Mint minden új, tehát gyanús nikk,természetesen nem jelentek meg azonnala kommentjeim,mégis,meglepően sokan szavazták föl az amúgy már jó mélyen lesüllyedt kommentjeimet.

 

Eddig tartott, valaki megnézte a Hivatásos Toleráns Szabadelvű Másságtűrő Liberálisok közül és egyből kicenzúrázott

ez a negyedik

Köszönöm 444 hogy szemléltettétekmegint,mit értetek véleményszabadság alatt a gyakorlatban!

konyecfilma.png

screenshot_2019-09-13_notifications_disqus.png

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr9615069732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Steinmann a grófnő 2019.09.15. 10:59:28

Olyan egyszerű, hogy miért tiltanak ki
1. megismernek a stílusodról, és már rajtad röhög az egész 44!!!444!! szerki. Fogadásokat kötnek, mikor jössz majd újra új néven, és díjak vannak, ki szúrja ki elsőnek :D

2. Nem mélyednek bele ennyire a kommentekbe, sima kamuprofil fideszes trollnak vagy nyilvánítva

amúgy, ha már fidiketroll, kamukaprofil..mondd, mi a véleményed arról, hogy Pikóra rárúgta a tekkkk az ajtót, mert egy fideszes kamuprofil feljelentette, hogy "valamit csinálnak a számítógépen és még fotó is van róla"

hmmm? putyinizálódunk? putyinizálódunk?
és te a 44!!! -en pörögsz, miközben egyértelmű, NEM lesz tiszta az önkori választás...
vagy mit szólsz a faszvasalós palihoz, akinek gondolom jó sokat fizet a tévékettő, hogy szíveskedjen....
persze, sírhatunk a talpunkra nőtt tyúkszem miatt is, nem kell messzebb nézni

Steinmann a grófnő 2019.09.15. 11:04:29

Persze, beszélgethetünk egy magánlap magánakciójáról, de kb annyi a hírértéke, mintha azon mantráznál, hogy Manyika a zőccséges taplón viselkedik a vásárlókkal...
beszéljünk inkább arról, hogy a komplett ellenzék hogy lehet kitiltva a közpénzen fenntartott királyi csatornáról....az nem zavar?
vagy beszéljünk arról, hogy rezsócsoki utalvány kilencezerér :DD
vagy egy havi lóvé a közmunkásoknak...éppenvéletlenül pontmost
beszéljünk arról, hogy már nem mernek saját logóval kampányolni a lieblingjeid, kék, meg zöld meg mindenféle pultnál állnak az aktivisták....hmmmm...

Frick László Intézet 2019.09.17. 07:24:15

@Steinmann a grófnő: Kitiltva? Az Ellnzék?Az összes sóműsoruk fent volt, sőt..tkpeléggé bamba módon alegjobb poenokat,mint Hadházy zoknija,még sziveskednekis kihagyni
Meg hát a volumen,ugye.

Abban teljesen 1-et értünkte+én, hogy a kontárés balfasz OrbánProp-ban aközpénzünk hiába ég el.

Viszont az USA közpénz dollárjai jókat fialnak a 444-en is.
Az orbánprop nulla vbagy öngól

a jógyerekprop viszont profi és hatékony.

Frick László Intézet 2019.09.17. 07:26:32

@Steinmann a grófnő: Nem,ennél sokkalegyszerűbb a helyzet:

A 444-renemlehet csakúgy kommentelni,mint a hvg-re vagy a 888-ra.A 444-nekküldened keelaregisztrációkor egy linketésmégúgy is csakelőzetes moderációalapján jelenhet meg a komented.
Azaz megvan az alapító IP név,utca, házsszámés csak az IP címetkellletiltani,atöbbit az "algoritkus" intézi.
Holélsz te bazdmeg ?:D Olvasni? Gyalog?
2019-bben? Mégaz igazi Frick Lászlót se tudják,kicsoda, nemhogy az emlékzenekrát.

Frick László Intézet 2019.09.17. 07:34:20

@Steinmann a grófnő: Pozitívum:A 444IP cím figyelőjemiatt az apvót nikkek,amikkelsajátmagukra szavanak a kommenterek,a felugróban felsorolódnakugyan,de a számlálóban 22 apvótnikk is csak 1:D

Frick László Intézet 2019.09.17. 07:35:13

@Steinmann a grófnő: Tudod,ki röhögött igazán? tebege,amikor megnézte a nevem, falu, utca házszám,. Csak tebege rendes gyerek,...

Frick László Intézet 2019.09.17. 08:20:43

@Steinmann a grófnő: A lényeg-alényeg:

a 888-on több az ellenzéki kommentelő,mint a kormánypárti (és belsősök kommentnikkjei) és egy pár sztáron kívülamúgy minden fos szar gecinek lehordható bárki

A 444-en már nemkommentelhető a cikkek negyede-harmada. Utolsó kommentemben pont arra muttam rá, hogy ha trendet képezünk,aakkor 2021-ben már nemlesz baj,mert nemlehet kommentelni ott semmit.

A 888 "újságíróit" minden szarnak lehordom, durvákat írok róluk

A 444újságírói a Véleményszabadság nikk-től esetleg apróbb csipkelődéseket kaptak,ami ugye fostos recslkázással a diktatúra ellenharcolóknak nehogymár

Tkp a Véleményszabadság nikkcsaakpróba volt,lehetme-e ezzel nikket, vagy valaki foglalja már, nem,nem foglalja és akkor beütött,de jótmutatna a 444 tiltása a Véleményszabadság -ra.
és be is jött. :D

Nem fogsz tudni erre mnetséget,mert én a 888-on a kormánypropban folyamatosan rámutatok:? csak ég ela közpénzünk.
Mészárost következeteseen Ráhelnek írom
és az egész magyar ellenzéki sajtóban nem írta le Pintér nevét annyiszor,főleg a Pintér Mosodák és Börtönkonfekció kontextusban, mint én.

Ebből SEM fogsz tudni jólkijönni és nem fogod tudni megmagyarázni a jógyerekek bizonyítványát.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2019.09.17. 10:55:07

@Frick László Intézet: én sokszor bíráltam kommentben a 444 újságíróit a 444-en, pl. hogy fogalmuk sincs mi történik Németországban és még a városok nevét sem képesek helyesen leírni (ez mondjuk igaz is: Mannheim helyett Manheim - kb. mintha a Le Monde-ot "Le Mond"-nak írnád), meg hogy migránsügyben buta propagandát folytatnak (ez is igaz persze), de valahogy sose "sikerült" átlépni azt a határt, ami miatt tiltottak volna. Szóval nem lehet, hogy te szándékosan provokálni akarsz és a határokat feszegetni?
Mellesleg a jobboldali Pestisrácokról meg a Tutiblogról ugyanúgy tüntették már el kommentem, mint ellenzéki blogokról.

Frick László Intézet 2019.09.17. 13:30:36

@Dinamuki: Van igazságod. Egész délewlőttezen gondolkodtam

azért azt nbemn tagadhatod, hogy ez egy értékes trófea a magukat gecónakképzelő kis genyáktól, hogy a Véleményszabadság nikk-et is letiltottaa...

azonban a motívumok alacsonyabban vannak.

Valójában a 444 kommenterei között jóval-jóval nagyobb arányban vannak az ellenzéki kommentelők

és a Disqus rendszerében az is elég, ha valakinek nem tetszik a pofád a kommenterek közül... Még csak be sem kell lépmnia az oldalgazda "algoritmusának"

A másik meg az, hogy...

Neked egy 444 mikkalapítás után hány perccel jött össze a +9?

A 444-en "orbányista" "kómánpárti" "fidesznyikek nem is mernek kommentelni.. szavazó(olvasók) vannak, lapulnak,mint szar a fűbe, hozzászülni nem mernek.

Bocs... demikor kommenteltél te a 444-en? Mert amikor elkezdtema kutatást,2015-ben sokkal több értelmesellenzéki kommentelő volt és azok,mint ahogy te mutatod, bírálták a kis kedvenceiket... Lehet, hogy 2015-2016-osak a tapasztalataid

nagyot változott a vilkág ahhozképest,mapl a Szar Viccek meg az Idióta Viccek kategória vezet. Arcbénító faviccekkel lehet 20-44 apvótokat gyűjteni.

Most legyek nagyképű és mondjam azt, hogy nekem van stílusom vagy igen gyakran a kommentbe íyrt szövegem jobb a főszövegnél?

Nem, nem leszek...

