Geci gecit geciz.

A magyar-magyar szótár zanzája a Geci Gate-ről

...egy olyan országban, aholma már az újságírás, benne az oknyomozás és tényfeltárás is,meg a társtudomány, a társadalomkutatás is könnyű, gyorsan, otthon [a hereveregető tabletező kereveten elhevervén] végezhető munka.

A TÁRKI alakú "társadalomkutatás" alapja pl a statisztika,mint olyan.

Segítsetek a bombázótisztnek! Segítsetek!

/Yossarian/

Segítek akkor: A rabszolgát a kifejezésben úgy kellene érteni,ahogyan a rossz lelkiismeretű gyárosfiak anno a proletárt is eltávolították az eredeti jelentéstartalmából. A proletár ugyaniss élete árán selenne képes dolgozni soha, nemhogy rabszolgaként. A kizsákmányolt munkásosztály tehát alapvető antagonisztikus ellentétben áll a szemében ingyenélésre bereendezkedett proletáriátussal, akiket az uralkodóosztályok a [politikai]szavzataikért tartanak el ingyen.

Ma a munkásosztály értékesebb derekát és krémjét a "kizsákmányolók" udvarolják és kecsegtetik. Tizenharmadikhavifizetés, nyáriszabadságolás előtti (a havi alapbérrel egyenlő) szabadságolásipénzek. A HR osztályokon feladat a dolgozói hangulat javítása.

nyilván a "rabszolga" erősítőkifejezés gyökere az Internacionáléban a "semmik vagyunk, minden leszünk" tömegek, azaz a munkásosztály alsószélei-közepei. Viszonyaikról ezen leszakadó és a proletárokkal keveredő rétegeinek a túlmunká -hoz tegnap molyoltam ide pár sort.

Abban az értelemben, ahogy a jóoldali jógyerekújságírók szeretnék a rabszolgasággal mint olyannal hergelvén a politikaipártok helyett elvégeztetni a rezsim diktatúra junta eltávolíttatását, magyar állampolgárban tekintve a tanyavilágban, a cigánytelepek környékén az un "öregezés" műfajában vagy a prostitúció alja szegmenseiben figyelhetőek meg.

Maradjunk a munkavállalóknál:

Magyarországi magyar munkavállalót lehetetlen rabszógáztatni, mert vagy annyira jó és keresett minőségimunkás vagy pedig annyira jó önérdekérvényesítő.

A 2010-ig kamatolással és uzsorázással foglalkoztató romongró vállalkozók mainapság pl "rabszógabuszokkal" szállítják szervezetten a proletárok munkára valamennyire fogható minőségibb rétegeit. Ezek az emberek nem hajlandóak havi fizetésért dolgozni. A magyar munkavállalók úgy hajlandóak "havifizetés"-ért dolgozni, ha a felét un "előleg" címén két hét után készpénz' kézbekapják. A munkaerőkölcsönző vállalkozó vagy pedig a csicskáztatóik a kifizetéssel öt percet nem merészelnek késlekedni. Fizetésnap reggelén is már hőbörgés, késeléssel, széjjel szakgatással, a vállalkozó családjának kiirtásával alapból fenyegetőzik a proletár és ez még csak a válaszra méltatni nem is illendő hóvárjaú a részükről.

Gond van az apróval mindig és ha csengő aprópnzre végződne a járandőság, a vállalkozó borítékoló csicskái néha elbasszák és puszta naivitásból pl, ha 250 Ft lenne a vége, kétemberenként 5001 Ft os [-> ágytálpénz] bankjegyet borítékolnak. Ilyenkor az a proletár, aki belenéz a borítékba,látja, hogy neki a 250-es végződés helyett az 500-as jutott, viszont nem szól, nem az ő dolga, nem az ő baja. Az a proletár viszont, aki 250 Ft-ja híjján mataja a borítékot, azzal kezd, hogy letépi a munkásbusz függönyét, ha márciustól október végéig pedig egyszerűen kirúgja az ablakot. A sofőrt kirúgdossák a volántól és elviszik zálogba a putritelepre a kisbuszt. Alsóhangon.

A fenti életkép alapján leszögezhető, hogy a magyar újságírótársadalomnak és a megélhetési politikusainknak a leghaloványabb fingja se nincsen a magyar dolgozókról sem, nemhogy a "rabszolgák"-ról.

