Ezzel gyakran találkozom ma,

a nyuggerezéssel, a "politikai oldalak" egymás társadalmibázisait nyuggerezik, ahogy Steinman grófnő engemet élvez szőrsapósozni le... ,mert ez valami szellemi fejbeni maszturbáció "a kétoldal" híveinél... etttől elégülnek ki, ha már a potrohásmeg a geci szavakra nem tudnak  felizgulni agyilag, akkor alcsúti csüngöshasú román büdösruszki sorosgyurkalibsi komcsi zsidó cigányoznak egy paszománytosat.

Csaak... az a probléma,ha ez ember tovább piszkálja a nyugerkérdést, kiderül, hogy  a gyümölcsösét is a nyuggerekkel tudja megmetszetni, meg leszedetni az almáját a nyuggerekkel,meg a falunapra előkészülni is a nyuggerek kelnek föl,meg a süteményeket a nyuggerek, és az asztalokat és székeket is a nyuggerek és a Barátok közt-öt is a nyuggerek,meg a hírműsorokat is a nyuggerek és az állófrontok kétoldalán is a nyuggerek. És ha a háza falait nem akarja a falak lélegzésétblokkoló  polisztirollal elrohasztani, akkor egy nyugdíjas kőművest kell keresnie, aki hajlandó még vakolni, valamit meghegesztetni nyugger,

a nyugger orvos nem küldi el 70kilométerre a Sürgősségi-re egy 4 cm-s sebbel az embert, hanem otthelyt a kiskonyhában gyorsan összeölti,

a nyugger fogorvos tud már csak kivenni félig elrohadt fogat, a nyugger bába tud még a gyakorlatban is alkalmazni olyan műfogást, amivel az orvos márnem szarozik, hanem császároz. Nyugger, aki sajnálja a pénzt a paradicsomszezon közepén 968Ft-os koktélparadicsomra, hanem vesz egy palántát és a balkon sarkában cserépbe ülteti. És terem neki 500 Ft költséggel kétkiló és friss és nem gumikutya ízű. Nyugger az, akinek elzsírosodott már az agya ahhoz, hogy rá tudjon magától jönni, hogy milyen következményei lennének a Bezzeg Bér- és Nyugdíjszinvonal azonnali bevezetésének Magyarországon.

És ha Móricka, akinek úgy jut bármiről is az eszébe a pina,ahogy az Orbáncentrikus Világkép alatti embernek a zóbbá, tehát ha Móricka  egy rendes, fogós,magától valóan nedves (tehát öntísztulásramég evolúcióadta egy biomódon képes)  és jószagú pinát szeretne,akkor is bő ötvenes nénit kell fognia ma már.

Mert a 42 éves kislány mindenféle pinakozmetológiai szereket vesz PÉNZÉRT és REKLÁMOK hatására azért, mert már az anyukája is hülye picsa volta mosáshoz és nem tanította meg, hogy a gumicsizmában, a műanyag edzócipókben és másműanyagokban gombásra rohadt lábairól való zokákat a bugyikkal nem mossuk egybe. Ma már nyugger az a néni, aki lánykorában először leölte a haját hajfestékkel azért, hogy utána még revitalizálókat is vásároljon.

Friss és fiatal viszont az a marketing,ami a hajfesték üzletág marketingfogását paraszti nagyaraszra veszi ésátmásolja a pinakozmetológiára.  Éshát... valjuk be: Nyugger az a néni,aki erre a marketingtrükkre már nem emlékezik. Miközben statisztikatudományilag a veserákban (az áttétjeivel) meghalt nők 99,99999404%-a a hajfestés miatt kapta a rákot.

Fejlettisztánban felmérték a faji-fejlettek alsóneműváltási szokásait és kiderült, hogy átlag 4-6 napig hordanak egy gatyátbugyit: Az ok:Vásárolegy újat, hordja majd kuka. De ha kitöltetsz vele egy "környezetvédelmni teszt"-et abból az derülki,hogy a zöldtudata is, mint a haidermenkű, akkora.

Itt a faluban is van ilyen egyszemélyestársadaalom,vesz egy zoknit, 3 napig hordja és kuka.

London-t, Berlint Párizs-t... ahogy van,ma már halott emberek egykori munkája tolja még.Azt a jóléti társadalmat, ami elevenen rohad a túlzottan jó dolgába, nyuggerek szülei alapozták meg és a baden-badeni vagy esslingeni... bocsjav... München az közelebb van a nyugdíjpótló segélyen élőnek kamu németországi bejelentett lakcímet szerezni,tehát Ebersberg bei München-i ember szülei voltak azok, akik az ők fajijólétiségétmegalapozták.

 

Miközben a picsaemberek napiaktualitású hyperkommunikációs műszarságokon rágódnak el és terelődik figyelmük,aközben az a jövő, ami a statisztikák és a trendképzés szerint csak  2200-as években jött volna el,már alászakadt a horizotnt alatt 2050-nek is.

Az egyszemélyestársadalmakra alapozott bezzeg- és-fejlettársadalmak hasonlatosak a cigány lovához, akinek sikerült leszoknia az evésről, csak sajnos ebben a dicsőségében az éhhalál percekkel későbben el is vitte. Két nagyonbezzeg vagy hűdefejlett ember után egy vagy egy sem marad.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr3815189660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Steinmann a grófnő 2019.10.03. 15:03:53

Azért azt ne feledjük, hogy a SZŐRSAPÓS kifejezés az Hanni bácsi érdeme.
Párizs..Berlin....a másik cikknél megírtam a véleményem, nem gépelem be újra ide.

Egyetlen gondolat a nyuggerezésről: imádott vezéred az, aki mélyen lenézi és gyengeelméjűnek tartja az összes nyuggert, lást szavazás előtti 9000 ft-os kékcédulás "rezsiutalvány". Aki képes egy ilyet komoly pofával nyomdában legyártatni, és erre építeni a választást, nem pont az a személy tartja síkhülyének a saját nyugger szavazóit?

lac1 2019.10.11. 21:06:23

Van a nyugdíjas, aki a lehetőségéhez képest végigdolgozta az életét, de legalábbis az iskolái után a mindenkori nyugdíjkorhatárig. Nem feltétlen mérnökként, de akár kertészként. Sőt. Nem követel, nem uszít. Ő a nyugdíjas. A többi a nyugger.