A job berek is jajonganak a fészbúk tiltások miatt meg azt hiszik, hogy ember csinálja.. nem

elég egy bejelentés

Pl ShitCrit-Man volt az egyik első faszbúk cenzúrázott a buzi-e vagy szövege miatt.. vagy egy seggfej jelentette be vagy az "algoritmus" kibökte a buzi szót.

Tegnapeste volt a Véleményszabadság nikk-nek egy olyan szövege, sajnos nem printszkríneltem le
ami "provokálhatta" a tííítást.

" A FOSZ istiltakozhatna, hiszen a faszok jobbal róhatnák fel a Bátor Lánynak, hogy ha a Bajszos rendesen szar, akkor mé' gyött a szar-ra ugyan gondolván, mégis a fasz a szájára? De a OSZSZ is tiltakozhatna a magyaropk általános fekalofóbiáján, minden szar a magyarnak már és még az egyébként pomps (mert kövér a zsírpörkőttektű) magyar szar se elég jó szar a magyarnak.

Na,pl ebből lehetett tiltás és ez nem annyi, hogy Mannheimet rosszulírták.

Frick László Intézet 2019.09.17. 13:37:27

@Steinmann a grófnő: @Dinamuki: Ez a blog is példa arra, hogy valójában semmi szükség cenzúrára.

Amásik: A 888 GFG-t vagy 30 ellenzéki csak bnómozza, baszogatja a fiatal feleségével és baszogatja a fiatal feleségét a gnómmal, stb. Sokkal-sokkal durvábbakat nyomatnak vidéki vasútállomás budija falára valókkal a 888-as slapajokat.

Olyan van, hogy egy egy levakultkormány és 888 párti "blokkol" bejelent, tííítat.. de összességében

ez alól a szégyen alól a csak az ostoba tökfilkó orbánisták szerint "liberális" 444-et senki nem tudja kimosni ezalóla szégyen alól, hogy egy orbándiktátorista "fasizta" újság toleránsabb,mint a 444.

És... azt magyarázzátokmeg nekem, hogy ekkora ERŐmellett,amit a 444képvisel... mit kell ennyire kis genyán fosni? Ennyi a civilbátorság? Ez..liberális?

Még csak geci sem.

Ez gyáva kis genyaság. Ám jellegzetes.

Besztéltem Szily Lászl egy riportalanyával, végül a riportból nem lett semmi,neki fingja se nincsen, hogy kicsoda Szily László ... "a telefonban nagyon rendes, bájoskedvesaranyos és szerény volt"

Ez... szokásos, a büdös paraszt lenyilatkzik a csöndess, szerény.. édes kis Shrek kandúlynak

aki aztán a "riportban"

kalyd ki kalyd

Frick László Intézet 2019.09.17. 13:39:14

@Dinamuki: A 888-ba belefabrikáltak valamit, ami kommentírás közben kiugrajtja az embert az ablakból.Meg lehet tanulni,mit kell tenni, hogy a szüveged ne vesszen el és újrázásnál megjelenjen, azért sok olyan kommenterrel találkozom, ellenzékiekkel, akik politikai ügyet és vcenzúrázást hisznek ki ebből.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2019.09.17. 14:51:49

@Frick László Intézet: őszintén szólva GFG és a párja valóban késztetik az embert némi élcelődésre... de biztos csak az irigység beszél belőlem :-)

Frick László Intézet 2019.09.18. 03:35:58

@Dinamuki: Lenne neked is olyan munkáságod,tudod,ahátadnakmegette,akkorneked is jutnaooooolyan nő.
Ismered az elméletem,miszerint a Homo Sapiens is csak egy majomféle és az embert nem a dNS-e teszi... hanem... valami más.Amire felsírásakor minden újszülött előtt még ugyanaz az esély. De aztán---

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2019.09.18. 09:35:32

@Frick László Intézet: köszi de igazából azért nem irigykedem, a "munkásságát" meg végleg nem irigylem.

Alfőmérnök 2019.09.25. 01:36:08

@Steinmann a grófnő: Annyira tudtam, hogy újra és újra vissza fogsz térni ide. :DDD

Szerintem beszéljünk arról is, hogy ti mijafaszt tudtatok felmutatni. Mondjuk a rendszerváltás után volt 12 évetek, hogy valami értelemeset csináljatok az országgal. Nem annyira sikerült, ha csak nem eleve az volt a cél, hogy szétbasszátok.

Steinmann a grófnő 2019.09.25. 07:27:34

@Alfőmérnök: most ebbe a pitiánerkedésbe, hogy jövök, nem jövök, meg TI és MÍ hadd ne menjek bele, mert iszonyúan kispályás, mint te általában mindig, szóval lapozzunk.

A szétbaszászról
336 Ft egy euró így a legtöbb magyar havi 1000 eurót sem visz haza....milyen szép is az élet orbányisztánban :DDDD
akár havi 700-800 eurót is megkeres valaki :DDD
de ez nem szétbaszás...neemmm...
minden faluban van egy stadion, CT.re viszont 5 hónapot várod kell, nem baj, addig beledöglesza bajodba, nincs veled gond utána...ez sem szétbaszás
a sokat igérgetett tanügyi reformok idegbajos tikkelő gyerekeket eredményeznek, heti 40 órás órarendekkel, a sok fasság, amit meg kéne tanítani nekik feleslegesen...ez sem szétbaszás
ja, már tanár sincs, az énektanár tartja az angol meg az info órát, miközban a a KLIK meg Centrum nevű központi oktatási rákosista tervhivatalokban százával lógatják a faszukat az orbánhű emberek, a ped. fizetések két-három-négyszereséért...tanítani? Az büdös nekik, ők IRÁNYÍTJÁK az oktatást :D Matekot majd tart a nyugdíjas GIzi néni, aki földrajz szakos :D

Steinmann a grófnő 2019.09.25. 07:27:41

@Alfőmérnök: most ebbe a pitiánerkedésbe, hogy jövök, nem jövök, meg TI és MÍ hadd ne menjek bele, mert iszonyúan kispályás, mint te általában mindig, szóval lapozzunk.

A szétbaszászról
336 Ft egy euró így a legtöbb magyar havi 1000 eurót sem visz haza....milyen szép is az élet orbányisztánban :DDDD
akár havi 700-800 eurót is megkeres valaki :DDD
de ez nem szétbaszás...neemmm...
minden faluban van egy stadion, CT.re viszont 5 hónapot várod kell, nem baj, addig beledöglesza bajodba, nincs veled gond utána...ez sem szétbaszás
a sokat igérgetett tanügyi reformok idegbajos tikkelő gyerekeket eredményeznek, heti 40 órás órarendekkel, a sok fasság, amit meg kéne tanítani nekik feleslegesen...ez sem szétbaszás
ja, már tanár sincs, az énektanár tartja az angol meg az info órát, miközban a a KLIK meg Centrum nevű központi oktatási rákosista tervhivatalokban százával lógatják a faszukat az orbánhű emberek, a ped. fizetések két-három-négyszereséért...tanítani? Az büdös nekik, ők IRÁNYÍTJÁK az oktatást :D Matekot majd tart a nyugdíjas GIzi néni, aki földrajz szakos :D

Steinmann a grófnő 2019.09.25. 07:35:39

@Alfőmérnök: "újonnan" bevezetendő technikumi rendszer
A gyerek 12. osztály végén NEM szállhjat ki egy sima érettségivel, hiába jött rá, hogy rosszul választott szakmát 8. osztályban. KÖTELEZŐ neki végigjárni a technikumi 13. évet. Nem mehet el felsőoktatásba sem 12. év végén, mivel NEM érettségizhet csak 3 tárgyból. Rákosi alatt nem volt ekkora központi terror, mint most. 8. oszttályban elbasztad, hová megy a gyerek tanulni, akkor nincs korrekció, nincs átjárás más típusú iskolába. és most tapsoljunk...bár, ezt te úgysem érted, mi az, hogy JOGOD lenne változtatni valamin, meg te magad döntesz a sorsodról...nektek ez kell, mondja meg valaki mi legyen, pofa befog, cselédmentalitásotok van.
Azért ilyen népszerű orbán, mert ostoba jobbágyok vagytok, beszari kis döntésképtelen alakok. Szolgalelkek.
Nézd meg a brexit ügyét...ott működik még a független bíróság, bármit nem tehet meg az a pojáca. Nálunk már nincs független bíróság. De TITEKET ez sem izgat. Majd a főni eldönti, kinek van igaza, a pofázás az mocskos zsidó-lipppsi mentalitás.