Magyar rabszolgákról Till Attila készített jól el- és agyonhallgatott filmet.

A Kitántóóórgóóóóó-inkra azonban baszik a magyar újságíró. Alapvető fogalmai sincsenek a magyar kitántorgó dolgozótömegek szegmenseiről sem. Ezt is a minap részleteztem már.

Mikor volt már az, amikor még kért a nép.

Mint a fenti életképben eufemizáltan,  erősen megszépítve és az ifjúságra is alkalmazva mutatom, a mai proletár először is üt és azután meg még rúg, harap és gyújtogat.

Romongró telepek környékén a rabszógáztató csicskáztató nagycsaládok cukrásztorta alakú házai előtt, csúcsán kiterjesztett szárnyú sas, kapufőin oroszlánok, a hátsóteraszon budapesti dópeman/körtisz  alakúak esetében Buddha szobor járván szinte minden csicskáztató rabszógáztató portája előtt áll valamilyen kisebb rabszógabusz bézbólütőkkel kivert ablakokkal, nemritkán viselősebb mercedeszkocsik is.

Nem baszott még a magyarok jó kurvajstenye sem a diktatúra igasságos leváltására felkelő népet ennyi még soha nem dolgozott vidám, bebaszva élvező diákból, proletárból és fogatlan nyuggerből összeverődni. Mindenki röhög és balhézik, szemmel láthatóan nagyon jól érzi magát.

Az egyik mélypont a tökrészeg Bájerzsót, akit valami tökrészeg tüntikélő kicsit meglökdös.

akinek fészbúkja van: https://www.facebook.com/olahgellert888/videos/197969144479163/

Mint politikabuzi,biztos voltam abban, hogy a párizsi sárgamellényes mozgalom példái alapján az ellenzék kivérizzad valami szánalmasat az orbándiktatúra lehetőleg és egyáltalán munka, nemhogy túlmunka nélküli picsánrúgására. A régi, még a Médiaháború, meg a letűnt papírsajtókorszakban összeszedett reflesem alapján azért ennyire szánalmasnak nem hittem a mutatványt.

pisalatuntetotunteto.png

A magyar nem mellényben veszi föl a sárgát, hanem dob egyet. A rendőrök elé. Gratulálok.

Azon nem tudok már régen csodálkozni, hogy az ostoba és kontraproduktív FIDESZ, orbán- meg Kormány Prop semmiből sem tanul.

De a Jók és Igazak meg Gáncstalanok, szemben  orbánéknál elvileg a legműveltebb,legintelligensebb és leges-leges-legokosabb magyarok lennének.

Kurvák.

/Yossarian/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr7114481874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.12.14. 09:51:53

költői kérdés: ha mindez így van ahogy leírod, miért kellett hivatalosan 250-ről 400-ra emelni a túlórák számát?

2018.12.14. 12:55:48

@Dinamuki: Mert a 250 túlóra komoly limit, ha az ember dolgozni akar. Az ipart támogató informatikában mindenképpen, ahol a telefonos ügyelet ésaz ún. emergency change-ek rendszere miatt eleve megbecsülhetetlen a várható túlóra. Ha a junior kollegák szétkúrják egy ipari komplexum hálózatát péntek este, akkor hétfő reggel hatra helyre kell hozni úgy, hogy mnden funkció működik. Akinek nem tetszik az ilyesfajta élet, az ne jöjjön infrastruktúra mérnöknek, üzemeltetőnek és hasonlónak, éd kerülje az ipart kiszolgáló IT cégeket jó messziről. eA bevállalósabb cégek jutalom címén persze kifizettek 250 óra feletti túlórát is, de abban mindig ott a lebukás meg a munkajogi per kockázata. Viszonylag sok embert ismerek magmat is beleértve, akiket érint az ún. "rabszolgatörvény" (grat. a szó megalkotójának), de egyikünk sem ment ki tüntizni. A tüntizők ellenben összesen nem dogloztak 250 túlórát, ebben egészen biztos vagyok.

2018.12.14. 13:34:01

Azt valaki kiszámolta már, mennyit túlóráztak azok a rendőrök, akik a túlóratörvény ellen tiltakozó tömeg miatt túlórázni kényszerültek?

