screenshot_2019-09-06_keselo_afgan_migrans_azert_jottem_hollandiaba_hogy_megvedjem_mohamed_profetat_888_hu_disqus.png

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr5215043516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szorgalmas Gyémánt 2019.09.06. 15:18:37

One Settler, one bullet - hangoztatják az afrikai feketék. Igencsak meglepődnének, ha ezt az elvet rájuk kezdenék el alkalmazni a settlerek anyarországaiban.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2019.09.06. 15:40:53

Drágabolgárúrhoz egyszer betelefonált egy férfi:

– Jónapot Bolgárúr, mindighallgatom, mi a véleménye az otthonszülésről?
– Jónapot, és nagyon támogatom, a nőnek joga van eldönteni stb.
– Igen, mélyen egyetértek én is, mindenki szüljön otthon, a négerek otthon, a zsidók otthon, a cigányok otthon...

Persze gyorsan lekeverték, de vicces volt.

Frick László Intézet 2019.09.07. 05:09:08

@Szorgalmas Gyémánt: Kultúrzombikról beszélsz.

Egy...mondjukígy,ismerősömnekaz élete szerelmevolt éskét gyerekének is az apja.
Én magamis beszélgettem a csávóval, gyönyörű beszédekt oráltam neki a honvágyról. Honnan jütt,Ruandábóljött -ez a mészárlás előtt 3évvel történt.

Végülazt mondta ez az ember, hogy nem birja itt tovább.Egyszerűen őez alatt az ég alatt meghal,mint a fecskék télen. Menjenek vissza Afrikába -de csak Egyiptomba. Egyiptom ugye borzalmas, a mocsok nem afrikaimocsok, hanem speciális ázsiai,inkább hasonlít az indiai mocsokra.

Az ismerősöm nemértette,hogy mit akar a szerelmeEgyiptomban,ésszelátgondolta a praktikus érveket,de azóta sem érti. (azóta sokkal-sokkal gyorsabban lehet Közép-Afrikából felbumlizni Port Saidba.)

A fickó jólszámolt,mertvégülis 3 hónapig birta az asszony visszament a hazájába a gyerekeivel és Egyiptombólsokkal-sokkalkönnyebb fölrándulni évente kétszer vagy kétévente egyszer megnézni a gyerekeket. Mindamellett,hogy Egyiptomban négernek lenni szarabb,mint Magyarországon.

Frick László Intézet 2019.09.07. 05:11:13

@Szorgalmas Gyémánt: A Bjutiful2010-ben készrevágottés bemutatott filmben a néger nőBarcelonában azt mondja,hogy hiba voltidejönni éspénzt gyűjt,hogy hazamehessen.Arákban haldokló főhős ad neki egy kisebbköteg pént,amennyit a néger nő SOHA nem gyűjtöttvolna össze,de a néger nő,amikor a fájdalomcsillapítókábulat lenyomja a főhőst,kicseréli a nagyobbikkötegre.

Frick László Intézet 2019.09.07. 05:14:00

@Dinamuki: Bolgár György Magyarország 300 Legokosabb Embere egyike. Legfényesebb korszakában is kb a tudása 7-8%-ával elvolt,mint a befőtt. Sokan összekeverik FialaJánossal,deő nema 300 Legokosabb, hanem a 4800 Legnagyképűbb Ember egyike,szerinteem a nagyképűség is,ha az ember jólképes tartani és nem bicsaklik meg soha, nagyon célra vezetőlehet.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2019.09.08. 11:16:18

@Frick László Intézet: Bolgárúr "véleménye" tökéletesen lefedi az ÉS-444-Index-168 óra tengelyt, szóval ha neadj isten kedve támadna bekommentelni ide, rögtön lesíkbolygó-szőrsapósnéniznéd.

Frick László Intézet 2019.09.09. 04:20:24

@Dinamuki: Ájjj-ájjj-ájjj-ájj. Bolgárúr egy régi,mára letűnt műveltségeszmény híve. A szőrsapka és a Síkbolygó népe pedig egy egészen más eset, a pult túlsóoldala. Bolgárurat inkább hasonlítanám az ifjúkoromban még szélesen elterjedt kocsmárosokhoz,akik soha-soha, nemhogy kincsekért,de akár fegyveres erőszak hatására sem ittak volna bele abba,amit kimértek. Folyóbort, kőbányaisört, bármi lédig italt,amit a kívülről koszlott műanyagkannákban hozattak elő,még elvonásitüneteik "Éj a kopár hegyen első 140 üteme" szakaszában sem kóstoltak volna meg.Ha esetleg valamit az üzletükkínálatából, akkor,mint Váncsa István is,kizárólag hétdecisüvegből a fehér bort.
Ismertem egy kocsmárost,akiborseprő alapú,engedélyezett élelmiszerfestékkel festett, alistán konyak címszó alatt szereplő , nagy jóindulattalés tökéletes tudatlannságban brendi-nek nevezhetőitalt ivott -amit a nyírségi alkoholistaasszonyi népnyelv egyszerűen az "édes" kategóriába sorolt.

