Le kellene már számolni azzal a hülyeséggel, hogy demokráciákban a rendőrnek muszáj tehetetlennek lenni. Arra tartjuk ugyanis többek között, hogy megfegyelmezze azt a fix csőcseléket, amely időnként hídblokáddal és utcai garázdálkodással éli ki aktivista ostobaságát. Nem málészájjal bámulni, ahogy néhány száz feltüzelt félállatka trombózist okoz a közlekedésben, vagy éppen lokálisan megszünteti a demokráciát.
Tessék ilyenkor lövetni, ahogy normális országokban szokás. /!!!!/” (Tóta W., Index, 2003. május 4.)https://m.blog.hu/du/dudenbuch/image/b%c3%a9rmaci.jpg

„Demokráciában nincs forradalom. Választás van. Ha valami nem tetszik, akkor nem az a módi, hogy felborítjuk a villamost, hanem elmegyünk szavazni. Aki itt felborítja a villamost, lezárja a hidat meg felborogatja a kukát, az nem forradalmár, hanem bűnöző, huligán, söpredék. Működő demokráciában az ilyennek baja eshet. Ha mégis sikerrel jár, akkor meg puccsista, akit illik lebombázni. Persze elképzelhető annyira hülye puccsista, akit nem kell bombázni, mert magától nekimegy a holnap üvegajtajának, és felkenődik rá, mint egy krumplibogár.

Fogsz kapni egy szép nagy szavazólapot. Megkeresed rajta a gazdit - Isten ajándékát -, beikszeled, és húzol haza. Szépen kivárod a végeredményt, aztán vagy csóválod a farkad boldogan, hogy mégis tiéd a gondnoki állás a székházban, vagy tudomásul veszed, hogy bukta. Utána még ki lehet menni az utcára örvendeni vagy búslakodni, újabb síkidomokat alakítani, egy kis dombra lecsücsülni.” Tóta Vórlyuk Maciva (A bűzszínű zászló, Index, 2005. dec. 21.):

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr9414503646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Happy Xmas Mr President 2018.12.20. 17:56:24

karikázd be légyszíves a választ
Nem kell magyarázat, nem kell kommentár, csak igen vagy nem

Maradjon még orbán és rendszere 20 évig?

IGEN NEM

X válasz nincs
tehát? mit szeretnél?

Happy Xmas Mr President 2018.12.20. 20:43:42

@nagyjoco:

ilyen rovat nincs
IGEN NEm

ohh a jó életbe már, hogy a gecihívők miért tagadják mindig, hogy azok. Legyél egyszer férfi, IGEN vagy NEm.

2018.12.20. 20:54:30

@Happy Xmas Mr President: Nincs ilyen rovat. Olyan rovat viszont van, hogy Jobbik. Elegen szavaznak rá, és ők alakítanak kormányt. Szeretnéd?

Frick László Intézet 2018.12.21. 04:27:25

@Happy Xmas Mr President: Politika- és történelembuzi vagyok, ráadásul nem magyar -és egyre inkább undorodom az ojropidoktól. Nem vagyok én Ojrópában honn, nem ez az én világom.

Megpróbálom a számodra világossá tenni,miért oktalanul buta a kérdésed.
Tegyük fel, hogy én focibuzi vagyok, nézem a VB-t és odajössz azzal, hogy egy jellegzetesen modern, netokratív 2D síklogikus kétváltós szillogisztikus demagógkérdésre válaszoljak, hogyaszongyaja, van a gyűlölt csapatod,, a csimpalacsánok és akarom-e, igen nem, hogy 201 évig bajnokok legyenek.

Miközben a "bajnokságon" az látható, hogy amikor a meccs volt nem álltak ki a csimpalacsánok ellen,képviseletidemokráciában csak DUMÁLTAK a vágyaid és gyűlöletbetegséged kielégítéséről, viszont a pályára lemenés és a csimpalacsánok picsánrúgása helyett egymással osztozkodtak az öltözőben.

Ne haragudj, de téged sem tudlak sajnálni meg azokat sem, akik úgy döntöttek, hogy jó lesz nekik ellenzékben, ők maguk megélnek szépen és ha jól sikerül a wrestling, akkor az jó lesz indoklási résznek az USD-ben igényelt pályázati pénzeikhez.

