Állandó  rovatunk,a fiksön [fiction] következik.

Bevezetés: pedig keríthetnék a NER -rőli s ebben a műfajban: agitációs fikció

NER -megvan ? Ez egy politikaikommunikációs cselvetés volt, hatálya 2010-12körül. Jól műlködött, az ellenzékbele is ment a csapdába. Orbán bácsi feleekkora pocakkal és 20 kilóvalezelőtt arra találta ki a NEÍR-t, auzaz a nemzeti Egyet Értés rendszerét, amit tegnap a parlamentben végre sikerüllt is kiviteleznie a családtámogatásos cuccal.

tapsy.gif

Putyin oroszországa.. na, ez kb hasonlóan duma. Agitációs szint.Prospektusszöveg. Brossurapasszus.   Úgy működik pontosan,mint a sorosozás. Putyin Oroszországa, ez pont az a működés,mint Soros Gonosz terve.

odáig megvan ? hogy a Szovjetűnió sötét, agyonszabályozista mindentellenőrző terrordiktatúra volt.
Mivel azonban nagyjából annyit tud a Képzetes Olvasó a Szovjetúnióról,amennyire hülyének nézik az index művelt munkatársai a magadfajtát, azt gondosan nem tudni a Szovjetúnióról, hogy szemben a szinte ellenőrizhetetlenül elszabaadult globalista off-kapitalista, posztkapitalista piacgazdasággal,Kínával, a Szovjetúnióban nemlétezett piacgazdaság,ami piac szerűen működött,az kizárólag a feketepiac volt.

Annyira nem volt piacgazdaság, hogy Szvjatoszlav Richter a Mercedes-ét nem papírozhatta le szovjetnek,sőt, be se hajthatott vele a Szovjetúnió területérre. Richter nem repült, Európai turnéira autójával vitette magát, ezért a Mercédes-ét letétette valahol a Szu közelében és hazavonatozott a turnéja végén. Amerikába: le Havre-ig autóval, onnan hajó,Amerikában meg bérelt autóval.

Még a Szovjet Elvis Istenkirálynak,Joszip Kobzonnak sem volt nyugat autója,

csak heroinnagykereskedőknek,striciknek és egy szibériai börtönigazgatónakkét nyugati kocsija is volt, egy viselős Volvo és egy ünneplős Audi. És az orosz maffiának UGYANÚGY stílusa volt, moint az olasznak az USÁ-ban, ahol az ottani rendszernek kösönhetően Dollár Milliárdokkalkifejezhetően nagyobb nagyságrendbe nyőtt,mint Calábriában. Vagyis a calábroiai olasz maffia az nem az USA olasz maffiája.

Az orosz maffia egyik heroinforgalmazó nagyvállalatát üldözte a rendőrség Gorbacsov szépidejében,ami Szovjetúnió már ne a Brezsnyev ideji Szovjetúnió volt. Volgákkal. Ahogy volgáznak a titkosrendőrök, egyszercsak a tükrökben Mercedes hűtők csillannak meg, majd AK-s géppisztolyok torkolattüzei és bimm-bamm az üvegek, a titkostrendőrkoponyák meg vállízmok és tüdőlebenyek.

Ennyire volt stílusa az orosz maffiának.

Putyinnak nincs Oroszországa.

Oroszország történetében leginkább a birodalmat Sztalin tudta megvenni, de még igazából neki sem volt Oroszországa. Sztalin ritkán hibázott akkorát, mint Hitlerékkel,nem is tudta elviselni és ezért a hitleri támadástól kezdve egy hétig csak annyira emelkedett föl a makirészegségéből a dácsájában, hogy valamit piálhasson a kiütésig megint. Tilos volt,még a cselédség sem mehetett be a lakrészébe. Nem is mentek be, így Sztalin több, mint 12 órán át fetrenget agyvérzése után a sajáthúgyában,mire Berija, de csak társasan vett negyedakkora se bátorságot, mint anno Vorosilov.

