RIPORTER: Itt kell aláírni a Kettőskereszt Mítúú-ívet?
AKTIVISTA: Persze, tessék!
RIPORTER: Ön tud hinni az Egyetlen Igazságban vagy a sokféleigazság szivárványos diverzitásában hisz?
AKTIVISTA Én nem hiszek, hanem tudok: Sokféle igazság létezik!
RIPORTER (az indexesek jellegzetes győztesmosolyával) Köszönöm a riportot! (el)
AKTIVISTA: Hé,és az ív? Az aláírás, bazdmeg!
BALLAGÓ MUNKAIDŐNTÚLI CIVIL : Ja az? Az?- szerintem nemigaz!.
AKTIVISTA: Akkor baszd meg!*

*idézet Szendrői Csaba Paula c.verséből

Riport: Az A38 keverőembereinek,az egyik hihetetlen beképzelt nagypofávalés tablettel mászkál hátul, az a szokása, hogy a baszust meg a dobot kurvára felveszik,  túlvezérlik és torz lesz az egész,viszont aztán,amikor marketingokokból felkerül a videó a jutyúbra, akkor a dobozbazárt és jólkevert felvételt teszik fel, ami annyira még nemélvezhetetlen -ugye?-csak mákos egy kicsit- és azt is a körülményekhez kell számítani, hogy Zsuffa Aba , a világ legédesebben legaranyosabb mackó & kertitörpeszakállas ródja a milliós dzsesszgitárjával ezen a felvételen ugyan nem,de más felvételken a háttérben állt és jót mutatott,mert nyaktól (amit a kertitörpeszakálla takar, bár időnként divatos bukóhaja is lehet) fölfelé jót mutat.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr2515013176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lac1 2019.08.19. 10:47:57

Hát sajnos ez a zene nekem nem annyira bejövős.
Amúgy mindenevő vagyok, mondhatni inkább mindent-tűrő, mert technikusként még megboldogult kislánykoromban tetszett-nemtetszett, mindent meghallgattam.
A magyar zenét különösen nem nagyon szeretem, mint a magyar filmeket sem, bár mindegyikből van kivétel akár több is. Az a baj, hogy értem, mit énekelnek vagy akarnak bemutatni, és azért az legtöbbször csak karcolja az igazságot - szerintem. A más nyelvű zenekarok, előadók is ilyen kutyaütő szöveggel lehetnek, csak azt legalább nem értem és figyelhetek arra, amiért a zene szerintem valójában van, a ritmusra.

Frick László Emlékzenekar 2019.08.20. 04:31:54

@lac1: Nem tudom,én nem így látom. Arra azonban emlékszem, hogy az Elefánt zenekar elsőre nem annyira jött be nekem.

Van egy másik út,amikor elsőre valami annyira bejön, hogy le is töltöd,ám aztán minig átugratod a lejátszón.

Egy átlagos Elefánt-számban legalábbkétféle ritmusképlet van, hangnemváltások,dzsigg-betét meg ilyesmi.

Ez ugye az ismétlésekkora, egy zene nem lehet hosszabb ötletében,mint három ütem,egy terccellejjebb,eggyelmeg feljebb. Igazábóla felvételek valódi hossza 30-100 mp,amit a szerkesztő kipipasztázásokkala RádióBarát Hossz-ra hízlal.

Azt tapasztalom,hogy a 12-42 éves gyerekek sikoltoznak,ha a szöveg magyar és nem ficamütemű igasságrep.

Körtisz dizájnere csináltat egy nulladipotriás szemüveget és ezzel Körtisznek minden meg van bocsátva.