Steinmann a grófnő 2019.09.25. 07:38:23

@Alfőmérnök: orben meg már annyira szalonképtelen, hogy szélsőjobbos 1%-os olasz pártocskák rendezvényén haknizik :D
Diplomácia :DDDDD

az úri jobbos magyar vezetés - ócska, korraupt seggfejgyülekezet, lásd trianon

de nektek ez kell...
336 még mindig az euró :D
de persze ez nem szétbaszás :D

Alfőmérnök 2019.09.25. 23:59:31

@Steinmann a grófnő: Nem látom be, miért pitiánerkedés, meg kispályás, hogy világosan különbséget teszek MI (magyarok) és TI (antimagyarok, magyarellenesek - származástól függetlenül) között. Szerintem te sem számítod bele a "MI"-be az antiszemitákat.
Szerintem erénye az Orbán-kormánynak, hogy felszínre hozta ezeket az ellentéteket. Végre világosan lehet látni, hogy ki a barát és ki az ellenség.

Alfőmérnök 2019.09.26. 00:08:55

@Steinmann a grófnő: Ti a csődközelbe sodortátok az országot. Sok mindenben lehet kritizálni Orbánékat (kultúra, oktatás, egészségügy), de a gazdaság az pont elég jól műxik. Szóval szerintem inkább az a pitiánerség, hogy ti a 336-os euróval jöttök.

Steinmann a grófnő 2019.09.26. 07:18:05

@Alfőmérnök: na, ezért menekülök innnen mindig, mivel miért töltsem azzal aszabadidőm hogy zsírbuta mélymagyarokkal dumcsizzak. Az országot a gazdasági világválság sodorta csődközelbe. VILÁGVÁLSÁg. Tudod cica, olyan, mint 1929-ben....van érettségid, ugye?

Na, ennek viszont örülök, hogy végre tisztáztunk, hogy nálatok a "mi" semmi más, mint egy ócska antiszemita szélsőjobbos pártocska. Én tudom, hogy itthon van rá igény, de attól még übergáz.
te írtad, nem én..."Szerintem te sem számítod bele a "MI"-be az antiszemitákat."
perszehogynem
:D
működik a gazdaság, pl. MÁV :DDD

Steinmann a grófnő 2019.09.26. 07:24:11

@Alfőmérnök: Orbán lényegében a politika teleshop ügynöke.
Csak most, csak önnek, soha vissza nem térő lehetőség, kiváló edénykészlet, nézze hogy csillog, mindenki látja majd micsoda kiváló az ön ízlése, ha ilyen edényeket tart otthonn a könyhában...
lényegében orbán a szórólapok és ügynőki dumát beszopó ostobák kormányát viszi
csillogoó szemmel hallgatjátok azt a sok fasságot, amit mond a magyarságról
ócska teleshopos ügynöki dumákat nyom
"ilyen meg olyan a magyarság" és a robottechnika és digitális világ korában erre még mindig van vevőőő

Orbán nem más, mint egy marketingtermék
a sok frusztrált pöcs mit szeretne hallani? Hát a másik, igen, aki okosabb volt nála az iskolában, az NEM magyar oszt jónapot. Megadja ezt nektek. Tiétek.
Nem veszitek észre az átverést, mert ostobák vagytok. Ki a magyar :D
beszarás vagy :DD
azért én azt hittem, hogy ezt 80 alattiak már nem szopják be.

Alfőmérnök 2019.09.26. 22:18:32

@Steinmann a grófnő: Te tényleg grófnő vagy, vagy csak annak képzeled magad? Nekem úgy tűnik, nem tudsz különbséget tenni a képzeleted termékei és a valóság között.
pl. azt hiszed, ha leírod százszor, hogy ostoba vagyok, attól az igaz is lesz. Nem lesz igaz, max. egy vélemény a sok közül, még ha ezerszer is írod le. (Csak szólok: nálad sokkal okosabb és formátumosabb embereknek más a véleménye.) Attól, hogy te hülyének nézel, még nem leszek hülye. Nyilván tudom, hogy volt gazdasági világválság, de nem ezt tartom az egyedüli okának, hogy tönkretettétek a magyar gazdaságot. Szerintem ha Varga Misi lett volna akkor a pénzügyminiszter, nem kerültünk volna az államcsőd szélére. Amúgy azt is jól tette a fidesz, hogy kipicsázta az IMF-et, anélkül sikerült talpra állítani a gazdaságot (Bajnaiban megvolt a szándék a helyreállításra, de ő csak IMF-el tudta volna elképzelni, lévén szervilis hazaáruló).

Az meg mindig is aktuális kérdés, hogy ki a magyar? Nyilván nem genetikailag meghatározott, mint az a kérdés, hogy ki a zsidó, mert mindig is befogadó nép voltunk (pl. titeket is befogadtunk). És nyilván az is kevés, hogy valaki magyar állampolgár és jól beszéli/műveli a magyar nyelvet. Te is jól elsajátítottad a nyelvünket, csak nem szereted a magyar népet, nem tudsz azonosulni a sorsközösségünkkel, ezért vagy olyan frusztrált.

Alfőmérnök 2019.09.26. 22:22:15

@Alfőmérnök: "Nyilván nem genetikailag meghatározott" mármint a kérdésre adott válasz

Alfőmérnök 2019.09.26. 23:11:52

@Steinmann a grófnő: Emlékszel, mit írt Konrád György a génkoktélról?
"A zsidók nem lesznek utcaseprők, mert a sok évezred alatt felhalmozódó intellektuális tőke tovább öröklődik az utódokra. Az érzékenységet, az alkatot és valószínűleg intelligenciánk természetét is összeadjuk abban a génkoktélban, amik a gyerekeink."

Mit szólnál hozzá, ha a magyarokról írna így valaki? Nácinak, nyilasnak tartanád-e?

Frick László Intézet 2019.09.27. 04:49:03

@Alfőmérnök: @Steinmann a grófnő:
Nem értek egyet az antimagyarozással.Sőt:A grófnő a legtipikusabban mélymagyar.Lujza, au újságnak hisz,évek óta "nem járt alevegőn" ami az aktuálisLOVE! élőadástilleti.
Egyébként is genetikai értelembe véve műmagyar már itt mindenki.
Szerintem a grófnő a legtipikusabb maimagyar jajgatörp -féle.

Frick László Intézet 2019.09.27. 04:52:14

@Steinmann a grófnő: Orbán nem "kívülről keletkezett" Rámutattam:A 32 neve nagyon is belejátszott akialakulásába,fennmaradásában és ezérta jajgamagyar is felelős. Felelős az a nyálhabos-frecsegő gyűlölség is,amit te is demonstrálsz, azzal a megjátszással, hogy ááánemis,meg ezek a gyűlölködők.
Az utóbbi 2-3-4-5 évben a jajgaságotok színvonalaóóóriásit zuhant sma már Pijolós Joli nyanyus szintje.Annyi a baj, hogy Joli nyanya 8 osztűályt végzett szenilis alkoholista vén dög.

A jajgamagyar viszont elvileg diplomásművelt,"értelmiségi"

lehetne

Alfőmérnök 2019.09.27. 05:40:16

@Frick László Intézet: Ha nagyon megengedő vagyok: Lujza is része a nemzettestnek, ami persze a magyarokkal szembeni ellenérzésének a cáfolata.

Azt nem tudja felfogni, hogy nem azzal van bajom, ha valaki orbánozik, csak azzal, ha ŐK orbánoznak.

Steinmann a grófnő 2019.09.27. 07:13:13

@Alfőmérnök: Steinmannn, a grőfnő...Tanár úr kérem...

mek.oszk.hu/00700/00719/00719.htm#5

egyszerű irodalmi utalás, hülyéskedés
Némi sznobizmus :D
Évekig "hölgyek öröme" néven volt blogom
arra is jöttek mindenféle kérdések...hogy hűűű meg ha...mi is a hölgyek öröme

Hogy őszinte legyek, nem foglalkoztatnak ilyen kérdések, ki a magyar, meg zsidó genetika...stb
de ha már annyira szeretnéd, a legtöbb ember génállománya itthon NEM magyar, van abban minden, mint a tojásos lecsóban vagy somlói galuskában :D
Egy normál "magyar" emberben biztos, hogy van sváb, szlovák, román, cigány, osztrák...akár egy kis török, vagy olasz stb vér...ukrán, lengyel...szerb...stb...talán emlékszel a MOnarchia nevű képződményre..és hogy Karinthy idején nem Steinmann volt az egyetlen, akinek nem magyar neve volt egy osztályban.. stb..fölösleges szócséplés
én ezt a magyarkodást tényleg ilyen "nézze csak milyen szép csillogó az edénykészlet" ügynöki dumának tartom
Aki nem tudja magát felnőttként meghatározni, ki is ő, annak kiváló duma. Lelkileg bizonytalan, frusztrált pöcsök kapnak egy lelki mankót,hogy ők büszke magyarok, de bezzeg a másik nem az. Kisebbrendűségi érzéssel küzdőknek szól ez a duma, és ők pörögnek rajta.
És mi van, ha valaki nem magyar. Akkor ő német, osztrák, cigány..stb...pont olyan ember, mint a másik. Néger, arab, kínai..és akkor mi van? Komolyan többnek képzeled magad bárki másnál, mert a főni megmondta, hogy magyar vagy? :D Egy Le pen féle francia szemében te egy trianonos ki hulladék vagy. Egy szélsőjobbos olasz szemében (ahol a főni volt hétvégén) talán román? Bukarest? ő meg büszke olasz
egy neonáci német szemében te....ne is folytassuk

