A mamahotel generáció anyukái örülnek, ha a gyerekük megmarad nekik a gyerekszobába: behordja az ételt,ki a mosatlant meg a szennyest. Laissez faire: Szellőztetni sem erőszakoskodna.

A Magas Önálló Jövedelemszerző Képesség variál bele.

elettapasztalatgyujtesgoan.jpg

 

Vagy: A szülőknek akkora magas a jövedelme, hogy  kitakarítják a gyereket a mamahotelből:Ha a szülők 70
éves politikaizöldpárti aktív poszthippik és szeretnének tantra-szexelni 8
órás orgazmusokban ordítvást,akkor fizetnek a 30 éves frissen
diplomázott kétszeres Erasmus-on túllett gyerkőcnek először egy 10 éves világ körüli utazást
tapasztalatot gyűjteni,aztán,amikor Goá-ról hazajön, 7 év rehab és jön
az független albérlet...A 80-as fejlettisztániak szexpraktikáit csak külön kérésre fogom részletezni. Vagy keressetek rá Stuing életére, van neki :D

Ezzel szemben A Korszerű Modern Új Családformák : 8-10 hónapos gyerekét már az okostelókához láncolja a BabyTV-vel. Az USA korszerű,jövőbevezető anyáinak a gyerekei angol akcentussal Pepi Malac Kalandjaiul beszélnek és röfögnek is. Közben Gördülő Apaképek és jó sok hús-vér babysitter, ahány Éppen Aktuális Apa,aki lehet lezzbi lány, az Új KorszerűModern műfaszt nem kell felcsatolni,hanem bio módon egy körtével támaszkodik a hüvelyben a Bartoli-mirigy
párnáját is sikálóan, másrészt csiklózó nyuszifüles vénuszdomb támasztéka van -ezt sem férfi fejlesztette ki :D

Vagyis az 1-szem gyerek a 44éves gyerkőcségéig vagy 13 féle genderváltozatban 204 szülőféle
mellett okostelózik. Régebben 5,ma már 9 éves koráig pelenkázzák. A Kis Mócár' teliszart pelenkában ül a zsenizongoraszékén az angoltannyelvű csodagyerekképzőben. 3 évesen még nem tud járni, 6 éves korában 20 szavas a szókincse és ha otthon marad a náci kötelező ésbáregyébként angol típusú  iskola helyett,akkor lesz az még 7 éves
korára 25 is! :D

 

MIRŐL BESZÉLÜNK !4!!4! AMIKOR 3 ÉV ALATT EGY MÉGKORSZERŰBB JÖVŐBE VEZETŐ FORMA SZÜLETETT: A JÖVŐBEVEZETŐPICSA  NEM IS ÁLL A SZAPORODÁS NÁCI IGÁJÁBA!

Bezzeg a dánok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr4715341984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2019.12.07. 07:11:41

Mijeza stuing élet? avass be....pliiiizzzz

Steinmann a grófnő 2019.12.07. 12:56:39

OK Boomer :D
Te mekkora vaskalapos vén hülye lettél. Szörnyű.
Korán öregedel. Bezzeg a te idődben.
Hogy belevittél az általános tök közhelyes, mai világból semmit sem értő vén hülye mamahotelezésedbe egy kis aktuálpolt - hát tudjuk hogy szőrsapis vagy.

Steinmann a grófnő 2019.12.07. 13:07:39

Amúgy ez az aktuálpol vonalad (6 éves iskolakezdésről alkotott képed) nekem azt mutatja, hogy még egy sima mindentbekajálólúujza szintjén sem vagy tájékozott.
Nem a 6 éves korral van a baj, hanem hogy geciék megint visszafelé törvénykeznek.
Januárra legyen felmentése a magasságos hivataltól aki még iskolaéretlen, de mindezt november végén hirdetik ki, amikor is már NEM lehet decemberre időpontot kapni, kérvényt átfuttatni rajtuk.
De minek is magyarázok, elintézed majd megint azzal, hogy elkezedesz sanyinénizni. Fölösleges rád pazarolni minden leütést. Kb. olyan szinten vagy tájékozott napi kérdésekben, mint az M1 néző 80plusszosok.

A fiatalokról. Néha talán kéne próbálkozni olyan cikkek olvasásával is, amik neked, a közgazdaságtudományok avatott doktorának kissé érthetetlenek, de hátha 3-4 nekifutás után érthetővé válnának. Hogy miért lesz hajléktalan nemzedék a mostani huszonévesek nemzedéke, ki a felelős, és miért
Meséld már el nekem, mégis hová a faszba költözzön egy 23 éves? 150 ezres albiba, vagy 35 millás kéróba? Ne vicceljünk már :((((
És mire szaporodjon? Ha egy fiatal párból az egyiknek kiesik szülés miatt a jövedelme, mehetnek el az albiból, mert nem tudják fizetni egy keresetből.
Nem tudom, tudod-e (illetve hogyne tudnád, te mindent tudsz) mostanában divatba jött, hogy felnőtt fiatalok kollégiumszerűen élnek együtt. Nem lakást bérel, hanem többen együtt kibérelnek egy többszobás lakást, és mindenkinek vagy 1 szobája, fürdő, konyha közös, mint az egyetemi évek alatt. Oda kéne szülni? A megosztott szobába?

Serény Vélemény 2019.12.09. 11:11:12

@Steinmann a grófnő: Néhány hete kb az egyik volt kollégám bejött a céghez, beszélgettünk egy kicsit. Kettő fia van, mind 20+-os, kérdeztem, hogy hogy vannak? Azt mondta, jól, az egyik éppen Nagynémetországban kolbászol, a másik Dél-Koreában. Kérdeztem, hogy a bánatba került Dél-Koreába?
Végigment a BAM-on (Bajkál-Amúr vasút) mert hogy ezt szerette volna, és félretett a fizetéséből, és megcsinálta. Hogy Vlagyivosztokból vagy honnan hogy került Phenjanba, arra már nem emlékszem.
Kérdeztem, hogy és mit csinál a fiad?
Merthogy' egyébként egy mezei irodista munkáscsaládról van szó, tehát azé' annyira nem veti fel a pénz őket, apu biztos nem fizette be őt egy ilyen kirándulásra.
Pincér. (Kéttannyelvű gimnáziumot végzett.) Nyilván nem a legtalponállóba csehóban pincérkedik, de nem is tudom, hogy egyáltalán MO-n-e.?
Van egy másik 20+-os ismerősünk, az meg havi 200-220-at tud félretenni, mert a cég fizeti a szállását, és "menő" iparágban dolgozik. Igaz keményen dolgozik, igaz sokat túlórázik, de huszonévesen mit csináljon?
Igyon, csajozzon, drogozzon, bulizzon?
Szóval picsogni lehet, de a _valóság_ az, hogy ma, sokkal több lehetősége van a magyar fiataloknak a boldogulásra, mint bármikor máskor.

