Ma hajnalra értesített testvérem, HannibalLektür Miskolczy Csaba ős-netokrata haláláról.

ajánlott olvasmány Miskolczy Csabától:

Képernyők (h)arca (2008, HVG Kiadó)

Szalay Csaba írása róla

 

Az előrevivőket elfelejtik, a törtető nyálfazék gecik meg üdvözülnek.

magyar netokrata alaptétel

 

szél & lábjegyzetek, valamint margóra:

Miskolczy az egyik korai...igazi...magyar ősnetokrata volt. Akkor még nem létezett a sztartap kifejezés, amikor ő már más, korai ősnetokratáinkkal együtt nyomult.

Egyik vállalkozását, a blogtert...  a szintén ős-netokrata Doranskyval... éppen a netokraták új nemzedékével is karöltve hozta föl.
Az újnetokraták , a másodikgenerációs netokraták, akiket én egyszerűen csak geciknek szoktam nevezni.. A gecókák, akik számára
a headline a


"Gecinek lenni mindenestül!"

sőt, hát egymást is csak gecónak becézték a Geci Gate-ig..

Miskolczy pont ettől rettent meg. A netokrácia politikai behasználásától, kurvulásától.-> Hatodik Hadoszlop

Amikor észrevette, hogy jönnek a törtető geci  netokraták.. a következő vágás. A blog[olás] mint műfaj a délnapjait élte Magyarországon,amikor az Aktuális Politikai Erő úgy döntött, hogy lehagyva a szar médiaháború elavult küzdőtereit, a blogoszférára vált

most néztem meg egy doktori disszertációt, az elavultmédia öreg bácsijai bevették benyalták , hogy a blogolás Magyarországon is a véleményújságírás műfaja

teháthogy egy magyar politikai blog majd annyira becsületes és fair lesz,mint az USÁ-ban.

Miiskolczyval való találkozásom életem egyik legfontosabb leckéje és iskolája volt.
E találkozó összefoglalásával szoktam szemléltetni magamnak a netokrácia sebességét.

A találkozóról beszámoltam egy másik ősnetokrata sztartaposnak,aki egyben az az igazi magyar tipikus vállalkozó is.

Végig se hallgatott,akkora baromságnak tartotta, hogy majd az emberek tenyéreszközökön,pl telefonon fognak internetezni. Kiröhögött.

Úgyhogy ez az ember szépen meg is rekedt százmilliomosnak. Ha a beszámolóm idején rákattan..már több hónapos késésben lett volna ugyan

de ma pármilliárdos lehetne.

 

Valójában a KaszásMókusok ráijesztettek Miskolczyra. Nem a blogter kellett nekik, csak a piaci helye.

A fizikaipiacon egy meghitt bugyorban a gecik együtt gitárheróztak a piacrólkibaszni vágyott blogteresekkel. Én,mint laikus.. nekem... számomra a Kaszás Mókusok a céges, KaszálóMókusos logós cuki sárga pólóikban pont annyira bájosak voltak, mint Doransky. Csak valahogy, ahogy a félhomályban ?-alakzatokban ráhajoltak a blogteresekre... ez... valamit éreztem. Félelmet.

Ki volt ez találva,mert a KaszásMókusoknak annyira nem kellett az első, a piaci nyílt vezetőpozíció, hogy amikor a csúcsán járt a blog,mint műfaj,a KaszásMókusok nagy energiákat fektettek bele a hazudozásba, hogy nem-is-nem is, a Startlap Vállalatok ural le mindent.


De a Startlapoknál dekreatív picsák,  agyatlan buta kopingerek ,programok és automatizmusok meg gépek és loga-meg algoritmusok dolgoztak. Nagy volt a vállalatitömeg de főleg automatákból állt.

Az index geciknél viszont húsvér emberek és e leges legjobbak szorgoskodtak.

Az index futtatottjai közül több egyébként simán lopottötlet sikeres vállalkozáslett, mint az LMP... sőt,ahogy kettészakították az LMP-t mert túl jólsikerült,a PárbeszédMagyarországért ugyan nullakiterjedésű,de erre a nullakiterjedésére a Dollárban folyósított támogatások figyelembevételével,, az a pár tucat ember milliárdokat könyvel el kreatívan "politikai tevékenység" címén, sőt,Brüsszelben hawájzz.


Aztán ott vannak a payola bérblogok,a Kettős Mérce vagy az Örülünk, Vincent vagy a varánusz meg a kisebbek.. A GoldenBlog zsűritagsággal Örökös Aranymellényes kitüntetést szerzett Dr Modor Tibor.

