https://cdn4.rtl.hu/89/18/emlekezetes-jelenet-1-resz_image_84901c95087138194322983057e1_16-9

PRODUCER I. Nem bazmeg, még egyszer nem követünk el ekkora hibát.Legyenek jó színészek, de egyik se akkora nagy név, hogy ne tudja,mit kérjen.

PRODUCERII. Majd azt mondjuk,most ennyi pénz van, tessék megdolgozni a karakterért, felépíteni. Ha kihúzza a második évadig, akkor már lehet allűrködni a gázsikkal.

PINCÉR Parancsolnak még valamit? Kávét, üdítőt, valami tapaszt?

DRAMATURG De most nem lesz tibiatya reverendában---

PRODUCER II. Ne rugózzál már ennyit ezen, baszod---

SHOWRUNNER Most jóformán mindenki tibiatya lesz

DRAMATURG Akkor ezért Ökörapáti... apát, meg ökör (jót röhög a saját hülyerékézásán,mit fedezett föl)

PRODUCER I: Jó, hogy felhoztátok, az élőhelyszínből sem engedek, de még egyszer nem lesz, hogy ilyenművészúr taxival, az olyannak lakóautó kell...

http://cdn3.rtl.hu/1d/3b/draga-orokosok-az-rtl-uj-napi-sorozata_image_31723fc7e45a53fda12929beba7e_16-9

PRODUCER II. Bumlizni állandóan, keresztül a városon a dugókban, a geci Szentendrei út

CSENDESTÁRS (belepofoz egy papírba) Ivánkám,ennyi lóvéért egész falut veszek Zalában a templommal!

PRODUCER I. Nézd, Norbikám ez szakma. Kinéztünk már itt egy dombot a mi oldalunkon---

PRODUCER II. Majd kevesebb ház lesz. Majd az operatőrök megoldják. Kijelöljök a perspektívákat---

CSENDESTÁRS Akkor is, basszátok meg, egy templom az egy vagon OSB lap! Csak a tornya akkora mint egy busz...

PRODUCER I: Szakadjál már le Norbikám erről a tibiatyás cuccról:Egyáltalán nem lesz templom.

PRODUCER II. Helyette itt lesz,látod, a falu főterén ez a kibaszottulízléstelen faszom, mi ez... szökőkút pörgettyűkkel?

ÉPÍTÉSZ Esernyők.

PRODUCER Norbikám, nem igaz, hogy nem érted,mennyit spórolunk így a disztribúciós költségeken!

...

PINCÉR (pultoshoz) Baszod, eszem-faszom megáll, ott állok, rám se vakkantanak.

PULTOS (megpiszkál valami tálka izét) Vidd ki nekik ezt a szart, mond azt, hogy tapasz.

PINCÉR Tegnap öntöttem össze kettőből, ezt vigyem ki? És ha valamelyik belekóstol?

PULTOS Faszt, ezek ilyen szarokat nem esznek, ez nem a béközép, hogy felnyalják a sósmogyorót is. Ezek fitnessz, makrobiotikusat zabálnak csak.

...

DRAMATURG  Tudjátok, mi a bajom, gyerekek,a könyv. Ti már a világításnál meg a helyszíni hangnál tartotok, a könyv meg még sehol.

PRODUCER I. Nem mondtam még?

közmottó: akkoriban – néhány halovány kísérlettől eltekintve – a kereskedelmi televíziók még nem voltak oda a saját fikciós tartalmak gyártásáért, nem is nagyon érdekelte őket. A nagy áttörés az amerikai filmforgatókönyvírók sztrájkjával kezdődött, mert az unatkozó írók beáramlottak a trendeket meghatározó amerikai televíziózásba - új szemlélettel, ami így egyre jelentősebb színészeket vonzott, megváltoztatva a sorozatok gyártását, igazán divatossá téve. Várható volt, hogy előbb vagy utóbb itthon is elkezdődik a saját fikciós tartalom készítése!4!44!4!, ami addigra szinte teljesen eltűnt a hazai televíziókból./Kapitány Iván/

PRODUCER II. Megvettünk megint egy egész könyvet, jövő hétre meglesz az első pár darab. A [Ismert Név] fia fordítja---

DRAMATURG [savanyú a szőlő] Szlovákból.

