Nem akkora cucc ez egy olyan országban, ahol voltak már 66742-en egymillióak.

"Szomoroan bólintottam:Ők sem jönnek vissza sohamár!"

/állandó befejezőfordulat egy kitántorgás [jóravaló fiatal(ok) a szomszéd lépcsőházból kateg] agitációs sávjában

Mielőtt megismerkednénk a mai újságírás, azaz egy könnyű,otthonrólvégezhető internetes munka remek statisztikai rágoglizásának szelektívténykezelt átfésülésével, tisztázzuk a kitántorgó fogalmát:

kitántorgó az a magyar állampolgár, aki 2010. májusa után a diktatúrától való mélységes undora, a napi megélhetés reménytelensége, kilátása jövőjére nézve, egyáltalán esély az életkezdésre, Orbanisztán, mesés fizetés játszva végezhető könnyűmunkakörben reményében Szarmagyarországról Fejlett-és Bezzegisztán mesés területeire emigrált örökre, soha már nem jön vissza, nincs az a pénz.

Tehát aki 2010. előtt,pl 2004-től, amikor Magyarország bár már ónijós tagállam volt elvileg,de az olcsómunkavállalóitól való félelmében a fejlettisztáni igazitagállamok munkavállalói moratóriumot hirdettek

 

nincsenek benne a kitántorgókban azok,akik 2004. előtt emigráltak. Vagy még a szocializmusban dissziudáltak.

Vagy ötvenhatosak.

Ésatöbbeik.

Bucsky Péter
2019. január 14. 06:54 Pénz

Az itthoni átlag közel háromszorosát keresik a németországi magyarok

Azt mondjuk, ha kitántorgókról van szó, akik mennyivelsokkal jobban vannak megfizetve Németországban,

viszont nem jönnek vissza sohamár, akkor milyen összevetés céljából kell a magyar átlagkereseteket figyelembe venni,persze hogy nem árulja el nekünk a szobatudós.

Pedig a kategória a CSUPANAGYBETŰSPÉNZ

nem pedig a reklám-propaganda.

Az elmúlt évtizedben egyre többen mentek Németországba dolgozni, ma már 200 ezernél is több magyar él az országban. Eddig sosem látott adatokat szereztünk !4!44!!!4 arról, hogy mennyit keresnek a magyarok az országban.

100ezermagyarakikketszazezrenvannak.png

A grafikonból kiderül, hogy talán 90000 magyar dolgozik legálisan, a Bundesamt für Arbeit statisztikai adatai szerint Németországban.

Ezeket az embereket én mind-de-mind a leges legnagyvonalúbban, ahogy Bucsky propagandista úr sugallta, az elmúlttízév kitántorgóinak veszem. a100ezerakik200ezrenvannak.pngKereseti megoszlások.

Természetesen Bucsky úr egy ganyi,az sok,annyi német átlagkereseti adatot sem "kutatott" ki a Mindenhatoooo Gogli segítségével

 

2200 ojró a magyar kitántorgók mesésen remek átlagkeresete.

Amit,mivel a rezsim végleg elöüldözte őket és nem jönnek vissza sohamár,ágyazzunk a német átlagkeresetbe is:

Német mesésjövedelmek:

2017

3 771

átlagkereset

3 964

férfikereset

3 330

nőikereset

Tehát

a Bezzegnémet Átlagkereset 3700 €

(lefelékerekítek, hogy támogassam Bucsky úr propagandaszándékait.

Ez azt jelenti, hogy egy igazinémet  1500 €-val keres többet, mint a magyar.

Bucsky úr iránt tehát a legnagyobb jóindulatal füllentsük föl a magyar mesésjövedelmeket a német kétharmadának.

 

Mi az, amit nem tudunk?

mennyit kell dolgoznia egy magyarnak a némethez képest?

Német parasztház Cottbus közelében,mindössze 85000 €.Ez magyar viszonylatban valahol Békés megyének felel meg , mondjuk legyen Vésztő, annyira tetszik nekem Vésztő körzete.

naturnah_und_gemutlich_wohnen.png

Tarhos:

tarhoson.png

 

 

Vagy pedig ha a hajó tatja 47 méter és a kígyó pedig a farkától a fejéig 1,9, akkor egy magát 37 évesnek mondó, de 42-nek látszó   kapitány irányítása mellett a kapitány taligáját húzzák vagy tolják?