Steinmann a grófnő 2019.09.27. 07:20:26

@Frick László Intézet: azért az megvan, hogy annyira be vannak szarva most a választástól, hogy megint a nbh által felvett anyagokkal gyönnek....
piolós joli...nézz már körül, milyen szinten mozogtok...
nincs saját tarlós kampány, hanem CIVIL szervezet(orbánjugend) teleplakátol mindent, a tökvasalós berkivel, meg az elmebeteg puzsérral, és mellé karácsony...képesek voltak két embert komoly pénzért befizetni, két elmebeteg pojácát, hogy erre építhessék a saját hányinger kampányukat. És telebaszva a város "fidelitás" plakátokkal, mint annak idején, mikor a cöfike plakátolt
most meg ez a hangfelvétel
és tarlós menekül a vita elől
és te mersz nekem piolós joli szintről beszélni
mondd, ez milyen szint, hogy a saját "ceelebjük" (a tökvasaslós a tévé2 embere) indul a választáson, és kedvenc gecid kampánya semmi másról nem szól, hogy " ellenzéki roncsderbi" mert ugye, olyan jelöltek vannak, mint a tökvasalós faszi...nem is tudom, hogy hívják...meg az elmebeteg puzser
ki van itt piolos jóli szintjén?

Wildhunt 2019.09.27. 08:27:12

@Steinmann a grófnő: Töröld le szépen a nyálhabocskát a szájacskád széléről, a cúnya Alfőmérnöknek már jól megmondtad, ha most még a lábikóddal is toppantasz és leírod még 40x hogy a Gonosz bukik és retteg, akkor holnapra már itt a kánaán.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2019.09.27. 10:25:04

@Steinmann a grófnő: ha valaki az olaszoknál, németeknél, franciáknál, spanyoloknál jár, elég világosan látja, hogy milyenek is ezek a franciák, spanyolok, németek stb. Ha eltekintünk az egyéniségtől, ami persze fontos, akkor láthatóak a különbségek. A magyaroknál ezt nem látni annyira, egyrészt mert benne élünk, másrészt egy turista is, aki Pestre utazik, nem biztos, hogy annyira érzékeli, milyen is itt a jelleg, mint ha Párizsba, Madridba vagy Hamburgba menne. A múltkor is mondta egy turista, hogy ő csak cigányokat látott a Váci utcában, de akkor mi a magyar? De persze van ilyen, csak legfeljebb nem jelenik meg olyan világosan.

Alfőmérnök 2019.09.27. 23:03:48

@Steinmann a grófnő: A Karinthyra nem emlékeztem, régen olvastam.

"a legtöbb ember génállománya itthon NEM magyar, van abban minden, mint a tojásos lecsóban vagy somlói galuskában"

Ezt mondtam én is pontosan. Szemben pl. a zsidókkal, nem az tesz valakit magyarrá, hogy milyen a genetikája. És nem is az, hogy jól tud magyarul és magyar állampolgár.

Az olaszok, a németek és a franciák nagytöbbsége semmit nem tud a magyarokról, így nem is nagyon érdekel, mit gondolnak rólunk. Nagytöbbségük a Trianon-sztorit sem ismeri. Nem Németh Lászlót, Illyés Gyulát, Cs. Szabó Lászlót olvasnak, hanem baloldali szennylapokat, nem csoda, ha nincs túl jó véleményük rólunk.

És egyébként büszke vagyok a népemre, a kultúrámra, szerintem a magyar átlagon felülien tehetséges nép. Nem hiszem, hogy minden nép/kultúra ugyanolyan értékes, tehetséges. (Egyébként a zsidókat is átlagon felülien tehetségesnek tartom.)

Steinmann a grófnő 2019.09.28. 08:37:41

@Alfőmérnök: látod milyen könnyen vagy előítéletes....már jól kikombináltad, hogy bolond vagyok és grófnőnek képzelem magam. :D
és mondd, mi van, ha tényleg az vagyok? :DDD

Steinmann a grófnő 2019.09.28. 08:38:55

@Wildhunt: ostoba hímsovén személyeskedésen kívül van valami mondanivalód is nekem, vagy csak bele akartál böfögni valamit beszélgetésbe, és szokás szerint értelmes mondanivalód megint nem volt?

Steinmann a grófnő 2019.09.28. 08:42:24

@Dinamuki: külföldön általában helyinek szoktak nézni (pl még olaszoknál is, pedig hát, nem vagyok kreol típus) itthon meg külföldinek....ruha, haj...nőknél smink...inkább ilyesmi alapján lesz valaki olasz vagy francia a másik szemében
kedvenc sztorim, mikor nyaralásnál a szállásadónk azt hitte, a skandináv család érkezett - a fiam magassága miatt. Az, hogy a többi családtag két fejjel kisebb, már nem látta meg, mivel csak a csinos magas fiatalembert bámulta :DDD

Wildhunt 2019.09.28. 08:52:18

@Steinmann a grófnő: MEGINT? Ja igen, várom a három dolgot. De tudod mit, lemegyek a TE szellemi szintedre, egy (vagyis 1) is elég lesz.

Alfőmérnök 2019.09.28. 09:14:48

@Steinmann a grófnő: Más jelekből következtettem ki, hogy elmebeteg vagy, csak ezzel szerettem volna szemléltetni.

Steinmann a grófnő 2019.09.28. 10:12:42

@Alfőmérnök: vagy talán a többi "jel" is ilyen,hogy hiányos a műveltséged, és nem pontosan érted miről van szó :DDD

@Wildhunt: nem hiszem, hogy szoktam veled személyeskedni,hogy őszinte legyek, Jocika, alfőmérnők és wildhut nekem egykutya....tökegyformák vagytok, tőlem akár 1-2 vagy 3 ember is lehet a nickek mögött

Steinmann a grófnő 2019.09.28. 10:14:45

@Alfőmérnök: @Wildhunt: két (vagy egy??) hiányos műveltségű, faék egyszerűségú pali, aki unatkozna, ha nem dobnám fel néha a kommetsort :D
lássátok be, dögunalom, amit itt egymással csevegtek, már ha...egylátalán csevegtek

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2019.09.28. 10:56:13

@Steinmann a grófnő: "ruha, haj...nőknél smink...inkább ilyesmi alapján lesz valaki olasz vagy francia a másik szemében"

nem csak, nem elsősorban, akár a külsőségek is eltérőek Pl. a franciák másképp járnak az utcán, mint a németek. A mondat és a szavak végén pl. sokszoer felviszik a hangsúlyt, még akkor is, ha azt mondják "au revoir", ez az én fülemnek pl. enyhén arrogánsnak hat, vagy mondjam hetykének. Mi ugye mindig az szó első szótagját hangsúlyozzzuk és a végén levisszük a hangsúlyt.
De a belső terén is mások, másképp viszonyulnak a másik emberhez, mások a gesztusaik.
Mondom: ha odamegy az ember, ez nyilvánvaló. Szerintem nagyon felszínes és buta azt mondani, mint pl. sajnos pár éve egy török származású német ingegrációügyi államtitkár mondott, hogy nincs "Leitkultur", nincs német kultúra, értékek összessége, viselkedésmót, belső tartás stb. hanem egy "patchwork" van. Ez egyszerűen nem igaz és káros ilyet mondani, ugyanolyan káros, mintha gőgösen "felsőbbrendűnek" mondanák.
A magyar lélektanról pl. Karácsony Sándor írt többé-kevésbé találó dolgokat sztem.

