avagy a

Rágyújtástól a ráírásig

mottó: A munkásosztály és a proletáriátus nemhogy nem szinonimek, de két annyira különböző osztály, hogy antagonisztikusan állnak szembe egymással 180fokos érdekkülönbségekben.

mégavagyabbis

Szerzett jogok

slight return

Tétel: Sem a magyar politikaiéletnek, sem a magyar maradék újságírótársadalomnak a leghaloványabb szagtalan fing szerű fogalma se nincsen a magyar munkavállalókról. Így persze a magyar munkavállalói rétegek szorgalmasabb innovátorairól, az un "kitántóóóórgóóóók"-ról sem.

 proletárok "közhasznú munkán" dolgozástól szűz fehér tiszta szerszámnyelekkel. Annyira bájos ez a kép, mint egy szobrász műteremlátogatásakor készített mintha-alkotna görnyedése a műűvésznek egy már különben kész alkotáson.  Már egynapi munkában kenyérbarnaszínre váltana a szerszám. A szobatársadalomkutatás szerint ennek a rétegnek a jövedelemigénye 127000 Ft/hó, valójában azonban inkább támasztjáék a szerszámnyelet és szidják a pógármester meg a Cigány Fiktórr büdöskurvannyát a családos közhasznú 77ezerjéért. A ritka napszámosmunkákra nem kelnének föl 10000 Ft/nap igéretének kevesebbjéért, viszont amikor úgy számolják, hogy aznap már megkeresték a 3500-7000 Ft-ot, leülnek vagy lefekszenek, pl kukoricacímerezésben a sorban ott, ahol tartanak.

http://kaposvarmost.hu/files/8/8/8860f985c0a8f91c5d8fea9cfb2eff50.jpg

VIGYÁZZ !!!!!44!4!44!4!44!4!A KÉP NEM ILLUSZTRÁCIÓÓÓÓ!!!!4!!4!!!!!!444444!!!!!!4!!!!!!444!!4!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Amidőn termelőszövetkezetben agrárproletárok között kellett dolgoznom, ez számomra, büdösparaszti-kisiparosi fajzat számára valóságos szenvedés volt, a túl késői időpontban, reggel fél8-kor kiülni reggelizni. Fél óra -ami rendesen a szocializmusban egy óriág is eltartott. A munkaidő 6-kor kezdődött, negyed hétkor eligazítás, aztán kávézás, fél hétkor kivonulás a munka helyére, ez megtartott hétig, ha csak kazlaztunk is. Héttől vakarózás, körülnézés, előkészülni a reggelire. Fél nyolctól nyolcig reggeli, a reggeli után a kávé, ez kb így fél kilencig tartott, 8ó30, akkor már csak 20 perc a Kötelező Rágyújtásig: Minden Óra 50-kor Rágyútás. Természetesen a rágyújtás 45-kor kezdődött és eltartott óra10percig is. Én csak az iskolai vakációimban, tehát jó időben dolgoztam, de képzeljük el ezt fagyban, téli munkák során, amikor azért is dógozna az ember, hogy ne fázzon. De persze nem dógozhat hiszen a dógozóké a hatalom, ők a vezetők, a munkásosztály.

Nagyon fontos szerzettjog, miszerint

a dógozónak joga van enni.

Amiután a Németh-kormány legalizálta és intézményesítette a munkanélküliséget...

"Olcsóbb a proletárt segélyen tartani, mint inflációgerjesztő módon munkahelyet teremteni neki"

pár évvel később már érezték a proletáriátus ingyenéletének káros következzményeit...

1988-bban megkezdődött az általános leszerelés.