Vorosilov únta  el A Gazda részeg fetrengését, Vorosilov volt "oroszország" és bement a lakrészbe a sztalinjáért Oroszországnak és az ébredező Sztalint Oroszország nevében lebaszta, ahogy akkoriban Magyarországon a pengős malacot.

lábjegyzet: Természetesen a gyerekek a putyinozást sokkal-sokkal okosabban csinálják,mint inverz a rosszgyerekek a sorosozást. Ugyanis formailag, ha a sorosozás 2018-ban antiszemitizmus tud lenni,akkor aputyinozás büdösruszkiztatás, csak olyankor a jógyerekek....de ezt mennyit mutattam már a Mai Óvodában.. a jógyerekek gyorsan hozzáteszik, hogy Only Putyin.. ők CSAK PUTYIN-ra gondolnak.

De hát ezt is mutattam már, hogy a Mi! TI! játékban is mindig a hülyegyerekek mondják először ki azt, hogy "Ti!" :D -nem az okos jógyerekek.

Nagyon szeretek dagonya vitákban a vitapartner álláspontjára állni. Úgy kényelmesebben lehet megsemmisíteni az "érveit". Legyen Putyinnak oroszországa.

Putyin 2007-es Oroszországa NEM a mai Oroszország.

Tehát ha "Putyin Mai Oroszországát" baszom a Putyin Oroszországra [mint agitációs fikcióra "igazan"] 2007-ben igazakkal,akkor nem fundamentálisan baszom, hanem mellé, nemjól, nem a Putyin 2019-es Oroszországát baszom.

Azoknak a butáknak a jó, akik  teljesen buták  Oroszországból, nekik annyi, pont olyan jók érvnek a 2007-es év Oroszországának a tulajdonságai meg állapotai,mint a 2019-es Oroszország általuk amúgy sem ismert másállapotai.

 

Ismétlés: Ugyanaz a butaság, ami szakmailag megbocsátható egy kansasi vagy arkansasi munkásnak, nem bocsátható  meg egy üzemanyagtank távolságnyira lévő olyan országban, ahol még többszázezer olyan ember él, aki tanult oroszt, látta Oroszországot,látott szovjet filmeket,olvasott oroszt ,Puskint, Gorkijt, Bulgakovot (aki ukrán ) Ilf ésPetrovot (ők is ukránok) Szolzsenyicint és a magyar Lengyel József szovjettapasztalatait összefoglaló Elévült tartozás c. novellagyűjteményt [ Igéző] .. nemsorolom. Van a buta és az ostoba között rengeteg fokozat,

aki Magyarországon annyira buta tud lenni Oroszországból,mint egy arkansasi vagy kansasi munkás, az már több, mint buta, az ostoba. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr6714735613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Etelka93 2019.04.03. 06:17:39

Kifelejtetted elpuffantani a szeeeegény rosszoldali mantrádat, hogy míg az aljadék, jóillatú netokraták álytatlan szemekkel cikkeznek, meg trópusi szigeteken korrumpálnak, addig a buta, béna putyinalakúak kinyiffantják az ellenfeleiket, területeket csatolnak "vissza" a nemlétező hadseregükkel ostoba, látható és önellenható módon. Ez a sablon mindenhol előjöhet. :-D

Etelka93 2019.04.03. 06:54:10

Abból az igen újszerű leleplezésből, hogy a Szovjetúnióban nem volt piacgazdaság, milyen következtetéseket lehet levonni a 2019-es Oroszországgal kapcsolatban?

Frick László Intézet 2019.04.03. 08:01:28

@Etelka93: A Krím félsuiget mondig is orosz volt és pl Ogyessza egy orosz város (addig,meg, ahogy ott a medencében a hajósvárosok, görög)

Miután ennyire Sargentini-szerűen okosnak hizted magad, fogj egy világtérképet és karikázzad rajta Oroszország külföldi hadiexpedícióit. A "Lengyelországban Ideiglenesn Állomásozó Tankhadosztály" size tul kicsi, de ha egy akkorát Oroszország lényegében övrőjén kívül (vagyis Guantanamo az nem egy hadosztály size Koibában, történelmileg a "Szovjet Érdekszféra Castro-kommunista területén) akkor ikszeld. Ha végeztél, akkor pedig az USA külföldi hadiexpedíciós mozzanatait ikszeld.
Ha ezzel is végeztél, szemérmesen magadra hagylak,magányosn, tanúnélkül lásd,mennyire ostoba voltál már megint,amikor idefújtál nekem egy prospektus szöveget az Amerika Hangja Magyar Adásából.

