frissítés, 2019.:

https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s--_FfZwo7g--/c_limit,w_1160/7FrzGaxXi7I11MOuGs.jpeg

proletár a segélyen/ingyen, esetleg alkalmi napszámokból napról-napra élni kívánók képlékeny rétege. A munkásosztállyal,amit nagyon tévesen proliznak le még jobbos buták is, nemhogy a móóókszisták, antagonisztikus ellentétben állnak .


Ülj be egy székkel egy gyár próbanapjára, ránézésre elkülönböztetetd a proletárt a munkástól.A proletár hangoskodik,trágár a HR-es lányokkal, kötekedik a régi dolgozókkal, rágyújjt az üzemi térben és nem hajlandó kint hagyni a fészbúkos telefont.
A munkás hallgat, tüsténkedik,már kellemetlen,mennyire akar, hajlong,figyelmes,mindenért elnézést kér és tördeli a kezét, jaj,alkalmas lesz-e?

A proletár a munkásról leszólóan beszél, szerinte a munkás stréber, vamzer, nyálas szolgalélek, csicska paraszt. A proletár nő szerint a munkásnő szopos picsa, a munkás férfi asszonyember, impotens köcsög.  A proletár férfi szerint a munkás nő stréber fasszopó kurvája a féneknek, a munkás férfi vamzer köcsög és gyáva szar.

 

A próbanapon a proletár célja az, hogy a lehető leghamarabb kibasszák és a továbiakat a buszban ülje végig fészbukozva. "Én megpróbáltam, de hát ezek a gecik,mit képzelnek? Ha énrám rámír a csaalád, nincs az az isten, hogy ne azonnalírjak vissza!"

PROLETÁR: Nem ehheő szoktam én a szamszúngoknál!

FLEZ: Mennyit dolgoztál  a Samsung-ban?

PROLETÁR: Három napot!

FLEZ (csoportvezetőhöz) Béla [ proletár neve] mennyit dolgozott a Samsung-nál?

CSOPVEZ: Onnan délután baszták ki a próbanapon!

A munkás belsős ,  rendes papíros alkalmazottja a gyárnak, a művezető név szerint várja a géphez.
A proletár a külsős,akit a munkaerőkölcsönző hord, létszám, hét vagy tizenöt ember, akiknek volt kedve fölkelni aznap reggel. A mindegy munkákra osztják be,ahol a kezek számítanak, nem a név,kicsoda. Ha 8 ember kell, beosztanak 15 -öt, hátha végeznének is.

Az internetes ÚJSÁGÍRÓ  a fészbúkon csak a proletárt tudja riportozni,mert az van otthon az ágyban, máma nem kelt föl,nincs kedve bemenni és fészbúkon fent van.


A proletár ugat a túlmunkáról, amit ő csak szombaton vállal, naponta?? - dehogy ! Csak szombaton, de akkor kp este és AZONNAL fizessék ki! Ha nem, akkor 10 percet nem vár, már alakítja is át a vállalkozó kocsiját. Főleg az üvegeket.

Ez a proletár ír vissza az ÚJSÁGÍRÓ-ra, hogy havi 120000 -ért dolgozik, ami igaz, csak azt nem árulja el, hogy 10-12 napot járogat be és tetszése-kedve szerint egy hónapban. Viszont a rendes belsős munkás munkaóráját diktálja be, hogy egy hét az 48 óra munka! Persze ő egész hónapban nem dolgozik 120 óránál többet soha.

A proletár megy ki a bulitüntire -most szólok, hogy szombati SZRTÁJK -ra nem fog elmenni,mert az a kedvenc, este kézbe azonnal fizetős túlmunka napja.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr9914555440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyjoco 2019.01.11. 14:36:14

- Itt havonta fizetnek?
- Én hetente kérem, mert kölönben eliszom az egészet.

Beszélgetés egy felújító brigád főnöke és újdonsült alkalmazottja között.

nagyjoco 2019.01.11. 14:38:48

@nagyjoco: Na mégegyszer:
- Itt havonta fizetnek?
- Igen.
- Én hetente kérem, mert kölönben eliszom az egészet.

Beszélgetés egy felújító brigád főnöke és újdonsült alkalmazottja között.

lac1 2019.01.12. 09:39:29

@nagyjoco:

Én tudok helyről, ahol hetente fizet a főnök, de nem a fenti ok miatt, hanem azért, hogy a beosztott képtelen legyen olyan vagyont összegyűjteni, amivel saját olyan egzisztenciát kreáljon, amivel aztán leléphet és kereshet új embert a helyére.
Az, hogy ha fizetésnek (ez másik cég) pénteken és hétfőn mindig sokkal több a hiányzó mint általában, az megszokott dolog. Csak kellemetlen.

Frick László Intézet 2019.01.13. 09:33:33

@lac1: A Beépített hiba legutóbbi olvasásakor hirtelen megjelent előttem az Amerikai Társadalom szerkezete

ahetifizetéses, lakbérért lakó munkásosztály

a hitelképes alsóközéposztály, akik "befektetési" céllel vagy nevezzük banki szaknyelven "negatív takarékossági" szándékkalmegvesznek egy patyomkin kartonból tákolt háznak látszó szart,ami kb addig bírja, amíg le nem jár róla a hitel, a telek persze nem magántulajdon, azt hogy adná az ingatlanbefektetőú

A "szelvényvagdosók" akik beszállnak az ingatlanbefektetésbe lehúzni a magukat "ház-ingatlan tulajdonosnak" álmodó középosztáylt
ma 150000 - 300000 egy ilyen tákolmány.