Steinmann a grófnő 2019.10.12. 08:38:27

Előre kurvák gengszterek :DDD
Na, várnám magukat kurva okosnak és magasabbrendűnek képzelő fidesz hívők véleményét a Borkai ügyről
és nem a dugás részéről, hanem az összes többi részéről
magánrepcsi, milliárdok, kokain, győri polip
és ne feledjük, Borkai nem a kivétel, hanem a NER szabály
de persze lehet bőgni...méééér...akkor most legyen gyúúúrcsááánny?
Nem legyen
maradjon az összes kokainos magánrepcsis gengszter, az sokkal jobb, mert azt mondja, hogy isten haza család :DDDD
na, előre kurvák gengszterek :D
szép hétvégét mindenkinek :D
a választást, persze nem fogja elveszteni most vasárnap a fidike
már megvannak előre az eredmények :DD

lac1 2019.10.12. 09:02:31

@Steinmann a grófnő:

A konkrét választ nem írom meg neked, de látszik a zsigeri gyűlöleted. Teljesen offtopic hsz., csak lehessen a regnálót ekézni.
Bármi áron...

Steinmann a grófnő 2019.10.12. 09:47:21

@lac1: ez sajnos egy olyan blog, ahol mindig is lehetett offtopic hozzászólni...
A zsigeri gyülöletről: az egész fidesz szavazóbázis szellemi mankóval él
A te szellemi mankód, többek között Dudi, aki mint már sokszor, számtalanszor idéztél
Személyeskedésen és Dudi idézeteken kívül semmihez sincs eszed, egyetlen saját gondolatot nem sikerült még begépelned ide
de ne vigyük el a témát errefelé, ezt a NER lovag ügyet kommenteld légyszíves, kurvák, kokain, magánrepcsi, magánjach, milliárdok, isten haza, csalásss :D
A konkrét ügyről ha lenne véleményed :D
persze, minden felebarátunk szeretetére bíztat a szentírás, a kurvát, a kokainos kurvapecért, és a milliárdos tolvajt is szeretni kell
és mondd, azzal hogy passzítod össze, hogy Orbán belemondta élő adásban a képünkbe, hogy NE ELLENZÉKIESKEDJEN senki, mert nem lesz pénz
tehát módosítsuk a szentírás tartalmát, mindenkit szeretni kell, a kurvát, a kokainos kurvapecért, a polipszerűen maffiózó ügyvédet is, csak az ellenzékieket nem
pl te is gyűlölsz engem, mert más a véleményem

lac1 2019.10.12. 10:15:44

@Steinmann a grófnő:

Nem arról van szó, hogy nem lehet. Lehet.
Csak a vélemény mag az ember. ÉS nemcsak a mondandója értelme szerint, hanem ahogy, ahol előadja.

Elmondok egy nagyon furát, annyira fura, én sem értem. Én ezt a blogot nagyon régóta olvasom, mostanában néha nyilvánulok meg csak. Nem ismerek senkit, nem tudom a kapcsolatokat, nem tudom a korábbi eseményeket, nem tudom kit kihez-mihez lehet kötni.
Képzeld el azt, bármilyen lehetetlen, hogy amikor olvasok egyáltalán nem figyelem a személyt, csak- és kizárólag a vélemény fontos nekem. Nyilván tudat alatt látom a nicket, de abszolút nem veszem figyelembe. Ha persze folyamatosan egy csapásban halad, akkor a mintázat felismerhető és megszokottá válik. Talán ide is leírtam régebben, hogy engem nem zavar, ha valaki a komcsikra szavaz, vagy a cigányokra vagy akárkire, csak lássak mögötte valami olyant (mármint az indokok között) ami a gondolkodó embert feltételezi, a csak zsigerből szavazók nálam nem emberek.
ÉS akkor: nyilván a tettek alapján meg lehet és meg is kell ítélni embert, főleg ha "pozícióban" van. Azt balgaság hinni, hogy egyik tömörülésre jellemző a tárgyalt viselkedés a másikra nem. Csak az egyik reflektorfényben van a másik nem. Azt elgondolod, hogy helyi szinten nem lehet tudni bármelyik párt embereiről olyant, ami ugyanennyire elítélendő?
és nem gyűlöllek téged, pláne nem a véleményed miatt. Lenézlek, de nem gyűlöllek.
Ti, semmirekellőkkel az egyik legnagyobb baj az, hogy kétbitesen gondolkodtok. Ha nem szeretem akkor csakis gyűlölhetem. Pedig a két véglet között nagyon sok megálló van. A kádári hasonlatot leírtam már, tudod, aki nincs velünk az ellenünk van, ez volt az ősbolsevik szemlélet, amit kádár finomított, aki nincs ellenünk az velünk van. Majdnem ugyanaz, de mégis, micsoda különbség van a kettő között.

Alfőmérnök 2019.10.12. 10:23:38

@Steinmann a grófnő: Nem kell módosítani a szentírást, benne van ez is:
„Adjátok meg a császárnak, ami a császáré; és Istennek, ami az Istené.”

A helyzet egyébként valóban az, hogy ti Isten-, haza- és családellenesek vagytok, ezért prüszköltök, mint ördög a szenteltvíztől, ha valaki az Isten-haza-család értékrendet preferálja. Ha Orbánék tejjel-mézzel folyó Kánaánt csinálnának Magyarországból, akkor is prüszkölnétek, mert mások az elveitek (bolsevikok vagytok).

Steinmann a grófnő 2019.10.12. 12:43:33

@lac1: ..."Ti, semmirekellőkkel az egyik legnagyobb baj..."
idézet tőled
Tehát én vagyok a lenézett semmirekellő, de aki az elsíbolt közpénzen kurvák seggéről szívja fel a kokaint, az rendes ember, mert fideszes. Aha
hiába, na, a pártszimpátia a nemzet IQ tesztje

Steinmann a grófnő 2019.10.12. 12:49:56

@Alfőmérnök: és ki a császár? Jó, tudom, hogy ki a császár a te szemedben, sőt istenkirály.

Ez a bolsevik duma....végtelenül ostoba, primitív, én mindig azt hittem, hogy 80 alattiakkal nem lehet beszopatni, hogy "ha nem orbán, akkor gyönnek a komcsik" és mondd, ki a komcsi? Én? Még a szüleim meg a nagyszüleim sem voltak párttagok soha (én meg életkoromnál fogva nem is nagyon lehettem volna...)
Komolyan Karácsony a komcsi, aki kisgyerek volt rendszerváltáskor, ellentétben a Főnivel, aki kisztitkár volt?
Elmondom neked, Tarlós meg a leglibbsibb lipppsi volt, szdsz-es.

Na most, ha az állami oktatás, egészségügy kivéreztetése családbarát tett....ez komoly?
Mesélj már, MIBEN családbarát a kormámny, a propagandán és lózungokon kívül?
400 eurót sem keres egy fiatal ovónő vagy tanítónő a családbarát :DD kormányod alatt
mi a családbarát? A stadionok? A fűthető VIP páholy a stadionban, vagy a lófaszt se érő millárdos látványberuházások?
Újra letérkövezték a Vörösmarty teret. Semmi baja nem volt, csak kellett Pénztárosnak a megbízás. Ebből a pénzből az összes fővárosi középiskolában lecserélhették volna a lassan 10 éves számítógép állományt. De a családbarát kormány oktatásra NEM költ.