Frick László Intézet 2019.04.03. 08:05:02

@Etelka93: Oroszországgal kapcsolatban? -viccelsz? Még Kínával is kapcsolatban, ami kommunista Kína annyira nem volt Szovjetúnió alakú, hogy 25 évig hadseregfelsorakoztatós ellensége is a Szovjetúniónak. Nem,kérlesz szépen,akik a te agyadat is mossák, szovjetanalógiákból a mai Kínára EZO-TV-znek következtetéseket, pl a Bloomberg meg a FT.

ANnyit nem ér nekem, hogy goglizzak, de ha kicsit tudsz angolul és érdekel ez a megveszekedetten történelmietlen és antiföldrajztudományos blőd baromság , akkor a Bloomberg-ben fogod megtalálni Kína hadiexpanziójával kapcsolaztban:már van is egy (1) katonai támaszpontja Kínának Afrikában (de ott sem linkelnek,ott nem a butaság miatti undor, hanem a nemlétezése miatt a ténynek :D )

Etelka93 2019.04.03. 08:32:12

@Frick László Intézet: Handabanda. A határok önkényes és egyoldalú átrajzolását relativizálod. Mentegeted az erőszakot, merugye ez szerinted jogos. Máshol meg a látható hadosztályok hiányára mutogatsz, lámlám, nincsenek is a 60 milliárdból évekig puszta fenyegetési célú erődemonstrációk. Én nem is állítottam ilyet. Én diverzióra, trollhadsereges manipulációkra és titkosszolgálati gyilkosságokra hivatkoztam, nem többezres, usankás, ideiglenesen ottállomásozó hadosztályokra. Megint megsemmisítettél egy képzeletedbeli érvelést. :-D

Frick László Intézet 2019.04.03. 09:14:32

@Etelka93: Karikázd már be azt, hol mondtam jogosnak az oroszok Krím-foglalását. Még csak nem is utaltam jogosságra. A szoövjetúniónak volt egy hoimályos trükkje Ukrajnával, a nyilvánvaló trükkje mellé, hogy azért kapott külön státuszt, hogy a Szvjet kebelbe tartozó Ukrajna külön szavazatot az ENSZ-ben. Valamiért a szovjet vezetés Ukrajnához rajzoltatta a Krímet.Putyin meg visszarajzolta, meg el is foglalta, nem minősítettem. Szerintem én annyira nem voltam agitatív Krímmel, mint az a beállítás, ami elsőzör ügyesen elfelejti, hogy a Krím 1954-ig orosz volt hogy aannál nagyobbat Putyin Gonosz Terve STOP PUTYIN!4!!!-ozhasson.
Megint mellé(m) fogtál.

Lenézel te engem, szerintem. Most már csak erre tudok következteni. A lenézésed annak az optikai csalódás-nak a következménye, hogy orbánistának nézel és úgy tudod, hogy az orbánisták zsírbuták.

Mit szóljak ehhez, aamikor már 12-tismertettem off-Orbán álláspontjaimból és akármelyikből 1 is kizárna az orbánnak-politikai-megfelelésből.
Deez sem az én bajom.
majd te eldöntöd, a te dolgod, hogy neked-magadnak bajod-e.

Etelka93 2019.04.03. 10:07:50

@Frick László Intézet: Aranyos a pityergésed a lenézéssel kapcsolatban és nagyvonalúan eltekintesz a saját viselkedésedtől. Megint.
Én mutatom, hogy mit csinált Putyin, te meg odaírod, hogy azémerakrímazövékévolt. Nem azt mondom, hogy zsírbuta orbánista vagy (dackorszaki tódítás), hanem azt, hogy - mint mindenki más - te is elfogult vagy és - mint sok patológiás eset - a világot próbálod a fantazmagóriádhoz drótozgatni.