PRODUCER I: Nem, most ez egy horvát szarság, valami Poklo faszom pokla.

PRODUCER II. Jönnek az első könyvek és már adjuk is ki a gyerekeknek a filmírósuliba.

DRAMATURG Basszátok meg,megint csak a dikciók lesznek megnyomva.

SHOWRUNNER Most nem tudom, mit fosol itt megint, bazdmeg! Az előzőt nem megették szépen??

CSENDESTÁRS Ne vegyétek szakmázásnak. de.. bocsássatok meg, hogy elémegyek a dolgoknak, de én felvitettem magam tegnap este arra a dombra és (diadalittasan) ott ragyognak a város fényei a háttérben !4!!4!!4!

PRODUCERI, II. (halszemekkel): És?

CSENDESTÁRS Ez agglomeráció, basszátok meg,itt nem úgy vannak a "pestiekkel" mint egy szaros kis vidéki faluban az irigy besavanyodott szarok!

PRODUCER I: Norbi bácsi, nyugodjál le. Ez.. ezt eltaláltad baszod, ez tényleg szakma. Nem szociodráma ez, bazmeg. Mi vagy te szociológus, vagy befektető?

PRODUCER II. Ez egy szitkom.Az emberek nagyon akarnak már röhögni.Megkapják.Ennyi.

SNITT , ANFANG NOVEMBER

A "Kud puklo" sorozat a festői Oštrovacban, a nemzeti park szélén játszódik. A sorozat alapja szerint  a parasztok uniós forrásokat igényelhetnek. A történet középpontjában Damir (Momčilo Otašević) és Darko Katarina (Mirna Medaković Stepinac) állnak, akik nagyszüleikkel Oštrovacban élnek. Katarina nagyapja (Mate Gulin)  élete legnagyobb részét magánzóként szórakozva élte, egy millió eurót hagy örökségül az unokáinak, Katarinának, Tomislavnak (Miran Kurspahić) és Krešnek (Janko Popović Volarić), de azzal a feltétellel, hogy egy évet az oštrostaci szülői házban töltenek. Ha nem sikerül, a pénz a falué lesz.

Mivel a falu az összeomlás szélén van - a fiatalok elvándorolnak, nincs életkilátásuk - ez az örökség az üdvösséget jelentheti a faluba belerohadtaknak. Ezért a falu lakossága mindent megtesz annak érdekében, hogy a Guruk unokáit kiüldözzék a faluból hogy rájuk szálljon a drága örökség. Damirov apja, Mile-et (Milan Štrljić) vezeti a helyiek összeesküvését,, míg dühös ellenfele, Sveto (Žarko Radić) mindent megtesz, hogy álljon át az örökösökhöz. Vannak konzervatív tanárok Barbara (Ecija Ojdanić), Mirko pap is (Ivan Herceg), Milin legjobb barátja Stipe (Miodrag Krivokapić) és Ane (Barbara Vicković), a helyi bár tulajdonosa. Mindegyikük, a pap kivételével, úgy látja, hogy érdekük az örökösök kiüldözése a faluból, de nem szabad túlságosan átlátszóan és nyilvánosan csinálni.

Djurini unokáinak küzdeniük kell a falu és a réémunalmas vidéki hétköznapok egzisztenciális hátrányaival - Đuri házában nincs áram vagy víz, így a faluban való tartózkodás afféle mókás túlélőparti a városi gyerekeknek. Annak érdekében, hogy a helyzet még rosszabb legyen a drága örökségért folytatott küzdelemben,Tomislav -anyja, Milica befolyása alatt- mindent megtesz, hogy Kreš és Katarina potenciális örökösökké váljon, és minden pénzét megőrizze.