Steinmann a grófnő 2019.12.09. 17:08:20

@Serény Vélemény:
www.mnb.hu/letoltes/mnb-lakasarindex-hu.pdf

A MNB is csak rinyál, mert most minden úgy jó, ahogy van, vagy tőlük elfogadod a szakmai elemzést?
Vagy ők is picsognak? :D
A statisztika, az egy tudomány. Te ismersz két esetet (illetve nem ismersz, valamit mondtak neked, de igazából nem látsz rá ennek a két embernek sem a pontos anyagi viszonyaira).
Nézz bele a linkelt anyagba.
Lényegében 2010-hez képest átlagosan több, mint két és félszeresére drágultak a lakások. És már akkor sem volt könnyű összegürcölni egyet. Bp-en nem ritka a millás négyzetméter ár.
Félretesz valaki havi 200-t. Hűha. Egy év alatt tudna venni 2 négyzetméter lakást. 10 év alatt 20 négyzetmétert. Illetve annyit sem, ha a drágulás így folytatódik.

Steinmann a grófnő 2019.12.09. 17:13:10

@Serény Vélemény:
de ha itt
www.mnb.hu/statisztika/statisztikai-adatok-informaciok/adatok-idosorok/vi-arak/mnb-lakasarindex
lenyitod az excell táblát, akkor látod, hogy Bp 377%-os az emelkedés.
Tehát közel négyszeres áron mennek el a lakások, mint 10 évvel ezelőtt.

Serény Vélemény 2019.12.09. 20:56:35

@Steinmann a grófnő: Nem mondod, komolyan? A "statisztika tudomány"? Mik vannak... az Excel-t meg egy lö betűvel kell írni, mert a neve nem a cell-ből származik.

Tulajdonképpen hol van megírva az, hogy "létezni csak Budapesten lehet és ott is csak saját lakásban"?

A múltkor a fodrásznak mondtam, hogy az egyik kollégám nagyon örült annak, hogy talált egy tök jó albérletet 130-ért, egyedül, még garázs is volna hozzá, ha akarna +20-ért. Erre hüledezett egy jót, hogy annyiért kertes házat összkomforttal tudna találni itt a faluban. 50-ért meg egy nagyobb albérletet, mint amit Pesten talált.

Tehát hisztériázni lehet, csak minek?

Frick László Intézet 2019.12.10. 05:11:16

@Burgermeister: Lehetetlen. Már az élet definíciója tl dr manapság.

Frick László Intézet 2019.12.10. 05:16:35

@Steinmann a grófnő: Szerintem a mamahotel recepciósa,aki a gyerekét tönkretevő ostoba picsaságát még meg is koncepcionálja, az az öreg és szőrsapós. valamint ostoba picsa is. Ott kezdődik, hogy az ember, mint biológiai lény,képtelen követni az ilyen cukkancs megkoncepciolálást, amit te is szajkózol.
Az összes "később ér véget a gyermekkor" duma beteges önhazugság és csak az egyszemélyes társadalmak elterjedését támogatod vele. A bhiológiai ember élteszakaszai attól nem változnak meg, hogy egységsugarú ostoba picsa, mint te is elszajkózza a nőimagazinok agysejtpusztíó hivatkozásait.

De egyébként miről beszélgetünk: A Korszerű Modern Új Jövőbevezető családformákban két teljesenmindegy milyen genderű emberre kb egy utód és 20-30 kisállat jut. Ezzel megmentik ezek a picsaqemberek a Földet a túlnépesedéstől, aminbek következtében majd nem 12 Milliárd ember lesz a Korszerű Nodern Jövőbevezető Jövőnk-ben, hanem csak 11,5 Milliárd. MNost állj fel és tapsizz magadnak, hogy húdefitt és beh fiatalos vagy.

Frick László Intézet 2019.12.10. 05:19:53

@Steinmann a grófnő: Piac van nem? -és a piac diktál.Egy árszínvonal attóltud beállni, hogy azt az árat meg is tudják adni. 2013-ban a hajnali országutak néptelenek voltak,pl a magyar teherautók-és kamionok aránya nem érte el az egynegyedet sem. Most pedig több,mint a fele magyar teherautó és kamion -nyilván NER plakátokat szállítanak.

2013-ban a TESCO-ban reggel nyitáskor 6 munkás lézengett a reggelijét megvásárolni,most meg sosok kígyóznak az automata pénztár kapujában. 2013-ban ki se jött a pihenőből a pénztáros műszakkezdéskor a hat lézengőért.

2013-hoz képest a péksofőr vagy a magyar kamionos, a budapesti buszsofőr is 3-szorosát keresi ma már.

És te közgazdásznak képzeled magad, bazdmeg :D

Frick László Intézet 2019.12.10. 05:23:51

@Serény Vélemény: @Steinmann a grófnő:
A falumban az orvosék villája, Gyömrőn 44 millát érne, 10-ért se kell senkinek. Ha felépítesz egy házat, a költség feléért sem veszikmeg.

Viszont a falumban még van évente 10 olyan lakodalom,ahol a fiatalok ajándékot nem, csakis pénzt kének és a lakodalom napján berendezett ház,amerikaikonyha (a gépek nincsenek beköötve, fgyasztottkajáhozmeg rendelt pizzákhoz minek,anyuéknál esznek a nyárikonyhában :D) 10 millió borítékokban és még 10 millió a menyasszonytánc.

