3:45: "Hogy várhatod el, hogy ne legyen az ebédlőasztalnál a telefonom, amikor a te kezedben is ott pihen?"

/mostdzsenerésön alaptétel/

"Nem az a baj, hogy automata mosógéped van. A kérdés az,mit csinálsz az így megtakarított időddel"

/Mezei Klári néni bölcsessége/

"Hogyan várhatod el apám azt, hogy ne hadonásszak meg döföljek és kaszaboljak a késemmel, amikor ni,az ebédlőasztalnál, tessék, ott a tányérod mellett a halef!"

 netokratikus alaptétel.

Mennyiszer megtörtént ugyanez családi asztaloknál, amikor már jóformán leszedték az asztalt, amikor az onoka a csukottajtón betántorogva a nagypjára boréjjotta az asztalt és a beálltságára tett megjegyzésre az volt a tromfja, hogy a nagyapja fehér,pirospettyess borosbögréje is, nije, ott van,mit ugat?

van ugye erre egy ilyen esetekre vonatkozó tanítás:


"Nem mindegy kisfiam, hogy én iszom-e a bort vagy a bor isz' engem!"

yuwl.gif

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr4314555372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lac1 2019.01.13. 10:31:29

Erre két észrevételem van:

1. a kényelmest, az egyszerűt, a tulajdonlást mindig utánozni szeretnék, esetleg követelik maguknak azok, akik ilyen-olyan okból nem rendelkeznek azzal, illetve szűkebb a lehetőségük, nem jogosultak rá, nem tettek érte semmit.

2. a hülye kurva a gyerekeket használja fel a szennyez vágyainak elérésére, most pl. a figyelem önmagára irányítására, illetve az abból remélt kényelmes jövedelem elérésre.

Frick László Intézet 2019.01.18. 07:51:26

@lac1: s kutyákat meg lovakat is bevet

lac1 2019.01.18. 14:20:50

@Frick László Intézet:

Láttam már olyant különféle természetfilmekben, egyszer elég volt, hogy látókörömet szélesítsem, többször nem hiányzik.

;-)

Frick László Intézet 2019.01.23. 04:55:14

@lac1: Viszonylag friss katarktikus filmélményemben az az egyszem gyermek.. egy picsatársadalomban 20-30 törvény szerinti "nagykorú"-ra esik egy gyermek, szóval ő már egyben a kutya is meg a ló is a filmben.

A Filmbox "tévécsatorna" tucatjával vetíít olyan holland filmeket,amiknek szerinteem a gyártó fizet a levetítéséért... alulmúlják még a 300 USD -os vetítési díjú filmeket is, pedig, mint környezetvédő,már azokkal is úgy vagyok,mennyi elektromosáram és más energia.. az a sok pénz, egy ilyen film stáblistáján is van vagy száz név.. szekond-léhűtők.

Az ilyen holland filmekben néha egy tucatnyi gyermekszereplő is van. Érezni, ahogy a kameramögöttiek élvezik,mintha édes jegesmacikat,ritka kis majmokat vagy törpepandákat filmeznének, ennyi gyerek egy légtérben!

lac1 2019.01.23. 16:22:37

@Frick László Intézet:

Elég sok olyan dolog van a világban, aminek még a megkísérlését is büntetni kellene.
De nem olyan tessék-lássék módon, olyan erős-durván.
Persze tudom, mindenkinek máshol van a határ, nehéz lenne igazságosat alkotni, mert mindenki nem szavazhat, itt a népképviselet erre.
De.
Nem is az a kérdés, hogy ki lenne ez a személy, tehát ki mondja meg, hogy mi a tuti, hanem az lenne a fő kérdés, hogy ki mondja meg, hogy ki legyen az, aki megmondja a határt.
De azért az ilyen filmek szerintem bőségesen túllépik azt, amit tolerálni lehet.