Alfőmérnök 2019.09.28. 11:15:29

@Dinamuki: Hamvas is írt róla recenziót, elég jó könyv a témában:
Prohászka Lajos: A vándor és a bujdosó
mtda.hu/books/prohaszka_lajos_a_vandor_es_a_bujdoso.pdf

Steinmann a grófnő 2019.09.28. 11:36:09

@Dinamuki: egy vidéki német hausfrauban és egy berlini biciklis fiatalban ugyan mi közös "német" van?
Ugyanúgy vidéki francia, vagy párizsi - a vidékiek testesek, egy párizsi nő az 45 kg, ha 50 akkor már diétázik
egy velencei olasz lényegében arisztokratának néz ki, egy római eléggé kreol és nem annyira, de azért jól öltözött...és nyáron elég soká jöttem rá, hogy az általam sehová sem sorolható (ezek kik lehetnek??) túristák délolaszok már-már nem európainak kinéző olajosan kreolos bőrrel
egy franciát könnyen nézhetsz spanyolnak, sőt akár majdnem észak arabnak is- pedig francia, csak éppen déli
Néhány napja történt, valamiért egy üzletben nem múködött a kártyám, az eladó mondta, hogy ja, mert "külföldi"...ahogy mondtam, vagy eleve külföldinek szoktak nézni, vagy ha már beszélgettünk, és látja, tudok magyarul, akkor külföldön élő magyar

oroszokat könnyű felismerni, de csak a nőket, őket is a smink, ruha...Bécsben kb 100%ra megmondom neked, ki orosz
de nemrég ült velem szemben egy nő a villamoson, és elkezdett telefonálni, oroszul...előtte már tudtam, hogy orosz
a kabátjáról :D meg a hajáról :D

Steinmann a grófnő 2019.09.28. 11:39:01

@Alfőmérnök: 1941? Nem hiszem, hogy megállja a helyét
teljesen más a világ, és más az ember
egy svéd 16 éves lehet, sokkal inkább hasonló egy magyar 16 éveshez, mint egy saját nemzetbéli időshöz

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2019.09.28. 12:26:16

@Steinmann a grófnő: "egy vidéki német hausfrauban és egy berlini biciklis fiatalban ugyan mi közös "német" van?"

sokkal több, mint ami a ruhájuk alapján tűnik, pl. előbbi lehet az utóbbi anyja.
Felsorolhatok itt nagyon általánosít nemzeti jellemzőket,sztem korábban már meg is tettem, ezeket talán mindenki tudja fejből, de úgy látom, nem vagy rá annyira vevő, de mindegy is.

Frick László Intézet 2019.09.29. 06:33:36

@Dinamuki: @Steinmann a grófnő: A legfiatalabb német Hausfrau legalább 70 éves, bár a szexuális élete kb háromszor intenzívebb,mint a lányakorú grófnőé.

Frick László Intézet 2019.09.29. 06:35:33

@Steinmann a grófnő: A Hausfrau Rendpárti Szabálykövető Mintapolgár ,afféle baden-badeni ember.Míg a bringás nem vacakol feljelentésekkel. A bringás ANTIFA változata is tökéletesen előítéletmentes,pl civilbátorsággal választ ki parkoló autk közül náci autókat és azokat felgyújtja. Hogy miből tudja megállapítani egy autó náci voltát, azzal nem fárasztanálak itt.

Frick László Intézet 2019.09.29. 06:36:54

@Steinmann a grófnő:
Orbán egy olyan marketingre égeti ela közpénzt,amit az egységsugarú hívei is kiröhögnek és nem vesznek be.

A Jókés Igazak viszont a Thurnberg Marketinget veszopják.
Bár az orbánprop is. beszopja

Frick László Intézet 2019.09.29. 06:39:21

@Steinmann a grófnő: A svéd 16 évest még 6-7 éves korában pelenkázták,a magyar fejletlen 16 éveset már nem.
Most tart ott a magyar kisgyerek fejlettségben,mint a svédek már 30 éve is:4-5 évesen a magyar középosztály vagy felsőbbosztálybélit pelenkázzák.Ma már csak cigánygyerek szobatiszta 1 évesen.
Tudok egy 11 és félhónapos magyart,aki szobatiszta, de ez az én sávomban nem a megsemmisítő ellenpélda, hanem a régi , az erősítő-kivétel.

Frick László Intézet 2019.09.29. 06:40:53

@Steinmann a grófnő: Amagyar 16 évesek között alig-alig találsz semlegesneműönképben élőt,míg a svédeknél pár%-os az arány ma már. Magyarországon méglegalább 10év kell ahhoz, hogy legálisan belelehessen magyarázni egy gyerekbe a biológiai-veleszületett neméhez képest valami más-t.

Frick László Intézet 2019.09.29. 06:44:56

@Steinmann a grófnő: A svéd 16 évesek 6,809%-a atom alkoholista, ez Magyarországonnem éri el a 2%-ot. Amagyar 16 évesek 10,259%-a fogyaszt rendszeresen proletárdrogot,egy svéd 16 éves elképzelni sem tudja,mi lehet a proletárdrog.
Amagyar 16 éves, felnőtt,önálló életvitelre alkalmas nők 47,8025%-nak két gyereke van.
Svéd 16 éves nem létezik önálló életre alkalmasan.

Magyarországon többezer olyan 16 éves felnőtt,önállóéletvitelrealkalmas férfi van,akiönűállóan gondoskodik a családjáról -természetesen az összes segélyt is felveszi,amit lehet. Többezer 16 éves felnőtt férfi tud begyújtani tűzhelybe vagy pl csákánnyalautót vasba vágni

Szerintem a svéd 16 évesek zöme egy gyufát se tudna meggyújtani már.

Frick László Intézet 2019.09.29. 06:47:36

@Steinmann a grófnő: Én magam több tucat olyan felnőtt 16 éves magyar nőt ismerek,akit én magam két hét alatt az óvónói pályáraalkalmasnak felkészítek,míg pl többezer óvónőpapíros 18-42 éves magyar kislány nemhogy nem alkalmas az óvónői papírja által jogosítottmunkára,demég tök hülye is hozzá, bárnincs az a pénz,amiért"más szaros kölykét" szagúná.

Svédben szerintem.. talán 30éves korára...vidéki..távoli északi településeken találni felnőttnek tekinthető embert.

Steinmann a grófnő 2019.09.29. 07:46:42

@Dinamuki: de, tényleg érdekelne. Mondj pl. egy-két dolgot, ami szerinted minden magyarban közös, de pl. egy olaszra vagy franciára nem jellemző.

Steinmann a grófnő 2019.09.29. 07:50:54

@Frick László Intézet: Berlinben gyakorlatilag nincs parkoló autó, mert NEM járnak autóval, több eszük van annál :D

A svéd stb példákkal mellényúltál.
Pont ezek az országok, ahol a magasabb jövedelmek miatt elég hamar külön költöznek a fiatalok. Egy svéd vagy dán szülő simán kirakja a 18 éves érettségizett gyereket, vegyen fel diákhitelt, éljen meg.
Európában legtovább a mediterránok, horvátok, magyarok élnek otthon, nagyrészt anyagi kényszerűségből.
Másrészt a magyar szülők többsége soha nem mondaná a 20-22-huszonakárhány éves még tanuló gyereknek, hogy nem az én problémám, miből élsz.

Steinmann a grófnő 2019.09.29. 07:57:41

@Frick László Intézet: amúgy meg, ezt a 16 évest nem értem, mivel 16 évesen középiskolás valaki. Miért kéne önálló életvitelt folytatnia. Persze, van az úgynevezett korai iskolaelhagyás, mikor lezárt végzettség nélkül (tehát a 3 éves szakmunkásképzőt sem fejezi be, mert az is legalább 17 éves korig tartana, ugye....)Ezt nem önálló életvitelnek nevezném, hanem a nyomor újratermelésének.
Mennyiben tekinthető önálló életvitelünek az az ember, akinek nincs annyi jövedelme, hogy saját maga megélne, hanem mindenféle állami támogatásból, stb él.
Persze, lesajnálható meg hűűűmekkora gáz a szemedben az a városi, jól képzett nő, aki mondjuk 25 évesen még tanul, csak éppen az általad annyira nagyra értékelt "16 éves oszt 2 gyereke van" réteget ő fogja a következő 50 évben eltartani.
Nem önálló életvitel, ha nem a saját, munkával megkeresett jövedelmedből élsz. Márpedig 16 évesen, 2 gyerekkel milyen saját munkajövedelmed lehetne, amiből eltartasz egy családot.

Steinmann a grófnő 2019.09.29. 08:01:18

@Frick László Intézet: a szobtisztaságról küldtem levelet, olvasd el, lusta vagyok újra begépleni ide
de amit te egy éves kor előtt annak hívsz, az a támogatott szobatisztaság, nincs sok köze a ténylegeshez
Amúgy meg, a gyerek fejlődése nem lóverseny. Eröltetés nélkül is szobatiszta a legtöbb gyerek (legalábbis nap közben) 2 éves kora körül. Nikike már 2 évesen angolt tanul, Bécike 3 évesen már zongorázik...Bubuka meg 6 hónaposan szobatiszta...na neeeeee.... DDD

Szorgalmas Gyémánt 2019.09.29. 08:29:49

@Steinmann a grófnő: "Ezt nem önálló életvitelnek nevezném, hanem a nyomor újratermelésének."