Nem értem, mit itt rinyálsz, miért nem mégy el tüntetni? Lelkiegészségednek jót tenne egy kis Mocskos FIDESZ!-ezés, persze üdén, vidáman, a nevetgélő üdítő fiatalok és aranyos nyugdíjas és segélyenélő nénikbácsik között.

Azt is javasoltam már, akkora az elnyomás ebben a vérdiktatúrában, szerezz egy Orbán plakátot -én szarjamle a Kossuth téren helyetted?

Fogj egy Orbán plakátot, pisáld le: Érezni fogod a különbséget a depis rinyálásodhoz képest.

Frick László Intézet 2018.12.21. 04:52:54

@Happy Xmas Mr President: Nagy tapasztalatom van 75-90 IQ-s fogyatékosokkal. És őriási türelmem,ezért menjünk bele a NEM-be.

Ami... valljuk be... az Országgyűlési Választások évében, mindössze alig több, mint félévvel utána... elég kellemetlen.

Most kezdjük el a NEM-et piszkálni?

Tegyük fel, hogy Orbánnak eszébe jut, hogy már a Népszabadság kivéreztetéséért is ő volt a hibás, nem az az 1240 értelmiségi,akik 1990 óta különböző címeken honoráriumokat vettek föl a Népszabadságtól. Köztük 47 eléggé gazdag médiavállalkozó.Közöttük Uj Péter, akinek 4-5 alvórészvénytársasága van médiabalesetek vagy ráunás vagy kihívás már nemtalálása eseteire és akkor Uj azt mondja: Én egy alvórészvénytársaságomat, ti pedig fejenként 1000-5000 Ft-ot ajánljatok fel és akkor hiába mesterkedik A Geci,megmarad a papír Népszabi.Nem, hanem megszületett egy döntés, miszerint többet ér szarba vesznihagyni a Népszabit és ezt rákenni Orbánra,mint megmenteni.

Szóval:

Orbán monnnyon lee MOST és írjanak ki új OGY választásokat. Nem akarom feleslegesen szaporítani a szót, nem tudok hinni abban, hogy ha 2014 UTÁN képtelen volt.. legalábbis látszatra és ránézésre... levonni ez az ellenzék a tanulságokat és 2017-18 előtt még gyalázatosabb és aljasabb osztozkodásba a GYŐZELEM ORBÁNTALANÍTÁS ELŐTT kezdett, aakkor most majd lenne összefogás.

Nem szeretnél szembenézni a valósággal, de egy CIA pénzből fizetett 3buszos győri-Audis turné, ami utasai között 70 éves nyugdíjasok is voltak.. a szakszervezetiseket, ne haragudj, de tiltja a vallásom a munkások közé sorolni, rég USA-liberális-demokrata véleményem szerint a szakszervezetek aljas megélhetésigeci szélhámosságok és a vezetőik tróger ingyenélők, reakciósok, ez a véleményem, ez egy régi, egykori véleményszabad országban a néhai liberálisok köreiben alakult ki a múlt század 30-as-60-as évei között. Egy haladógondolkodású régi amerikailiberális szemében a szakszervezeteknél lejjebb az amerikai nácipárt, John Wayne és a maffia van csupán.

Szóval a vágyaid tudatszűkítő tobződásában elfelejted, hogy a munkásosztály a tüntikék alatt... de az utóbbi 3 évben már még a proletáriátus egy része is
D O L G O Z I K tegnapelőtt volt egy fasza tüntike Egerben, zúgott a mocskos FIDESZ.
Te nagy férfiológus vagy, mindnt tudsz a férfiakról, ha valaki impotens, akkor Trumpiánus, szerinted impotens vagyok és ez bizonyítja, hogy tehát trumpiánus, holott olvashatóak itt a véleményeim Trump-ról és hogy trump mirevaló, mire találták ki. Ööö.. ha végiggondolom, még a legjobb, amit Trumpról írtam, az szarkasztikusan savazza (vagyis nem büdös gyűlölséges őrjöngéssel) .. de téged az ilyesmi nem szokott zavarni, hiszen csak kettőig tudsz számolni, ami képességed miatt ha valaki A Geci híve, akkor trumpiánus.