Amint Damir kiveti érzelme hálóizt Katarinára,  úgy barátai, Josip (Asim Ugljen) és Stipin fia, Ljubo (Stjepan Perić),   Katar és a gyerekek számára igyekeznek megkönnyíteni a falusi szaréletet, így szikráznak föl a konfliktusok az apával és más helyiekkel, különösen Anina lányával, Snježanával (Jagoda Kumrić), aki szerelmes belé, és azt akarja, hogy Katarina takarodjon a kurva városba. Katarina kezd érezni valamit Damir iránt, a Városban [Zágráb] a vőlegényeként mutatkozik, ezért viselkedése meglehetősen zavaros . A külső nehézségek mellett  Damir személyisége is konfliktusforrás. mert egy tipikus  falusi hímsovén konzervatív barom, aki úgy gondolja, hogy tudja, mi kell a nőnek és hol a helye, míg Katarina emancipált és erős személyiség, makacs, mint
nagyapja
Duro.

Ez a szerelmi történet   komikus és romantikus szerelmi konfliktusokkal garantálja a bugrisokon való felhőtlen szitkomkacajt az alkotók által kis szarságokkal is könnyen megnevettethető  bugrisnak nézett közönség szórakozást, versa akkor is, ha azok városi házmesterlakásokban élő jucikendős magdinénik a vilibácsival egykori falusi életük mulatságos rekvizitumai között,úgy mint a Csauseszku Romániájában gyártott "Bonanza " konyhakredenc meg a nevetséges hengerminták a meszelt falon a családi bekeretezett képekkel, az alpesi vadászjelenetes gobelin-nel, meg amit a kellékesek eléggé vidékies paraszti tahóságnak gondoltak és belefért a keretbe. 

SHOWRUNNER Ez.. ez..kerítés? Basszátok meg! Nem volt pénz deszkára? Ezen egy tehén vagy izé is bemegy simán,nemhogy egy kutya.

SZÍNÉSZ 8. Bocsánat, de a velő belém fagy a szarral. Nem lehetne mégis a 17. képet bent fölvenni.. lassan kurva sötét lesz itt az udvaron.

SZÍNÉSZ 9. Nekem semmi bajom, ugorjunk neki és túl leszünk rajta.

SHOWRUNNER Na lááátod, Lorácskám, ez a jó hozzáállás. Legyetek ügyesek és akkor meglesz a  zsé a második évadra, amit májusi kánikulában forgatunk, akkor meg az lesz a baj :D

SZÍNÉSZ 8. (huhog két nagy párafelhőt) Jól van, akkor részemről---

SZÍNÉSZ 9. Részemről is.

SNITT, SCHITT NUR AUS SCHNITT NUR AUS! Heulige Mikolaus!

PRODUCER I. Ez.. ez itt egy kecske.

GRAFIKUS Igen, kecske -és?

PRODUCER I. Ökörapáti. Ez a neve a kibaszott falunak, nem?

GRAFIKUS  Ti adtátok a képeket. A képeken az a kecske van. Gondoltam, az a kabalaállat.

PRODUCER I. Jól van,kecske, akkor ez lesz.Így is kifutottunk az időből,maradjon ez a szar.

 

gyártás lakóbusza, forraltbor és teagőz

SHOWRUNNER Nem csak az örökösök küzdenek a lóvéért, hanem a színészek is.

DRAMATURG Jól van, basszátok meg, de azt a sok büdösparasztot valami névvel, arccal csak be kell húzni a fotelbe az első résznél. Meg a bevezető kampányban.

STORYLINER Vegyünk egy nagy húzónevet, Legyen ő a Kálmán bácsi. Őt nyomjuk az óriásplakátokra.

PRODUCER I. (győztesen hátradől) A Koltai Robi!

SHOWRUNNER Asztaaaa! nem mondod, baszod!

PRODUCER II.Nem volt egyszerű eset, de tudjátok, hogy az öreg a pénzért ----

PRODUCER I. Ráadásul nem lesz egyértelmű, hogy kinyiffant-e---

DRAMATURG Vagy csak futtatja a bugrisokat. Így az is motiválja a Robibácsit, hátha még esik le zsé...