Tökéletes diagnózis.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2019.09.29. 11:37:32

@Steinmann a grófnő: tényleg nehezebb, mint az olasz v francia esetében.
Nekem Karácsony Sándor mondott vmit a témában.

"Karácsony a mi nyelvünket eleve megkülönbözteti az indogermán nyelvektől, hogy különös gondot fordít a hallgatóra, többek között azzal is megkönnyíti számára a megértést, hogy a mondanivaló minden új elemét külön viszonyítja az addigiakhoz, alárendelésben csak olyan összefüggésre utal, amit a másik már ismerhet. (Nem „magyartalanok” az alárendelt mellékmondatok, de az egész szöveg világosabb lesz, ha csak a maguk helyén, aránylag ritkábban szerepelnek.) És hasonló „mellérendelés” jellemzi társadalmi viszonyulásainkat is, aki nem egyenrangú velem, azt is egyenjogúnak tekintem, mindenkinek „megadom a magáét”.

A másik érdekesség, amit nem hallgathatok el: az általa leírt jellegzetes magyar viszonyulási formák, a történelmünkből vett példáik esetében is, megfelelnek annak a bizonyos „szeresd a másik embert, mint magadat” elvnek. Nem csúsztatás ez, egyszerűen annak a regisztrálása, hogy a magyar élet akkor működött és ma is akkor működik eredményesen, ha így éltünk, így élünk. Amint azt is hangoztatja a magyar lélekről, hogy a kimért tér és idő meg az oki viszony helyett a végtelenség, örökkévalóság és csoda világában érzi jól magát; ezek a fogalmak már a Nyugati világnézetünkből ismerőseink.

Hogy pedig mindezt következetesen szembeállítja az indogermánnak nevezett viszonyulási formákkal, azt az adott helyzet indokolja. 1939-ben vagyunk, Hitler egy éve tavasszal nyelte le Ausztriát, ősszel szétverte Csehszlovákiát, és bár nekünk is juttatott koncot belőle, hatalmi törekvései fenyegetik egész Európát, különösen pedig magyar voltunkban bennünket, hiszen lelkileg már amúgy is agyongyarmatosítottak bennünket.

Valamire Karácsony Sándor még nem hivatkozhatott, amikor azt hangoztatta, hogy a magyarság nem vérség, hanem lélek dolga. A viszonyulás magyar formáit főleg Arany, Ady és más klasszikusaink műveivel, meg a földesi gazdák, béresek megnyilatkozásaival illusztrálta. De az általa megfogalmazott jellegzetesen magyar nyelvi és tudományos magatartást például illusztrálni lehet - hadd mellőzöm a political correct kifejezésmódot, hadd mondjam magyarán - Nobel-díjas nagykörúti zsidógyerekekkel is. Velem egykorú tanítványa, Kontra György sokat emlegette természettudós és tudománynépszerűsítő kollégájának, a fizikus Marx Györgynek kitűnő könyvét a marslakókról. Az amerikai tudományos világban csúfolták így a 40-50-es években azt az egyébként nagyra becsült kis társaságot, amelyet ott Neumann János, Szilárd Leó, Wigner Jenő, Teller Ede és még néhányan alkottak. Nemcsak azért, mert egymással mindig valami érthetetlen nyelven beszéltek, hanem angol nyelvű tudományos produkciójuknak is volt valami furcsa mellékíze: legelvontabb fejtegetéseiket is igyekeztek minél konkrétabban megfogalmazni, szemléletesen, képekkel. Ahogy Karácsony Sándor szerint a magyar észjárás kívánja. Nem tudom, hogyan is értette azt Teller Ede, hogy ha ő nem Ady versein nevelkedik, akkor sose vihette volna ennyire az atomfizikában; de úgy látszik, van benne valami. - Azt részletesebben majd Amagyar világnézetben fejti ki Karácsony Sándor, hogy a magyar tudomány célja nem a titok megfejtése, hanem megfejthetetlen voltának bizonyítása a legmodernebb tudományos eredményekkel - erre pedig a marslakók után egy nemzedékkel, 1983-ban rímelt a Mathematical Intelligence című amerikai szaklap tanulmányának az a csodálkozó megállapítása, hogy „a magyarok szerint a tudományt nem helyes válaszok, hanem megválaszolhatatlan kérdések alkotják”.

Már A magyar észjárás meghozza magának a társaslélektani rendszernek egy lényeges gyarapodását is. Záró fejezetének címe: Amagyar észjárás társaslogikája.Bemutatja, hogy a jellegzetes magyar társaspszichologikumokhoz magyar társaslogikumok is tartoznak. Pszichologikum, formai elem például az, hogy a jogi viszonyulás fő értéke mifelénk a függetlenség. Ennek viszont tartalmi oldala az, hogy magyar logika szerint a függetlenségemet nem a másik fél leigázásával, hanem csakis az ő függetlenségének biztosításával biztosíthatom. - Ezt a felismerését olyan lényegesnek érzi, hogy ezt a kötetét A neveléstudomány társaslogikai alapjai sorozatcímmel teszi közzé. A további kötetekben visszatér az eredeti sorozatcímhez, de foglalkozik az ott tárgyalt társasviszonyulás logikumaival is.

Alfőmérnök 2019.09.29. 13:29:43

@Steinmann a grófnő: Csak azért reagálok, mert néha úgy tűnik, hogy a személyeskedésen/faszméregetésen túl is tudsz valami érdemlegeset írni.

Akikről írsz azok nem magyarok, németek stb., hanem konzumidióták, azért hasonlítanak egymásra. (Leginkább amerikaiak egyébként, még európainak sem nevezném őket.)

Steinmann a grófnő 2019.09.29. 16:59:15

@Dinamuki: értem én, mit akarsz ebből kihozni, de szerinted ezek, hogy "függetlenség" pl hány emberre igazak pillanatnyilag?
A "szeresd a másik embert" elv? Nem akarom belevinni a napi politikát, de nézzük már meg, hányan és kik szeretik a másik embert, sőt, hányan tartják magukkal egyenlőnek a másik embert, és hány emberre igaz pillanatnyilag, hogy független, és én is persze lelki és mentális függetlenséget értek
A bonyolult fogalmazás, Ady - hát...izé...azért az ország nagyrésze nem nagykörúti atomtudós zsidógyerek, LEIDER

Steinmann a grófnő 2019.09.29. 17:04:11

@Dinamuki:

...Ennek viszont tartalmi oldala az, hogy magyar logika szerint a függetlenségemet nem a másik fél leigázásával, hanem csakis az ő függetlenségének biztosításával biztosíthatom....

....És hasonló „mellérendelés” jellemzi társadalmi viszonyulásainkat is, aki nem egyenrangú velem, azt is egyenjogúnak tekintem, mindenkinek „megadom a magáét”.

ez szerinted igaz manapság?
Nézz csak itt végig a kommentsoron, van ez a két-három- kitudja hány ember a 4-5 nicknév alatt, nem beszélve Dudiról, aki olyan durván lekezelő velem, pusztán azért mert nő vagyok és nem értek velük egyet
egyenjoguság? egyenrangúság? tisztelet? függetlenség?
Tömegével te tényleg ilyennek látod a magyarokat?

Steinmann a grófnő 2019.09.29. 17:06:15

@Alfőmérnök: bár nem vagyok horgász, a méret alatti halakat úgy tudom, vissza kell dobni
a jövőben az ilyen primitív és személyeskedő hozzászólásaidat egyszerűen ignorálni fogom, most szólok előre, hogy látom, értem, de ignorálom
próbálj meg felnőni a feladathoz, hogy beszélgess velem
Tudom, nem könnyű, de nem is lehetetlen

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2019.09.29. 18:08:42

@Steinmann a grófnő: Ami a nyugatiaknak szvsz egyértelműen jobban megy, az az emberek közti érintkezés bevett formái (amikben van helye a spntaneitásnak is). Nyilván pl azért mert ott régebben volt lehetőség a polgári réteg kialakítására, pl. amíg Moliere-nek Párizsban az volt a fő gondja, amiket a darabjaiban is látni, addig nálunk a leendő Moliere-ek a törököt kaszabolták és fiatalon elhunytak.