Steinmann a grófnő 2019.10.12. 12:54:58

@Alfőmérnök: családellenes? Én? miben?
nem szívom kurávk seggéről a kokaint?
A vallásról meg az a véleményem, hogy MAGÁNÜGY és nem állami ügy
Te is és Laccika is felsőbbrendűnek gondoljátok magatokat, holott egyszerűen beszopattak benneteket azzal, hogy az ellenzék maga az ÖJJDÖG :D meg komcsi meg bolsevik meg még buzik is
végtelenül ostobák vagytok, tele a fejetek az olcsó, LOKÁL szintű propagandával, és el is hiszitek
te vagytok a mindenkori rendszer kiszolgálói
régebben nyilván munkásőrök vagy hitlerjugend tagok lettetek volna
Lacika szerint semmirekellő vagyok, szerinted családellenes
miből gondoljátok? Hát, mert a Főni megmondta, hogy aki ellenzéki, az ilyen
ellenben minden fideszes rendes magyar ember
az is, aki milliárdokat síbol el, az is, aki kurvák seggéről szívja a kokaint
nem ez a lényeg, hanem hogy kire szavaz

Steinmann a grófnő 2019.10.12. 12:58:09

@lac1: @Alfőmérnök: de várnám már, hogy ne engem elemezzünk, én nem indulok a választáson
beszéljünk Borkairól
hallgattok róla, mint szar a fűben
hát meséljétek már el, hogy ő miért nem olyan semmirekellő és családellenes, mint én
miben is különb nálam Borkai meg a hívei?
na, valamit talán erről is, ne csak rólam, én nem vagyok sehol jelölt

Steinmann a grófnő 2019.10.12. 13:02:23

@lac1: @Alfőmérnök: és a drága Orbán úr is a szokásos, gyáva, sunyi módján hallgat róla, mint szar a fűben
nem kéne neki mondani valamit Borkairól?

index.hu/gazdasag/2019/10/12/a_berepulo_pilota_-_kacsoh_gabor_a_borkai-ugy_luxemburgi_ugyvedje/

talán valamit erről is, hol vannak a milliárdok, amik nem magánrepcsiben meg magánjachtban fekszenek
hogy lett Ovi veje a legfiatalabb magyar milliárdos 2 év alatt?
na
valamit a témáról, az érdekesebb mint én
elvégre abban maffiózóok, offshore cégek, milliárdok, kurvák, kokain, minden van, kiváló filmet lehetne belőle forgatni
sőt, felnőttfilmet is :D
beszéjünk talán erről :D

Alfőmérnök 2019.10.12. 13:18:10

@Steinmann a grófnő: Szerintem meg te vagy az ostoba, óvodás, na jó, középiskolás szintű a gondolkodásod. Én legalábbis kb. középiskolás koromban gondolkodtam úgy, mint te. Aztán tanultam, tapasztaltam, olvastam, és ma már átlátom azt is, hogy a bolsevizmus a mai liberalizmusban és a "zöld" mozgalmakban él tovább. Semmiféle propagandamédia nem befolyásol, igaz, törzskommentelő voltam a reakción-mandineren. Ez az állandó kényszerképzetek, hogy valaki azt mondja, amit Orbánék, az csak birka lehet. Én nem azért mondom (néha) azt, amit ők, mert befolyásolnak, hanem mert azt tartom igaznak.

A fizetésekkel kapcsolatban egyetértünk. Nemrég egyébként Skrabski Fruzsina írt erről a mandineren.

Steinmann a grófnő 2019.10.12. 13:24:33

@Alfőmérnök: továbbra sem válaszoltál arra, hogy mi a családellenesség egy ellenzéki szavazó esetén (pl. nálam?) és mi a véleményed a NER-t pontosan leképező Borkai ügyről

Steinmann a grófnő 2019.10.12. 13:28:53

@Alfőmérnök: A zöld mozgalom meg inkább hippi mozgalom szerintem, fiatalok, nem akarnak úgy élni mint az előző generáció, és nem akarják halálra dolgozni magukat valami eldobható, felesleges műanyag szar miatt. Nagyon is van értelme, és valóban, kapitalizmus ellenes, abban az értelemben, jhogy fogyasztás csökkentésről beszél. De szó nincs arról, hogy bolsevik lenne. Inkább a 70-es évek háborúellenes mozgalma éled újra, csak itt a fogyasztás - tőke- környezetszennyezés uralma ellen
és mondd azt, hogy nincs igazuk....másképp kéne élni, nem gürcölni azért, hogy 4 évente autót cserélhess
és pont ettől félnek a politikusok
köztük orbán is, mivel a pénze a fogyasztásban fekszik, ebből milliárdos, hogy te dolgozol és szarokat vásárolsz belőle össze magadnak

Steinmann a grófnő 2019.10.12. 13:32:37

@Alfőmérnök: kicsit úgy állunk, mint 1929 előtt, túltermelési világválság
túl nagy a kínálat, túl sok minden van, amire egyrészt se pénze, se igénye az embereknek
pénze azért nincs, mert mint tudjuk, az utóbbi években, világszerte hatalmas nagy vagyonkoncentráció ment végbe a felső 5% javára
a vagyonharácsolók pedig nem látják be, az általuk termelt műanyag szar csak akkor lesz eladható, ha van pénze az embereknek
ha olvasgatsz, arról is olvashattál, ogy a középosztály mindenhol lecsúszik, szarbbul él, mint a szülei éltek, szegényebb
és szerinted ez normális dolog? És pont az ilyen orbán - trump- putyin félék az éllovasai ennek a vagyonkoncentrációs törekvéseknek

Steinmann a grófnő 2019.10.12. 13:47:49

@Alfőmérnök: egyébként, hogy gonosz módon összezavarjalak kicsit, Orbán egyik legnagyobb bűnének a magyarok becsicskásítását tartom. Rákóczi, 1848, 1956...a rendszerváltás előtt lippsi mozgalmak....a magyar olyan volt, hogy lázadt, ha nem tetszett neki valaki vagy valami
most meg...mit is mondott "ne ellenzékieskedjünk" értsd, kuss legyen, pofa alapállás, lábhoz, különben éhendögöltök
ez a valódi magyar természettel a szittya kurucsággal ellentétes
gondold végig, ki most a labanc és ki a kuruc ? Ki az ellenálló és ki az állampárti munkásőr mai viszonylatban?
Az ellenállás az egy ÉRTÉK, mivel kontrollálja a hatalmat
és veletek, kormányhívőkkel beszopatták, hjogy az ellenállás az ellenzékiség nem a magyar kuruc stb ellenállóhagyomány, hanem "az a bolsi"
biztos ez? Nem lehet, hogy fordítva ültök a lovon?