Kicsit turbózzák,mert a befektetői konzorviumok "tévéműsorokat" sponzorálnak, ami a WASP_land-i (New Yersei és fölfelé) stabiltáglaháztulajdonosokat arra csaljaa rá, hogy elkótyavetyéljék a téglaházukat 450000-ért és a hurrikánövezetben vásároljanak egy összecsukódó karton kalyibát két yard belmagassággal 150000 ért éshogy ezzelígy mennyire jóljártak.

Aztán vannak a komolyabb szelvényvagdosók, akik NyugatrólLas Vegasba,Keletről Atlantic City-be járnak elbaszni a hozamnyereségeiket.

innen már csak 27 ugrs az a faszi,akit Frank Underwood elment lecsekkolni,jólesz-e alelnöknek és aki,amikor elunta a játszadozást, elkapta Underwood herezacskóját azzal, hogy baszik ő alelnök lenni és valójában pont fordítva:Ő csekkolja Underwoodot,alkalmas-e alelnöknek.

ÉS ebből a 27-ből kettőt megugrani szinte lehetetlen egy átlagéletben

lac1 2019.01.13. 12:28:10

@Frick László Intézet:

Nem nézek tv-t már vagy évtizede, filmet is csak az online filmnézés keretében, semmit nem töltök le, sorozatokat szinte sohasem, ha igen, akkor is legfeljebb ami sci-fi, de persze a Rém rendes családot ki nem hagynám soha.
Az amerikai életformát abszolúte nem értem, vagyis fel nem foghatom, egyszerűen ahhoz képest, hogy a világban vezető szerepet játszanak, olyan elképesztő dolgokat olvasok róluk, hogy számomra a kettő egymás mellett egy igazi oximoron. És mégis van.
Erről oldalszám beszélhetnénk, hogy mégis hogyan lehetséges ez, de ami tény az tény.Vagy... vakok köz9ött a félszemű is király, a föld többi nemzete még a jenkiknél is hülyébbek.

Frick László Intézet 2019.01.18. 07:50:04

@lac1: Az Amerikai Szépségeszmények, a társadalom keletkezésének az alapjai: A pionérközössségek zöme vallási fundamentalista volt, azaz olyan reformátusok,akik PRAE.katolkusok, katholika ELŐTTIEK és nem REFORMEREK
archaikus emberek. Önszervező közösség -amihez az Állam már készállapotában érkezett oda és már sok ilyen közösség kb azonos törvényeit Állami Szinten Betagozta.

Ilyesmik nálunk is voltak, az 1400-as évek Gyula városában a német telepesek kb,mint az amishok.Közös pajtaépítés,öszefogás.Ilyen mikroelemek mindenütt voltak Európában.
AMaiMArketing az USÁ-ban jött föl, az ügynökök.. milyen kegyetlenül elbántak a farmerekkel a bankok 60 éve. Azonban az önszervezésAlapjai még mindig eléggé erősek és épek.

Most, hogy sikoltozáss folyik az Európai Egyesült Államokon: California vagy New York a legmenőbb,legfejlettebb hűdeállamok, de nincsen olyan az USA államai között, hogy Mi Fejlettek országjelentést iratunk Nbraska, Arkansas meg Texas államokról, hozzánk képest mi folyik ott. Nincsen olyan, hogy kötelezettségszegési eljárást Alabama vagy Missouri ellen indítunk tartósan 3%-os hiány miatt, de California menő, ott van a Szilícium Völgy,őnála ettől eltekintünk.

Manapság súlyosaan veszélyben vannak az alapok.. ha megnézed az USA börönhelyzetét.. ma már az Árja testvériség felhat egészen a minisztérium börtönosztályáig is... Vannak visszacxapóreflexei ennek az ősiségnek...

nagyjoco 2019.01.18. 08:22:09

@Frick László Intézet: Az EU soha nem lesz USA. Ha az USA 50 különálló államként működött volna, és most próbálnák egységesíteni, ugyanúgy nem sikerülne, ahogy Európai Egyesült Államokat sem lehet létrehozni. Marad, ami volt, Németország kiterjesztett gazdáasgi érdekeit kiszolgáló bürokratikus egység. A Rendszer a valódi célt szolgálja: életben tartja a t a másképp nyereségkképzésre képtelen német (esetleg francia) multikat, és itt nem a VW-re gonodlok.

lac1 2019.01.18. 14:18:48

@Frick László Intézet:

Ezt értem, és a tények ismeretében nem is lehet vitatkozni ezzel. Amit továbbra sem értek, azaz, hogy a te megvilágosításodbani usában a kifejlett/kefejlődött önszerveződés miatt működik a társadalom és akár még jól is. Amit nem vágok, hogy ez a fura társadalom hogyan jutott vezető szerepre a világban, hiszen ott ennek az önszerveződésnek csak a nyomai fedezhetőek fel itt-ott.
Pl. a zsidóknál.
Tehát az lenne, hogy mégoly furcsa is ez a társadalmi berendezkedés, mégis ez lenne az egyetlen az üdvösséghez?
Az említett árják, még ha számunkra furcsán (de azért tanulmányozni nem lenne hülyeség) is, meg a szükségesnél esetleg súlyosabban is, de olyan kicsi szelete a társadalmi életnek, hogy inkább fura mint számottevő? Vagy tévednék? Vagy hasonlítsuk össze a WASP-al?