Wildhunt 2019.04.03. 11:29:26

@Frick László Intézet: Nem valamiért rajzolta. A SzU véglegesnek volt tekintve, vagyis a tagállamokat úgy kellett létrehozni, hogy elég helyi feszültség legyen bennük ahhoz, hogy önállóan működésképtelenek leggyenek. Gyakorlatilag ez volt az oka annak, hogy az Odessza-Perejaszlav vonaltól keletre eső területek Ukrajnához lettek rajzolva - a Monarchia meg a lengyel fennhatóság már az oroszok szemopntjából megrontotta annyira a nyugati (Halics-Voliny-le Romániáig) területeket, hogy orosz szempontból megbízhatatlannak lettek tekintve (mág Bandera előtt). Ezt kellett volna keletnek ellensúlyoznia, ami 30 év késéssel meg is történt (más kérdés, hogy ez is az ukránok saját hülyesége miatt, megint más, hogy ugye Bulgakovot olvasván ez borítékolható volt). A Krímet pedig nem lett volna értelme NEM Ukrajnához csatolni, mert valahonnan be kellett vinni oda a vizet, áramot, ételt, stb, hiszen amúgy egy enyhén sivatagos félsziget lenne.

2019.04.03. 11:37:00

@Frick László Intézet: Abszolút jogos önvédelem volt a Krím "elfoglalása".
És nagyon, de nagyon örülhetünk, hogy az oroszok ennyivel reagálták le a világháborúval játszadozók provokációját.

Wildhunt 2019.04.03. 11:47:54

@Holger Danske: A Die Hard sorozat legrosszabb része óta tudjuk, hogy "mindig a pénzről van szó". Itt annyiról, hogy Szevasztopol többet ért, mint a bohócembargók meg a kercsi híd összköltsége. Ami még így is olcsóbb volt, mint pld. Koszovó. Bár Koszovó költségei legnagyobb részét az EU viselte, vagyis franc tudja.

2019.04.03. 12:26:14

@Wildhunt: Ha hadtesteket helyezel a medve seggébe, az reagálni fog. Nagyon érzékeny stratégiai pont az. Nem véletlenül ott baszogatták.

Frick László Intézet 2019.04.03. 13:52:07

@Wildhunt: Koszovó:
1999-ben Európában hidat bombáztak le:
www.youtube.com/watch?v=5nQmqUWz3NI

@Etelka93: Amit Putyin csinált a Krímben, annál 107-szer és egyenként minimum tízszer nagyobbat csináltak az amerikaiak. És megint elismétlem, mégcsak nem is Kanadában csinálták, hanem még csak nem is Amerikában.

Nem tudsz Putyintól olyan nagyságrendet mutatni, mint az Arab Tavasz egyik pillanata: Egyiptom. Ami végveszélybe sodorta Izraelt.

Ukrajnát az USA biztatta fel Oroszország folyamatos provokálására azzal, hogy bármi történik, majd ők fellépnek.

John Biden helyszíniirányította, mint valami Kim Ir Szen azt a fellépést.

John Biden fia pedig gázrészvénytársasági igazgatótanácsba ült be.

Kérsz még? : D Van, bőven :D

Frick László Intézet 2019.04.03. 13:54:14

@Holger Danske: Igen, de az oroszok negyedik éve nem reagálnak semmit a lengyelországi amerikai tankhadosztályra.

@Etelka93: Az amerikai tankhadosztály annyira nem hír Magyarországon a jógyerekmédiában,mint az európai jógyerekmédiában sem,lengyelül kell rákeresni, akkor jön elő a jutyub video :D

De Orbán a cenzor, mi? :D

Wildhunt 2019.04.03. 14:00:16

@Holger Danske: Egy próbát megért. Most majd jó eséllyel visszarendeződik az egész (Bundesmutti már aggodalmait fejezte ki az ukrán választások várható eredményei miatt, az indexen is volt ukránsimicskás cikk), a Krím marad a ruszkiknál, a használható ukránok meg jók lesznek csicskaszférába a németeknél. win-win.

Etelka93 2019.04.03. 14:53:04

@Frick László Intézet: Szerinted mi a szerepe az "eltitkolt" amerikai tankhadosztálynak Lengyelországban, de komolyan... ne röhögtess már.