Proletár szlengben a leszerelés a munkahely otthagyása a picsába, a faszba illetve a gecibe is.

a jövedelempótló támogatások korszakára (1991-94) esett a gáz-é s analóg telefonvezetékhálózat építés. Proletárok százezrei támasztották az országban a vezetékárkok "betemetésénél" a szűz fehér nyelét a legkisebb kapható,kb szenespitli méretű lapátkának. Elővették az elemózsiát és már kifordult a zsíros arcuk pufókjából az étel, annyira nem voltak éhesek, de ha.. a mi vidékünkön többnyire cigány vállalkozók buliztak a jövpótló igazolások megszerzéséhez szükséges papírok kamufoglakoztatásában... Ha jött a csukaorrúcipős cigány vállalkozó ellenőrizni a dógozókat, azok kihívóan lesték 10ó10 perckor...mert ugye... 8kor a "reggeli"-vel indították a napot, amit kb 9kor fejeztek be.. és... máris megint ettek. Az én falumban a cigányok a határidó lejártakor  elszaladtak egy lopott termelőszövetkezeti gépeket árusító becsületes szocialista embertipus zugtelepére és vettek pár tolólapos MTZ-t és azokkal próbálták diszkóruhában betemetni a vezetékárkokat.. ha hozzá fértek...

Mindeközben a kevés munkahelyen a munkásosztály tagjai mint a güzü, a mozog, a poc... a mérgezett egér, futkáztak és tüsténkedtek, ki ne basszák őket. A magyar vállalkozó még ma sem képes leszokni az akkor szerzett elbizakodottságáról, miszerint ha elmegy a dógozója, gyön helyébe 20 más jelentkező.

A "multik" és az Ójrópaias Igazodás kissé átformálták a foglalkoztatási mintákat.

A rágyújtással lett a legtöbb baj. 25 éve  még akár a szalagnál, a gépeknél, ahol nem volt tűz és robbanásveszély, rá lehettt gyújtani. Kb 20 éve kezdődött a kijelölt helyen való dohányzás tortúrája. A proletárok hangosan ordéjjtozva lázadtak, a munkásosztály tagjai engedelmesen, bár gyakran a már égő cigivel vonultak a Kijelölt Dohányzóhelyre.

A "multik" ragaszkodtak a pontos szünetidőhöz. Ez nálunk, főleg német minták alapján kétóránként 10 perc.

Megkezdődött a szondáztatás. Nemhogy a munkahelyen nem lehetett meg-meghuzigálni a piásüveget, de a 2000-es évek elejétől szondaelszíneződés után belépni sem lehetett üzemterületre.

Pössentés: Eleinte pisilés címén ki-ki lehetett lógni, főleg nőimunka-helyeken. Persze a dohjányzás visszaszorításának koradélelőttjén  mindig a cigizők lógtak ki és vágni lehetett a cigifüstöt a WC-k folyosóin is, úgyhogy mire a Szociálisan Érzékeny Baloldali Munkásbarát Jókormányzás eljött 2002-ben, már pisilni is csak kétóránként lehetett kimenni.

Kivéve a Magyar Ipar Akkori Egyik Szent Tehené-nél, az Esztergomi Szuzuki-ban. Ott ájszteás üvegbe húgyozott a dógozó kénytelen és mekkora ívben szart erre a hűdecocijálisan, jaj annyiradógozóbarát baloldali jókormányzás!

A dohányzás körül nem csak a munkahelyeken horult a szurok... egy idő után már a dolgozástól rettegően fázó proletáriátus is csak-csak hozzászokott, hogy nem kéne csirkét belezni dekkel a szája sarkában még a kiskunpusztai, csak gumicsizmával megközelíthető, kazalmögött pisálós zugbarneválban sem...


Jött az újabb megszorítás: A fészbúkos telefonok.. egyáltalán bármilyen telefon tilalma a munkatérben-területen.

A munkásosztály tagja ezen nem vitatkozik, de a proletár örömmel kapaszkodik az ürügybe: Nekije csalággya van s ha azok rájaírnak a fészen, nibcsen a a Zisten, hogy ő azonnal ne írjon vissza rájuk!

Túlmunka?-túlóra? Az egyáltalán lehetséges, minimálisan elvárt munkanapokon való megjelenést is próbálják a munkaerőpiac alsószélein motiválni
írtam már erről a Jelenléti bónusz -ban.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr4814475768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2018.12.13. 05:52:41

Nagy mobilszolgáltatónál az irodájában (az a nagy böhöm épület) 25 perc ebédidő amit mérnek!!!!

