a "tűz van, tűz van" és senki nem mozdul, akkor a teszt alany sem mozdul. (A 12-ből 11 statiszta volt, akiknek megmondták, hogy ne mozduljanak.) Ha még füstöt is befújnak, és senki sem mozdul, akkor a tesztalany sem mozdul.
Megismételve a kísérletet n-szer, kábé 20-ból 1-2 esetben akad ki a teszt alany, és kezd el normálisan viselkedni: menekülni. De még ekkor is meg tudják győzni a többiek, hogy semmi baj nincs.
éS Biztos, hogy a nemzetek-népek többsége is így viselkedne.
süti beállítások módosítása