Steinmann a grófnő 2019.10.12. 13:49:19

@Alfőmérnök: és nem az ÁLLAMPÁRT a bolsevik hagyományok legszebb örököse, hogy NE is legyen ellenzéki jelölt, minden KÖZPONTI, ÁLLLAMI eszközzel meg kell semmisíteni?
hogy is van ez? Na, itt az egész hétvége, hogy filozofálj rajta :D
azért sétálj is, szép az idő :D

Alfőmérnök 2019.10.12. 14:09:41

@Steinmann a grófnő: Borkai ügy: nem gondolok semmit róla, nem érdekel. Engem a hosszútávú folyamatok érdekelnek.

A feminizmust kihagytam a sorból, de meg kell említeni, mert a bolsevizmus fő zászlóvivője ma ez az ideológia. Természetesen vannak hasznos idiótái is, ahogy a zöld mozgalomnak is (a zöldekkel egy időben én is szimpatizáltam, a feministákkal sohasem, főleg azóta nem, mióta "testközelből" volt alkalmam megismerni őket; hogy hogyan vált mára eszement vallássá a zöld mozgalom (is), arról már a metazinon is lehet olvasni: www.metazin.hu/index.php/item/3789-erenyei-viszik-sirba-europat ), ezeket a hasznos idiótákat nem nevezném bolseviknak, csak azt nem szeretem, mikor lenáciznak, leszélsőségeseznek, azért, mert kritizálni merem az ő szélsőséges nézeteiket.
Nem gondolom, hogy minden ellenzéki családellenes, tudatosan biztos nem, csak általában olyan politikai alakulatokat támogatnak, amik, ha megvizsgáljuk alaposabban az elveiket, akkor családellenesnek mondhatóak.
Azt jogosan lehet felróni Orbánéknak, hogy vizet prédikálnak és bort isznak, de az ellenzéki pártok még azt se tudják, mi a különbség a víz meg a bor között.

A vagyon, a tőke a multinacionális vállalatok kezében összpontosul, nagyobb vagyonnal rendelkeznek, mint egy-egy ország és nagyobb a befolyásuk a mindennapi életünkre, mint egy ország választott kormányának. Ezen valamelyest változtattak Orbánék, de szerintem nem kellő mértékben (túlságosan multibarátnak tartom őket). Az igazi szervilis, a nemzetközi nagytőkét kiszolgáló banda a magát szocialistának hazudó párt volt, koalíciós partnerével, az SZDSZ-el.

Alfőmérnök 2019.10.12. 14:11:17

@Steinmann a grófnő: A bolsevizmusnak nem az etatizmus a lényege.

Steinmann a grófnő 2019.10.12. 15:09:47

@Alfőmérnök: meséld már el nekem, hogy Karácsony pl. mivel családellenes
és fidesz a lózungokon kívül mivel családpárti, mivel bérlakásprogram nincs, oktatásra, egészségügyre pénz nincs, és a fiatalokat nem akarja itthon tartani ténylegesen, HUSS hadd menjenek külföldre
Milyen családellenes gondolatot látsz te felbukkanni? Egyáltalán, mit jelent az, hogy családellenes? Az emberiség évezredek óta családban él, értelmezhetetlen hülyeség, hogy "családellenes" és mit pártol? A remetemozgalmat, a cölibátust vagy a hippi kommunát család helyett? Esetleg a janicsárképzőt? Lásd be, hülyeségeket beszélsz. Ez egy jól hangzó, agyadba programozott, NULLA tartalommal bíró lózung. És ne gyere a családi adókedvezménnyel meg hasonlókkal, mert az EGY bizonyos jövedelmi helyzetben lévő családnak támogatás, a másiknak meg szart se ér.Nem attól családbarát valaki, hogy kapsz havi 20 ezer ft adókedvezényt, hanem attól, hogy pl. a gyereked minőségi iskolába járhat, ami állami és ingyenes. És a nagymutter ingyen kap térdprotézist. Az a családbarát.
Borkairól meg jaj dehogynincs véleményed :DD
hogyne lenne
csak kínos lenne ugye, kimondani
a vizet prédikál....na, pont ezzel van a baj, hogy olyan erkölcsi magaslatról beszél minden gecihívő az ellenzékiekkel, mintha mind valami szent életű teréz anya lenne....talán vissza kéne venni a pofátokból...a híveknek is, meg a kokainozó kurvázó poltikusaitoknak is

Steinmann a grófnő 2019.10.12. 15:10:38

@Alfőmérnök: a bolsevizmust meg ne sikáld el- ki is most a bolsevik? Az ellenzéki szavazó, vagy az ÁLLAMpárti szavazó?

Steinmann a grófnő 2019.10.12. 15:19:43

@Alfőmérnök: nézd meg, Laccika drága közölte velem,hogy semmirekellő vagyok. Én, aki évtizedek óta a munkámból élek és fizetem az adót. Én vagyok a semmirekellő. Ellenben Borkai pici fia, aki NULLA tevékenységért havi egymillát puszilt fel, arról nem mondott semmit, a ti oldalatokon az erkölcsi fölény. Micsoda undorító féreg lehet ez a fiatalember, aki simán felvette nulla munkáért a havi millát. De ugye ő fideszes, és mint tudjuk, a fideszesek erkölcsi fölényben vannak az ilyen semmirekellőkkel szemben, mint én. Az kéne, hogy tényleg minden ellenzéki elhúz külföldre, csak 3-4 hónapra, és itt maradnának a fideszesek egymás között :DDDD
másnapra leállna az élet
de ugye mi valamiféle másodrendű, erkölcsileg alacsonyabb szinten álló állampolgárok vagyunk, mivel nem tudunk meló nélkül a gengszter haveroktól havi egymillát kaszálni
de neked továbbra sincs véleményed
isten haza csalásss

Alfőmérnök 2019.10.12. 16:35:11

@Steinmann a grófnő: Folytathatnánk a végtelenségig, hogy te azt mondod, hogy beszopom a fideszes propagandát, én meg azt, hogy te meg az ellenzéki-liberálisat (mert te is csak lózungokkal jössz, lássuk be), csak nincs értelme.