Héltmilliót kér a Halottpénz,plusz egy külön víilágítást,amiben mindennek külön beszerzésnek kell lenni,meg oloyyaan törölközőszínt,amit biztos, hogy senki koncertszervező nem gondolt volna előre, vagyis kb továnbbi hét milliót kellelbaszni halottpénz gyanánt, hogy az embereknek...
biztos megfigyelted már külföldi zenekaroknál, mint az Imagine Dragons vagy a Thirty Scond to Mars, hogy a közönségből táni-táni alapon szélben hajladozó bűzamezőt csinálnak a kurva refrénjeikkel és gyakorlatilag amit hall a közömség, a gitárosnak jézusszakálla meg Fender gitár a nyakában, a dobos,aki egyet nem dobol,mert minden géprőlmegy,a dobverőit behajigálja a nézőtérre...

Ezek az emberek azért mennek el erre a koncertre,mertéletük eseménye lesz, ha már annyi pénzt kiadtak a jegyre

vagy a magyar önkormányzat a Választások Évében azt hiszi, hogy az embereket preferenciálisan érdekelheti, hogy elbasztak 14 milliót a Halott Pénz -re. Ruzsa Magdi ötmillió, a Tankcsapda 7 millió.

A kateringbe annyi pia van beírva, hogy ha a gépkocsivezetőknek is innia kéne,akkor mindenki, beleértve a sztárokat, 7,7 véralkoholezrelékkel távozna.

A Halott Pénz 13000 Ft-os, szinte lehetetlen beszerzésű viszkit is kiköt.

Már a beállásokkor harcola közönség, azt hiszik, hogy a zenészek azon kkínlódnak,amit hallani fognak.

Számítástechnika minden, ha minden évben fellép a zenekar,elmenthetném a beállításokat.,amik így viszont a rendes fellépésre is eltűnnek,ráadásul a keverőpultnálannyira szarik bele a keverúőember, hogy a dobot meg a basszust túlvezérli...

A youtube-ra viszont nem azt veszik föl,a torzat,amivel lezúzták a koncertet,hanem egy szépen megkompoönált tiszta felvételt,amit a zenészek a füleseikből nem hallhattak.

Részeredmények vannak,sok zenész ráűjött, hogy vissza kell állni az 1968-as megoldásokra, egy jobbféle gyakorló kombóra köti a kisvonatját, a kombója egyben a kontrollja is,és a kombó elémeg odarögzítenek egy kikrofont, a kombó hálóján +-szal bejelölve,hol legyen a mikrofon feje.

Általában az előadők a pályájuk valahány korai éveiben, ez lehet akár 10 év is, szinte semmit nem keresnek,civil foglalkozásokba kényszerülnek.

Aztán egyik évrőla másikra megkeresi őket egy iroda,elkezdik prodjúszelni őket,elkezdik elrartani az iroda vízfejét,s 2-3-4 áv múlva egyszervcsak a 475000 Ft-os gázsijuk felmegy egymillióra,aztán másfél, aztán kettő és így,meg tovább...
Anőielőadók sérülékenyek és védtelenek,nemmegy a nő semmire férfiak nélkül, kell egy jó dalszerző,aki az énekesnőnek valódaalokat ír meg jó zenekar.mént Bérczesi Róbertnek.

Nagyon bevállós az a felállás,amit én Lovasi SZisztemnek nevezek,a 30Y is ilyen, az Elefánt vagy a Bagossy Borthers Company, hogy a billentyűs az egy univerzális untermann, hangszerel és komponál, hiszen komolyzenei tanulmányokat ő folytatott. Ez az LGT szisztemhez nagyon hasonlít --- Presser azon az iskolaudvaron focizott,amire a szorgalmas Kocsis Zoltán le-lenézett két gyakorlás pisiszünetében.

Tapasztalni azt tapasztalom, hogy az embereknek kurvára mindegy, hogy mire táni-tániznak meg hajladoznak, csak hangosan szóljon,mert a piano alatt elkezdenek hangosan pofázni,mint valami temetésen vagy esküvőn.

Ebbőlkifolyólag az a véleményem, hogy van egy sáv,amiből öt fellépőt fizetek meg a Halott pénz-nek csak a gázsijából, azaz csak az egyik feléből.