Burgermeister 2018.12.13. 05:52:53

Nagy mobilszolgáltatónál az irodájában (az a nagy böhöm épület) 25 perc ebédidő amit mérnek!!!!

Frick László Intézet 2018.12.13. 16:07:27

@Burgermeister: Általában a multiknál, még a koreaiaknális az ebédidőt nem kell ledolgozni, csak a magyar (kis ill faszari)vállalkozóknál. Az Elektrolux jászberényi gyáregységében fél óra volt az ebédidő, aminek a felében a nő és férfi munkatársak szexeltek össze vissza eldugottabb helyeken. Amikor feljutott ez a dolog a HR berkeibe és kiderült, hogy a délutáni termelékenység fokozottabb, megemelték az ebédidőt egy órára.

Szintén multi, német, az egyik HR-es csaj fele munkaidejében köteles a dolgozók hangulatát javítani ötletekkel,pl pszichológust kérdeztek ki a mellékhelységek milyenszínre festéséről

2018.12.14. 13:46:57

@Frick László Intézet: Változó. Például a bezzegamcsi Morgan Stanleynél egy óra kötelezően ledolgozandó ebédidő van. Minden siton, nemcsak a budapestin.

Frick László Intézet 2018.12.15. 07:26:28

@nagyjoco: Szájton :D Igen-igen közeli "ismerősöm" hasonlómunkán állandóan nyavajog a halálradolgozáson. Hajnali 10kor felkel,bekapcsolja a számlálót..és ha nem figyeloda, néha elfelejti este nyolckor kikapcsolni.

2018.12.15. 16:19:35

@Frick László Intézet: Na többek között ezért nincs az Morgannél hómofisz. Ellenben van dresszkód. Csomó ember ezen két dolog miatt nem megy oda elvből soha-soha dolgozni. Mentéségre legyne mondva, ez egy bank, erős IT részleggel, régivonalasságból még maradt ott valami.

Frick László Intézet 2018.12.16. 07:05:02

@nagyjoco: Ó, az angolszász szépségeszmények és jogérzékenység meg effélék.

2018.12.17. 20:49:41

@Frick László Intézet: Ugye. Szinte már el is felejti az ember ilyenkor, milyen szerepet játszott a Morgan 2008-as válságban. A legendás német tervezés romnjaiból is maradt még valami a német multiknál (helyesebben transznacionális cégeknél). A minap a kezembe akadt egy mérnöki rajz, ami pontos , ízléses volt és maga a terv is véggiggondolt, alapos szakmai munka volt.

Frick László Intézet 2018.12.18. 04:43:39

@nagyjoco: Németek -két felvétel
1.: 22 éves170 cm-s apa, 180 cm-s 25 éves anya, nyakig tetkók, fekete szerkó. Három gyerek, egy kb 5 meg egy ici és egy pici. Az anya 12 éves húga a babysitter. A ici és pici éjjel alszanak. Reggel reggeliznek, a pici alszik délig, ebédelnek,a pici alszik estig, vacsoráznak. Semmi alvás vagy magatartászavar, az ici meg az ötéves kicsi étkezéskor étkeznek !!4!4!!4! nem másznak föl semmire, nem rámolnak,nem futkároznak,nem mozáskényszeresek... fehérember kisgyermekeinél merőben szokatlanul. Telóka sehol,egyik szülő és a 12 éves kislány kezében sem,soha,egyetlen egyszer sem láttam semmiféle internetes vagy kommunikációs eszközt. Ismétlem,három gyerek és az első születésekor a Vater ha 18 volt...

2. felvétel. Ugye, Ázsiában a fejlettisztáni nyugat ojropidok undorítósága mégkirívóbb a háttérben. Előítéletesen tárgyalunk két picsaembert, latolgatjuk a kinézetük alapján, hogy belgák vagy franciák-e. Bő ötvenesek. Beszélnek... északnémetek... és még csak nem is annyira északiak, hogy duetsch-ök.