Ember, te demokratikus választásokon megválasztott, négyévente simán leváltható pártot állampártozol le. Csűrheted-csavarhatod a szavakat, de fidesz igenis leválható lenne, ha lenne kapacitás az ellenzékben. De nincs, Fekete-Győröket, meg Gulyás Marcikat tudtok max. felmutatni. ;) És én azt is megmondom, miért nincs: mert az az ideológia, amit képviselnek, megbukott. Az igaz, hogy a fidesz az állam szerepét/befolyását növelte a politikában és a közintézményekben, de ettől még nem lesz bolsevik. Nézz már utána a bolsevik szó jelentésének, esetleg olvass Lenint, Lukácsot, nagyon erőltetett párhuzamokat lehetne csak találni a fidesz ideológiájával. A hatalom meg mindig korrupt, és a hatalom mindenkinek elveszi az eszét többé-kevésbé (--> Übü kiráy), ne gondold, ha a ti oldalatok lenne hatalmon, ez másként lenne, nem is volt másként. Ellenetek még tüntetni se lehetett, gumilövedékkel lőttetek ránk, nem felejtjük, ahogy a magyarellenes kampányotokat a kettős állampolgárság szavazás kapcsán sem, stb. Ha ti lennétek hatalmon, már bevezettétek volna a férfi- és családellenes Isztambuli Egyezményt pl.
Egy szóval nem mondtam, hogy meg lennék elégedve a kormány teljesítményével. Frick még sokkal kritikusabb Orbánékkal szemben, de te őt is lefideszbirkázod.
A kommunisták deklaráltan fel akarták számolni a család intézményét, nagyjából sikerült is nekik. Nem kizárólag véres eszközökkel, hanem kultúrharccal is, amit lényegében a '70-es évekre meg is nyertek, nem csak Keleten, hanem Nyugaton is. Kulturális marxizmusnak is szokás nevezni, ami nyugati szellemi életet (egyetemek, művészet, stb.) ma uralja. Nekem tetszik, ha valaki ez ellen fellép.

"És ne gyere a családi adókedvezménnyel meg hasonlókkal, mert az EGY bizonyos jövedelmi helyzetben lévő családnak támogatás, a másiknak meg szart se ér."

Már miért ne jöhetnék ezzel, csomó embert ismerek, akinek sokat jelent. Nekem egyébként nem, mert mindig is alacsony volt volt a fizetésem, és (még) nincsenek gyerekeim, és ha kell leírom százszor is, hogy én is szégyenletesen alacsonynak tartom a minimálbért és a közalkalmazottak fizetését. Egyébként voltam álláskereső is, elég jól emlékszem, hogy a szoci-szdsz időkben sokkal nehezebben lehetett munkát találni, mint most.
Nem én mondtam, hogy semmirekellő vagy, ne rajtam kérd számon, hogy lac1 mit ír. Egyébként nem hiszem hogy túl nagy jelentőséget kell neki tulajdonítani. Én elhiszem, hogy jómunkásember vagy, még azt is el tudom képzelni, hogy normálisan neveled a gyereke(i)det. Amit állítok, és ez szent meggyőződésem is, az az, hogy te vagy az agymosott, és nem én.

lac1 2019.10.12. 19:53:00

@Steinmann a grófnő:

Az vagy.
Eleve kétbites vagy, az egyik állapot vagy "fideszes" vagy olyanoldali mint te és a fajtád.
Másrészt minősítettél a "nincs eszed"-el, harmadrészt gyűlöletet feltételeztél.
Amiket írtam neked, az az igazi gyűlöletemnek még az atomnyi része sincs, ha érdekel. nem vagy te annyira fontos, nem olyan hangsúlyos a véleményed és értékes, hogy bármilyen, akár gyűlöletet is megengedjek magamnak veled szemben.
Amúgy most sem, egyszerűen szánlak. Ja, meg amit a reggel írtam.
Remélem, nincs gyereked.

lac1 2019.10.12. 19:56:43

@Steinmann a grófnő:

Bakker, ilyent olvastam már itt egy másik csalfánál, hogy kidühöngi magát, lecsapja a billentyűzetet, elmegy a dolgára (mi dolga lehet egy ilyennek?), eszébe jut megint valami velős, visszarohan és 4 perc múlva megint megpróbálja megváltani a világot...
Mit is mondott Ford Ferlaine?
megvan!
Eszem-faszom megáll!

Steinmann a grófnő 2019.10.13. 07:51:41

@lac1: hogy szakaszosan írok? Roppant egyszerű a magyarázat, jön valamelyik családtag közben, beszélek vele....felhívnak telefonon...stb...meg kell nézni a főzést....elég magyarázat a kimaradó 5 percekre? A hosszabb órákra is van ám alibim, sport, bevásárlás, család...amúgy nem értem, hogy miért baj, ha nem FOLYAMATOS a kommentelés, hanem MÁS-t is csinálok közben? Kedves Columbo hadnagy elszámoltam eléggé az időmmel, vagy tanúkat is fel kell vonultatnom? :DDD

Steinmann a grófnő 2019.10.13. 07:57:06

@Alfőmérnök:

..."Ember, te demokratikus választásokon megválasztott, négyévente simán leváltható pártot állampártozol le..."
Demokratikus választások ? :DDDD simán leváltható ? :DDD
Mondd, te itthon élsz? Meséld már el nekem , hol demokratikus az a választás, ahol a fidesz kb tízezerszeresét képes propagandára költeni (ÁLLAMI KÖZ)pénzből,mint az ellenzék. Hol demokratikus bármi, mikor Fekete-győr előjött, és az apját egy héten belül kivágták az állásából, ahol évtizedek óta elismert szakember volt? Megvan az eset?
Hol demokratikus az a választás, ahol vidéken közlik, hogy Lófasz lesz, nem közmunka ha rossz helyre ikszelsz?
és hol demokratikus egy választás, ahol bármilyen választási csalás miatti feljelentést a kizárólag a saját becsicskásított embereikból álló választási bizottság bírál el?
Mitől lenne demokratikus, amikor kisebb helyeken SENKI nem mert ellenzéki megfigyelőnek jelentkezni? Ezeken a helyeken lesz 100%-os győzelem, ahogy a parlamenti választáson is volt.