Legalább 30-40000 fiatal még ennyire elavult "öreges szőrsapós" módon kezdi az életet és öt házassáukból 4 véget ér az első öt év végére.
Ezt a kommentdumákra,amiben a szülők hadoválnak azt hazudva, hogy őkéletkezdő fiatalok, csak orbánék miatt laknak a gyerekszobában :D

Frick László Intézet 2019.12.10. 05:27:57

@Serény Vélemény: @Steinmann a grófnő: Még az sem igaz, hogy azért nem lehet falun élni,mert nincs munka. Miközben jóformán 20 % már könnyű, otthonról végezhető interbnetes munkákban heverész?
Vegyünk egy budapesti szakmunkás fiatalt.
Idelent a faluban egy földesúr 500000 Ft-ért nem talál traktorost (a szupergépekre csak féléves tanfolyammallehet felülni,: tablettel, de használni kell a fedélzeti laptopot is.

Nem találni..most már van munka,már csak a segélyen élő trógerei az Ellenzéknek hazudoznak a kilátástalanságról
Nem kell a kilátás havi 500000 de még 800000-ért sem.

Otthon marad segélyen élni,de nem áll a picsa a pult mögé havi 2500000-ért,meg amit este hazavihet a lejárófélben lévő szav'idejűekből.

ArriMédesz 2019.12.11. 00:41:41

öregedő fideszes megmondóember.
ennyi.
az összes többi körítés

ArriMédesz 2019.12.11. 00:46:21

plusz még szarul is írsz. nulla érzéked van a szép vagy akár a tömör mondatokhoz, csak okádod a szavakat, a szar mondatokat, a legócskább módon formázol hogy érdekesebbnek tűnjön, kár hogy ez zugblog ha nem az lenne sokan röhöghetnének rajtad.

ArriMédesz 2019.12.11. 00:50:01

kb. mint vágréti a vén pszichopata bazári majom

Steinmann a grófnő 2019.12.11. 07:51:36

@Frick László Intézet: Nem Orbán miatt mentek fel a lakásárak világjelenség, csak nálunk jobban felmentek. Ezért kérdeztem, hogy te, mint a közgazdaságtudományok doktora szoktál-e szakcikkeket olvasni.
Az ingatlanpiac nem egyszerű marshallkeresztes piac, hogy hát keresik annyiért. nem? akkor van kereslet..NEM
A lakásvásárlás lehet lakhatási célú, idegenforgalmi célú vagy befektetési célú. És mivel a központi bankok (az MNB eltolcsyval ebben élenjár) NEM hajlandó kamatokat hirdteni (nulla kamat) ezért az emberek ingatlanba tolják a pénzt, mivel bankban nem éri meg tartani. Sőt, a befektetési alapok is abba tolják be. Plusz az airbn elszabadulása is belejátszik
stb
olvass el erről pár cikkcit, hadd ne én magyarázzam
elég kétbites az ingatlanpiaci tudásod, kicsit után kéne olvasnod pár dolognak, mielőtt mindentudó vén hülye módjára okoskodsz
könnyen válsz nevetségessé

Steinmann a grófnő 2019.12.11. 07:56:26

@Serény Vélemény: az ember vidékre pihenni jár, amúgy városban lakik...mivel ott van a munkahelye, a gyerek iskolája, az orvos, a színház, az üzletek, stb...persze, bivalybasznádra is lehet költözni, majd napi több órát fordítani a munkahelyre való beközlekedésre, plusz két autó, plusz benzin...az se olcsó..
ja, két LLLLL - nyelvtannáci :D
mikor valaki érdemben nem tud hozzászólni, akkor szokott a gépelésbe, helyesírásba belekötni
tudod, ez egy olyan blog, ahol nem szokás ilyesmivel előjönni, mivel GÁZ...szóval színvonal alatti ilyesmi miatt, hogy hány LLL ...vagy elütött valamit...nem tudom, te hogy gépelsz, én 10 ujjal, vakon, nem nézve a billentyúket, hát néha mellémegy, oszt akkor mi van?

Szorgalmas Gyémánt 2019.12.11. 13:02:33

@Frick László Intézet: A távmunka nem feltétlenül könnyű, de valóban egyre népszerűbb.

Frick László Intézet 2019.12.12. 05:23:39

@Szorgalmas Gyémánt: Közeli hozzátartozóm szenved az elképesztőgályában. Effektíve és valójában gyakran napontatényleg is le kell dolgozniaapörgetett munkaideje 10-15%-át. Kineveti azonban azt a barátját,aki azt panaszolja, hogy annyira szer munkát választott be: hetente többször húszperceket kelldolgoznia.

Nincs az a munkaidő,ami ne lenne hosszú egy hosszúhüvelykujjúnak.

Frick László Intézet 2019.12.12. 05:28:58

@Steinmann a grófnő: Más ugyanilyen vectorális esetekben arra szoktál hivatkozni:Ez a bezzegnyugati fejletttendencia. Hát: Nálunk is beütött és csak szólok: Sprra még további fejlettnyugati bezzegizmusok fognak jönni.2-3 éve kezdődött el az, hogy a fiataloknak úgy,ahogy a Derrick sorozat elsőévada idején az akkor bezzegnyugatnémet fiataloknak, nem minden a pénz. Egyre többféle munkát semmi ppnzért nem vállalna a fiatal
Plproletárlányok azért nem állnak be rendes,bejelentett munkára,mert kell nekik havi 22-24 napfészbúkozni.És azt betanított munkával a soron nemlehet.

És egyelőre MÉG van betanítottmunka.

De ha Beköszöntenek az Európai Bérek,ennyi sem lesz.

Nemmuszáj amagyarnak "nincshozzáadottérték" jellegűmunkát végezni. hazamehet fészbúkozni -az ukrán megcsinálja majd nemeurópai szabályozásban nemeurópai bérért.

A Globális Világgazdasági Rend nemhogy nemzeti,de kontinentális érdeket sem ismer.
és te,megveszekedetten ostoba picsa orbángyűlöletedben önkéntelenültámogatod ezt a trendet és formáltatod a véleményedet ilyen szolgasajtótermékekkel.