Vagyis önmagában az Új Választások 2019 nem elég. Az is nagyon fontos, hogy Orbán meg a bandája ne induljanak a választásokon.

Hát... bevallom neked, hogy számomra, politikabuzi számára ez lenne a legszórakoztatóbb megoldás, mert ha nincs Orbán, még az a halovány kis kohéziós látszat... az a mindössze érzelmeken, konkrétan az eszeveszett gyűlöleten alapuló "közös érdek" is megszűnik és ha
NINCS ORBÁN
akkor már végképpen a választások előtt MARAKODÁS lesz csak.

Nadehát,ilyen a képvisleti demokrácia, búcsúzóul ezér még Orbáné Kétharmada előtt egy nagyon fontos feladat állna: letolni a parlamenti küszöböt bokáig. Pluralizmus, döntsön a nép, legyen népképvislet.

A nép persze pusztán A Geci (továbbá A Cigány, a KísHittlerr, Kádárjános, Rákosi Sztálin Músszolinni Napólejony Alcsúti Csüngőshasú Potrohás Cigány) távozásától nem elégülne ki BÜNTETÉS is kell, leszámolás és bőőőtöny. Elkobzás és szétosztás.

Hú, jó sok feladat várna az Új Cigány és Potrohás Mentes Parlamentre.

Miközben a szekér halad, a világ forog.

Tudom, hogy téged összesen kielégítene, ha az Új Demokratikus kormány

itt trükközzünk és rövidítsünk és ne akadékoskodjunk, hogy egy efféle ellenzék hány év alatt tudna felállítani egy kormányt... legyen meg így, pikk-pakk

Szóval tudom, hogy téged a kalácsból a mazsola, a kossuth téri pellengér előtt térgyepelve zokogó rühellke a rászórt nőikifejezésekkel elégítene ki, dehát sajnoshogy egy Új Szép Illatos Cigánymentes kormánynak még nagyon sok dolga lenne a Bebetonozás Orbánkormányöröksége Elmúlt 9 év stb-ken kívül a konkrétak.

Egyrészt, habár már így is Magyarországon lóg a legtöbb magyarutas, még osztogatni kell segélyeket és támogatásokat, ápolásidíjakat és gyerek után progresszíve statisztikaialapon fizetni, azaz 3 gyerek után 3 egység, 9 gyerek után 21 egységet.

Tertmészetesen a határokat azonnal meg kell nyitni, hiszen ott van a nagy Magyarország szakértő, Sargentini kisasszony, aki szegény azt hiszi, hogy azok kerüöltek hatalomra, akiknek a szövegeiből a jelentését összeállította. Tehát mindenszarnak AZONNAL meg kell szünnie jókormányzás alatt és a sargentinialakúaknak a bebetonozásra meg elmúltkilencévre hiába hivatkozik a Jókormány, ez ojropeééérnek nemindok :D

Wildhunt 2018.12.21. 09:15:27

@Happy Xmas Mr President: legyen neked: igen, maradjanak még 1000 évig. Ha már a kedves ellenzék mindent megtesz ezért, ne én rontsam el a játékot.

Happy Xmas Mr President 2018.12.21. 17:40:59

@Wildhunt: ez egy tiszta, egyértelmű álláspont. Merry Xmas!

Happy Xmas Mr President 2018.12.21. 17:48:41

@Frick László Intézet: ohh hát végül is teljesen természetes, sőt kívánja magát a dolog, hogy egy huszonéves házaspár a SAJÁT erejéből milliárdos legyen. És a fő poén, hogy rühellke akkora trampli, hogy szerintem el is hiszi, a saját tehetsége miatt lett egyetemi oktató, milliárdos, és a magyar divatipar NER korszakbeli Rotschild Klárája :D

Hogy a fenébe jön ide Sargentini?
Értem, tehát az ÉN ÖRJÖNGÉSEM, hogy 476 darabból álló médiaholding jött létre, hogy EGYETLEN várost sem engednek az ellenzéknek, mivel már készül Hódmezővásárhelyen az INGYENES újság, ami ott fog landolni MINDEN postaládában, persze szigorúan adóforintokból fenntartva.

