Azt javaslom a 24-pont-hu szerkesztősécsupanagybetusgecik.pnggének, hogy szopják le egymást.

a sok CSUPA NAGYBETŰS ÚJSÁGÍRÓ

INGYEN SEM ALKALMAZNÁNAK ENNYIRE TEHETSÉGTELEN NYALÓGÉPEKET BÉRTMBLERKÉNT SE AMERIKÁBAN MINT A 24PONTHÚ CSUPANAGYBETŰS ÚJSÁGÍRÓI

 

6 komment

Címkék: bambagyár

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr7214543732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.01.07. 12:02:45

Nem olvastak ezek régi indexet? A versenyképesség miatt keresnek ilyen szarul az emberek, azt pont.

Frick László Intézet 2019.01.08. 05:55:13

@nagyjoco: Nem tudom. A Kádár-rendszerben a katonaságnál, lemenvén az általános iskolai végzettség szintjére tartottak polképzést. Ennek a kincstári polképzésnek volt "politikai-gazdaságtani" sávja is. A képzés megalkotói megpróbáltak lemenni kutyába, az újságot soha nem olvasó, az esti tévéhiradót már részegen beájulva túlélők szintjére. Úgyhogy ezügyben azt tanították, hogy a megszerzett jövedelmet mindig a jövedelmet adó ország árszínvonalába ágyazd be. Teháthogy nem csinálunk olyant, hogy a Szovjetúnió rubeljében megszerzett csodálatos 120 Rubel/havi fizetést átszámítjuk Ft-ba (durván 1500 Ft volt)és a magyar árszínvonalba erőszakoljuk. Ugyanis a Szovjetúnióban akkoriban egy magyar Levis farmer 90 Rubelbe került. Magyarországon egy fővárosi kurva, mondjuk a Bérkocsis utcában 300 Ft-ért szopott, Moszkvában meg lehetett szopatni 5 Rubelért. Ha már nagyon részeg volt az orosz asszony, egy jó nagy húzás vodkáért is szopott, gumi nélkül és végig. Magyarországon akkoriban egy jó használt, 3 éves VW Golf került 120000 Ft-ba, Moszkvában viszont még Joszip Kobzpnnak sem lehetett nyugati autója és a Szovjetúnióban az NDK gyártmányú Wartburg 353 is nyugati autóba számított volna, nemhogy egy csehszlovák Skoda.
Korai politikabuzi koromban, amikor még Pálffy Jóska bá vezette a TV hiradót és Ipper Pál a külpolitikai sávot... meg nem gondoltam, hogy Magyarországon is akkora egy sötét értelmiségi kar fog uralkodni, hogy Pijolós Joli Nyanya szintjén, akinek a fia Kelet-Németországban dolgozott a magyar árszínvonalba áttrükközve mesés jövedelmekért, az NDK Márkában keletkezett jövedelmet átszámítgatta magyar Ft-ba és a magyar árszínvonaban galvánozta irigylésreméltóvá. Viszont ugye a csávesz NDK-ból hazafeléjövet egy napot elbaszott Pesten,mert ki kellett villamosoznia az Ecserire olasz csempész Levi's farmerért, mert NDK-ban még NYugatnémet-Márkából átszámítva 3000 Ftért sem kapott igazi farmert.

Ingolstadt egy jó biciklivel egy napos túőra Győrtől. Egy győri Audi dógozó egyet gondol és átrándul Ingolstadtba dolgozni. Mi a faszért nem megy? Hogy lehet valaki ekkora hülye? Münchenből a diszkont repjegy 3000 Ft.

Ez semmi. Az USÁ-ban, ha megnyitsz egy hír24 szintjén álló internetes portált, van pár kóstoló cikk,aminek az első harmadába beleolvashatsz, aztán ott a gomb, fizetsz és meglátogathatod az oldalt.

Nálunk meg ingyen van.

Vagy várjál, van nekem egy fordítómotorom, próbáljuk be.
Kiveszem a hír24-ből ezt a CSUPA NAGYBETŰVEL ÚJSÁGÍRÓ-t, mint Kerner Zsolt és betolom a fordítómotor torkába.Lássuk,mit ad ki:

blogger.

Ja, most már így értem. Nem csak a megszerzett jövedelmeket kell a jövedelmet nyújtó ország árszínvonalába illesztve ábrázolni, hanem a szavakat és kifejezéseket is.

2019.01.08. 08:31:14

@Frick László Intézet: Én kaptam modern felvilágosítást a témáról. A dolog egyszerű: nem vagyunk elég versenyképesek, azt csüszi. Amikor fletettem a kérédst oktatómnak, hogyan lehetséges az, hogy egy DAX36 - vagyis eszméletlenül versenyképes multi alkalmazottjaként tökugyanazt csinálom, tökugyanabban a csoportban, tökugyanannak az ügyfélnek, tökugyagynazon az infrastruktúrám, és az én bérem a DAX36 multi hivatalos és nyilvános tájékoztatása szerint oktatással együtt 22%-a a fejlettnémetnek, mit csinálok én rosszul, nem elég versenyképesen nyomogatom az Apply gombot a tűzfal grafikus felületén, a következő kielégítő választ kaptam: téged legalább valaki akar itt alkalmazni.