Frick László Intézet 2019.12.12. 05:39:58

@Steinmann a grófnő: Másfél millióan laknak A Város-ba.Ehhez képest mennyien járnak szinházba?
10000 jegyvásárlásra 6-7000 ember jut. Sok szinházba járó még egyszer jegyet vált, annyira izgi a szinpadilátvány,mivel rögtönzés az egész és színészcserék is vannak Egyszer megnézi Almameztelen picsáját,máskor Tészta van a szereosztásban,akkor meg azt. És amikor a Hamletben a Geci! szótHamletkimondja:zúg a taps, vastaps...
Tehát egy szőrsapósakár háromszor is jegyet vált.
Ez szinházszakmailag Alföldi Róbert zseniális,de már legalább 27 éves felismerésétigazolja.

Egy szinielőads szinpadra állításának a költsége kőszinházban átlagosan másfél millió Ft.Nagyjábóla kórházak elszámolásaira emlékeztet,tehát pl ha mai a darab és "élőjelmezes" és titokban, valójában turkálóban éskilóra vásároltak be, az könyvelésileg jelmezekre milliókat jelent. A szinház zseniális emberei.. jó vastagon számolbva is mindent 700000 Ft bruttó valóságos teljesköltségvetésben csináljákmeg azt a díszletet,amit könyvelésileg 8 milliósra mutat ki a színház.

Tehát 10000 jegyet 7000 ember vásárolmeg.És egy jegy még nem a helyára:Arra támogatás is van:legalább annyi.
Tehát amennyit kifizet a jegyvásárló,annyivalmeg is támogatják a szinházat.

Tegyük fel,nem igaz,de tegyük fel, hogy Budapesten él 40000 szinházba járó ember,akik tehát 1 színmű-színdarab-ot több,mint egyszer megnéznek. 4féle darabot megnéznek összesen hét alkalommal.

Még egy izgalmas.
Maszek Béla magántársulata is szinház.Messze-messze nemkapnakakkora támogatást, azt a díszletet,amit a kőszinház megcsináltat 150000-bőlés kikönyvelkétmilliósnak,azt MaszekBéláék a lelkes támogatókkalmegvcsinálják 40000-ből. MaszekBéla havi jövedelme 800000 és a színészek is 200-300ezret keresnek a színészkedéssel,a mávésziélmény... semmivelsem kisebb,az előadás nem szegényesebb,deennek amagántársulatnak alig jut a támogatásból ésééééééérdekes:mégis megél. Miközben maga a produktum..leszámítva az épületi körülményeket,a nincs büfér meg a koszosabb budit és folyosókat

szóvalmaga a LÉNYEG nem csorbul annyival.

Steinmann a grófnő 2019.12.12. 07:34:40

@Frick László Intézet: így van, kőccsük a focikára a pénzt inkább, legyen mindenki olyan bugris tahó, mint a szotyiköpködő főni. Nem kell színház. Legyen stadion, focika, betonelemekkel telebaszott városliget, meg Mága művészúr. A többi az zsidólippsi nyavalygás. Le kell verni a szemüvegét az okoskodó entellektüeleknek,oszt jónapot. Több fűthető páholyt a stadionokba, nehogy már színházra basszuk el a pénzt. Menjen a focistákra inkább.

Steinmann a grófnő 2019.12.12. 07:40:26

@Frick László Intézet: a munkákról- azon túl, hogy lebaszol, mert nem vagyok orbánseggnyaló, nem igazán értem, mit akartál mondani.
Talán azt, hogy van egy masszív réteg, amit gondos tervezéssel és munkával ott tart a főni, ahol vannak - ostoba szavazógépek, munkára alkalmatlan,képzettsége nulla, de tudja, hogy hová kell behúzni az ikszet négyévente. Ezekre az emberekre nem a fővárosiaknak van szüksége, hanem nektek. Biovoks.Minél ostobább és minél munkaképtelenebb, annál jobb a főninek. Lényegében ők hozzák a hatalmat (és a pénzt). A sok belvárosi szemüveges zsidólippsi meg elmehet a picsába a heti 50 órás munkaheteivel. Nem tudják, hová kell ikszelni.

Serény Vélemény 2019.12.12. 09:50:23

@Steinmann a grófnő: "A sok belvárosi szemüveges zsidólippsi meg elmehet a picsába a heti 50 órás munkaheteivel."

Ha már hiszti, akkor legalább legyen konzisztens és konzekvens, ki az a hülye belvárosi "zsidólippsi", aki heti 50 órát gürizik, miközben egy 50 milkát érő belvári lukban csücsül? Amit egyébként kiadhatna airbnb alapon heti annyiért, amennyiért állítólag éppen 50 órát güzüzik hetente?

Frick László Intézet 2019.12.12. 12:17:35

@Steinmann a grófnő: Ostobán tóóditasz megint. Főleg az az izgalmas, hogy engem a foci mennyire nem érdekel és tőlem az összes stadjonnyot meg se építették volna soha. AMúgfy meg az elvbarátaid szerint cigány román és metélt vagyok :D

Steinmann a grófnő 2019.12.12. 18:48:35

@Serény Vélemény: A lényegét nem értetted a kommentemnek.
Arról szól, hogy vannak emberek, akik abban szocializálódtak, hogy dolgozni kell. A szülei is elmentek mindennap dolgozni, ő is elmegy dolgozni, akár két állásba, vagy nyugdíjasként is....ebben nőtt fel, hogy ELTARTJA magát, nem várja senkitől, hogy eltartsa. Ezek az emberek adóbefizetők. De lófszt se kapnak cserébe, mert na, színház, az büntiből nem lesz, van helyette focika.
Az 50 órás munkahét Dudinak válasz, hogy tele az ország nemdolgozóval (maga Dudi írta, hogy heti pár napot...ha esetleg vállalnak) és ezek a nemdolgozó emberek elég ostobák ahhoz hogy hatalomba tartsák a főnit. Erre írtam, hogy a biodiszlet mintájára biovoks -ként működnek, él, létezik, valaki melózik helyette, adót nem fizet, de majd ő tudja hová ikszel. És a fidesz ebben érdekelt. Minél alacsonyabb valahol a képzettségi szint, annál inkább több voksot kapnak.
A belvárosi zsidólippsi nem azért melózik ennyit, mert megélhetési gondjai vannak, hanem mert ebbe nőtt bele, hogy dolgozni kell, tanulni kell, képzettség kell. Egyrészt Orbánnak kellenek is ezek az emberek, mert ők viszik a hátukon a kócerájt, főorvos, tanár, magasan képzett dolgozó...de sok a baj velük, mindig rosszul ikszelnek.