Steinmann a grófnő 2019.10.13. 08:05:37

@Alfőmérnök: simán leváltható? :DDD
Meséljél már nekem arról, mennyibe kerül a M1 csatorna propaganda szennyáradata közpénzből? Hol van csak tizedennyi pénze is az ellenzéknek? Hol van pénze fizetett trollhadseregegre a fészbukon? Milyen demokratikus választásról beszélhetünk, mikor a geci így, élőben pacekba belemondja, hogy "nem kell ellenzékieskedni, mert nem lesz pénz" És hol demokratikus az a választás, ahol naponta a kezedbe nyomják a közpénzből készült LOKÁL nevű förmedvényt?
Meséld már el nekem, hogy anyagi források híján milyen lehetősége van az ellenzéknek?
Hogy itt kommentelt pár hete (hónapja) egy külföldön élő magyar, aki saját szemével látta, hogy meghamisították a jegyzőkönyvet, és szólt is, de semmi nem lett az ügyből. Ez egy ÁLLAMPÁRTI gépezet, kezdve a 100%os fideszes médiafelügyelettől, a pojáca fideszes köztársasági elnökig, polt petikéig, stb.
Mondj már egy olyan féket vagy ellensúlyt, ami képes kontrollálni a hatalmat! Mint pl régen Gönz Á. vagy Sólyom L. Mondj egy ügyet, amit Polt hajlandó kivizsgálni a fidesz ellenében.Nincs már demokrácia. A bíróságokat is most próbálják bedarálni Handóval. Egyetlen intézményt mondj, ami működik. Ja, a választási informatikát is Pénztáros működteti. Majd ma este is véletlenül "elszáll" a rendszer, aztán már csak azt látod, tarlós nyert 5%-kal. Jóreggelt kívánok!

Steinmann a grófnő 2019.10.13. 08:10:39

@lac1: fideszbirka aki rájuk szavaz, azzal együtt, hogy szétlopták az országot. Az, hogy Frikk itt néha begépel egy lájtos kritikát...na de kire ikszel...
Magyarellenesség: tehát szerinted tök korrekt, hogy valaki valahol tesz egy nyilatkozatot, hjogy magyar, soha nem járt itt, soha egyetlen peták adót nem fog itt fizetni, de DÖNTHET arról, mi itt hogyan éljünk. Tájékozottsága NULLA, mivel ÁLLAMI pénzekből támogatják az ottani magyar iskolát, stb...közlik, hogy a fidesztől kapta (lófaszt tőlük, állami pénzből) és máris legyártott egy csomó fidesz hívőt.

Steinmann a grófnő 2019.10.13. 08:14:33

@Alfőmérnök: Szerintem a fidesz a magyarellenes
több, mint félmillió, munkaképes fiatal van külföldön. Családokat szakított szét, barátságokat. Minden hetedik magyar baba külföldön születik, és nagy valószínűséggel ott is fog felnőni.
Talán nem stadionokra kéne elbaszni a pénzt, meg arra, hogy a vej lehessen a legfiatalabb magyar milliárdos, hanem bérlakásprogramra, akkor nem lenne tömeges kivándorlás.
A munkanélküliség: akkor még munkaerőpiacon voltak a Ratkó gyerekek, és beálltak dolgozni az ő gyerekeik is, a két legnépesebb magyar generáció, plusz volt egy VILÁGválság, ami erősségében az 1929-33-asnak felelt meg.

Steinmann a grófnő 2019.10.13. 08:17:33

@Alfőmérnök: a családellenességet továbbra sem értem. Mutass egyetlen ellenzéki poltikust, aki bármit mondott arról, ami a családok ellen szól. Én ilyet nem láttam, nem olvastam, de te biztos olvastál valamit. Az, hogy a főni azt mondja, hogy "ezek családellenesek" az talán egy rohadt nagy hazugság és beszoptad. Tessék, gyere elő vele. Ki mit mondott ellenzéki részről, ami családellenes.

lac1 2019.10.13. 08:31:20

@Steinmann a grófnő:

Te, én majdnem 52 éves vagyok, nekem akarod bemutatni, hogy milyen az, aki hisztizik??????????????????
Persze, éppen jönnek a rokonok etetésre, azért.

ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha!

lac1 2019.10.13. 08:33:48

@Steinmann a grófnő:

Most a cigányokról beszélsz, akiknek amúgy van állampolgárságuk, de itt vége is a történetnek?
Neki pont annyit ér a szavazata, mint az enyém? Igen, valóban felháborító.

Alfőmérnök 2019.10.13. 09:14:33

@Steinmann a grófnő: Duma. Csak ismételni tudom: simán leváltható. Még akkor is ezt mondanám, ha TV-rádió-sajtó lenne ma a fő információforrás. De az internet az, ahol gyakorlatilag korlátlan szólásszabadság van. (Annyiban nincs, hogy a fő cégek
- google, face, stb. - ballerek és próbálják is elhallgattatni a jobber véleményeket világszinten több-kevesebb sikerrel.) Ha lenne egy karizmatikus, tehetséges baloldali politikusotok, aki nem hazudik, nem korrupt, stb., leváltható lenne Orbán. Csakhogy nincs, de erről nem Orbán tehet. Ahogy arról sem Trump tehet, hogy a segghülye, alkoholista Hillary-t indították a demokraták Sanders helyett (én spec. őt sem túlzottan szeretem, de egy okos ember, ellentétben Hillaryval). Minden más mellébeszélés, ostoba libi propaganda.

Mondok egy példát a családellenességre: aki a melegházasságot támogatja, propagálja, az családellenes. Tudom, hogy a borsónyi agyaddal ebből te csak annyit fogsz fel, hogy "homofób" vagyok, de próbálj megbarátkozni a gondolattal, hogy nem így van.

Alfőmérnök 2019.10.13. 09:33:54

@Steinmann a grófnő: "A család megszüntetése! Még a legradikálisabbak is felháborodnak a kommunisták e gyalázatos szándékán.

Mi a jelenlegi, a polgári család alapja? A tőke, a magánszerzés. Teljesen kifejlett alakban ez a család csak a burzsoázia számára létezik; de kiegészítői a proletár kényszerű családtalansága és a nyilvános prostitúció.

A burzsoá családja természetesen megszűnik e kiegészítőjének a megszűnésével és mindkettő eltűnik a tőke eltűnésével.

Szemünkre vetitek, hogy mi meg akarjuk szüntetni azt, hogy a szülők kizsákmányolják gyermekeiket? Ezt a bűntényt beismerjük.

De, mondjátok ti, mi megszüntetjük a legmeghittebb viszonyokat, amikor az otthoni nevelés helyébe a társadalmit tesszük.

Vajon nem a társadalom határozza-e meg a ti nevelésteket is? Nem azok a társadalmi viszonyok határozzák-e meg, amelyek közt neveltek, a társadalomnak az iskola stb. révén történő közvetlenebb vagy közvetettebb beavatkozása? Nem a kommunisták találták ki a társadalom hatását a nevelésre; ők csupán megváltoztatják e hatás jellegét, kiragadják a nevelést az uralkodó osztály befolyása alól.

A családról és a nevelésről, a szülők és gyermekek közötti meghitt viszonyról hangoztatott polgári szólamok annál visszataszítóbbak, minél inkább széttépi a nagyipar a proletárok minden családi kötelékét, minél inkább változtatja a gyermekeket közönséges kereskedelmi cikké és munkaszerszámmá."