Haszonelv alapján ugyanarra az eredményre jutottam és nem kellett pénz égetnem a semmiért.

lac1 2019.08.20. 12:54:47

@Frick László Emlékzenekar:

Én ugye a tánczene azon időszakában kerültem a zene közelébe, amikor az italodiszkó nálunk ugrásszerűen terjedt. Ott meg ugye a ritmus inkább mint a szöveg. Ez örökre nyomot hagyott bennem, de nem kevesbé ez, hogy a sci-fi filmek valamint az elektronikus zene kapcsolata is tetten érhető, és mint sci-fi rajongó ez is hatással volt rám.
A tömeg: egy-kétszer voltam koncerten, a sok ember közelsége nem jött be. Egyszer voltam, gyorsulásin a Hungaroringen, elég is volt. Repülőnapon kétszer, egyszer belőle hivatalból. Az is elég volt. Nem vagyok amúgy távolságtartó, de a sok ember közelsége nem hiányzik. A legjobb ami érhet, motoron a tengerparton...

https://www.google.hu/maps/@44.9384248,14.921993,3a,75y,226.33h,82.97t/data=!3m6!1e1!3m4!1soPwGgiZKk1hxgWJpA7yNmQ!2e0!7i13312!8i6656?hl=hu

A sztárokkal és allűrjeikkel amúgy is kivagyok, jobb is ha nem tudom ezeket, mert csalatkoznék bennük, így inkább magányomban elhallgatok egy J. M. Jarre-t, most azon vagyok itthon, hogy a dinamikát alul is kézzelfoghatóvá tegyem. Ez jól tetten érhető a katonazenekari találkozón, amikor megy a század és a dobos odabasz egyet a nagydobra és megmozdul a belem is. Azt nyilván sohasem érem el, de megpróbálom. A gépzene amúgy mindig csal és hamisít, csak ami szeretünk az a kellemes csalás és hamisítás, amit meg fülsértőnek és hamisnak nevezünk, az ugyanaz, csak a kellemetlenebbik fajtából.
Ez egy kellemes keveredése a sokféle stílusnak és előadásmódnak:

www.youtube.com/watch?v=fKFbnhcNnjE

www.youtube.com/watch?v=gzlHucbD76U

www.youtube.com/watch?v=Nk2MLw2y0wE

www.youtube.com/watch?v=LrQyr74goEA

Frick László Emlékzenekar 2019.08.21. 04:13:07

@lac1: A nlgy nlinkből az elsőmeg az utolsó engem is megkapott.

Az utolsó-ra, a horvát koncertre azt tudom mondani: Ilyen zene alatt hangosan pofázik egymással az első húsz sor.

A hyperkommunikációs boooomegyik fő univerzuma a Youtube.

Magyarországon a műveletlenközéposztály-tóllefelé a proletáriátusba bele, a Petőfi rádió arról hírhedt, hogy ott magyar számok vannnak. Ezt teszteltem, ha a dalszöveg versértékű, nem türtőztetik magukat eladótérben vagy üzemiterületen, hanem sikongatva lázadnak, hogy a picsába ki ezzel, nem kell,miközben amióta van Év Zenekara a Petőfi zeneidíjban, azóta a Halott pénz viszi és Marsallkó Dávid még év előadója tud lenni úgy, hogy ma van egy olyan férfiénekesünk,aki azt a bizonyos bravúrt tudja, hogy mind a Szécsi Pál mind a Máthé Péter volument kiénekli és még van más spektruma is.

Nulla énektudással lehet az év felfedezettje az Akusztik Planet ... sajnálják a két szegény erdélyi magyar gyereket és előadhatják azt a nulla kis "számukat" a posztolj-t,ami egy kemping tehetségkutatójában talán elég lehet.