Ha magyar ma már ugyan nem annyit átlag-keres, mint öt éve Märchanlandban, hanem kevesebbet

de ha sohamár amúgy se tántorog vissza, akkor mit vígasztalja őt a Ft romlása az €-hoz képest, azaz "még mindig többet keres a közben romló Ft-ban számolva" ...ha közben pl az € romlott a Dollárhoz  képest?

Ha egy magyar kisvárosban adott szakmában 10 munkanélküli hentereg otthon a dikón veri a faszát pornóra és kocsmázik 70000 legális és 30-70000 fekete-jövedelemért, inkább, semmint elmenjen legális munkára 400000 -ért. Erre a magyar vállalkozó ukránt hozat a munkára 360000 ezerért és egy  ukrán Bucsky szobatudós meg arról ír, hogy Bezzeg Vengrijában tízszer többet kap az ukrán,mint Ukrajnában. [Viszont Donbaszban feleannyit is megkereshetne, de az orosz oldalon meg majdnemannyit... mindezt szálazzuk széjjel agitprop célok szerint, ki ruszkibarát ki ruszkigyűlölő és jelenleg ukrán sajtópiaci viszonyok között melyik politikai irányzatnak éri meg a hazaárulás és ki rúbel és ki dolláralapon számolja el a payoláskodását?

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr7514561690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2019.01.14. 13:35:41

Ha a magyaroknál a nettót nézik, akkor te a németnél mér a bruttót veszed?

Das verfügbare Netto-Durchschnittseinkommen in Deutschland liegt bei 21.583 Euro im Jahr.
Der durchschnittliche Bruttomonatsverdienst für Vollbeschäftigte beträgt in Deutschland 3.380 Euro.

durchschnittseinkommen.net/deutschland/

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2019.01.14. 13:42:16

sőt:
Betrachtet man alle Arbeitnehmer in Deutschland zusammen, sowohl den Vollzeitbeschäftigten, als auch Arbeitnehmer in Teilzeit oder geringfügigen Beschäftigungen, dann liegt das Durchschnittsgehalt laut Statista bei rund 2.860 Euro brutto im Monat (Stand: 2017). Nach allen Abzügen liegt das durchschnittliche Nettogehalt bei rund 1.890 Euro monatlich.

www.merkur.de/leben/karriere/durchschnittseinkommen-deutschland-hoch-zr-10493938.html

Ez a "nach allen Abzügen" mondjuk nem tudom mi. Pl. lakbér beleszámít-e?

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2019.01.14. 13:49:01

+ a magyar cikkben mediánról van szó. A medián a németeknél is alacsonyabb, mint az átlag. Ez is "apróság".

Frick László Intézet 2019.01.14. 14:37:07

@Dinamuki: A lényeg a kétharmad. Amagyar a német átlagkereset kétharmadát kapja - német netto szerint is. De ez egyáltalán nem érdekes.

Alapvetőeket nem tudunk:
Mit dolgozik a magyar és mennyit dolgozik?

Néztem német riportokat, n kukásautó farán a német 10000 €-t keres, de nem is látsz kukásautó farán Bezzegisztáni összevetésben sem nem bezzegembert. Német kukát német ürít hatórás munkanapon 10000-ért. 4-6 munkanap egy hét.

Statisztika: A Deutschtürk 2200 €-t fizet egy fagyasztottkaja üzemi szalagmunkás magyarasszony után. A nyóckeres körtiszalakúpedig 300000 Ft-ot fizet a magyar Ft számlára.A német statisztikák ban akkor ez az 1000 € vagy a 2200 €í?

Frick László Intézet 2019.01.14. 14:40:27

@Dinamuki: Staisztikai adatszolgáltatási fegyelem, statisztikázhatóság, statisztikatudományos hűség.
Mit ér egy magyar statisztikai adat és mit egy német?

Pozitív diszkrimináció:A Deutschtürk mindenbőlsokkal-sokkal többet engedhet meg magának, mint a német. Régebben ezért is állított török "aladárt" a német tulaj ,mert a törökkel nem merte megcsinálni a hatóság azt, amit vele. Mint ahogy nálunk a körtiszek azonnal előrántják a cigány kártyát ellenőrzésekkor.

Frick László Intézet 2019.01.14. 14:53:04

@Dinamuki: Köszönöm a segítséget. Tudod,mit magyarázz még el nekem,'Muki? Egy kibaszott riporter nem tolja fel a biciklit riportozni Märchen és Wonderlandba már 15 éve. Fészbúkon riportoznak, hirdetnek Kitántorgás!4!! beszámolópályázatokat... még magyar dógozókat is így kérdeznek le.

