mulatási 1.Kis Grófó szóleleménye a műfajára. 2. Tágabb és társadalomszociológiai értelemben mulatási a mélyszegény "éjjémeg negyvenhétezerbű te akurvanyádat!"  HHHHHHHHHHH-rétegek búcsú-locsolkodás-falunap-xmas-szantaklá -jellegű és magasabb jövedelemkáramlású időszaka tehát.

 

Magyarországon a leghosszabb mulatási beiskolázáskor van,ilyenkor [-> szüret] a proletár még napszámba se jár,nemhogy a munkaerőgőccsönyözők [-> Dologidő Kft ; Told a szekeret Kft]munkásbuszaira szarik,hiába is járatja a saffőr a háza előtt a motort. (Erre azért kapnaak rá a sofőrök, hogy aztán a proletár ne védekezhessen azzal, hogy ő ugyan kiállt a megállóhoz,de a saffőr ezerrel hajtott el megállás nélkül,pedig ő ríjjott is utána.)

 

Tágabb értelembe véve, az Állam,mint Erőszakszervezetek Működtetője is,az online kassza műfajának elterjedése óta tökéletesen tisztában van azzal, hogy miközben egy társadalmi réteg a majd belehalását panaszlja, aközben a jövedelmei ténylegesen mely áru csoportokirányában folynak-és-folynak.

 

Rekordévet zárt a horvát tengerparti ~ műfajában a magyar :3millió vendégéjszakát töltött csak a szezonban,tehát a szeptemberiek még nincsenek is benne. Viszont a nyáriakban benne van a 78 917 éhező-nyomorgó alulfizetett pedagógus 6-6-6 átlagoséjszakája is, akiknek csak Abbáziára futotta, holott a montenegrói túrisztikai árszínvonal a horváténak a 67,302%-a. A bolgár Napospart-ról ne beszéljünk.

screenshot_2019-09-12_orban_levelet_irt_minden_nyugdijasnak_444_hu_disqus.png

mulatasi2.png

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr5315066966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lac1 2019.09.12. 18:56:17

Ezzel amúgy semmi gond nincsen - nekem. Az online kassza amúgy másra is jó lenne, ha lenne rá bátorság vagy akarat vagy erő, a blokkot nem adó boltosok azonnali lebuktatására. Elég lenne csak a bolt mellé állni az ellenőröknek, nézni az online kassza adattovábbítását és a boltból kilépőket, egyből ki lehetne szúrni, hogy kinek a vásárlását nem verték be a pénztárgépbe.
Tudom, ezzel nem leszek népszerű, de hát mert eszembe jut, ezzel talán nem leszek így még közellenség.
De nem kell applikáción keresztül nézni a vásárlók vásárlási szokását, oda kell állni a pénztárhoz azon a napon, amikor a segílykét osszák, ha pont akkor én is ott vagyok, látom. Meg te is, meg te is, meg te is. Mondjuk a másik ötlet tényszerű, ebben mindenképpen jobb.
Adria:
Két hete voltam Crikvenicában, az ott jelenlévők fele magyar hangon beszélt, ennek ellenére magyarul SEMMI nem volt kiírva. Németül, angolul viszont igen.
Holnap reggel megyek motorral Senj-be, megnézem ott is, de nem hinném, hogy bármi más lenne.

Frick László Intézet 2019.09.13. 07:19:56

@lac1: kijönni a szobából? Amikor a TÁRKI pályázatipénzekbőlis 10éve kutat társadalmat könnyű,otthonrólvégezhető internetes munka kereteiben?
Már gyereket szült az a cigány nő,aki akkor fogant,amikor az utolsó Nagy Szociológai Felmérést publikálták

párkapcsolatért nem jön ki a gyerekszobájából,inkább maszturbál

gázálarcban és magas térdemeléssel megy be a dekóderen javítani az UPC-mérnök a gyerekszobájába, 5 éve nem húzta fela redőnyt