Arra szoktak hivatkozni a szakemberek,a sokostoba nulla zeneihallású picsára, akik tánitániznak és könnyek közt ordítva bőgik a Halott Pénz "dalait".

Túlképzés van dzsessz-zenészből, miközben a jódobos majdnem belehány már a dobszerkjóba, annyira gyűlöli ésúőnja és akkora nulla zeneileg, de mégis Marsallkóén a 7 millióból 500000-et elosztanak a zenészeik között is, és ennyi is több,mint zeneiskolában szolfézst tanítani.

Azt szoktam csinálni egy unalmas koncerten, ahola paneleket előre ki tudom számítani, mint az unalmas pornón, latolgatom, hogy a donbos mit tudna, ha dobolhatna....

Ide tartozik, hogy nagyon sok zseniális előadónk 20-30% teljesítménnyel megél, Ruzsa Magdi koncerten mindig azt várom, hogy kicsit kiereszti a hangját.Nem,véletlenülsem.

Nézem Hock Attila bánatos arcát,ahogy vágja a fát műbútorasztalosként,még így ispár számot az ő dobolása menthet meg.

Ha jólépű srác a zenész,mint Bagossy Norbert vagy cukik,mint a Lázár Tesők..iszonyú, hogy milyen abúzusoknak vannak kitéve nőktől, az a csoda, hogy nem lesznek buzik.

Nemzetközi nagykitekintésben is Bono van kitéve baszogatásnak és nema Thirty Scond to Mars vagy az Imagine Dragons blöffjei.. vagy az eleve U2 koppincs Coldplay

Nálunk 2000 baszogatást kap Lovasi András és senkinek nem tűnik fel ez a totális nulla Marsallkó.

Valamennyirea sztár is tehet róla,mert nem tájékozott, amikor Tamás Gazsibácsi a faszagyerek mosolyávalelkapta Lovasit,Lovasinak csak arra kellett volna intenbie, hogy gondolkozzon el az apanázson,amit 2004-2011. között a semmiért felvett.

Beszélhetnék neked a hisztériáról az ISmerős Arcokkörül, van egy pár száma,amiben Nyerges a politikai véleményét elmondja éselismerem, hogy az lehet valaki számára érdektelen vagy idegesítő, de nagyon nagy baj, ha az Ismerős Arrcon A Náci Zenekar Etalponja olyan emberek körében,akik amúgy a pluralitásról, a diverzitásrólmeg a mindenbőltöbb van kettő-nélről papolnak.

Az ISmerős Arcok is egy olyan zenekar, amiben a zenészek 20-30%-os alapteljesítménnyel elvannak, Pádártüntetőleg soha nem néz a gitár nyakára,mintha vak lehetne és eddig csak egyszer fogott mellé,de utánahúzta, azokból amit hallottam. Nagyon jó a dobos.

Kamaszkoromhoz képest főleg a dob és a basszus színvonala emelkedett,

Ism.: Korunk LGT-jét a közeg iss teszi, hiába nagyon jó zeneileg egy zenekar, ha süket közegnek játszik.

A József Attila-i tétel:
Ha a táni-táni üresfejű és a fesztivál második napján már az első sorban disznótrágya szagú lányoknak mindegy, mire tániznak,akkor 7 millióből hét zenekart állítsunk szinpadra. Nem értek egyet a hivatkozással, ami kényszernek jelöli a Halott Pénz meghívását és a hétmilliót meg amit még rákövetelnek,megadja, nem.

BVebvaszik, tütükél, iszogat egy kis piát,nincs annyi esze, hogy egy nejlonszatyrot a farzsebbe tűrjön,annyi esze van, hogy a gyerekeit a vadrácsra állítja fel ilyen bebaszott részeg, mindjárt hány táni-táni picsák közé, Magyarország évek óta legjobb férfiénekese pl egy ideig rászólt az ilyenekre, vannak rendezvények, ahol a szinpad elejét biztosítók szólnak rá, anyu-apu bebasznak, felakasztják a gyereket a vadrácsra és csinálják fel magukat a jóérzésre

így működik a humor és ezért nevezheti magát humoristának Hadházi Előreröhög László.