Érted, valamelyik nap láttam a sowetoi slum-ban néger drog és leánykereskedő gyilkos gyerekekkel magyar riportot. De.. a kurva isten fasza sok, annyi nem kíváncsi a magyar bontóhentesekre, akik többtízezren dolgoznak kint Németországban.

Van annak a magyar balfasz targoncásnak a riportja sajátmagával.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.01.14. 15:23:12

Én csak azt nem értem ha ennyire jó kint az élet, akkor a sok "újságíró" akik erről ennyit írogatnak, mit keres még mindig itt? Persze költői a kérdés.

Frick László Intézet 2019.01.14. 15:38:36

@Sipi81: Az újságírás otthonrólvégezhetőkönnyű internetes munka lett. Gondolj bele: a hír24-nál mindenki ÚJSÁGÍRÓ.

A blogterre emlékezünk, meghalt Miskolczy
a blogetrnélnem bérblogger payola.. egészen amatőrök különbúl írtak,mint ma ÚJSÁGÍRÓ-k.

vasziljevics,aki .. 444 közeli házimanó, arra a felvetésemre, hogy egy Liberális Műhelykellene (minthogy nincsen loberális sajtótermék) ezt válaszolta:
"azt senki nem fizetimeg"

A 888 házimanója szerint senkit nem érdekela riport. Százmilliókat basznak el a kormánypropra és a magyar történelemben ennyire silánykormányinfó,propmeg agitáció nem volt.
A jógyerekek szivesen kádárosozzák orbánékat.. de hát Kádár alatt ilyen silány agitáció üzemi lap szinten sem folyhatott.

3000 Ft egy diszkont repjegy, menőbb célok, Berlin, Frankfurt London 20000-Fészbúkon előkészíti,kirepül, szállodával mindennel 500000 Ftr. Ennyit nem ér meg egy riport húsvér kitántorgókkal.Ésmég mindig szelektálhat, szűrheti a tényeket az agitációs céljának megfelelően.

Angliai riportot láttam, hat vagy hét éve... akkor még nem volt ez a Kitántóóórgááás!! csapásirány, csak kezdték pedzeni,a payola blogok (Határátkelő, kívültágasabb) mármegvoltak. ÉSa gyermekes angliaiak azt mondták, kánaán,a méz a vajjal a pompáskörülmények -de angolállami általános iskolába nem, az iskola miat hazajönnek.Ettől félnek a gecik, az egyik csapásiránynak jó, deaz iskolával meg egy másik sávba belerongyol.

Frick László Intézet 2019.01.14. 15:41:07

@Dinamuki: @Sipi81:
A BREXIT óta Londonban utcai ügyn ökök, föld alatt bárhol, vadásznak kelet-ojropidokra, fehérekre. Mutatsz ID-t igazolsz valami munkát (nem jövedelmet) és 10000 Font hitel. Nem fog hazatántorogni,mer otthonról nem tudja törleszteni, ehhez azért a mesés jövedelmekkellenek. Németországban, ha nem is utcai kolbászoló... de a munkahelyeken támadják a hitelvigécek a keletojrópéreket.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.01.14. 16:09:01

@Frick László Intézet: nem tudom, létezik-e ma még valódi újságíró. Mert amiket én tapasztalok, abból ítélve az újságíró a munkák legalja, akik semmihez se értenek és még magyarul se tudnak rendesen. Ja, amatőrök, bloggerek sőt akár kommentelők összeszedettebb és értelmesebb cikkeket írnak sokszor.

"Ennyit nem ér meg egy riport húsvér kitántorgókkal.Ésmég mindig szelektálhat, szűrheti a tényeket az agitációs céljának megfelelően."
Én arra gondoltam, hogy ha leírja hogy milyen jó kint és itt milyen szar, akkor ő miért nem akar elmenni? Vagy talán maga se hiszi a saját propagandáját? Vagy talán tudja, hogy ilyen semmirekellő ott éhen halna?

2019.01.14. 20:44:12

Nagyon szép grafikonok, köszönöm. Pontosan látszik, hogy a Csúcsok Csúcsa, az IT mérnöki fizetés, ami nettó 3200-3900 euró, a kint lévők 5%-ának adatik meg.