Mondd, neked kicsit sem bassza azt fejlett igazságérzetű kis politikabuzi csőrődet, hogy az állami tévé a fidesz propaganda osztályként működik, hogy állami plakátkampány címén a leggusztustalanabb, aljas, uszító genny folyik, és nem tudsz úgy villamosra szállni, hogy ne akarnának egy lokált a pofádba tolni. ADÓBÓL. Az enyémből is.
Teljesen rendben van ez.

2018.12.27. 12:27:02

"Tordai Bence: Újszerű élményeim vannak, jobbikos és szocialista arcokat mutattam be egymásnak, olyan újságíró kért tőlem interjút, aki korábban az engem is listázó Kuruc.infónál dolgozott. Azt hiszem túl kell lépnünk ezeken a régi sérelmeken, és legalább időlegesen, egy ügy köré szerveződve kezet kell nyújtanunk egymásnak. Bajtársak vagyunk, ha tetszik, ha nem.”"

Gyönyörű.

Frick László Intézet 2018.12.28. 06:16:36

@Happy Xmas Mr President: Ismétlő áttekintés:
Nagyjából 2012 óta hajtja a FIDESZ APO is az agyfelbaszás alapú kommunikciót. Természetesen ez nem az igazi, a Bde-tebege-Szily-Uj Péter féle matulista fikaista indexiánis agyfelbaszás, csak valami nyomorútt változata,koppincs, teszkógazdaságos vérizzadmány. Viszont, ahogy látom, a te agyadat fel tudják baszni vele,kb ennyi is a cél.

Mindíg, amikor a FIDESZ valamivel felbassza az agyadat meg a betegtársaidét, közben hátul elsummad valami fontosabb, amiről így sikerülis a FIDESZ APO-nak elterelmni a médiafigyelmet..
Ugyanis a Jók és Igazak Sajtajaa is.. minden napra csak egy záptojást tud kikőteni. Elvileg..ugye... Jók és Igazak,A tehetségesek... újsűgírásunk és szellemi krémünk.. zseniálisak.. Az ember azt hinné, hogy a Napi Egyeztetésekben megegyeznek, hogy máma a 168-óránál Rühellkét basszák, a 444-nél Mészáros seggelyukát vájják, ezel szemben az index-ben pl a közigazgatási bíróságokat basszák -de nem.

Régebben elhülyéskedtem azzal, hogy az OrbánProp annyira vacak, mintha Bede írná viccből. Ma viszont elmondhatom, hogy az ellenzéki médiának a kurva-kurva sok reklámbevételeiből, plusz az amerikai adófizetők ráadásul USD-ben utalt adódollárjaiból sikerül lezülleniük Habony színvonalára.

És te bekapod a horgot, beszopod csummár a a Napi Maszlagot irigykedel, Rühellke pénzét számolod és Mészáros rózsabaszó életét képzeled el, mennyire édes lehet.

Azaz megmaradsz a piaci halaskofák szintjén.Ilyennek néznek. Gratulálok. Tökéletsen szemlétethető raajtad az Ellenzéki prop hatékonysága.
Én 1, azaz 1 jó szót nem szólok az OrbánProp-ról.
nem érted a lényegét: Tudják, hogy egy fos az egész,tisztában vannak azzal, hogy az óriásplakátok egy lilöttyent talyiga fos és arra srévizavi keresztben pl az m1 Hiradó, főleg Németh Balázs vezetésével a másik csík fos-sugár.

A Háemvéi harsonát nem azért dugdossák a postaládákba,mert elhiszik, hogy hatékony, hanem azért készül,mert enneek az örvén pénzelni lehet egy hűbérest, egy vazallust.

Ezek a kifizetések csak örövözetek valami tessék-lássék-ra,adnak a látszatra, nézzen már úgy ki,kivéve a Nemzeti Konzultáció kérdőíveit, mert ezek esetében már még a látszatát is le se fossák a komolyságának.

Viszont jó sok agy felbaszódik a Nemzeti Konzultáción és leköti a Napi geci kapacitását a jógyereksajtónek, meg a te nyál és turha termelésedből is mennyit pocsékolsz azon kívül, amit naponta Rühellkére okádasz feleslegesen és hiába.