Akkora a humorínség, hogy már az estet meghirdető plakát láttán előre röhögnek az emberek,mint a Kenyérlesők Rimbaud versikéjében,de jó lesz,mindjárt kapnak

és hálásak egy kis mosogatószivacsízű sikértelen műkenyérért is

lac1 2019.08.21. 19:38:27

@Frick László Emlékzenekar:

Tulajdonképpen ugyanarról is beszélhetnénk, de én - sajnos vagy szerencse, nem tudom - másképpen jelenik meg az eme emberi gyarlóság.
Ha olvaslak és elgondolkodom azon amit írsz és magam világába helyezem őket, észreveszem, hogy én elkezdem vizsgálni a problémát/jelenséget, akkor ha okként olyan alacsony szintű emberi butaságot állapítok meg, ami nálam kivillantja a piros lámpát, egyszerűen nem vagyok hajlandó tovább vinni a gondolatot. Tehát nem keresek mélyebben húzódó magyarázatot, tudván, hogy felesleges, mert arra már nincs megoldás. Mint amikor a meghibásodott tengeralattjáró a Mariana-árokba süllyed, gondolkodhatnék a megmentésén, csak minek, mert onnét úgysem hozok fel semmi.
(Most hagyjuk, úgy sem ér az aljára, mert addigra a nyomás amúgy is kilapítja.)
Te észreveszed a beszélgetést a nyugisabb részeknél, én már akkor észrevettem hajdanán az emberi butaságot, amikor a sok balfasz bejött a terembe és hová ül le? Természetesen az ajtóhoz legközelebb eső sor legszélére, hogy mindenki, aki utána jön az rajta keresztül másszon elő.
Nyilván a székre/helyre szóló székeknél ez nem így van, de nekem, amíg még a múzeumban dolgoztam, több száz órányi videófelvétellel tudtam volna ezt megmutatni. Egy idő után persze elkönyveltem magamban mindenkit hülyének, és habár tudtam előre, láttam, már nem is foglalkoztam vele, nekem a hangosítós fülkében tuti helyem volt.
Az egyszerűsítés a személyiségemben persze máshol is tetten érhető, pl. engem soha nem érdekelt, hogy a "művész" mit akar kifejezni a művével, soha nem érdekelt a magukat költőknek titulálók mintájára, hogy a cinege mit énekelhet. Hallgattam és néztem. Nem érdekel, hogy a rigó káromkodik-e éppen vagy éppen a buszmenetrendet mondja el fejből. Énekel és hallgatom. A művészettörténészt azzal vittem a sírba mindig, amikor azt mondtam, hogy nálam az a művész, amit én nem tudok megcsinálni. A zene pl. ilyen, semmilyen hangszeren nem tudok zenélni. De ilyent azért csinálok:

ae01.alicdn.com/kf/HTB1W3eRgL5TBuNjSspcq6znGFXat/Dise-o-Simple-artista-pintado-a-mano-geometr-a-pintura-al-leo-sobre-lienzo-abstracto-bloque.jpg_640x640.jpg