Steinmann a grófnő 2019.12.12. 18:51:48

@Frick László Intézet: én nem mondtam, hogy szereted a focit. Én azt írtam, hogy a potrohás geci szereti a focit. Hogy hamis az okfejtésed, hogy azért alakítják át a színház finanszírozást, mert kevesen járnak, vagy olcsó a jegy. Ilyen alapon mennyibe kerülne egy focijegy, ahol százmilliárdba fájt a stadionka, és még a megyei III-ban is millás fizetésük van az aranylábú fiúknak?

Steinmann a grófnő 2019.12.12. 18:53:08

@Frick László Intézet: nem tudom, kik lehetnek azok az elvbarátaim, akik előtt te gatya nélkül szoktál mutatkozni.
Ha nem baj, én inkább nem néznélek meg hiányos outfittben :D

Szorgalmas Gyémánt 2019.12.12. 20:23:19

A jóléti tárasadalom gyengévé teszi az embereket. Minél jólétibb a társadalom, annál gyengébb az egyén.

Szorgalmas Gyémánt 2019.12.12. 20:23:25

A jóléti tárasadalom gyengévé teszi az embereket. Minél jólétibb a társadalom, annál gyengébb az egyén.

Szorgalmas Gyémánt 2019.12.12. 22:44:01

@Frick László Intézet: Az irodai munkák hatékonyságánál nem rosszabbb a home office. A shared service desk alapú munkaszervezés már csak ilyen, felszeletelik a nagy láncolatot nevetségesen vékony szeletekre, így elvileg roppant hatékony workflow-hoz jutnak. A gyakorlatban meg bizonyos szeletek annyira véknyak, hogy heti 1-2 óra munka jut rá, más szeletekben még évi 60%-os a fluktuáció (na ott nincs home office, az biztos). A jövő azonban elkezdődött: egyre több szeletet el tud látni a Gép és már Budapesten is jártak már úgy multiknál emberek, hogy az 50 fős emberanyagot kívánó munkát kiváltotta az automatizáció, és három emberes munkává változott (a Gépet kell felügyelni). A Siemens pár éve demózta, mit jelent a digitalizáció a gyakorlatban, ezer munkahellyel lett kevesebb, amikor elindították az automatizációt. Szóval nem építenék egy életpályát könnyű internetes munkára.

Serény Vélemény 2019.12.13. 08:30:24

@Steinmann a grófnő: Van egy valóság, meg van az, amit érzékelsz belőle. Ha nem érzékeled a főorvosúr zsebébe csúsztatott borítékot -- aminek a vastagsága összefüggésben van a "parával", ami a "parázik" -- fél, retteg -- ige leszármazottja, és egyben a "paraszolvencia" becézése, akkor azt fogod gondolni, hogy az egészségügy bajban van, mert a fejlettudatú média ezt nyomja bele az agyadba. Valóságban német diákok jönnek _tanulni_ magyar orvostudományt, mert otthon sokkal drágább lenne a tanulás, és az, hogy bizonyos műszerek fejlettebbek, nem azt jelenti, hogy maga az orvoslás van fejlettebb színvonalon.

"ebben nőtt fel, hogy ELTARTJA magát, nem várja senkitől, hogy eltartsa. Ezek az emberek adóbefizetők"

Namostakkor elmondom neked, hogy valaki vagy tud boldogulni állami segítség nélkül, -- akkor hívják polgárnak -- vagy nem, akkor proli. Ez utóbbi proli réteg hiába hívja magát "polgárnak", vagy "belvárosi lipsinek" -- attól még zsír proli.
Megint egy hiszti téma: pont azokat, akik egyébként normális munkával normális jövedelemre képesek szert tenni -- támogatja a Fidesz eléképesztő magas színvonalon, elég mondjuk három gyerek, és egyből a bérjegyzékeden _nagyon_ jól mutat a családi adókedvezmény.
Nekem pdf-ben megvannak a 2007-es bérjegyzékeim, és meg kell mondanom, hogy elképesztő az, ami akkoriban folyt. Akkoriban a bruttó jövedelmem 68%-ját kaptam kézhez, a 2009-es bérjegyzékem alapján akkor az 58%-át, most a bruttó bér 85% fölött van a nettóm.

Miről beszélünk?

Serény Vélemény 2019.12.13. 08:33:03

@Szorgalmas Gyémánt: FÉlreértetted. Szerintem arra gondolt mr Frick László Intézet, hogy a home office a művelője számára kényelmes. Végül is nem kell egész nap a szalag mellett állni, és dobozokból dobozokba pokoli cuccokat, lehet ölben tartott laptoppal a kanapén heverve tolni a contentet. :)

Szorgalmas Gyémánt 2019.12.14. 23:16:36

@Serény Vélemény: Érintettként sokat tudnék mesélni a home office-ról :)
Na majd egyszer.

Wildhunt 2019.12.15. 23:31:41

@Szorgalmas Gyémánt: Szintén zenész? Érdekes a bloggazda elképzelése a home ofice rendszeréről, nála úgy tűnik, egybefolyik kb. minden a blogolástól a fejlesztőmérnöki bedolgozásig.