Dudi ugye öndefiníció szerint nem magyar, ő nem ér :-)
de szvsz az interneten mindenki durvább sokkal mint a való életben.
Ahogy Karácsony definíciója szerint is Orbán viselkedése szvsz nem tipikus magyar, hanem inkább vmi Deák Ferenc féle figura passzolna Karácsonyhoz. De nem azért idéztem, mert szó szerint egyetértek vele meg mindent értek amit mond, hanem sztem azért van benne igazság.

Frick László Intézet 2019.09.30. 06:36:46

@Steinmann a grófnő:
Hát,úhgy nagyjábólsemmi nem igaz abból,amit mutatsz:
1. Berlin nem Németország,ahogy London nemAnglia,Budapest nemMagyarország vagy Moszkva semOroszország (bár pl a hasonló nagyváros Szentpétervármeg orosz és nagyon)
Szeged plnemmagyar, hanem Délvidéki, vajdaságiváros,az ottani magyarok a délvidéki mogyorók-ra hasonlítanak,ragadt rájuk a szerb-mediterránmentalitásból.
Visszatérve Berlinre, ha igaz lenne,amithiszel,ingyen lenne a parkolásés nem kéne prkolóhelyet keresgélni.Annyi a berlini autó, hogy egy részüknek már nem jut B-s rendszám, újabban a régi B-sek elővárosi rendszámokat kapnak.

A németek zöme többgenerációs házban él,olyanban,amiben generációs-lakrészek vannak.

Egy igazi vidéki városiplgár vagy parasztpolgárházban 3-4-5lakószint van.
A vidéki igazi parasztházban a tetőtérben 3 lakószint is van.

Egyszerűen
maga a külön LAKÁSmég nem jelent semmit.

Főleg nem önálló jövedelemszerzőképességet.

Itt most nem részleteznémki neked, hogy egy 60 éves svéd házaspármiért támogatja a 16 éves gyerekük különköltözését,de az, hogy a gyereknek van egy külön albérlete,még nem cáfolása annak,amit MUTATOK.

A németeknél vagy három lépcsőfokkalostobábbak is folytathatnak "egyetemni" tanulmányokat, ha a szülők fizetik. Ez is egy megoldás arra, hogy ne legyen láb alatt a gyerekotthon.

A te vitastílusod főrésze a cáfolásban az, hogy ismersz 1 db ELLENPÉLDÁT és azzl MINDENT ütsz is.
Na, nesze neked 1 példa,ésakkor halkálra vagy cáfolva::D
Jómódú mérnök a 24000 €/hó fizetési osztályból. A gyerek már hetedik éve üzleti-kommunikáció-marketing szakos,ez az egyiklegnépesebb sáv a fajnémet felsőokttásban százezerszámra van ilyen fajnémet egyeteista,évente többszáz ilyen diplomást alkalmaznak is gyakornoki fizetéssel. A gyerek erazmuszon van egy balkáni országban,ahol MARADNI AKAR. Annyi a probléma, hogy nem beszéli a balkáni ország nyelvét,tehát az oxfordi AAA szintű angol nyelvtudása csakMAJDNEM elég,de ott a nem is.
Az apa a 29éves kisgyereket azzal zsarolja le, hogy a pénzcsapokat,a finanszírozást teljesen elzárja, egy fajnémet pl a magyarnak járó erazmusz harmadát sem kapja. Minél jólétibb tagállami,annál kevesebbet finanszíroznak neki,mínusz az is, ha magas a fizetése a szülőknek

Te Tüchtige Hausfrau -nak tartod magad, tehát elvileg ELVILEG tudnod kéne,mit jelent ez:
ÖNÁLLÓ
ÉLETVITELRE
ALKALMAS

emlékszem,egyszer egy mamakedvence kislánnyalkapcsolatban az volta végsőérved:
"Önállóáletvitelre alkalmas,mert erazmusz alatt világvárosban albiban élcizett"

Hát nem bazdmeg, az, hogy valaki diák és albérletben tud lakni,még alacsonyan sem alkalmasság :D

Gyermekes anyákat tudok,akik alkalmatlanok az önállóéletvitelre,bárönálló háztartásban élnek

az semmi:a szerencsétlen gyerekük így nő fel:D

Frick László Intézet 2019.09.30. 06:49:38

@Steinmann a grófnő: Bazdmeg, te érveltél azzal, hogy fejlett és bezzegisztánban a 16 éves gyereket kipakoljákkülön lakásba a szülei :D

Nézd, elvileg pedaggus lennél.

Én találkoztam már 10-11 éves elrabolt gyermekkorú emberekkel. Annak idején nagy felháborodást váltottki a 10 éves nő
kifogalmazásom, nos nem egy 10 éves nőt ismertem.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy özbvegy apa erre a 10éves felnőtt nőre a kicsiket (és a nagyobbakat is...) ráhagyhatja.Mos-főz-takarít-a-kicsikre-vigyáz,minden rendben van.Elmegy vásárolni és jól vásárol.

Férfiben ritkább,de pl találkoztam tanyáskulák magyar paraszt férfivel, aki 11éves volt, amikor az apja meghalt ésátvette a gazdaságot,a nagykorúság eseteire az anyját felhasználva. Százezrekkel (ma: milliókkal) gazdálkodott.

Általános baleset, Ottlik Géza Iskola a határon hőseit legalább 4 évvelhiszik idősebbnek.

Fekete István a Tüskevárat a háború ELŐTT írtamég egy másik nemzedék gimnazistái (jóformán Ottlik kortársai) szerepelnek benne és amikor 1955-ben megjelent ez a regény,egy kicsit már "től felnőttek" is lettek Tutajosék.

Én pl 14 éves kormban önállóéletvitelre voltam alkalmas,ezért alaktanyában az,ami az anyukákkis kedvencei számára telezokogottpárnás szenvedés volt, az számomra hawájjés pihenés,minden nap tisztát vettem és soha nem kellett a ruharaktárosnak alázkodnom,mert magam mostam mindenemet,volt még vagy három négy ilyen fiú.

Amikor elsősgimiskisdiák voltam,a negyediksesek csupa férfiak voltak.Egy részük haza se járt,mostak, varrtak magukra.

Egyszerűen.. szerintem neked fingod sincs arról,hogy mit jelent az ÖnállóÉletvitelre Alkalmasság.

Nagyon szomorúak,én nem is egyszer sírtam.. 11... 12 éves felnőttek esetein. Nem kívánomén azt senkinek.

De ha megnézed a Balek (The Klovn c.dán filmet:Abban egy felnőttembert nem látsz.
A 12éves kisfiú-főszereplő HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH-bb
ami bármelyik cigánygyerekünknél. Egy: Bezzegtársadalomban.

őszintén:tekívánnál bárkinekMai Modern Svéd Gyermekkort??

Szeretnéd, ha a gyerekeid Svéd Szintűeklennének?

Bazdmeg: te pelenkáztad bármelyik gyerekedet ötéves korában még??!4!?,:D

komolyan :D
tökéletesen megtestesíted a mai Ellenzéki Jóoldali Gondolkodást.

Hát a svéd társadalom nemúgy beteg, ahogy azt orbánék gondolják
"Obbány báncsaja ZIKEJÁ-t AKKOR A ZIKEJA CSAK JÓLEHET"

Frick László Intézet 2019.09.30. 06:54:11

@Dinamuki: Nem értek azzal egyet, hogy a nyugatiaknak jobban menne az érintkezés.Az amerikaimosoly.. az udvariasság praktikus formái,az előzékenység,a "defenzív viselkedés" egy hártya. Tehnikai dolog,mint kotongumin a síkosító.
Azalatt azonban nincs élet.Nincs részvét, nincs érzelem,nincsen SEMMI nincsen közösködés és közösség

leszámíítva a vidéki mg nem fertőzött foltokat

Egy német dombvidék tanyaszórványaiban nem elég az élethez ez a felszín,amit akommentem elején leírtam.Ott nem elég tettetniott gyakran TENNI is kell.

Meg a Nagy Népek -nek az elpicsásodásELLEN
nagy a tehetetlenségeis. Nagyon sok németősnővelmeg ősférfivellehet találkozni, nálunk csak a cigányok köüzöütt van annyi archaikusabb ember,mint a nagy népeknél, ha nem is a világvárosokban,devidéken még itt-ott előfordul.

De az,amit te dicsérnéla NYugati Emberben
merőegy képmutatás
annyi benne a komoly
mint a How are You -ban,amire nem is illikkomolyan válaszolni.