persze irgalmatlan csatározások után a művészettörténész mondott egy nagyon helyénvalót, hogy mi választja el a "művészt" az egyébként ügyes kezű bárki mástól. Ez pedig nem más, mint az alkotásnak a folyamatossága. nyilván azért ne pálcikaembereket, de még akár abban is lehet maradandót alkotni.
Én a kaposvári KaposArt Egyesülettel rendkívül hosszú időt töltöttem el. Nálunk volt a Siketek és Nagyothallók Országos Filmszemléje. Néptánc rendezvények százain voltam. Koncerteken, ami ének- vagy hangszeres zene, Karácsonyi Muzsikán. Középiskolások filmszemléje, amatőr színjátszók. Én nem vagyok olyan képzett, hogy ezeket akadémikus módon rangsoroljam vagy legalábbis osztályozzam. Egyszerűen hallgattam és néztem és tanultam belőlük. Itt tanultam meg, hogy ami egyszerű az szép. Nézz meg egy igazán értékes autót. Látsz rajta, látsz az oldalain sok-sok törést, hajlítást, műanyag koptatót, csiricsáré szart? Nem nagyon. Az önmagában szép, ami egyszerű.
Hogyan jutottam ide a hülye emberektől? A fene sem érti.
Szóval ugyanarról beszélhetnénk, az ember tömegben még jobban megbolondul, lehet az koncert vagy temetés. és az az állandó orális fixáció... Mutogatni kell, hogy én egészségesen élek és színházba, kiállításra félliteres ásványvizes palackkal érkezek, mintha azt a fél-két órát nem bírnám ki vedelés nélkül. Moziban vagy pofázik, vagy a kezdés után érkezik, felállítva mindenkit a sorában. Érdekes azért, a vasúton-repülőn ezt nem merik megcsinálni, mert tudják, hogy az ezertonnás vonatot nem állítják meg, ha a kaller int, hogy indulhatunk, a repülő sem áll le egy utas miatt, ha elérte a V0-s sebességet. Mondjuk addig sem, de a hülyék tudják, hogy hol lehet "büntetlenül" visszaélni az emberek türelmével, azt maximálisan ki is használják. persze ahol az előadó ezt mondjuk felbosszantja és teszem azt kirúgja a mobilozó kezéből a telcsit, ott azért én már elgondolkodnék, hogy felveszem az elvárt viselkedési formát.

www.rockbook.hu/hirek/rob-halford-kirugta-telefont-rajongo-kezebol-video

Frick László Emlékzenekar 2019.08.22. 05:46:57

@lac1: A butaságról mindig az jut az eszembe, amikor kérdezgetem az embereket,akik csakúgy olvasgatták, a XX. század végén,Ottlik Géna Iskola a határon-ját, hány évesek a gyerekek,a szereplők, ó,ők nem figyelték, gyerekek,hát inkább olyan nagyocskák,későkamaszok, fiatalemberek.

Emlékszem 4-5 emberrel a vitámról abban, hogy Holden Caulfield NEM a kortársunk.

Beszélgettem magashegységbéli elszigetelt kisfaluban felcseperedő, élő és végül aztán majd ott mostanában meg is halt emberrel, a mi értelmünkbe véve nem végzett nyolc osztály,különösebben nem volt olvasott, mégis szabatosan beszélt és jólfogalmazott.

Németül basic szinten tudok egy olyan ,amagyarban hogyíraggya tűrheő elbaszott egy tájszólásban és már kétszer volt élményem arrl, hogy a sunyinger németennek ellenére rámpirított, hogy műűűűűvelt éskifinomult értelmi segg vagyok a valamilyen anyanyelvemen.

Általában minden nép hülyének nézi le a túristákat, a magyar, azonbelül a budapesti az, aki nem módosít, nem korrigál. Már lesült, hogy nem megint egy buzi palimadár jött be.. Néha előfordul, ha az üzlethelységben tartózkodik a Tulajdonosi Réteg, hogy gyorsan a kezükbe veszik a dolgokat és korrigálnak.

Azt mesélteem már, hogy az egyiptomi taxisnak elég volt annyi, hogy nem német vagy angol túrista vagyok. Budapesten aztán próbálkozhatsz, ha egyszer elhatározta, hogy levesz, akkor nem adja fel.

Hová sorolja az ember a TahóMagyar VállalkozóÉlő Karikatúráját a karikatúra feleségével,aki elsősorozik kicscsillagon és fejből dallminden számot, Bandi a hegyről? -azokat is.