Frick László Intézet 2019.04.05. 06:23:03

@Etelka93: Az amerikai tankhadosztály szerepe klasszikus: Oroszországot szovjet alakú "válaszlépésre" provokálni,majd az így felrobogtatott büdösruszki tankhadosztály mint szovjetúnióalakúságra bizonyítékot Erős Megosztókon megosztani, FT Bloomberg NT WP DW stb index-pont-hu Amerika Hangja Magyar adása

Frick László Intézet 2019.04.05. 06:26:13

@Etelka93: Természetesen a várt válaszlépés azóta se...

De mutattam már neked, hogy az amerikai külügyminiszter most sorban lebaszta az európai szövetségeseket az embargópolitikában való fegyelmezetlenségeik miatt.

Holott 2019-et írunk,a világgazdaság globalista, a nemzetállamok nemzetkormányai csak a nemzetgazdaságokkl bírnak és a M.A.N. kínai leánycége nem a német nemzetgazdaságé, hanem globális és kooperál a KAMAZ-zal.
Figyelj, etelke! -ez kob a207-ik alkalom, hogy én konkrét és példával is illusztrált választ adok és arra te nem akarsz ránézni sem, nemhogy reagálni. Én imádnám a legjobban, ha cáfolni tudnád a teóriámat, pl azt, hogy NSZK kéynszeríthet kínában dolgozó globális világcéget embargópolitikának megfelelni.

Frick László Intézet 2019.04.05. 06:27:00

@Etelka93: Te,én azzalis megelégszem, ha megtanítasz, hogy Globális Világgazdaságban hogy tud működni egy Nixon idején feltalált embargópolitika.

Etelka93 2019.04.05. 07:07:48

@Frick László Intézet: Tegnap két orosz bombázó közelítette meg a brit légteret. Többszázezres orosz hadgyakorlat volt pár hónapja. A te tájékozottságoddal és nyitottságoddal kb 0,532113794 másodperc alatt találsz több olyan cikket az elmúlt hónapokból, ahol orosz provokációt vagy ha a gyomrodnak úgy finomabb, válaszreakciót látni.

Frick László Intézet 2019.04.09. 09:21:37

@Etelka93: Nekm 21-szer könnyebbb az ilyesmi,mint neked,de csak párat választok ki:

Minthogy nem vakít el a gyűlölet,képes vagyok mérlegelni éspl a fogpiszkálás céljából a szemöldökfából kihasított szálka és a szemöldökfa mérete közötti különbséget ismerem, tehát majd akkor szólj, ha a Mexikói öbölben Florida partjainál demonstráló Orosz Flottát találsz, és kélt jujdeveszélyes orosz hadirepülő helyett, pl konkrét Jemeni Háborút

Mert az amerikai flotta fekete-tengeri provokációja

vagy az, ahogy most Trumpbelekontárkodott az izraeli választásba is meg a válságba is, azt hagyjuk is.

Nagyságrend, nagyságrend és fajsúly, fajsúly.

"A méret nem számít" -ezt tudjuk a FIDESZ székházügye óta.

Meg a Nagy Fing Szabály.

Frick László Intézet 2019.04.09. 09:23:42

@Holger Danske: @Etelka93: Visszapillantótükörből láthatja Fejlettisztánt, akkora fart forgat rá. Szemmel léthatóan sem érdekli az oroszokat annál jobban Európa, amennyi nemzetbiztonsági alap. A ROSZATOM sem nagyon ugrabugrál meg akarózik Pakson.

Frick László Intézet 2019.04.09. 09:26:32

@Etelka93:
Felsorolom a mai rizikófaktorokat:
Arab Tavasz
-Líbia, Mubaraktalanítás, Izrael kitettsége
-Szíria
-Jemen-és térsége
-Európai Menekültválság
-játszadozás a török belpolitikával

és az Ukrán Kérdés

Segítek:az Ukrán Kérdés, ha udvariasan eltekintek az USA ukránoldali beavatkozásaitól, akkor az Orosz Munka.
Eddig megvan?

Súlyozd akkor kérlek a rizikókat