Frick László Intézet 2019.01.15. 06:04:19

@nagyjoco: Másképp látom, szerintem 1,2 milliót Ft-ban számolva ma már a minősített hegesztők keresnek. A minősített hegesztőt nem tudja még a Deutschtürk sem feketén alkalmazni. Az IT-st simán.
Ma minősített hegesztő, ha nagyon buta, nem vakkant idegen nyelven és hagyja magát lehúzni,akkor Ft-ban NSZK-ban 1,8 milliót keres. Német nem hegeszt még 10000 €-ért sem.

Ez egyébként kezd Magyarországon is így alakulni.

Van egy termelőeszköz, aminek a károsanyagkibocsátási adatai,a mért és ténylegesek jobbak, mint egy egy éves és 150000 km-t futott Euro5-ösé. A váz tökéletes, azonban a dekoráción, hogy ne úgy nézzen már ki,mnt egy dobozos teherautó ablakokkal, van korrózió. Ezt ki kell hegeszteni. Kell rá táblalemez 70ezer Ft értékben, a hegesztő készülék, ha újonan vásrolom meg hozzá, 150000 Ft, kell még 10000 Ft ára üvegszálas műgyanta, gíitt, fimomgitt, egy kompreszor a festőszerszámával 60000, a szükséges festék 40000 Ft. Maga a kihegesztés két nap, szűk 10 munkaóra. ez legyen...ö... 150000 Ft, aztán a csiszz-gitt, ez megint 10 óra, ez is legyen egy 100-as. Aztán a festés, ez nagyon drága, 4 órahossza, 300000 Ft.

Dunaakeszin tudok egy cigánygyereket, az udvaron fólia alatt 50000-ért megcsinálja, ha szerencséd van, nem fúj a szél és nem kavarja festéskor a port.

Az a lényeg, hogy he ezt az eszközt elviszed ajánlattételre, akkor másfélmilliónál nem áll meg.

Még megjegyzem, hogy ugyanez az eszköz, a rozsda leve látványos hatalmas piros foltokban az ép festett részeken.. ha ledörgölöd CIF súrolószerrel, akkor pár kis körömnyi fekete marad itt ott a lemezeken
ez német viszonyok között Környezet Szennyező veszélyes Roncs és a roncstelep vállalkozója 500 €-t kér a forgalomból kivezetéséért.

Tehát fogom magam, az interneten megrendelem a szükséges szerszámokat meg anyagokat 300000, feladok egy hirdetést Brailában a helyi újságban, taxit küldetek a román lakatosért, egy közeli négycsillagos szállodában helyezem el, onnan saját autóval fuvarozom és 600000-ből megcsináltam azt, amire a vállalkozó FEKETÉN SZÁMLA NÉLKÜL úgy adta az 1600000-es ajánlatot, hogy amikor kész, akkor 1,9 milliót mondott volna.

Azt elárulom neked... százával laknak a lakókörzetemben hegesztők, de egyet nem tudnék rábeszélni, hogy kétnapos munkával keressen már 200000 Ft-ot: Inkább felfordul éhen,de nem csinálja meg.

Azt már mutattam, hogy nincs orvos, aki Lyukmagyarországon körzetet vállaljon úgy, hogy 50 millióval indul és tökéletesen a KÉSZ-be ül bele és a kártyapénzét a paógármester megduplázza. Autó nem kell neki. kajára ..lényegében semmire nem kell költenie a ruházkodáson kívül. Hétvégén nem kell ügyelnie,minden szombat-vasárnapja szabad.

Frick László Intézet 2019.01.15. 06:29:14

@Sipi81: Megfogtál. A régi, mára letünt Papírkorszak honoráriumait tudom. Hogy a Népszabadság kulturrovatánál a könyvkritika szekcióban az ország Köszörűs Kritikusai nyolc pénteknyi távban állták a sort és egy könyvkrtikáért kaptak 8-88ezer Ft-ot, a nevük mértékétől függően. Egy valamilyen névvel már rendelkező külsős a Népszabadságtól egy évben annyi honoráriumot húzott,mint egy éves óvónői vagy.. egyetemi professzori fizetés. Névtelen népszabó kb jó középiskolai tanári fizetésért volt slapaj.

Ez azt jelenti, hogy az Internet Korszakban kb negyedannyit lehet, becslésem szerint húzni.

