-avagy: frencsiz - slight return

Ahhoz, hogy egy üzletág  boooomjában a sikercégek menedzserei borotválkozás közben a NeuBauhaus-IKEA  stílusú fürdőszobai célbútort ne basszák bele a tükörbe, hogy abból egy alkalmas szilánkkal felvágják maguknak mind a két nyaki főerüket, az szükséges, hogy lehessenek

kivételes esetek.

Ilyen volt 2000 évvel ezelőtt Plaesztinában a messiás üzletág, amiben csak Jézus néven 33szemfényvesztő,kókler, csibész,szélhámos,mágos és orvosembermeg sima rablóvezér-útonállóműködött.

Ahhoz,hogy 2000 évvelkésőbb un "vallásfilozófusok" és semmibenhívő történelmi relativisták kisüthessék azt a zseniális felfedezésüket, miszerint  lényegében próba-cseresznye és merő egy véletlen az, hogy annyi segghülye tökfilkóból ki esik hasra a NázáretiJézus szerepében---

itt jegyzem meg, hogy Názáreti Jézus-ra az i.u. 69-70-es évadban kezdtek el emlékezgetni Jeruzsálemben és a környékén, amikor már A Háború bűzfelhője javában gomolygott... Abban az időben,aamikor még blúcsipvoltmessiásnaklenni, a Názáreti a Hét Szupersztárjalistára sem tudott felkerülni.

---ahhoz, hogy az üzletág fénykorának delén annyi trükkös figura közül pont az egyetlen Igaz Ember fiát sikerüljön a Heti Keresztrefeszítés kereteiben köztörvényes bűnözők közé felbiggyszteni a Golgotára, szükség volt

a korszak véleményformálóértelmiségének aktív közreműködésére

-יוסף בן מתתיהו pl kb akkoriban született,amikor egy  názáreti rabbi meghalt. Tehát יוסף בן מתתיהו aktív véleményformáló karrierje kezdetén találkozhatott 60-70éves aggokkal, akiknek már minden annyira mindegy volt, hogy többek között még a názáreti rabbi-ra is emlékeztek.

Ezen törvényszerűség alapján

léteznie kell egy hányadosnak, amiszerint az adománypénzek bizonyos [< 10%] százaléka valóban adományszerűen és tényleg arra,legalább papíron  rászorulókhoz is eljut.

Emlékeztetlek drága maradék olvasóm arra, hogy Magyarországon,a Rendszerváltás óta forgalmazott turkálós ruhák még jóvala HáDa frencsiz  piacralépése előtt fejlettisztáni jóléti fejlettpolgárok ruhatáraiból kerültek adománygyűjtő helyekre és az üzletág feljövetelekormég a holland meg angolnénikkonkrétan el is tudtákképzelni,hogy a skótkockás lapszoknyájukat vagy a harisnyaszárú, de holdjáró, talpától a bokáig négerbarna lakk csizmájukat egy harmadikvilágbeli,pla szocializmus diktatúrája alól frissen felszabadult lengyelasszony felveszi és egészsséggel is használja,bár ő csak felpróbálta az egyiket az üzletben,kifizette és azóta soha eszébe sem jutott.

habbla.jpg

A Turkálós Ruházat üzletág melléküzeme a Géprongy-Rongyszőnyeg.. sok-sok adományruha tehát autószervizekben ésmerő egy fáradtolajtólátitatva vagy pedig csíkokban végezte a rongyszőnyegszövőszék mellett a tarka halomban.

20 éve még voltak helyszínen készített un feltáróriportok,ilyenek leplezték le a Sötét Posztkommunista  Kelet-Európa üzelmeit,s ilyen bátorriportok  hatására a Nemzetközi Vöröskeresszt is beszállt az üzletágba:Az üsszegyűjtött adományruhákat pénzért tette bele a disztribúcióba és a Nemzetközi Vöröskereszt a Vörös Félholddal osztotta el ezeket az összegeket,a disztribúció további szakaszában keletkező profitok ezáltal már teljesen nyiltan, csak az adóhatóságok elől rejtetten kerültek magánvagyonokba.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr9415052206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wildhunt 2019.09.09. 09:09:56

Hamár: szerintem nem jiddisül írta a nevét...

Frick László Intézet 2019.09.09. 12:12:59

@Wildhunt: Keresed a kákán a csomót? Nesze brit tudomáőnyos szakcikk illusztrációja:
static.newworldencyclopedia.org/thumb/8/83/Josephus.jpg/250px-Josephus.jpg

és nesze ez is:D
i.imgur.com/2OVYqzf.gif

Wildhunt 2019.09.09. 13:38:23

@Frick László Intézet: volt életemben egy időszak, mikor elkezdtem lehetetlen abc-ket tanulni. A masszoréta héber volt az egyik. Majd 20 éve vártam, hogy használhassam valahol.