Frick László Intézet 2018.12.18. 04:51:47

@nagyjoco: A "nagynépek"... erről beszéltem már,a nagynépeknek soha nem kellett igazodniuk vagy fejlődniük, nem kellett mintákat követniük, értelmiségük soha nem bezzegelt, nem irkált olyat, hogy valamilyen fejlettisztáni városra kéne a vigyázótekinteteiket meg effélék. Ezért a legelpicsásodottabb nagynépekben,mint a franciáknál, dermano-anglo-saxo felsőbbrendűnépeknél vagy az oroszoknál... még mindig vannak nyomokban... archaikusabb emberek... olyan angolok, akinek a szavai nem egytagúak és a mondataik nem két esetleg három szótagosak. 8741 angol túristából 27 kezében még látsz papír könyvet és 12 év alatt, nem hiszed el, de egy angol nő kezében szépirodalmat láttam!!!4!4!!44

40 éve szeretnék olyan némettel találkozni, aki életében egyszer látott olyan filmet, ami nemkommersz és olvasott szépirodalmat, ez még egyelőre nem sikerült. 30 éve találkoztam egy "baloldali"-val, aki látott művészfilmeket, viszont Fassbindert nem,mert szerinte dekadens és romlott... ő kelet-német művészfilmeket látott, amikhez viszont nekem nem volt szerencsém. No de legalább ő ismerte Fassbinder nevét.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.12.19. 23:35:40

@Frick László Intézet: "nem kellett mintákat követniük, értelmiségük soha nem bezzegelt,"

dehogynem, a német éttermiségieknél is sokáig divat volt a franciák majmolása, és egy időben joggal, mert ott a közélet jobb, szellemdúsabb volt. Nem véletlen, hogy Wagner is Párizsba ment mikor be akart futni, ahol úgy nyomorgott, hogy még a kutyája is elszökött tőle, és mikor a végén vissza kellett mennie Németországba, elsírta magát, h mehet haza a krumplizabáló prózai Miselekhez. mikor már nem vetették a szemüket sehova, hanem el voltak telve a saját kultúrájukkal, akkor kezdett hanyatlani.

Frick László Intézet 2018.12.20. 05:35:54

@Dinamuki: A Homo Sapiens is csak egy majomféle. Emberré nem az intelligenciája, a manipulatív képességei teszik vagy a világuralma. Emberré lenni: ez pont azt jelenti, hogy lemond az erőről, a kiválasztódás lendületéből leül, nyugodt, nem erőszakos, nem harácsol,derűs, nem öldököl,nem mindenáron, nem vesz el többet, nem vérengz.
Még csak nem is a műűűvészet teszi az embert, hiszen Sztalin (akit következetesen buta gengszternek szólnak le) Spsztakovicsot és Prokofjevet, Berija még Rahmanyinovot is hallgatott, Hitlerék milyen kifinomultak voltak , még Steven Seagal is, aki uukrán rabszolganőkkel nyalatja ki szarás után a végbélnyílását, szabadidejében "blues gitáros" és George Soros, aki a CIA ügynökeként az USA adódollárjainak CIA kezelte részét a diplomáciai kikezdhetőség elkerülésére CIVIL DOTATION pöcsétekkel nyomdázza.. szokott A Cég kiválasztottjai mellett csak úgy a maga szakállára is szórogatni pénzeiből.

tehát az utánozás majomszokás, a franciák anglománok és az angolok meg frankománok voltak, az oszmántörök birodalom tökéletes Bizác-majmolás,még a hatalmibetegségeiket és a társadalmirothadást is elkapták.

A MINTAkövettetés az nem utánzás.

Az angolok nemúgy majmolták a franciákat, hogy "Mink barbár műveletlen szeltik fattyak, vigyázó szemünket Párizsra vessük!"
A nagy népek töklletesen el vannak telve világközepeségükkel és a majmolás csak amolyan kis szinezék. majmolja a franciát -de azért a franciánál is fejlettebbnek hiszi magát.