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.12.14. 17:52:14

@nagyjoco: ok, így érthetőbb, bár gonodolom nem véletlenül van limit, és a 400 tényleg soknak tűnik. Egész évb en minden nap 1 óra túlóra - az sok.

Wildhunt 2018.12.14. 23:25:00

@Dinamuki: sales and service esetében ha az utazás is beleszámít, akkor a 200 kevés. Én személy szerint törvényileg nem korlátoznám a maximumot, legyen ez a cégekre meg a munkavállalókra bízva, de én kb. Minimumra szorítanám az állami szabályozást amiben csak lehet. Aminek örülök, az az, hogy ezentúl nem"évül el" 3 hónap után a térítés, 3 éven belül érvényesíthető a túlóra térítése. Jóval kevesebb gond lesz abból, hogy Micike 1 a HR-ről időben egyeztette-e a munkaidő nyilvántartást Micike 2-vel. A könyvelésen.

Frick László Intézet 2018.12.15. 07:20:45

@Dinamuki: Szerintem a FIDESZ-nél általános hozzánemértés a káosszal. Kontárok, hozzánemértők, valakinek az ijafija, akit a valakijére tekintettel fölvettek. Teljesen felesleges kiegészítés, mert a nagymultiknál pompás a hangulat és értékes a munkaerő, az alja-foglalkoztatóknakmeg a munkáosztály leszakadórészei jutnak és a proletárok. namost a proletárnak még az elérhető havifizetés sem kell, nemhogy a tulmúnka. Egy proletár, ha 5 percet késik a fizetés, már tör és zúz.

Romongró csicskáztató cigányok udvarán szokásos látvány egy-két bézbólütőkkel megigazított kisbusz vagy viselősebb ódikocsi.

Ez a történet ÉS MÁR MEGINT arról szól Muki, hogy sem a Kormány-nak sem az ellenzékének halvány fingja sincs ma már a valóságról.

Frick László Intézet 2018.12.15. 07:22:43

@Dinamuki: Märchenlandban a betanított szalagmunkán pl 1 túlóra sincsen. A napi 1. óra bére ugyanannyi, mint a 13-iké. Most rákérdeztem, jólkiröhögtek ezzel a hatnapos munkahéttelmeg 13 órázással,mert most karácsony előtt már 10 napja dolgoznak 16-18 órákat. A törökre ránézni nem mer, nemhogy pofázni neki.

Frick László Intézet 2018.12.15. 07:24:19

@Dinamuki: Tavalyelőtti informátoromnakmeghalt az apja. Szünetben odament a törökhöz a tolmáccsal. A török nagyon barátságosan,együttérzően nézett le rá: "Azonnal induljon, most rögtön! Nem is kell visszajönnie ide.Soha. Ne is lássam!"

2018.12.15. 16:21:59

@Dinamuki: Lehet belőle szar helyzet is. Nem jó ez a törvény.

Frick László Intézet 2018.12.16. 06:46:48

@nagyjoco: @Dinamuki: @Wildhunt: Összeszedtem a legsunyibb politikaiszakmai igazolhatóságokat is, de... eddig semmi értelmét nem találom ennek a "törvény"-nek. Óvodás cucc és mindkétoldal vesztesen jön ki belőle..meg mindenki. Miközben egy ganyi értelme sincsen.Élettel össze nem egyeztethető ez a "törvény". Semmi köze a valósághoz. Nem tudom...lehet, hogy az államiszféra esetében lenne értelme..pl rendőrök túlóráit eddig is gyalázatosan kezelték.

Én a vérszemet látom az orbángépezetben, nem birnak magukkal.

Az ellenzének jó ez, mert a megélhetési számításaikhoz, újabb pályázatokhoz jól jön.

Méginkább elundorodnak az emberek a politikától. Mindkét"oldali"-tól.

Az utcaipolitika: A netokraták,pl Schiffer nyafogtak, hogy nincsenek jó utcai balhék, nagy elsöprő tííítakozások, dehát ez a bebaszva élvező népünnepély osztán.. neméppen az,amire Schiffer áhítozott. Olyan,mint egy fesztivál,elmegyünk a nagyszinpad elélökdösni meg pogózni,aztán büfé.