Lényegében a Tibi atya egy nyomorult koppintása a másdikgenerációs "blog sztartap"-oknak. Olyan..komedicentrálban a  saskabaré egy főre redukálva.  A Tib i atya nulla-nullaötlet, a Kocsis atya lebutított teszkógazdaságos nyomora mínusz politika és mozgalmárság meg geciség.. egy kicsit geci Tibi atya.. de fake a geci valami olcsó folyékonyszappanból...

A Tibi atya aktuális érdekessége, hogy a hagyományos mosni való tőke kurvafuttatásból és drogkereskedelemből meg külföldre munkaerőkölcsönzésből  hogyan áramlik a tipikusan magyar sztartapba:

Van egy pillanat a jellegzetesen ikszedikgenerációs netokrata "vállalkozás" életében, amikor ugyan megvan a havi 300000 Ft /per koponya  könnyedén,  de már mindenki fásult, belefáradt és nincs türelem azt a 4-6 hónapot kivárni,hogy a mercsöndájzinggal segítve..elkezdjen dőlni plug 'n play  a lé. Kevés már az, hogy a lelkes csajok csomizzák a pólókat meg bögréket.. egyre több embert kéne alkalmazni is... könyvelőt keresni...


EZ az a pillanat,amit a körtisz alakú strici jól eltalál és megkeresi a magyar sztartaposokat.. egészen pontosan a megbeszélés a Maldiv szigeteken vagy a Seychelles-en és az oda megérkező magyar sztartapos még nem is sejti,miről van szó és körtiszék csigázzák is még 3 napot.

 

a sokadikggenerációs kis geci újnetokraták   nem igazán tudnak hinni saját magukban és ezért  képesek megszédülni , amikor a körtiszek meg dópemanok 200-300 millát IGÉRVE!4!4!!4! tőkének beletolnak a vállalkozásukba elsőkörben negyven millát.

Amitől a sztartaposok jövedelme a havi 300000-ről felugrik 1,2 MFt-ra.

Ami, ha belegondolunk... egy rövid 3-4 hónapos beszokató időszak után annyira nem sok Budapesten.

Viszont a körtiszek meg a dópemanok kezdik azt csinálni a netokrata gecikkel,amit a kiscsajokkal szoktak

A kiscsaj,amikor a körtisz alakú a végbelébe beletolja tövig a nyelvét és megrecegteti.. azt hiszi a kiscsaj a diszkó vizeldéje falának támaszkodva pucsítván, hogy ebből rendszer lesz.

Ja. Csak a másikvége felől. Ő kerül a nyelvierő boldogtalanabbik végére.

 

végmottó:

Ideális íven kanyarodni maga a halál.

Hannibal törvénye a netokráciáról.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr7514561032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heki 2019.01.14. 23:40:37

Dudi és Hanni,
hááát, elolvastam az előző bejegyzést is, amit írtatok, picit értem (Drága filmsorozatok óccsóból, okosban).

Ha jól értem,
1. Miskolczy Csaba halála megérintette a mostanában egymást ősellenségnek tekintő Hannibált és Dudit is, mert mindketten ismerték őt, tisztelték.

2. Ha jól értem (mert nagyon szar és rossz és fos a belinkelt hvg video is, meg meg Szalay Csaba cikk is) Miskolczy Csaba alapvető kérdéseken gondolkodott.

3. Ha jól értem, tisztességes ember volt.

4. Ha jól értem, túllépett rajta, erkölcsiségén stb. az őt követő nemzedék.

5. Kaszás Mókust egyszerűen nem tudom felfejteni, mi a fasz, 404, not found, stb., nem emlékszem rá, kibogozhatatlan, mire gondolt a szerző. Valami indexes bohóckodás, még az akkori Uj Péterrel, aki nem volt még 444.

Szóval valami értelmezhetőbbet írjatok már Miskolczy Csabáról, lécci
Kösz

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2019.01.15. 01:45:02

@heki: ja, és dehogy ősellenség

csak nem látom értelmét/nincs türelmem ezekhez itt
lerágott csontok, lefutott körök, o1g stb