Vagyis az Élet és Irodalom szerkesztősége az egész magyar véleményformálóüzletágban egy különös, rendkívüli és egyedi eset.Azáltalános inkábbaz volt,amit az Élet ésIrodalommalantagonisztikus elentétben álló 168 óra c.hetilapnál Bölcs IStván és Mester Ákos hittek a saját, egyedi és zseniális ötletüknek,ti.amit az Állam költségén az Állam eszközeivel és az Államépületeiben az Állam fizetségéért elkészítettek,azt az Állam titkárnőivellegépeltettékmajd kiszedették a hetilapjukba és a magánvagyonukba konvertálták,ezt az ötletüket pedig 1989-ben "szellemi apport"-ként24 millió Ft értékben határozták meg,amit a Társasági Törvényismerete alapján már akkor sem értettem,minek egy kft-be ekkora apport,amikor a bajai ÖNÉRT Rt egymillával flottul és készen állt.

Szerintem a kommented szellemesnek találtad és ehhez Lujza nénikompilatív, falurággyó szerűmóccerét használtad, olyanokat sikerült gyöngy-szerűen egyre fűznöd,amik nálam nem fordulhatnának elő.

1. Az Élet és Irodalom szerkesztőségétmáig a belsőviták jellemzik. Dr Kovács egyik ma márérdekesnek számítótulajdonsága a meggyőzhetőség.Tegyük fel, hogy neked van egy meggyőződésed,amivel ez a Dr Kovács nemért egyet,deazért,ha elég érdekesen tudnád előadni a magadét,meghallgatna és ha pl lennének érveid,akár képes lenne felülvizsgálni addigi meggyőződését.

Ez totálisan nem jellemzi a mai haladómédiát és véleményformálókat,még magánban sem állnak le vitatkozni,mert szabadidejükben nlinee társasjátékozni szoktak egyébként vadidegenekkel,akiket csak kódneveikalapján különböztetnekel éslehet, hogy nemis errőla kontinensről valóak.

Természetesen közös nevezőmindig található, ha nagyon akarja az ember, ez pedig egy szőrsapós vagy Síkbolygólakó tekintetében a mélységes orbángyűlölet lehetne,ez azonbanpl a 444 dolgozói körében messze nem annyira mélységes, hiszen tisztában vannak azzal, hogy az USA Kongresszusi Támogatása üldözött értelmiségieknek csak diktatúrában jár.Ha-amennyiben megszünne a diktatúra, egy rakás pénztől elesnének.

Az Élet és irodalomban nincsen Dívány vagy Velvet rovat. Nem amerikairendszerű irodában dolgoznak..alegaktuálisabb szokásaikat nemismerem,defénykorukban a szerkesztőknek fogadóóráik voltakés nem túlbonyolultan egy szerkesztőnek face-to-face lehetett kéziratot adni. Az ÉS rendszerváltás utáni szerkesztőségének történetében összesen egy olyan szerkesztővolt,aki pszichésen képtelen volt elviselni a szerkessztéssel járó feladatok zömét,mindenfélekéziratokmegnézését,kommunikálni vaalahogyan azok beadójával ésfőleg pedig a heti lapzáróértekezleteen a rovatávalkapcsolatban döntésekkel előállni. Lényegében havonta egyszer jelent meg a szerkesztőségben,mert a fizetésért a munkáért,akit másvégzett el helyettemég azt semállíthatnám, hogy szivességből,viszont külön javadalmazás nélkül. Mindehhez még érzékeny és neuraszténiás léleknek is képzelte magát az illető.

Ha egy síkbolygólakónak vagy szőrsapkás-nak jó hasonlatot szeretnék találni akkor a Tv2 Sztárban sztárleszek c."műsora" zsűrijére és szisztémájára szeretnék rámutatniaz index-444-hvg vonalon,amihez képest a bácsik az ÉS-ból vagy a 168órátólMajor Tamás,Pernye András és Abody Béla. Meg Lőrincze Lajos.

A Sztárban sztár leszek egy frencsiz,amit nagyon komoly team készít elő. Alapvetően a bohócok és nevetségesen alkalmatlanokmeg a Titkos Faragatlan Zsenik a két létezhetőkategória. Általánosan elmondható, hogy az a párénekelni tudó,akit a storyboarderek felengednek akamerapróbára,ami a végső szűrő,soha nemlehet tudni, hogy egy énekesként álcáskodó aztán "élő adásban" nem-e előkap egy hegedűt és kiderül, hogy paganini.