Én azt tapasztaltam, hogy ilyen kisebbségikomplexusban is szenvedő nem totálbüszke nép, aminnek minden szar is, ha CSAK az övé.. de EGYSZERRE büszke is, tehát ne mondjá neki semmit, maj' ű tuggya.. nincsen.

Azt hiszem, az indoojrópai árjanépek alapvetően rasszista majomféleségek, de genetice. A magyar meg nemárja népség.

Frick László Intézet 2018.12.20. 05:42:19

@Dinamuki: Én azt hallom a zenében, hogy amikor már J.S. Bach művész lehetett , Jean-Baptiste Lully-nek nem volt szabad egy művészi hangjegyet sem leírnia, csak mindenféle pop.. kötött etikettszerű édességeket és Rameau is kénytelenkedett.
Debussy szerin a [Bachékhoz hasonló csak jelentéktelenebb] zeneiparos Cuperin családból Francois volt "öncélú"

ezt én teszem mellé, nem Debussy
de csak azért, mert annyira nem volt híres, hogy rárivalljanak.

Verdi még nem is tekintette igazán művészetnek, amit csinált.
Wagner is pop-palkezdte.

A Bach-ok és Mozart idején a "francia vagy olasz stílusban" azt jelentette, hogy akkor most popzene...

Frick László Intézet 2018.12.20. 05:45:14

@Dinamuki: Ahogy öregszem, ár még annyira sem szenvedhetem Wagnert, mint régen. Régen nem értettem, úgy voltam vele,most meg értem

éshogy festészeti hasonlattal rövidítsek
Benczur volt akkor, amikor már impresszionisták voltak. Liszt is modernebb sőt időtlenebb nekem

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.12.20. 08:04:21

@Frick László Intézet: khm..
Extra Hungariam non est vita, si est vita, non est ita.

Fazekas, Berzsenyi... Törődtek is vele, hogy mi van Párizsban ,ha egyszer Debrecenben élhetett, ember!

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.12.20. 08:11:25

@Frick László Intézet: es nincs masik ország, ahol a legtisztább magaskultura ennyire szervesen kapcsolodna a sajat népi kulturahoz, mint a magyar. Igaz, ez fokent 4 db ember erdeme.

heki 2018.12.21. 18:16:50

@Frick László Intézet: Lully-vel elfogult vagyok!, szerintem ő a kor David Bowie-ja volt, leegyszerűsítve, kurva jó ötletei voltak és a művészetét a show-tól nem tudta függetleníteni, (ami akkor opera és balett és homoszex) ellentétben a józan Bach-hal, aki nem véletlenül lutheránus kis kántorszerűség volt - látszólag.
Persze, hogy Bach a rendkívüli, de Lully emberibb, szerethetőbb, könnyebb.
És szerintem Lully jobbam érezte magát a bőrében, mint Bach.
Viszont Bach zenéje és emberi mivolta közt nagyobb feszkó van, mint Lully zenéje és vicces halála (belebaszta a lábába a vezénylőbotot, vérmérgezés) közt.

Frick László Intézet 2018.12.28. 05:33:30

@heki: Bach nagyon jólérezte magát a bőrében, kövér, a korában nagydarabnak számító ember volt, ráadásul a második felesége még zeneértő is. Elismert mesterembernek számított, amatőr lelkes mesteremberekkel dolgozott, akik persze néha felmérgelték.Kávéházba járt,mint más mesterember,a kor divatos élénkítőszerét, a kávét iszogatta, hahotázott, jókat evett. Jó kapcsolatteremtő -és ápoló volt, szelífd ember, nem beképzelt, ahhoz képest szerényy, pl nagyon szeretett volna találkozni Händel-lel, de ő viszont nagyon is kerülte,mivelérezte, hogy hozzáképest is zseni. Bach messze-messze nem volt olyan nagyképű, mint Händel, pl tudott becsülni olyan kisiparosokat is,mint Vivaldi.
Képzelj el egy hatalmas templomteret, ami tele az ott zenészként megjelenő mesteremberekkel és gazdag vásosiparasztiokkal meg mesternékkel, alapvetően a különböző hagymaszagok és a füsztszagok, mosdatlan testek bűzei és kóbászos böfögések, lelkesedés és fingások,a kántor is az egyik előadó és Bach a soros és kötelező kantáta írója-rendezője és betanítója, kezében hegedűvel járkál és igyekszik a zsivalyt ledörgeni. Vaksi, gyulladt szemeivel hunyorog.