én lezüllöttem a tumblr agynélküli reblogjaira

vagy hogy

Frick László Intézet 2019.01.15. 04:57:02

@heki:
1. Hanni gondol rólam vagy amit írkálok arról valamit. Ezt a fejemhez is vágta, de már únja. Egy darabig próbáltam vele vitázni.Hannibal pedig... ez valahogy ráragadt a Jók és Igazak-tól, nem ment bele a vitákba,amit-ahogy ő lát, az úgy van.Időnként megállítani véltem a mókuskerekeket és ősszefoglaltam,fundamentálisan & alapvetően hol és mikben állok szöges ellentétben a mai orbánizmussal. ...vuuu, ezt hogy magyarázzam, tegyük fel, hogy Lujza és Hanni következetesen azzal vádolnak engem, hogy katolikus vagyok. Én tagadnám ebben a példában a Szentháromságot, mint olyant, a pápa őszentségét, azt, hogy gyónás-áldozás egyáltalán valamit érne. Ráadásul Jézust Az Ember fiának tartom, egy embernek. Nem sorolom Heki, ennyit fejből is tudsz a katolicizmusról, hogy ezek az alapjai. Erre robog Hanni, Lujza.. néha mások is éslekatolikusoznak, hogy a pizarrókok, konkvisztádorok meg a mészárlások és Ignatio Loyola.Hogy én ezeknek a híve, vér katolikus vagyok. Én egy darabig türelmesen meg-megállva végigmentem ezeken, aztán Hanni is elunta... olvasd el itt alant, amit írt.. én nem úntam el.
Hanni az a típus, aki azokkal barátkozik vagy azokat tiszteli,akik vele is barátkoznak vagy van vagy lenne (szerinte) respekt iránta.

Én az ilyesmivel nem szoktam foglalkozni, pl Orbán Ottó a köszönésemet sem fogadta, keresztülbeszélt az arcomon, rám sem nézett és töretlenül,mindig, foyamatosan, egy bakk nélkültiszteltem és tisztelem,elismerem és valamivel nagyobbra tartom,mint ahová betagozták a fenenagyok és nem sorolom,kikkel vagyok még így.Már kiskoromban is ilyen voltam, tanáraimmalis.Jópár tanáromat máig nagyra tartom és tisztelem, némelyik egy szarházinak tartott,úgy is halt meg, mások meg a nyakamba burulgattak és sírva ölelgettek,mert csak pedagógiai jellegű volt a szigoruk.

Kaszás Mókus:

Uj Péterből doktorálni tudnék. Még akkor is, ha pl opponensnek valami netokratát is felkérnék. Uj fiatal felnőtt kora óta, az önképe szerint nagyonmenő,ultrahaladó, legalább egy fejjel a kortársai előtt nyomul illetve ő már visszafelé jön abból az ujkihívásból, amit mások fel sem ismertek még. A KaszásMókus története az, hogy a Wallis Tunning után pár médiamókár felismerte, hogy bár egyoldalon állnak és a Vidéki Takony Cigány Szőnyetegg ellen,mint a hóttifaszistarstarujácijaó és a többi.. valahogy... Uj piaci magatartása... olyan.... koraikapitalista-eredetitőkefelhalmozós.

Heki, te ismered a tódítás fogalmát. Tehát amidőn az idült alkoholista Pijjolós Joli Nyanya egy sütipartin elszámolva magát, mondjuk Béjlízből jobban betölt és hazafelé..nem tud már giggolva pisálni,mert vagy orra vagy hanyatt esik, ezért négykézláb próbálja,a fele seggérőllábáróllerángatottmackónadrággal,mint a fiúkutyák. Orral bele az árokba és a kerítésekre falakra feltapadva állva-oldalazva, összepisált mackónadrágban kúszik haza és Lajos bá' úgy húzza be a verandára, mint a zsákot.

Másnap Pijolós Joli NYanya már messziről kajabál a lányoknak "Te csajok,úgy bebasztam az este! Talyigán tóót haza a zuram" stb. Többet mond, hogy a falurággyóslyányok [ 65 és a halál között) szepegve még kisebbítsék is, "Áááádehogy Jolikám,jajdeviccwes vagy, nem szoktál te ilyet.

Megcsinálták Ujék a Kaszás Mókus promóciós önreklámozó videót,aminek az a tréfás üzenete a vállalatról, hogy ők nem ennyire rosszak, mint ez a horror paródia.

Ebből Line lett az ÚŐj Indexnél,cégespólók, olcsó, mikrózást nem álló fajanszbögrék, amikkel a mercsöndájzingos cégek át szokták baszni a megrendelőket,hűtőmágnes, játék kutyagumi.

Valójában az index sokkal rosszabb volt,mint a KaszásMókus tódítása.

A legendáriumomban úgy szerepelt, hogy Dezsőfi Tibor karrierjének az vetett véget, hogy részegen odament SzilyLászlóhoz és pofán baszta. Tudod, hogy Szily orra egy efféle pofánbaszás emlékműve is.