Frick László Intézet 2019.09.13. 07:21:39

@lac1: Miéet nem Padang Matsirat-ban nyaralsz,ott a taxis a telefonja segítségével magyarulkedveskedik neked
Repjeggyel számova is olcsóbb,mint Horvátország,jobb a kaja.És ha szereted a majmokat... vagy érdekela rohingya menekültek élete...

lac1 2019.09.15. 15:46:35

@Frick László Intézet:

Valóban nem kell kijönni a szobából, kb. erről beszéltem arról, amikor emberbarát/humanista/álkeresztény/szociológus/néprajzos/rasszizmuskutató azt mondta, hogy az nem úgy van, ahogy a szememmel láttam.

De ez a probléma csak a jéghegy csúcsa, ezer más van még, más elmebajjal és zsigeri állatmotívummal díszítve.
Ilyen lehet az öregek, idősek gyűjtőszenvedélye. Amikor régebben a napi pár percnél kicsit többet gondolkodtam a világ dolgain, rájöttem, hogy olyan ez, mint agyfajta vallás, hit. Ebben a hitben az isten (nem az Isten)neve a VAN.
ha van a VAN és minél erősebben van jelen, akkor jó, akkor jön a megboldogulás. Van újságpapír? Befőttesüveg? Sok? Még sokkal több? megboldogulunk... A VAN istennek a Belzebubja a NINCS. Kidöböd a lyukas zoknit, amikor meg lehet azt stoppolni? Istenkáromlás! Tejeszacskót kidobni? Női harisnyát, amikor abban még lehet festéket szűrni? 25 évvel ezelőtti Trabant turbóventi takarószőnyeget? 20 éve beszáradz olajfestéket? Az akkor NINCS!

lac1 2019.09.15. 16:00:49

@Frick László Intézet:

Több oka is van, ebből az első, hogy motorral nem tudok elmenni oda, mert - fél órája értem haza - viszont Senj-be igen.
Egyre rájöttem, igaz az, hogy lakva ismerszik meg az ember, nagyon meg kell válogatni, kivel megy nyaralni én a legközelebb.
Így a benzin, autópálya díj, szállás, kaja, a péntek reggel-vasárnap délután között olyan 50 ezer volt. A tenger szeretem, életem végéig eltudnék üldögélni a partján, az ún. aktív pihenést nem, egész évben aktív vagyok, elég is.
Ami az érdekes, most vagy tényleg nyílik az a képzeletbeli olló a jövedelmi viszonyokra értve, vagy tényleg gazdagszik a világ, amikkel találkoztam motorokkal, annak a fele legalább A BMW GS sorozatból volt való.

Frick László Intézet 2019.09.17. 07:32:19

@lac1: Nem szoktamkidobni a régi, noname kínai barkácsgépeimet vagy autórádiókat.Mert BELÜLRŐLmind ugyanaz ésígy egyiket amásikból javítom.mamár a BOSCH is Kínában bérgyártat, van is baj a maláj bérgyártatott akkumulátorával. Ráadásula BOSCH is bevezeti a vécéillatosítómarketinget, sűrűn cseréli a tervrajzokat, hogy lehessen a műanyagszemetet gyártani.

Én viszont,mint egy vég húgyosmagyar nyugger,az EuroSonic-otmegszerelem az AudioSonic-kal,a Panasoanic-ot pedig a Pinchineer-rel és kész

lac1 2019.09.18. 18:36:50

@Frick László Intézet:

De ez csak - sajnos - az ilyen kütyüknél működik. Ami csak annyira baj, hogy az eleve nem túl drága eszközöknél hatásos. Ahol érezhető lenne a megtakarítás, és maradjunk akkor már a motorozásnál, ott már sajnos nem. Az izzók talán meg a tükör, ilyenek, de itt be is zárul csere-bere.
Van ide is történetem, nincs csattanója, de az van, vagyis volt, hogy a most tavasszal eladott Hiace-ban egy kb. 18 éves, már akkor színes kijelzővel ellátott Pioneer fejegység volt, akkor kb. 3 havi pénz volt az ára. Nem vettem, de vadi újonnan, mondjuk úgy, bartelban kaptam, én csomagoltam ki.
Na, az 18 évig valóban hiba nélkül működött, pedig rázkódott, forróságban volt nyáron, mínuszokban télen. Nem vagyok biztos abban, hogy ma, ilyen árú (havi kereset*3) eszköz van-e, és ha van is, az is működne-e 18 évig. és az tényleg eredeti Japán volt, akkor még Kína fel sem volt találva.