Alegfontosabb az ma egy zsűriben, hogy ha pl az ének a pálya,akkora szerencsepróbálók 87,203%-a köszönőviszonyba se nincsen az énekléssel,viszont semmi önkontrollja. Amaradék pedig jobbanénekela zsűritagoknál,igen gyakori, hogy a szerepébőlkieső zsűritag szőlősavanyűlló vagy az ingyenes dinnyeföldhöz jutástólelesett képét ölti. Tóth gabi a picsába,a gecimbe-faszomba már,a kurva életbe kifejezésekbe tör. Horváth Tamásról kiderül,hogy nekimunkássága van.

Frick László Intézet 2019.09.09. 04:34:11

@Dinamuki: (folytatás)

A blogteren volt egy blogbarátom,soha nem találkoztunkszemélyesen.Abban az időben a blog volta blúcsipés valamiért Farkasházy Tivadarné a fejébe vette, hogy kell egy blog a Hócipő c.politikailag megfelelő szomorúújságnak.

Történt, hogy egy hajnalban ezzela blogbarátommalvéletlenülössszefutottunk a Hócipó "blog"-jánakakommentsávjábanéspártucat dikcióban egyszerűen majmot csináltunk Farkasházynébólmeg az egész brancsból. A Hócipőegész történetében nincs annyi vicces,mint amit ott a blogbarátommalmiingyenmedveként,ám őszinte szrakozássbólelőadtunk.

Hasonlóokokmiatt töröltek háromszor a 444 szerkesztőségénél.

AzÉlet ésIrodalom-nálhasonlóesetekben valamivel becsalták a szerkesztőségbe a Visszhang rovathoz zseniálisan jócikket beküldőismeretlen vidéki energetikus szakmérnököt és ha jólírt, akkor évente előfordulhatott egyszer, hogy egy csokorba fogva más hasonlóvidéki őstehetséggel egy "Ilyen őstehetségekmennekpocsékba" összeállításban,természetesen honorárium nélkül,azonban a szerkesztőkapott egy kispluszpénzt a kriminális kéziratok gondozásáért(egyes gépelvényeket nemmagyar-ékezetesbetűkkeléslila indigómásolatban adtak be).

Konkrétan azt hiszem, hogy Horváth Bence készített egy tipikus otthonrólvégezhetőszobakutatást a igánysággalkapcsolatban,ami alá én egy olyan 8-10kisminiriportot dobáltam össze a mai valódi tényleges cigányokról.

Horváth Bencéneklövése sincs erről,merta kommentírók szerinte barmok és ha rajta múlna,akkorúgy bánna a kommentfunkcióval,ahogy a civilszervezetek és nőijogvédők meg romanológusok szoktakkülsősként, hogy külön megkérka szerkesztőséget,nehogy kommentelni lehessen a cikk alá

illetve egyszer Szily László jártúgy,mint Farkasházyné , azaz a kommentelők viccesebbek voltak,mint őa főszövegben,ezért az ügyvédje tanácsát is figyelembe véve le- éskizárta a kommenteléstés azóta a Deep Web hetedik galaxisában tágulnak fénysebességgelA Semmi felé a SzilyLaciénál kurvajóbb szövegek a kommentoszlopból.

Hogyne! - természetesen létezik ellenpélda.Tamás Bence Gáspár a Nemzedéki Szakadék túloldalán egészen innenien viselkedett.Ő éventee párszor,ha jónagy gecineklátja a kommentelőt,el szeretnéintéznipárkeresetlen szóval,ámkiderült, hogy kár voltvitatkozni a storyboarderrel. A kommenter tényleg jobb, mint ő. Ekkor tebege az egész index-hávégé-444 tengelyre egyáltalán nemjellemző módon ennyit írt:"Tévedtem".

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2019.09.09. 09:05:48

@Frick László Intézet: Vajon hol és mennyiben tér el Bolgárúr véleménye TITOKBAN a 444-ÉS-Index-MANCS vonaltól? És ezt te honnét tudod, ha egyszer (ha jól értem a monológod) valamiért TITKOLJA?

Frick László Intézet 2019.09.09. 12:17:32

@Dinamuki: Bolgárúr műűveltségesznénye ...hogy mondjam finoman szólva...klasszikus és ha valamit ma egy nagyon öreg bácsinak is jó, ha titkolja, akkor ez.