Egyre több anticigány-cigánygyűlölő nagyonmagyar nyakában látom azokat a hüvelykujjnyi vastag fukszokat, amikkel cigány vállalkozókat gúnyoló (ésromán eredetű) képeket köröztek a korai magyar interneten.

Beszélgesssünk a tetoválásról?

lac1 2019.08.22. 20:08:34

@Frick László Emlékzenekar:

Az ember alapvetően nem buta és hülye, a környezet az, ami rombol, viszont a környezet meg maga az ember. Ezt az ellentmondást kéne feloldani, hogy az önmagában nem kivetnivaló ember ha tömegesen fordul elő, megbolondul.
Egy friss, talán 10 perces történet, a haver, februárban lett szerződéses katona, nem ivott soha alkoholt, úgy élt kb. mint én. Ebből a szempontból legalábbis. Szóval februárban felszerelt, most már nem tudom hanyadik alkalommal érem tetten, hogy amikor rácsörgök kiderül, hogy a katonatársaival együtt iszik valahol. Nyilván az egy-két-három-négy sör nem a világ, de a romláshoz vezető útra rálépett.
Szerintem legalábbis. Ja, 50 éves emberről beszélünk.
Tudom, hogy nem a keserű íz, nem is az alkohol hatása, hanem csak a környezete unszolásának eleget téve tesz így.
A másik meg a környezet hatására veszi fel, az amúgy műanyagra futtatott világossárga felületű szarokat. Egy magát még-még tartó, környezeti hatásoknak ellenálló (velem együtt) haverral fagyiztam ma egyet, és biza' szomorúan megegyeztünk abban, hogy a világ hülyül, ez alól nem kivételek a 30 éves ismeretségek, haverságok (a katonát 33 éve ismerem, a lánya a keresztgyerek, de nem olyan nagyon komolyan, csak az anyukája vallásos és ragaszkodott a keresztséghez) sem. A rokonok sem. Én erőnek erejével ellenállok, szerencsére most még nem nagy erő kell, mert nekem eleve idegenek azok a dolgok, amik manapság divat.
Gondolom ebből lehet következtetni a tetováláshoz fűződő nézeteimre is.
A testmódosítás minden fajtáját elutasítom, egyrészt mert eleve a barbár időszakhoz és népekhez köthetőnek gondolom én, másrészt meg a fájdalommal járón divatszarságokat meg még annál is jobban. Egy dekoratív hölgy valagán egy kis rózsa, delfin, meg ilyen kis bucsus szarokat még elfogadok (mert haladok a korral), de a ribancrendszámokat, a biztosan nem ismert keleti írásokat, a teljes testfelületet befedőket meg viszont abszolút nem.
Viszont némelyik "alkotást" viszont csodálattal szemlélek a minősége láttán, egy vásznon jobban eltudnám képzelni, viszont itt a kivitelezés rendhagyó jellege miatt plusz pontokat adnék rá, ha éppen kellene.
Szóval általában a közszemlére tett, nagyméretű tetoválások nem tetszenek. Már volt olyan gondolatom, ha kiderülne, hogy a festékanyag 10-20-30 év alatt veszélyessé válik, esküszöm elégtételt éreznék. De ez már lehet, rosszindulatú dolog, egy biztos, semmi esetre sem irigység. De hogy ne legyek félreérthető, az egyéb testmódosításokon kívül nem tartom normálisnak a kóros méretű tűsarkú cipőket sem pl.
A lányomnak én nem is engedtem a fülbevalót sem, mondván, majd ha nagy lesz és nem egy buta gyerekfejjel képes lesz önálló döntéshozatalra és úgy gondolja, hogy kell, akkor tegye, de sajnos a kibaszott anyós, mutter, feleség, kolléganők elintézték, hogy kifúrassa a fülét.
A családirtókat néha megértem.