PRODUCER I:(dramaturghoz) Na látod,megy ez neked magadtól is! (mindenkihez) Annyi a kikötése az öregnek, hogy egy teljesen új arcot kér...

PRODUCER II. Már beszéltem is a fodrászommal,összenéztük, csinálunk neki egy fasza hátrafésült belőtt sérót lila reflexxel.

 

 

végmottó:

A szórakoztatóipari befektetés egyik nehézsége, hogy minden előzetes kutatás, statisztika ellenére a termék szubjektív megítélése miatt az átlagosnál kiszámíthatatlanabb, nincsenek igazán működőképes előrejelzések, nehéz olyan meggyőző prognózist mutatni, hogy ez biztosan így vagy úgy fog történni a jövőben. Ugyanis pár hónap alatt váratlanul megváltozhatnak a körülmények, a piaci szereplők, a döntéshozók, ahogy ez velünk meg is történt: már az első év végén korrigálni kellett az üzleti terven.

/Kapitány Iván tanítása/

 Só, must, gó, ON!4!!!!

MIKROFONOS III. Ájj, ájj-ájj.Megint nem jó.

OPERATŐR V. Mi a fasz? Bazmeg, ne baszd már megint!

MIKROFONOS III. Nem jó, túl nagy a zaj. Meg kell állítani az autót,kikapcsolni a motort.

ASSZISZTENS VI. Megmondta a Barbi, nem isssmétlem el bazmeg: Nem lesz utószinkron. Élőhang!

OPERATŐR V. Ne szarakodjál már, a gecimbe: Száguld a mentő a beteggel és áll?

MIKROFONOS III. Majd.. valakik lökdösik a kocsit kívülről.

ASSZISZTENS VI. (gyűlölettel,mikrofonoshoz) Bazdmeg, feladat. Még egyszer nem ismétlünk. Oldd meg. Majd digitálisan baszol neki valamit,levágod a háttárzajt---

MIKROFONOS III. Ezen túl vagyunk,megmondtam, akkor dobozos lesz, motyogós.

ASSZISZTENS VI.(a mikrofonos arcán keresztül) Jó, akkor ezt UTOLJÁRA, mindenkikész.... ....és!... TESSÉK!

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr2014557358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heki 2019.01.13. 20:45:50

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ööööö... Miért is linkelted? Biztos nagyszerű szakember volt. (Vagy ismerős?)

heki 2019.01.13. 21:41:34

@A Hannibal Lektűr-attitűd: ja. (És ez a blogtér, ha jól olvasom, a bloghu után a második.
Ugyanakkor "A webhely nem érhető el") Hm. Ismerted őt?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2019.01.14. 00:02:21

a blogtér már régen megszűnt
de ott találkoztunk frick dudival (is)

Frick László Intézet 2019.01.14. 05:25:24

@heki: Miskolczy az egyik korai...igazi...magyar ősnetokrata volt. Akkor még nem létezett a sztartap kifejezés, amikor ő más korai ősnetokratáinkkal együtt nyomult.

Egyik vállaalkozását, a blogtert... éppen a netokratákúj nemzedékével
akiket én egyszerűen csak geciknek szoktam nevezni.. akik számára
a headline a
"Gecinek lenni mindenestül!"

sőt, hát egymást is csak gecónak becézték a Geci Gate-ig..

Miskolczy pont ettől rettent meg.

Amikor észrevette, hogy jönnek a netokraták.. a következő vágás. A blog[olás] mint műfaj a délnapjait élte Magyarországon,amikor az Aktuális Politikai Erő úgy döntött, hogy lehagyva a szar médiaháború elavult küzdőtereit, a blogoszférára vált

most néztem meg egy doktori disszertációt, az elavultmédia öreg bácsijai bevették, hogy a blogolásMagyarországon is a véleményújságírás műfaja

teháthogy egy magyar politikai blog majd annyira becsületes és fair lesz,mint az USÁ-ban.

