gyerekcsina.png

gyerekcsin.png

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr3015043052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szorgalmas Gyémánt 2019.09.06. 15:33:45

eNnyi kellene. ÉS ez megoldaná a betöltetlen állások problémáját, megállítaná a népesség fogyását és ehhez hasonlókat.
A társadlamat felnőtt, közösségben létezni tudó embereknek találták ki. A pánpéterek, egyszemélyes társadalmak tömeges megjelenéséren nincs receptje senkinek.

Wildhunt 2019.09.06. 23:31:49

@Szorgalmas Gyémánt: Ez a helyes válasz a másik poszthoz is, ezzel teljesen egyet tudok érteni. Megoldás természetesen nincs. A múltban aki így gondolkodott, kihalt, most meg megmaradnak kvázi többségnek. Szerinted meg lehet ebbenmaradni "normálisnak"? Ugye a közlegelők példájában hiába tudja valaki, hogy amit mindenki tesz, az a rossz megoldás, mégis, ha egy kritikus pont után nem csatlakozik, azzal a saját végét sietteti. Nem tartunk még ott? vagy ha igen, te látsz lehetőséget a kimaradásra?

Frick László Intézet 2019.09.07. 05:33:50

@Szorgalmas Gyémánt: @Wildhunt: A XIX.században gyorsult fela tempó és a nők akkor veszítették el a hatalmukmaradékait. Részeredményekmaradtakvidéken,kisebb falvakban, elzárt területeken.

A férfibölcsességek több könyvtárat is megtölteenek,a női bölcsességeket senki nem írta le.

Az egyik legősibb törzs női alapbölcsesség így szól:

Kinek hol viszketik,ottan vakarja magának.

A másik:
Mindenkinek a saját seggelyukáig ér a keze.

Mára mindenki elfeledte a korai Fejlettisztán hipernaturalista-anekdotázóíróját,Martin Andersen Nexø -t.A HódítóPellec.gyűjteményében megmutatja, a KorszerűModern Jövőbevezető OirópaiOktatás kezdeteit,a kötelező állami_általános iskolai elemitanítás lényegét.

A XIX. század fordulat volt, az emberekpénzért vették meg azt,amit magukkülönbet tudtak még akkor csinálni,illetve teljesen felesleges,odahaza márlényegében alomba számítható vadonatúj szemetet kezdtek el gyártani.

Én dél-kelet ázsiai kozmetika-drogéria-gyógyszertár...inkább az amerikai Drugstore-szerűüzletekben világosodtam meg:

Tétel:Maa Világ KoznetikaIpari Volumenje már a Távol-Keleten,Ázsiában, SriLankátólHokkaido-ig húzódófrontokon termelődik,ott csúcsosul a fogyasztás.

Átnéztemkozmetika-vegyszer-gyógyszer üzletek termékszerkezetét és az alábbiakat állíptottam meg:

Azt a fajta női hajfestéket,arákkeltőt,ami leöli a hajat műanyag raffiára,sok nők megkopaszít, sokakat rákossátesz + a halott hajra a revitalizálók,ezekteljesen hiányoznaka szekcióta bulikra való kimosható alkalmi neonszínek és a szőkítő(gyak.: vörösítő) hidrogénezők teszikki.

A fogkrémkínálat attólfügg, hogy mennyi európaira számítanak,világvárosokban,mint Kuala Lumpur,plázákban akár10-20 cm helyet foglalhatnakelegy polcon és van egy fogkefe is.

Aki maszturbáláshoz síkosítót használna, vagy fartúró,az is bajban van,mert ezek is cssak nemzetköziségnekkitett helyeken,kb a fogkrémek felének a helyét fogják.

Arcfehérítők viszont gondolaszám,külön a férfiaknak egy gondola arcfehérítő félék,a nőknek 1-3 gondola. Plusz zsírosbőrre, mitesszereknek n-Európában még a L"Oreal Beijing francia fiókvállatatána mintaboltjaiban sincsenek olyanmaszkféleségek,mintmondjuk Tanang Matsiratban. Amennyi nálunk az össz maszkfelhozatal,annyi a férfimitesszerekre való.

Szőrtelentők,mint a fogkrémek és kapható nőiborotva is.

Pinakozmetológiai szerek egyáltalán nincsenek,semmifélék nincsenek.

Frick László Intézet 2019.09.07. 05:44:30

@Szorgalmas Gyémánt: @Wildhunt:

A XIX.században kétféle fonólétezett:

1.koedukált fonó pubertásukatélőfiataloknak vegyesen,fiúk-lányok együtt.
2. csak nőneműeknek fonó,kizárólag lányoknak-asszonyoknak

más

Krúdy Gyula fiatalkorában bugyogótkizárólaag a kurvák hordtak vagy olyan színésznők,akiknek a viselése szakmailag bizonyos esetekben kötelezővoltez a kán-kán járása.

Krúdy fiatalon halt meg, még 55 éves sem volt,addigra a bugyi viselése általánosan és annyira jellemzővolt, hogy egy másikértelmiségi,egy akkori orvos a naplójában feljegyezte, hogy a megkövetelt általános egészségügyi felmérésre egyetlen alkalmas naplenne,a vasárnap reggelésdélelőtt,mert egyszerűen... kedden vagy szerdán már az asszonyok többsége az élete árán sem lenne hajlandó lehúzni a bugyogóját,az ok annak a ....khrmmm...állapota.

Ahhoz képest, hogy az orvostudomyi egyetemek jellegzetesen vitriolos humoraa nőgyógyászok barátjánakúgy 1892. táján kezdte becézni a bugyit,ugye ezeka"vicc"-ek,főleg a proszektúrahumor,.titokban tanító zanzák és egy-egy ágazat alaptitkait foglalják össze,úgymint a nőgyógyászok számára azt, hogy a pinának a bugyi káros, az egészségét veszélyezteti. Innen mindössze 100 év kellett ahhoz, hogy a nők 30-40% egy pillanatra ne engedje jóformán napközben levegőhöz jutni a pináját.

Ehhez képest ma ott tartunk, hogy egy-egy pusztítómarketingötlet 2-3 év alatt végig tud seperni a bolygón
Kínában a kávéivásra rákapása 400 millióembernek kb 2--3-4 évbe kerültésma avilágkávéfogyasztása a termelés 130%-át teszi ki (ha elhisszük,hogy a kapszulákban lévőanyag kávécserje termésével valamilyen kapcsolatban állna)