Frick László Intézet 2019.01.24. 10:05:01

@lac1: Egy ideje bele-belenézek amerika háziasszonyoknak az ebédfőzésiműsorsávba gyártott olyan dokumentumfilmekbe, amikben amerika börtöniszonyokat ábrázolnak,elég jelentős büntetéssel leültetett bűnösökkel. Gondolom, nemkell neked részleteznem,mi az árja Testvériség vagy hogy az a hagulat,ami eg olyan börtöntornateremben uralkodik, ahol hat budi meg mosdókagyló jut úgy 150 rabra, hogy abból X fehér árja, Y a latino és = a nigger és Z+Y > X és a hat mosdókagylót ARÁNYOSAN és a budicsészéket is ARÁNYOSAN használhatják, már úgy értem, hogy ez a rabok dóga, amihez vakkantani nem merészel az őr. Ezen, ennyi kielégítetlen fasz egy teremben, biztos hogy feelizgul az amerikai háziasszony.

Aztán.. egyszer teljesen véletlenül japán börtönviszonyyokat láttam,elég rövid büntetéseket szabnak, de pl kisebb kihágásért egy hónap sötétzárka jár Itoku császár korabeli körülmények között.

Amikor levert lábról a Klovn,magyarul Balek c film, amiben ugye én azt a szerencsétlen sorsú, ha a mukacsevói cigány putritelepre születik, akkor is szerencsésebb... gyerek sorsára koncentráltam. Pedig tele volt gyerekkel a film, bő negyvenes gyerekkkel, az egyik 42 éves kislány ráadásul terhes is volt.

Teszteltem ezt a filmet és nagyon sokan kiröhögtek,mit akarok, ez egy vidám filmvígjáték, jókat lehet röhögni,mennyi hülye.

Én... nem is tudom,mit kéne már magával a filmet készítő un... "művészekkel" is csinálni,ugyanisők sem vették észre, hogy valójában nem vígjáték, hanem súlyos szociohorror, amit felvettek. Gondolom, közben is szívtak meg piáztak és jókat röhögtek és a gyerek, azaz a színész gyerek meg ott állt és.. próbálta elválasztani határokkal a filmet meg a csinálását.

Verni.. bézbólütővel.. ez.. ezt.. minek, ez durva meg félreérthető. de akkor..mit a faszt? Tudok valamit a pedagógiához és egészen szakszerűen .. meg a szociális munkához is tudok annyit, hogy elmagyarázzam, hogy ami szerintük vicces, az kiskorú veszélyeztetée , de olyan fokú, amit cigány zsaroló kurvafuttató emberkufárok sem engednekmeg csakúgy maguknak un "családi körben".

Nézd már meg légy szives ezt a Balek c. filmet és.. érdekel a véleményed, mit lehetne tenni,nyilván a gyereknek kakukk azóta.

lac1 2019.01.24. 18:25:11

@Frick László Intézet:

Ha megtalálom a Balek c. filmet, akkor már ma megnézem és referálok róla.
Ha már börtön, nekem hirtelen két dolog jut az eszembe, sajna én már csak ilyen vagyok, ha hallok történetet, nekem mindig az eszembe jut valami azzal kapcsolatban, de nem biztos, hogy szoros kapcsolatban is van, csak nekem az ugrik be valamiért.
egy jó pszichológus biztosan eltudná mondani, hogy miért.
Na. Az egyik a valamilyen dél-amerikai ország börtönrendszere, ahol a rabok egymás között fenntartják a rendet, az, hogy ez milyen rend az egy másik dolog. nyilván az erősebb kutya baszik-féle rend. Van őr is persze, de az csak azért, hogy a rabok azok falakon belül maradjanak. Ez sem rossz megoldás.
A másik az én megoldásom a börtönre, ha úgy nézem szélsőségesen liberális, ha úgy, akkor meg kőkorszaki. Én minden elítélt fogvatartott őrizetét a károsultra, sértettre vagy felperesre bíznám. Ha a tolvaj egy jóságos szamaritánustól lopna, még akár szerencséje is lehetne, minden nap rántott húst ehetne céklával, de ha mondjuk merő rosszindulatból az én autómat karcolná meg, akkor megtudná, milyen ez, amikor tűzhangyák elevenen falnák fel, fel- és lemenőleg hetedíziglen.
Nekiálltam valami online filmnézős helyen keresni az említett filmet.

lac1 2019.01.24. 18:43:15

@lac1:

Öööö... sehol nem találom. Ncoren ott van Hd-ben dánul meg ilyesmi, de nekem az nem jó.
Sem online, sem torrent.