Még Bezzeg Maerikában is a Köpd a Bohócra a Gecid prozsekthez a Háttérhatalomnak magának kell legyártaniaa Trumpot. Itt meg még erre sem költeni, van magától.

Azt birom, hogy te folyamatosan valami hűdefejlettnbek meg jajdeokosnak képzeled magad és... nem ismered föl a habonyiánus teszkógazdaságos agyfelbaszás lényegét.

Történelmi reátekintésben persze Orbán csak hiszi,meg álmodja, hogy az majd egy Új Elit lesz,amit most felhízlal. De...lehet... hogy kezd már ráébredni...

Nézz magadba: te leorbánseggnyaló szócsövezel engem, holott soha 1-etlen 1 jószavam nem volt magára a szócsőre sem, nemhogy arra a fosra, ami kijön belőle propaganda gyanánt.

Az emberek nem emiatt a fos propaganda miatt szavaztak orbánékra.

Próbál.. a számodra érzemileg túlfült és bepállott.. árokzsírszagú sávtól eltekinteni..itt kint, a tiszta... szabadlevegőn:

GHondolj konkrét fizikaitermék marketingjére.

Lehet egy kampány kőprofi és jóltervezett, grafikailag igényes.

vegyünk egy Opel-buzit,aki tanúja lehetett az Adam Opel AG lezüllésének. 25 évvel ezelőtt készült Opel autókba utoljára motornak nevezhető hajtómű, de pl dízelben már az ISUZU-tól vásároltak motort.
Én,mint reklámhoz valamit konyító,reklámszakmailag csak dicsérni tudom az új Opel reklámokat.

De gondolj bele egy német igazi Opel buziba, aki olvassa, amit te nem olvasol, hogyan bánik az új tulajdonos,a francia PSA konszern az "Opel"-lel. Pl a Thyssen-től direkt nem vették át a megrendelt autólemezeket olyan piacikörnyezetben,amiben az autólemez drága és keresett.. a Thyssennek ugyan kutya baja sem lesz, amit nem vesz át a PSA eladja promt.

Lassan.. már ott tart az Opel, hogy a kecskeméten készült Mercedes is magyarabb lesz,mint amilyen "német" az opel. Pl csak francia motor lesz az Opelben és ezek meghatározó nagszámban ráadásul Unkooorzigeunerland Szombathely nevűvárosában készülnek.. persze te erről nem csak azért nem tudhatsz,mert nem érdekelnek az autók :D
ZTudod.. ezt szajkózom: A közembernek egyre nagyobb nehézségei támadnak a kifejezéssel. Viszont.. ha kifogaalmazni nem is képes, azért nem annyira hülye,mint ahogyan azt a Reklám-Marketing Csoport -okban képzelik.

Rád nagyon is hat a bulitüntike körüli prop, hiszen gyűlöletbeteg vagy. Vagy kétmillióan viszont érintettek,mert az ipar valamelyik ágában dolgoznak vagy dolgozgatnak és... nem látják azt, hogy munkások tüntetnének.Leszarják a túlmunkatörvényt, mert:
-vagy jó és keresett munkások,akiknek a seggét kinyalja a munkáltató
-vagy semmirekellő proletár,akinek elég havonta 150000

Frick László Intézet 2018.12.28. 06:28:31

@Happy Xmas Mr President: (folytatás)aproletárnak fontosabb az, hogy kötetlenül dolgozgathasson, ha nincs kedve fölkelni a munkásbuszhoz, nem kel föl, hetente eldógozgat 1-2-3 napot meg a Túlmunka Napja a szombat, amit kp este AZONNAL fizetnek. Próbálják meg neki nem fizetni, nem szarozik táblák seprűnyelekre erőssítésével, fog egy husángot és otthelyt a parkolóban már alakítja is a vállalkozó autóját, ha 10 percet késik a pé'z.

Nem értem.. elvileg felnőtt vagy.. egy régi..mára letűnt műveltségeszmény utolsópárezer mohikánájának egyike... a barátnőd történelemtudós (már úgy értem, hogy egy mai történész 30 éves PHD-hezképest az)

És... reklámprospektussokat pofozol meg lobogtatsz

amikor itt konkréttermékek konkréttulajdonságaairól van szó...