A francia udvar.. és egyáltalán,minden... egészen más.. ezen aztán még jóval késeőbb a fiatal Mozart is nagyot koppant [májusban annyira hideg volt még,Kis Jégkorszak, hogy a többórás vártakopztatásban lefagytak az ujjai a játékhoz... bűz, azt írja Mozart az egyik levelében, hogy Párizs utváin egyszerűen szarban kellett járni.

Hála istennek terjed a tarkovszkij-Koncsalovszkij módszer ma ..egyes filmesek a leges legmesszemenőbbekig elpepecselnek jelmezekkel és háttérrel,de főleg korabeli szövegmintákkal.Egy mai igen-igen művelt ember is... egyszerűen a korabeliek gondolatmenetét sem képes követni,mi aKépek Szöveg Nélkül korszakában élünk, abban a korban egy csak enyhén művelt udvarhölgynek is igen erős nyelvimegjelenítőereje volt.

A "baloldaliak" dumái,a Felhomályosulás, a Nagy Francia Csürhülés utáni mindenféle hazudozások miatt alig-alig lehet egy mai átlagembernek csak elékpzelése is a korszakokról. Az erkölcs, ami.. számunkra "jogiértelmezés"-szerűen követhetetlen, szeretőt tartani nemhogy legális és bevett volt, de pl a királyok hivatalos szeretőit nyilván- és számon is tartották és ezek címek is voltak egyben. Mátyás király visegrádi palotájában ókori-római stílusú budi volt, azaz egy márványvűályu kör alakú rotyogtatólyukakkal.. nemrég láttam egy tipikus fejlettojrópai picsa egyetemitanbárnőt, a korzsak kutatóját, akinek fingja nem volt arról, hogy mire elöl a nagy bevágás a római budi környílásán... ..nos Mátyásék vegyesen, a férfiak és nők ott üldögélteek sorban és rotyogtattak ill a férfiak állva pisáltak (ezért a bevágás elől, hogy a höülgyeknek ne húgyozzák össze az ülőkét... annyira...

Ezzel szemben a sokkal későbbi,aójjdefejlett francia barokkorszakban egyszerűen nem volt budi a palotában és rendkívül körülményesen végezhették el a hölgyek a dolgaikat, természetesen egyedül soha.

Viszont egy hölgynek az abroncsrendszert a textilekkel föl a hátanyakára lendítvén a picsáját odatárni egy lovagnak annyira egy semmi volt, hogy az imígyen baszató hölgyek itt ott a folyosókon és a lépcsőfordulókban a szorgosan döfölődő urakkal,miközben nmellettük a társalkodva elsétálók ügyet sem vetettek ilyesmire, annyiba ment, mint lánykorunkban egy smárolás a diszkó előterében se. Egy gyerekszülés.. valahol.. egy viszonylag bonyodalmasabb menszesz-napiesemény szintjén, a nap egyik eseménye, ha zabi volt a gyerek, akkor leadták faluba. Pl Mozartné Constanze nem sokat lacafaszázott a babázással,3-4-5 napos korában dajkának adta ki a gyereket, aztán,amikor már érdekesebb volt, meg úgy nézett ki, hogy életben maradhat, már úgy egyéves korakörülrá-ránéztek vagy foglalkoztak vele.