Miiskolczyval való találkozásoméletem egyik legfontosabb leckéje és iskolája volt.
Ezzelszoktam szemléltetni magamnak a netokrácia sebességét.

A találkozóról beszámoltam egy másik ősnetokrata sztartaposnak,aki egyben az az igazi magyar tipikus vállalkozó is.

Végig se hallgatott,akkora baromságnak tartotta, hogy majd az emberek tenyéreszközökön,pl telefonon fognak internetezni.

Úgyhogy ez az ember szépen meg is rekedt százmilliomosnak. Ha a beszámolóm idején rákattan..már több hónapos késében lett volna ugyan

de ma pármilliárdoslehetne.

Frick László Intézet 2019.01.14. 05:38:13

@heki: Ez a bloghú után a második..
Ez egy pillanatnyi állás volt.

Valójában a KaszásMókusok ráijesztettek Miskolczyra. Nem a blogter kellett nekik, csak a piaci hely.

Ki volt ez taalálva,mert a KaszásMókusoknak annyira nem kellett az első, a piaci nyílt vezetőpozíció, hogy amikor a csúcsán járt a blog,mint műfaj,a KaszásMókusok nagy energiákat fektettek bele a hazudozásba, hogy nem-is-nem is, a Startlap Vállalatok urallemindent.
De a Startlapoknál dekreatív picsák, agyatlan buták,programok és automatizmusokmeg gépek ésloga-meg algoritmusok dolgoztak. Nagy volt a tömeg de főleg automatákból állt.

Az index geciknél viszont húsvér emberek és e leges legjobbak.

Az index futtatottjai közül több ötlet sikeres vállalkozáslett, mint az LMP... sőt,ahogy kettészakították az LMP-t mert túl jólsikerült,aPárbeszédMagyarországért ugyan nullakiterjedésű,de erre a nullakiterjedésére a Dollárban folyósított támogatások figyelembevételével,, az a pár tucat ember milliárdokat könyvelel kreatívan "politikai tevékenység" címén,sőt,Brüsszelben hawájzz.
Aztán ott vannak a payoila bérblogok,a Kettős Mérce vagy az Örülünk, Vimncent vagy a varánuszmeg a kisebbek..

Lányegében a Tibi atya egy nyomorult koppintása a másdikgenerációs "blog sztartap"-oknak. Olyan..komedicentrálban aa saskabaré egy főre redukálva.

A Tibi atya érdekessége, hogy a hagyományos mosni való tőke kurvafuttatásból és drogkereskedelemből hogyan áramlik a magyar sztartapba:

Van egy pillanat,amikor mármegvan a havi 300000 /per főkönnyedén, de már mindenki fásult, belefáradt és nincs türelem azt a 4-6 hónapot kivárni,hogy a mercsöndájzinggal segítve..elkezdjen dőlni a lé.
EZ az a pillanat,amit a körtisz alakú strici jóleltalálésmegkeresi a magyar sztartaposokat.. egészen pontosan a megbeszélés a Maldiv szigeteken vagy a Seychelles-en és az oda megérkező magyar sztartapos még nem is sejti,miről van szó és körtiszék csigázzák is még 3 napot.

Arról van szó, hogyynem igazán tudnak hinni saját maagukban és ezértz meg tudnak szédülni,amikor a körtiszek meg dópemanok 200-300 millát tőkének beletolnak a vállalkozásukba.

Amitől a sztartaposok jövedelme a havi 300000-ről felugrik 1,2 MFt-ra.

Ami, heki,ha belegondolsz... egy rövid 3-4 hónapos beszokató idősuakután annyira nem sok Budapesten.

V iszont a körtiszekmeg a dópemanok kezdik azt csinálni a netokrata gecikkel,amit a kiscsajokkal szoktak

tudod,a kiscsaaj,amikor a körtisz alakú a végbelébe beletolja tövig a nyelvét és megrecegteti.. azt hiszi a kiscsaj a vizelde falának támaszkodvapucsítván, hogy ebből rendszer lesz.

Ja. Csak a másikvége felől. Ő kerül a nyelvierő boldogtalanabbik végére.