Steinmann a grófnő 2019.10.02. 07:40:59

@Frick László Intézet: de sajnos Berlin is német, ahogy Párizs is francia.
Ez a te gumicsizmás, sárhozragadt, nyomják krahácsot kisebbrendűségi érzésed, hogy egy adott ország nagyvárosa és annak lakói nem szerves részei az adott országnak.
Berlinről...mikor is jártál ott utoljára? 30 éve..vagy van 40 is? Gondolom, még a fal mindenképpen állt :D
Az önálló életre való alkalmasság: van olyan jövedelme az általad példának hozott 16 évesnek, amiből eltartja magát? NIncs? Akkor bizony nem alkalmas az önálló életre.
Tudom, hogy van benned egyfajta ilyen "egyszerűember felsőbbrendűsége" gondolat, de ez röhejes. Szerinted egy vidéki, iskolázatlan 16 éves, 2 gyerekes többet ér, alkalmasabb az életre, mint egy magasan iskolázott, akár 25 éves koráig tanuló, sőt külföldön tanuló nő.
Csak éppen nézzük előre, ki lesz kettőjük közül adóbefizető, és ki lesz az, aki otthon várja a postást a pénzzel. Az önálló életre való alkalmasság nem a palacsinta sütéssel kezdődik, hanem azzal, hogy a boltban meg tudod-e venni a saját jövedelmedből hozzávalókat.

Frick László Intézet 2019.10.03. 04:25:35

@Steinmann a grófnő: És Greta Thunberg egy Csudálatos Magától Való Lény, ha MASZP-s cigányozik,románozik büdösukránoz meg ruszkiz, az bátorkiállás, ahogy a BátorLány száján a fasz is az. És így tovább,mehetnénk végig amai óvodán, Angela Merkelazért jó,mert hátha rossz lesz Obbáfiktónak. A svédek fejlettek és az idült alkoholista finn miniszterelnök is most már az,mert háthaő csinálja ki nekünk óbbánt.

Még tulajdonképpen nem csak annyi, hogy Budapest, az nem Magyarország,de még Budapestnek vannak olyn részei,amik nem budapestek.

A múltkor itt vidéken,előítéletes vidékiparaszt környezetben jártam úgy, hogy a nagyvállalkozón, aki LEérkezett, elhúlt a türheősség:"He:Ez:nemláccik pestinek,Nem is beszél úgy,mint egy pesti,de főleg nemviselkedik úgy" Úntam. "Persze,mert nem is pesti, hanem:ős-budai."

Az az igazság, veletek,Orbán Centrikus Világkép alatt élőkkel ma már beszélgetni semlehet,mert mindent óbbáfiktó-kárelvűen ítéltek és nektek a svédekmeg a svédttársadalom attól jó, hogy Annika Strandhälle-ra a magyar kapcslatai a dög cigány beszéde után AZONNAL ráírta és interpretálták neki, hogy a potrohás cigányszerintük mit akar.És lesz a támogatásból, ami Svédországban sokkalmagasabb (=a jóléti államhoz felkorrigált) fokú KÉNYSZERÍTÉS és hitler.

Kommunikációs szempontból ennéla hitlerezésnél jó lett volna megmaradni, de aztán az Orbáncentrikus Világkép alatt szenvedők okoskatörpje kitalálta, hogy ez Ceausescu...ami ugye, ha kisebb lapértékben is, tehát nem viszi a hitlert,de gyöngíti.

Nézd: Nincs az a témakör, amiről ahogy Mórickának csak a pina tud mindenről beugrani, neked ne óbbáfiktó ugrana be.Berlinnek van egy stichje,ami...olyan.... antiorbanisztános, hogy ott a buzik,a külföldiek,elmégy túristaként ésmivel nem tudsz németul, fingod se lehet, hogy a cuki fiatalok,akik kiszolgálnak a pár szórakozóhelyen, egészvárosrészeket nemláttál, ahogy a Budapestet a Második-nak felszavazótúristák se jártak Kőbányán vagfy Rákospalotán de Budafokon sem.

Az egész tudod olyan, mint valami Barátok közt: Valami ilyen "Szerelmes Földrajz" van a fejedben,a barátok közt emblémaháza akispesti mesterséges,mérnökök által tervezett cuki meseházas tisztviselőtelep dísze,amúgy a külsősforgatások zöme a Retek Klub székháza környéke,egy időben a Retek parkolója melléjártakle a TESCO-parkoló sarkába,a hárosi dunapartra,Nagytéténybe,és egészen izgalmas lett,amikor rájöttek, hogy Albertfalva bosziházikói picit emlékeztetnek a kispesti tisztviselőtelepre és amúgy forgatásra alkalmasan néptelenek, ha nem számítjuk a Szerémi út folyamatos autóbömbölését.

Kb ennyi kép lehet a fejedben Berlinről,mint egy falusi anyókánakBudapestről.

Vagy Mórickának a pornók alapján a pináról.

Közben nem óbbáfiktó a legnagyobb probléma Európában,mint ahogy Donald Trump szerintem a 207 815-ik Nagy Gond az USÁ-ban.

A "kétféle kommunikáció" már birkózikés egymásra támaszkodva tántorog,mint halálosan fáradt bokszolók

-

Megnéztem a hávégékommentoszlopait és kiderült, hogyy ez a Thunberg egy bátor cukilány. De ha a Thunberg Marketing-et benyalókat megkérdezném a klímaváltozással kapcsolatos fenyegetésekről, pár cimkeszót talán tudnának mondani,de tartalmilag: semmit.

A figyelem,mint laposkavics a felszínen kacsázik és a halgatab mélyben ott böfög és buffog meg fortyog a jövő.

Statisztika és trendképzés... Miközben úgy nagyjából 20 évelassan sem a statisztikákat sem a trendeket nem igazolja a valóság.

Berlin úgy német, ahogy pl a Momentum úgy fiatalpárt, hogy közben a párszáz fős látszat mögött nagymamák meg nagypapák.

Ezzel gyakran találkozom ma, a nyuggerezéssel, a "politikai oldalak" egymást byuggerezik, ahogy te engemet szórsapózol,mert ez valami szellemi fejbeni maszturbáció nálad, etttőlelégülsz ki, ha már a potrohásmeg a geci szavakra nem tudsz felizgulni agyilag, akkor rajtam gyakorlatozol.

Csaak... az a probléma,ha ez ember tovább piszkálja, hogy a gyümölcsösét is a nyuggerekkel,meg leszedni az almáját a nyuggerekkel,meg a falunapra előkészülni is a nyuggerek kelnek föl,meg a süteményeket a nyuggerek, és az asztalokat és székeket is a nyuggerek és a Barátok közt-öt is a nyuggerek,meg a hírműsorokat is a nyuggerek és az állófrontok kétoldalán is a nyuggerek.

És ha Móricka egy rendes, fogós,magától valóan nedves és jószagú pinát szeretne,akkor is bő ötvenes nénit kell fogniama már.

Mert a 42 éves kislány mindenféle pinakozmetológiai szereket vesz PÉNZÉRT és REKLÁMOK hatására azért, mert már az anyukája is hülye picsa volta mosáshoz és nem tanította meg, hogy a gumicsizmában, a műanyag edzócipókben és másműanyagokban gombásra rohadt lábairól való zokákat a bugyikkal nem mossuk egybe.

Fejlettisztánban felmérték a faji-fejlettek alsóneműváltási szokásait és kiderült, hogy átlag 4-6 napig hordanak egy gatyátbugyit: Az ok:Vásárolegy újat, hordja majd kuka.

Itt a faluban is van ilyen egyszemélyestársadaalom,vesz egy zoknit, 3 napig hordja és kuka.

London-t, Berlint Párizs-t... ahogy van,ma már halott emberek egykori munkája tolja még

Steinmann a grófnő 2019.10.03. 08:14:56

@Frick László Intézet: látom, beindult itt is a kampányidőszak :D

Két kérdésre továbbra sincs válasz:
1. mikor voltál utoljára Berlinben?
2. önálló életre képesnek nevezhető-e valaki, ha nincs havi fix munkából származó jövedelme, ami elég a megélhetéshez?

Steinmann a grófnő 2019.10.03. 08:18:04

@Frick László Intézet: Berlint mint tudjuk, szarrá bombázták, lényegében régi épület nincs

Párizsban pedig valóban, ott vannak a régi épületek, meg a kialakítás, de ha valamihez hozzányúlnak, abból nem sztálin barokk lesz, mint itthon (nézd meg saját szemeddel, hogy gányolták szét Bp. legszűkebb belvárosát...sírni való..)hanem modern, lendületes..stb
pompidu központ..stb
mikor voltál Párizsban hosszabb ideig? Nem úgy, hogy külső körgyűrűn áthajtva, hanem mondjuk egy hetet?