Frick László Intézet 2019.08.25. 06:07:36

@lac1: Két fő oka van annak, hogy a butaságot másképpen tekintem a harmadik alapoktól, Buddha tanításának tanulmányozásaitól, eltekintve:

1.Hivatásszerűen foglalkoztam olyan emberekkel,akiknekmindenféle Dr-okáltalkiállított hivatalos papírjai voltak arról, hogy ők nem csak buták, de annak születtek ésúgy is fognak maradni az idők végezetéig. Miközben magának a Dr-nek az alaptudásábólhiányzik az az ősnői bölcselet,miszerint: "Kinek hol viszketik,ottan vakarja:MAGÁNAK!" Maga Dr nő egyébként itt nem részletezhetőmagánéleti problémák miatt neuraszténiás, a vizsgálaton alig képes leplezni a proletár és cigány gyűlöletét, hacsaknem a vizsgált kislány az anyukája tulajdonosától, a szőke,kékszeműá,mert 3/4-ed vér cigány steeicitől származván gyönyörű Aléice Csodaországból Szőke Göndörhajakkal

nwm is telepítette át az Áttelepítő Bizottság,mert olyan aranyos volt

A másik ok a Kosztolányi notesz.

Soha nem tudhatjuk, az Emberi Elme mikre képes.Ismeretem olyn embereket,akik egyébként alig különböztek egy vezérlő kanmajomtól...mégis.. néha... jaj, annyira emberiek tudtak lenni.

Sz. Lőrinc költő a szeretője temetésén fogadta I. Gyula Irodalmi Fejedelem és költőmeg még pár író-költő kondoleációját, a szeretője férjével és családjával ballagott vidám arccal a koporsó után és ahzt hivatkozta I. Gyulának, hogy bár a nő rém buta volt, de az ágyban nagyon jó.

lac1 2019.08.25. 12:54:17

@Frick László Intézet:

A butaság valóban nem két, hanem inkább több síkon értelmezendő.
Van, aki az ősök génjei miatt kicsit lassabb. Semmi gond, ha a személyisége olyan, ha a hozzám való viszonya olyan, akkor én magammal egyenrangúnak tekintem.
Én - mint gondolom kiderült már - nem annyira szeretem a cigányokat. Nem azért nem olyan mint én, hanem ugyanazért amiért a többségi társadalom, a viselkedésük miatt. Ezzel együtt nekem nem esik kijelenteni azt, hogy ha kiderülne, hogy a legokosabb, a leg akármibb (a jóféle megközelítés szerint) egy cigány, én nem esnék kétségbe, nem tagadnám el a tényt. Sőt, kitudom jelenteni, amikor egy koncerten (utcai valami, nem tudtam kimenekülni) egy epilepsziás erős testalkatú lány a fényektől összecsúszott mellettem, senki nem segített kivinni a tömegből, pont egy cigány srác, ezúton is, és vagy 30 évvel visszamenőleg is megemelem a kalapom előtte.
Sajnos vagy szerencse, de az állampolgári kötelességem miatt a szerencsét kell írnom, egy orvos, egy tanár nem teheti meg azt amit mondjuk én, habár itt is beletudnék kötni még magamba is.

A szeretők házastársi paterkázása nálam mondjuk kimeríti a normális jelentését. Tudomásul veszem, de véleményem is van róla. Kb. az, mint amikor valaki elválik, aztán valamivel később elveszi ugyanazt. Pedig nem kéne ugyanabba a folyóba lépni megint.
Én abban gondolom magam másabbnak a kanmajomtól, hogy erőnek erejével kényszerítem magam arra, hogy ne másszak vissza a fára.
A Darwin-féle evolúciós fára.

Most csak ennyire fussa, holnap indulok az Adriára (-hoz), ma cuccolás van folyamatban. Érdekes módon én 10-15 perc alatt össze tudok pakolni, hogy másnak minek erre több óra, nem értem.