Gyanúm szerint a legjobban az index, a 444 és a hávégé munkatársai kereshetnek... persze ezek a jövedelmek nem transzparensek, Szily László hamarabb fogja megírni élményét arról, hogy részegségében össszeszarva magát ébredt, mint azt, hogy mit fizetnek neki ennyiért.

De abban biztos vagyok, hogy a szórás nagy és a startlapok címlaptündére magából a címlaptündérségből nem élmeg.

Amikor még a Papír Számított, akkoriban a Népszabadság 50000 Ft-ot fizetett egy olyan könyv kritikájáért,ami könyvnek a szerkesztője, azért, hogy megengedte, hogy a nevét odanyomtassák,de a szerkesztést Ibrányi Lajosné végezte, 70000 Ft. A könyvre a nyomda 50000 Ft befizetésével pályázott támogatásért, 300000 Ft-ot kapott, megrendelt 10 példányt egy pestkörnyéki nyomdában, ez belekerült
30000 Ft-jába. Három példányt kiadott kritikát iratni, öt példányt a szerzőnek, kettőt meg megtartott az irodájában.

tehát a szerző a könyv megírásáért kapott 5... esetleg becsületesebb kiadónál 25 példányt.

József Attila életében kevés verse jelent meg, ha mégis,akkor 1,2-3 P-t kapott egy versért. Jelent meg verses füzete,ebből 1 pld 1,7-2.20 P-be került. József Attilávalegykorú fiatalmunkás a Weiss Manfrédnálkeresett havonta 2.20-2.50 P-t. Az Andrássy út mellékutcáinak kapualjaiban vagy a Ligetben szopott masamódlány P 1.50-ért,kasszírosnő kávéház konyhai folyosóján 2.50-ért. Karinthy Frigyes a napi krokijáért 40 P-t kapott, de egy kávét 2.50-4 P ivott. Egy világvevő rádiókészülék 220 P egy jó bicikli 120 P volt. Egy gimnazista lány tudott 20-40 fekvőtámaszt, 60 felülést ésárral szemben felevezett a Dunán a Margitszigettől a Szentendrei felső csücskéig és még vissza is csorgott. vagy például szintén ez a gimnazista lány kopasztotta az egyik csirkét az úrikonyhában, a cselédlányy pedig a másik csirkét.

Szerintem az ilyet, amit Bucsky úr vagy Kerner Zsolt ÚJSÁGÍRÓ csinál, nem lehet csak a pénzért.

Rejtő Jenő például egészen könnyen megkereshette volna ponyvaírássaal a havi 600 P-t, de iszákos, drogos és játékfüggő volt és egy este elkártyázott, ha volt neki,200 P-t. Ezért pl Berlinbe költözött és.. hát... szóval... a kétségtelen tehetségét... ö.... hm... elpazarolta. Pedig ha Berlin -rőlmegírja A regényt, mondjuk Henry Miller modorában,hát...

Én azt látom pl Kasnyik Márton példáján, hogy ezek az emberek olyan mély meggyőződéssel és küldetéstudattal rendelkeznek, amilyenje csak Rideg Sándornak lehetett valamikor 1945 tavasza... és mondjuk a századosi rangja felvétele közötti időben. tehát akkor, amikor már Rideg Sándor a Magyar Néphadsereg századosa volt de novellistaként azt írta, hogy a katonák márúnják a minden napi zsíros tyúkhúslevest a kövér tyúkhúsokkal,akkor ez... Sheldon Cooper sejtése szerint...szarkazmus lehetett.

Szakmai szempontból, tehát szigorúan irodalomtudományi felvetésben Rideg novellái egészen frenetikusak. Az a humora,amit a mai ember csak az Indul a bakterház-ban élvezhet, szinteminden írásában ott szálaz szana széjjel.

Csak ha az ember hozzá még a történelmet is ismeri,annyira nem tud nevetgélni kommunistákon,akik szocdemek pofáit beverni készülnek vidáman.

2019.01.15. 08:14:46

@Frick László Intézet: Minősített hegesztő és más szakmunka külön kategória. Az IT-ban egy biznoyos szint öflött nem alkalmaznak feketén. Elég gyakori, hogy a projekt kiírói mndenféle gyártó minősítéseket akar látni a mérnök nevén, leellenőrizhető módon. Trükkök persze vannak, a vállalkozónak minősített alkalmazott a kedvenc szopatási módjuk.