Bolgárúr generációjáőnak egészen perverz ésundorító szokásapl az, hogy ha nem tudnak valamit,akkor addig nem nyugosznak, amíg meg nem kérdeznek valakit, aki ért hozzá. Pl ha érdekli őket a csehszlovákkultúra Prága1968idejében, akkor kerítenek egy jó cseh'est és őt kérdezik meg.

Ez a netokratákkal nem fordulhat elő, hogy imígyen égetnék magukat, hogy pl lövegek huzagolásávaalkapcsolatban egy tüzértisztet kérdeznekmeg vagy plhitetlenkedvén egy wikipedia cikkben,megkérdezik a szovjet légibázis falujában a könyvtárost, hogy mikor látot először Mig 29-est és perszehogy akkoriban, amikor Farkas Berci az űrbe ment, már javában repkedtek.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2019.09.09. 15:11:15

@Frick László Intézet: ez érdekes, de inkább arra lettem volna kíváncsi, mennyiben tér el a főáramú liberális sajtó által nyújtott narratívától Bolgárúr bármilyen konkrét kérdésben.
Vagy akkor csak mondjuk azt, hogy Justin Bieber egy tök normális és értelmes srác ha lejön a színpadról.

Frick László Intézet 2019.09.09. 17:33:55

@Dinamuki: Magyarországon nincsen liberális sajtó, ami nincsen, annak persze se narratívája, se főárama.

MaMagyarorszáőgon apolitikaláthatóoldalén nincsen liberális politikus sem,nem hogy újságíró.

Ismerek pár liberális embert, de a nevűket úgy tartom titokban, ahogy pl az ember nem minden dél-kelet ázsiai partot ad ki oiropid picsaembereknek vagy jó kagylólelőhelyet sem.

Tudni kell hallgatni, ma az egész oiropid fejlettvilágban az a pármaradékliberális ember van elképesztő veszélyeknek kitéve.

Pl hollók fészkelési helyeit ismerem itt ba környéken,de nem beszélek ezekről senkinek.

Tudok egy karosszérialakatost,aki időnként meghegeszt nekem ezt-azt, az a kérése: SOHA SEHOL SENKINEK!

Tudom, hogy furdal téged,milyen lehet egy titokban liberális ember hétköznapja, hogyan csinál, amikor senki nem látja,hát pl Domokos Mátyást szokott olvasni meg Berzsenyi Dánielt és Pázmányt. Pl e liberális ember szerint nem biztos, hogy túl jóötlet nemmindent elmondani az Európába felcsalt embereknek.
Ó, most jut az eszembe egy liberális ember,simán kiadom neked a nevét: Frei Tamásnak hívják s a Cote D'Azure-ön él s egyáltalán nem ért egyet az USA mai kül-és hadipolitikájával,plMagyarországon ma, ha valaki jót akar magának,errőlkussol szépen, a Joint Vision 2020-rólsem nyilvánít véleményt, ha társaságban felmerülésmegfigyeled, az arcán olyant látsz,mint kisbabáén, ha csöndben bekakil, könnybe lábad a szeme, egy kicsit kigúvad, de aztán tudja tartani a száját. .

Terpert7 2019.09.09. 18:19:58

@Frick László Intézet: ugy ertettem a halado "liberalis" dogmatikat es (politikai-gazdasagi-szocialis) egyenvelemenyt kepviselo sajto. Bar ez egyertelmuen kiderul a szoveglornyezetbol. Mennyiben ter el ettol Bolgarur, ez volt a kerdes.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2019.09.09. 19:29:17

@Frick László Intézet: ugy ertettem a halado "liberalis" dogmatikat es (politikai-gazdasagi-szocialis) egyenvelemenyt kepviselo sajto. Bar ez egyertelmuen kiderul a szoveglornyezetbol. Mennyiben ter el ettol Bolgarur, ez volt a kerdes.

Frick László Intézet 2019.09.10. 08:55:58

@Dinamuki: Van ugye az a Bolgárúr,aki szeretne jólkeresni azzal, hogy őa Bolgárúr.És van a másik Bolgárúr,aki egyébként azt a Bolgárurat útálja, de meg kell élni valamiből. Ráadásula nyugdíja semmi,mert a sok pénzt mind számlaképes Betéti Társaság kereste. Államialkalmazott korában meg a hivatalos adózottjövedelme kevesebb volt,mint egy ápolónőé.

Frick László Intézet 2019.09.10. 08:58:25

@Dinamuki: Általában a jelentősértelmiségijeinkkelminddelígy van,pl rengetegen hiszik azt, hogy Farkasházy Teddy macibácsi egy vicces ember, vagy pl Gálvölgyi János. Hát nem. Civilben morózus humortalan kertitörpék.