Frick László Intézet 2019.12.16. 04:07:06

@Wildhunt: dudenbuch.blog.hu/2018/11/01/konnyu_otthonrol_vegezheto_internetes_munkak

Egyébkéntegy ilyen office a lakásom és látom-hallom az elképesztőigában valómérhetelenszenvedést, amivel az effélemunkajárni tud,plegyik buborékamásikban,közben még régi elavultmunkahelyen történőmunkavégzésest is fellehet venni,mert a számláló az pörög.Arrólnemis beszélve,hogy amikor a FIDESZnyikpornócézárt szidják:nos:hétköznapi leánykák anyukáinak a tízezrei dicsekednek azzal, hogy a kislányuk otthonrólinterneten nettő 300 fölött keres...ö...
ha annyi eszed nincsen, hogy magadtólátnézd életművét ilyen áááátatlan leánykákna,dobjak linket??

Bucsky Péter internetes otthoni,szobaikerevetről hevervén kutató életművéből is használtam már föl:

g7.hu/author/bucskypeter/
g7.hu/author/bucskypeter/

Frick László Intézet 2019.12.16. 04:18:18

@Szorgalmas Gyémánt: Amit mutatsz Gyémántja a kommentoszlopoknak @Steinmann a grófnő: , természetesen része annak,amit énmutattam.De nem egésze vagy plnemigazolja azt, hogy a társadalomkutatás-szociológia vagy riportkészítés dolgozó tömegekkel műfaja is ilyen kéne, hogy legyen.

Bizonyos fidesz miatt katasztrofikus sávokban,mint az egészségügymár kezdenekszobai kutatással is felderíthető hatásailenni annak,hogy az internet hypochonderséget generál a címlaptündérek egyik trükkje,a "[szám] jele annak, hogy [betegség neve]ben szenvedel! Mutatjuk hogy [KATTINTS PARASZT!]

MUTATTAM... ezt élőzésből... hogy ma egy munkás nőket szállító autóbusz 54 utasából ha 10 az 40évesmélfiatalabb,őka vándorveséik,az interneten felkutatott betegségeikés szindrómáik,derekuk,isiászaik és hexenschuß-aikkövetkeztében jajga-panaszaikkal 28 éves kislányok is,elnyomják az 55-pluszosakét is.

A címlaptündéreknek az az attitüdje,amiszerint nem szabad a tömegeket hergelni, hanemkikell szolgálni őket,babonáskuruzsló hiedelmeket támogatnakmeg un "internetes orvosválaszol" tudományosságával.
Ha ugyanis a beszopatandó képzetes netenlógótömeg folklórja szerint valami fuuujjj-fujj,azzalérintkezni dögletes,köpnikell,okádék és a diktátor egyik neve is szlneges alakja,ami eredetilegpl egy Georgina Kratochwill nevű fiatal németosztrák kis szukának is magyar beceneve volt [Gecike] .. akkor a hiedelmeket erősítik,miszerint EZ VESZÉLYES csupa fertőzés góca, jujjujj és óborzalom. Amiből arra lehet csak következni, hogy az ismeretlen internetes újságíró nő, valamint szerelemből még sohasem és szerelembőlkifolyólagos un "szerelmeskedés" közben sem találkozott az anyaggal.Csak érzelmileg érdektelen,azaz egyéb, nem-szerelmi érdekekből kifolyólagosan.

Frick László Intézet 2019.12.16. 04:19:27

@Serény Vélemény: Három gyerek a német segélyenélésben öt embernek megélhetés.@Steinmann a grófnő:

Frick László Intézet 2019.12.16. 04:29:50

@Steinmann a grófnő: Nem fogalmazolpontosan,amikor hiszterizálva összemosol. AZTÁN kezded elkimagyarázni, ha játszásibólrámutatok az összemosó Joli nyanya-technikád lényegére.

Búcsúzóul elismétlem neked,mert a netokrácia alaptörvénye 10 ismétlést tart szükségesnekahhoz, hogy a magadfajta egyszer csak fel tudja fogni, búcsúzóul elismétle azokat az alap-sarkalatokat,amikKIZÁRNAK ENGEM
azalól, hogy ha a JóésIgazság győzedelmeskedne,az Igazásos JóEurópaiÜgyészség..a bírósági szakasz ésminden máskihagyásával a kettőskereszt-mítuban megnyilvánuló édes jogérzékenységeTEKnek megfelelően elitéljenek mindössze gyanúalapján:

1.Az Európai EgyesültÁllamok híve vagyok.Sőt: MOST (NOW()

2. Nem vagyok magyar.

3.Liberális vagyok.

4. Cigány, román és metélt vagyok -ezeket mind az Összefogásttámogató Üdék ésIgazságosak-tól gyűjtöttem be.A te oldaladról,grófnő,akik számodra cukik,akik UGYANAZT a jólformált vélemyt tüntizik,azok metélteztek le engem. EZZEL nem azt állítom, hogy te lemetélrteztélengem, csakmutatom a kombattót,amihez a lehelleted is adod.

5.Imádom a négereket éskívánom, nem félek a migrácsoktól,minden fideszprop migrácsoktólfélelelmkeltésre azzalreagálok:Nem félek.

6. Hároméve mutattam már Boldogképviselőt éspócsképviselőt,Tállait, az én blogomban Pintér a teljes cégnevében háromszor többet fordul elő,mint a jógyereksajtóban összesen és "mészrost" az igazi nevén Ráhelként emlegetem,ahol csaklehet.

7.Orbánt közepes képességűnek tartom.

8. Miótanincsismár Nemszámít Nincsiskottája Ferencet következetesen zseninek tartom -és ne gondold Grófnő, hogy egy inverz fidesznyiknek több esze lehet egy fidesznyiknél: Mindkét~nyik erre lebarmoz,mit beszélek, hogy lehetne zseni :D

Frick László Intézet 2019.12.16. 04:32:18

@Steinmann a grófnő: Így naptárcsere táján megmutatom a te naptáradat:
1.Ha az éhezés, nyomor,kilátástalanság,mimmehalunk,fizetések "47000 Ft-bőlhiszik ezekmegélni" közmunkéások nem sorolom, a csuparosszakesetében a naptárad 2012-tmutat.