Frick László Intézet 2019.01.15. 09:56:30

@nagyjoco: Az hogyan tűnik ki a német statisztikákból, hogy a 10000 ember,akik Ft-ban számolva 1,2 millát keresnek,mivel.. németültudod, hogy nem keresik a pénzt, hanem találják, szóval az, hogy miben TALÁL ennyi jövedelmet?

Wildhunt 2019.01.15. 10:15:44

@nagyjoco: Amit az IT-ban látok: van X ismerősöm, aki IT szektorban dolgoznak. Ezek legnagyobb része (>70%) azt csinálja, amit én kódlapátolásnak (code shoveling) nevezek, vagyis kb napi 10-12 órában modulokat/szegmenseket bogarásznak/debugolnak bérmunkában. Van a kisebb rész, akik ezeket a modulokat írják, pld, vagy webdesignt (bocs, mindent annak hívok html-től php-ig, nem vagyok szakember) készítenek, rendszeradminok, stb, ez a középkategória, kb egy szinten van a jobb műszaki munkákkal, hegesztőtől papírmérnökig. Aztán ismerek egy darab programozót/programtervezetőt/sysdevelopert , aki viszont ezekhez a mukákhoz gyakorlatilag hozzá sem piszkál. Esetében a relatíve kevés munka jön össze a nagyon magas fizetéssel (6-8000 EUR között bruttó). Nomost amikor a neten az IT-sokról olvasok, azok mindig azt akarják beadni, hogy az összes ez a kategória.

2019.01.15. 11:15:04

@Wildhunt: Egy infrastruktúra mérnök, aki képes a tervezéstől az átadásig minden lépést végigcsinálni egy adatközpont létesítése során, nettő 3200-3900 eurót keres odakint. Itt meg olyan 5-700 ezer forint nettót. Egyedülállóként, feltörekvő titánként talám megéri kimenni, családos, szakmai múlttal már bíró egyéneknek nem.

2019.01.15. 11:20:22

@Frick László Intézet: Volt egy fasza hegesztőbajnok haverom, hát érte már 1996-ban sorban álltak a német cégek. Tudott és szeretett is dolgozni, csak hát a pia. Egy idő után már csak akkor tudott németül, ha részeg volt. Nem tudom, mi van vele, remélem, él még.

Frick László Intézet 2019.01.15. 11:48:39

@Wildhunt: @nagyjoco:
A reklám- és propagandablogokban állandójelzőket használnak, sablonokat és modulokat.
Az IT-s az jólfizetett
az autója:piros BMW sportkocsi (fiatal, használt)
mesés dolgokat vásárol: két havi fizujából, ezt a fizut SOHA nem számszerűsítik,

Van még az IT-shez a megbecsült.

Tkp engem ez az egész az amerikai,tőzsdei -pü-bankszektorban játszódó játékfilmekre emlékeztet, azokra a részekre, amikor a hős valami fantasztikusat csinál, a színész nagyon sok levegővel hadar és minden mondatra jut szakkifejezés, nyíltvégű, krach, utalások, nyitáskor, záráskor, aktiválják, zárolások, feloldások, boom és less. Azt látjuk,hogy a legöregebb tőzsdei mókárok is kapkodják a fejüket, a titkárnők meg, akiknek különben szakmai kötelességük szopós szájat rúzsozni és azt kissé bután tátva tartani,elfordulnak és úgy öklöznek a kicsi, de illatos markocskáikba bele. A gonoszok megszeppennek és hátrafeszítik a nyakukat vagy lesütött szemmel babrálnak a sliccükkel.

Legjobb az ilyet Vadász Ivánnal nézni.
www.youtube.com/watch?v=Y7zoimNGVu0

Nem tudom, hogy ismeritek-e Vadász Ivánnak azt a ravaszkás mosolyát.
Azzalnéz ilyenkor félre. "Ezek a műűvészek!"

2019.01.15. 12:19:31

@Frick László Intézet: Vicces bácsi ez a Vadász Iván.

Frick László Intézet 2019.01.15. 13:12:22

@nagyjoco: Havi párszázmillióval könnyen.
Óóóóriási nagy-nagy tudása van. Jól tanít.

2019.01.15. 13:20:02

@Frick László Intézet: Egyetlen fillért sem sajnálok tőle.

Frick László Intézet 2019.01.15. 15:15:30

@nagyjoco: Nézd meg, hogy a Hosszúfejek hogyan beszélnek adózásról.
Csak Iván bácsi derűs.