Ismerős?

Steinmann a grófnő 2019.10.13. 09:51:12

@lac1: nem szoktam dumcsizni olyanokkal, akiknek már ilyen klukluxklán szerűen fehér felsőbbrendűségi tudatuk van, mivel ostobák és unalmasak. Az a kisebb baj, hogy ostobák, a nagyobb baj, hogy saját gondolatok híján üresek és unalmasak.

Steinmann a grófnő 2019.10.13. 09:58:36

@Alfőmérnök: egyrészt, ezt több, mint száz éve írták. Nem tudok róla, hogy egyetlen ellenzéki párt is ezt tűzte volna ki a zászlójára.
Másrészt: NEM érted a szöveget.

...A családról és a nevelésről, a szülők és gyermekek közötti meghitt viszonyról hangoztatott polgári szólamok annál visszataszítóbbak, minél inkább széttépi a nagyipar a proletárok minden családi kötelékét, minél inkább változtatja a gyermekeket közönséges kereskedelmi cikké és munkaszerszámmá."..
értelmezzük együtt
széttépi a proletárok családi köteléket - értsd: a munkásasszony a gép mellett szült, és másnap újra munkába kellett neki állni
a gyerek 10-12 éves korától dolgozott a megélhetésért- ezek a korabeli angol viszonyok, amiben írodott
a szöveg pont arról szól, hogy a család kizárólag a megfelelő anyagi háttérrel rendelkezők kiváltsága volt abban az időben, és a néptömegek NEM élhettek emberi, érzelmekkel teli családi életet
hogy milyen családi élet, ahol nyomor van, munkában szülés, és visszaállás a gép mellé, gyerekmunka, stb.
pont a méltó gyerekkort és anyaságot védi a szöveg
de mivel egy meghatározott korban írodott, nyilván a mai viszonyokra értelmezhetetlen

ajajj
aki nem érti mit olvas, nem biztos, hogy érdemes ilyen bonyolult szöveget olvasnia....

Alfőmérnök 2019.10.13. 10:20:05

@Steinmann a grófnő: Az összes általam ismert ballib értelmiségi Marxot méltatta, mosdatta születésének 200. évfordulóján. (Te is ezt teszed most egyébként.) Eléggé vicces, hogy a szovjetunió bukása után uszkve 30 évvel ismét kötelezővé vált Marx-felszopóvá válni értelmisi körökben. (Csak érdekességképpen jegyzem meg, hogy egy másik kedvenc ikonotok, Bibó, '56-ban megírta, hogy a marxizmusból egyenesen következik a leninizmus, a leninizmusból meg a sztálinizmus.)
Széll Bernadett pl. folyamatosan propagálta az Isztambuli Egyezményt, ami konkrétan egy neomarxista okádék.

Szövegelemzés órát nem tőled fogok venni, jártam már Magyarországon elitnek számító egyetemre, ahol szerintem nálad filozófiailag képzettebb (egyébként jórészt ballib) tanárokkal elemeztük Marxot (Wittgensteint, stb.-t).

Alfőmérnök 2019.10.13. 10:32:45

@Steinmann a grófnő: A mérce is egy konkrétan szélsőbalos, neomarxista orgánum, elég népszerű a köreitekben.

Steinmann a grófnő 2019.10.13. 10:59:36

@Alfőmérnök: mindig megbánom, ha szóbaállok veletek. Van bennem valami naív reménykedés, hogy értelmesen beszélhetünk. Te adsz egy szövegrészletet, én adok rá magyarázatot, hogy rosszul értetted. Válaszod: ÉN vagyok szélsőbalos.
Te meg elmész a picsába. Nem tudom eldönteni, tényleg ennyire ostoba vagy, hogy nem érted, mit írtam, vagy trollkodsz. De bármelyik, nem szeretnék veled dumcsizni. Vagy a szövegértésed rossz, vagy direkt nem válaszolsz. Érted mit írtam a szövegrészletről? Capise?
Vagy elmebeteg vagy, akinél beakadt ez a rugó, hogy aki nem fideszes, az komcsi. Agymosott hülye. Na, léptem innen, kár beléd minden leütésért :D

Alfőmérnök 2019.10.13. 11:20:47

@Steinmann a grófnő: Pedig elég egyszerű a megfejtés: nem értettem rosszul. Marxék a család intézményét akarták lerombolni. Is. Nagyjából mindent, ami értékes (volt) a görög-római-keresztény kultúrában. Sikerült is. Vannak, akik ezen érték mentén gondolkodnak, ezek restaurációjára törekednek, és vannak, akik a további rombolást, bomlasztást preferálják. A "mi" és "ti" közötti különbségnek ez a lényege. Nem olyan bonyi, de ha nem érted, tényleg nincs értelme a további diskurzusnak. Pá.

Alfőmérnök 2019.10.13. 12:10:02

@Steinmann a grófnő: Olvasd el ezt:
moly.hu/konyvek/stephen-koch-kettos-szerepben

Sok mindent meg fogsz érteni, amit még nem értesz.

lac1 2019.10.13. 12:31:34

@Steinmann a grófnő:

Senki nem is kért rá.
Nekem megfelel amúgy a jelenlegi kormány. Tudnék jobbat is elképzelni, de a választhatóak közül még mindig ez a legkevésbé rossz. Neked is dolgozni kéne és nem a másik zsebében turkálni, akkor te sem lennél így elfuserálódva.

Steinmann a grófnő 2019.10.13. 17:57:21

@Alfőmérnök: a szöveg nem arról szól, amiről te hiszed, de lécci lécci lécci mutass már nekem egyetlen olyan ellenzéki politikust, aki mondott bármi konkrét dolgot a családok ellen. Egyet mutass.
A ti és mi között annyi a különbség, hogy benneteket a geci valami homályos " az ellenzék családellenes komcsi" szöveggel elkábít. Az, hogy valójában a fidesz kokainos kurvapecérek, gengszterek és maffiózók gyülekezete nem látjátok.
Azért komcsizol, mert agymosott fideszbirka vagy, most ez a fő szlogen. tavaly még a migráncs volt, akkor kétpofára migráncsoztál.
Egy ellenzéki politikust mutass, aki fel akarja számolni a család intézményét. Egyet.