Ééééérdekes,mikor tud 2017-et mutatni a naptárad: Amikor az ingatlanárak az egekben.Azt magyarázd meg nekem, hogy működik ez,amikor 2012-ben talán még igazakat hőbörögtökössze jól elkülönítetten az idén is igaz-akkal? :D

Frick László Intézet 2019.12.16. 04:35:57

@Serény Vélemény: Kérdezed ezt gyémántom, Nekem pdf-ben megvannak a 2007-es bérjegyzékeim, és meg kell mondanom, hogy elképesztő az, ami akkoriban folyt. Akkoriban a bruttó jövedelmem 68%-ját kaptam kézhez, a 2009-es bérjegyzékem alapján akkor az 58%-át, most a bruttó bér 85% fölött van a nettóm.

Miről beszélünk?

Arról, hogy @Steinmann a grófnő: nem merné megmutatni a 2012-es bérjegyzéke MELLÉ az ideit.

Frick László Intézet 2019.12.16. 04:39:31

@Wildhunt: @Serény Vélemény: @Steinmann a grófnő:

A héten érte el a mélypontját az ellenzéki sajtó:
1. A Rácz Zsófi HELYETTES államtitkári kinevezése botrányára a Rácz Zsófi államtitkár arcára fostostaztatás-recskáztattatással
2. A TB táma
A TB téma 10-szeres kommentorgiát generált a HVG-n a kommentek 98%-a jólvéleményformált,2% merészel valami MÁS véleményt nyilvánítani,meg is kapják a beosztásikat a 98%-tól: HA nemértesz egyet a hazug kontextussal,amivela tömeget hirigelik,nemlehetsz más, csak fidesznyik troll,akit FIZET!4!4! a fidesz ilyesmiért..

:D

Frick László Intézet 2019.12.16. 04:41:44

@Steinmann a grófnő: Te kiverted már a napi fostodat Rácz Zsófi arcára annak a tükrében,amit a "Ménincsenek mánők a FIDESZ arcai között" témában vitáztunk? remélem te is,mint ÁLLAMTITKÁR BÜDÖSPOFÁJÁBA a blulának, fasszopónak,kivelbasziknak

ahhoz képest ugye, hogy a malaclábú Malaclábat én is malaclábnak becéztem. :D

Steinmann a grófnő 2019.12.16. 16:43:34

@Serény Vélemény: @Frick László Intézet:
mutassam a bérjegyzékem?

www.kozszolga.hu/pedag%C3%B3gus-b%C3%A9rt%C3%A1bla

tessék
ja, és Ped. 1 vagyok, mert ahogy annak idején a szüleim sem léptek be előnyökért a PÁRT-ba, én sem voltam hajlandó nálam gyengébb képességű, 30 órás gyorstalpalón kiképzett "szakértő" előtt portfóliózni.

A ped. bértábla 2014 óta változatlan.
2010-ben annyi változott, hogy addig
alapbér + juttatások+ plusz órák volt a bér, utána alapbér, és megemelt óraszám, én pl. KEVESEBBET kaptam nettó, mint az "emelés :DDDD" előtt

tehát 5 éve egy kurvaforint emelés NEM volt (attól nem nő meg egy fizetés, hogy bemondják az M1-en :D), de én 2010-2012-ben sem kaptam NETTÓ többet, tehát lényegében kb 10 éve ugyanannyit kapok

kezdő tanár vagy óvónő garantált bérminimumot kapja, az nettó nincs 140 ezer

adók:
7% tb, 10 % nyugdíj, 15% szja, 1,5% munkaerőpiaci járulék, tehát 33,5% levonás, marad a béred 66,5%-a

az én gyerekeim már kinőttek a kedvezményes korból
ma olvastam, hogy Aldiban a pénztáros kislány alapbére is magasabb lesz, mint egy 30 éve pályán lévő tanáré. És nem azzal van a bajom, hogy az Aldi mennyit fizet.

Ha emlékeztek, mikor jött a picsa szentfazék Rózsikanéni, azt mondta, hogy cserébe az óraszámemelésért és a juttatások elvonásáért minden évben a minimálbér emelés szintjéhez igazodik majd a pedagógusok vetítési alapja
ez volt a legelső dolog, amit kihúztak a törvényből
ha nekem nem hisztek, guglizzatok rá
Amúgy a vita itt nem az én fizetésemről ment, nem tudom, miért kell ezt századszor és ezredszer leírni
plusz Dudi mindig ezzel jön, hogy mutassam a fizetési papírom
Ott a bértábla, tündérke, az a fizetési papírom, annyit kapok

Steinmann a grófnő 2019.12.16. 16:49:13

@Frick László Intézet: nem találom, hogy írtam volna ide bármit R.Zs-ról.
De ha annyira érdekel a véleményem
mi a faszt tudhat valaki, hogy diploma nélkül államtitkár lehet? És ez független a nemétől és az életkorától
Évtizedek óta előírás, felsőfokú végzettség
és pont ez a drága kislány említette, hogy milyen dolog már az, hogy "gyurmáznak a joggal" aszerint írják át egyesek a jogszabályt, hogy valakire épp át akarják szabni
Tökmindegy, hogy nő, vagy nem nő, tökmindegy, hogy ki ő, mi a fenéért nem lehetett kivárni még egy évet, amit leteszi a BA-t
Nagy cég is csak gyakornoknak alkalmaz addig, amíg nem diplomáztál le
mi a jófenét tudhat ez a tyúk, hogy annyira kell nekik? És miért nem lehetett gyakornoknak alkalmazni még egy fél évig? Szánalmas. De a kispicsa is, hogy elfogadta ezt a helyzetet. Én biztos nem mentem volna bele egy ilyen játékba, de én nem is vagyok fideszes :DDD
Belső tartás :D na, az az összes narancsbőrösből hiányzik, 100 forintért a saját anyjukat letagadják, ha kell.