Most egy másik gyöngyszemet találtam:
„Szeretném, ha néhány poénért nem lehetne bárkinek a méltóságába belegázolni” - mondta a hvg.hu-nak Vásárhelyi Mária annak kapcsán, hogy első fokon pert nyert az Indexet kiadó cég, illetve a lap két újságírója, Bede Márton és Szily László ellen. A Fővárosi Bíróság szerint az alpereseknek egymillió forintot és annak 2009 végétől felhalmozódó kamatát kell megfizetniük a szociológusnak, amiért egy két évvel ezelőtti írásukban megsértették Vásárhelyi emberi méltóságához fűződő személyiségi jogait.

A bírósági ítélet szerint Vásárhelyi Máriát és a családját annyira megviselte a cikk, hogy a szociológust saját bevallása szerint „már-már a további közéleti szerepvállalás feladásáról való elgondolkodásra késztette”. Ezzel szemben az újságírók úgy vélik, a cikk nem tényeket közölt, pusztán egy sajátos stílusú kommentár, amelyben nem Vásárhelyi Mária teljesítményét illették, hanem „saját személyükre nézve fejtettek ki vélekedést”. A tárgyaláson Vásárhelyi és a tanúként beidézett testvére is azt állította, hogy családtagjaik amiatt kapták a gúnyos megjegyzéseket (a barátok részéről pedig az együttérzést), mert a cikk a felperest „dominaként”, „prostituáltként” ábrázolta.

Frick László Intézet 2019.01.15. 05:05:22

@heki: Amit teljesen félreértettél:Az újnetokraták még mielőtt túlléptek volna az ősnetokratákon megálltak és gondosan a torkukra léptek,kibelezték őket majd beleszartak a testüregeikbe ésígytovább.

Ott kezdődik a netokrácia története, hogy a vanderbiltek meg rokkefellerek felléptek, de úgy, hogy Vanderbiltet már csak opera-és árvaházak alapítóatyjaként, özvegyek és lueszette kurvák gyámolaként a Veteránszövetség oszlopaként láthatjuk.

Tulajdonképpen a netokratákkal, az Ősökkelaz történt,ami a hippimozgalommal:

1969-től nagyüzemben kezdték gyártani az előkoptatott trapéznadrágokat és Janis Joplin-napszemcsiket, a tarka kendőket... az 1974-es nyugat-német Quellemagazinbaan már oldalszámra lehetett "hippi" nőiöltözékeket rendelni.

1972-ben Frank Zappa -aki SOHA-SOHA nem volt hippi, csak John Wayne és G. Rockwell nézték be hippinek, filozófus megtartotta a Berkley-n hírhedt előadást, amin intette a maradék hippi kinézetűeket arra, hogy emlékezzenek meg egykorvolt önmagukrólmajd nyakkendős banklegény korukban is.

Tehát lényegében ez történt a netokratákkal.Pl a matulisták bő 3/4-ed része lemorzsolódott az indexbe tagozódott gecik mellől. Sokan... egyszerűen nem a korral haladásnak tartották az igába állást.

Frick László Intézet 2019.01.15. 05:06:17

@heki: Szóval Dezsőfi nem pofán baszta Szily-t csak... hogy mondjam.. pimaszullágyan paskolgatta a pofiját:
„Hogy ünnepeltük Jáni barátom lányának a születését, jól becseszve beszélgettem éppen az Etelével, amikor a semmiből materializálódott Dessewffy Tibor egykori kormányszociológus és elkezdett pofozgatni, nem ütve hanem direkt úgy undorítóan érintgetve, de átláttam a szitán és nem basztam arcon, hanem békésen néztem rá, ezért később azt is mondta, hogy ha egy éve találkozunk, akkor beverte volna a pofámat. És valami olyat magyarázott fél órán át, hogy az Index a negatívság, a fikakultúra és a kulturális kódok megsemmisítésének az Antikrisztusa és hogy mi semmisítjük meg a közbeszédet meg a sajtószabadságot és azt is mondta - direkt visszakérdeztem, hogy komolyan-e, és igen - hogy nekem személyes felelősségem van a Jobbik megerősödésében. Utána még pofozgatott egy rövidet és elment. Csodálatos ember, végig olyan kifejezéseket használt, mint egy György Péter-cikk valami kibaszott unalmas múzeumról, ami különböző szimbolikus terekben konstruál dolgokat. Ezt nevezem értelmiségi bulizásnak!”

Frick László Intézet 2019.01.15. 05:14:27

@heki: Minél beljebb megyek az erdőbe, annál inkábbérzem, hogy nem érted.
Úgy tűnik,mintha Dezsőfi hülye lenne: Hoóóógy is lehetne azzal vádolni az indexet, hogy fényezte a Jobbiukot.