Steinmann a grófnő 2019.10.13. 18:16:18

@Alfőmérnök: nem hiszem, hogy bármilyen értelmes beszélgetést le lehetne veled folytatni. Te, aki okosnak, tájékozottnak hiszed magad, nem vagy más, mint egy szánalmás fideszbirka
hvg.hu/itthon/20191013_Kommunistazva_buzdit_szavazasra_a_Fidesz
most a komcsi a jelszavatok
akkor te is komcsizol
ész nélkül, tudás nélkül, érvek, tények nélkül
és észre sem veszed, hogy szopattak be
elmesélem neked a mechanizmust
a főnök bedumálja nektek, hogy ti KÜLÖNBEK vagytok, mint a nem rá szavazók, és ebben a felsőbbrendűségi tudatban már könnyű beszopatni benneteket az aktuális jelszóval
ami most éppen a komcsi
tehát ha én ellenzéki szavazó vagyok, akkor szerinted Steinmann = komcsi
és Steinmann hülyébb és alsóbbrendűbb nálad

ha képes vagy még agyműködésre...nem vetted észre, hogy most komcsizni kell, és te is lelkesen komcsizol? Anélkül, hogy tudnád mit jelent. És mondd, miért lenne az ellenzék komcsi?
mindegy, reménytelen
az ország IQ tesztje zajlik ma ismét
nem várok túl sokat az átlag szavazótól :((
elmegy, leszavaz a komcsik ellen, átveszi az élelmiszer csomagot, azt jónapot

Alfőmérnök 2019.10.13. 22:01:14

@Steinmann a grófnő: Szerintem sincs értelme beszélgetni veled. Totális tévedésben vagy velem kapcsolatban, olyan dolgokat írsz/feltételezel rólam, amik egyszerűen nem igazak.
Csá.
P.S.: Azt nem gondolom, hogy alsóbbrendűbb vagy nálam, azt viszont igen, hogy hülyébb.

Alfőmérnök 2019.10.13. 22:42:39

@Steinmann a grófnő: Ha érdekel, milyen vagyok IRL, egy vélemény:
"Frederick2 2019.08.22. 19:12:56
@KalmanBlog: Van a jobboldalon egy érdekes személy, Alfőmérnők. Ide is felszokott járni néha, Dean blogjára. Volt szerencsém személyesen találkozni vele három alkalommal is, leveleztünk elég sokat, telefonon is beszéltem vele párszor. Egy értelmes, intelligens, művelt ember - emellett egy sziklaszilárd konzervatív és jobboldali úriember.

Esterházy Pétertől szereti a "Termelési regény"-t, Ottlik Gézától az "Iskola a határon"-t, Krasznahorkai Lászlótól a "Sátántangó"-t. Nádas Pétert sokra tartja.

Jó, hogy megvan ez a képessége. Mármint az, hogy az irodalmat és a politikát szét tudja választani egymástól."
deansdale.blog.hu/2016/02/07/sci-fi_ajanlo_es_ajanlatkeres/full_commentlist/1#c37549266

Steinmann a grófnő 2019.10.14. 06:32:03

@Alfőmérnök: és mondd, mit csinálsz ezekkel a kedvenc regényekkel? A képeket nézegeted bennük? Mert a szöveget azt nem érted :D
Ha már ilyen "sokkalokosabb" vagy nálam, azt mondd meg, mi lesz, hogy Karácsony, a komcsi nyert - szét kell költöznöm a családomtól? Azért telefonon tarthatom majd velük a kapcsolatot, vagy azt sem? Kiskorúak, 75 felettiek sem maradhatnak a családban? Mi lesz? Legalább ünnepeken találkozhatom majd velük? Te jobban informált vagy ilyesmiről, elvégre a Kommuniista Kiáltvány a párnád alatt van (vagy fejből tudod?) És ezután kötelező lesz azonos nemű partnerrel élni? Aggódom.

Alfőmérnök 2019.10.14. 13:06:54

@Steinmann a grófnő: Nem tudom, miért reagálok, mivel gyakorlatilag semmi értelme nincs annak, amit írsz. Minden mondatod, minden szavad hazugság, csúsztatás.
Kezdve ott, hogy nem mondtam, hogy a kedvenc regényeim. Nyilván te is tudod, hogy nem képeskönyvek.
Azt sem írtam, hogy sokkal okosabb vagyok nálad, csak annyit, hogy te hülyébb vagy nálam. Bár már kezdem azt gondolni, hogy sokkal okosabb vagyok, ami mondjuk nem nagy kunszt.
És természetesen nem azért idéztem be Frederick kommentjét, hogy a hűdenagy műveltségemmel kérkedjek, hanem hogy a te teljesen valótlan feltételezéseken, fantáziálásokon alapuló elképzelésedet a jellememről, személyiségemről ellensúlyozzam, korrigáljam.
Semmit nem tudsz rólam.
A második bekezdésedre már nem reagálok, mert ott is olyan dolgokat akarsz a "számba adni", amiket nem mondtam, nem írtam, nem is gondoltam.

Steinmann a vörös grófnő 2019.10.14. 16:59:20

@Alfőmérnök: na, nézzük kedves Watson, mit kell tudni Alfőmérnökről.
Hát, valahol 30-40 között járhat, mivel azt írta, MÉG nincs gyereke, de az előző kormány alatt voltak állásgondjai. Inkább 35-42 között. Pasi, mivel nem csacsog, hanem okoskodik, és a nevét egy szörnyen uncsi, de pasik által viccesnek tartott regényből vette.
Nem fővárosi és nem zsidó, mivel nincs meg benne a szarkazmus és az önmagán röhögni képes sémita humor. Sőt, semmiféle humor és nyelvi játék nem jellemzi, szóval kevésbé játékos, komolykodó családban nőhetett fel. Jobboldali, konzervatít, ezt ő mondja magáról, tehát gyerekkorában unalmas és hosszú vasárnapi miséket kellett végigülnie.
Végtelenül hiú, mivel referenciákat idéz magáról.
A képeskönyves viccet szó szerint veszi, tehát elég unalmas barátai lehetnek. Amúgy valószínűleg, rendes, jóravaló ember, de merev, korán középkorosodó és unalmas. Talált, süllyedt?
ja, és nem tudja, hogy a kommentek visszaolvashatóak, tehát idéz a KK-ból, hogy aki nem fideszes, annak az a bibliája, majd letagadja :DDD

Steinmann a vörös grófnő 2019.10.14. 17:00:30

@Alfőmérnök: ja, és mielőtt rákérdezel a "VÖRÖS" az nem hajszín, hanem történelmi utalás :D

Alfőmérnök 2019.10.14. 17:09:16

@Steinmann a vörös grófnő: Az életkor és a nem stimmel, nem volt nehéz kitalálni. A többi mellé. (A rendes, jóravaló naggyábú igaz, de nem mindenkinek ez a véleménye rólam, aki ismer.)

Alfőmérnök 2019.10.14. 19:50:32

@Steinmann a vörös grófnő: Ja, a legendás Andrássy Katinka.
Stephen Koch könyvéből azt is megtudhatod, hogy ő is Willi Münzenberg embere volt, azaz kommunista ügynök.