Steinmann a grófnő 2019.12.16. 16:56:09

@Frick László Intézet:
nézd csak meg a belinkelt oldalt, és azt a mondtatot, hogy
"1. Az illetményalap számításának vetítési alapja 2019-ben is 101500 forint."

vagyis a kb 8-9 évvel ezelőtti minimálbér
Ami azóta 50%-kal emelkedett, vagyis ennyit csaltak le tölünk, 50% beigért automatikus emelést
mutassak még fizetési jegyzéket, vagy ez elég lesz? :DD

A Zsófika vagy Zsuzsika vagy ki a fene érettségiző államtitkárkislány pedig - mondd, ismersz olyan fiatalt, aki nem egy karrierista szemét, és a fideszhez áll be? Fidelitás :DDDD na, ne röhögtess már, micsoda karrierista gerinctelen alakok tárháza lehet :D
MIt szólnál, ha valamelyik gyereked hazaállítana valakivel, hogy ő az új párom, és a fidelitassban dolgozik :DDDD
lehidalnál :DDDD

Serény Vélemény 2019.12.17. 12:40:50

@Steinmann a grófnő: "mi a faszt tudhat valaki, hogy diploma nélkül államtitkár lehet? "

Mi a "f" tudhat valaki, hogy diploma nélkül a világ leggazdagabb embere lehet? (Pl Bill Gates.)

Serény Vélemény 2019.12.17. 12:42:13

@Szorgalmas Gyémánt: #metoo :) (de igazi home officeről, nem olyanról, amire dudi gondol...)

Serény Vélemény 2019.12.17. 12:45:22

@Steinmann a grófnő: Mondjuk igen, sajna Magyarországon csak az menjen tanárnak, aki ezt a mesterséget hobbijának tekinti, és nem kenyérkereseti lehetőségnek...
Valamint száz éve sem volt ez a szakma túlfizetve, de még csak megfizetve sem, és most sincs.

Steinmann a grófnő 2019.12.18. 15:15:51

@Serény Vélemény:
@Frick László Intézet:
Billgates vállalkozó.
Az államtitkárság pedig bürökratikus karrier, ahol pontos előírások szabályozzák az előmeneteli lehetőséget, pont úgy, mint pl. a katonaságnál.
Képzeld el, találnak egy kellemes fiatalembert, igaz, a tisztiiskolát még csak most végzi, de csináljunk belőle rögtön ezredest.
Amúgy meg, tehetséges, de még nem diplomázott fiatalok hivatalos foglalkozatását úgy hívják: gyakornok. Lehet alkalmazni, melózhat, kaphat fizetést.
Jellemző a kiscsajra, hogy vagy gyilkos módon karrierista, vagy ostoba, mint a föld, hogy nem utasította vissza a kinevezést, hogy majd fél év múlva, ha megszáradt a tinta a diplomán. Ha tényleg okos lenne, talonba tette volna az ajánlatot.
Dudikám, te meg őrjönghetsz, hogy ki mit hová ver, de lásd be, semmi köze a témának a női/ férfi léthez.
Ha faszi lenne, pont olyan szánalmas lenne a dolog, és pont olyan nyilvánvaló,hogy valakinek a valakije, és azért kezd rögtön ott fenn.
Azért eddig még egy ember miatti törvénymódosítások nem voltak, még EZEKNÉL sem.
Főninek valamiért nagyon lényeges a kiscsaj. Nyilván Rüjellke kisbarátnője, vagy valamelyik másik gyereké. Esetleg főni fiának? Majd ki fog derülni :DD

Frick László Intézet 2020.01.06. 08:54:14

@Steinmann a grófnő: @Serény Vélemény:
Bár a helyettes-államtitkár elnevezésben benne van az államtitkár szó, de így sem afféle, mint pl egy iskola igazgató-helyettese az igazgatóhoz képest. henm a helyettes-államtitkár, ami a csajszi lesz EGÉSZEN MÁS TÉSZTA mint az államtitkár.Más körök, más feladatok, egészen más munka és negyedannyi-se juttatások (itt nem kifejezetten csak a fizetésre gondoltam).

Frick László Intézet 2020.01.06. 08:55:52

@Steinmann a grófnő: Emlékszel még a vitáinkra arról, hogy A Faszok miért nem engednek maguk közé nőt politizálni? Azt mondtam, hogy ha FIDESZ fasz lennék, nem engedném a lányomat politikai arcnak ki. Vagy ha minden áron politikus akar lenni,menjen a Momentumban: Abban akkora picsa lehet és ostoba, amennyire csak tud lenni :D

Serény Vélemény 2020.01.06. 08:57:24

@Frick László Intézet:
@Steinmann a grófnő:
Szerintem egyszerűen keresik a nem túl korrupt, megbízható, tényleg valamennyi ésszel rendelkező, eu-kompatibilis, felépíthető kádereket.
Az irigység viszont bűn. :-)

Serény Vélemény 2020.01.06. 09:03:29

@Frick László Intézet: Ez igaz, száz százalékban egyetértek.

A múltkor megnéztem egy filmet (az utazók), és _nagyon_ tetszett. Pont az tetszett bene, hogy végre egy film, amiben a férfi férfi, és a nő nő. Még ahogy verekszik is csajos, a reakciói csajosak, a viselkedése csajos, és nem olyan, mintha félig agyilag át lenne huzalozva férfivá. Ez egy ilyen kretén feminista kor, ahol minél hülyébb egy nő, annál "sikeresebb". Aztán amikor 36-38 éves korában beindul hormonálisan az, ami előbb-utóbb beindul, akkor kezd hisztérikává válni, és rájönni, hogy hiába volt nyóc pasija egyiknek sem ő kellet, csak az, hogy szexuálisan kielégítse, és ami főleg nem kellett belőle, az a gyerek. Gyerektelen 36 éves meg nagyjából A katasztrófa.

Frick László Intézet 2020.01.06. 09:26:02

@Steinmann a grófnő: @Serény Vélemény:
Amotívumok alacsonyabban vannak, a kiscsajnak nem kell ahhoz még csak valakijének se lennie ahhoz, hogy ilyen kommunikációs csellel az ellenzék hívei rohanjanak bizonyítani a fidesznyikekétől semmiben sem elkülönböztethető inverzfidesznyik tahóságukat -ugye, grófnőm, te is ? :D

Frick László Intézet 2020.01.06. 09:28:21

@Serény Vélemény: Szerintem aki ma nő nőt akar látni, az Dél-Kelet Ázsiába utazik, pl Saigonban naponta százezerszámmotoroznak igazi nők..én belőlük érzem sugározni a womanpowert, nem a retkes tornacipős fehér picsákból
süti beállítások módosítása