Reklámszakmailag létezikolyaan, hogy szándékosan vacak reklám,ez az Old Spice-é. "Annyira jó a termékünk, hogy jelenlétreklámként még ezt is megengedhetjük magunknak" -ez az Od Spice üzenete.

Pl a renault reklámok nagyon jók. A Dacia reklámokban van valami jellegzetesen romános szánalmasság.

A valóságban azonban.. valamiért, nem tudom miért.... a renault konszern tulajdonában lévő, Renault fődarabokból és sajtá kiegészítőkből összeállított Dáciák.. jobvbak a Renault-knálés a PIAC és VALÓJÁBAN ezt ki is fejezi: Ma már mnég olcsónak sem nevezhető a Dacia és árértékarányról sem beszélhetünk. Azért vásárolják a Daciátmert jó a minőségbiztosítása,jó a minősége és nüanszok-ban,mint pl sebességváltó fokozat áttételezése,elektronikai öszeszerelési minőség, konkrétan jobb a Dacia.

Egy budai úrhölgy persze,aki butiska az autókhoz ezt mondja:"Egy Rönó mégiuscsak a Rönő,kislánykoromban milyen jó volt a papi Renault -9-ese (egy fos volt, fele annyit nem birt,mint a Skoda MB 1000)nehogy Daciá-t vegyünk már, mit nevettessük magunkon a Hugiékat, vegyük meg Renault-ba'!. ÉS akkor Apu Renault-ba veszi meg,ami egyébként fosabb a Daciánál.. pedig a műszaki lényege ua.

Ettől függgetlenül a Renault Csoport marketingFőosztálya annyira magas, hogy a Dacia szinte az eszükbe se jut, annyira le se sajnálják.

Az egyik prezentáción beadták, hogyy bizonyos piacokon a Daciák-ra renault emblémát kéne ragasztani, na ekkor a Főcsoprt illetékese intett a kezével egy hirtelen "Bon!"-t.

Na... valami ilyesmi történik a politikában is: Van a Lújzák Ússágja..meg a valóság.
A valóságban hús-vér emberek és... a pőiacok egyáltalán nem úgy reagálnak, ahogyan azt egy rerklámzabáló csak magából a reklámzabálásból el tudja képzelni.

Frick László Intézet 2018.12.28. 06:29:26

@nagyjoco: Pompás. Hogy is mondta ezt... többek között a néhai Pozsgay Imre is? "Összenyő, ami összetartozik"

Happy Xmas Mr President 2018.12.28. 09:24:00

@Frick László Intézet:

"Régebben elhülyéskedtem azzal, hogy az OrbánProp annyira vacak, mintha Bede írná viccből. Ma viszont elmondhatom, hogy az ellenzéki médiának a kurva-kurva sok reklámbevételeiből, plusz az amerikai adófizetők ráadásul USD-ben utalt adódollárjaiból sikerül lezülleniük Habony színvonalára. .."

Nahát, ezek a szent emberek EZEN lopnak? Nahát. Hűha. Nem is gondoltam volna...tényleg ezen át tolják ki a haveroknak a pénzt reklámbevétel címén? Azta. Soha nem is hittem volna...

mondd, te tényleg ilyen hülyének nézel engem?
Na, Happy New Year Mr. President, Jocónak is írtam már, majd talán húsvétkor jövök.
Bár nem sok értelme van.
Mit beszélgessek veled, ha te tényleg azt hiszed, ennyire hülye vagyok.
és mondd, te tudtad, hogy a stadionok, fociba tolt pénzecskék...stb...is visszaosztásra kerülnek? Vagy erre is most jöttél rá, mi a fasznak a 100 milliárdos látványberuházások.
Mégis, szerinted egy 100 millárdba kerülő uszodából (aréna) a kivitelezőnek mennyit kell visszacsurgatnia? 50 milliárdot? 60 milliárdot? esetleg, hallottam már olyan pletyit is, hogy van, ahol 80% a visszaosztás mértéke..

nahát...lopással, felesleges költéssel szereznek vazallust...hűűűha...TANÍTS MÉG :DDDD