David Bowie-ról alig esik szó és még annyi sem Iggy Pop-ról. Jóban voltak, barátok, Bowie sokat segített Iggynek és cserében ő is, mint annyian mások, felhasználták Iggy ötleteit. Mostanában kell rádöbbennem arra, hogy Iggy egy-egy ötletvel sokszor 5-6-10 évvel előzte meg a korát, pl a félmeztelen hosszú hajjal... olyan... hogy mondanám egy fiatalabbnak.. Axel Rose bácsi lánykorabelien.. vagy Anthony Keids-esen.. ezment már Iggynél 1967-68-ban is, azaz még a Grand Funk Railroad-ra is ráelőzött pár évet.

Most durva leszek,de Lully-t inkább a kora Rózsa György-ének képzelem el. gyuribácsi, nemhiába egy kis vitray... vállalkozónak könyörtelenebb, mint egy nyugat-békés-megyei oláhcigány bandagazda... és pénzéhesebb egy budai úrhölgy fodrász-kozmetikusnál is.
Buööö... most írnom kéne egy nevet, hogy Bowie korszakában ki volt a pop Rózsa Györgye, aki előadó is meg vállalkozó-menedzser is, de nem ér annyit a maradék agysejtjeim zsezsegtetése, hogy kivérizzadjam

Frick László Intézet 2018.12.28. 05:42:06

@heki: A francia vagy a német kultúra bealkonyult, már sötétedik, nem fog készülni német művészi értékű film, francia sem. De.. egy amúgy elég pocsék, a barokk koörszakban játszódó francia szórakoztatófilmben eléggé reál felvételt láttam Hűjje Kövér Lajóssról és a "bécsi kurva" Marie-Antoinette-ről. Lajos minden idők egyik legfelelősségteljesebb és jószívűbb francia királya volt. Marie-Antoinette természetesen egy hülye picsa volt, de..igyekezett.. és a szertetett férjétőlis ragadt rá valami... Ami a korban teljesen szokatlan,nem kúrtak félre és összevissza, A Kövér Hűjje valószín, nem is ismert más pinát a feleségéjénél. A fitymaszű
külete miatt "faszilag" azt is eléggé későn...És a fitymaszükülete körüli hülye viselkedéséből arra lehet következteni, hogy valahogy elkerülte az udvarhölgyeket (ami királyi hervceg esetében,akivel 11-12 éves korában már naponta többször is erőszakoskodnak udvarhölgyek.. szinte csoda) Mária-Terézia a távolból is szigorúan igyekezett fogni a lyányát, akit ugye eleve királynénak neveltetett. Már Mária terézia teljesen kilóg egy átlagos ojropid uralkodósémából, kifejezetten szerelemből szült annyi gyereket, és a gyerekekkel többet foglalkozott még egy átlagos sokgyerekes polgárnénál is.
A 80-as évek elején márciusban még egyáltalán nem olvadt Párizsban, a Szajnak 40 centire volt befagyva és márciusban így végig szekerezhetőútvonalként szolgált. Hűjje lajóss a teljes szánkészletét párizs koldusai suzámára rendelte ki és egbyne engedményezte a gallygyűjtést a királyi erdőségekben, a királyi szánokon koldusok ücsörögtek nagy hát fákkal és apjafaszázták Hűjje Kövér-t meg büdös baszoskurvázták a feleségét hálából.

Frick László Intézet 2018.12.28. 05:52:19

@heki: Gyakran jut eszembe egyik kedvencem,Pergolesi, a kis vézna, másfélméteres fekete kis nápolyi kobold, ahogy ottfogják a kolostorban és a perjel aggódva nézegeti, nehogy előbb kiadja a lelkét ez a kis féreg, mielőtt a Stabat mater-rel végezne. Naponta bizgatta, igyekezzen már,mert mindjártmeghal, legyen már kész a munkával. A kis manócska pedig az anyukája után sirdogált és jobb szerette volna a Mamma ölében végezni, ahogy a tetves kócfürtjeit babrálja a sohanemmosott ujjaival. Gondolom, a Mamma semmirevaló kis pizzapusztítónak gondolhatta ezt a korcs kis nyomrúttkölkit és úgy halt meg, hogy soha nem hallhatta a művet, ami valójában és titkosan az ő sohanemérzett fájdalmáról szól a sohanemhiányzott fia elveszítése miatt...