Tovább azt is megtudtam, a németeknél az élelmiszer olcsóbb, náulnk is olcósbb lehetne, csak a Geci... innen már ismered.

Bedeco és máris kész a kakaó - ennyi magyarázatot vár az X vége Y eleje generáció (az újságírók szerint legalábis).

Frick László Intézet 2019.01.08. 09:21:02

@nagyjoco: Szerintem nekem a világon létező összes indokkal fizettek már kevesebbet.

Jut ezsembe az Élet és Irodalom fizetési módszere.
Volt ugye a 13-ik oldal, a glosszarovat.
BoBe az egyik legjobb glosszista két napi munkával kicsiszolt szépen egy reá nagyon jellemző fasza kis glosszát, aktuális, ütős, politikai, humoros, nyelvi-frenetikus, üdítő, satöbbi. BoBe-nak elég rendesen utalványozott Dr Kovács matematikus és jogász, mondjuk 12000 Ft-ot.
Történetesen arra hétre viurradóan Esterházy marcell is , a kisfiú, mondott egy bon mot-t. Esterházy Péter, az apukája leíratta ezt Gitta asszonnyal, beadatta a szerkesztőségbe és utalványozta Esterházynak ezért a 3 sorért 50000 akkori Ft-ot. Ezzel még nem fejeztük be, mert azon a hétek Fliegelhammer Kroasszón glosszista is összeütött egy fasza glosszát, ami még a BoBe glosszájánál is ütősebb, jobb meg politikaiaktális (Horthy fasiszta restauráció fenyeget) volt. És erre utaltak Fliegelhammernek 1200 Ft-ot, kb ez volt a glossza alapdíj.

vagyis a közgadaságtan marxi érttelmében is a fizetésnek sem az adott országhoz, sem az illető hazájának az árszínvonalához, sem a munkavégzés minőségéhez nincsen köze.

A munkaadó, amikor fizeti a munkavállalót.. átvillan rajta egy gondolat, a munkavállaló pofája be.. és egy szám, ami szerinte annak a pofának pont jó lesz.

nagyon gyakran a magyar munkáltatók azért fizettek nekem kétszerannyi munkáért a felét, mert én nem szoktam fizetésnap reggelén a fizetésemet KÖVETELNI sőt még a következő héten se kérdezek rá. Két magyar vállalkozónál pl a dugipénzemből vettem ki a havi fizetésem, ha mátr hetek óta nem fizetett. Ebből a munkáltatóm azt a következtetést vonta le, hogy jó nagy balfasz vagyok és ha a saját érdekeimet így képviselem, akkor hogyan A Cég-ét? Az egyik ki is baszott a cégtől, amikor már 300000 -rel tartoztak, mert hiába voltam pótolhatatlan, a 300000-et nem kifizetni megérte nekik.

Szerintem egy német cég a magyarnak azért fizet kevesebbet, mert szerinte a magyarnak annyi is jó, ossza be magának és örüljön, odahaza a negyedét se kapná.

Amikor még fiatal voltam nem értettem, kétszerannyiért fel kellett venniük helyettem valakit, akinek tizedannyi munkáért háromszorannyit fizettek, ráadásul már felcsináltatta magát és a lepapírozása napján kiíratta magát veszélyeztetett terhesnek a nőgyógyászával, akit rendszeresen leszopott.

A 30-as éveiben még nem értettem meg, mert akkor még túl frissek meg naprakészek voltak a közgazdaságtani ismereteim.

Most már viszont a rövidtávú memóriám tropa, viszont a történelem továbbra is nagyon megy :D

2019.01.08. 09:47:34

@Frick László Intézet: Egyébként ötkre igaza van a németnek, amikor a magyarnak kevesebbet mond. A legendás IT fizetések tényleg magasak, a szakértői óradíj 50-150 euró között mozog. A magyarnak - már ha szerződést kötnek vele 50, max 80 euró a lóvé. A második fele leérhetetlen. Egy magyar IT vállakozó ezt a következőképpen oldotta meg: felvett egy német embert, akinek a CV-jét versenyeztette, megkapta a melót 100 eurójért per óra, majd a tényleges melót elvégeztette 30 euróért magyarokkal, a különbözetből jól tartotta a németet meg magát is.
Nekem kemény tágyalsá után 10-12 euórértt akart ifzetni úgy, hogy én itthonról dolgozok távmunkába.
Ehhez képest a német tkp. tisztességes.

2019.01.08. 09:49:56

@nagyjoco: Ja, nyilván a 30 eurót is megkaptam volna, ha kiköltözök, és kimegyek helyszínre, aminek a piszta gondoltatától egy igazi IT titán sugárban hány.