Egyszerűen:
A Magyar Gárda a kezdetekben szemmelláthatóan mentális problémákkal is küzdő és nem csak szellemi nyomorékokból állt, hanem nyüzge Madárfejeő Lajóssokból, csajlafülűmélé balfaszokból.

Ha az index és dolgozói, a Gyurcsány Prop célja a JJobbikmegsemmisítése,akkor felmásznak a szépművészeti tetejére és onnan egy szép panorámafotóban ábrázolják az ötven barmotmeg a 300 újságírót és a 917 bámészkodót.

De nem ezt tették, hanem egészen közelmentek a gárdistákhoz, letérdepeltek éslényegében Werbung reklám... @A Hannibal Lektűr-attitűd: Korzserű Új Modern Jövőbevezető Innovatív reklámszakember volt mindig is... őérti ezt
szóval Vonal Alatti PR s-égeket csináltak a Jobbiknak.

Nézzünk meg Heki egy sémát:

Egy Ojrópai Országban támad egy friss nácimozgalom. Felveszik a nemzetközi jelmezeket, Martens bakkkkancsokat, masíroznak ilyesmi. Mit tesz erre egy jaj De Ojropeér Már Demokratikus Jogkormány? Még ilyenkor,amikor fölösleges a demokratikus elveket a játékszabályokkalés a nyiljon minden virág és majd a piac eldönti, kell-e. Fogja a törvényeit,ami alapján a náci banda törvénytelen és megkűdi őket a kurva anyjukba, ahogy kell, ahogy pl Bede Márton nácivadász korában csak a szájával (verbálisan) csinálta.

Mindent nem árulok el, hagylak téged gondolkodni a példákról,1990 óta mikor,milyen kormány alatt fordult az elő, hogy náci mozgamat még csírájában basztak agyon.

Frick László Intézet 2019.01.15. 05:15:28

@A Hannibal Lektűr-attitűd: De én vagy 4 évvel idősebbnek gondoltam nálam.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2019.01.15. 15:14:55

@Frick László Intézet: @heki:

eltűnt egy kommentem,
nem volt fontos, csak mintha ...
na mindegy

szóval hogy nem az orbánból meg a többi akármiből lett elegem
(egyébként, ha már. akkor az ún "jóoldali sajtó" értelmetlen basztatásából, de ez is csak mellékszál, egyébként)

hanem hogy kutya nehéz úgy "vitatkozni", hogy a másik nem is olvassa el, amit írtál, vagy ha el is olvasta, nem arra válaszol

Frick László Intézet 2019.01.16. 11:10:17

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A kommentedet azért töröltem,mert nem akartam, hogy.. egész jó nyomot mutattál, hagyok én eleget magamtól is :D
szóval azt kivettem, nehogy az orbángestapo elvigyen. Engemet.

Frick László Intézet 2019.01.16. 11:14:23

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Nem csak hogy rendre és alaposan elolvasgattam, amiket írtál, de ráadásul jó sok más embertől kb ugyanúgy ugyanazt olvastam. Mondhatni, semmi meglepetés nincsen a "vita"-állításaidban, minden boltban tucatjával csomagolják.
Szerintem viszont nekem rakásra van olyan MUTATÁS-om, amit máshol nem láthatsz. ÉS ezekre nem is reagálsz, másrészt szerinted orbánista bérenc vagyok, miközben fundamentálisan nem.
Te fáradságra panaszkodol, én nem fáradok.
Neked már az fáradság, hogy keményen a szemembe vágod azt,amit már 1200 pld-ban olvastam.

Pl a mészárosozásra annyit szoktam válaszolni,. hogy nem Lölö, hanem Ráhel.

Frick László Intézet 2019.01.16. 11:17:51

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A jóoldali sajtó züllése mára mérhetetlen. Orbán barmaival nincsen mit kezdeni.

De a jóoldal, a Jók és Igazak... tehetségesek is lennének. Még szép, hogy akkor basztatni is kell őket.

Figyeljs:
leváltották a Paksi atomerőmű MŰKÖDÉSÉÉRT felelős államtitkárt.
Ezt egyes jóoldaliakok a Paks II. bővítésért felelős államtitkárra micsinálták.
Majd ebből a micsinálásból már az lett, hogy ez veszélyezteti a majdani reaktor biztonságát.

Bár már 3 éve semmi nem történik.
Más jóoldaliakok már ott tartanak, hogy hiányolják is Paks II-őt, mint ugye... ez egy biztos baszogatási pont volt.