Volt egy kémia zseni barátom, őt láttam a kémiáról ilyen derűvel beszélni.
Tudni kell és kész. ÉS Vadász TENNI is tudhat adóügyekben. Sejtem én :D

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.01.17. 16:55:45

@Frick László Intézet: Hát a régi újságírói keresetek (akár csak a 20 évvel ezelőttiek) a mai online világban sajnos már gyakorlatilag semmit nem mondanak. A 444 a Magyar Jeti tulajdona, aminek a nettó árbevétele félmilliárd HUF volt és 38 főt foglalkoztat. Feltehetően nem keresnek rosszul. Ennek a pénznek a nagy része vélhetően az usából jön, a "támogass minket" szöveg szeritem csak fedősztorinak kell.

Frick László Intézet 2019.01.18. 06:50:11

@Sipi81: A Magyar Jeti semmiben nem mérvadó.

Uj Péterből vagy az indexből doktorálni tudnék.
A Népszabadság Kivéreztetése témakörben nem csak az jutott eszembe, hogy a Népszabadság már még a veszteséges évtizedében is töretlenül extragázsikat fizetett a Név Méretével Aránytalanul

de az is, hogy Uj a Népszabadság nevelése.. és volt olyan pillanat,amikor a Szabadsajtó Alapítványt, mint a 30% tulajdonosát kellett volna kifizetni + 1 € (mínusz az adósságok)

A 444 semmiben sem mérvadó. Lehet, hogy az Alapító Sztárok, mondjuk Bede vagy magyari extrapénzeket kapnaak.. és a kis slapalyok,mint Helyczeg Mályk 300-400 ezreket, de ezek eltörpülnek a cég bevételeihez.
Az újságírás könnyű,otthonról végezhetőmunka: Látszik a színvonalzuhanáson, hogy a minőségről, tartalomszolgáltatásról régesrég nincsen szó. Azt a szöbvegminőséget, amit a hír24 lelkes,küldetéstudatos ÚJSÁGÍRÓi művelnek... havi 50ezerért megcsináltatom blogerekkel.

Milliárdos nettóvolumenűIT cégeknek gályáznak feketén nettobrutto egyre megy 120000-ért. Kismama, otthon vakarja a... ráér.. a gyerek elé odabaszot valami tabletet, néha lekussoltatja vagy ráüvölt,odalök még egy szülőknek kifejlesztett, a gyereket csak a kicsomagilás utáni másodpercekig lekötő dekreatívjátékot és fekszik vissza a tablethez melóózni. Ilyet ma megcsinálnak 120ezerért. mennyivel több vagy különlegesebb munka címlapot szerkeszteni: Hazug -de hirigelő cím- hamis felütés
és már kattint is a barom.

A mai internetes ÚJSÁGÍRÁS nyilt üzenete, ez dől le az oldalakról:
SEGGFEJ AKI MEGNYIT NÁLUNK BÁRMIT!!!

Ebben a szisztémában a Magyar Jeti teljesen más alakulat, más alapcéllal is.

Ráadásul a 444 mnost pont ott tart, mint az index 2011-12 körül. Nincs kihívás, a sztárok únják.. egyre több a slapaj, a töltelékember, a "marketingesek" a közepesképességűek.. van már olyan ÚJSÁGÍRÓ-juk, aki majdnem annyira gyenge, mint Oláh Gellért a 888-nál.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2019.01.30. 09:49:49

@Frick László Intézet:

(ez az up-fóbiád/mániád, szadomazo gyűlölve imádásod nagyon durva, beteges abberráció)

na de oláh gellért és az "újságíró" egy mondatban...

Frick László Intézet 2019.01.30. 10:10:08

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Uj a maimagyar média most már, hogy kivérzett kelztetője,a Népszabi, legnagyobb fajsúlyyú embere. Tamás Ervin bácsi a múlté. MOST UJ az, ami az ÉS volt 30 éve. Uj minden és ezt nem én találom ki.
Uj, amit talál, az az ujkihívás.Nála fennebb nincsen. Mindenki Ő-utána következik.
Te csak szeretnéd, hogy ez az én "betegségem" legyen.

Ne beszélj: MUTASS fennebbi embert, mint Uj.

Frick László Intézet 2019.01.30. 10:11:10

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Hogy jön ide egy slapaj? A nevét..leírni, amikor a hír24-et ÚJSÁGÍRÓ-k is írják.
csak a hír24 kisbetű, ha nem meri az ÚJSÁGÍRÓ a nevét adni a cikk fölé