Wildhunt 2019.09.18. 22:46:19

@lac1: Nincs. Oka a környezetvédelem. Valahol (blogokon) írtam, hogy mennyit ÁRT a környezetvédelem a környezetnek. Kifejezetten az elektronikában: utáljuk az ólmot, mert mimmeghalunk tőle, ezért az elektronikai cikkeket csak ólommentes forrasztással szabad gyártani. Fogyasztói elektronikát 2005-óta, de az automotív is köteles 2012-óta átállni. Most a két technológia között sajnos van külömbség. Az első az, hogy az ólmozott forrasztás tart kb. örökké. Az ólommentes meg nem, az átlag 5 év után bizony el fog engedni, amitől az elektronikai cikk tönkremegy. Itt viszont nincs vége a dolognak, ugyanis az ólmozott forrasztást akárhányszor javíthattad egy minimum 180 fokos pákával. Az ólommentest kizárólag a forrasztási pontok teljes megtisztítása után javíthatod, kb 420 fokos pákával. Amivel ugye jó eséllyel szétégetted a panel bevonatát, vagyis a kütyüd így is, úgy is kuka.

lac1 2019.09.19. 19:50:39

@Wildhunt:

Akkor ez mégsem környezetvédelem, ami bejött az ablakon, azt kidobtuk az ajtón. Nekem a környezetvédelem kapcsán furcsa, hogy 100+ lóerős autókat lehet már szinte csak kapni, de minek?
Más:
Haver hozatott külhonból egy pár éves i20-at. Amilyen az élet, a honosítás végén lerakta a parkolóba, hogy átvegye a rendszámot, papírokat és közben egy tata nekitolatott. Bonyolult, az autó honosítása közben volt az eset, nem a tulajdonos vezette, mert megbízással egy abban jártas személyt bízott meg az autó behozatalával és névre íratásával.- nem is ez a lényeg, kijött a biztosító, felmérte a kárt, a márkaszerviz tudod mennyiért adott árajánlatot a jobb első komplett reflektoros lámpatestre?
nem hiszed el, de
580.000,- !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Csak az repedt meg, a lámpa alatti szemöldökön a karc akár még polírozással is eltüntethető, de kis ködöléssel tuti.
Ezt ki fogja kifizetni hasonló esetben? Nyilván senki, mindenki nekiáll kendácsolni...

Wildhunt 2019.09.20. 00:53:35

@lac1: "hadd lopom ki szájából az obulust" - mert a fogyasztónak még ez is belefér. Pörög a gazdaság, ingyen van az energia, a Hyundai 19-re lapot húz és nyer, mert így is veszik. 2008-ban a Lehmann állítólag azon bukott, hogy valaki nem nézett meg időben egy SMS-t. Ott nem jött be a 19-re lap, elő kellett bújjon a PÉNZ, hogy kimentse utána az övéit.

lac1 2019.09.20. 15:06:40

@Wildhunt:

www.youtube.com/watch?v=uc6f_2nPSX8

Egyik kedvenc számom amikor még kislány voltam.
A csalásokról - mint lopás - nekem az a véleményem, hogy minden tolvaj lebukik, páran a hatalmuknak/kapcsolatuknak hála megússzák legfeljebb a felelősségre vonást. Az, hogy egy figyelmen kívül hagyott sms ez vagy egy rossz helyre címzett email, teljesen lényegtelen.
Mondjuk a halálbüntetés intézményét nem ártana kiterjeszteni a különösen nagy hullámokat verő esetekre is, nem csak a gyilkosokéra.